“Bouterse treedt scheiding der machten met voeten”

101
'Bouterse treedt scheiding der machten met voeten'

PARAMARIBO, 9 jul – President Bouterse van Suriname heeft het vertrouwen in procureur-generaal(PG) Baidjnath-Panday opgezegd en heeft hem gevraagd vrijwillig te vertrekken. Bouterse verwijt Baidjnath-Panday dat hij de aanklager in het Decembermoorden-proces niet heeft teruggefloten, toen die op 28 juni de strafeis van twintig jaar cel tegen Bouterse als hoofdverdachte voorlas.

Het is niet duidelijk wat Bouterse precies met zijn maatregelen wil bereiken. De strafeis in het Decembermoordenproces is immers al uitgesproken. In de zaak zijn nu zijn de advocaten, de aanklager en uiteindelijk de rechter aan zet. Critici zien in de maatregel van president Bouterse opnieuw een poging om de scheiding der machten met voeten te treden. Deze president probeert zich opnieuw een recht toe te eigenen wat hij niet bezit, zegt de advocaat van de nabestaanden van de Decembermoorden, Hugo Essed.

Baidjnath-Panday werd in maart vorig jaar door Bouterse beëdigd tot PG bij het Hof van Justitie. Hij was daarvoor advocaat-generaal, maar nam al sinds 2014 waar in de functie van PG, nadat vervolgingsbaas Subhaas Punwasi met verlof ging in aansluiting op zijn pensioen.

UPDATE:
De NPS heeft een spoedvergadering vandaag uitgeroepen. de uitnodiging luidt als volgt:

Beste leden de rechtstaat is in gevaar. De president heeft geen vertrouwen meer in PG. Hij wordt voor de keuze gesteld om zelfs te bedanken. Zo niet zal het vertrouwen bij resolutie worden opgezegd. Vanwege de ontstane situatie mbt de informatie ivm de positie van de PG nodigen wij u uit voor een spoed HB vergadering.


101 REACTIES

 1. Meneer de PG, maakt u zich niet druk we zoeken juridische bijstand in Frans-Guyana. Zeg heel wat DDB je dagen zijn geteld het wordt uur u voor meneer of liever gezegd arrestant DDB.


  Maak melding

 2. de man is totaal in paniek,, het wordt echt heet voor hem.., vergeet ook niet dat die 1000 kg ook onderschept zijn, waar van hij alles weet..

  zijn kinderen lachen hem gewoon uit binnen de vakantie oorden in binnen als het buitenland.

  zelf kan hij geen kant meer op..

  dit is toch geen land lijden, besturen zo u wilt leiding geven..

  waarom blijven de ondergeschikten zitten, je lijder is een moordenaar dik bewezen..


  Maak melding

 3. ddb en gang zijn verkeert bezig en kunnen beter goed bij zich zelf te raden gaan. Suriname is een democratische rechtsstaat met een grondwet en Internationale Verdagen, mensenrechten.

  Hetgeen ze nu doen is verkeert en buiten de realiteit, grondwet van de republiek Suriname en Internationale Verdragen.

  ddb en gang staan te recht en kunnen beter de handdoek in de ring gooien en afstand doen van hun functies, vooral ddb waardoor de rechtsstaat en de Surinamers nationaal en internationaal niet te kijk worden gezet.

  Stop met dit domme gedrag en denk rationeel en neem het juiste besluit. Iedereen die voor de rechtbank/krijgsraad wordt gedaagd moet dat doen, dus ook jij,artikel 11 van, Niemand kan tegen zijn wil worden afgehouden van de rechter die de wet hem aanwijst.

  Hopelijk dat er juridische adviseurs zijn die ddb en gang dat ook duidelijk maken. Niemand staat boven of buiten de grondwet van Suriname. Alle wetten zijn voor iedereen gelijk.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Dit is ongehoord en typerend voor een narcist die geen tegenspraak duld.
  Hoe het ook zij:
  -1- Er zijn geen gronden en mogelijkheden voor Bouterse de PG te ontslaan.
  -2- Het is een zinloze wraak actie van Bouterse want het proces gaat gewoon door.


  Maak melding

 5. Hij is er blijkbaar van overtuigd dat hij WEL boven de wet staat, want naar eigen zeggen heeft GOD hem op die troon gezet. En hij heeft zijn presidentiële leger en waant zich veilig.

  Maar het begint een zielige vertoning te worden.
  Zijn Robert Mugabe of Silvio berlusconi zijn grote voorbelden?


  Maak melding

 6. Hoogste tijd dat de VS gaat in grijpen in suriname. 4 seals teams en 8 apaches en het land staat onder controle van de VS.
  Surinaamse leger bestaat toch uit clowns


  Maak melding

 7. Het is niet meer in handen van de PG en Bouterse weet dat.
  Dit soort woorden is voor een onwetende achterban en komen uit de mond van iemand die geen argumenten meer heeft en wanhopig is.

  Bouterse heeft als President niets meer te vertellen, hij is een passagier in een auto die gaat crashen.


  Maak melding

 8. Deze vervloekte duivel op surinaams bodem voelt zijn ballen verslappen. Het grootste vonnis van de almachtige zal je niet kunnen uitstellen idioot. Kijken wie dan die miljoenen roof van je zal genieten. Nieuwe politieke leiders moeten ballen tonen en alles van deze vervloekte dibri afpakken.


  Maak melding

 9. De PG moet helemaal niet opstappen … dat is precies wat dat GEBOEFTE … graag wil. De Drugsveroordeelde Moordenaar kan dan zeggen …. A NO MI … de PG heeft zelf ontslag genomen.

  PG … a.u.b. … blijf op je post …. de goede GOD … heeft je daar geplaatst … de Drugsveroordeelde Moordenaar kan je niet ontslaan.


  Maak melding

 10. Welke konijn wordt nu uit de hoed getoverd?
  Kamperveen, wijlen, zou zeggen “me benne benieuwd”

  Ik denk dat de mensen in Suriname nou eens een petitie moeten indienen bij grote mogendheden om hulp, bijvoorbeeld Trump, om deze mallemoot voor eens en voor altijd de les te lezen zoals indertijd Noriega


  Maak melding

 11. Als PG zou ik mijn betrokkenheid m.b.t. 8 december tot het minimale beperken.
  Ik zou een persconferentie houden en zeggen dat de president wel mijn wettelijke baas is maar dat ik de PG wettelijk de wet vertegenwoordig.
  Ik zou mijn assistent als vervanger bij de 8 december processen plaatsen


  Maak melding

 12. Hey kudde runderen.
  De pg moet opstappen, als hij dat niet doet geeft dat aan dat hij tot n ander kamp behoort Dan Suriname.
  De President zal dan als uitvoerende macht hem gewoon moeten verwijderen hoewel hij daar grondwettelijk weinig ruimte voor heeft, blijft het natuurlijk zo dat je geen buitenlandse mol in je apparaat kunt dulden.
  Wij als volk zijn het vertrouwen in de pg ook kwijt en zien hem daarom ook liever vertrekken, hij heeft zich incompetent getoond en zal derhalve de consequenties Moeten dragen.
  Pg weg wezen voordat we je uitroken.
  Mvg
  Boy


  Maak melding

 13. Deze move van deze veroordeelde Drugscrimineel is een ordinaire coupe: een van de peilers waar de Trias politica op rust, wordt stuk geslagen.

  Deze crimineel samen met zijn Daltons zijn de weg volledig kwijt.

  We leven niet meer in de jaren 80. Weg met deze CRIMINEEL.


  Maak melding

 14. Er is mijn inziens geen vuiltje aan de lucht. De president benoemd de procureur generaal en het ligt aan de president om aan hem te vragen op te stappen als de man zijn werk niet goed heeft gedaan.Het is niet de Franse of Amerikaanse president of de koning van Nederland of België die de p.g. in Suriname benoemd. De man heeft zijn werk niet goed gedaan. Dat is gewoon duidelijk. Wij gaan over tot de orde van de dag. Mag ik een nieuw onderwerp?


  Maak melding

 15. Baas maakt rare sprongen, en jij krijgt steeds meer moeite om het recht te praten. Als je iets teveel buigt dan knakt het een keertje zo simpel is het.


  Maak melding

 16. Graag geen reactie van Parbo en anderen. Want straks moeten wij weer gaan reageren op bull shit en dan vinden wij dat weer zo gek. Aub niet reageren.


  Maak melding

 17. Laatste stuiptrekkingen van een tanende crimineel, die eens zo populair was onder de andere criminelen en analfabeten,en op die manier ook een graantje mee konden pikken, maar helaas voor deze lieden, zit het tijdperk van deze moordenaar erop, en moeten nu gaan zoeken naar andere alternatieven.


  Maak melding

 18. Enkele debielen zijn behoorlijk de kluts kwijt.

  Een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan huis en haard verliezen, dan dooft het Licht.

  H.M. van Randwijk


  Maak melding

 19. jullie snappen het niet , vraag aan pres trump als de regering deze zaak verkeerd heeft aangepakt.hij gaat uitleggen dat hij het zo zou aanpakken.vraag an de opperrechters en de hoogste baas van de van de fbi. jullie zijn niet kwaad op pres zoals jullie zich voor doen . het draait om de zuidelijken die de noordelijken zijn gepasseerd op vele fronten in de maatschappij. .noord heeft nooit van zuid gehouden .je spap wat bedoell


  Maak melding

 20. Pg begin die brief te schrijven noh, we wantrouwen je…
  Je hebt het hoger beroep willens en wetens verprutst.
  Verpleegster arrest hoor, Kent u dat Nog? De President beroept zich terecht daarop. Dwz je speelt vals jonge of oude man.
  Voor de runderen : Google het “verpleegster arrest”.
  Dan oen kan kome, Jere?
  Mvg
  Boy


  Maak melding

 21. Randwijk mie boi, Ik begrijp dat je uit ervaring spreekt en dat je ongelukkig bent in je nwe land. Maar no frede na 2020 gaat ook Desi ook voor jou n oplossing brengen.
  Maar wrom ben je voor die witte tirannen gezwicht. Voortaan Moet je nadenken hoor papie, we houden je in gebed.
  Mvg
  Boy


  Maak melding

 22. Als de PG niet tekent,gaat de volks president weer de avond klok instellen.Net zo een beklemmend sfeer heerste er ook voor de beruchte moorden.Toen was de pres.ook in zo een penibele situatie.Zou hij toen niet moorden dan was hij door Daal en de anderen met pek en veren weggejaagd.


  Maak melding

 23. Desi, die volgens eigen zeggen daar is geplaatst door een of andere BUSI-GADO, wil om zijn strafproces te Saboteren, de Surinaamse Procureur-Generaal ontslaan !

  Opa D moet nog begrijpen, dat DE PG, VOLGENS ONZE GRONDWET, “VOOR HET LEVEN IS BENOEMD” !

  Daar kan ook de president van Suriname niets aan doen, niets aan veranderen !

  PS : Bovendien is de huidige PG vorig jaar in deze functie benoemd door deze zelfde DDB , Hoofdverdachte van massamoord !

  VENEZUELAANS ONDERDRUKKINSMODEL WORDT DOOR DDB IN SRANAN OPGEZET en TOEGEPAST !


  Maak melding

 24. Boy = Kevin = Kakafowru … babadrager … mislukt product van je vaders genotspier. Je wordt betaald … door de Nationale Dieven Partij … om alles van dat GEBOEFTE goed te praten. Eén dringend advies: meldt je vrijwillig bij het Crematorium { Dr.S.R.straat } of Crematorium Dr.F. weg { Weg naar zee }. Doe je dat niet vrijwillig dan komen wij {Gideons} je desnoods met bruut geweld halen. No joke !!!!


  Maak melding

 25. Is zover. Hij zal kanhai naar voren schuiven als pg en de overloopster mansaran als minister van juspol aanstellen. Alweer bewezen dat een hindoestaan niet te vertrouwen is. Hoeveel hindoes zijn er niet overgelopen ook due jogi zal een dezer dagen overlopen. Ndp is een partij die staande wordt geholpen door overlopers.


  Maak melding

 26. Paraman
  A sani die dee na k@fowru ede { = Master Killer Desiré Delano Bouterse, Drugsveroordeelde Moordenaar }, faja watra nomo sa puru ing gi in.

  De Drugsveroordeelde Moordenaar …. Desiré Delano Bouterse heeft inderdaad een … KAKA FOWRU EDE … FAJA WATRA SA POT’ VERSTAN DYI ING …. als redding nog mogelijk is … wat ik ten zeerste betwijfel !!!!!!!


  Maak melding

 27. PG IS VOOR HET LEVEN BENOEMD !

  Zie art 141 lid 2 van de GRONDWET :

  “2. De benoeming van de leden van de Rechterlijke Macht met rechtspraak belast en de Procureur-Generaal bij het Hof van Justitie geschiedt door de Regering, na advies van het Hof van Justitie. Deze benoeming zal voor de President, de Vice-President, de leden van het Hof van Justitie en de Procureur-Generaal voor het leven geschieden.”

  PS : Worden de SRANAN GRONDWET en de SRANAN RECHTSSTAAT, DEFINITIEF VERNIETIGD DOOR DE PAARSE, Sranan hatende, MACHTHEBBERS ??????????


  Maak melding

 28. Hey stelletje runderen, art 142 lid 2 GW ontslag dd regering bij gebleken voortdurende achteloosheid in de waarneming van hun ambt.
  In casu is de pg hij herhaling in de opzettelijke four gegaan.
  Tw, hij heeft het hover beroep inzake art. 148 GW opzettelijk verprutst zie verpleegster arrest en hij had daarna de mogelijkheid om of de regering en de Grond Wet te gehoorzamen of om naar de pijpen van de krijgsraad te dansen. Hij heeft voor het laatste gekozen en daardoor de rechtstaat in gevaar gebracht.
  Ziedaar hij voortduring achteloosheid in de waarneming van zijn ambt.
  Gevolg? Opzouten…
  Volgens de wet hoor kudde.
  Zoeken jullie n vijl want jullie zijn botte messen. Die ossen onder jullie zijn rijp voor de slacht, maar ook taai flees lijkt me. Jammer hoor!?
  Mvg
  Boy


  Maak melding

 29. Het verwonderd mij niet dat Bouterse zo een verzoek in dient om de PG weg te krijgen.Die man heeft geen verstand van zaken.Hij is een domkop en moordenaar en wilt hebben dat die zaak in de doofpot gaat.Het Surinaamse volk moet in opstand komen en het buitenland vragen om in te grijpen want het kan niet zo door gaan.Die man heeft alles vernietigd in Suriname zelf die reserves van het land is verdwenen in zijn zak samen met zijn handlangers.Ik schaam mij voor mijn eigen land.De domme massa die hem hebben gekozen zijn mede aansprakelijk voor de chaos in het land.Soldaat Bouterse ze kan geen bal van.


  Maak melding

 30. Wanneer gaat de politie tonen dat zij “ballen” hebben tussen hun benen en Doekhie (die bijna voor de 2e keer was besneden door een dame van lichte zeden in Nickerie),om hem op te brengen voor verhoor n.av. zijn aantijgingen aan het adres van Mathur? De kleine man zo zou thuis opgehaald worden om verhoord te worden na een aangifte !!!


  Maak melding

 31. Dezelfde verouderde revo tactiek ddb is gebruik bakka foe meki sma frede. Anno 2017 gaat het niet meer werken voor deze oud geworden slang, zoon des duivel en zijn trawanten. Gelukkig is drugscrimineel Dino opgesloten. Ook Rovet Meriba. Nu nog moordenaar, drugsbaas en staatskasriver ddb. En alle paarse corrupte stinkend rijke bendeleden van de criminele politieke partij ndp, de ware misdaadvloek dankzij aanhangers van deze moordenaar, die oerdomme paars ddb bezeten zombies. Wo ka.


  Maak melding

 32. Niet zo’n slimme zet van Bouterse. Als de PG blijft zitten tegen de wens van Bouterse dan wordt het iedereen duidelijk dat het gedaan is met zijn macht.
  Hij richt zijn pijlen ook op de verkeerde persoon, het is de rechter die beslist. Zelfs al zou de PG opdracht geven de vervolging te staken dan kan de rechter beslissen door te gaan.
  Rechters hebben geen baas, alleen de wet bepaalt hun handelen. De wet gaat boven alles en iedereen. Bouterse heeft geen macht over de rechters.

  In het belang van de rechtsstaat Suriname moet Baidjnath-Panday blijven zitten. Bouterse heeft zijn vertrouwen in de PG opgezegd, maar heeft Bouterse nog wel het vertrouwen van het Surinaamse volk?


  Maak melding

 33. Voor iedereen die niet woonachtig is in SWITI Sranan.Hou er rekening mee dat wij misschien straks terug moeten naar SWITI Sranan.Als die domme Amerikaan DIK Trump die Noord Koreaan blijft lastig vallen dan zijn wij ook niet veilig.Ik denk dat men in Europa grotere problemen heeft met Poetin en Erdogan zijn ook 2 onberekenbare gasten.Dus probeer je woorden tav SWITI Sranan zorgvuldig uit te kiezen.1 ding weet ik zeker we zijn waarschijnlijk veilig daar kijk maar naar de geschiedenis.Is gratis advies unu no kosi mi kondre.


  Maak melding

 34. Desi en zogenaamde vertrouwelingen geef de strijd maar op het zal jullie zeker niet lukken om anno 2017 herhalingen van de jaren 80 te doen herleven. Wij leven gelukkig in een heel andere tijd. De wereld is kleiner geworden. neem een voorbeeld van Amerika. Zelf de machtigste man van de wereld wordt ten allen tijde teruggefloten. Nu is het uur U genaderd hoe lang nog?? voor deze moordenaar???.
  Desi Je kan ook de hand aan jezelf leggen, misschien is dat het beste voor land en volk.


  Maak melding

 35. Rob G ouwe betaalde intrigant.

  Onze Grondwet stelt in ieder geval duidelijk in artikel 142, dat de PG alleen kan worden ontslagen op eigen verzoek of wegens het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd. Het is derhalve volgens de Grondwet niet mogelijk dat de regering de PG ontslaat.

  Of de dictator moet zijn ware aard laten zien, en al die mensen die voor eigen belang roepen hoe geweldig het leven is onder een dictatuur moeten beseffen dat er geen loyaliteit bestaat onder dictators.

  “Curses are like young chicken: they always come home to roost.”


  Maak melding

 36. Bouterse gebruikt leden van de N.D.P. die niets met zijn proses te maken hebben om de boel te manifesteren. ..of mensen tegen elkaar op te zetten en nu de P.G onder druk te zetten….
  Zo als hij gedaan heeft om het gehele proces te doen vertragen en het volk te doen misleiden. ..laat over duidelijk zien dat dit heel veel weg heeft van een leider die alleen uit is op macht en de dood nie zal schuwen om een dictator te willen zijn.
  Absoluut geen respect heeft voor de grondwet en de inwoners van het land…
  Indien er 1 persoon ergens schuldig aan is bevonden hij zijn straf zal moeten onder gaan ongeacht functie
  in welke hoedanigeheid dan ook.
  Maar als die persoon er alles aan is gelegen om de boel te saboteren ….om zijn straf te ontlopen !!!
  Schetst dat een beeld in gehele wereld van machtsmisbruik en men de stempel krijgt toe bedeeld van dictator.op een roze wolk…
  Nu de kaarten zijn geschut en hij alle pionnen in zet die er totaal niets mee te maken hebben als een levend schild wil gaan gebruiken. ..beken he eigenlijk al schuld en sleur je onschuldige met zand in hun ogen het straf proces in..
  Hoe laag moet je dan als president van Suriname zijn gezonken om dit uit te dragen in de boeken van de wereld geschiedenis…
  Diep…en diep beschamend voor alle onwetende en arme inwoners van suriname die recht hebben op een democratie van gelijken behandeling en een nobel streven hebben en willen…..voor een betere toekomst .
  Maar er worden velen onschuldige mee gesleurd in een proces die niet hun belang is …het land wordt dan bestuurd door de plaats vervanger in de regering en komen er nieuwe verkiezingen…de democratie gaat verder en verder op weg naar een beter leven en een nieuwe toekomst .
  Het recht NU OF LATER zal geschieden…en men ontloopt nooit de straf die men moet onder gaan..
  Wat opmerkelijk is…dat familie leden die er bij betrokken zijn in de jaren van opzettelijje vertragingen , zullen volgen in het straf proces..naar wat hun betrokkenheid hier toe is geweest.
  En zullen zei ook een proces aan de broek krijgen ..
  Niets is minder waar dan dat eerlijkheid het langst zal duren.
  Vroeg of laat ondergaat men de straf die is opgelecht , de wereld ziet toe en staat aan de zijlijn als of het een voetbal spel is en juigen bij ieder doel punt.
  Maar nu lijkt het op een stuk aan geschoten wild dat vecht tegen beter weten in …voor zijn leven maar uit eindelijk peiling zal sterven


  Maak melding

 37. @Boy-massamoord-lover, U leest de Grondwet slecht en interpreteert zaken ONJUIST !

  Het HOF VAN JUSTITIE kan indien zich bepaalde omstandigheden voordoen, een rechter of PG voordragen voor ontslag !

  NIEMAND ANDERS !

  PS : Lees nogmaals art 142 lid 2 van de Grondwet !

  De PAARSE Destabilisatie van de Rechtsstaat is in volle gang !
  Het Faillissement van de staat zorgt steeds meer voor meer verarming en pina !


  Maak melding

 38. Het verkrachten van de rechtsstaat blijft door gaan en Suri’s staan erbij en kijken ernaar. Na een paar protesten heeft men de handdoek in de ring gegooid. In ieder ander land hadden ze het parlement bestormd en de president verjaagd.

  Maar goed de PG wegsturen heeft geen zin. De trein is nu op volle snelheid en niemand kan deze nog tegenhouden tenzij je de rechter Mw Valstein-Montnor op een zij spoor zet. Dat laatste zal gevolgen hebben voor Bouterse en hij weet dat donders goed.

  Zoals JoJo dat al mooi verwoorde Bouterse is een passagier in een auto die gaat crashen. Het is over en uit met Bouterse.


  Maak melding

 39. Suriname een rechtstaat geregeerd door een van e domste leiders van de laatste eeuw. Laat me niet lachen. En als de Surinamers daadwerkelijke zulke trotse mensen zijn dan ruimer ze hun leider op. Maar helaas die trots van de Surinamers past in een notendopje.


  Maak melding

 40. Alles en iederéén die niet naar pijpen van de Pres danst wordt op zijspoor gezet, cq geliquideerd.
  Deze Pres is 10 keer erger als Dada Idi Amin mang.
  En zijn aanhangers vinden het prima zo; want zonder hem,
  valt er voor hun geen Njang Driengi nanga Preserie meer !
  Maar beste broedres en zuster, ala sani habi wan édé nang téré. IK vind het bijzonder jammer dat Su door één man, naar de verdoemenis is geholpen !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 41. De orde van advocaten heeft de situatie haar fijn uitgelegd.

  De President kraamt weer eens staatskundige onzin uit en maakt Suriname te schande.


  Maak melding

 42. Wel wel wel mensen, Linglong heeft dit als 5 jaar gleden geschreven…….. Ik lees in dit art. het volgende:

  “Het is niet duidelijk wat Bouterse precies met zijn maatregelen wil bereiken”.

  Hoe dom is de mensheid in Suriname eigenlijk?
  Hoezo…. het is niet duidelijk.

  Nogmaals:

  Bouterse gaat NOOIT weg. Als Bouterse de laatste verkiezing verloren zou hebben…. ook dan zou Bouterse NIET vertrekken.

  Waarom:
  Dit hele plan is allang uitgestippeld alleen de Surinamer is te dom om om het allemaal te begrijpen denk ik.

  Voordat de zoon van Bouterse in de Bak belandde was het het voor mij duidelijk dat Bouterse bezig was om ook zijn zoon voor te bereiden de leiderschap in de loop der tijd van hem over te nemen. Het was mij op basis van feiten en omstandigheden, enkel en alleen door mijn visie, allang duidelijk van wat er ophanden was in Suriname.

  Ik heb hier duidelijk aangegeven en iedereen verzocht om tijdens de tweede verkiezing NIET op Bouterse te stemmen. Dit, wat er nu speelt in Su heb ik toen online een ieder voorgehouden….. helaas bleek ik allicht te slim en de Surinamer te dom om elkaar te begrijpen.

  Voor degenen die nog steeds niet begrijpen:

  Bouterse wil niet veroordeeld worden en Bouterse gaat niet veroordeeld worden. Bouterse zegt het vertrouwen op en pleegt wederom een ” staatsgreep”. Maar dit keer maak hij van Suriname een dictatuur!!!!!!!!!. Jullie komen voor de komende 50 jaar of langer niet meer af van het regime Bouterse. Zijn zoon neemt straks het stokje over en het liedje gaat gewoon verder. De kinderen en klein kinderen van Bouterse gaan de Surinamers alle hoeken van Suriname laten zien.

  De toekomst: jullie allen in SU gaan een vreselijk toekomst tegemoet in Su. Het komt NOOIT meer goed. Vrij praten over Bouterse kan zelfs levensgevaarlijk zijn.

  Dit alles hebben we vandaag te danken de NF en VHP shit. Deze idioten konden bij wet deelname aan verkiezingen door criminelen als Bouterse uitsluiten maar ze waren te dom. Santhoki met zijn leeghoofd was te druk bezig met zijn coke- en verblijfsvergunningen handel. En de rest van de bende was alleen maar aan het graaien en plunderen.

  Dus Santhoki en rest van de bende… U heeft iedereen bewezen dat u allen niet capabel genoeg zijn om Suriname te beschermen. Jullie vreselijk dieven, jullie zijn de oorzaak dat Bouterse aan de macht kwam omdat jullie nooit naar het volk luisterde. Bouterse wist exact hoe hij gebruik en misbruik moest maken van jullie labiele volk en leiders.

  Wat was er in Suriname aan de hand tijdens het bewind van NF VHP en meneer Toki als minister van Juspol?????

  Tijden het bewind van NF VHP heeft Santhoki en het Hof van Justitie Ombre samen advocaten als Frank Truideman, Moerahoe, rechter Anand Charan, notaris Surujbalie, de hele bende van Juspol en de PG Puniwasi, LAST BUT NOT LEAST…….. die maar kort deel uitmaakt van dit crimineel netwerk op een andere voet, advocaat Wishaal RAMBHAROS, een crimineel netwerk doen ontstaan in Suriname die erop gericht waren om buitenlandse investeerders op te lichten. Deze netwerk bestaat nog steeds maar uiteraard anders en is de advocaat WISHAAL Rambharos uit Nickerie erbij gekomen.
  Thans blijkt dat Rambharos en Moerahoe samen als een lamme en blinde een advocatenpraktijk in Nickerie runnen.

  Er is wel een overeenkomst tussen het regime van NF VHP en Bouterse, geen van de politieke partijen liggen oplichters als deze in de weg. Dat hele familie’s worden opgelicht en heet allemaal op televisie is geweest……..alles ten spijt.

  Dus het rechtstaat stond toen al tijdens NF VHP op losse schroeven en Bouterse heeft het klus nu helemaal geklaard.

  NB. Het was NF VHP die Frank Truideman die in 1992 samen met zoonlief betrokken was bij grootscheepse drugshandel/transport. Frank Truideman was toen rechter en zijn zoon Regillian Truideman die advocaat was, pleegde naar horen zeggen, zelfmoord. Ja ja u leest het goed. Het is dan ook deze Frank Truideman die wel verder mocht als advocaat. Erg bijzonder allemaal…..een ex “gevallen” rechter mocht door als advocaat. Deze man heeft de hele rechterlijke macht verziekt in Suriname. Zo werden rechters in vele zaken gedwongen om uitspraken te doen zoals Frank Truideman het wilde. Vraag het maar aan rechter Charan en rest van de vooral wat jongere rechters.

  Naast dit gebeurden heeft hij ook jonge advocaten “opgeleid” de arme man en vrouw op te lichten in Suriname..

  Santhoki, jij vieze en valse hond, jij bent samen met Ombre en Puniwasi verantwoordelijk dat de kiezers voor Bouterse moesten stemmen bij gebrek aan beter alternatief.

  Wees u allen gewaarschuwd voor Wishaal Rambharos en Dharmindernath Moerahoe, Frank Truideman etc etc in Nickerie en zelfs heel Suriname. En rechter Anand Charan, die is al een honden dood aan het sterven.

  Sterkte allemaal in Suriname


  Maak melding

 43. Missikaba en zijn soortgenoten uit die paarse boevenpartij lopen te schreeuwen van, we moeten ons houden aan de wet, in dit geval die omstreden amnestiewet, maar dat een Pg volgens de wet voor het leven word benoemd, is het ineens geen wet meer, waar dit geboefte zich aan moet houden, deze hypocriete lolo,s


  Maak melding

 44. Beste gekken.. ik las zojuist over benoeming van de PG etc… dat zij voor het leven zijn benoemd bla bla bla…. nou hetzelfde geld voor de rechters toch?

  Laat me duidelijk zijn: benoemd voor het leven of niet, een ieder kan worden afgezet of voor het leven worden geroyeerd bij onbehoorlijk gedrag!.

  Of zijn we nu allemaal plots een expert geworden?
  Met jullie art dit en art dat….


  Maak melding

 45. ja stap foets worden die surinamers hun ogen open nu kan je zien dat de tijd daar is . nu kom de waarheid aan het ligt deze man moet stand rechtelijk . berecht worden door het volk dat is hij verschuldig aan het volk van suriname dat is bouterse . hij moet nooit meer in suriname zijn in gods naam . amen


  Maak melding

 46. Dit moet je in het buitenland eens uitleggen”

  Drugscrimineel en moordenaar wordt president van Suriname.

  Drugscrimineel en moordenaar geeft zichzelf amnestie

  Drugscrimineel en moordenaar wil lopend proces laten stoppen vanwege ‘staatsveiligheid’

  Drugscrimineel en moordenaar bedreigt PG en zegt vertrouwen in het op.

  Drugscrimineel en moordenaar zegt dat hij door God is gezonden….

  Echt alleen in Suriname en nergens anders in de wereld


  Maak melding

 47. Ik lees de naam van Truideman als advocaat (sr.) Deze man is het laagste insect die er is, leugens worden aan elkaar geregen door hem. Dat zo iemand nog advocaat kan zijn.


  Maak melding

 48. @Henk Molenaar, die dingen die jij opsomt kan alleen in Suriname. Het land met onbegrensde mogelijkheden.

  Bouterse is in paniek. De man maakt weer beloftes die hij niet kan waarmaken. Lees hieronder.

  ============================================

  NDP-voorzitter president Desi Bouterse, deelde zaterdagavond tijdens de feestelijke bijeenkomst van zijn partij in Para mee dat de regering een aantal concrete projecten zal uitvoeren. In september 2017 start Dalian IV. De binnenstad wordt aangepakt en de verbreding van de High Way staat ook op het schema; van tweebaans naar vierbaans. Aangezien Wit Santie niet wil dat de High Way bij dit dorp aangelegd wordt, zal deze over Hannover gaan, deelde de president mee. “De High Way komt er, omdat het goed is voor het land.”

  In 2019 zal worden opgeleverd “het alom bekende Wanica Hospitaal”, kondigde de president aan. In Wanica wordt weer gestart met de bouw van de huizen van Broad Homes. Bij Hanna’s Lust komen er 300 huizen en twee appartementencomplexen. 1200 woningen worden opgezet te City of Para. Tegelijkertijd zullen voor de studenten groeiwoningen worden geassembleerd. Studenten en minder draagkrachten kunnen beschikken over een basiswoning die ze verder kunnen uitbreiden. Dit project zal beginnen met dertig woningen. De president zei dat ondanks de moeilijke situatie alle initiatieven worden genomen om de ‘arme man’ te steunen.

  Een delegatie van China is op bezoek geweest voor een landbouwproductiecentrum in Wanica, met packing house, koel- en vriesfaciliteiten. Er zal op grote schaal aan paddenstoelenproductie worden gedaan. In Nickerie wordt de voorbereiding getroffen voor Tripple F uit India voor opzet van een palmoliebedrijf. Ook in het oosten van het land zal een palmoliebedrijf verrijzen, hield Bouterse zijn gehoor voor. De focus is op meer kleine en middelgrote bedrijven, zodat er meer productie komt en meer mensen aan het werk gezet worden.

  De pompen van Wageningen worden verwisseld. Landelijk is er 33.000 ha rijst gezaaid. Sinds 1980 is dit nooit eerder voorgekomen, benadrukte de president. In 2010, toen de regering Bouterse I aantrad, was de inzaai nauwelijks 23.000 ha. In 1986 was de export 100.000 ton. Daarna is de export zwaar gedaald.

  In december start het project ‘Safe City’ om de criminaliteit terug te dringen. De stad zal voorzien worden van camera’s. China heeft aangeboden om in het kader van nationale veiligheid ook in de districten te voorzien van camera’s. “Wij werken hard, terwijl mensen u proberen op straat te krijgen”.

  De ontsluiting van het binnenland van televisie en internet gaat ongestoord door. Onlangs zijn Palumeu en Apetina ontsloten. Tepu, Tapoeripa en Coeroenie volgen. Na bijna 50 jaar wordt er een diepte investering gedaan in Telesur voor het opzetten van het nationale breedbandplan.

  – Per 1 augustus wil de regering het Investsurplan effectueren. De wet is gemaakt in 2002, maar hier is geen inhoud aangegeven.
  – Er is een deal tussen Brazilië en Venezuela voor het afzetten van rijst en padie. – Staatsolie zal medio 2018 een contract tekenen met een belangrijke maatschappij om nader te kijken naar de vele voorkomens van olie. Getracht wordt om een gigant aan boord te krijgen die bereid is verder te gaan met de exploratie.

  – SWM doet een geweldige job, stelde de president. Te Wayambo is weer 16 kilometer aan weerszijden voorzien van water. Aan de Gangaram Pandayweg is 9 van de 32 kilometer aangelegd. De asbestbuizen te Albina worden momenteel vervangen. SWM is bezig met een nieuw zuiveringsinstallatiestation van 13 miljoen euro. Ook asbestbuizen in Paramaribo worden vervangen. Verbetering van de watervoorziening in districten Saramacca, Commewijne en Coronie waarbij de capaciteit zal worden opgevoerd. Enkele dorpen in het binnenland zullen van drinkwater voorzien worden.
  – Ultimo eind 2019 worden diverse dorpen in het binnenland van stroom voorzien.
  – De Johan Adolf Pengel luchthaven wordt vergroot en gemoderniseerd. “Wij zijn bezig een job te doen. En wij gaan ons niet laten afleiden door mensen die vinden dat de regering naar huis moet. Welke regering gaat naar huis? De regering gaat naar huis wanneer het volk dat wil”.


  Maak melding

 49. @hmolenaar2016

  Nou Fuck de buitenland, en fuck vooral Nederland.

  Laat Nederland haar problemen maar eerst de baas zijn en blijven. De wereld moest eens weten dat Rutte van Nederland tijdens zijn bewind een razia staat heeft gemaakt. Hitler leeft in Nederland en zelfs heel europ.

  Wat te denken aan Demmink die tijdens het bewind van Rutte nooit vervolgt is voor kindermisbruik. Laat de wereld weten dat de blanken erop gericht zijn in Nederland om vooral asielzoekers kinderen te misbruiken en alles wat gekleurd is. Laat de wereld eens weten dat jullie rechters in Nederland er alles eraan doen om de gekleurde rechtzoekende te benadelen, rechtbank Alkmaar is een goed voorbeeld van. Kom niet bij me lullen van wat Buitenland vind of zal vinden. Laat de hele wereld weten dat er onafhankelijk is aangetoond dat rechters opzettelijk de gekleurde benadelen, iedereen ervan af weet en niemand ingrijpt. Laat de wereld weten dat de hardwerkende Nederlanders door haar eigen leiders worden uitgemergeld en dat hun gelden zonder controle o.a. in Hongarije wordt uitgegeven aan vrienden van de president. Laat de wereld weten dat Niet de asielzoekers of buitenlanders verantwoordelijk zijn voor de toestand in Nederland maar de EU. Rutte heeft met opzet volkeren tegen elkaar opgezet door de zeggen “eigen volk eerst”. Rutte wil het weg moffelen dat de EU Nederland heeft verarmd en Rutte heeft met opzet de kleuringen in NL de hoek in laten duwen als schuldigen aan de Nederlandse financiële toestand.

  De kleuringen zijn niet verantwoordelijk voor dat jullie blanke studenten niet verder kunnen zonder hun lichaam te verkopen en niet de kleurlingen. Waarom krijgen Polen, Hongaren en rest van de bende wel een vaste baan in Nederland en waarom “de Nederlander niet??”

  Dus kom me niet leren naaien


  Maak melding

 50. @Piroti

  Tuurlijk joh, het was toch onder het bewind van NF VHP. Santhoki en het Hof zijn verantwoordelijk voor geweest.

  En het gaat vrolijk verder mensen, Truideman heeft vele rechters en advocaten als Moerahoe en Rambharos inmiddels ook ongeneselijk besmet met zijn wanpraktijken


  Maak melding

 51. @Koos
  Dagen van Bouterse zijn geteld. De man is wanhopig.

  Graag reactie van RobG, Parbo, Kevin, Damsco en DTRT.

  zondag 9 juli 2017 om 21:30 uur.
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  PANNENKOEK KOOS,jij gelooft nog in Tom & Jerry hè ? geen wonder,want jij bent naast Kermit de kikker 1 van de figuren uit COMEDY CAPERS ! wanneer komt je volgende tekenfilm,uit..met jou in de hoofdrol dan kunnen we weer lachen!


  Maak melding

 52. @hmolenaar2016
  Dit moet je in het buitenland eens uitleggen”

  Drugscrimineel en moordenaar wordt president van Suriname.

  Drugscrimineel en moordenaar geeft zichzelf amnestie

  Drugscrimineel en moordenaar wil lopend proces laten stoppen vanwege ‘staatsveiligheid’

  Drugscrimineel en moordenaar bedreigt PG en zegt vertrouwen in het op.,..domme …hmolenaar2016

  Drugscrimineel en moordenaar zegt dat hij door God is gezonden….

  Echt alleen in Suriname en nergens anders in de wereld

  maandag 10 juli 2017 om 11:20 uur.
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  BULLSHIT,..met als klap op de vuurpeil bovenop…


  Maak melding

 53. Bouterse nu al dit gelezen te hebben is de vraag wat ga je nu doen?? Bla Bla Bla.. Advies aan jou : Gooi de handdoek in de ring en onderga jouw straf zoals elk zichzelf respecterende individu dat zou doen. Jouw dagen zijn geteld. Suriname het einde van Dictatuur en Corruptie geleid door deze ellendeling is naderend. Stre def stre wi no sa frede


  Maak melding

 54. @Artikel dit en dat, JAAAAAAAHHHHHH, ALLEEN HET
  H O F V A N J U S T I T I E kan RECHTERS OF DE PG , in bepaalde gevallen, voordragen voor ontslag !

  N I E T DE PRESIDENT en OOK NIET DE PRESIDENT DIE AMNESTIE ZOEKT TIJDENS EEN LOPEND STRAFPROCES, VIA EEN ONGRONDWETTELIJKE AMNESTIEWET-WIJZIGING !

  PS : Opa D IS BEZIG EEN KOPIE VAN DE VENEZUELAANSE DICTATUUR IN SRANAN TE VESTIGEN !

  TING DORO, FU UN OPO UN AI !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 55. Linglong is back@
  Het moraal van jou verhaal, of mis ik wat, in Nederland worden mensen berecht, als er bepaalde zaken komen boven drijven, hebben ze in Suriname geen last van, groen geel paars oranje of aan welke kant je van streep je bevind, misdaan en onrecht moet gestraft worden, huilebalk


  Maak melding

 56. @Haco

  In Nederland wordt je met aanzien des persoon berecht.
  Ik heb nergens geschreven dat de misdadiger niet berecht mag worden. In Nederland wat juist meer ons land is dan van de blanken, worden de kleurlingen op hun kleur veroordeeld.

  Haal de zaken niet door elkaar of mist er wat waardoor het kwartje niet valt?


  Maak melding

 57. Hahahahaaa…arme B Pandey,arme pg.
  Dit verwacht je als je vertrouwen hebt in een moordenaar en zijn vriend wil worden!Hahahahaa eerder was je goed voor de ndpers want met jou aan hun zijde zou niemand baasje hun baasje ,kunnen aanraken laat staan vervolgen ,een strafeis en vonnis eisen. Nu ga je als vuil door de ndpers behandeld worden nu ben je niet meer van nut voor ze.Toen jij de oversteek maakte van pg met eer en de zijde van de moordenaar koos welnu niemand vertrouwt je nu meer.Je verdiend onze respect en eer niet . Jij bent gedegradeerd tot persona non grata.Je bent een verrader.Eenmaal een verrader voor altijd een verrader.Nog meer billen en reet kussen Pandey?!


  Maak melding

 58. whahaahahaha @ Ray, dus dat.

  Die ndprs die vinden dat de ‘not my pres’ hetzelfde moet doen als Erdogan’, zijn een beetje dom.
  Erdo heeft (voorlopig) geen enkele vermeende couppleger vermoord.
  Das een levensgroot verschil, met de 8 dec zgn coup/moorden.

  In suri worden ambtenaren ontslagen met behoud van hun salaris.
  Er zitten nu al 5000 ambtenaren thuis vanwege gewijzigde beleidsinzichten, hoelang ga je dit nog kunnen volhouden, stop je met uitbetaling, dan gaan ze 1000% de straat op.

  De super strateeg zit als een rat in de val.


  Maak melding

 59. En nu wachten welke ballen en reetlikker de next pg wordt!
  Wie heeft zoveel durft om Recht en Wet te verlaten om de zijde van bouta en onrecht te kiezen ?


  Maak melding

 60. @Esmerald
  Hahahahaaqaa..de ndp is in paniek. Sommige ndpers komen terug uit hun graf om hun baasje met een strafeis van 20 jaar aan zijn broek , te verdedigen.
  Linglong is opgestaan uit haar/zijn graf…die mag rustig terug gaan liggen in zijn graf, De andere zombies draaien op volle toeren …check Damsco die kan op elk moment een zenuw ontsteking oplopen.
  Echtwaar op de dag dat hun baasje gevonnist zal worden moeten deze zombies geketend en opgesloten worden.
  Ik waarschuw de rest nognaals ..de ndp zombies zijn levensgevaarlijk,dat hebben ze van hun baasje geleerd.


  Maak melding

 61. @Ray

  Je bent niets anders dan de reetlikker van NF VHP.
  Ik kies geen partij in alles wat ik schrijf en geschreven heb. Kennelijk dan een uiteenzetting van feiten en omstandigheden door mensen wiens verstand onder in de koffiekop zit, niet worden gewaardeerd.

  Zodra er geschreven wordt over NF VHP is Ray overstuur.

  Bouterse en zijn vriendjes moeten veroordeeld worden, ja ik ben een voorstander van, maar er is een oorzaak en een gevolg. Dat wat nu gebeurt in SU is het resultaat van onkundige onderkruipsels van NF VHP.

  Feiten zijn feiten en nee, het is niet zo dat NF VHP volmaakt waren, Santhokhi die samen met vriendje Puniwasi steeds een wit neusje haalde en in beslag genomen drugs verhandelde. Alles stond al op losse schroeven.

  Kom me niet vertellen hoe goed NF VHP is geweest, een garnaal heeft een hoger IQ dat de hele bende van NF VHP en NDP.

  Wees rationeel


  Maak melding

 62. @mundo,
  Je blijft doorgaan met die tenenkrommende, wereldvreemde, onzinnige, reacties van je.

  quote
  “Hou er rekening mee dat wij misschien straks terug moeten naar SWITI Sranan. Als die domme Amerikaan DIK Trump die Noord Koreaan blijft lastig vallen dan zijn wij ook niet veilig. unquote.

  Vanaf juli 2017 vliegen er 3 maatschappijen naar suri, wat let je, niemand houd je tegen, of moeten we een crowdfunding voor je opstarten?

  quote
  1 ding weet ik zeker we zijn waarschijnlijk veilig daar kijk maar naar de geschiedenis.Is gratis advies unu no kosi mi kondre. unquote

  Niemand scheld Suriname uit. Suriname zal altijd blijven bestaan, met of zonder die idioot.

  Misschien kun je een tweet naar @potus versturen; “S.O.S we need help”.
  Ik denk dat @potus van verbazing bijna van zijn stoel valt; “suri, wtf is that, can you eat it”.

  Trouwens in het land van @potus, wordt er dagelijks vrijelijk gedemonstreerd, snap je het verschil, of nog steeds niet.


  Maak melding

 63. @ Ray,

  Een “telefoon coup” tegen de het O.M. en de Rechterlijke macht is nu in voorbereiding !!!
  De mensen die steun gaan betuigen aan de rechtsorde op de stoep van HvJ zijn ook gewaarschuwd !!

  Inside information (ik zie en hoor veel;ik ben niet van vandaag)!!!!
  Vraag maar aan Sharmila en Doekhi !!!


  Maak melding

 64. @Linglong the zombie is back

  Eerst moet jij als zombie leren dat niet de vhp,en ook niet NF rechter is.En de vhp als politieke partij heeft nooit solo als leider van het land opgetreden want dat wordt hun moeilijk gemaakt door de boutisten,door jou en je baasje.
  In 1980 zouden we ons eerste algemene vrije en geheime verkiezingen houden maar toen kwam je baasje met een illegale coup zonder een vergunning.En toen kwamen de ceremoniele presidenten,ramdathmissier,kraag.ramsewak shankar,wijdenbosh,en venetiaan kwam eindelijk als gekozen leider aan de macht,Bouta is nog lang bevelhebber gebleven en van een gek met een wapen in zijn handen verwacht je niks goed.Voor de zoveelste maal het is niet de taak van een president om straffen uit te delen en vonnissen uit te spreken!De machten zijn gescheiden maar je baasje denkt dat hij de 3 machten in 1 is

  De wetgevende macht is een grootheid uit het staatsrecht. Deze staatsmacht bepaalt de inhoud van de wetten en het recht in een land.

  Er zijn in een staatsbestel formeel drie verschillende machten:

  de wetgevende macht
  de uitvoerende macht
  de rechterlijke macht
  In een democratie worden deze machten gescheiden, volgens het principe van de Trias politica. Dat betekent dat niet één persoon of één orgaan deze machten tegelijk kan uitoefenen. Ook wordt in een democratie de wetgevende macht door het volk in vrije verkiezingen gekozen. In een dictatuur zijn de drie machten veelal in handen van één persoon of één orgaan. Deze scheiding der machten is bedacht door de Fransman Montesquieu.

  De wetgevende macht in een land maakt de wet. De wet bestaat uit regels waar iedereen zich in dit land aan dient te houden. Zo is er in Nederland het Wetboek van Strafrecht. Verder zijn er nog bestuurlijke wetten.


  Maak melding

 65. Boy

  Hey kudde runderen.
  De pg moet opstappen, als hij dat niet doet geeft dat aan dat hij tot n ander kamp behoort Dan Suriname.
  De President zal dan als uitvoerende macht hem gewoon moeten verwijderen hoewel hij daar grondwettelijk weinig ruimte voor heeft, blijft het natuurlijk zo dat je geen buitenlandse mol in je apparaat kunt dulden.
  Wij als volk zijn het vertrouwen in de pg ook kwijt en zien hem daarom ook liever vertrekken, hij heeft zich incompetent getoond en zal derhalve de consequenties Moeten dragen.
  Pg weg wezen voordat we je uitroken.
  Mvg
  Boy


  Per slot van rekening staat Artikel # 148 niet voor de kat zijn kloten in de Grondwet van Suriname. Er is wel degelijk reden tot bezorgdheid. Grote groepen mensen, die ernstig geleden hebben onder die vuile oorlog en deswege ook nabestaande zijn geworden zullen een eventuele vonnis niet over z’n kant laten. Precies data gaat die tweedeling beginnen in dit land!


  Maak melding

 66. Het is bouta de ndp baas die de PG kiest naar zijn keuze en die weer ontslaat.
  Waarom de boutisten wraak willen nemen op de rest van de wereld is een raadsel!!


  Maak melding

 67. Het is toch een shit toestand geworden in het land.Zelf in Afrika komt het niet voor dat een “drugs veroordeelde en van moorden verdachte” de PG van het land ontslaat.


  Maak melding

 68. @Pa Henkie van Latour
  Inderdaad heb ook gelezen hoe persona non grata mansaram voor de aandacht van bouta bedelt.De vhp heeft haar laten gaan ,dat had mansaram niet verwacht, Ze had gehoopt dat de vhp voor haar op de knieen zou gaan .Maar de vhp heeft haar laten gaan en vaarwel gezegd. Mansaram is niet meer te vertrouwen en hoe zij de zijde van de moordenaar kiest is verrast ons niet meer.Ik ben allang blij dat ze niet meer binnen de vhp zit.Ze mag nu de reet en ballen van bouta gaan kussen en met hem slapen.


  Maak melding

 69. @ Linglong is … GEK ! Mislukte halfgare … heb je je straf uitgezeten of ben je voorwaardelijk vrij. Denk erom … val geen jongetjes meer lastig … onverbeterlijke KINDERLOKKER.

  @ Linglong … mongool Peneux … heeft je dringend nodig … time voor een GROTE BEURT. Misschien kun je het achterwerk van de Drugsveroordeelde Moordenaar …. Desié Delano Bouterse … ook goed INSMEREN. Succes !!!!!!!!!


  Maak melding

 70. @paraman,

  Wat je daar neerpent is grote onzin.

  Stel,
  Een seriemoordenaar vermoord in 1982 mijn fam en in 1989 jou famlid, en vandaag wordt hij berecht.

  Ik neem een advocaat die ik zelf betaal, om de seriemoordenaar te laten berechten en eventueel slachtoffervergoeding te eisen (voorbeeld).
  Kun je me uitleggen hoe het dan met jou case zit?

  In principe zou je blij moeten zijn want omdat ik de zaak aanhangig hebt gemaakt, wordt de seriemoordenaar berecht. Maar oké, jij hebt ook alle rechten om je eigen strafzaak te starten.
  Dus leg uit waarom jij als nabestaande verontwaardigd/boos bent?

  En voordat je komt met een amnestiewet van 2012, lees dna.sr, laatste zin van de aangepaste wet.

  “Nadrukkelijk wordt hierbij aangegeven dat het Moiwana vonnis gewezen door het Inter Amerikaans Hof voor de rechten van de mens niet valt onder de werkingssfeer van deze wet, en dus onverkort behoort te worden uitgevoerd.” (Paramaribo, 2012).


  Maak melding

 71. @Ling Long is back
  Heb een beetje zelfrespect ipv proberen de criminele lijder goed te praten en anderen waaronder de vhp,NF en de rest van de wereld de schuld geven van 37 jaren achteruitgang van Suriname.Dwazen zoals jij geven de criminele lijder alleen maar hoop om verder te gaan om te vernietigen wat nog te vernietigen valt.. Weet je wat zombie Ling Long de rechters hebben eindelijk de moed gehad om een strafeis te lanceren en wij de rechtgeaarde surinamers gaan de rechters moed spreken. Onze kritiek op de rechters is bedoeld om ze moed in te spreken en niet om ze te breken.
  Nogmaals de politieke partijen zijn geen rechters en zij kunnen onmogelijk een vonnis uitspreken,zij kunnen geen eigen rechter gaan spelen,zij zijn bouta niet!!


  Maak melding

 72. =De Amerikanen hebben GROOT gelijk:::::Suriname wordt/is een tweede Venezuela.

  Bouterse heeft goede lessen van Chavez gekregen. Een waardeloze schoft waar vele NDPérs zich kunnen aansluiten.

  Ik hoop dat Bouterse heel snel naar de hel gaat.


  Maak melding

 73. Linglong is back….

  het typische voorbeeld van de oerdomme Suriname met 1 jaar lagere school die als een loops teefje achter zijn baas Bouta aanloopt in de hoop op een paar kruimels.

  Deze schaamteloze lafbekken zien zichzelf ook nog als “Echte Surinamers”.


  Maak melding

 74. Paraman: “Wij als volk zijn het vertrouwen in de pg ook kwijt en zien hem daarom ook liever vertrekken”

  Deze PG is de enige Surinamer met ballen.


  Maak melding

 75. hij kan geen eens een mi- ni- ster meer jus/pol benoemen, zijn leden zijn niet meer van de lagere school, allemaal daklozen-waka-mangs. die kunnen lezen nog schrijven..

  als hij sharmila toch wil benoemen , dan kan zij helpen om hem snel in de bak te krijgen met de zelfde p- g..


  Maak melding

 76. Wie zijn de mensen aan wie deze mislukkeling zijn mooie verhalen verteld, en ze blijven geloven in zijn weldaden. Of zijn het alleen de Paranen die nog in hem geloven.


  Maak melding

 77. Gratis juridisch advies voor D Bouterse

  Geachte president ik adviseer u onder de huidige omstandigheden af te treden als president van de Republiek Suriname en deze functie over te dragen aan Ashwin Adhin . De rechtsgang zou dan zijn beloop kunnen hebben . Nee u leid geen gezichtsverlies u oogst slechts bewondering voor zo een stap . Doet u dit niet dan zal u en Suriname alleen maar verder gezichts verlies in de regio en de rest van de wereld leidden .
  Maak geschiedenis en laat zien dat u een echte democraat bent en ja daar zou zelfs God zijn goedkeuring aan geven .
  Dank u wel !


  Maak melding

 78. Ik vond de Procureur-Generaal(PG) Baidjnath-Panday altijd een zwakkeling.

  Maar nu dus niet meer, de man laat het recht zijn beloop hebben en terecht dat hij de Auditeur zijn werk heeft laten doen, anders kan je alle verdacht van een moord wel naar huis toe sturen.

  De man is dus heel erg principieel en dat hoort het recht ook te zijn.

  De strafeis is geen aanval op de President maar een strafeis tegen de hoofdverdachte in een rechtsproces betreffende gemartelde en koelbloedig vermoorde mensen.

  De Procureur-Generaal(PG) Baidjnath-Panday heeft zijn werk gedaan en uitvoering gegeven aan zijn wettelijke taak om verder te vervolgen want hij heeft trouw gezworen aan de WET en niet aan de President.

  Meneer Baidjnath-Panday hierbij mijn excuses dat ik u hier in het verleden zo negatief besproken heb, u heeft zich niet laten omkopen middels beloftes en of wederdiensten, u kunt met opgeheven hoofd verder door het leven en hoeft zich nergens voor te schamen.


  Maak melding

 79. @ Steenhard de Waarheid

  “Kennelijk zag de PG geen Staatsgevaar. Dus moet de president aantonen dat de Staat gevaar loopt.”

  Het is ten minste niet adequaat bewezen voor de rechters die daar over moesten oordelen.
  Het staatsgevaar was dat de Parijleider van de NDP insinueerde, zonder enig bewijs, dat hij zijn achterban niet onder controle zou kunnen houden.


  Maak melding

 80. Het is duidelijk.

  Iedereen met verstand wijs het gedrag ten zeerste af. Hier en elders. De Kerk, het OM, de oppositie, de avocatuur.

  Het maakt ook gelijk duidelijk dat de NDP van hoog tot laag uit het laagste van de samenleving bestaat. Dat de NDP het afvoerputje van de samenleving is.
  Wanneer komt de wagen langs om de put te legen??


  Maak melding

 81. Bouterse wilt overal in Suriname de baas zijn zelf de rechterlijke macht wilt hij uitschakelen.Wie denkt deze domkop dat hij eigenlijk is.Hij heeft al de Surinaamse kas leeggeroofd en heeft moorden op zijn geweten en wilt makkelijk ervan afkomen als president van het land.Iedereen lacht hem uit in Suriname maar niemand durft zijn mond open te doen anders worden ze ook doodgeschoten door hem zelf.Al die andere lul verhalen van hem ten spijten.


  Maak melding

 82. @Sir> ik hoop dat jou onderkruipsel eerst zullen sterven samen met jou nakomelingen.

  @hmolenaar2016> nou over loopse teven gesproken, kijk naar je eigen volk waar er geen hond meer over wil en die in o.a. Gambia betalen om aangeraakt te worden en binnen gedrongen worden door dezelfde gekleurde die men haat.

  @@Ray
  jij bent een schoft. Een schoft die het allemaal namens Santhoki schrijft, verder ben je wat mij betreft een nog grotere NUL, NULO, ZERO, dus niets als al die schoften in Surinamen. Lekker onder de zak van NF VHP blijven likken. Verachtelijk en achterlijk mens, verder niets.

  Suriname wordt een dictatuur en accepteer het een dat alles vandaag de dag tot stand is gekomen door gebrek aan zelfreflectie, kennis en kundigheid.

  Laten we bidden en hope dat Bouterse voor eeuwig verdwijnt en levenslang zijn straf uitzit…………..

  Maar, ik zal ik niet zijn die er alles eraan zal doen om te bewijzen waarom NF VHP geen optie meer voor Suriname is. NDP mag wat mij betreft ook de pot op.

  Als God het zegent, dan zal mijn nieuwe politieke partij geen kans geven aan onderkruipsels als jullie, NPD< VHP<NF en de hele bende.

  NB je hoeft mij niet te onderwijzen wat de wet en regelgeving betreft. Mooie is dat je het allemaal hier netjes weet te brengen maar in praktijk blijkt een garnaal nog slimmer te zijn dan mensen als jullie.

  Rest van de bende, loop naar de hel!


  Maak melding

 83. Ohhh…wat zou ik mij als vrouw generen als ik een van jullie als partner zou hebben.Het kan er bij mij niet in ..een man zo slap dat hij gedwee achter een andere man aanloopt.Voor dit soort is er in het Surinaams een woord waar ik nu niet zo gauw op kan vallen.Moord(en)goed praten?Wat als we samen een kind zouden hebben en hij moest zo nodig dood van Bouta zou dit je attitude zijn?Was een slappe,waardeloze man ben je toch.Bah !!


  Maak melding

 84. NDP heeft weer wat centjes gevonden en aan het ministerie van desinformatie gegeven en de Linglongs en langlangs weer op de loonlijst gezet. ingehuurd om vooral op diverse fora’s de discussie te verstoren.

  zielige mensen die voor wat kwartjes een zogenaamde ideologie hebben. Teleurgestelde mensen die niet tevreden zijn en telkens de ander benijden. Ze zijn de zogenaamde oom Toms die voor hun baas de kooltje uit het vuur halen voor wat restjes en kippenboutjes. Typische slavenmentaliteit, maar nu zijn ze slaven van een indiaanse drugs lord die talloze moorden op zijn geweten heeft.

  Elk weldenkend en fatsoenljk mens staat niet achter een moordenaar

  Elk weldenkend en fatsoenljk mens staat niet achter een drugsverkoper

  Elk weldenkend en fatsoenljk mens staat niet achter een een bestuurder die zijn land failliet laat gaan

  Elk weldenkend en fatsoenlijk mens staat niet achter een een dictator

  behalve als je zelf niet weldenkend en een fatsoenlijk mens bent.

  Doe maar stoer, hang maar de gangster uit op een forum, tot dat je rekenschap moet geven. en links om of rechtsom gebeurt dat altijd


  Maak melding

 85. Bouta &Zn mag altijd vragen toch om op te stappen. Nee heeft hij, ja kan hij krijgen…………..
  Waar jullie je druk om maken………..

  Hij kan hem niet ontslaan, hooguit laten schorsen tot aan z’n pensioen………….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.