Groot alarm in parlement: kaalkap Surinaamse bossen

59

PARAMARIBO, 7 jul – De bossen worden kaal gekapt en goedkoop geëxporteerd. Dit zegt parlementslid Asiskumar Gajadien (VHP). De controle vanuit de autoriteiten is zo slecht dat die kan worden verwaarloosd. Suriname verdient bitter weinig aan de export van rondhout (boomstammen, red.). “Door enkele Chinese bedrijven wordt er een heel agressief beleid voor opkoop van rondhout gevoerd.”

En te bedenken dat er een wettelijke beperking bestaat op de export van rondhout. Niemand die zich daar aan lijkt te storen. “Was het vroeger zo dat slechts bepaalde houtsoorten werden opgekocht, thans wordt van alles en nog wat opgekocht en geëxporteerd. Allerlei havens worden gebruikt om intensief te exporteren. Om alles te kunnen opkopen, wordt steeds een beetje meer geboden dan de lokale prijs”, zei Gajadien in het parlement.

Uiteraard drukt dit ook op de beschikbaarheid van hout voor lokale zagerijen. “Het gevolg is dat prijzen van gezaagd hout op de lokale markt aanmerkelijk verhoogd worden, omdat de verwerkers hun houtblokken nu voor veel hogere bedragen moeten opkopen.” De indruk bestaat ook dat de chaos zo groot is dat de autoriteiten al lang geen zicht meer hebben op wat het land uitgaat.“Er gaat veel meer weg dan wat wordt aangegeven”, aldus Gajadien.


59 REACTIES

 1. De Chinezen zijn toch de vrienden, de weldoeners, van Suriname? Nu pas zien ze wat er gebeurt. Zoals de NDP haar paarse vrienden koopt met wat eten en een lauw parbo biertje, zo koopt China NDP-achtige hobby-regeringen om en trekt hun land leeg. Kijk maar naar Afrika.


  Maak melding

 2. Ja de chinezen lacheb ons uit en hebben ons ook door of de regering ze zeggen sranang mang lob monie dus junnen ze een ieder omkopen .hetvenig land ter wereld waar deze gasten kunnen maken en breken .


  Maak melding

 3. Ik weet allang dat de chinezen aan roofbouw doen. Daarvoor geven ze schenkingen als laptops aan SU. Die Chinese criminelen zijn mattie’s van moordenaar / coca handelaar DDB. DDB krijgt miljoenen onder tafel van de Chinese maffia. A ka mang Desi vernietigt alles wat mogelijk is, op alle fronten. A vernietig A kondre.


  Maak melding

 4. Natuurlijk zal de VHP een grote muil opzetten om meer van hun vuil op het dak van de regering te schuiven. Ze zouden anders van de toren blazen als een VHP-er de export van ruw hout naar China in handen had. Ik ben van mening dat de regering zal moeten ingrijpen om een onbelemmerde export van hout naar China te staken. Vooral de Surinamers die het hout aanleveren moet men aanpakken.


  Maak melding

 5. En wat zeg je van hun bouwwerken tot op de grens van jouw perceel en tot /met het troitoir in woonwijken waar jij minstens 1,5 meter vrij moet laten !! Neem een kijkje in Paramaribo-Noord bv.
  De D.C’s en Openbare Wereken lachen je uit als je een protest laten horen, of je vraagt om een onderzoek hoe dit mogelijk is !!, terwijl Surinamers hun schutting moeten afbreken van 2meter hoog op last van OW.


  Maak melding

 6. Straks is alles weg uit Suriname. Nederland weg, bauxiet weg, goud weg, bos weg, olie weg, geld weg, alles weg.
  De helft van de bevolking is ook al weg en de rest? Wie niet weg kan blijft achter in een leeg land, met Bouterse en zijn vrienden. Bouterse en Brunswijk, de enige Surinamers die niet weg kunnen. Voor de rest, alles weg.


  Maak melding

 7. Wie gaat een groot alarm slaan voor de kaal plukkers van Suriname?

  Onderwerp: dubbele salaris DNA-Leden:

  “Misiekaba zegt dat het opvallend is dat de oppositie altijd muisstil is over deze aangelegenheid. “We hebben van de ex-minister van Juspol gehoord hoe mevrouw Mathoera zichzelf geregeld heeft, maar ook andere prominenten van de oppositie zoals Santokhi, Rusland, Jogi en Gajadien behoren tot de groep met dubbele salarissen. Kennelijk is dit de reden van hun zwijgen over deze kwestie. We zullen in elk geval zien hoe de regering zal antwoorden op deze onrechtvaardigheid binnen ons systeem,” ‘

  Wereldrecord: 1,5 miljoen Indiërs planten 66 miljoen bomen in twaalf uur.
  Wereldrecord: 50 chinezen roeien 1 miljoen bomen in 8 uur.


  Maak melding

 8. Als een VHP-er de exportvergunning van hout naar China in handen had zou deze rookgordijn van de VHP minder hoog van te toren blazen. Zo gaat dat meestal bij deze partij. Maar in ben van mening dat de regering moet ingrijpen om een totale roofbouw van het Surinaams hout tegen te gaan.

  Hout is goud voor de handel in Azië. Bijna alle Aziatische bossen zijn leeggekapt. Er is een schreeuwend tekort aan hout in dit werelddeel. Dat weten de Chinese handelaren ook. Met de handel van hout wordt men makkelijk miljardair in dollars en Euro’s in dit werelddeel.

  Er is een mega grote afzetmarkt voor hout in Azië. Geen wonder dat Chinese handelaren veel hout opkopen in Suriname. Maar de regering moet niet de Chinesen aanpakken, maar de de Surinamers waaronder veel VHP-ers die massaal hout verkopen aan de Chinese opkopers. Zij geven de opdracht aan de illegale kappers om het bos leg te roven.


  Maak melding

 9. Met de onafhankelijkheid is er ook een kennis vertrokken, de groot schreeuwers konden het zelf wel, en nu gewoon je kop in het zand steken, na mij de zondvloed, zand er over, er komt elke week wel een probleem bij, nu is het kaal kap wat voorheen werd geregeld door BruinzEel, morgen hebben we last van natte voeten en waterbouwkundige houden stijf hun mond dicht, ook hier na mij de zondvloed, in de gouddelfing worden enorme hoeveelheden kwik gebruikt, met name door illegale, er is geen geld genoeg om het controleren, rondhout export, die Chinezen lachen de veters uit hun schoenen, geven met de ene hand nemen met twee hand terug, voor niks gaat de zon op, Robg kruip terug in Hok LUL snap je het.


  Maak melding

 10. En dit is al jaren aan de gang, welterusten Suris en maar schelden op elkaar, zoals gewoonlijk niemand die iemand controleerd, het heet corruptie door alle partijen, van hoog tot laag


  Maak melding

 11. @ RobG

  In de tijd toen mijnheer J.A. Pengel ( NPS ) het land regeerde, werd er al hout geexporteert naar het buiten land.
  met name naar Nederland ( Bruijnzeel ) dus kom nou niet met je bull shit, en VHP de schuld geven. Ik ben neutraal, heb geen voorkeur wat politieke partij betreft !
  Jullie paarse ezels jij in het bijzonder, geeft makkelijk iemand anders de schuld. A no mi na wan trawan du na sani !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 12. Het is waar dat oppositie heeft veel steek laten vallen.nu hebben NDP te zeggen,laat zien coalitie nu beter doen in belang van het land….


  Maak melding

 13. Chinezen krijgen in Suriname een voorkeurs behandeling zowel bij de export en import van goederen en overheid diensten.
  De reden hiervoor is eenvoudig.Deze mensen zijn altijd bereid onder de tafel zaken te doen en daarvoor zijn de surinamers zeer gevoelig voor.Wat storend is dat surinamers die geen tjoekoe betalen daardoor stiefmoederlijke worden behandelt.
  Surinamers eten makaar op en die chinees is de lachende derde.


  Maak melding

 14. In het bewustzijn van alle Surinamers moet gegrift worden het woord ROOF. ROOF in verbinding brengen met de NDP. Dit woord is in beton gegoten en wordt in verbinding gebracht met de NDP. Roofbouw, roofmoord, roofgrond, roofovervallen, rovershoofdman, roversministers, roofhout, roofambtenaren etc. etc. NDP = ROOF.


  Maak melding

 15. @Robje-G-Mislukte-Paarse-Propagandist u JOKT WEER en VERVALST de werkelijkheid met uw Laster tegen anderen, wanneer u stelt :

  “Maar de regering moet niet de Chinesen aanpakken, maar de de Surinamers waaronder veel VHP-ers die massaal hout verkopen aan de Chinese opkopers. Zij geven de opdracht aan de illegale kappers om het bos leg te roven.”

  U snapt niet eens dat de Paarse NDP al JAREN aan de macht is en NIET de VHP !
  Daarom is sprake van een PAARS staats-faillissement in Sranan !
  De Paarse NDP zorgt voor een lege staatskas en Verdamping van alle reserves en goud !
  De Paarse anti-Surinamers hebben voor miljarden aan ongedekt geld gedrukt en uitgegeven, NIET de VHP !
  De Paarse machthebbers geven vergunning aan chinezen om onbewerkt hout uit te voeren, NIET de VHP !
  De Paarse NDP geeft chinezen toestemming per kwartaal honderden miljoenen dollars terug te sluizen naar China, NIET de VHP !

  Robje, vraag Opa D beter propagandamateriaal, het Paarse A NO MI-verhaal werkt niet meer !

  PS : Staatsschuld meer dan TIEN MILJARD, een van de Paarse zegeningen !

  NDP-president WEIGERT Paarse Corruptie aan te pakken, ROOF van staatsgelden en staatsgoederen gaat ongestoord verder !

  BTW E KOME, OM DE EXPORT TE BEVORDEREN , volgens de Paarse zombies !


  Maak melding

 16. Het gevaar komt nog ,modder stromen komen bij regenval de dorpen binnen, overstromingen, malaria muggen komen naar Paramaribo. maar in Nederland gaan ze naar gasboren huizen in groningen staan op in storten, kortom naar mensen leed wordt niet gekeken.


  Maak melding

 17. Ééns per jaar opschudding over de houtkap en daarna gaat men over tot de orde van de dag.

  De assemblee was 2 jaar geleden al unaniem over eens dat de ongebreidelde kap en export van rond hout moest stoppen. Niets, nada, noppes aan beheersingsmaatregelen genomen. Wie houden de coalitie en oppositie voor de gek?

  Over een jaar volgt weer een groot alarm en daarna niets, nada, noppes


  Maak melding

 18. De vele cadeautjes van de Chinezen moeten weer eens terug betaalt worden.

  Dit probleem is al vaker aan de orde gekomen in de DNA, en niet alleen door de heer Gajadien.

  Suriname verdient haast niets aan deze Chinezen, maar het hout gaat als het ware gratis naar China.
  Er is toen een onderzoek gedaan, maar Bouterse is doof om dit aan te horen.

  Mensen er is ook haast geen SRD meer in de omloop!!!!


  Maak melding

 19. RobG

  Maar de regering moet niet de Chinesen aanpakken, maar de de Surinamers waaronder veel VHP-ers die massaal hout verkopen aan de Chinese opkopers. Zij geven de opdracht aan de illegale kappers om het bos leg te roven.

  ============================================

  Onze redimusu heeft weer eens gesproken. China heeft Sranang gekoloniseerd.


  Maak melding

 20. Sjinezen zijn slimme mensen. Ze weten dat die zwarten te koop zijn voor een spiegel en een kraaltje en daarom doen ze graag zaken met de Surinamers (de zwarte bevolkingsgroep). Ze weten toch als ze met slimme Surinamers (Hindoestanen en Javanen) zaken doen dan dat ze heel veel moeten betalen.


  Maak melding

 21. RobG

  Partners hebben hun best gedaan in 2011 en 2012 de toegevoegde waarde van het Surinaamse hout in Suriname te houden.

  Een adviseur van de President (Etienne Boerenveen) stelde toen reeds dat de enige manier om iets met Surinaams hout te doen was de agressief inkopende Chinezen te overbieden op de kade.

  Het plan om in Suriname hout te gaan verwerken en het afval om te zetten in elektriciteit kreeg onvoldoende steun. Het was te ingewikkeld of beter gezegd fatsoenlijke investeerders betalen niet vooraf gebakken lucht maar achteraf voor verleende diensten.

  RobG zo werkt de NDP.


  Maak melding

 22. De onafhankelijkheid is de grootste blunder in de geschiedenis !!!!!!
  Ik geloof niet in een afride economische boost !!!!!!
  Want waarom zijn de sub Afrikaanse landen nog steeds arm met zoveel natuurlijke rijkdommen ???????
  Misserkaba beloofde van Suriname een 2e Dubai te maken maar hij bedoelde Haïti !!!!!!!!!

  Ga nog meer feesten en beesten, blijf vooral in jullie hangmat liggen. Gratis bruine bonen met zoutvlees maakt meer kapot dan wat je lief is !!!!!!


  Maak melding

 23. Wij kunnen niet blijven mokken en de Chinezen de schuld te blijven geven van wat ze wel en niet doen in Suriname.Wanneer staan de Surinamers zelf op en nemen hef in eigen hand Dat wij enkele mooie geasfalteerde straten hebben komt ook door de Chinezen.Haal die gasten die op de hoeken van de straat dag en nacht hangen of in de cafés geeft ze een opleiding zodat ze dit soort werkzaamheden doen.


  Maak melding

 24. Alles wat de incompetente ndp regering fout doet, is in de ogen van @RobG heel goed!
  @RobG,wij weten dat je een ndper bent in hart en nieren en dat je even dom zal blijven.Jij bent een hopeloos geval.


  Maak melding

 25. Allen,

  Dus in Suriname dachten ze dat de chinezen alles voor liefdadigheid deed ? ‘voor wat hoort wat’.
  Nederland is één van de weinige landen die de natuur serieus neemt, ik zeg liever zaken doen met Nederland dan iemand anders.
  Suriname en Nederland: dat gaat wel goed samen.
  SUCCES.


  Maak melding

 26. J Zwartman,

  Gedraag je niet als een grote opgepompte l u l. Ik heb het over de stand van zaken van nu op dit moment met de houtkap in Suriname.


  Maak melding

 27. Alleen Nederland kan Suriname nog van de ondergang redden geen enkele koulo ander land !!!!!
  Lackamang lob dansie nyang dringie nang prisirie ma wroko tranga no deng lesi no kaaaaaa.


  Maak melding

 28. Allen,
  Waarom wordt Nederland niet voor hulp gevraagd, is het trots ? welke trots ? alles wordt kapot gemaakt in Suriname.
  Nederland en Suriname hebben een band waar niemand tussen kan komen, Suriname ga de dialoog aan met Nederland en zorg dat er in Suriname weer een eenheid komt tussen alle bevolkings groepen.
  Doordat de bevolkings groepen uit elkaar zijn gerukt door de huidige regering hebben zij de verkizeingen gewonnen, of heeft niemand dat door ?

  SUCCES.


  Maak melding

 29. Mohamed Kasto,voormalig district commissaris van Parbo noord,gaf treffend aan hoe onmachtig Sur.tegen het “grote”geld is.Hij kon de chinezen niet stoppen om de Gompertstraat op te kopen en daar winkels neer te zetten.
  Onze binnenland bewoners zijn nog inhaliger dan de stedelingen.Die kappen voor vijf SRD een vierkante kilometer kaal voor de chinezen.


  Maak melding

 30. DEZE KAALKAP HEEFT NIETS TE MAKEN MET RACISME OF POLITIEK!
  DIT IS PURE ROOF!!!! ONS LAND WORDT LEEGGEROOFD!

  DEZE ROOFBOUW MOET NU GESTOPT WORDEN.
  KIJKEN JULLIE OP GOOGLE EARTH!!!!!


  Maak melding

 31. Dus als ik het goed begrijp…

  Enkele ondernemers waarvan de achtenaam eindigt op …singh…….persad…..khoe hebben onlangs een consessie aanvraag gedaan voor de kap en export van rondhout. Waarvan 1 perceel zowiezo bekend is en 18.000 ha bedraagt. Deze ondernemers hebben deze consessie niet verkregen en zijn vervolgens naar de media gestapt met hun verhaal (daar komt die 18.000 ha vandaan). Want ze gingen ervan uit dat als ze de aanvraag goed hadden ingevuld ze automatisch de consessie krijgen. Echter was de consessie vergeven aan een bedrijf met de achternaam eindigend op …..ming….sing…..tzu…yen….

  En nu: Groot allarm de bossen worden kaal gekapt!!

  yeah right…..


  Maak melding

 32. Roven jullie maar de bossen in Suriname maar leeg van al het hout. Men gaat de prijst betalen met heel wateroverlast.
  Het afwater systeem van Suriname in al zo onprofessioneel.

  Met de mooi weer aannemers die Suriname heeft. Alleen bij mooi weer worden wegen en ontwatering systeem aangepakt.

  Ook wanneer het regent moeten de aannemers wegen maken en werken aan het ontwatering systeem. Dan ben je pas een goede aannemer die weet wat hij doet.


  Maak melding

 33. Kevin

  Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  Dus als ik het goed begrijp…

  Enkele ondernemers waarvan de achtenaam eindigt op …singh…….persad…..khoe hebben onlangs een consessie aanvraag gedaan voor de kap en export van rondhout. Waarvan 1 perceel zowiezo bekend is en 18.000 ha bedraagt. Deze ondernemers hebben deze consessie niet verkregen en zijn vervolgens naar de media gestapt met hun verhaal (daar komt die 18.000 ha vandaan). Want ze gingen ervan uit dat als ze de aanvraag goed hadden ingevuld ze automatisch de consessie krijgen. Echter was de consessie vergeven aan een bedrijf met de achternaam eindigend op …..ming….sing…..tzu…yen….

  En nu: Groot allarm de bossen worden kaal gekapt!!

  yeah right…..


  Maak melding

 34. RobG je moet niet lullen de roofbouw wordt gepleegd in de bossen van Suriname met instemming van de huidige regering, anders zouden er wel maatregelen getroffen worden, en de schuldigen wie dat ook mogen zijn aan moeten laten pakken, dus houd je stomme paarse muil eens dicht en zie wat er werkelijk gebeurt in Suriname, dat onder en door de huidige regering naar de kloten word geholpen, semi intellectuele zwamneus


  Maak melding

 35. Welke toezeggingen zijn er gedaan?. Suriname is zo’n mooi land met zoveel mogelijkheden. Echt verontrustend!.

  Door wie wordt hier dan wel aan verdiend.

  Oplossing: lokale prijs van hout weer naar het normale niveau, bewerkingen laten plaatsvinden in Suriname, werkgelegenheid stimuleren, daarmee ook de overheidsinkomsten.

  Geen corruptie, maar een duurzaam beleid.

  China haalt alles leeg!!!


  Maak melding

 36. @PAARS KEFFERTJE : En de Paarse boeven krijgen van Opa D TOESTEMMING/VERGUNNING, ongestraft hun Massale Corruptie voort ter zetten !

  AFKOMST van de daders Onbelangrijk, men moet lid zijn van de Paarse Wanbeleid-partij !


  Maak melding

 37. De Front-ratten, het Front-ongedierte, de Front bacterie kijkt met niet realistische ogen naar de problematiek van de vermeende ongeremde houtkap in Suriname. Ten eerste moeten wij ons afvragen of het verhaal van de drama queen Gajadien wel klopt. Het kan ook mogelijk zijn dat deze politieke onbenul en politieke relnicht een leugen fabriceerde om de regering in diskrediet te brengen. Er valt mijn inziens een trend, een soort estafette te bespeuren in de negatieve berichtgeving over de regering. Vorige week had de corrupte krisna-mathoera,foetoera, enz.enz.enz, het leugenstokje in haar glibberige handen.


  Maak melding

 38. @ RobG

  De regering brengt zich zelf in diskrediet door haar eigen onzin verhalen die sneller dan het licht ontkracht worden.

  Zo ook het verhaal net als of 75% in handen is van Hindoestanen. Zie de website van SBB en u zult snel ontdekken dat 55% alleen Greenhart of gemeenschapsgronden zijn en dat bij de tot 10 slechts 3 echte hindoestanen zitten

  98% van de betrokken kappen minder dan 500 m3

  beste RobG u laat u frustraties een beetje erg de vrije loop.


  Maak melding

 39. RobG, je hoeft je niets af te vragen wat Gajadien stelt, is gewoon een kwestie van veldwerk, is alleen een beetje moeilijk als je vanuit NL zit te tetteren, en zo maar weer wat aanneemt met je paars vertroebelde brein, gewoon aan de feiten houden


  Maak melding

 40. Jojo, de VHP-er Gajadien trekt aan de bel terwijl zijn eigen partijgenoten het grof geld verdienen met de verkoop van hout aan de Chinezen. De Chinezen kan men dit niet kwalijk nemen omdat zij alleen maar opkopen. Men moet aan de aanbod kant kijken. Het zijn Surinamers die het hout aanbieden. Gajadien heeft een punt.Het kan zijn dat hij door zijn milieubewustzijn aan de bel trekt. Maar misschien durft hij zijn partijgenoten niet aan te spreken omdat men ervan uitgaat dat Lantie alles moet oplossen terwijl wij weten dat Lantie niet de middelen en de mankracht heeft om de kaalkap tegen te houden. Mensen moeten ook hun eigen verantwoordelijkheid nemen.Men moet elkaar kunnen aanspreken in het belang van onze bossen.Zowel overheid als burgers moeten hun verantwoordelijkheid nemen.


  Maak melding

 41. Johan, met Google Maps is het makkelijk na te gaan waar de kaalkap plaatsvindt.De overheid kan bij Google gedetailleerde luchtfoto’s kopen waarop de meter tot de millimeter alles wordt weergegeven. Men kan een foto van 6 maanden terug vergelijken met een foto van nu op dit moment. Zo kan men zien of er daadwerkelijk een ramp aan het voltrekken is.


  Maak melding

 42. @ RobG

  Dus jij vindt dat ik me gedraagt als op gepompte l u l ?
  Jij kijkt zeker te vaak in de spiegel daar herken je je zelf,
  hoe een op gepompte lul er uit ziet !
  Nou RobGay; bijna iedereen op deze forum is tegen jou mening en stommiteiten wat je uitkraait, wordt het nou geen tijd om een hoge boom, of gebouw op te zoeken ??
  En je weet wat je daarna moet doen neem ik aan sukkel.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 43. PAARSE-LEERLING-PROPAGANDIST ROBjeG : de Paarse machthebbers geven VERGUNNINGEN af voor export van ons onbewerkt hout !

  De Paarse machthebbers geven vergunningen af voor doorsluizen van miljoenen US dollars per kwartaal, richting China !

  Donder op met je PAARSE A NO MI -GEBABBEL !


  Maak melding

 44. @ RobG

  Natuurlijk heeft lantie de capaciteit wel om op te treden.
  Om te kunnen exporteren zal men elke boom middels GPS kunnen identificeren en de blokken kunnen merken.

  Alle hout moet te voorschijn komen langs de wegen en eventuele controle punten. Geen goede documentatie betekend in beslag name en verkoop door Lantie.

  beste Rob Lantie heeft geen managers die iets kunnen of willen afdwingen omdat Suriname een dorp is en je bij optreden geen matie meer bent.
  Het probleem is cultuur iedereen moet hosselen.

  Wat jij op Google maps ziet is de ellende van de goud cowboys. die duwen het hout gewoon op zij en doen er weinig tot niets mee en laten de bulk van het goud zitten of spoelen het weg.

  Met handhaven is het land heel snel weer boven Jan.

  Wijzen naar vorige regeringen heeft geen zin. Bouterse en vrienden hebben belooft het beter te doen. Dat doen ze niet aangezien zij nergens op treden of slechts loze plannen maken en het geld laten verdwijnen.


  Maak melding

 45. @ Archie

  Weet je er dan gaat gebeuren, bepaalde diersoorten gaat er naar de knoppen die daar wonen !
  Erosie en weinig zuurstof zal er dan het gevolg zijn.
  En dat wil men toch niet hebben ????

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 46. @JZwartmans,

  Houtkap is helemaal niet slecht, als je maar nieuwe bos aanlegt. In Suriname heb je al na 3 jaar een redelijke bos, je moet alleen nog bomen bijplanten.

  Overigens, denk je dat dieren toekomst hebben in een digitale tijdperk? Zelfs babies hebben geen toekomst meer. Denk aan al dat gedoe met Tamagochi en Pokemon of zoiets. Mensen gaan straks ook digitaal naaien en kinderen komen uit de reageerbuis en kunstbaaarmoeder.

  Zelfs de Indianen lopen al rond mer smartphones. Bovendien gaan mensen starks op boten wonen ipv op land, want land wordt schaars wanneer de polen smelten. Alle dieren verzuipen dan.

  Dus.


  Maak melding

 47. @Archie

  Jungle/Oerbos vergt voor het eerste herstel ongeveer 60 jaar. Dat is o.a de reden waarom men in FSC gecertificeerde houtkap na het kappen van 30 m3/ha ongeveer 60 jaar van dat gebied weg moet blijven.

  Wat in honderden jaren ontstaat kan men in weken vernielen.
  Echter wat snelgroeiend hout kan het oude niet maar zo vervangen.


  Maak melding

 48. Suriname word niet alleen figuurlijk vernietigd door Bouterse en kornuiten maar ook letterlijk.Houtkap,zandafgravingen van van onze kuststrook zijn hiervan voorbeelden..Het volk kan dit helaas vanwege labiliteit niet inzien.Jammer maar voor domheid bestaat er geen medicijn.


  Maak melding

 49. mooi RobG , dat jij stelt dat je dat via Google maps kunt , maar als jij dat kunt dan moeten die incapabele corrupte klootzakken in die paarse regering of wat daatr voor door gaat ook kunnen zien en waarom laten die paarse klootzakken oonder leiding van een crimineel die jij te vuur en te zwaard verdedigt dat dan toe , joe Troll


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.