Surinaamse procureur-generaal wordt niet ontslagen

82
'Bouterse treedt scheiding der machten met voeten'

PARAMARIBO, 11 jul – Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday wordt niet meer ontslagen. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII. President Desiré Bouterse ziet af van het voornemen de hoogste vervolgingsambtenaar naar huis te sturen. Na het bekend worden van het voornemen, was danig wat deining ontstaan. Maatschappelijke en mensenrechtengroepen hebben geprotesteerd.

Het voornemen had direct te maken met het verloop van het strafproces rond de decembermoorden. Tegen Bouterse is een gevangenisstraf gevorderd van twintig jaar. Dat schijnt slecht te zijn aangekomen, gezien ook publieke uitspraken van het staatshoofd zelf. “Uit verschillende mediaberichten is gebleken, dat er enige onduidelijkheid is ontstaan met betrekking tot de positie van de procureur-generaal”, stelt het NII.

Vanwege ‘hoger ’s landbelang’ is besloten Baidjnath Panday te handhaven. “De president van de Republiek Suriname heeft een constructief gesprek gehad met genoemde functionaris. Alhoewel er een verschil van mening bestaat heeft de president, indachtig het hoger ’s landsbelang het besluit genomen om de ontstane situatie aan een nadere beschouwing te onderwerpen”, aldus het NII.


82 REACTIES

 1. Die duivel heeft poep in zijn cabesa. De PG is niet dom. Een slimme man die het spel van de massamoordenaar met een simpele opdracht aan de rechtbank terzijde heeft doen schuiven en de auditeur-militair de ruimte heeft gegeven om zijn werk in alle rust te vervolgen. De dombo’s zeg maar duur betaalde kwakzalvers als Kanhai hadden in februari dit jaar niet door wat de PG conform de opdracht gedaan had en welke ruimte voor de auditeur-militair er overgelaten was. De massamoordenaar schijt in zijn broek omdat hem intussen al duidelijk gemaakt is dat hij niet moet tornen aan de rechtstaat. De paarse mislukkelingen inclusief Mansaram met haar gapende punani zijn gedoemd om te falen


  Maak melding

 2. Loos geklets van moordenaar Bouterse.
  Hij hoopt de telefooncoupe op Shankar te kunnen herhalen.
  Baynat Panday is er niet ingetrapt.
  Domme bangmakerij van een crimineel.
  De PG blijft.


  Maak melding

 3. @ Redskin

  De figuren die je, en de andere die je vergeten bent, zijn nu natuurlijk diep teleurgesteld, dat de PG mag aanblijven !
  Het liefst zagen deze figuren de PG aan een boom bungelen, maar ze moeten zelf uitkijken want als de NDP niet meer aan het bewind is, hebben ze niks te vreten !
  Stelletje opgeblazen kikkers zijn het .

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Suriname is een rechtsstaat, niet een machtsstaat, heeft een grondwet, Internationale Verdragen cg, mensenrechten, Trias Politica, Wetgevende macht, Uitvoerende Macht, Rechterlijke Macht.

  ddb ea hebben zich schuldig op, 7, 8,9 december 1982 schuldig gemaakt aan strafbare feiten, bekend als het 8 december 1982 strafproces en in een rechtsstaat hoort daarin via de rechterlijke macht, mo, pg, rechtbank/krijgsraad een vonnis in gedaan te worden door de rechters.

  ddb, ndp-bestuur en gang wisten dat ddb never, nada, nunca, nooit, notie, nul, negatief een publieke functie/president van de republiek Suriname kon worden, omdat hij zich schuldig had gemaakt aan oa het 8 december strafproces en dus niet over goed gedrag beschikte.

  Om zijn straf te ontlopen dacht hij president te worden van een wilde kust bacovenlandje en zo de dans te kunnen ontspringen. Hij dacht en denkt het mini sterie van leger en justpol onder zijn loopjongens/loopvrouwtje te plaatsen en zo de controle op het landje te houden/hebben.

  Helaas heeft zij zich verkeken dat in het bacovenlandje wel mensen wonen of die uit dat landje komen en in andere landen wonen en een vinger aan de pols houden. Ook de Ambassade van Frankrijk en van USA in de republiek Suriname weten wel wat voor vlees ddb is en houden hem heel goed in de gaten. Het varkentje van heel snel worden opgepakt als hij zich weer denkt te gedragen als op 8 december 1982, enz. De satellieten van de USA, Frankrijk, NATO draaien ook boven Suriname en kunnen alles goed zien of horen, volgen via telecommiddelen, internet, enz.

  Het beste dat ddb en de verdachten van 8 december 1982 kunnen doen als ze publieke functies hebben is dat ze hiervan afstand doen en het 8 december 1982 proces in alle rust door laten gaan of zoals het nu bij de rechtbank/krijgsraad is en uitkijkt naar het vonnis. Het 8 december 1982 strafproces kan niet gestopt worden door ddb en er komt een vonnis, zoals het in een rechtsstaat hoort toe te gaan. Niemand staat boven of onder de wet. De wet is voor een ieder gelijk.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. De lui die je noemt zitten in Fortzeelandia om een volgende domme zet voor morgen te beramen. Morgen moet het volk laten zie dat het tijdperk NDP definitief achter de rug is. Reetkever Kevin heeft asiel in Cuba aangevraagd. De overige paarse schreeuwers op dit Forum zijn in Venezuela opgepakt.


  Maak melding

 6. Weer zo’n slappe hap.Een paniekzaaier dat is meneer Bouterse.Deze man is zo min in mijn ogen..een man die maar los en vast praat.Zulke beslissingen…neem je niet zonder een weloverwogen benadering.Suriname is echt een bananen republiek dat is wat ervan gemaakt wordt.Nu pas dringt het tot zijn loze kop door dat het wettisch en ethisch niet klopt.En achter zo een president moet ik mij scharen?Pleur op man…


  Maak melding

 7. Bouta is langs geweest bij Panday thuis,Als Panday morgen zegt dat zijn baas niet vervolgd kan worden dan Panday ook opsluiten voor obstruction of justice!Het recht is gelijk voor een ieder !


  Maak melding

 8. Bouterse is ontmaskerd als een laffe leugenachtige massamoordenaar.

  Bekend was dat hij een drugscrimineel is met 2 veroordeelde criminele zonen.

  En deze duiver is de president van Suriname….

  I rest my case


  Maak melding

 9. @Ray, als morgen dat wat je zegt zou mogen blijken, dan moet de PG idd zijn ontslag indienen, immers zulk een beslissing zal dan aangemerkt worden als psychisch gestoord en wilsonbekwaam. De PG heeft een gladde rug, hij doet menig één ervan afglijden in de beerput waar ze thuis horen. Allemaal NDP uitschot.


  Maak melding

 10. @ peter jackson.

  Precies.
  Je slaat de spijker op de kop.

  Het is uit met blufpoker te spelen we leven niet meer in de jaren 80, Ook de blaaskaken om hem heen moeten eens eerst nadenken voor ze hun mond open doen, anders krijgen we een storm aan excuses, zie de minister van onderwijs e.a. De macho’s denken nog steeds dat we onder de indruk raken van dat geblaf.


  Maak melding

 11. De geboelde zegt “sorry” tegen dr. H.Ori. Wanneer gaan ze inzien dat alle leden de coalitie boerkies zijn, met Sidonia als viswijf en een massamoordenaar en drugsveroordeelde als partij lijper.


  Maak melding

 12. Nationaal Volks-misleidings-Instituut :

  “De PG WORDT NIET MEER ONTSLAGEN” ???????

  DE PG IS VOOR HET LEVEN BENOEMD !

  DE PRESIDENT KAN ONS ZOETWATER PER RESUOLUTIE WEGGEVEN AAN VRIENDEN, HIJ KAN ECHTER DE PG NIET ONTSLAAN, OOK NIET BIJ RESOLUTIE !

  DAT NIEMAND, OOK DE PRES NIET, ZICH MAG BEMOEIEN MET ZAKEN DIE ONDER DE RECHTER ZIJN, STAAT NOG ONVERKORT EN ONAANGETAST IN ONZE GRONDWET !

  DEZE PRES MOET DE DURF HEBBEN OM ONZE GRONDWET OPZIJ TE ZETTEN, OF BETER NOG OM OP TE STAPPEN !

  AAN DE OPENLIJKE SABOTAGE VAN HET STAATSHOOFD TEGEN EEN WETTIGE STRAFZAAK MOET EEN KEER EEN EINDE KOMEN !

  SRAN SMA UN OPO UN AI, NO MORE SLAVERY !!!!

  PS :

  GRONDWET art 141 lid 2 :

  “2. De benoeming van de leden van de Rechterlijke Macht met rechtspraak belast en de Procureur-Generaal bij het Hof van Justitie geschiedt door de Regering, na advies van het Hof van Justitie. Deze benoeming zal voor de President, de Vice-President, de leden van het Hof van Justitie en de Procureur-Generaal voor het leven geschieden.”

  Op bepaalde gronden kan OP VOORDRACHT van het HOF VAN JUSTITIE een lid van de Rechterlijke Macht voordragen voor ontslag, NIET DE PRESIDENT OF DE REGERING !

  Art 142 lid 1 en 2 :

  Artikel 142
  1. De leden van de Rechterlijke Macht met rechtspraak belast en de Procureur-Generaal bij het Hof van Justitie worden door de Regering ontslagen: op eigen verzoek; bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.
  2. De in het eerste lid genoemde personen kunnen op voordracht van het Hof van Justitie door de Regering worden ontslagen: – wanneer zij onder curatele zijn gesteld; – bij gebleken aanhoudende zielsgebreken; – wanneer zij wegens misdrijf zijn veroordeeld tot een onherroepelijke vrijheidsstraf; – wanneer zij in staat van faillissement zijn verklaard; – wanneer zij surseance van betaling hebben verkregen of wegens schulden zijn gijzeld; – wegens ernstig wangedrag of onzedelijkheid of bij gebleken voortdurende achteloosheid in de waarneming van hun ambt.”

  Deze Grondwets-artikelen zij speciaal vermeld ter info aan het Nat Informatie instituut en aan haar Paarse leider, meneer LIMBO !


  Maak melding

 13. …’ inclusief Mansaram met haar gapende punani zijn gedoemd om te falen”

  die gebruikt zij ook om mee te praten, daarom komt er zoveel vreemds uit.


  Maak melding

 14. Alleen in Para kan DDB dat zeggen tijdens de massameeting, dat hij de PG gaat ontslaan.

  Ik weet niet waarom mensen in Para op NDP gestemd hebben. Zijn ze soms vergeten hoe Bouters, dhr. Fred Derby had vernederd dat die man in zijn onderbroek moest staan in Fort Zeelandia in het jaar 1982

  Men vergeet snel, vandaar dat ze hun geschiedenis niet kennen.


  Maak melding

 15. @Touwtjie
  Echt ,de zaak is niet te vertrouwen,Eerst doet bouta voorkomen dat hij Panday wil ontslaan notabene dezelfde Panday die eerder gezworen had bouta voor het gerecht te slepen maar na omkoperij en belofte voor een post op het kabinet is Panday gezwicht.Hij gaf vol vreugde te kennen dat hij zijn ziel en zaligheid aan de duivel had verkocht.Dit alles is gewoon een soort drama van deze 2 en niets meer.Geloof me we gaan 1 van deze dagen van Panday te horen krijgen dat bouta niet vervolgd kan worden. Dit alles is in motie gezet om de surinamers voor te bereiden,De surinamers gaan op de eerste dag gillen en lawaai maken en dag 2 zijn ze al uitgehuild.Alles is dan vergeten en vergeven.Panday verdiend geen respekt en ook geen medelijden,hij heeft zelf voor ellende gekozen.Ik blijf erbij dat er opzet in het spel is .Bouta en Panday hebben deze show opgezet!


  Maak melding

 16. De NDP bestaat louter uit imbecielen.

  Meneer Bouterse u hoeft niet bang te zijn om verraden te worden. Kensenhuis verzekert dat de Paranen op straat zullen komen als het zover komt om Bouterse te beschermen. “Mi e gi NDP a garanti dat no wan sma o kon keti na leider fu a partij disi. Para knap na yu baka,

  ==========================================

  Dit is gewoon een regelrechte bedreiging aan het adres van de rechters, veiligheidsdiensten en het volk. Ze garanderen door het vuur te gaan voor hun baas. Iets anders kan ik er niet van maken.


  Maak melding

 17. Kan me levendig voorstellen hoe er aan toe gegaan is.
  De koeien van het kabinet zijn naar de baas gegaan en gezegd.
  “Baas die man kan geen straf tegen je laten eisen.Jij betaalt de PG en je kan hem dan ook ontslaan”.En de volks pres.denkende dat hij gelijk is aan Trump,die Barara ontsloeg,brulde op de podium dat Badjnath af is als PG.
  Bij zijn eerste inauguratie zei de pres.al dat hij niet kan lezen.Dan maar uitvoeren wat er aanbevolen is.


  Maak melding

 18. @dre;Right, nu probeert ze het met de coca-boys. ZE houdt uiteindelijk een kokro ervan over. Nothing for use; vervaldatum is in zicht.


  Maak melding

 19. Gaat deze PG samen het OM nu eindelijk ook optreden tegen de vele landrovers en drugsdealers in dit land.

  De negatieve effecten hiervan hebben een verwoestende werking op de samenleving.

  Dat is deze PG nu wel verplicht aan de samenleving.


  Maak melding

 20. @Ray; mocht blijken dat het een doorgestoken kaart is tussen het rechterlijke macht en de wetgevende macht, dan zal er niet allen sprake zijn van karaktermoord, maar ook van landverraad op hoog niveau. Voor de hele kliek geldt dan; stand rechtelijke executie. ZE zijn nu met andere duistere plannen bezig. De geboelde solliciteert voor ontslag, er is geen min van JosPil, NH en LVV bakken er niks van, buitenlandse zaken neemt het op voor Maduro, min van Welzijn en “geluk” is bezig met een onderhoudsbeurt van de markt, Boefdraad zweeft boven de moslimlanden om meer Halal lening te krijgen, Benschop is met cassave persen bezig, Linscheer is met Eunuch aan het rollebollen. Het volk weet dat ze met gewetenloze moordenaar te maken hebben. Ik zou zeggen laat het maar gebeuren, zodat men uiteindelijk kleur bekend met als gevolg dat het volk op straat komt en het mandaat van de massamoordenaar en vernietiger van Suriname opeist en hem samen met zijn gevolg radbraakt.


  Maak melding

 21. @Koos; in een posting van Reetkever Kevin las ik dat Bakroeram gisterenavond op de dam in een string achter een raam is gesignaleerd.Hij is een dusdanig geboeld, dat hij aan de palm is om voorgoed kalm te blijven, die mpp broedermoordenaar.


  Maak melding

 22. @ Ray,

  Ik denk niet dat de PG, Panday zo laag gevallen in karakter en ethiek om een 1-2 spelletje te spelen.
  Van jou, die zoveel postings doet, verwacht ik toch een objectieve kijk op zaken. In elk geval, dank zij deze scheve schaats van Bouta en de “rechte rug” van de PG, en ondersteuning van zoveel relevante groepen, ook uit het kamp van Eugene,”jo koe” heeft Desie gecapituleerd(dit is het begin van de “democratische” overwinning !
  Misschien gaan nana en nanie Mansaram tevergeefs wachten op hun kleinkind (a-dogla-ingi-boi over 9mnd).
  Natuurlijk Ingrd ook blij !!


  Maak melding

 23. de eis is 20 jaar . maar de rechter kan een lagere of hogere straf eisen en zelfs levenslang . vrijspraak zit er echter niet meer in . PG kan de zaak ook nier meer terugdraaien maar in Su kan alles wat God verboden heeft .

  wij benne beniewd .


  Maak melding

 24. Er zijn redimusu’s die chaos willen creëren. Op deze manier willen zij garen spinnen bij de verkiezingen. Maar er zal veel water door de corantijn moeten stromen om de NDP omver te stoten. Hoe dan ook zal de president maatregelen moeten treffen om deze verraders een halt toe te roepen. Eerste stap is gezet en de PG heeft de boodschap begrepen. Hopelijk heeft Mevr de rechter ook de boodschap begrepen.


  Maak melding

 25. Parbo@
  Parbo lam zak, wie probeerde er chaos te creëren, hij is bang dat hij de bajes in gaat voor 20 jaar, als ik jou zo hoor praten, ben ik bang dat jou baasje het niet leuk vind, dat jij zijn plannetjes aan het verraden bent, dommert B. V. Een voor gesprek van een telefoon coup, zo dom hij toch zijn, het spreekwoord zegt een ezel stoot zich zelden tweemaal aan de zelfde steen, de zelfde stenen die onder jou hersenpan verborgen zijn, IQ loos schepsel, toen jou vader klaar kwam, kwamen er duizenden zaadjes vrij dat nou net die ene tot wasdom moest komen jammer


  Maak melding

 26. Parbo@
  Die opmerkingen van jou kunnen de staats veiligheid in gevaar brengen, die op merking van jou, ik hoop dat de PG en mevrouw de rechter de boodschap begrepen hebben, is pure een bedrijging, hier is artikel 148 van toe passing, lampie


  Maak melding

 27. @Paramaribo, PAARS MINKUKEL zonder IQ, even de feiten : een VOLBLOED REDI MUSU, pleegt Landverraad en pleegt samen met de Hollandse kolonisator, een coup tegen de Sranan DEMOCRATIE !

  De REDI MUSU werkt hierbij nauw samen met Kolonel VALK van de Hollandse Mil Inl dienst

  Deze zich Surinamer noemende Redi Musu, is later als leidinggevende betrokken geweest bij meerdere massamoorden !

  Zie onder andere de 8 Decembermassamoord en zie de Moiwana-massamoord !

  Dezelfde Redi Musu werkt op dit moment hard aan de UITSCHAKELING van het Openbaar Ministerie en van de Onafhankelijke Rechtspraak in Sranan !


  Maak melding

 28. Krijgt de rechter bij een voor de moordenaar ongunstige vonnis dan ook een brevet van ongeschiktheid oftewel ontslag per resolutie ??!! Dit is het gevolg wanneer een veroordeelde crimineel president wordt. Wij moeten af van het imago Su crime country. Misdaad heeft in de wereld geen enkel land welvaart bezorgd integendeel soso kommer en kwel.


  Maak melding

 29. Bouta kan de PG niet eens ontslaan. De PG kan alleen worden geschorst of tijdelijk uit z’n ambt worden gezet voor een bepaalde tijd. Maar daar moet wel een ieder mee eens zijn.


  Maak melding

 30. paraman,damsco,parbo,robg.etc

  Noem mij/ons 2 dingen die deze regering gerealiseerd heeft in de afgelopen 7 jaren en kom niet met dingen die gaande waren of in de planning stonden van de vorige regering die ze zogenaamd gerealiseerd hebben.(niet dat de vorige regering zo geweldig was maar het was beter dan deze awarie bende).
  Zal het jullie makkelijker maken de 1ste krijg je van mij…ze hebben het land leeg geroofd en het naar stront laten ruiken.
  Graag een reactie… Or Be An Waterkant Bitch For Good..


  Maak melding

 31. RobG
  Zoals je vaker hebt aangegeven is dat wet en regelgeving voor een ieder geldt. Ben benieuwd of je dit nog steeds bezigd.
  Misiekaba in ieder geval dus niet.


  Maak melding

 32. @Kevin; blijkt weer dat je niet alleen een Reetkever bent, maar net zoveel hersenen hebt om altijd een duikje in de hol van je baas te willen nemen. Trouwe hond. Noem een gegronde redenen op basis waarvan de massamoordenaar en drugsveroordeelde crimineel met zijn stront aanhang een schorsing zou kunnen bewerkstelligen. Het maatschappelijk middenkader, de oppositionele partijen alsmede kerkelijke instituten hebben met zoveel woorden al kenbaar gemaakt dat de moordenaar nu afstevent op een ramkoers om het rechterlijke macht per staat van beleg uit te schakelen. Dit alleen en enkel om zijn verrotte hachje te redden. Snap je waarin Suriname door een nietsnut en crimineel Suriname wederom probeert in te dompelen. Ik blijf erbij; je hebt de hersenen van patakka en een bek van een Kaaiman.


  Maak melding

 33. Voordat er chaos komt in Suriname. Vraag ik aan DDB om het volkslied van Suriname in het Nederlandse taal te zingen of elke dag in gedachten opzeggen.


  Maak melding

 34. Voordat DDB maatregelen wil treffen tegen de zogenaamde verraders. Vraag ik hem om het volklied van Suriname in het Nederlandse taal te zingen of elke dag in gedachten even opzeggen.


  Maak melding

 35. Die zaka, zaka hond. De PG handhaven vanwege hogere belangen. Dit zal weer voer zijn voor zijn domme achterban,die achterlijke NDP-ers. Die zak heeft het voornemen terug moeten nemen, omdat het onrealistisch was en heel veel gezichtsverlies zou leiden, gezien de grote weerstand die zich opbouwde op zijn voornemen. Echt de domste president- moordenaar die Su ooit heeft kunnen hebben.


  Maak melding

 36. Lulo Redskin,er is nooit sprake geweest van een ontslag van de PG.Dat verhaal is verzonnen door de contra’s verenigd in de zeer zwakke oppositie. De PG heeft zijn werk goed gedaan maar het zijn de rechters die kind aan huis zijn bij de VHP em NPS. Zij hebben een dikke vinger in de pap. De rechters hebben de grondwet met hun vuile voeten betreden. Zij hebben de grondwet vervuild met hun partij politieke belangen.


  Maak melding

 37. -Bouterse wil de verkiezingen in 2020 niet verliezen, dus als de pg met ontslag gaat verliest hij vele stemmen van het volk.

  Bouterse, het kwaad is al geschied.


  Maak melding

 38. @Mokro

  De PG is voor het leven benoemd.
  Maar kan geschorst worden voor een bepaalde tijd door de President van het Hof van Justitie.

  Sinds wanneer is aangeven van de mogelijkheden hetzelfde als verdedigen?


  Maak melding

 39. @Robg;het zijn altijd de anderen die het gedaan hebben, niet waar,Robg? In Suriname noemen we dit fenomeen: a no mie! Uiteindelijk is op een niet mis te verstane wijze vast komen te staan, dat Bouterse aan de leiding stond van het beramen en uitvoeren van de moorden in Fortzeelandia. Hij is schuldig bevonden en er ligt een onvoorwaardelijke strafeis van 20 jaar. Als je zijn gangen vanaf 2013 nagaat, dan zul je onherroepelijk tot de conclusie komen, dat hij kosten wat het kost zichzelf uit de gevangenis Wilt houden
  Hij veroorzaakt onnoemelijk veel leed bij mensen die het goed menen met Suriname en temeer bij de nabestaanden. Met wat voor president hebben we hier te maken. Hij toont geen grijntje zelfrespect fatsoen en lapt alles aan zijn laars. Waarom is hij zo bang? Het zal weer bij de anderen liggen.


  Maak melding

 40. @Mokro

  Wat zou er gebeuren als ook de amnestiewet van 1992 nietig wordt verklaard?
  Wat voor “mega-rechtzaken” kunnen we dan nog verwachten?
  Bijvoorbeeld Moiwana? Apoera?
  Wie van de “gevestigde orde staan dan ook terrecht?
  Waarom dan wel de “moord” op 15 “onschuldige burgers” willen berechten en de moord op 450 “onschuldige burgers” niet.

  Wat is het verschil…..en ik heb het hierbij niet over gewapende troepen maar over kinderen en vrouwen.
  Hoe “onschuldig” zijn dan de 15 van december dan nog?

  Een ieder wil Bouta&Zn zien hangen voor die “15 van december”, waarom niet voor al die onschuldigen van Moiwana?

  In mijn ogen meet je dan duidelijkmet twee maten en kan niemand mij meer wijs maken dat de “15 van december” geen politieke berechting is. Als dat namelijk niet zo zou zijn zou ook Moiwana en andere moordzaken berecht worden.
  En dat heeft niks te maken met “een baasje verdedigen”, maar alles met onrecht! Zijn de nabestaanden van bijvoorbeeld Moiwana minder soms? Daarnaast weet een ieder dat Bouta&Zn aan het hoofd stonden van de slachting van Moiwana.
  Dus dan wil ik hem dus vrijspreken voor december en op laten sluiten voor Moiwana?


  Maak melding

 41. @Mokro

  Wat zou er gebeuren als ook de amnestiewet van 1992 nietig wordt verklaard?
  Wat voor “mega-rechtzaken” kunnen we dan nog verwachten?
  Bijvoorbeeld Moiwana? Apoera?
  Wie van de “gevestigde orde staan dan ook terrecht?
  Waarom dan wel de “moord” op 15 “onschuldige burgers” willen berechten en de moord op 450 “onschuldige burgers” niet.

  Wat is het verschil…..en ik heb het hierbij niet over gewapende troepen maar over kinderen en vrouwen.
  Hoe “onschuldig” zijn dan de 15 van december dan nog?

  Een ieder wil Bouta&Zn zien hangen voor die “15 van december”, waarom niet voor al die onschuldigen van Moiwana?

  In mijn ogen meet je dan duidelijkmet twee maten en kan niemand mij meer wijs maken dat de “15 van december” geen politieke berechting is. Als dat namelijk niet zo zou zijn zou ook Moiwana en andere moordzaken berecht worden.
  En dat heeft niks te maken met “een baasje verdedigen”, maar alles met onrecht! Zijn de nabestaanden van bijvoorbeeld Moiwana minder soms? Daarnaast weet een ieder dat Bouta&Zn aan het hoofd stonden van de slachting van Moiwana.
  Dus dan wil ik hem dus vrijspreken voor december en op laten sluiten voor Moiwana?


  Maak melding

 42. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  @Mokro

  Wat zou er gebeuren als ook de amnestiewet van 1992 nietig wordt verklaard?
  Wat voor “mega-rechtzaken” kunnen we dan nog verwachten?
  Bijvoorbeeld Moiwana? Apoera?
  Wie van de “gevestigde orde staan dan ook terrecht?
  Waarom dan wel de “moord” op 15 “onschuldige burgers” willen berechten en de moord op 450 “onschuldige burgers” niet.

  Wat is het verschil…..en ik heb het hierbij niet over gewapende troepen maar over kinderen en vrouwen.
  Hoe “onschuldig” zijn dan de 15 van december dan nog?

  Een ieder wil Bouta&Zn zien hangen voor die “15 van december”, waarom niet voor al die onschuldigen van Moiwana?

  In mijn ogen meet je dan duidelijkmet twee maten en kan niemand mij meer wijs maken dat de “15 van december” geen politieke berechting is. Als dat namelijk niet zo zou zijn zou ook Moiwana en andere moordzaken berecht worden.
  En dat heeft niks te maken met “een baasje verdedigen”, maar alles met onrecht! Zijn de nabestaanden van bijvoorbeeld Moiwana minder soms? Daarnaast weet een ieder dat Bouta&Zn aan het hoofd stonden van de slachting van Moiwana.
  Dus dan wil ik hem dus vrijspreken voor december en op laten sluiten voor Moiwana?


  Maak melding

 43. Beste Kevin

  Indien Moiwana voor de rechter komt mag je drie keer raden wie dan ook bij de verdachten en aangeklaagden zal zitten.

  De heer D.D.B uit Leonsberg aangezien die verantwoordelijk wa.

  Beste Kevin de meeste slachtoffers staan op naam van het leger en wat slagers van Bouterse.

  Weet waar je om vraagt.


  Maak melding

 44. @Kevin; met de moord op inspecteur H.Gooding en de sabotage van de rechtsgang door dezelfde culb die nu aan de macht is ligt sindsdien stil. Het Hof van Costa Rica heeft een oordeel geveld. De legerleider nu de huidige president is verantwoordelijk voor de Moiwana slachting en zal vervolgt moeten worden. Niet alleen 8 decemberproces maar ook het Moiwanaproces is en wordt door hem gesaboteerd. Gelukkig hebbe de nabestaanden van 8 dec hun rug altijd recht gehouden en hebben bereikt dat er een strafeis ligt. De Moiwana slachting kan en moet ook onderzocht worden, ook al zijn veel stoffelijke overschotten en of overlevenden onvindbaar om te getuigen. Met de moord op inspecteur Gooding is het onderzoek naar de schuldigen gestopt. Misschien een idee om dat nu ook op te pakken daar we nu in een andere vaarwater zijn belandt dan het vaarwater van de jaren 80.


  Maak melding

 45. -NDPérs, als deze mevrouw Mansaram minister van Juspol wordt moeten jullie niet vergeten dat zij van de oppositie komt. Deze mevrouw heeft baas Bouterse van langs gegeven en zie nu wat er gebeurd. Hooghart is ook een van hen.

  Triest met sommige Surinamers:::arrogantie, status, geld, macht en nog veel meer speelt bij velen een grote rol.
  Het maakt niet uit van welke partij je komt een goed voorbeeld doet al wonderen.

  ==PARAMARIBO – Langzaam begint een sliertje witte rook te komen uit de figuurlijke schoorsteen van het Presidentieel Paleis. President Desi Bouterse staat op het punt de knoop door te hakken, wie de nieuwe minister van Justitie en Politie wordt. Een doorgaans goed ingevoerde bron stelt tegenover de Ware Tijd, dat een “enorme lijst van kandidaten” is afgewerkt. Slechts twee kandidaten zijn overgebleven: Ivan Graanoogst en Sharmila Kalidien-Mansaram.

  Een heleboel van de kandidaten voldoen naar verluidt niet aan het profiel vanwege hun “bevlekt” verleden. Graanoogst was in de militaire periode in de jaren ’80 reeds minister van Leger en Politie. Hij wordt geacht in staat te zijn de functie naar behoren te kunnen bekleden. Wordt uiteindelijk voor Kalidien-Mansaram gekozen, dan wordt dit als een “goede politieke zet” gezien, omdat daarmee mogelijke VHP-haarden op het ministerie van Justitie en Politie geneutraliseerd kunnen worden.

  “Maar de definitieve keus kan uiteindelijk ook op iemand anders vallen”, aldus de informant. De positie op Juspol werd ruim een maand geleden vacant. Eugene van der San stelde toen zijn portefuille ter beschikking nadat hij beschuldigende uitspraken had gedaan tegen veiligheidsadviseur Melvin Linscheer.


  Maak melding

 46. Deze president is nog dommer dan een ezel. Hij doet alsof hij iets goeds doet door te zeggen dat de PG niet wordt ontslagen. Maar hij kan de PG überhaupt niet ontslaan, de PG is voor het leven benoemd, nota bene door deze zelfde ezel. Bouterse is iemand die eerst dingen (lees: onzin) roept en daarna probeert na te denken of het wel zo zinvol was. Zijn hele kabinet zit zo in elkaar, kijk nu naar de kwestie Peneux. Selectiecriterium om in zijn kabinet te komen: Een hersenpan, gevuld met de hersens van een ezel. Voldoe je daaraan, dan ben je binnen. Ben je slim, dan ben je een gevaar, zoals de PG en de auditeur-militair. Je schaamt je toch om te zeggen dat deze mensen jouw land besturen? Weg met deze misbaksels.


  Maak melding

 47. Alhoewel er een verschil van mening bestaat heeft de president, indachtig het hoger ’s landsbelang het besluit genomen om de ontstane situatie aan een nadere beschouwing te onderwerpen”, aldus het NII.

  Er valt NIETS meer na te denken over een nadere beschouwing. De tijd is aangebroken om zijn daden onder ogen te zien en het gewoon te accepteren. Zelfs de langste touw heeft een einde. Als men in staat om staatsgreep te plegen, moet men ook bereid zijn om de gevolgen te dragen. Doet men dit niet dan heb je geen inborst. Dan vervalt men in de categorie van: LAFAARDS

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 48. @KEVIN, Paarse dombo, u babbelt weer over een verschil die ANDEREN maken tussen in vermoorde staatsburgers in Paramaribo en oa in Moiwana !

  U vertolkt hier de LEUGENS van de zogenaamde prive-waarheidsvinder SANDEW, die op eigen houtje Onze Rechterlijke Macht wilde vervangen !

  Waarheidsvinding terwijl de zaak al lang bij de bevoegde RECHTER ligt !

  Sandew leidde het mislukte LEUGENPROJECT dat is gefinancierd en betaald door de Hoofdverdachte van de massamoord !

  Bij de beide massamoorden (8 december en Moiwana) zijn ONGEWAPENDE staatsburgers in koelen bloede vermoord door personen uit het leger !

  Beide groepen van nabestaanden hebben onafhankelijk van de POLITIEK, hun zaken aangepakt en met veel moeite bij rechter gebracht !

  De v.m. legerleider is bij beide massamoorden betrokken !

  Kevin, het is beter dat u uw Paarse vrienden vraagt ALLE INFO omtrent de door hen gepleegde MASSAMOORDEN op tafel te leggen, zodat de BEVOLKING en andere instanties daar kennis van kunnen nemen !

  DAT IS BETER DAN TE BABBELEN en te MANIPULEREN mbt VERSCHIL TUSSEN NABESTAANDEN of VERSCHIL IN VERMOORDE BURGERS !

  Uw Paarse LAFAARDS maken verschil en zijn onmenselijk, deze lieden zijn nog steeds bezig onze Rechtsstaat kapot te maken !
  Deze gevoelloze Paarse moordenaars komen elke dag met nieuwe onwettigheden om de Rechtelijke Macht te saboteren !

  PRAAT DAAR MAAR OVER MENEER KEVIN, HOOFD-FUTU-BOY van de MURDERERS !

  PS : U jokt ook, dat “MENSEN” de Moiwana zaak niet willen vervolgen ! Dat ligt gewoon aan uw Paarse vrienden die ELK onderzoek en VERVOLGING, SABOTEREN !

  Uw Opa D en de regering kunnen samen met de PG, de MOIWANA-strafzaak ONMIDDELLIJK starten, meneertje Kevin !


  Maak melding

 49. De wkn kampeerders blijven maar blèren in de woestijn. Ze willen maar niet begrijpen dat Bouterse op een democratische manier aan de macht is gekomen. Kennelijk heeft de 8 December kwestie bij het volk geen rol gespeeld. Daaruit kunnen we concluderen dat een groot deel van de Surinamers geen problemen hebben met deze president behalve een paar Noordzee patjakkers zgn hielenlikkers van Front en Nederland.
  En trouwens democratie werkt niet voor iedere land. Misschien voor Suriname met 500.000 inw ook niet.


  Maak melding

 50. Jou comment!Geeft gelijk je IQ en hoe laag je bent als mens. Dat je zelf niet inziet hoe dom je bent,ik denk dat jij iemand bent die nog nooit wat heeft bereikt in zijn leven en altijd met de vijand of de sterkste zal heulen. Ik als man en mens op 40e gestopt met werken,school in Kenia gebouwd en al 10 jaar een school in India 511 kids 26 leerkrachten,elk kind 20 euro per maand leerkrachten 350 euro salaris. Ik sta zover boven jou dat wil je niet weten.Al deze mooie dingen wilde ik in suriname doen voor kids!maar door jou lage soort mensen heb ik andere keuzes gemaakt.


  Maak melding

 51. Jojo!hij is niet alleen dom maar ook koppig als zijn broer ezel Rob. Het zijn twee zeer lage mensen die altijd met de vijand zullen heulen om het maar beter te hebben.


  Maak melding

 52. @ Redskin

  “Men hoef het niet eens over verkiezing te hebben. Deze boeven halen 2020 nooit!”

  Hoewel de eenheid nog groot lijkt zullen er verstandige NDPers ingaan zien dat dit naar een afgang leid. Zij zullen eieren voor hun geld gaan kiezen en proberen zich van Bouterse te ontdoen.

  Sardjoe wil door kunnen na de NDP want dan zijn er ook zaken om te doen.

  Van Phalad al een tijdje niets gehoord. Ben benieuwd wie bij hem op de veranda een praatje maken.


  Maak melding

 53. Mokro, jouw geest is vervuild door de anti propaganda berichten tegen de regering. Dag in dag uit draaien de anti campagnes tegen de regering op volle toeren. Ik laat me niet beïnvloeden door leugens, roddels, verzinsels, achterklep. De gezworen aartsvijanden van de regering laten geen moment onbenut op laster te verspreiden.


  Maak melding

 54. Die domkop Bouterse heeft eieren voor zijn geld gekozen en de PG met rust gelaten anders zou hij zien wat zou gebeuren.Hij moet gewoon worden vervolg voor die december moorden in 1982 punt uit.Al die lul verhalen van hem ten spijten.Ik snap het niet dat mensen in Suriname achter deze president staan,maar ja hij heeft ze omgekocht met die 1.3 miljard USD die verdwenen is uit Staatskas zonder te verantwoorden aan het volk.


  Maak melding

 55. Jammer dat Desi niet zelf inziet dat Suriname beter af is zonder hem. Dat er ondanks alle ellende nog mensen zijn die hem aanhangen is alleen maar vanwege het feit dat er in de armoede misschien nog wat te halen val. De realiteit echter is dat het Surinaams volk wakker moet worden, zich samen bundelen en hem op democratische wijze van het toneel moet doen verdwijnen. Geen toestanden als in Venuzuela, naar gewoon massaal de straat opgaan tot dat hij zelf van het toneel verdwijnt.


  Maak melding

 56. @Srafu

  Vindt je jezelf niet heel erg dom. Je weet niet eens waar het omgaat en verdraait alles. Maar wel je grote waffel open. Je lult zo maar wat……Zielig ventje…


  Maak melding

 57. @Kevin-Paarse-Futuboy, inhoudelijk is uw reactie 0,000000 !

  Hierbij een citaat van de jurist mr C. Best, mbt de Paarse-Amnestie-rommel, een wetswijziging tbv DDB die ook nog 100 % strijd met een VERBOD in onze Grondwet !

  Mr C. Best heeft in een commentaar hierover al het volgende gesteld :

  “Het belangrijkste argument hiervoor was dat uit de vaste jurisprudentie van het Inter-Amerikaanse Hof voor de Rechten van de Mens (IAHRM) blijkt dat amnestie voor buitengerechtelijke executies in strijd is met diverse bepalingen uit het Amerikaans Verdrag voor Rechten van de Mens (AVRM).”

  AMMNESTIE NO E DJIE VOOR BUITENGERECHTELIJKE EXECUTIES , zoals de 8 December-massamoord en Moiwana-massamoord !

  NIEMAND en ook geen instantie mag zich inlaten met zaken die bij de Rechter in behandeling zijn ! (Zie de GW)

  Dussss………mislukte Paarse Propagandist, bedenk met Opa D een andere ONWETTIGE LIST !

  PS : INTUSSEN ZINGT HET DEMOCTRATISCHE VOLK VAN SRANAN, HET LIED :

  IK ZIE EEN POORT WIJD OPEN STAAN,

  VAN SANTO YALE WEL TE VERSTAAN !!!


  Maak melding

 58. @Srafu

  Wat lul je nu weer.
  Je blijft alles maar verdraaien…..en je snapt nog steeds niet dat ik juist voor berechtng ben van Moiwana….lees VOOR BERECHTING BEN
  Leer een keer lezen en begrijpen voor je weer begint te raaskallen en zomaar onzin begint te roepen als een papagaai.


  Maak melding

 59. @ Kevin

  “je snapt nog steeds niet dat ik juist voor berechtng ben van Moiwana….lees VOOR ”

  Regel aangifte bij het OM en dan zit Bouterse weer in het verdachtenbankje omdat hij als commandant verantwoordelijk is voor het geweld van het leger.
  Ik vond gisteren het zakboek soldaat terug en daar in staat heel duidelijk in dat geweld alleen is toegestaan tegen herkenbare eenheden onder hoofdelijk leiding met herkenbare emblemen en die duidelijk zichtbare wapens dragen.

  Ofwel het Surinaamse leger heeft in MOIWANA heel wat krijgswetten overtreden en daar is de commandant verantwoording verschuldigd.
  Kevin Bouterse was bij een Moiwana proces al veel eerder opgesloten. Hij heeft een heel groot voordeel genotenop basis van de amnestiewet 92.


  Maak melding

 60. @JoJo

  He he het kwartje begint te vallen……………
  Maar waarom dan wel de amnestiewet 92 accepteren en niet de wijziging van 2012?

  Rechtsgelijkheid…de een wel de ander niet? Of beiden…of geen een.


  Maak melding

 61. @Kevin, jouw Paarse Massamoordenaar gaat Strafrechtelijk hangen !

  Amnestiewetten zijn niet houdbaar, als het gaat om STANDRECHTELIJKE EXECUTIES zoals de 8 DECEMBER-massamoord en de MOIWANA-Massamoord !

  Dat is u al meerdere keren voorgehouden op WKN : Deze amnestiewetten/wetswijzigingen strijden met mensenrechten-verdragen ! Zij zijn tevens strijdig met de internationale gerechtelijke uitspraken (jurisprudentie) over dit soort moorden !

  Stop met uw niet ter zake doende babbels over de 8 decembermoorden en de Moiwana-moorden. In beide gevallen is sprake van STRAFBARE moorden op ongewapende burgers, gepleegd met voorbedachte rade !

  PS : Al de amnestiewetten voor executies in oa Peru, Chili Argentinië, ZIJN DOOR DE RECHTERS VERWORPEN !

  Uw Desi-amnestiewetswijziging is bovendien 100 % IN STRIJD met onze Grondwet, want het gaat in tegen het VERBOD zich te mengen in zaken die in behandeling zijn bij de rechter !

  AMNESTIE NO E YEPI DENG KIRIMAN SANG NO HABI YEYE !


  Maak melding

 62. Kevin
  “@JoJo

  He he het kwartje begint te vallen……………
  Maar waarom dan wel de amnestiewet 92 accepteren en niet de wijziging van 2012?

  Rechtsgelijkheid…de een wel de ander niet? Of beiden…of geen een.”

  De wet van 2012 was er nog niet toen het proces op 30.11.2007 begon en behoort niet tot de spelregels die van toepassing zijn op dit proces.

  Zoals zo vaak aan gehaald en heel duidelijk in de grondwet staat mag er niet in een lopend proces ingegrepen worden.
  Na de start staan de te hanteren wetten vast.

  Daar valt niet over te onderhandelen. Het is een universeel principe dat NDPers niet willen begrijpen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.