Liever autochtoon met strafblad dan allochtoon

34
Liever autochtoon met strafblad dan allochtoon

Iemand met een Nederlandse(autochtone) afkomst met een strafblad, bijvoorbeeld voor geweld, wordt bij een sollicitatie eerder uitgenodigd dan een allochtoon zonder strafblad. Dat schrijven universitaire onderzoekers in het Tijdschrift voor Criminologie. Ze concluderen dat bij het zoeken naar nieuw personeel de etnische afkomst zwaarder weegt dan het hebben van een strafblad.

Onderzoekers van de VU, de Universiteit Utrecht, de Radboud Universiteit en het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving stuurden 500 gefingeerde sollicitatiebrieven met een cv in reactie op internetvacatures.

De brieven waren inhoudelijk vrijwel hetzelfde, maar in de cv’s werden de afkomst van de schrijver en het hebben van een strafblad systematisch gevarieerd. Dat gold ook voor het type delict waarvoor de sollicitant zogenaamd was veroordeeld. Dat kon een geweldsdelict zijn, maar ook een vermogensdelict of een zedendelict.(BRON & FOTO: NOS)

34 REACTIES

 1. Daar gaan we weer…. Tijd om de blanken weer eens te bashen.

  De enige – en zeer makkelijke conclusie – die je kan trekken op basis van het krantenartikel is dus dat HR-medewerkers, recruiters enz. in veel gevallen nare racisten zijn.

  De oorzaak voor de uitkomst van dit onderzoek is waarschijnlijk niet zo eenvoudig te duiden. Als het onderzoek nou nog een keer gedaan zou worden met alleen maar Chinese namen versus westerse namen ?


  Maak melding

 2. Misterbojo baja niemand verplicht je om in nederland te blijven wonen. Als het zo racistisch en slecht geregeld is waarom niet emigreren naar Suriname. Ga Desi helpen met de wederopbouw van het land. Maar ik zeg in nederland zijn er genoeg kansen mits mensen bereid zijn om hard te werken.

  Allochtonen domineren al jaren de criminaliteitsstatestieken in nederland.
  Kijk een avondje “opsporingverzocht”. Zie hoeveel buitenlanders prominent op beeld komen. Natuurlijk worden autochtonen wantrouwend jegens allochtonen.


  Maak melding

 3. Koos,jij bent totaal geschifte persoon met een geestelijke beperking een of andere vorm van autisme. Als allochtonen betere kansen hadden op de arbeidsmarkt zouden zij niet oververtegenwoordigd zijn in de “kleine” criminaliteit.Er is duidelijk een oorzakelijk verband aan te wijzen.


  Maak melding

 4. RobG dus als je op blote voeten loopt is het geoorloofd om te stelen ? Volgens mij ben je van de pot gerukt. Iedereen in Nederland heeft recht op onderwijs. Daar begint het bij en als je bereid bent om de handen uit de mouwen te steken dan is er genoeg werk te vinden. Je moet wel willen. Surinamers zijn kieskeurig geworden. Het vuile werk laten ze liever over aan de Roemenen en Polen. Gevolg thuis zitten op 6 hg met een uitkering. Maar ze willen wel een gsm abonnement afsluiten en in een dure stone island jas lopen. Rob ik zou zeggen maak een rondje Bijlmer en spreek maar eens een paar jongeren. Amsterdam West zelfde laken en pak. Ze zijn liever lui dan moe.

  Ps vacatures genoeg bij kfc en mcdonalds…. Je moet wel willen he 🙂


  Maak melding

 5. Ze moesten hun studie in Suriname doen,Alleen criminelen en coupplegers ,de nog in leven zijnde, zijn ministers,ambassadeurs,parlementariers en ze zijn allemaal ongewenste gasten ..chitan en sapoen lijken wel de mode poppen van de ndp, En een bankrover die zijn bachelors titel heeft behaald met spoed zonder te studeren.EN dan heb je de lijder met een strafblad zolang van Paramaribo tot Holland,En niemand die vraagt naar hun cv .neen hoor de autochtoon in Suriname met een strafblad doen het veeeeel beter,


  Maak melding

 6. Het kan ook niet anders. Nederland is heel lang een verzuilingsmaatschappij geweest waaarin de afkomst en achtergrond van mensen bepalend was voor hun opname in een groep of in de maatschappij. Week je af van de standaard van die groep, dan kwam je er echt niet binnen. Dit is nog steeds zo.


  Maak melding

 7. Koos;

  Het is lastig om jou uit te komen leggen dat niet ik het onderzoek heeft gedaan. Maar de vu universiteit. Ga even het artikel een goed lezen voor dat je op mensen reacties gaat reageren.


  Maak melding

 8. Aan bepaalde reacties is te zien dat er nog steeds mensen rond lopen met een verstandelijke beperking wat betreft de hersenen.En steeds maar lullen dat er spullen verdwijnen op het werk of als er een andere criminele activiteit plaats vindt is het een inside job.Dan maar niet klagen maar dragen.


  Maak melding

 9. @Koos

  Domme idioot,er zijn meer hollanders die niet werken,jullie waren in de 60erjaren en in de 70 tees vies voor gewoon werk vandaar de turken en marokanen waar jullie nu mee zitten idioot,zelfs nu moeten de polen vak werk doen,want de hollanders hebben geen vakmensen meer,of weet je dat niet,..als de vakmensen holland verlaten valt jullie sodom landje als een diareepudding ineen FLAPDROL Dus stop met jou slap boerengelul.vriendje..dus .hou je bakkes,omdat je lult.


  Maak melding

 10. als een niet moslim werk gaat zoeken in een Turks of marokaans bedrijf worden ze ook niet aan genomen.. of als een enkel wrd aan genomen wrdn ze vernedert en mtn ze toiletten schoonmaken.. dat is de realiteit..


  Maak melding

 11. Koos sorry maar VUmc houdt zich niet bezig met criminaliteits onderzoeken. Ik ben zelf al 25 jaar werkzaam in dit ziekenhuis. Op onze intranet site heb ik niet terug kunnen vinden waar jij het over hebt.


  Maak melding

 12. Koos en Sr
  Ze bedoelen niet specifiek Surinamers in dit verhaal
  Afrikanen,Hongaren,Polen,roemenen noem maar op
  Dus zit niet alleen steeds te etteren over surinamers
  Zielige debielen


  Maak melding

 13. Koos, doe even rustig meid. Dit is wetenschappelijk onderzoek, geen gerichte actie om blanke mensen te bashen of een politiek statement ofzo.

  Je bent hier nogal rascistisch bezig, spijt me te zeggen.

  Overigens gaat het niet om “buitenlandse” namen, maar specifiek om Islamitische namen (die minder dan criminelen voor een gesprek worden uitgenodigd).


  Maak melding

 14. Daarom vind t juist een grote prestatie, dat ondanks zo’n discriminatie toch nog verhoudingsgewijs een aardige groep zich staande weet te houden.

  Een racist gaat altijd negatief oordelen. Racisten profiteren van hun slachtoffers.
  Ook al kom je met bewijs, zoals hier weer, toch ligt t aan de ander; want anders kunnen ze niet meer profiteren.
  Ze zijn profiteurs va geboorte.


  Maak melding

 15. Jij gelooft echt in sprookjes zeker
  Om een vak uit te oefenen moet je eerst willen werken hoor! De meeste allochtonen komen niet verder dan mbo 2 werken niet als er niet de hele tijd op hun vingers gekeken wordt hebben geen verantwoordelijkheids gevoel en weten niet hoe snel ze hun hand moeten houden .en maar zielig doen want ze hebben het zo slecht


  Maak melding

 16. Polen worden wel gewoon aangenomen op de arbeidsmarkt en vissen in de zelfde vijver als de autochtoon daar kunnen nog veel nationaliteiten een voorbeeld aan nemen.


  Maak melding

 17. @Koos

  De bouta fanaten gaan nooit willen geloven dat veel criminelen van Surinaamse afkomst in Nederland zitten,Ze geloven dat hun baasje met een strafeis van 20 jaren de meest heiligste man ,lees maar crimineel,of criminele man van Suriname is!!
  Zij,,de bouta aanhang klappen hun handen stuk omdat zij vinden dat deze groep van studenten hier die onderzoek hebben verricht heel knap zijn.Gek niet dat onze studenten aan de universiteit van Suriname, geen onderzoek verrichten en ze studeren criminologie zo beweren ze!!
  De bouta aanhang hoopt alleen maar dat de surinaamse studenten niet aan onderzoek beginnen anders is het gedaan met hun…de beerput gaat dan open!!


  Maak melding

 18. @Koos

  Je bent gewoon een RAZIA.
  1. Niet alle kleurlingen die crimineel zijn, zijn Surinamers
  2. Ik heb liever dat iemand steelt in plaats van kinderen van diezelfde kleurlingen misbruikt
  3. Pedofilie wordt door de blanken omarmt, kijk maar naar Demmink
  4. als de kleurlingen niet naar de pijpen van de blanken danst dan deugt men als kleurling in Nederland niet
  5. Polen krijgen makkelijker werk omdat de arbeidsomstandigheden zeer slecht zijn voor hen in Nederland en zij niet durven te klagen omdat zij bang zijn om hun banen te verliezen.
  6. Polen worden zwaar onderbetaald maar accepteren alles omdat ze in hun land geen toekomst hebben.

  Rutte is verantwoordelijk voor de Razia staat in Nederland en ik voorspel en hoop dat spoedig de kleuringen BAAS worden in Nederland. Nederland is niet van de blanken. Nederland is een land dat door de blanke piraten door misbruik van kwetsbaren zijn opgebouwd. De blanke is niets anders dan een dief. Suriname en vele andere landen waren wel goed om daar geld te verdienen door misbruik van slaven met dood tot gevolg, verkrachtingen op de plantages, het weg trappen van ongeboren kindjes uit de buik van de moeder die als slaven werkten.

  Nederland van de blanken, we zullen zien waar de blanke volk straks staat.

  Maxima, die nooit koningin zal worden wordt koningin genoemd, wiens vader verantwoordelijk is voor massamoorden. Koninklijk huis was niets anders dan een broeinest van pedo’s en misschien nog steeds. Margarita die haar mond open deed, werd met miljoenen omgekocht….. Demmink die door man en macht beschermd is en waar Rutte verantwoordelijk voor is.

  Hoezo Nederland van de blanken, aan alles in Nederland kleeft bloed van de kleurlingen.

  De achterlijke schepsel die denken dat ze God zijn om hun kleur…. de wereld spuugt op je. Geen wonder dat jullie allen het beste zijn in het oude beroep.

  Het volk is zo achterlijk als maar kan, het zijn kuddedieren, het zijn geen asielzoekers of andere kleurlingen waardoor iedereen het financieel zo moeilijk heeft in NL…….het is de EU. De Eu die landerijen koop voor o.a. Hongaren en de Nederlanders het volledig betaald voor de Hongaren door jaarlijkse subsidie, het is de EU die gelden zonder controle uitgeeft aan privé personen in Hongarije waarvan restaurants, benzinestations, vakantieoorden, auto’s, wegen, worstenmakerij, privé woningen, etc etc etc worden betaald. Zo kun je in Hongarije plannen indienen, geld krijgen en controle van wat je ermee doet……vergeet het maar. Wij betalen betalen met onze zuurverdiende gelden auto’s voor alle dorpen wat nagenoeg geheel wordt gebruikt voor privé doeleinden. Wij honoreren plannen van privé personen die in rustige dorpen menen de security uit te hangen. Zij hebben een splinternieuwe 4×4 van ons gekregen, die meneer rijdt er alleen privé mee, om 19.00 uur maakt men een rondje en na 3 jaar is de auto van eigendom van deze Hongaar. Ook hebben wij aan deze zelfde Hongaar bakken met geld gegeven voor een slachtkippenboerderij en alsof het niet genoeg is, we hebben hun ook geld gegeven voor de bouw van 3 nieuwe woningen wat al jaren leeg staat en raad eens wat er straks gebeurt…… het is al privé eigendom van de Hongaar. Deze woningen hebben ze gebouwd voor de verhuur aan toeristen, maar mensen men wist dat er nagenoeg geen toeristen zijn die alhier op vakantie komen.

  Een optelsom aan een privé persoon:
  3 woningen ad 75000 euro is 225.000 euro
  4×4 22000
  kippenfokkerij 25000 of meer
  ———————————————————————
  Totaal 272.000 euro

  Dan hebben we het hier over 1 persoon. Dit is slechts het topje van de ijsberg.

  Wilt u het zelf zien, kom… ik laat u hier dingen zien dat u allen meteen van de EU af zou willen.

  Rutte en Dijsselbloem…. LEG HET UIT WAAROM HET ZO GAAT!. LEG HET UIT AAN HEEL NEDERLAND waarom wij in Nederland aan regels moeten houden of anders heel hard gestraft worden enerzijds en anderzijds onze gelden zonder controle wordt uitgegeven aan privé personen.

  Leg het uit waarom Hongarije wel voldoende geld heeft om voetbalstadia te bouwen door heel het land en waarom wij alle andere zaken in dit land met onze zuurverdiende centen moeten financieren. Leg het uit waarom Hongarije het geld uitgeeft aan privé personen waarbij de Hongaar het indienen van plannen zien als een lot uit een loterij en ze het noemen “ik heb het gewonnen van de EU”

  Kom op Rutte, praat, vertel, schuif de problemen niet in de schoenen van de kleurlingen, bekend kleur en vertel het aan iedereen in NL wat jij vreselijke etter al weet omtrent de fraude en corruptie door Hongaren, Polen en rest van de EU bende.

  Leg het aan de wereld uit waarom jij volkeren tegen over elkaar hebt opgezet. Jij Rutte, jij bent verantwoordelijk voor de RAZIA STAAT in Nederland.


  Maak melding

 19. @Ray

  Wat mij betreft worden de Bouterse en zijn vriendjes levenslang krijgen. Een strafeis van 20 jaar vind ik te laag voor zo een gruweldaad. Maar ja, jullie willen dat men hier alleen op Bouterse gaat afgeven en het falend beleid en aanpak van NF VHP gaat verbloemen. Nee zo liggen de feiten niet.


  Maak melding

 20. Die kakerrqcist Koos moet Zn gore bek houden, er is geen racisme zegt ie, maar wel buitenlanders het vuile werk laten opknappen. Die koos moet een goed op die kankerracisctiache smoel van hem geslgen worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.