dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMoord en brand roepen om bepaalde Surinamers 'zwart te maken'

Moord en brand roepen om bepaalde Surinamers ‘zwart te maken’

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 5 jul – Te snel en te vaak wordt moord en brand geroepen als het gaat om de stand van de misdaad in Suriname. Dit zegt parlementariër Wendel Asadang (NDP). Hij ziet deze opzet achter het frequente aanhalen van berovingen en overvallen. Krishnakoemarie Hussainali-Mathoera (VHP) kreeg de wind vol van voren. Ze had het weer eens aangedurfd het veiligheidsbeleid op de korrel te nemen.

Het beleid zou volkomen zijn vastgelopen. Inbraken en overvallen blijven alleen maar toenemen. Volgens Hussainali-Mathoera vinden zeker honderd inbraken per week plaats. De schade per inbraak loopt in de duizenden. “Ik wil vragen of deze zaken niet in elkaar worden gezet om bepaalde lieden zwart te maken?”, pareerde Asadang. Het zou er veel van weg hebben dat bepaald misdaden on elkaar worden gezet.

Asadang spreekt van ‘georkestreerde’ gevallen. De vraag is hoe anders de overvallers en inbrekers aan bepaalde informatie komen. Zoals de hoge bedragen die kunnen worden bemachtigd. Het komt zelfs voor dat overvallen kort na een geldtransactie plaatsvinden Het is gewoon doorgestoken kaart. “Als ik niet in een bepaalde cirkel terechtkom, hoe weet ik dat er geld in dat huis zit?”, aldus Asadang.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

78 REACTIES
 1. Wendel Asafoefoeroe nog een ndplee schandknaap van de pleesident die het voor hem opneemt. Als de politie maar vaker raak en dood zou schieten.


  Maak melding
 2. @wendel asadang
  Die geboefte dat ben jij zelf en je bloed trawanten, marrongeboefte. Joe kes kessi. Ben je blind soms. Eugene neemt je zeker dagelijks. Boeven bij elkaar. Dat je nog niet inziet dat plee president Desi lijder net als je zelf en je ndp bende SU heeft vernietigt. Joe dong kauw


  Maak melding
 3. @wendel asadang
  Die geboefte dat ben jij zelf en je bloed trawanten, marrongeboefte. Joe kes kessi. Ben je soms blind soms. Eugene neemt neemt je zeker dagelijks. Boeven bij elkaar. Dat je nog niet dat plee lijder net als je zelf en je ndp bende SU heeft vernietigt. Joe dong kauw


  Maak melding
 4. Asadang; en hij heet van voren Wendel. Hihihihi.
  Net zo vreemd zou het klinken als bijvoorbeeld Santokhi van voren Constantijn zou heten.

  Asadang, har’ a dang.


  Maak melding
 5. Kevin en RobG worden bij de ndp’ers aan de ketting gezet s’nachts.
  Daarom worden die niet beroofd.
  Ze hebben altijd een paarse pet en shirt aan zodat ze duidelijk zichtbaar zijn voor de boeven


  Maak melding
 6. Krishnakoemarie Hussainali-Mathoera (VHP) kreeg de wind vol van voren.

  Is toch niet erg. Bij ons is Wind gratis.
  DDB had vorig week wind van achteren gekregen.

  Alleen moet Mevrouw H. Ali wel op passen voor blaasontsteking.


  Maak melding
 7. @ wendel asadang,

  Joe dong kaw (jo loe zou Eugene zeggen) !!
  Je weet toch dat jouw achterban de hand heeft in al deze berovingen,roofmoorden ??
  Hoe komt het dat jou baas Bouta precies weet wat in het land overal gebeurd, zelf in de slaapkamer van jou en andere Surinamers ,hoe jullie het doen en hoeveel per avond !
  Alleen weet hij nooit wie de dieven,inbrekers,verkrachters en roofmoordenaars zijn ! Ook niet welke overheids functionarissen het land oplichten en fradeleuze handelingen plegen !!!
  Wendel Asadang, misschien moet jij aan de tand gevoeld worden of jij en je kornuiten niet de tipgevers zijn !!


  Maak melding
 8. Die Wendel Asadang verschuilt zich achter hetgeen Kevin op deze site heeft getypt, n.l. dat het hindustanen zelf zijn die de rovers, verkrachters en moordenaars tippen welke hindustanen ze moeten beroven.
  Straks gaat Kevin ook beweren dat het de chinezen zelf zijn die deze vervloekte mensen tippen om chinezen te beroven en te vermoorden.

  Sardjoe, fervente NDP’er is ook beroofd.
  Een ieder weet dat deze man stinkend rijk is.
  Kirpalani is beroofd, atm’s worden beroofd.
  Particulieren en burgers worden beroofd.

  Natuurlijk gaat die Asadang het opnemen voor de rovers, verkrachters en moordenaars die op hem lijken.


  Maak melding
 9. Dus Mathoera zit achter al deze overvallen?
  Dat is gedurft! Kunnen Wendel Asdang en zijn boelvriendje Doekie deze beweringen ook hard maken?

  ONE MAN ONE VOTE!


  Maak melding
 10. Er zijn kleine zaken en er zijn grote zaken,…”maar er zijn geen onbeduidende zaken”. Hij-/zij die anderen knollen verkoopt voor citroenen is ook een dief! Evenzo “verkavelaars”, die zwampen verkopen als bouwpercelen.


  Maak melding
 11. Kijk, ik kalidien eet de brij van Desi. Ik weet dat Desi een crimineel, moordenaar en in coca nog steeds handelt. Desi snuift 24 uur per dag. Ik verschoon zijn onderbroek. Ik wil ook profiteren van de njang van de ndp criminele bende. Ik ben volwaardig lid van de ndp rovers. Ik zit naast en op de plee president. Bij de vhp zou ik nooit zo omhoog opklimmen. Eugene van jou koe is mijn goeroe. Desi en boefdraad zeggen steeds tegen mij: hou het volk dom. Desi zegt: ik heb schijt aan het volk. Maar mensen wees niet bang. Desi tijd is voorbij, Desi is een beschimmelde opa. Hij blaft alleen. Bij de volgende verkiezingen ben ik weer vhp. De groeten


  Maak melding
 12. Bewust laten zij de positieve zaken betreffen de marrons weg.Ik heb het altijd al gezegt ik zie geen verschil tussen hindustanen en blanken voor mij zijn ze hetzelfde.


  Maak melding
 13. Het ligt toch wel aan de genen van een bevolkingsgroep dat zij altijd betrokken zijn bij moorden, berovingen en verkrachtingen. Een Chinees of Hindoestaan staat ’s ochtends op met de intentie om te gaan worden. De creool doet in de ochtend zijn ogen open, kijkt naar buiten en zoekt vervolgens weer zijn bed op. Dit is mijn ervaring. Pech als mensen door mijn reactie zich gekwetst voelen.


  Maak melding
 14. Aan alle RACISTEN en mister Asadang :

  START alvast met de BERECHTING van de staatsboeven,

  die gelden en goederen van de staat ROVEN. Zie de CLAD-

  rapporten inzake Carifesta-roof, Naschoolse Opvang Roof,

  Roof jaarbudget Openbare Werken, Koop bruggen voor

  tweemaal de prijs, Koop Generatoren EBS voor tweemaal

  de winkelprijs, Roof stichting Bosbeheer, Roof

  voedselpakketten alle Belastingontduikers, Witwassers

  etc etc etc !

  Asadang en racisten, kom daarna terug met uw Racistische BABBELTJES !

  PS : Zorg dat alle MOORDENAARS (ras maakt niet uit) van Surinaamse staatsburgers in de bajes worden gesmeten !

  RECHTSSTAAT TERUG IN SRANAN !!!!!!!!!


  Maak melding
 15. @Ursela

  Niet iedereen over een kam scheren.
  Ik snap wat je bedoelt maar je hebt ook harde werkers er tussen.

  Het is een groep die het voor allemaal verpest


  Maak melding
 16. Assemblee-lid Wendel Asadang (NDP) maakt een zeer objectieve-analyse waarbij VHP saboteurs zich betrapt voelen. Zie de racistische reacties van VHP-ers hier op de site met nick-names van Afro-Surinamers. Men denkt de boel te kunnen belazeren door het Surinaamse volk zand in de ogen te strooien.

  De VHP gaat daarom met rasse schreden achteruit. Als je een racistische lijder hebt die zich a-nationalistisch opstelt, wat verwacht je dan van z’n (racistische) achterban? Alleen maar troep, waaronder racistische beledigingen, meer niet.

  Bij de komende verkiezingen dreigt de VHP te worden gehalveerd. Er is een beduidend grote groep niet zo racistische VHP-ers, die heel graag met de sterke NDP van Bouterse wil samenwerken om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van Suriname.

  Er is haast geen enkele Afro/Creoolse Surinamer te vinden die op een racistische VHP z’n/haar stem gaat uitbrengen, ook geen Javaan, laat staan een Afro/Creool Marron Surinamer afkomstig uit het Binnenland of Inheemse. Deze groepen zijn stuk voor stuk non-geïnteresseerd in een zich op ouderwetse voet ofwel racistische wijze opererende VHP.

  Ze proberen het land uit jaloezie plat te leggen, waarmee zij voornamelijk hun eigen economische positie de das om doen, ze beïnvloeden de rechterlijke macht en betalen steekpenningen als ze de kans krijgen. Denkt de VHP dat zelfs één partij behorend tot de huidige oppositie, een dergelijke racistische VHP, het land ziet besturen. Als Somo meer stemmen haalt denk ik niet dat hij de VHP hem verder de les zal laten lezen. Laat staan de NDP en de rest van de Coalitie, die steeds geconfronteerd raken met het racistische gedoe van de VHP.

  De twee Regeringen onder Bouterse hebben achthonderd huizen gebouwd voor behoeftige burgers, hetgeen als zeer positief wordt ervaren. Vanwege het dwars liggen van de VHP komt de rest moeizaam van de grond. Denk t men niet dat Bouterse feitelijk heel graag de 18.000 huizen had zien gebouwd?

  Daarom wordt er een spelletje gespeeld, precies hetgeen Assemblee-lid Wendel Asadang (NDP) zegt, dat de VHP achterban berovingen enzovoort vaak in scene zet om de publieke opinie te beïnvloeden.

  Dat Santhoki (VHP) Assemblee-lid Krishnakoemarie Hussainali-Mathoera (VHP) heeft binnengehaald die binnen het Politie Korps zoals het Assemblee-lid Rachid Doekhie stelt, diverse misdaden op haar conto heeft staan, maakt het nog moeilijker voor de VHP om potentiële kiezers te overtuigen. Kortom, de schade berokkend door mevrouw Krishnakoemarie Hussainali-Mathoera aan de VHP is een ravage die nooit meer valt goed te maken. Dat Santhoki (VHP) zoals we van hem gewend zijn steeds op het verkeerd paarden wedt, blijkt nu eens te meer.

  De aanstaande splitsing binnen de VHP, maakt het niet fraaier op.


  Maak melding
 17. Waarom laat men achterlijke apen als Asadang toe in de politiek…..hij laat duidelijk zien dat hij hersens van een aap heeft……met zijn mongole theorie!!!


  Maak melding
 18. Beste Ursela ik ben het gedeeltelijk met je eens, maar denk dat jij niet voldoende geïnformeerd bent . Een hindoestaan staat op en begint te denken hoe hij de staat of iemand anders kan belazeren /oplichten . Dat is mijn ervaring . De Chinees is ht enige bevolkingsgroep dat over het algemeen echt hard werkt in Suriname. Vroeger dachten wij dat ook van de hindoestaan totdat ze de afgelopen 20 jaar ontmaskert zijn . En njangmang no lobi njangmang . 80 % vn de hindoestaan,creool,javaan en indiaan zijn allemaal corrupt. Ik praat uit eigen ervaring . Ik ben zelfs hindoestaan maar mijn ouders hebben altijd hard gewerkt . Mijn ma had een stand op de markt en mijn vader die was meer bezig in de rijstteelt. Dat gedeelte doen mijn broer en ik nu. En zo leer ik nijn kinderen nu ook om eerlijk aan hun geld te komen .


  Maak melding
 19. @Mundo

  we horen graag van de goede en positieve daden van de marrons.
  Behalve dan het occuperen van Witboiti en djompo meti maken van de aanwezige koeien.


  Maak melding
 20. @Lloyd Derks

  jij bent nog wereld vreemder dan Kevin.Had het gevoel dat Kevin net uit “HONDERD JAAR EENZAAMHEID” was gestapt.Maar jij komt van nog verder terug.Waarschijnlijk “Don QUICHOT”.


  Maak melding
 21. Het valt zwaar te accepteren voor menige creool/marron dat zij de crimineelste groep zijn in Suriname, maar ook in Afrika en in Nederland bijv.
  Koppensnellen, moorden en roven was gewoon in Afrika en die DNA hebben ze meegenomen en pas na 7 generaties zal dat (mogelijk) vervallen.


  Maak melding
 22. @Lloyd, lid vd anti-Sranan-Ongedekt-Geld-Drukkersbende, VERVOLG ALLE CORRUPTE FIGUREN , ALLE CRIMINELEN EN OOK DE MOORDENAARS VAN ONS VOLK, ONGEACHT AFKOMST OF RAS !

  Pak de CLAD rapporten maar en VERVOLG DE STAATSGELD-BOEVEN ! En laat ALLE strafprocessen met RUST !

  De PAARSE clan is al enige tijd bezig Racisme in te zetten om hun leider, met een strafeis van TWINTIG JAAR, uit de bak te houden !

  EBS heeft om die reden peperdure Paarse generatoren !

  Ook Staatsolie is door paarse DOMHEID financieel gestript !

  De Paarsen hebben al ons Geld en al ons Goud doen VERDAMPEN ! (Desi-Gilmore BV, drukkerij voor ongedekt Geld)

  Het Land is Failliet gemaakt door Paars Onzinnig en destructief beleid !
  Tjek het gat in de begroting 2017, ligt dat aan ras of afkomst ??????????????????????????????????

  Tjaaaaaah , de VHP heeft Sranan met WANBELEID tot een bedelstaat gemaakt !

  PS : Wie saboteert de Rechterlijke Macht ? Wie saboteert de vervolging van corrupte toppolitici ?? Wie saboteert de Rekenkamer ? Wie saboteert de CLAD ???? Wie heeft de Centrale Bank gesaboteerd door MEER DAN DRIE MILJARD ongedekte SRD-biljetten te drukken en uit te geven ?????

  UN POT A MONNIE BAKA ! POT A RECHTSSTAAT BAKA !

  PAARS RACISME ZAL FALEN !


  Maak melding
 23. =Vreemd is het feit dat die mevrouw Mathoera in de DNA een bewijsstuk had met de statistiek gegevens over de criminaliteit.

  Ergens klopt iets dan niet en iemand spreekt dan niet de waarheid!!!!


  Maak melding
 24. @ A. Lochana

  Je hebt gelijk dat creolen / marrons de grootste groep zijn binnen de muren van het gevang.
  In NL zal dat inmiddels de marokaners zijn.
  Dan heb je nog de slavische bevolkingsgroep.
  Daar zie dan al een verschil…de slavische bevolingsgroep is blank, de overigen donker.
  Wat hebben ze gemeen? Armoede?

  Nu er ook een hele groep hindoestanen in armoede aan het vervallen is, zie je dat ook daar de criminaliteitscijfers stijgen.

  Armoede wordt gevoed door onderwjs, of beter gezegd het ontbreken ervan, waardoor de kansen op een goede baan sterk verminderd worden.
  Daarnaast een pro-westerse maatschappij waar bling bling, gouden sieraden, een mooie auto, breedbeeld tv en mooie patta’s erg belangrijk zijn.
  De mannen gaan liever werken dan studeren maar worden snel ingehaald door de geletterde vrouwen. Die willen niet afhankelijk zijn van een man die hun niet kan onderhouden.

  Dus je bent niet geschoold, wilt snel geld en iemand tipt jou dat er daar en daar achter dat schilderij een kluis is met de dagopbrenst van minimaal 25.000 euro. Kan niet mis gaan.
  Als jij dat ophaalt delen we de buit 50/50
  Ik had de tip, jij gaat het risiko lopen…………….

  Wie de tipgevers zijn en wie de diefstal gaan plegen mag je zelf invullen.


  Maak melding
 25. -Mevrouw Mathoera heeft Doekhie weer uitgedaagd over zijn uitspraken om naar de rechter te stappen als hij vind dat zij met criminele zaken bezig was.

  Doekhie heeft een grote mond als zijn baas Bouterse en nog steeds is hij bang voor de rechter te verschijnen over zijn uitspraken. Zie hoe LAF deze gasten zijn.


  Maak melding
 26. Sommige mensen willen alles in de schoenen van de VHP schuiven. Maar de waarheid is dat elke keer als de VHP niet in de regering zit, het een janboel wordt. Deze mensen moeten daar eens over nadenken, hoe dat komt.
  Bouterse heeft zowat alle topambtenaren van VHP-afkomst vervangen en toch wil het maar niet opschieten met de verbetering van de economie en andere zaken, dus dat men de VHP nog steeds aan het verwijten is wijst op zware vooroordelen van deze mensen, Ze zijn gewoon niet in staat tot menselijkheid, want zelfreflectie is een kenmerk van de mens.


  Maak melding
 27. @Ira,

  Dat had ze dus niet, ze heeft de cijfers zelf geextrapoleerd op een 10 gevallen.
  De cijfers zijn nergens op gebasseerd. Vandaar dat Olifant Mathahoeri vol de wind van voren kreeg.

  Zoek de statestieken op en je zult zien dat het aantal misdaad gevallen gestegen zijn. Echer met de stijging van het inwoner aantal is het percentage nagenoeg gelijk in vergelijking met 10 jaar geleden, waarbij wel opgemerkt moet worden dat 2006 een piek jaar was in de criminaliteit, met name voor moord.
  Maar gemiddeld zit er weinig verschil in.


  Maak melding
 28. @Kevin,

  Er bestaat ook zoiets als een bepaalde conditioneriing van een volk of groep. Geconditioneerd door de (voor)ouders. Wanneer deze conditionering wegvalt, zoals nu bij de hindoestanen die generaties lang werden geconditioneerd om niet te stelen, niet te bedriegen, niet hewelddadig zijn, geen bad karma op te bouwen enz. , zie je dat mensen vervallen tot primitief gedrag. Het is dan ook jammer dat steeds meer hindoestanen bijv. deze conditionering weglaten en hun nageslacht daarmee in gevaar brengen.
  Bij de mensen van Afrikaanse afkomst kan de conditionering alleen beter worden, bij de hindoestanen wordt het al maar slechter. Moderniteit is niet altijd een zegen.


  Maak melding
 29. @A. Lochana

  Het is juist de VHP die op slinkse wijze alles in de schoenen van een ander probeert te schuiven.

  De pot van Venetiaan, was vol.
  De contracten echter net voor de wisseling van de wacht zorgend er voor dat de pot snel leeg was.

  Met andere woorden ik draag jou een vol huishoudpotje over van zeg maar 1000 srd. Twee maanden later krijg jij rekeningen gepresenteerd van 1500 SRD…pot leeg en een schuld van 500.
  En dan ga ik roepen dat jij wanbeleid voert want ik had een volle huishoud pot. Die pot van 1000 SRD had ik jou gegeven, en zie nu door “jou wanbeleid” is er een schuld van 500 SRD.

  Daarnaast ligt de economie boven die van voor 2010. Uiteraard hij is fors gedaald in/na 2015, maar ligt nog steeds hoger.
  Had de NDP tussen 2010 en 2015 anders omgegaan met het geld hadden we het nu misschien iets beter gehad.
  Echter de subsidies moesten er zowiezo af, de EBS/SWM en de koers zouden zowiezo gaan stijgen.
  Achteraf is het gemakkelijk een koe in de kont te kijken.

  En nog gemakkelijker de door jezelf veroorzaakte achterstand en te dure contracten in de schoenen van een ander te schuiven. Iemand anders haalt de hete kolen uit het vuur voor het Front. Dat wat zijzelf 10 jaar lang hebben nagelaten.
  Wat hebben ze in die 10 jaar gedaan, alleen de pot vullen. Geen onderhoud, geen uitbreiding van electra/telecommunicatie/water, geen ondernemers klimaat gestimuleerd (dat gaat ook niet bij slechte elektra/waterleveranties).

  Denk daar maar eens over na


  Maak melding
 30. @A. Lochana

  India bestaat uit ca. 80% hindoestanen toch?
  Bekijk de misdaad statestieken van India een keer en ga mij dit nog een keer vertellen.

  Criminaliteit komt in elk land voor. Voortgekomen uit hebzucht, jaloezie, armoede, afrekeningen, psychisch.


  Maak melding
 31. Assembleelid Mathoera levert natte vingerwerk af. Waar zijn haar cijfers op gebaseerd?

  Dit soort figuren lanceren keer op keer nepnieuws alleen om politieke munt te kunnen slaan.

  Voorop gesteld dat ik niet gelieerd ben aan enige politieke partij en dat ik het beleid van de huidige regering volledig afkeur.

  Het is gebruikelijk, dat mensen die zichzelf hoog ontwikkeld achten, denken allerlei uitspraken te mogen doen en dat die uitspraken door de domme massa moet worden geaccepteerd.

  Zo van ik weet het altijd beter, neem dat gerust van mij aan. Dit is het niveau in ons land en dat zal voorlopig niet veranderen.

  Economische ontwikkeling gaat hand in hand samen met de mate van geestelijke ontwikkeling en o.a. hoog moreel besef.

  Aangezien ons volk dit basisniveau nog lang niet heeft bereikt, is economische ontwikkeling nog heel ver weg.

  En ook het racistisch geraaskal en constant criminaliseren van alle marrons, zal alleen averechts werken.

  Ik wens u allen vrede toe en een fijne dag, waar u zich ook mag bevinden.


  Maak melding
 32. @Kevin-leerling-Paarse-propagandist, en de BANENGROEI is zwaar NEGATIEF door het paarse WANBELEID !

  Er is GEEN WERK VOOR DE JEUGD !
  Dankzij het Paarse Faillissement !

  Economie en munt KAPOT gemaakt voor het ene doel :
  HOU OPA D UIT DE BAJES !

  PS : Stop de Paarse slavernij in Sranan !

  Jaag de PAARSE Ongedekt-gelddrukkers en faillietmakers weg !!!!!!!


  Maak melding
 33. DE NDP uitroeien in zijn geheel!!Wij willen geen enkele politieke partij,een zogenaamde politieke partij,voor en door de criminelen in Suriname!!
  De ndp volgelingen weer omscholen ,of ze zijn gehypnotiseerd of lijden aan amnesia,en Ocer met de grond gelijk maken ,of een nieuw gebouw neerzetten daar voor sociaal behoeftigen,De revo monument en alles dat ons doet herinneren aan de laffe daden van bouta en tragedie,slepen,breken.vermorzelen.Wij willen een Suriname die ons niet doet denken aan de NDP en bouta!!
  Keti koti van deze eeuw is in zicht,En met de berechting van bouta …dat noem je pas keti koti 2017.

  Rechters van Suriname, stel ons niet teleur,


  Maak melding
 34. @Kevin
  Jongen hou nu maar op!!
  Het is je baasje die 20 jaar gevangenisstraf tegen zich heeft horen eisen en dat heeft niet de VHP bepaald maar de rechters,het hoogste orgaan in het land!!
  Je baasje moet eindelijk leren dat het recht gelijk is voor een ieder zonder aanzien des persoon. Je baasje moet niet doen alsof hij boven het recht is,hij is een crimineel en hij recht is ook van toepassing op hem!! Zijn amnestie geeft letterlijk toe dat je baasje een crimineel is,Amnestie is speciaal gereserveerd voor criminelen.Alleen criminelen komen in aanmerking voor amnestie niet jij of ik!!
  Jongen maak je niet belachelijk hier!!


  Maak melding
 35. @Viri
  Bespaar me je moeite, Alleen het feit dat je gelooft in de reken tovenaars/goochelaars van de NDP zegt al veel aan wie je loyaal bent.En by the way je hebt een hersen spoeling nodig als je in de laster praatjes van doekhie gelooft.Ga bewijs verzamelen tegen Mathoera als je het vinden kan en dien dan een klacht in. Maak hier geen herrie als de kampioen herrie schopper @Kevin!!


  Maak melding
 36. @ Lochana,

  Ik ga er niet standaard van uit hindoestanen het hindoegeloof aanhangen. Echter vormt het hindoeisme 80% van de religie in India. 80% in een land waar meer dan 95% gelovig is is behoorlijk veel. Dat zou gaan om 3/4 van de bevolking.
  Het ging mij er niet om om criminaliteit aan een bepaalde bevolkinggroep te willen hangen, maar wel dat criminaliteit in alle landen voorkomt.

  Daarnaast moet je ook zaken als aangifte bereidheid etc meenemen in de bepaling en hoe gemakkelijk is het om aangifte te doen?
  Hoeveel met name kleinere misdaden worden werkelijk gemeld?
  Het gemak van aangifte doen in bijvoorbeeld de US is vele malen groter dan in bijvoorbeeld Suriname of India. Ik geloof zelfs dat je in NL nu digitaal angifte kunt doen.

  Wat wel vast staat is dat criminaliteit gevoed wordt door (onder)ontwikkeling en armoede en in veel mindere mate door etnische achtergrond.


  Maak melding
 37. @ Ray,

  Het enige dat jij doet hier is steeds weer in herhaling vallen en anderen vertellen dat ze zichzelf belachelijk maken omdat ze jouw verhaaltjes niet geloven. En daarom plaats jij deze mensen in hokjes zodat jij iet in de war raakt.
  Maar alles wat jij hier vertelt is niet onderbouwd, gekopie paste en zijn halve waarheden. Je valt telkens weer door de mand. En nu ga JIJ uitgerekend JIJ vragen om bewijzen?
  Je kunt ze zelf niet eens aanleveren. Je beweert van alles maar je weet niks, alleen maar roddel en achterklap met als bron FB en huisvrouwen geklets


  Maak melding
 38. @Kevin
  …en ik kan verder aanvullen dat India bereid is je baasje aan miljoenen dollars te lenen ,en intussen mogen mijn arme dalit broeders en zusters doodgaan van honger ,armoede en ellende ,maar toch alles wordt door de dalits opgeofferd zodat jullie de luie asociale inwoners van Suriname niets te kort komt,
  Wees India dankbaar voor deze offer,idioot!!


  Maak melding
 39. @Kevin
  Arme idioot.
  Jij doet voorkomen alsof ik alleen om de berechting van je baasje vraagt.,alsof ik alleen moeite zou hebben met de executie van 15 medeburgers en dat de rest vrede heeft met deze tragedies veroorzaakt door je baasje.
  Jij zondagse koe,wees blij dat niet een geliefde van jou geexecuteerd werd,niet dat jij om ze zou rouwen ik zie niet
  in waarom je plotseling zou gaan rouwen,.
  Ga de naam van je baasje googlen ,wees niet bang praat je zelf moed in en doe het ..!!


  Maak melding
 40. @ A. Lochana

  Quote:
  “India was – en is nog steeds – koploper in de Wetenschap van het Godsbewustzijn: Brahma Vidya Vigyaan.”

  Volledig mee eens maar statestieken liegen niet……niet in India, niet in Suriname, nergens niet


  Maak melding
 41. @ Ray,
  Lezen !!

  Heb ik het gehad over de berechting van “mijn baasje”?

  Maar je valt wederom weer in herhaling door dat maar steeds consequent aan te blijven halen.

  Ik heb het over jouw “beweringen” die jij allemaal post die totaal ongefundeerd zijn, gekopie paste….en wat jij denkt wat anderen bedoelen…maar er staat totaal iets anders omdat je niet leest of misschien moeite hebt met (begrijpelijk) lezen.

  Je bent zelfs zo arrogant dat jij denkt te weten of ik wel of niet dierbaren heb verloren door executies.
  Zo arrogant ben je


  Maak melding
 42. @ Kevin,

  Jij gaat er vanuit, net als velen waaronder ook hindustanen, dat een hindustaan iemand is die het hinduïsme als geloof belijdt.

  Een hindustaan kan christen, budhist, jain, jood, sikh, hindu etc. zijn. Een hindustaan kan zelfs agnost of atheïst zijn.

  Ik ga jou niet voor dom uitmaken, zoals jij mij al meerdere malen voor dom heb uitgemaakt en dat ik huisvrouwenpraat verkondig. Zo hoogmoedig ben ik niet, maar jij straalt een en al hoogmoed uit.


  Maak melding
 43. @Kevin
  Geeft niet wat ik lees,ik hoef niet eens je verhaaltjes te lezen,het is duidelijk genoeg voor iedereen om te zien dat jij je baasje beschermt tegen alles en iedereen die het niet mee eens is met jou.En je haalt India die zo goed voor de nietsnutten van de ndp is,wel dan ga ik je blijven vertellen dat de indiers vooral de dalits mijn broeders niet jaloers zijn op jullie,ze hebben eerder medelijdewn met jullie ,.


  Maak melding
 44. @Viri
  Lees hier,Het Kort Geding loopt dus al twee jaren. Mathoera hoopt op een spoedige uitspraak. ‘Ik heb aangifte gedaan bij de politie. Van de politie heb ik begrepen, dat het onderzoek was gestart, heel veel getuigen zijn gehoord, maar het onderzoek is gestuit omdat de heer Doekhie, geen gehoor geeft aan de oproepen van de politie om gehoord te worden. Ik heb ook een brief geschreven naar het Openbaar Ministerie, waar ik antwoord van heb gehad, dat de zaak is verwezen naar de politie voor afhandeling. De samenleving heeft recht om te weten, of ik inderdaad betrokken was bij zulke ernstige strafbare feiten. Ik hoop en verwacht dat de instituten, die belast zijn met de onderzoeken alsnog hun werk in alle onafhankelijkheid en objectiviteit kunnen afronden, zodat de waarheid aan het licht komt en dat lieden, als Doekhie, die een gewoonte maken van het bekladden van eerzame burgers gecorrigeerd kunnen worden.

  Doekhie komt niet opdagen om te getuigen voor de rechter,het MO van de ndpers,
  Kom Mathoera niet zwart maken ,Get your facts straight first!’


  Maak melding
 45. @Jiyani, Piewkie

  Lezen en begrijpen wat er staat blijft lastig he

  Quote Kevin (woensdag 5 juli 2017 om 14:47 uur):
  “Ik ga er niet standaard van uit hindoestanen het hindoegeloof aanhangen. Echter vormt het hindoeisme 80% van de religie in India.”

  Volgens mij geef ik het tegenovergestelde aan van wat jij beweert!?

  Jij mag mij voor dom uitmaken of hoogmoedig, maar leer dan wel eerst lezen wat er staat en te begrijpen wat er staat voordat je dat doet boedhoe.


  Maak melding
 46. @ Ray

  Quote:
  “Lees hier,Het Kort Geding loopt dus al twee jaren. Mathoera hoopt op een spoedige uitspraak. ‘Ik heb aangifte gedaan bij de politie. Van de politie heb ik begrepen, dat …………gecorrigeerd kunnen worden.
  Doekhie komt niet opdagen om te getuigen voor de rechter,het MO van de ndpers,
  Kom Mathoera niet zwart maken ,Get your facts straight first!’ ”

  Nee Ray, dat is geen feit. Dat is een uitspraak van Olifant Mathahoeri die jij wederom blind gelooft zoals ook alle rommel op FB en in de roddelbladen.

  Met kopie-paste (en dan ook nog zonder bronvermelding)kom je echt niet intelligent over hoor…..kom met gefundeerde uitspraken, echte feiten.


  Maak melding
 47. @ Kevin,

  dit heb je toch zelf geschreven:
  India bestaat uit ca. 80% hindoestanen

  En ook dit heb je zelf geschreven:
  Ik ga er niet standaard van uit hindoestanen het hindoegeloof aanhangen. Echter vormt het hindoeisme 80% van de religie in India. 80% in een land waar meer dan 95% gelovig is.

  Pas nadat jij er fijntjes op bent gewezen door Lochana dat 80% van de Indiërs hindu is, heb jij jezelf gecorrigeerd.

  Ga zelf maar eerst goed en begrijpend leren lezen, eer je anderen daarvan beticht.

  Er is een groot verschil tussen een hindu en een hindustaan.
  Maar ja als zelfs hindustanen dat verschil niet door hebben, dan zal een niet hindustaan daar nog minder kaas van hebben gegeten.

  Tegenwoordig is het in om over hindostanen te praten, juist omdat men denkt dat hindustanen het hinduïsme als geloof belijden.

  Je bent een naar ventje om anderen met bijnamen aan te spreken.
  Het is de zoveelste keer dat je mij pieweke noemt, daarentegen blijf ik je normaal bij je naam noemen.
  Wat pieuweke in hemelsnaam betekent is mij een raadsel, maar het zal wel een negatieve betekenis hebben.

  Geen wonder dat men je hier de huid vol scheldt. Komt door die respectloze houding van je.


  Maak melding
 48. @Jiyani, Piewkie

  Ja dat heb ik zelf geschreven
  India bestaat uit 80% hindoestanen. Ik hoef daar niks aan te corrigeren want ik lieg niet daarmee.
  Maar omdat anderen het hindoeisme en hindoestanen door elkaar halen heb ik het verfijnd door daar een verschil in aan te brengen dat daarmee 3/4 van de bevolking mee wordt bedoeld.

  Maar daar ging het helemaal niet om. Het ging om de stelling dat hindoestanen die het hindoeisme aanhangen niet crimineel zijn ivm met hun godsdienst.

  Dus leuk van jou dat je je er probeert uit te lullen en stukjes van quotes gebruikt om je gelijk te willen halen en je “slimme” opmerking probeert goed te praten. Lees alles en probeer het te begrijpen Piewkie. En knip niet alleen dat wat jou het beste uitkomt boedhoe.

  Ps Piewkie is beslist geen scheldwoord……


  Maak melding
 49. @Kevin

  Heeft Doekhie van al zijn uitspraken ooit iets hard gemaakt.

  Bij mijn weten nog nooit iets. Doekhie is wereld kampioen loze praatjes.
  Je had hem moeten zien bij de behandeling Ontwikkelings Plan en de begroting 2017. Hij is nergens bij het onderwerp in de buurtgekomen.

  By the way Uit de mond van Abdoel:en graag uw reactie:

  1 >>>> begroting te kort omgeveer SRD 2.500.000.000
  2 >>>> dat zou neer komen op minder dan 5% van het BNP of BBP.
  3 >>>> nu reken ik vrij snel 5% betekend dus dat het BBP of BNP 20 maal het te kort bedraagt ofwel in 2 jaar tijd groeit het BBP /BNP van ongeveer SRD 16.000.000.000 naar maarliefst SRD 50.000.000.000

  Bron: artikel star nieuws.en live stream DNA.

  Volgens mijn informatie gaven alle indicatoren nog een recessie aan dus het BBP/BNP zal slechts in het hoofd van de NDP economen zo hard kunnen groeien.

  Indien men naar de staatje kijk in het Ontwikkelingsplan zie je wel onrealistische BBP/BNP prognoses maar niet zo idioot als Abdoel nu uit zijn hoge hoed tovert.

  Het was mij al opgevallen dat men (NDP loyalisten) heel makkelijk met ratios en percentages omgaan.

  Kunt u voor mij duiden hoe men een gat van maar liefst SRD 2.500,000.000 in de begroting op deze wijze weg poetst.


  Maak melding
 50. Beste JoJo

  Ik heb dat verhaal maar met een half oor beluisterd en nog geen tijd gehad me daar in te verdiepen.
  Wel geef ik je aan dat je bij een begrotingstekort niet naar de bedragen op zich moet kijken maar naar het percentage van het geheel. Dus ja het bedrag mag best fors groeien zolang daar ook maar een inkomensgroei tegenoverstaat.

  Dus een bedrag ad 50.000.000.000 zegt mij niks zonder inkomsten getal. En dan ook nog is het tov BBP of BNP. Normaal zou dat BBP moeten zijn.
  Even uit mijn hoofd was het begrotingstekort ergens rond de 4%. Dat zou dan nu gaan tot onder de 5%? (4,9%, 4,8%, 4,7%………..3,5%.??). Maar dan nog.
  Dan kun je Su scharen onder de landen zoals Spanje, Portugal, Engeland, en doen we het nog steeds beter dan onze buurlanden.

  Je vraag hoe men het bedrag “weg poetst”.
  Een begroting is een begroting. Aan de ene kant gebasseerd op bestaande getallen en aan de andere kant op aannames. Als men aanneemt dat er door stijging bijvoorbeeld het genoemde bedrag extra wordt binnengehaald is dat de manier om het bedrag “weg te poetsen”.
  Uiteraard staan de aannames altijd ter discussie. Achteraf weet men pas of men de aannames correct heeft aangenomen.


  Maak melding
 51. @ Kevin

  Je negeert de kern:

  1 >>> over 2015 was het BBP SRD 16.000.000.000
  2 >>> over 2017 tovert de regering een BBP van SRD 50.000.000.000 indien het te kort van SRD 2,500.000.000 5% van het BBP is.

  Ik stel vast dat alle verhoudingen en percentages die de regering produceert 100% onzin zijn.

  Bij een BBP zoals het bureau voor staatsschuld registreert blijkt het tekort 15% te bedragen en dus ver boven alle toelaatbare ratio’s.


  Maak melding
 52. @Kevin
  Een zeer groot en wanstaltig voorbeeld van schaamteloze hebzucht en criminele inborst tref je aan bij Abrahams en andere paarse.

  Blijkbaar schatten de paarse trollen het vermogen van de Suries erg laag in want ze blijven maar doorzichtige onzin verkopen. Net als Doekhie, Bouterse en andere nep politici.

  Als iemand van mening is dat een ander crimineel is moet hij met bewijzen naar het OM lopen en anders zijn BEK DICHTHOUDEN MET LASTERLIJKE ONZIN.


  Maak melding
 53. De Paarse KEFFER, paarse leerling-ongedekt/gelddrukker , vergelijkt Sranan in verband met onze mega staatsschuld,
  met enkele Europese landen.

  Ziehier het BNP van de genoemde landen :

  Portugal BNP 199.077 miljoen US dollars

  Spanje BNP 1199.715 miljoen US dollars

  Ver Koninkrijk BNP 2.849.345 miljoen US dollars

  Suriname BNP 2.404 miljoen US dollars

  En deze Paarse KEFFER vergelijkt het schuldenpercentage van deze landen met dat van Sranan !

  De Paarse KEFFER zou er goed aan doen de JAARLIJKSE VERDIENSTEN van deze landen te vergelijken met de minieme staatsinkomsten van de door Paars faillietgemaakte Surinaamse staat !

  Waar vind Sranan, zonder een noemenswaardige productie, de inkomsten om de Mega-staatsschuld te reduceren of af te lossen !!

  Vergelijkingen van schuldpercentages met veel rijkere landen zegt niets !

  Vraag is : Wat is de aflossingscapaciteit van het door Paars failliet gemaakte Sranan !


  Maak melding
 54. Dat niet alleen maar kijk hoe ons land er bij staat.Ben niet tegen een schuld maar waar is in geïnvesteerd?Suriname ziet er nog steeds uit als een bananen republiek…er is persoonlijk geïnvesteerd in mooie huizen en auto’s en natuurlik een vette bankrekening.Let wel geen srd!!


  Maak melding
 55. Het zou voor een land als Suriname verstandig zijn om ons eigen geld te waarderen. Kijk de prijzen in de meeste winkels€ of Usd zelfs de huizen prijzen.
  Ik lach mij rot. Su valt niet onder Europa of VS. Valuta is nodig maar niet zo.
  Je schaamt je als je in de binnenstad loopt.
  Slecht onderhouden straten,woningen.
  Echt een bananen republiek waar geen touw aan vast te knopen is. Komt het ooit goed met Su? Dure auto’s? Mooie huizen van de zakkenvullers met een zeer laag niveau van een kip.


  Maak melding
 56. @ JoJo
  Ik begrijp absoluut niet waar jij naar toe wilt.
  Waar haal je nu die 15% vandaan? Bureau Staatschuld gaat niet verder dan 2015. Bedoel je de buitenlandse schuld positie tov de binnenlandse?
  Het BBP stijgt dus naar 50.000.000.000,= dat is wat je bedoeld? Zou best kunnen ik weet niet wat de verwachtingen zijn. Waar ze geld vandaan verwachten. Wat ik zei ik heb er nog niet echt naar gekeken.

  Een begrotingstekort is in mijn ogen het bedrag dat je meer uitgeeft dan de begroting kan dekken. Dat is niks raars.
  Het bedrag op zich zegt helemaal niks. het gaat om het percentage. (En niet zoals sommigen nu doen hier bedragen fergelijken en dan roepen ohohohohoooo, foei……dan begrijp je er dus werkelijk totaal helemaal nada niks van)


  Maak melding
 57. Kevin,

  voor jou wat percentages:
  inflatie 77%
  economische krimp 9-11%
  devaluaties SRD 65%
  leningenplafond van 60>80%

  geweldige prestaties van deze criminele, corrupte paarse Bouta-maffia.


  Maak melding
 58. Kevin

  In 2015 was het BBP SRD 16.000.000.000

  Nu roept meneer Abdoel (nep econoom) dat een begrotingstekort van SRD 2.500.000.000 overeenkomt met 5% van het BBP.

  Mijn stelling is dan dat volgens de benadering van Abdoel tussen 2015 en 2017 het BBP miraculeus gestegen is van SRD 16.000.000.000 naar SRD 50.000.000.000 dat is meer dan 300% in 2 jaar.

  Vraag
  Hoe geloof waardig is een econoom die dat soort getallen aan het volk presenteert?


  Maak melding
 59. @JoJo

  Dat is inderdaad wat veel misschien.Misschien heeft hij zich vergist?
  Zover ik een en ander terug kan vinden is die 5% een gemiddelde van 2016 en geschat 2018 (6,4 + 3,4) = ongeveer 5% gemiddeld. En hij rekent volgens mij alle inkomsten c.q. meevallers mee in het BBP. Dan is het nog erg rooskleurig maar dat zou het in mijn ogen verklaren. Geloofwaardig…….hmmmm, niet echt op deze manier.


  Maak melding
 60. @Kevin
  @ A. Lochana

  Je hebt gelijk dat creolen / marrons de grootste groep zijn binnen de muren van het gevang.
  In NL zal dat inmiddels de marokaners zijn.
  Dan heb je nog de slavische bevolkingsgroep.
  Daar zie dan al een verschil…de slavische bevolingsgroep is blank, de overigen donker.
  Wat hebben ze gemeen? Armoede?
  ================
  -1- Het is Marokkanen en niet marakaners !! Een fout die iets zegt over de poster.
  -2- Dus je erkent dat de achterliggende oorzaak de armoede is?? Wel dan moet je ook erkennen dat dit het gevolg is van 7 jaar wanbeleid waarin de regering gemiddeld veel meer geld dan ooit jaarlijks te besteden had maar desondanks het land in de afgrond storte en het volk verarmde.


  Maak melding
 61. @ Neus

  Je maakt weer vergelijkingen………

  Alles wat iemand anders zegt wordt door jouw wel weer zo verdraaid dat jij toch weer ff aan kunt geven dat alles de schuld is van de huidige regering.

  Ongelooflijk zielig………ik ga er niet eens op in


  Maak melding
 62. @Paarse dombo,

  Check eerst uw brains, en begrijp dat Ons land, helaas,

  FAILLIET is gemaakt door de Ongedekt-Gelddrukkende

  Paarse bende !

  PS : Ook de huidige Paarse begroting over 2017 kent een

  MILJARDEN-TEKORT !

  Paars telraam : 1 + 1 = 5


  Maak melding
 63. @ Kevin

  Ik let er vrijwel altijd op als Abdoel, Misiekaba of Hoefdraad percentage roepen en moet ook altijd vaststellen dat die percentages nergens op slaan.

  Het zijn nep percentages waar mee men even scoort. Het gevolg is ondertussen dat van alle grote leningen die in het vooruitzicht gesteld zijn niets materialiseert omdat men niet aan de voorwaarden voldoet,

  Een simpel voorbeeld is de lening bij Banco Siena de Paschi voor AdeKUS voor allerlei bouw activiteiten. Er is niets gebouwd dus er is geen onderpand dus er komt geen geld los. De verzekering, de fees en de beschikbaarheids fees worden omgetwijfeld wel afgeschreven.

  Kevin alles wat Hoefdraad, Abdoel, Misiekaba en vrienden vertellen zijn fabeltjes en is leven op de Pof.

  Ondertussen is het BBP in SRD zelfs aan het dalen en in USD nog maar de helft die het was onder Venetian.
  Met Newmont operationeel wordt het wel weer wat beter maar dat geld gaat langs de kortste weg weer naar het Buitenland als Afschrijving /Aflossing omdat Newmont in 4 jaar mag afschrijven.
  Hoefdraad belooft zelfs fabels waarvan hij weet dat het leugens zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES