dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse ontloopt kritische vragen Surinaams parlement

Bouterse ontloopt kritische vragen Surinaams parlement

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 jul – President Desiré Bouterse heeft het parlement om uitstel gevraagd van een vergadering over twee priemende vraagstukken. De oppositie ziet het als een poging om kritische vragen te ontlopen. Zo kort na de perikelen rond de positie van het Openbaar Ministerie, was de kritiek te verwachten. Bouterse heeft dan ook eieren voor zijn geld gekozen.

Het parlement is om uitstel gevraagd. De vergadering achter gesloten deuren betrof onder meer de onderhandelingen met aluminiumgigant Alcoa. Ook de problemen in de gezondheidszorg zouden worden besproken. De regering had zelf gevraagd om de beide vraagstukken achter gesloten deuren te bespreken. Hoewel de oppositie er moeite mee had, werd ingestemd om toch antwoord te krijgen.

Na de geheime vergadering zou dan bekeken worden of de informatie publiekelijk gemaakt zou worden. De regering heeft nu om een week uitstel gevraagd. Voor de oppositie is het zo klaar als een klontje: Bouterse wil niet verklaren waarom hij procureur-generaal Roy Baidjnath Panday wilde ontslaan. “Wij zouden daarover zeker vragen stellen”, zegt een parlementariër tegenover de Ware Tijd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

70 REACTIES
 1. Angsthaas en lafaard Bouterse moet door zijn gebrek aan scholing, kennis en kunde stelselmatig verstek laten gaan als er slimme vragen dreigen te worden gesteld. Zijn enige missie en prioriteit nummer 1 is om zichzelf uit het gevang te houden.


  Maak melding
 2. Waar zijn de kleine struisvogels ,de spreekbuizen van baasje bouta?Die zullen vast wel antwoorden hebben…
  Hey RobG,misterbojo.damsco pannekoek,do the wrong thing,hallo kuikens van de ndp struisvogel club waar zijn jullie?!!!


  Maak melding
 3. Heeft hij de nabestaanden die hij had vermoord om vergiffenis gevraagd ,niet dus!!😠😡 dan maar stikken in het zand ☹😠😡😈 poeh ..struisvogel spelen, diep in het zand totdat ie geen lucht meer krijgt☹😠😡😈


  Maak melding
 4. bouta aka rioolrat moet hoe dan ook geliquedeerd worden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  netals segebai!!!!!!


  Maak melding
 5. Het is overduidelijk dat deze president op zijn laatste benen loopt. De man heeft zijn geloofwaardigheid en gezag in het parlement verloren. In iedere fatsoenlijke rechtsstaat zou deze president zijn ontslag indienen en het mandaat teruggeven aan het volk. Bouterse zit klem.

  De oppositie moet nu de duimschroeven aandraaien. Verlos Suriname van deze duivel.


  Maak melding
 6. Oppositie zijn ook een stel slappelingen. Dat men ermee instemt om achter gesloten deuren te laten vergaderen laat zien dat ze het ook niet waard zijn om Suriname te regeren.Al deze mensen moeten ook verdwijnen van politiek toneel. Als men het niet kan laat het over aan anderen die het wel kunnen en willen.


  Maak melding
 7. Inzake alcoa achter gesloten deur vergaderen is niet geheel vreemd. Alcoa is beursgenoteerd en elke informatie kan slecht zijn voor de beursnotering van Alcoa.
  Tenminste je mag aannemen dat dit de werkelijke reden is.
  Ik heb alleen mijn twijfel of het onderhandelingsteam wel in staat is het vertrek op juiste waarde te schatten en het maximale voor het land eruit kan halen.
  De berichtgeving is hierin ook vaag en lijkt zich alleen maar rond de waterkrachtcentrale af te spelen.
  Zet er gewoon een paar goede Amerikaanse advocaten op die het onderste uit de kan weten te halen.

  Natuurlijk is DBB bang voor de reacties in de DNA de persoon staat onder vuur maar speelt alsof de republiek wordt aangevallen.


  Maak melding
 8. Dit typeert wel hoe de man in het leven staat, onrust zaaien en dan een ieder laten zitten .
  Toen ik hem voor het eerst zag in de jaren 80 met zijn rood doorlopen ogen, wist ik wat voor vlees ik in de kuip had en er is nog geen seconde geweest dat ik mijn mening over deze man moest bijstellen, Dit mannetje is nu ouder en probeert zijn zgn. macho imago te handhaven,hij staat als een malloot te springen op een podium en raaskalt een boel onzin waar nu echt NIEMAND meer intrapt met deze move die hij dacht te maken heeft hij zijn hand overspeelt, ben nu werkelijk benieuwd wat zijn trouwe volgelingen hier weer voor uitleg aan gaan geven (zijn trouwens ook alleen maar oudere mannen wier glans allang is verdwenen en denken dat met luide stem iets de wereld in kramen ons doet sidderen )


  Maak melding
 9. ddb let my people go/let the Surinamese go.

  ddb je bent een lafaard, om kosten van jouw vrijheid de Surinamers in gijzeling te nemen.

  ddb hoort in de gevangenis opgesloten te worden voor misdaden tegen de menselijkheid.

  ddb jij hebt handelingen, misdaden gepleegd tegen de menselijkheid en hoort in Suriname door de rechtbank/krijgsraad veroordeeld te worden, zoals dat in een democratische rechtsstaat hoort. Gooi de handdoek in de ring, jouw rol is uitgespeeld. Paarse Awari domri, judas graatie!

  Laat de PG met een zakenkabinet en nieuwe verkiezingen voor te bereiden en laat de politie je en top van de ndp, adviseurs, paarse awaridomri, komen ophalen en nu al naar SB brengen, waar een zware team van tot de tanden gewapende beveiligers jullie bewaken. Test move,poging tot uitbraak, na Yo Ka!, (knikker.)

  De NDP-top zijn allemaal misdadigers en moeten allen ook hun straf niet ontlopen. Ze moeten allemaal kaal geschoren worden met pek en veren worden besmeerd en a san sa bin dé na ding edé, na boen faja watra oe poer in djie ding. Dat een les zijn voor alle Surinamers die dat ook willen nadoen. Faja Watra Oe Poer Ing Djie Din.

  Surinamers leggen jullie ddb en gangsters, npd-top, adviseurs, paarse awaridomri/judas het vuur nader aan de schenen. Het zijn stuk voor stuk misdadigers.

  Zie maar dat er niets gedaan wordt aan uw uitdagingen, maar men meer bezig is met de misdadigers Hun misdaden houden het hele land op sinds 25 februari 1980.

  Wie houdt Wie Voor De Gek?

  Iedereen die een paarse t-shirt draagt en arm is, houdt zich zelf voor de gek, is zwakzinnig?

  Misdadigers horen veroordeeld te worden en horen in de gevangenis thuis.

  Sranansma Oe Wiki!

  We’re sick and tired of your ism and skism game
  Die and go to heaven in Jesus’ name, Lord
  We know when we understand
  Almighty God is a living man
  You can fool some people sometimes
  But you can’t fool all the people all of the time
  So now we see the light
  We gonna stand up for our right

  Time4Change!

  Get Up Stand Up For Your Rights!

  Opsluiten, behind bares en de sleutel in de Atlantische Oceaan gooien.

  Fri, Fri, Fri!
  Sranansma Fri!, Sranankondre!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 10. Velen steken hun kop in zijn reet, en hij steekt zijn kop in zand als het hem zo uit komt. Behalve als hij op het podium staat, dan poept hij als zijn volgers uit en likken zij zijn billen.
  En voert hij het hoogste woord.


  Maak melding
 11. Zoveel frustratie over 1 man. Met een paar populistische maatregelen is hij weer president in 2020. Zo makkelijk gaat het. De domme massa vergeet snel. En we willen toch geen Hindostaanse partij aan de macht? Geen volk corrupter. Horen jullie daarbij? Als het land volgens de VHP bankroet is, doe je toch geen moeite om de scepter daar te zwaaien? Laten de Gajadiens, Chans en de rest uit de kast komen en hun dubbele tot 3 dubbele inkomsten openbaar maken. Ik ga als integer koelie voor mevrouw Neus die niet gefrustreerd reageert maar een duidelijke visie heeft en heel integer overkomt. En Ray, wat zijn jouw belangen in de VHP? Gefrustreerd omdat je geen jang kan maken mi boi?


  Maak melding
 12. Niets nieuws dus, heeft hij ooit wel eens ergens verantwoording voor afgelegd of opening van zaken gegeven, laat staan een discussie is aangegaan, nee hij dokt liever, de held op sokken


  Maak melding
 13. @Blanke.
  Je begrijpt er duidelijk niets van.
  of Alcoa wel/niet beurs genoteerd is is volslagen onbelangrijk. Ook ben je duidelijk niet bekend met de wettelijke voorwaarden waar Alcoa aan moet voldoen. Op internet kan ik 50 maal meer informatie vinden over Alcoa dan over de regering in Suriname. Helemaal bij deze regering die nog geen eens een goedgekeurde begroting over 2017 heeft !!
  .
  De enigste acceptabele reden om achter gesloten deuren te spreken is voor zover en slechts op die punten waar informatie de onderhandelingspositie van de regering (lees het volk) nadelig zou beinvloeden.


  Maak melding
 14. Als een baby het levens licht ziet dan huilt hij/zij. De stappen die er daarna genomen worden zegt iets over de zorg en vertrouwen in en met elkaar. Ik ben stellig ervan overtuigt dat DDB geen moeder liefde heeft gekend. Zijn socialisatieproces vertoont zodanig veel hiaten dat hij niet anders kan dan wat intergenerationeel in hem zit; een duivelskind met duivelse daden.


  Maak melding
 15. @@Kevin, als je de geschiedenis van de Alcoa deal en de gezondheidszorg kent dan zou je ook moeten weten dat Bouterse en co een zooitje van gemaakt hebben.

  Dankzij de oppositie is de Alcoa deal tegen gehouden en nu achter de gordijnen over praten.

  Mensen mogen maar een keer een scan maken, medicijnen zijn er niet en als je geen geld hebt wordt je ook niet behandeld waarvoor er betaalt moet worden.

  Triest triest en intriest met een moordenaar aan het hoofd van een prachtig land.


  Maak melding
 16. @Redskin

  “Ja maar erg slap van oppositiepartij om in te stemmen dat men achter gesloten deuren gaat overleggen.”

  Redskin dit is een politieke realiteit gezien het stemvee van de NDP. Indien men tegen stemt zal men principieel moeten zijn en de zaal verlaten zodat men niet kan deelnemen aan het debat.
  De ultieme consequentie van het Comitee Generaal is dat als je niet aanwezig was er niet over kunt spreken. Het is dus helaas een noodzakelijk kwaad.

  Ik hoop dat iemand het opneemt en kans ziet het buiten te brengen zodat de poppenkast geheel ontleed kan worden.

  Genoeg smartfoons of notebooks in de zaal om het mee op te nemen op een USB stick.


  Maak melding
 17. Kevin

  Openbaarheid is in het nadeel van Alcoa en in het voordeel van Suriname. Alcoa is een beursfonds in de VS. 1 tot 5% Koersverlies door dat men in Suriname in de DNA roept dat Alcoa Brokopondo moet inleveren geld moet terug betalen en dat men 1 miljard of meer aan milieu & ecologie ellende heeft heeft tot gevolg dat zij haar voorzieningen met extreem veel moet verhogen van haar accountants en dat de beurskoers een duw krijgt als er nalattigheid verweten wordt.

  Nee Kevin de geheimhouding is ten gunste van Sardjoe de man waarlangs de steekpenningen lopen. Zie Ballast Nedam dossier.
  Sardjoe kan alle milieu problemen van Suralco resp. Alcoa goedkoop onder het zand laten verdwijnen. De afgekeurde MOU stond weerzin wekkende dingen toe.

  >> Geen sanering van dood water en onderwaterbodems.
  >> Slechts afgraven van vervuilde leeflaag en die opslaan onder een laagje klei zonder bescherming van de ondergrond met niet doorlatende lagen en drainage.
  >> Geen controle op en sanering van vervuild grondwater.
  >> Op slag tailings (rest chemicalien) en niet verwerken er van.
  >> Beperkte sloop

  etc.ect. Alcoa heeft ongeveer $ 200.000.000 gereserveerd en zou dat via Brokopondo ongeveer dat bedrag tot 2020 van Suriname ontvangen voor elektriciteit.

  Kevin, Biliton heeft als afkoop van haar milieu en eco schade aan Suralco $ 300.000.000 overgedragen.

  Met Sardjoe was een koopje overeengekomen voor een slechte sanering die zijn bedrijven zonder enige controle konden uitvoeren. Niet inpakken in klei maar volgens goed Surinaams gebruik ZAND ER OVER.

  Kevin. Suriname heeft enorme tegoeden op Alcoa.

  1 >> Goed onderhouden Brokondo dat betekend generatoren, turbines, trafo’s, powerline naar Paranan, dammen, schuiven, Hulpdamen en oevers. Plus een vervangings resevering. (Bron Lothar Boksteen).
  2 >> Sanering van alle eco en milieu schade en dat is niet een halve meter leeflaag en wat plantjes. Dat omvat ook jaren monitoring.

  Mijn dochter is ecoloog in Oost Afrika en weet hoelang het duurt voor dat ecosystemen enigszins hersteld zijn. Voor Jungle kost de 1ste fase 60 jaar.

  Dat moet dus op kosten van Alcoa gemonitord worden


  Maak melding
 18. @Kevin;was je maar een raketgeleerde geworden. Ik geloof dat je dan met je eigen uitvinding voor eeuw en altijd jezelf de ruimte ingeschoten zou hebben. Lullen in de ruimte kost ook tijd, niet waar?


  Maak melding
 19. Een MEGA Paarse SCHIJTLUIS zwaait de scepter in het land genaamd ” SuLEENistan “. Deze LUIS ligt de laatste tijd VOLLEDIG op zijn bolle rug en probeert constant wild spartelend weer op zijn VUILE PAARSE poten terecht te komen.
  Maar….. het wordt tijd om de speciaal voor deze LUIS ontworpen LUIZENMEPPER uit de kast te halen en de PAARSE PARASIET/c.q PAARSE INSECT een flinke MEP te verkopen !!!

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding
 20. Op de eerste plaats kan deze analfabeet met zijn beperkte woordenschat en kennis van zaken, moeilijk kritische vragen beantwoorden die hij toch niet begrijpt, en op de tweede plaats houd deze dictator niet van kritiek.


  Maak melding
 21. DDB zijn intelligentie schiet tekort en is nog nooit in staat geweest om kritische vragen te beantwoorden. De analyse dat gemaakt mag worden, is dat DDB goed is in het voeren van struisvogel politiek. Deze clown acteert slechts met het belachelijk maken van andere die het hem moeilijk maken met hun kritische vragen. Hij maneuvreert of ontwijkt deze met het opvoeren van een toneelstuk en laat zich vooral leiden door loze beloften, met list en bedrog. Anders laat hij zich onder valse voorwendsels niet meer zien. In het Surinaams is het spreekwoord bij hem van toepassing ” te joe no sabi dansi joe é takki dat a pokoe no boeng”.

  Zijn denkvermogen laat hem wellicht nu ook in de steek..
  Zijn blufpoker wordt thans doorzien en dat hij aan het einde van zijn latijn is. Zijn macht is tanende en dat weet hij zelf ook. Ik ben niet benieuwd of hij in staat is te zeggen, dat hij nog ongestoord zijn slaap kan vatten. Duidelijk is wel dat DDB zijn gebrekkige gewetensvorming hem parten speelt, alleen heeft dit zelf niet door. Dit maakt hem voorspelbaar zeer gevaarlijk want voor wat betreft gezonde realiteitszin, daar gaat hij aan voorbij en is dan ook niet tot zelfcorrectie in staat.


  Maak melding
 22. Wat een gelul allemaal. Alcoa is bij wet geregeld.. Punt.
  Elke onderhandeling de openbaar is is in het nadeel van Su. Of zullen we gelijk de advocaten van Alcoa openbaarheid van bestuur geven? Wat een vreselijk dom gelul allemaal. Echt erg dit….


  Maak melding
 23. @ Kevin

  “Wat een gelul allemaal. Alcoa is bij wet geregeld..’

  Fout Kevin, Brokopondo is bij wet geregeld. De rest middels concessie overeenkomsten die verankerd zijn in de mijnbouwwet.

  Alcoa en Sardjoe willen geen openheid omdat ze dan de kluit kunnen belazeren en Suriname met de shit op kunnen zadelen.

  Openheid leidt tot rechtszaken in de VS (Delaware) en dan is Alcoa de Sjaak omdat ze dan conform internationale regels moeten opruimen.
  Doe niet als of de Alcoa advocaten Suriname naar de cleaners kunnen brengen. Onder de huidige omstandigheden hebben ze Sardjoe en vrienden wel klem zitten met de afgekeurde MOU en de onderhandse deals die bij een juridische afhandeling ook in de openbaarheid gaan komen.

  Kevin U hebt duidelijk geen idee wat er in de aannemerij en bodemsanering en de milieu aannemerij gebeurt. U zwetst vanuit een theorieboekje.


  Maak melding
 24. Tell me

  DDB wordt met de dag schizofrener . Als hij zijn hoofd in de grond of een hol steekt kan hij zijn vrienden niet meer in de gaten houden.
  Binnen de NDP zijn ook mensen die wel nadenken en die niet onder willen gaan met baas Bouterse. Die zagen aan zijn stoel om te reden wat er te reden valt.

  Zij die het hardst steun roepen kunnen wel eens het snelst weg zijn.


  Maak melding
 25. @JoJo

  De enige die hier zwets ben jij.
  Als wij het over Alcoa hebben, de Alcoa-deal…hebben we het over Brokopondo.
  De deal…is bij wet geregeld. Laat mij dan maar eens zien dat dat niet zo is. We hebben nog een aantal jaartjes te gaan. Eerder stoppen van Alcoa heeft gevolgen voor de deal. Daar gaat het nu over. Verder nergens….Denk je nu echt dat men de troeven die men denkt te hebben openbaar gaat bespreken? Uiteraard gebeurd dat achter gesloten deuren. Ook de oppositie zit achter die gesloten deuren. Als er dan steekpenningen worden verdeeld volgens jou dan zijn zij net zo fout. Maar ik denk dat jij fout zit, zoals constant. Jij kijkt vanuit het perspectief Nieuw Front. ” Toen Vene er nog was, toen de NPS….Het Front…alleen maar weemoed van stilstand in Su…”
  .
  Alles wat er gebeurd wordt zo gemakkelijk in de schoenen van de NDP gedrukt, althans dat wil jij graag. Helaas JoJo….je zit er vreselijk naast.


  Maak melding
 26. De democratie gaat de deur uit 0f is al uit de deur. DDb en zijn cabinet doet wat het wil. Geen verantwoordelijkheid meer aan het volk en zijn vertegenwoordiging inclusief de oppositie partijen.

  Nu is het uitstel en morgen is het niet antwoorden. De regeringspartijen leden moeten maar goed overwegen of zij zo verder willen gaan en Su nog meer ellende bezorgen. Het is niet alleen de kerk van Meye en de Creolen. Het gaat om iedereen in SU. Zij lijden van de misere ddb creert.


  Maak melding
 27. @Kevin, het is triest hoe jij soms reageert op anderen en vooral op @Jojo.

  Je kan het goed of fout hebben, maar emotioneel reageren bereik je helemaal niets.

  Vergeet niet dat onder Bouterse het land Suriname NOOIT voorruit is gegaan maar juist achteruit.
  Investeerders zitten niet te wachten op Suriname met Bouterse aan het hoofd van het land, wel lenen zij geld om hun slag te slaan als Suriname het niet meer kan betalen.


  Maak melding
 28. Alle narcisten wereldwijd zijn bezeten door de jezebel spirit. Ben zelf hindu maar in het gnostische christendom wisten ze dit al eeuwen. Dit soort beesten leven van zowel positieve als negatieve energie, en ze zijn ‘gezegend’met een bepaalde duivelse kracht waarmee ze mensen met een laag iq voor zich kunnen winnen.

  Dus als je wilt dat dit beest dood neervalt, geef het geen energie, zowel positief als negatief.. zelfs ik geef het beest ddb nu energie door over HET te schrijven.


  Maak melding
 29. De SLIMME PAARSE Faillietmakers willen met een LAME DUCK als president, onderhandelen met een groot Amerikaans bedrijf als SURALCO !

  OERDOM is dat en Sranan zal grote verliezen lijden !

  Wij zitten met een pres die ondanks de OPENBARE WAARSCHUWING VAN DE USA “ZICH NIET MET HET 8 DECEMBER-STRAFPROCES TE BEMOEIEN” , DIT TOCH FLIKT !

  Vandaar dat NIEMAND meer de moves van deze in het nauw gedreven leider begrijpt !

  HIJ KENT NIET EENS ONZE GRONDWET en WIL LEDEN Rechterlijke Macht ONTSLAAN, een BEVOEGDHEID DIE DE HOOFDVERDACHTE VAN MASSAMOORD NIET EENS TOEKOMT !

  De LEIDER van zijn onderhandelingsdelegatie wil ONZE AFOBAKA-DAM in prive-bezit krijgen ! Na deze ONZINNIGE wens op tafel te hebben gelegd, hebben de gewiekste Amerikaanse onderhandelaars de oerdomme Paarse figuren het bos ingestuurd met bijzonder lege handen !

  ELKE NIET-PAARSE REGERING ZOU VIA DE RECHTER OF VIA ARBITRAGE VEEL MEER, MILJARDEN MEER, BINNEN KUNNEN HALEN VOOR SRANAN !

  PS : Amerikanen hebben DINO en zijn papa is met een indringend telefoontje vanuit het Witte Huis, direct TOTAAL VAN DE KAART !


  Maak melding
 30. Kevin schrijft;
  De enige reden om achter gesloten deuren te vergaderen is om de onderhandelingspositie van Su niet nadelig te beinvloeden

  Te laat mie boi,.in 2010 ging hij vergaderen met bankrover brunsie,achter gesloten deuren met als resultaat…de zoveelste ramp voor Suriname!!


  Maak melding
 31. @ Kevin

  De Brokopondo overeenkomst is slechts een heel beperkt onderdeel van het geheel. Dat deel is heel transparant en moet juist in alle openheid afgehandeld kunnen worden.

  1 >> Suralco is gestopt dan volgen de beëindiging – en overdrachtsclausules, vaststellen van de staat en goede staat van onderhoud en wat de vervangingsreserve inhoud en wie de onderhoudswerkzaamheden gaat verrichten. Daarna overdracht personeel en pensioenen etc.
  Puur technische aangelegenheid.
  2 >> de sanering van mijngebieden , de plant en andere faciliteiten.
  Hier gaat het om enorme bedragen indien men naar de vervuiling kijkt en hoelang het duurt voor ecosystemen herstellen. Dit soort onderhandelingen hebben een buiten kant (publiek) en en darkroom (waar Alcoa zonder schande door de knieën kan gaan zonder schuld te hoeven bekennen).

  Kevin Suriname wint er bij door alles wat maar enigszins op straat kan ook op straat te gooien en hele dorpen te mobiliseren met kikkers met 10 poten etc. Nodig allerlei milieu advocaten en wetenschappers uit om maar wat te roepen voor de Pers.
  Dat Suriname zo mee werkt aan geheimhouding betekend dat men samenspant met Alcoa voor kleine eigen belangen.

  Zie hoe Newmont Suriname in het pak genaaid heeft omdat Bouterse 50% wilde er een bod lag 20% voor $ 100.000.000 waarna na 2 – 3 jaar vertraging 25% uitkwam waarvoor Suriname $ 225.000.000 betaald heeft en niet eens 25% van het inkoop voordeel terug gekregen heeft.

  Beste Kevin wat is beter:
  >> $ 5.000.000 betalen voor 1% aandeel in Surgold
  >> $ 9.000.000 betalen voor 1% aandeel in Surgold

  Wat zou beter geweest zijn voor Suriname Surgold >>> Newmont Suriname die in 2013 start met produceren of in het laatste kwartaal van 2016 start.

  Kort gezegd met het Front Deal zou Suriname nu $125.000.000 minder Schuld hebben, Was Staatsolie mindr ernstig in de problemen gekomen bij haar banken, zou het de komende jaren $ 11.000,000 minder rente betalen, al 4 jaar inkomsten uit Meriam genereren (fee) en binnen kort al de eerste winstbelasting en Dividend gaan ontvangen.
  20% over een 60% lagere investering. Hoeveel beter is dat rendement Kevin. Om het duidelijk te maken met getallen stel er wordt $ 50.000.000 aan dividend uit gekeerd dan is dat bij een investering van $ 100.000.000 50% en bij een investering van $ 225.000.000 22,5%
  Hoe laag wordt het netto rendement als de investering betaald in met een lening met een rente van 9,25% en die in 10 jaar afgeschreven moet worden.

  Kevin probeer het sommetje eens te maken!

  Zie hier concreet het verschil tussen
  >> mensen die met hun hoofd regeren of
  >> mensen die met hun ego regeren.


  Maak melding
 32. Komt JoJo weer aan met z’n praatjes. Wat deze joker doet is fictie als feiten presenteren. Sterke tool overigens in het debateren maar natuurlijk zinloos.
  Zelden tot nooit heeft deze persoon bronvermeldingen die zijn aannames steunen. Dat is Jojo. Grote woorden maar het is allemaal maar een meninkje en nooit zijn het feiten. We hebben niks aan meningen. Het gaat om de feiten. En die heeft Jojo niet.


  Maak melding
 33. Suriname is al lang verloren onder president Bouterse.Die man heeft heen verstand van niets alleen van wapens om te doden.
  Het volk heeft spijt dat ze voor deze moordenaar hebben gekozen.Als Surinamer schaam ik mij voor mijn eigen land.Ik vind ook dat Bouterse de slechtste president is doe Surinamer ooit heeft gehad.Die man kan nauwelijks uit zijn woorden komen.Ook Brunswijk en Somohardjo moeten zich schamen omdat ze hebben mee geholpen met die amnestie wet in het verleden.Die hebben geen recht van spreken.


  Maak melding
 34. @ Kevin … babadrager … één van die LAS’ EDE KRABU NDP’er …. YU EDE TAI …. NANGA ANANSI TETÉ !!!!

  Ben je zo DOM of is er OPZET in het spel. Is het vanwege ” bloedgeld ” dat je verdient om alles van deze BOEVEN BENDE goed te praten.

  @Kevin … de zeer geachte @Jojo, @Ira, @Ray … zijn geduldig …. nemen de tijd … en … proberen in alle eenvoud
  je wat bij te scholen … maar … YU EDE TAI !!!

  Om in de trant van de Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse te spreken : NA FAJA WATRA WAWAN KAN TJA PTJIENSO VERANDERING.


  Maak melding
 35. @ Paul … kun jij met feiten … de ficties die @Jojo als feiten presenteert …. kun je met feiten … de meningen die @ Jojo als feiten presenteert weerleggen? Beste jongetje van de klas ….. niet lullen …. doen !!!


  Maak melding
 36. @Kevin
  Wat een gelul allemaal. Alcoa is bij wet geregeld.. Punt.
  Elke onderhandeling de openbaar is is in het nadeel van Su. Of zullen we gelijk de advocaten van Alcoa openbaarheid van bestuur geven? Wat een vreselijk dom gelul allemaal. Echt erg dit….
  ===================
  -1- Als “Alcoa is bij wet geregeld” dan is er niet te onderhandelen want het is al bij wet geregeld.
  -2- Als “Alcoa is bij wet geregeld” dan moet alles gewoon openbaar zijn want in een rechtstaat zijn alle wetten publiek bezit en openbaar.
  Het is lovenswaardig dat je probeert te denken. Het lukt alleen niet zo goed.


  Maak melding
 37. SHARMILA RAMSARAN,DE DIAMANT IS NDP LID GEWORDEN,…is zij in jullie ogen ook een paarse rat ?…is zij omgekocht?….ZIJ IS gewoon een slimme vrouw die weet hoe BOUTA IN ELKAAR ZIT…….Koos,…Ray,..en andere IDIOTS ik hoor jullie niet, SLAPEN JULLIE ? ssssnnuuuurk !


  Maak melding
 38. @@
  tjokie
  ddb is een lagi dagoe boeler…ga dood met stront.

  woensdag 12 juli 2017 om 19:30 uur.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Saaang,Deze pannenkoek hierboven,is volledig de weg kwijt,a pa dies na wang ekte kiek,gha gha ghaaaa.totaal frustreerd die idioot.


  Maak melding
 39. Ding mang tja frustration dja tap a site BOUTERSE SYNDROOM alom,….zo mooi om van te genieten toch !! meh broko mie fatoe,ik en mijn vrienden,.vooral met PANNENKOEK 1ste klas RAY Ghaaaaa ! en domme KOOS de keukenmeid.


  Maak melding
 40. Paul
  “Komt JoJo weer aan met z’n praatjes. …………………….. Het gaat om de feiten. En die heeft Jojo niet.”

  Beste Paul
  U leest niet goed en google gewoon eens en lees goed dat ziet u dat er meer dan regelmatig bronnen vermeld worden zoals de MOU die gewoon op Starnieuws incl. handtekeningen gepubliceerd was, of de Website van Bureau staatsschuld, of de live stream van de DNA, of Facebook van de NDP, of de Standby Agreement aanvraag van Suriname op de website van IMF of het Ontwikkelings Plan van de regering of het Crisis en Herstelplan of Kitco.com (goudprijzen) of gesprekken met heel bekende adviseurs van de president, pubicaties van Boksteen, Eersteling, maar ook veel perspublicatie, of de Environmental Social Assesment Study voor de Merian mijn, etc. etc.

  Paul graag met inhoud reageren en niet uit de heup schieten


  Maak melding
 41. @Ira

  “@Kevin, het is triest hoe jij soms reageert op anderen en vooral op @Jojo.

  Je kan het goed of fout hebben, maar emotioneel reageren bereik je helemaal niets”

  Whahahahahaha en dat zeg JIJ tegen mij? Grapjas…
  Zeg dat tegen diegene die emotioneel alleen maar scheldwoorden kunnen toeteren hier…….

  Ik gebruik mensen hun eigenwoorden als ze niet netjes blijven……….in dit geval dus ook…


  Maak melding
 42. @Neus

  Je hebt helemaal gelijk.
  Niks nieuws. En alles is openbaar.

  Maar schijnbaar snap jij het verhaal “onderhandelen” niet. Zoals jij zoveel niet snapt maar wel probeert om zo “allesbegrijpend” over te komen, maar ja, helaas je valt steeds weer door de mand omdat die neus steeds zichtbaar langer wordt van het liegen.

  Alcoa wil eerder stoppen en dus vindt Su dat dan de overeenkomst opgezegd wordt als zijnde het is de vervaldatum van de overeenkomst. Daar wordt dus nu over onderhandeld. Dat ga je niet, nooit en te nimmer openbaar doen sufferd.


  Maak melding
 43. @ Kevin

  “Alcoa wil eerder stoppen en dus vindt Su dat dan de overeenkomst opgezegd wordt als zijnde het is de vervaldatum van de overeenkomst. Daar wordt dus nu over onderhandeld. Dat ga je niet, nooit en te nimmer openbaar doen sufferd.”

  U zit er weer helemaal naast en kent de feiten niet.

  Suralco werkt binnen de mijnbouw wet op basis van concessies mijn gebieden af. De economisch winbare hoeveelheden raken op. In de reguliere gebieden zijn geen nieuwe winbare voorraden maar in het Backhuis gebergte is nog 500.000.000 metrieke ton omhanden.
  Omdat elders terwereld de mijnen veel groter zijn geworden (schaal economie) en het erts of de alluinaarde met bulkcarrieres afgevoerd kan worden staat Suralco onderdruk . Er kunnen geen serieus grote schepen naar Suriname.

  De front regering was al in onderhandelingen. Biliton gaf het op omdat het niet economisch verder kon. In 2011 is de regering door Alcoa voor het blok gezet door te stelen dat een beslissing moest nemen aangezien er bij het tempo van Mijnen nog 4 jaar voorraad door gedraaid kon worden en dat men daarna uit gemijnd zou zijn.
  De 4 jaar waren nodig om het backhuis te ontsluiten en het mijnen daar op gang te brengen.
  Helaas werd de regering in mei 2014 wakker toen Alcoa melde dat het nog 1,5 jaar door kon of 4 jaar op 1/3 van de normale productie.
  Bouterse maakte er toen een nationaal project van maar liet tot oktober 2015 niets meer van zich horen.

  Alcoa onderhandelde over faciliteiten (bijdragen/Subsidies) van de regering zodat zij winstgevend kon mijnen. Het betrof :
  1 >>> een powerplant om goedkope energie en stoom op te wekken.
  2 >>> subsidie op de zware stook olie
  3 >>> afkoopsommen voor de contractors die 4 jaar op 1/3 zouden moeten draaien.

  Onverteerbaar hoge wensen omdat baas Bouterse zich weer met de rug tegen de muur had laten plaatsen.

  Alcoa is daar door uitgemijnd conform de concessies en zal conform de milieu wetgeving moeten saneren. Dat is de reguliere business.
  Om te haar kosten te reduceren belooft Alcoa van allerlei onderzoeken naar haalbaarheid en introduceert als katvanger Monaco resources om de business voort te zetten.

  Het 2de deel is Brokopondo (de cashcow) dat bij wet terug valt naar de staat zodra Alcoa de haar Surinaamse activiteiten staakt. Dat is onomstotelijk vast te stellen en toch houdt Suriname Alcoa niet aan de wet. Zelfs na 3 maal meer dan duidelijke uitspraken van Simons gaat Suriname door met betalen aan Alcoa.

  Beste Kevin de regering verstopt iets en wil daarom niet transparant doen.


  Maak melding
 44. @ jojo

  bedankt voor de heldere duidelijke voor een ieder met meer dan 2 hersencellen begrijpbare uitleg.
  ik moet je er toch even op wijzen dat de meeste ndpers hun voorouders uit mongolie komen.
  jouw uitleg word door gebrek aan hersencapaciteit niet gewaardeerd door de afstammelingen van djengiz khan .


  Maak melding
 45. Tuurlijk JoJo, je lult maar wat raak.

  Ik weet niet waar jij die onzin allemaal van daan haalt maar ik denk heel diep uit je duim gezogen


  Maak melding
 46. Kritiek is vergif voor Bouta. Deze “gekozen” alleenheerser voert geen constructieve dialogen, enkel monologen, dictaten en wil slechts ja amen horen vandaar de benaming Baas. Dit is al 37 jaren een feit en zal niet veranderen alleen fedie zou dat kunnen.


  Maak melding
 47. Kevin, dringt er wel eens wat zinnigs in jou door het paarse virus geinfecteerde hersens door?, jij maakt jezelf ontiegelijk belachelijk met je reacties op de onderbouwde postings van anderen, toch een kloon van Roy Raymond de Miranda, bijgenaamd de spaanse onruststoker


  Maak melding
 48. @ Kevin
  “Tuurlijk JoJo, je lult maar wat raak.

  Ik weet niet waar jij die onzin allemaal van daan haalt maar ik denk heel diep uit je duim gezogen”

  Kevin het meer en deel kun je lezen in de tekst van Bouterse per 03 juni 2014 die hij uitspraak in de DNA

  zie link www voor voegen

  gov.sr/media/1008801/140603_mededelingen_van_de_president_inzake_alcoa_in_dna.pdf

  Kevin mijn geheugen is associatief en ik lees 5 kranten per week en heb 5000 boeken en weet aardig de weg in Google .
  U geeft aan dat de president veel uit zijn duim zuigt.


  Maak melding
 49. Beste mensen, jullie kunnen denken dat het rechts systeem in Europa, Amerika en van de Joden zo eerlijk is, en geen corruptie, verminkingen, moorden, stelen, satanisme, bevat en goed keurt? Ga toch maar eens de film kijken of het boek lezen, The Key’s of this blood,en jullie zullen zelf zien hoe “eerlijk” zij allen zijn, en wat zij de mensheid hebben aangedaan de afgelopen jaren, en nog steeds doen,alle Europese “koningshuizen” en alle Europese en Amerikaanse en Israëlische “presidenten/bondskanseliers” hebben hier deelname aan genomen en nemen hier op het moment deelname aan, wat u in deze film dit boek kunt na pluizen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES