Ruim duizend kilogram cocaïne gevonden op Surinaamse haven

42
270 kilo cocaïne uit Suriname in Antwerpen onderschept
Archieffoto: partij cocaïne

PARAMARIBO, 8 jul – Op de Jules Sedney vrachthaven is ruim duizend kilogram cocaïne gevonden. Het spul is intussen in beslag genomen door de narcoticabrigade van het Korps Politie Suriname. Er is een grootschalig onderzoek begonnen. Volgens het korps zijn er nog geen aanhoudingen verricht. De coke was op vrij opzichtige manier verpakt.

De drugs zijn aangetroffen in zogenaamde sportassen dan 1000 kg cocaïne. Naar blijkt is de ontdekking het directe gevolg van de aanmerkelijk verscherpte controle op de haven. De controle is ongeveer een week terug ingevoerd in opdracht van minister Gilmore Hoefdraad van Financiën. De verscherping volgde op kritiek vanuit het parlement en organisaties van particuliere ondernemers.

Vooral de ondernemers vinden het niet kunnen dat de haven en Suriname zelf steeds weer het centrum blijken van grootschalige drugsdoorvoer. Niet alleen op de haven, maar ook in het buitenland hebben spraakmakende vangsten plaatsgevonden. Na de invoering van de verscherping was er weer kritiek van sommige ondernemers. Die vinden dat de strengere controle alleen maar oponthoud in de hand werkt.


42 REACTIES

 1. @ Grietje Bie

  Inderdaad dat zegt hij inderdaad, hij is Pres geworden God heeft hem daar geplaatst ( volgens hem dan. )
  En aangezien er geen hogere macht er is kan niemand hem
  dan afzetten !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. Vanuit een bepaalde hoek weet men gretig gebruik te maken van de beschuldigingen aan het adres van de president.Deze personen hebben hele grote handelszaken en grote importbedrijven in hun bezit.Zij worden rijker ondanks de economische crisis die er heerst.Zij durven risico’s te nemen en dat brengt voordelen.Het verderfelijke spul exporteren ze in groenten, fruit, rijst,vis,enz.” Wij zijn ijverig, we werken hard.Die anderen zijn lui.


  Maak melding

 3. Dezelfde partij die Eugène had moeten laten verbranden is weer voor transport aangeboden. NDP-cocaparty. Boefdraad wil dat de verscheping sowieso doorgaat. De boeven van NDP komen geld tekort.


  Maak melding

 4. 50 tassen, verstopt in 15 verschillende containers, soms direct achter de deuren, totaal meer dan 1000 kg.
  Het kan dan niet anders dan dat er een bestelauto de spullen levert en de containers langs gaat. Dat de douane zegels vervalst worden en dat in Antwerpen op vergelijkbare wijze de containers worden leeg gehaald.
  Er is dus geen goede controle op het haventerrein en op de douanezegels. Die laatste moeten direct vervangen worden want ook in Antwerpen kunnen de criminelen blijkbaar over de zegels beschikken dan wel een tang waarmee de loodjes gewaarmerkt worden.
  Dit is in hoge mate georganiseerde criminaliteit waarbij er geen controle is op de zegels.

  Gevolg. Geen enkele lading uit Suriname wordt nog vertrouwd.


  Maak melding

 5. Ach Ja, jullie zeuren weer. Bouta is best killer and drugsdealer ever. Hij werkt aan de opbouw van het. Het geld moet ergens vandaan komen” als het niet van de lengte komt, dan maar van de breedte”. Snuif ze landgenoten, hou jezelf dom en vooral onwetend en stem weer op mei. Neks no fout, monie deh.


  Maak melding

 6. @De Kromme Schaar : “Deze personen hebben hele grote handelszaken en grote importbedrijven in hun bezit. ”

  EN……..DEZE PERSONEN hebben geen onherroepelijk vonnis wegens Harddrugshandel (11 JAAR) op hun naam staan zoals uw baas DDB !

  EN…… DEZE PERSONEN hebben geen Landverraad gepleegd en zijn ook geen mededader met 20 jaar strafeis, voor massamoord op SURINAAMSE ONGEWAPENDE STAATSBURGERS !

  ENNE…. DEZE PERSONEN hoeven gelukkig geen beroep te doen op Nep en Nietige amnestiewet, om aan een terechte veroordeling door de rechter te ontkomen !

  PS : MOIWANA-daders-massamoordenaars komen ook nog aan de beurt ! NO SPANG !!!

  “Vanuit een bepaalde hoek” = NDP TINGI OEKOE, is de Staatskas leeg-gerommeld en zijn er voor meer dan DRIE MILJARD aan Ongedekte SRD-bankbiljetten gedrukt en uitgegeven !
  Vanuit deze hoek zijn wij, als staat, helaas ZWAAR FAILLIET gemaakt !


  Maak melding

 7. Zelf geplaatst en laten ontdekken waarschijnlijk.

  “De coke was op vrij opzichtige manier verpakt”

  Zo kan worden gezegd “Zie je wel, Boefdraad/Parlement hebben goed gedaan om een 100% controle te laten uitvoeren”

  Allemaal Censuur
  Sari Tori
  Hou maar anderen voor de gek.


  Maak melding

 8. God heeft ook gedaan dat hij 20 jaar celstraf tegen hem hoorde eisen.

  God heeft ook gedaan dat hij de staaskas aan het leeg roven is.

  God heeft ook gedaan dat hij ook in Nederland een celstraf heeft horen eisen.

  En ga zo maar door.
  God wordt ook moe van hem.
  Vindt je niet?


  Maak melding

 9. De witte mensen in Europa zijn dol op dat witte spul. Omdat zij het moeten hebben, moeten anderen risico’s lopen. Dit is behoorlijk krom!


  Maak melding

 10. Santokhi zal nu wel spijt hebben als haren op z’n hoofd. Toen hij nl nog de mogelijkheid had om bepaalde personen op te pakken, heeft hij z’n plicht niet vervuld. Het resultaat is nu dat er een wilde westen is ontstaan. Te wijten aan Santokhi!


  Maak melding

 11. Iemand met een groot export bedrijf gaat geen domme risico’s nemen door drugs te exporteren (de poster die aangaf van wel was zelfs niet instaat het verschil tussen export en import te begrijpen en sprak dus vn importeurs LOL )
  Het zijn de wakaman die een snelle winst willen maken en in deze business van drugs verstrikraken.

  Overigens de drugs waren duidelijk achteraf in de containers geplaatst. Dus niet door de exporteur maar door een ander persoon of groep die vrijelijk 1000 kg over meerdere containers kon verdelen en blijkbaar de beschikking had over de douane zegels.
  Reden genoeg om het directe ontslag te eisen van toezichthouders en directie. ij zijn medeverantwoordelijk voor een miljoenen schade door afname van de export.


  Maak melding

 12. @ Steenhard de Waarheid: De een is dol op dat witte spul en de ander verkoopt zijn ziel om ze dat te leveren in ruil voor dollars en euro’s. Zo is het leven nu eenmaal.

  Die anderen “moeten” dat risico niet lopen, ze nemen dat voor lief omdat ze zo graag rijk willen worden. Soms kost ze dat een aantal jaren in de gevangenis, soms kost het hun het leven, maar ze hebben het er voor over, want geld, geld, geld…

  Weet je hoe cocaïne gemaakt wordt? Weet je dat er een kilo blaadjes nodig is voor 1 gram coke? Weet je wie de mensen zijn die het moeten maken en wat ze daarvoor moeten doen en wat ze er voor betaald krijgen? Weet je wie er van de handel profiteren?


  Maak melding

 13. Misschien worden de “wakamangs” die 50 ha hebben gekregen van Bouterse , als tegen prestatie helpen om deze drugs te transporteren !
  Even onderzoeken of de opslagplaats voor-transportvan-deze-drugs, niet bij de leider” waren opgeslagen !! van de
  “wakamang” !!
  Trouwens, Bouta weet toch precies , tot in de puntjes wat er in het land gebeurt, ook wat je in je slaapkamer doet .Hoe komt het dat hij niet weet hoe deze drugs binnen komen??

  Trouwens hebben de wakamangs al 1-stokje/stengel cassave al in de grond gestopt ?? op de 50 ha die hebben gekregen van Baouta ?
  Misschien gaat minister Agoe op dit terrein hoogland rijst laten planten met overheidssubsisie !!


  Maak melding

 14. Jullie zeuren,niet alleen in de havens van Suriname vangen ze cocaïne. Antwerpen Rotterdam overal.wat is dan het probleem als t in onze Surinaamse haven is gevonden??Gelijk weet Men hier en oom hebben ze bewijzen dat het van BAAS is.
  Het is vraag en aanbod.Die witte mensen hebben dat spul nodig dan krijgen ze het ook.


  Maak melding

 15. @misterbojo, Cocaïne wordt niet in Europa gemaakt, maar wel xct tabletten het is en blijft een verkeerd spul.

  Suriname staat internationaal slecht op de kaart als het om drugs gaat, dit vanaf Bouterse aan de macht is.

  Als je niet oppas kom deze vieze smerige spul in handen van jonge mensen. Heb je kinderen dan zou je echt moeten oppassen, omdat je maar twee ogen hebt. Ze mogen de boel opsluiten.

  1000% controle is dan ook op z’n plaats.


  Maak melding

 16. Jullie vhp’ers hebben de coke op zo’n amateuristische manier de coke ptoberen te smokkelen om de regering in een kwaaddsglicht te zetten, matoera zou weer schreeuwen. Vhp’ers zijn walgelijke wezens


  Maak melding

 17. @Oranje heeft het goed gezien!

  Quote
  “Dezelfde partij die Eugène had moeten laten verbranden is weer voor transport aangeboden. NDP-cocaparty. Boefdraad wil dat de verscheping sowieso doorgaat. De boeven van NDP komen geld tekort.”Unquote

  Deze partij is nooit vernietigd.

  De zaak tegen de mogelijke schuldigen loopt nog steeds, m.a.w. zij kunnen het nu onmogelijk gedaan hebben, dus worden ze doodleuk vrijgelaten.

  Vorige week is een strengere controle aangekondigd op de Haven door boefdraad. Hoezo min-ster financiën, waar bemoeit hij zich mee. (opgezet plan).

  Anyhow, ze hebben niet eens de moeite genomen de sporttassen te vervangen, de suriś trappen toch in alles. Geen kritisch denkvermogen.

  Tip: kijk af en toe op twitter hieronder, zie het berichtje: NL Accountant die zat in CoPa-team vertelt over bewijs van betrokkenheid van bouterse bij drugshandel en witwassen.


  Maak melding

 18. Dat bedoel ik Oranje, er zijn agenten die DDB en co steunen in zulke zaken in de haven. Je haalt ze zo uit, ze gaan boven hun maatstaven leven.


  Maak melding

 19. Boutaatje de druglord blijft het proberen.Eerder was het DDB1 en DDB2 rijstsoorten vol poeder en plastic en nu dit..
  Die tassen waren bedoeld voor zijn winkelende dochter peggy…partner in crime!.


  Maak melding

 20. @ Steenhard de Waarheid

  “De witte mensen in Europa zijn dol op dat witte spul. Omdat zij het moeten hebben, moeten anderen risico’s lopen. Dit is behoorlijk krom!”

  1 >>> het zijn niet alleen witte mensen die snuiven.
  2 >>> de gebruikers moeten het niet hebben maar ze WILLEN het hebben en daardoor is er handel en zijn er mensen die daar geld aan verdienen
  2 >>> iedereen die makkelijk geld wil verdienen aan die rotzooi neemt zelfstandig het risico hij of zij wordt niet door de gebruiker gedwongen maar in de gelegenheid gesteld.

  Steenhard de Waarheid. Slechts een deel van het spul wordt geplakt dus je mag aannemen dat er meer (beter verstopt) door gaat naar de gebruikers. Dat er zulke grote partijen via Suriname onderschept worden is slechts een teken dat de Suriname route aantrekkelijk geworden is voor de transporteurs. Dat kan betekenen dat:

  1 >>> Het risico voor verzending via Suriname erg laag was. In beslag name in Suriname betekend niet anders dan dat men het terug kan kopen.
  2 >>> De vervoerders in Suriname effectief en goedkoop geworden zijn.

  Het laatste doet erg denken aan de tijden dat Escobar maatjes was met de heer DDB.


  Maak melding

 21. Hmmm min ma ma, dan was het geen geslaagde massameeting voor NPD en voor DDB en co.

  Zoveel coke meer dan 1000 kilogram.

  Dan hebben we geld nodig zo te zien, zoveel coke.
  Die agenten hebben hun werk gedaan zeg.


  Maak melding

 22. Mensen BOUTERSE is niet de grootste drugs handelaren van Suriname.die is nooit in beeld gebracht.Elchapo draag de naam van grootste drugs handelaar van Mexico.maar hij was het niet net als ook Pablo escobar. Laat Bouta met rust


  Maak melding

 23. Elke koe weet dat deze lading afkomstig is van de criminele tak van ndp gelederen, Dino was het hoofd nu is het weer papa didibri. Wo ka, nog meer verslaafden en paarse ddb vloek.


  Maak melding

 24. Grote financiele belangen bij wiet verkopende Nederlandse koffieshops.Banken,bekende bedrijven,topondernemers ( semi) publieke instellingen als woningcooperaties hebben grote financiele belangen bij wiet verkopen.ING,ABN AMRO,Rabo bank en Volksbank hebben bv 171 wiet winkels in onderpand voor 1,1 miljard euro aan hypotheek leningen van huisbazen van cannabisshops.Denk aan het gezegde ”Geld stinkt niet”
  Steeds maar lullen over SWITI Sranan.


  Maak melding

 25. Mundo@
  Meen je dat nou er gaat een wereld voor mij open, en kan je dit met cijfers bewijzen, of zit je deze wereld wijsheid uit je duim te zuigen, zoals altijd


  Maak melding

 26. @JoJo en @Hans van den Broek,

  Dat witte spul is door de witte mensen gemaakt. De natuurvolkeren kauwden de bladeren en waren daar erg tevreden mee, zonder verslavingen en bijverschijnselen en ook nog gratis te krijgen.
  Toen kwamen die witboys en ze gingen het en masse produceren, chemisch, met het doel hele volkeren eraan verslaafd te maken, dus te onderwerpen om een heel goedkope manier hun land en bezittingen in handen te krijgen en hen als slaven te gebruiken.
  Maar waar ze nooit rekening mee houden, die witten, is dat er zoiets bestaat als karma: what you give is what you get. Wel, ze hebben nog geen 2% gekregen va wat ze gegeven hebben en nog steeds geven. Het belooft niets goeds voor hen!


  Maak melding

 27. Vervloekt zijn alle moordenaars en nog meer vervloekt allen die moordenaars als afgod vereren en aanbidden. Van awarie domrie tot bezeten paars knettergekke ndper.


  Maak melding

 28. De persoon die verantwoordelijk was voor die transport zal of door de politie of door de opdrachtgever ter verantwoording worden geroepen. En dat zal niet goed aflopen!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.