donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBrunswijk neemt dreiging onrust bij vonnis Bouterse niet serieus

Brunswijk neemt dreiging onrust bij vonnis Bouterse niet serieus

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 5 jul – Het is niet waar dat er onrust zal ontstaan als Desi Bouterse veroordeeld wordt. Dit zegt Ronny Brunswijk, voorzitter van de politieke partij Abop en voormalige leider van het Jungle Commando. Aanhangers van Bouterse beweren dat een rechterlijk vonnis maatschappelijk niet goed zal aankomen. Ook in het parlement is er mee geschermd.

Publiekelijk wordt hier en daar zelfs beweerd dat er ‘weer’ doden zullen vallen. Menigeen wil er benauwd van worden en anderen weer niet. “In een geciviliseerde samenleving moeten alle uitspraken van de rechter gerespecteerd worden”, zegt Brunswijk tegenover de Ware Tijd. In het parlement heeft Abop ook een lans gebroken voor de rechterlijke macht. Die moet te allen tijde gehoorzaamd worden.

Bij de Nationale Democratische Partij van Bouterse worden andere bedoelingen gezocht. Er zou politiek bedreven worden met het strafproces rond de decembermoorden. “Laten we het hoofd koel houden en het proces afwachten. Als Bouterse toch een vonnis krijgt, moet dat worden gerespecteerd en dan moeten we naar andere mogelijkheden kijken om de vrede te bewaren”, aldus Brunswijk.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

69 REACTIES
 1. Brunswijk wil zich opwerpen als de nieuwe president. De man die de vrede gaat bewaren. Hopelijk meent hij allemaal wat hij zegt, want hij heeft eerder wel geheuld met Bouterse.


  Maak melding
 2. Brunswijk, moet ook achter slot en grendel, boeven allemaal. Hij is geen haar beter dan de massamoordenaar en vernietiger van land en volk van Suriname. De naam Bouterse is een vloek voor Suriname.


  Maak melding
 3. Natuurlijk dreigt er geen gevaar als bouta berecht wordt. Stel je voor iedereen zal juist blij zijn ,wie heeft dan nog zin om te gaan vechten of om een burgeroorlog te veroorzaken ,
  Echtwaar,is het dan zo erg als een crimineel berecht zal/moet worden. Voor wie wij moeten oppassen zijn de 10 of 12 bouta fans die die alleen maar narigheid voorspellen als hun held berecht wordt! Zij moeten als voorzorg opgesloten worden en pas na de berechting vrij gelaten worden zodat het berechtings proces rustig zonder gevaar kan plaatsvinden.

  En Brunsie moet niet praten over vrede en rust,zijn amnestie zegt heel veel! En hij moet niet denken dat hij de lijder zal worden want we zijn niet van plan levenlang voor de bevrijding van Suriname te gaan vechten!


  Maak melding
 4. Het tijdperk ddb strompelt op zijn laatste benen en zal spoedig afgelopen zijn. Zie maar hoe hij zich voortsleept met zijn voeten.

  Die man is een grote leugenaar, bedrieger, misleider, koekenbakker, oelewapper, por laai, mislukkeling, couppleger, is voor drugs veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf in Nederland, hoofdverdachte 8 december 1982 moorden, door auditeur militair een eis van 20 jaar gekregen in Suriname, vals beschuldiging van 15 andersdenkenden, die standrechtelijk geëxecuteerd zijn, hij was wel aanwezig in Fort Zeelandia op 7,8, december 1982, zijn alibi bij Ruben Lie Pauw Sam was een leugen, op de vlucht doodgeschoten was een leugen, verantwoordelijk voor Moiwana86 moorden, vele andere moorden in Suriname, Suriname 3 x skeer heeft gemaakt, zich zelf verrijkt heeft, toename van de criminaliteit, a no mi, Neks No Fout, enz, enz.

  ddb hoort in de gevangenis thuis in Nederland, zie zijn misdaden in Suriname en vraagt u zich af waar deze man thuis hoort, vraagt de DEA wat ze van het afweten en waarom zij hem ook in de USA willen verhoren.

  Gelet op de kwaliteiten van ddb, mulo-diploma en sergeant in het leger, misdaden tegen de menselijkheid, geen goed gedrag, competenties, is ddb ongeschikt voor de functie van president en mocht hij never, nada, nooit, notie, neks, nul, negatief, president van Suriname worden. Kan niet eens een behoorlijke toespraak houden in het Nederlands, laat staan Engels of andere vreemde taal.

  Wie in deze zware crimineel wil geloven moet wel van de pot gerukt zijn.

  Time4Change!

  Sranansma Oe Wiki No!

  Leve:
  – de republiek Suriname,
  – de Surinamers,
  – een nieuwe tijd,
  – vrijheid,
  – de Trias Politica, Wetgevende Macht, Uitvoerende macht, de rechterlijke macht; Internationale Verdragen, Mensenrechten,

  Hoera, Hoera, Hoera.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 5. We gaan het zien…..
  of…er uberhaupt een uitspraak komt;
  zo ja, wat het vonnis dan is;
  en wat er gaat gebeuren bij een eventuele opsluiting/gevangenneming van Bouta & Zn
  Ik denk dat men de Boutisten behoorlijk onderschat.


  Maak melding
 6. @Kevin,

  Mocht het zover komen dat Bouterse naar de gevangenis moet, dan hoop ik dat je niet opruiend gaat optreden richting Bouta-fans en NDP-aanhangers.


  Maak melding
 7. Uitspraak vind na 2020 plaats. Dan is Bouterse geen president meer. Hij is dan gewoon een burger. Hij heeft ook geen invloed meer op het leger, politie en andere veiligheidsdiensten.

  Scenario is als volgt, de overheid sluit een deal met de VS. In de holst van de nacht wordt Bouterse aangehouden door gemaskerde mannen. Een Blackhawk heli landt in Paramaribo. Bouterse wordt overgedragen aan de SEALS, team Delta. Heli vliegt naar een vliegdekschip van de Nimitz klasse. Bouterse wordt daar gestript en gereinigd. Daarna mag hij brommen in een ondergrondse CIA gevangenis. Na 20 jaar wordt hij overgeplaats naar Scheveningen waar hij nog 11 jaar moet uitzitten. Tegen die tijd is zijn hersenkwab overspannen van de dementie en loopt hij rond in een 24 uurs luier.

  En kom aub niet aanzetten met de aanhang van Bouterse. Die zijn nog om te kopen voor een bordje linzensoep.


  Maak melding
 8. Als er een berechting komt, en dat zal zeker komen , dan zal Bouterse niet in Suriname achter de tralies belanden maar in t buitenland.Bouterse in Suriname gevangenen zetten gaat te risicovol zijn.


  Maak melding
 9. Boierse heeft nog 1 kans om uit de gevangenis te blijven….wekke kans t is dat hou ik voor mezelf…ik wil mensen nier op ideeën brengen…


  Maak melding
 10. @Kevin

  …je wil zeggen dat je bouta van plan is nog een coup te plegen.We zijn in nog geen 37 jaren klaar met de berechting van Executie no 1 en je denkt dat executie no 2 alsnog kan gebeuren?!
  Wij onderschatten je baasje niet ,a madman zoals hem is tot alles in staat.Het heden liegt niet!!


  Maak melding
 11. @ A. Lochana

  Waarom zou ik dat doen?

  De enige reden waarom ik tegen dit/deze 8 december proces ben is omdat het in mijn ogen niks te maken heeft met gerechtigheid. De gerechtigheid wordt in dit geval naar mijn idee misbruikt om politiek doelen te behalen.

  Als je gerechtigheid wilt moet je ook vervolgen voor o.a. Moiwana, daag hem daarvoor ook voor het gerecht.
  Daag dan ook Brunsie voor het groene kleed, Somo enzo voort enzo voort.

  Amnestie niet in 2012 dan ook niet in 1992 geldig.
  Haal ook het dossier uit NL erbij.

  Wil je gerechtigheid, zorg dan ook voor gerechtigheid en ga niet selectief te werk. Wil je Bouta&Zn vervolgen voor de 8 december moorden, prima, maar vervolg hem dan ook voor o.a Moiwana.

  Ik vindt het vreselijk voor de nabestaanden en gun hun hun gerechtigeheid. Maar wat er nu gebeurd is geen gerechtigheid het is selectieve kromgetrokken rechtspraak met als doel het ten val brengen van Bouterse over de rug van de nabestaanden onder de noemer gerechtigheid.
  Wat dan met de gerechtigheid van de andere de niet 8 december nabestaanden?


  Maak melding
 12. Je schijt al in broek! Vol paarse shit en jij noemt jezelf Surinamer. Je bent een belediging voor het volk. Lage hond dat is jou naam.


  Maak melding
 13. Kevin, Damsco, Paraman, Robg alias LAUWPIE, To The Wrong en andere KUMA-LOVERS willen hun Lowlife geven voor onze Drugs veroordeelde en van moordverdachte crimineel

  Ze hebben gezworen te sterven voor deze Drugs veroordeelde en van moordverdachte crimineel.

  Als je een waardeloos leven hebt dan verbaast het mij niet dat je dit leven opoffert aan deze CRIMINEEL.


  Maak melding
 14. @Kevin,

  Quote,

  De enige reden waarom ik tegen dit/deze 8 december proces ben is omdat het in mijn ogen niks te maken heeft met gerechtigheid. De gerechtigheid wordt in dit geval naar mijn idee misbruikt om politiek doelen te behalen.

  @Kevin,
  Je bent duidelijk ziek in in jouw Fucking hoofd: een moordenaar dient voor de rechtbank te verschijnen om te boeten voor zijn daden.

  Als ik een moord bega, zal ik mij moeten verantwoorden voor de rechter.

  Wat voor KKa politieke doelen wordt hier gediend??? Je bent ZIEK!!


  Maak melding
 15. @ Henry

  Als je iemand wilt citeren, citeer dan alles en niet alleen dat wat jou goed uitkomt om mee te “scoren”.

  In dezelfde post:
  “Als je gerechtigheid wilt moet je ook vervolgen voor o.a. Moiwana, daag hem daarvoor ook voor het gerecht.
  Daag dan ook Brunsie voor het groene kleed, Somo enzo voort enzo voort.”

  Lastig he begrijpelijk lezen.

  Het zijn overigens wel iedere keer dezelfden en/of hun alter ego’s die daar last van hebben.


  Maak melding
 16. hij zal zeker de Fly Allways nemen naar Obiango go.. voor zijn verdere leven al daar..

  in sme is er dan geen plaats meer voor hem, want in de gevangenis zal hij worden afmaakt door mede gevangenen..

  dat weet hij wel..


  Maak melding
 17. De wetgever maakt wetten en de rechtelijke macht bepaald de toepassing en toepasbaarheid daarvan. Dan kan Misiekaba vanuit zijn kansel roepen dat de wet buiten bepaald wordt, die heeft dam niet begrepen hoe het werkt.
  Dominee Misiekabe heeft de bijbel niet nodig om te begrijpen wat er gaande is. Hij kan simpel de 10-geboden ff nalezen dat is wel voldoende. Het 6de en 9de gebod zijn hier zeker van toepassing.
  Maar dat er bij een mogelijke veroordeling tot chaos zal komen is vrijwel zeker. De gehorigen van DBB.zullen de door God gekozen president blijven steunen


  Maak melding
 18. @Kevin,

  Qoute,

  In dezelfde post:
  “Als je gerechtigheid wilt moet je ook vervolgen voor o.a. Moiwana, daag hem daarvoor ook voor het gerecht.
  Daag dan ook Brunsie voor het groene kleed, Somo enzo voort enzo voort.”

  Lastig he begrijpelijk lezen.

  Het zijn overigens wel iedere keer dezelfden en/of hun alter ego’s die daar last van hebben.

  @Kevin,

  Je haalt Moiwana aan dat Brunswijk en Somo voor het gerecht moet worden gedaagd?

  Naar mijn weten heeft het Nationaal leger in Moiwana zwangere vrouwen, kinderen en senioren daar doodgeschoten.

  Waarom moet volgens jou Brunswijk en Somo voor het gerecht gedaagd worden, dit ontgaat mij helemaal.

  Jullie KUMA-LOVERS halen van alles en nog wat erbij om deze crimineel te ondersteunen.

  Ik heb een vraag voor jou? Is deze man een crimineel of niet?


  Maak melding
 19. Brunswijk weet al lang dat er helemaal geen vonnis komt want bouterse grijpt in haha het wordt weer een groot toneel spel wat een grap


  Maak melding
 20. @ Henry

  geeft nks hoor dat je het allemaal niet zo goed begrijpt, lezen is ook lastig. Ik ga het je uitleggen:

  Quote Kevin:
  “De enige reden waarom …….. misbruikt om politiek doelen te behalen. Als je gerechtigheid wilt moet je ook vervolgen voor o.a. Moiwana, daag hem daarvoor ook voor het gerecht.
  Daag dan ook Brunsie voor het groene kleed, Somo enzo voort enzo voort.”

  Ok daar komt ie dan Henry:
  Met hem wordt in dit geval de gedaagde van de decembermoorden bedoeld, (Bouta dus). En ik geef aan dat als men hem (Bouta dus) wil vervolgen voor de december moorden je hem (Bouta dus) ook moet vervolgen voor o.a. Moiwana. Daarmee geef ik dus aan dan hij (Bouta dus) naar mijn idee daar schuldig aan is en dus ja het Nationaal Leger.

  Daarnaast:
  Daag dan ook Brunswijk en Somo voor het gerecht…..daarmee doel ik op hun daden die zij (brunsie, Somo enzovoort) hebben gepleegd.

  Dus je stelling dat wij KUMA-LOVERS (ik neem aan dat jij mij daar ook mee bedoeld?) van alles en nog wat erbij halen om die crimineel te steunen is dan wederom een ongegronde uitspraak. Maar…..

  Nu begrijp ik waarom je soms dit soort ongenuanceerde uitspraken doet! Je begrijpt niet wat er staat en geeft daar dan je eigen draai aan.

  Tip, vraag hoe men het bedoeld voor dat je mensen gaat schofferen omdat je hetzelf niet begrijpt.

  Je laatste vraag of deze man een crimineel is? Wat denk jezelf?
  Laat ik het zo zeggen ik ga mn huis er niet op verwedden. Maar dat doe ik op niemand binnen de politiek van Su.


  Maak melding
 21. Het is allemaal stemmingmakerij uit het kamp van de oppositie. Het lukt de tegenstanders niet om de NDP en president Bouterse via de stembus te verslaan. Nu hoopt men met behulp van partijdige rechters in het Decemberproces de winst binnen te halen. De aantijgingen over mogelijke onrust veroorzaakt door sympathisanten regering hebben een doel. Men, de tegenstanders hopen hiermee garanties los te weken voor buitenlandse (militaire steun) inmenging.


  Maak melding
 22. De rechter ziet ene onzekere K uit … al aankomen. Merdere gepleegde strafbare feiten op een hoop gooien. Zo debielig werken deze gelukkig niet, het is geen onderafdeling van de Nationale Debiele Partij. Recht voor een recht voor allen. Weg met de half god van ene onzekere Kevin de boutaris.

  Lonny is wederom vleesch noch visch met zijn nietszeggende uitspraak.


  Maak melding
 23. RobG dat jij een stembus gang in verband brengt met een meervoudige moordzaak waarbij de slachttoffers op beestachtige wijze zijn omgebracht is ronduit walgelijk te noemen.


  Maak melding
 24. De fervente aanhangers van Bouterse zijn haast allemaal gelovige mensen.
  Bouterse zelf heeft nadat hij van alles en nog wat heeft gedaan dat verboden is, heeft uiteindelijk ook het licht gezien en is bekeerd.

  Zowel Bouterse als zijn gelovige aanhangers vergeten 1 ding: Gods molen maalt langzaam maar zeker.
  Volgens alle geloven ontkom je niet aan je straf als jij je als misdadiger hebt gedragen.

  Hoe vromer de geest, hoe groter het beest!!!!


  Maak melding
 25. Suriname is een democratische rechtsstaat met een grondwet en Internationale Verdragen cq mensenrechten.

  Voor de republiek Suriname is een democratische rechtsstaat, waarvoor dus geldt en heeft de Trias Politica:
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht en Internationale Verdragen zijn hier ook van toepassing.

  De drie machten zijn te onderscheiden, maar niet te scheiden. Ze houden elkaar ik evenwicht dat geen enkele der machten misbruik ervan kan maken. Waar dat dreigt te gebeuren moet dit systeem daarom voor waken, dat dit wordt geneutraliseerd.

  Een ieder die zich schuldig maakt aan welke misdrijf en of overtreding, wet moet daarvoor worden opgepakt, een proces-verbaal te worden opgemaakt bij de politie en moet worden vervolgd bij een rechtbank/krijgsraad, die een vonnis doet aan de hand van feiten, bewijzen.

  Er kan daar tegen in Hoger beroep gaan als men niet eens is met het vonnis.

  Als er een persoon of politieke partij is die van het 8 december 1982 strafproces politiek wil bedrijven dan is dat de NDP. zie maar wie dit wil tegenhouden of tegenwerkt. Waar komt/komen die personen vandaan?

  Wie/welke persoon van welke partij wil dat de amnestiewet gewijzigd moet worden in 2012?

  Aan welke eisen moet een persoon voldoen als die een publieke functie wil gaan uitoefenen? ( goed gedrag)

  wie beschikt hier niet over en gaat toch een publieke functie uitoefenen? Uit welke partij komt die persoon? Waarom wil die persoon kost dat het kost president van de republiek Suriname worden?

  Welke andere politieke partijen uit de coalitie en oppositie het het 8 december 1982 strafproces voorkomen?

  Is het de familie van de nabestaanden of anders die er werk van gemaakt heeft om hun rechten op een democratische manier te zoeken in een rechtsstaat?

  Dat andere nabestaanden oa het Moiwana86 moorden ea moordzaken niet goed van de grond komt is treurig in een democratische rechtsstaat. Hopelijk dat het 8 december 1982 strafzaak voor deze families ook aanmoedigt dit te gaan doen. Want dit zal vroeg of laat toch gebeuren. Hoe eerder hoe beter.

  Nogmaals een ieder die een wet overtreedt of zich schuldig maakt aan een strafbaar feit moet worden gestraft in een democratische rechtsstaat.

  Wat er in Suriname de afgelopen 36 of 37 jaar heeft plaats gevonden moet een les zijn voor Suriname/rs hoe het niet moet en daarom is het heel goed dat het 8 december 1982 strafzaak daar de opmaat voor is.

  Surinamers moeten hier altijd bij blijven stilstaan en naar terug kunnen kijken en in zien dat er een grondwet is, Internationale verdragen, mensenrechten. Strafrecht, Trias Politica, normen, waarden, respect, principes, enz en dat we ons daar aan moeten houden.

  Leve:
  – de democratische rechtsstaat,
  – de grondwet van Suriname
  – Trias Politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, Internationale Verdragen, cq Mensenrechten,
  – de Surinamers,
  – de republiek Suriname
  – niemand staat boven of onder de wet. wetten zijn voor iedereen gelijk en wie ze overtreedt moet vervolgd worden. Zo is het en niet anders in een democratische rechtsstaat, mensenrechten, enz, enz.

  Hoera, Hoera, Hoera

  Time4Change!
  Ik hoop dat iedereen van coalitie, oppositie, enz die zich de afgelopen 37 jaar aan een wet heeft schuldig gemaakt wordt vervolgd.

  Eens Maar Nooit Weer.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs

  Misdaden tegen de menselijkheid verjaren niet en degenen die dat gedaan heeft/hebben zullen altijd worden vervolgd. Laat de NDP-ers daaraan maar gaan wennen. Zo is het en niet anders.

  Kalmte gaat een ieder redden.

  Wet = Wet voor een ieder, ja toch?


  Maak melding
 26. Er is maar een weg voor bouterse om uit de gevangenis te blijven self een strop om zijn nek doen dan is hij voor mij een man niets anders want hij is dit verschuldig aan god , amen


  Maak melding
 27. @Kevin,

  Qoute,

  Ok daar komt ie dan Henry:
  Met hem wordt in dit geval de gedaagde van de decembermoorden bedoeld, (Bouta dus). En ik geef aan dat als men hem (Bouta dus) wil vervolgen voor de december moorden je hem (Bouta dus) ook moet vervolgen voor o.a. Moiwana. Daarmee geef ik dus aan dan hij (Bouta dus) naar mijn idee daar schuldig aan is en dus ja het Nationaal Leger.

  Daarnaast:
  Daag dan ook Brunswijk en Somo voor het gerecht…..daarmee doel ik op hun daden die zij (brunsie, Somo enzovoort) hebben gepleegd.

  Dus je stelling dat wij KUMA-LOVERS (ik neem aan dat jij mij daar ook mee bedoeld?) van alles en nog wat erbij halen om die crimineel te steunen is dan wederom een ongegronde uitspraak. Maar…..

  Nu begrijp ik waarom je soms dit soort ongenuanceerde uitspraken doet! Je begrijpt niet wat er staat en geeft daar dan je eigen draai aan.

  Tip, vraag hoe men het bedoeld voor dat je mensen gaat schofferen omdat je hetzelf niet begrijpt.

  Je laatste vraag of deze man een crimineel is? Wat denk jezelf?
  Laat ik het zo zeggen ik ga mn huis er niet op verwedden. Maar dat doe ik op niemand binnen de politiek van Su.

  @Kevin,

  De nabestaanden van de slachtoffers hebben de zaak aanhangig gemaakt. Mensen zijn uit hun huis gehaald om voor een Tribunaal te verschijnen onder aanvoering van jouw Godfather.

  Jouw Godfather heeft in 2000 een verklaring afgelegd bij de Rechter Commissaris waarbij hij verklaard heeft schoten te hebben gehoord, om later te verklaren dat hij NOOIT aanwezig is geweest in het Fort Zeelandia.

  Wat ik mij nog kan herinneren over de Moiwana case is dat de OAS onderzoek heeft gedaan omtrent de slachtoffers die daar waren gevallen.

  Volgens mij is het Nationaal leger veroordeeld in deze case maar ik kan mij vergissen.

  Misschien komt jouw Godfather nog in de beklaagdenbank omtrent Moiwana.

  JE LIEGT ALSOF HET GEDRUKT STAAT DAT JE GEEN FERVENT AANHANGER BENT VAN DEZE CRIMINEEL.

  Je hoeft jouw huis niet te verwedden: Jouw Godfather is crimineel tot op het bot.
  Over enige tijd zal hij worden gepromoveerd van verdachte tot veroordeelde moordenaar die met voorbedachte rade mensen heeft laten vermoorden.

  BLIJF MAAR DWEPEN MET JE CRIMINEEL


  Maak melding
 28. Hahahahahahaha. Ik moet af en toe echt lachen om de reacties . Ik maakte me vroeger druk met de manier van politiek vieren in su en ons mentaliteit. Ik heb gelukkig ingezien dat het geen zin heeft ,want schrijf het op wat ik nu zeg . Deze man zal nooit opgesloten worden .Hoewel ik graag dat ook wil zien . Iedereen is omkoopbaar in su. Wat er nu gebeurd is een ware show . Het is altijd zo geweest en gaat zo blijven . Javaan,(bosland)creool,hindoestaan zijn allemaal corrupt . Ook al ben ik hindoestaan maar weet wat ik zeg . Mijn vader heeft mij alles geleerd. Hij zei altijd dat het nooit zal veranderen in suriname omdat we allemaal afstammen van de corrupte bovolkingsgroepen . Hij gaf me enkele voorbeelden : India is een land met een heel rijke economie maar kan niet vooruit vanwege de veelen grote gevallen van corruptie . Daar worden er dagelijks meisjes verkracht en vermoord en geen agent of rechter die inspringt.Net als in Suriname draait alles om de familie . Als ik president ben zet ik mijn neef zonder enige opleiding op een post dat door een afgestudeerde gevuld dient te worden. Hetzelfde in Indonesië(javanen) en Afrika (Creolen). Hij zei ook iets opmerkelijks”wijs mij een land met de hindoestaan,javaan of creool aan de macht welvarend is .
  Dus mensen berust je in je lot en bid tot god .Ciao


  Maak melding
 29. @ Henry

  Yepp jij blijft je vergissen.

  Het Inter-Amerikaans Hof voor de Mensenrechten heeft een oordeel uitgesproken (niet het OAS zoals jij zegt) voor de slachting van Moiwana.
  Venetiaan bood in 2006 bood excuses aan voor het gebeurde, maar er heeft nooit vervolging plaats gevonden van de daders tot op de dag van vandaag vanwege de amnestiewet uit 1992.

  Maar aangezien jij dit forum en post’s alleen maar aangrijpt om domme ongefundeerde populistische uitspraken te willen doen en daarbij alles verdraaid en erbij haalt om maar rotzooi te kunnen verkondigen en er niet voor terugdeinst leugens te vertellen wens ik je heel veel succes verder.


  Maak melding
 30. Kef-in is niet alleen een Reetkever,

  Hij gedrag zich als een verdwaalde zaadcel die altijd het laatste woord wil hebben.

  Zo een gore paardepik moet je niet eens serieus nemen.


  Maak melding
 31. @Suresh
  Er zijn niet zoveel landen met Hindoestanen, Javanen of Creolen in het centrum van de macht.
  Ik zie in het internationale zaken leven wel relatief veel succesvolle Indiërs.


  Maak melding
 32. @Kevin; heb je dat boek gelezen? Indien ja, dan weet je intussen ook wel dat je verkeerde associaties maakt. Doe normaal dan doe je gek genoeg. Je irriteert sommige mensen mateloos. Probeer daar wat aan te doen.


  Maak melding
 33. @Kevin,

  Ik moet om je lachen: Je zit diep in deze Topcrimineel zijn smerige reet : Je gaat echt triomfantelijk tekeer omdat ik de OAS heb vermeld in plaats van het Inter Amerikaans Hof dat onderzoek heeft gedaan in die Moiwana Case.

  Je kan niet ontkrachten wat ik allemaal heb geschreven over jouw CRIMINELE GODFATHER.

  I Rest my case


  Maak melding
 34. Voor de duidelijkheid, indien de MOIWANA moorden op ongewapende dorpsbewoners worden vervolgd, kan ook hr DDB wederom worden veroordeeld !

  Dan zal namelijk ook feitelijk worden vastgesteld wie de opdracht tot deze moorden aan de commandanten te velde heeft gegeven en goedgekeurd !

  Dus Paarse stokers tegen de Rechterlijke macht en tegen de rechtsstaat, uw pogingen tot `Uit de bajes houden van uw Paarse leider` zijn gedoemd te mislukken !

  Het 8 dec massamoordproces loopt al jaren en niet de President van Suriname staat daar terecht, doch een Surinaams staatsburger, die reeds een Nederlands onherroepelijk vonnis van ELF JAAR CEL, op zijn naam heeft staan voor internationale Harddrugshandel !!

  PS : Ik ben voorstander van het BERECHTEN van de massamoordenaars die de ongewapende dorpelingen van MOIWANA hebben vermoord !

  De PAARSE onzin, bedoeld om DDB te redden –dat het 8 dec strafproces een politiek proces zou zijn etc– is belachelijk !

  Tot voor kort achten de Paarsen DDB onschuldig, nu de bewijzen op tafel liggen, babbelen Paarsen thans over UITVOERBAARHEID VAN OPGELEGDE STRAF !

  De hoofdverdachte die LOOG over het OP DE VLUCHT DOODSCHIETEN van VERDACHTE BURGERS, STAAT INTERNATIONAAL VOOR SCHUT !
  Schandalig dat een president in een stafproces door de gepresenteerde FEITEN, zo openlijk wordt neergezet
  als AARTSLEUGENAAR !

  De 17.688 Volkswoningen, door DDB aan het Volk beloofd, zijn dan ook NOG STEEDS, ONDERWEG !


  Maak melding
 35. @Kevin
  Je baasje is zo voorspelbaar ..hij is tot staat in alles….ga je zelf voor de gek houden,Wij hebben gezien en meegemaakt wat hij in staat is te doen . Hij is niet iemand met geheimen. Je kan zijn gezicht lezen als een open boek en het is niet plezierig te lezen wat hij allemaal kan of niet kan,Hij is een crimineel!!


  Maak melding
 36. wat vinden jullie van een chinees als surinaamse president ?
  we hebben hindustanen,creoolse gehad.misschien dat het wel lukt met een chineese president,misschien zijn ze niet zo corrupt en moordlustig.

  ik zou zeggen proberen Surinamers.


  Maak melding
 37. Jackie @.

  Wij hebben nog geen Javaan gehad als President, misschien kan een Javaan Suriname wel tot ontwikkeling brengen. B.v somo hihihi. ‘BAI’ The Way chinezen zijn wel moordlustig, kijk b.v. Kim Jong-un die vermoord zijn hele familie.


  Maak melding
 38. Brunswijk liever hou je je mond dicht want je hebt samen met Somohardjo Bouterse geholpen met die amnestie wet.IK zou mij schamen om een moordenaar te beschermen.Trouwens jullie hebben samen het land leeggeroofd toen je mee regeerde.Het beste voor Suriname is dat Bouterse van het toneel verdwijnt met hulp van Amerika.Opsluiten naast zijn zoon en nooit meer vrij komt.Dan pas is er rust in het land.Hij is de slechtste en domste president die Suriname ooit heft gehad.Hij heeft alleen maar verstand van wapens om te doden als in 1982,
  Als Surinamer schaam ik voor mijn land want het kan niet zo door gaan.Het volk leeft in armoede en er zijn geen vooruitzichten.


  Maak melding
 39. Aan de reacties van bepaalde mensen op dit forum is te merken van welk niveau ze zijn.Ik vraag mij af hoe zij hun voorbeeld functie in de maatschappij vervullen.Respect dwing je af.Ik heb het al een X gezegt de meeste mensen die hier reageren en een band hebben met SWITI Sranan hebben zijn alleen op de hoogte van wat er daar gebeurt.Praat met ze over de buitenlandse politiek,weten ze niets van.Alles wat in SWITI Sranan gebeurt,gebeurt ook in Nederland,VS,Rusland,China,UK,Turkije,DuitslandFrankrijk enz enz.Alleen wordt er dan gezegt dat dit democratie is.1 voorbeeld het steeds doodschieten van de AFRO Amerikaanse bevolking in de VS en dan worden deze blanke agenten vrij gesproken.Maar je dierbare is al dood.


  Maak melding
 40. @ blakaman,

  Brunswijk heeft niets te vrezen van Bouta.
  Bouta zit in het krijt bij hem i.v.m. de toegekendende amnestie samen met canto Somo !
  En buitendien, hij heeft ook nog het “beschermende blad” tegen kogels die op hem worden afgevuurd ,in zijn mond !!!


  Maak melding
 41. Kan dit mooie land niets beter voortbrengen dan Bouterse,Brunswijk,Somo,Doeki,Hooghart,Misikaba,Sapoen,
  enz.enz.Soms lijkt het inderdaad op een vloek.Het is alsof moordenaars,rovers en mensen zonder principes hier worden vereerd.Ze durven ook nog te zeggen dat ze door God zijn gezonden.Suriname wat overkomt je? Eingelijk ben je zo mooi!
  It seems like total destruction is the only solution.(Bob Marley)


  Maak melding
 42. We zijn me ook een volk he?Zolang we iemand goed gezind zijn dan kan en mag die persoon alles.Krijgen wij een volks woning of een lapje grond dan kan diegene in ons ogen geen kwaad meer doen.We zijn een egoïstisch volk..er mag geroofd en gemoord worden zolang het niet mijn moeder,vader,broer of zus is.Wat zitten wij toch raar in elkaar…geen karacter ,geen principes.Dat is ook de main reason why there is no progress.


  Maak melding
 43. Toen de coup gepleegd werd was hij leger leider en geen president dus de krijgsraad moet z’n werk kunnen doen, moord is moord, en dan maakt niet uit of je groen geel paars of zwart bent, of aan welke kant van de streep je staat eikel
  En als jij het eens bent met gang van zaken nu, dan laat je in ieder geval zien uit wat voor nest je komt, walgelijk gewoon punt.
  De Surinaamse mentaliteit is laag zeer laag, en ik spreek van alle moorden ook Moiwana, triest, jullie hebben allemaal gelijk en wat heeft het jullie gebracht niks nakkes nada niente


  Maak melding
 44. De huizen die gebouwd zijn en grond waarop ze gebouwd zijn,
  is niet gebeurd met geld van geld dat uit ddb zijn zak komt.

  Het geld is van de republiek Suriname en de domeingronden zijn van Suriname.

  Die paarse kakkerlakken moeten daarom ophouden om hun afgod ddb de hemel in te prijzen, omdat ze nu een huis hebben om in te wonen. Iedere regering zorgt ervoor dat er volkshuisvesting woningen bouwt en iedere arme Surinamer ongeacht van welke politieke kleur dan ook heeft recht op één van deze woningen.

  Ik zag eer gisteren een man in een paarse t-shirt en een vrouw die hun afgod de woning in prezen, omdat die een woning in Hannas Lust toegewezen kregen van deze regering. Die man plantte ook bananenbomen op de straatberm en ik dacht kouseband. Het zou goed zijn als medewerkers van OW die over bermen gaan in Hannas Lust gaan kijken wie op straatbermen een aanplant gedaan heeft en daar een bulldozer naar toe sturen om al deze bananenbomen enz weg te bulldozeren en de kosten aan de rekening toesturen voor die bewoner met een paarse t-shirt die daarin Hanna’s Lust woont of hem oppakt een proces verbaal laat opmaken en voor het gerecht voor verschijnen. Die aanplant op de bermen van Hanna’s Lust moeten weg. Daar is de straatberm niet voor bestemd.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 45. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Nabestaanden van Moiwana86moorden, bundelt u in een organistatie met goede leden hieruit, die geschoold en mondig zijn, ga dan naar een goede advocaat, laat u informeren wat u moet doen en wat de advocaat nodig heeft om een goede zaak voor uw belangen tegen de toenmalige daders/verantwoordelijken van Moiwana86moorden aan te spannen bij de rechtbank/krijgsraad in Suriname.

  Ook anderen wiens zonen ea om welke wijze dan ook om het leven zijn gekomen door de personen die daarvoor verantwoordelijk zijn moeten naar een advocaat gaan om hun zaak te laten behartigen. Laat u informeren door deze advocaat.

  Blijven jullie niet de kat uit de boom kijken, maar kom op voor uw nabestaanden.
  Het gaat om mensenrechten in de republiek Suriname en de verantwoordelijken mogen hun straf niet ontlopen. Blijf niet wachten totdat u een ons weegt.

  Kom in actie, ga naar een advocatenbureau en laat u informeren.

  Suriname heeft genoeg advocaten van mensenrechten die in deze materie goed zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 46. De amnestiewet van 1992 is niet van toepassing voor het 8 december 1982 strafzaak.

  De gewijzigde amnestiewet van 2012 die door de NDP werd ingediend en door de NDP- PL ABOP werd aangenomen is ook niet van toepassing voor het 8 december 1982 strafzaak. Ik ga hier geen uitleg over geven. Zoek het zelf op. Voor een lopende strafzaak dat bij de rechters is, kunnen niet tussentijd regels worden ingediend om de zaak een andere wending te geven en de nabestaanden, de rechtsstaat te kijk te stellen. De grondwet geeft de rechters/krijgsraad de bevoegdheid om in deze case het niet te betrekken in deze zaak. ( amnestiewet kunnen misdaden tegen de menselijkheid nergens in de wereld tegen gaan).

  Of de amnestiewet van 1992 van toepassing is voor de Moiwana86 moorden zal ik opzoeken als ik daarvoor tijd heb.

  Ik hoop niet dat het voor deze nabestaanden van toepassing is, want zo ver ik weet gelden hiervoor ook mensenrechten en kunnen misdaden tegen de menselijkheid nergens ter wereld een amnestiewet dit ongedaan maken. Zoek maar op.

  Laat je goed informeren. DDB en anderen voor de 8 december 1982 moorden worden al vervolgd en dit proces kan niet gestopt worden in een rechtsstaat.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 47. De Paarse massamoord-fans komen steeds terug met het ONZINNIGE AMNESTIEWETTEN-argument !

  Voor buitengerechtelijke executies wordt GEEN AMNESTIE VERLEEND en de amnestiewetten worden all over the world
  NIETIG VERKLAARD !

  Zie hetgeen mr C. BEST in een commentaar heeft gesteld :

  “Het belangrijkste argument hiervoor was dat uit de vaste jurisprudentie van het Inter-Amerikaanse Hof voor de Rechten van de Mens (IAHRM) blijkt dat amnestie voor buitengerechtelijke executies in strijd is met diverse bepalingen uit het Amerikaans Verdrag voor Rechten van de Mens (AVRM).”

  Er is strijd van deze wetten met een mensenrechten-VERDRAG en met internationale gerechtelijke uitspraken !
  Dus worden deze wetten NIETIG verklaard door de rechter/buiten toepassing gelaten !

  Dit is ook van toepassing op amnestiewet mbt de MOIWANA-massamoord !

  PS : Denk erom dat bij de latere Bouta-amnestiewets-wijziging, bovendien ook nog sprake is van 100 % strijd met een VERBOD in de Surinaamse Grondwet !


  Maak melding
 48. HOOFDSTUK V
  GRONDRECHTEN
  PERSOONLIJKE RECHTEN EN VRIJHEDEN
  Artikel 8
  1. Allen die zich op het grondgebied van Suriname bevinden hebben gelijke
  aanspraak op bescherming van personen en goederen.
  2. Niemand mag op grond van zijn geboorte, geslacht, ras, taal, godsdienst,
  afkomst, educatie, politieke overtuiging, economische positie of sociale
  omstandigheden of enige andere status gediscrimineerd worden.
  Artikel 9
  1. Een ieder heeft het recht op fysieke, psychische en morele integriteit.
  2. Niemand mag worden onderworpen aan folteringen, vernederende of
  onmenselijke behandeling of straf.
  Artikel 10
  Een ieder heeft bij aantasting van zijn rechten en vrijheden aanspraak
  op een eerlijke en openbare behandeling van zijn klacht binnen redelijke
  termijn door een onafhankelijke en onpartijdige rechter.
  Artikel 11
  Niemand kan tegen zijn wil worden afgehouden van de rechter die de
  wet hem aanwijst.
  Artikel 12
  1. Een ieder kan zich in rechte doen bijstaan.
  2. De wet stelt regels omtrent het verlenen van rechtsbijstand aan minder
  draagkrachtigen.
  Artikel 13
  De burgelijke dood of verbeurdverklaring van alle goederen van de
  veroordeelde kan niet als straf of als gevolg van straf worden bedreigd.
  Artikel 14
  Een ieder heeft het recht op leven. Dit recht wordt beschermd door de
  wet.
  Artikel 15
  Niemand kan worden gedwongen dwangarbeid of verplichte arbeid te
  verrichten.
  Artikel 16
  1. Een ieder heeft het recht op persoonlijke vrijheid en veiligheid.
  2. Niemand zal van zijn vrijheid worden beroofd, anders dan op gronden en
  volgens procedures, bij wet bepaald.
  3. Een ieder die van zijn vrijheid is beroofd heeft recht op een behandeling
  overeenkomstig de menselijke waardigheid.
  Artikel 17
  1. Een ieder heeft recht op eerbiediging van zijn privéleven, zijn gezin, zijn
  woning en van zijn eer en goede naam.
  2. In niemands woning mag tegen zijn wil worden binnengetreden dan op
  last van een macht die tot het geven van die last bij wet bevoegd is verklaard
  en met inachtneming van de bij wet voorgeschreven normen.
  3. Het brief-, telefoon- en telegraafgeheim is onschendbaar, behalve in
  gevallen bij wet bepaald.
  Artikel 18
  Een ieder heeft recht op vrijheid van godsdienst en levensovertuiging.
  Artikel 19
  Een ieder heeft het recht om door de drukpers of andere
  communicatiemiddelen zijn gedachten of gevoelens te openbaren en zijn
  mening te uiten, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.
  Artikel 20
  Een ieder heeft recht op vrijheid van vreedzame vereniging en
  vergadering,met inachtneming van bij wet vast te stellen bepalingen in het
  belang van de openbare orde, veiligheid, gezondheid en goede zeden.
  Artikel 21
  1. Het recht van vreedzame betoging wordt erkend.
  2. De uitoefening van dit recht kan in het belang der openbare orde,
  veiligheid, gezondheid en goede zeden bij wet aan regel en beperking
  worden onderworpen.
  Artikel 22
  1. Een ieder heeft het recht om verzoeken schriftelijk bij het bevoegde gezag
  in te dienen.
  2. De wet regelt de procedure voor de behandeling daarvan.
  Artikel 23
  In geval van oorlog, oorlogsgevaar, staat van beleg of een andere
  uitzonderingstoestand of om reden van staatsveiligheid, openbare orde en
  goede zeden kunnen de in de Grondwet genoemde rechten bij wet worden
  onderworpen aan de beperkingen, welke gedurende een bepaalde periode,
  afhankelijk van de situatie, van kracht zullen zijn, met inachtneming van de
  terzake geldende internationale bepalingen.

  Bron: de Grondwet van de republiek Suriname


  Maak melding
 49. @ Passant,

  Jij hebt het over moiwana en ik ook.
  Ik heb het niet over de 8 dec moorden gehad.

  De amnestiewet 1889 aangenomen in 1992 heeft betrekking op de daden van de periode 85 tot 92, dus ook Moiwana.

  De internationale verdragen die jij bedoeld zijn daarna getekend dus hebben geen betrekking hierop.

  Over de rest heb ik al genoeg gezegd en blijf niet in herhaling vallen.

  Maar als je Bouta&Zn voor de 8 dec moorden wilt vervolgen omdat de amnestiewet niet van toepassing zou zijn, dan dien je ook de amnestiewet van 92 nietig te verklaren vanwege het gelijkheidsbeginsel en Bouta&Zn dus ook te vervolgen voor Moiwana.


  Maak melding
 50. Helemaal mee eens!! Laten ze die vuile massamoordenaar vernietigen zoals hij ook met het land gedaan heeft.

  Ooh ik kan niet wachten totdat ze die rat Bouta gaan halen.


  Maak melding
 51. Op 7, 8 en 9 december 1982 werden vijftien prominente Surinamers die het militaire regime van legerleider ddb kritiseerden uit hun bed gelicht en overgebracht naar Fort Zeelandia, het toenmalige hoofdkwartier van Bouterse, waar ze gemarteld en standrechterlijk werden geëxecuteerd.

  Er waren 16 opgepakte burgers. Fred Derby mocht naar huis, de 15 werden zwaar mishandeld en werden geëxecuteerd.

  Op 30 april 2007 is voor krijgsraad in Boxel Domburg in Commewijne het 8 december 1982 strafproces betreffende de Decembermoorden begonnen.

  Er zijn 25 verdachten, van wie Bouterse de enige hoofdverdachte/ mededader is.

  Op 19 maart 2012 werd door de parlementariërs Melvin Bouva (MC), Rashied Doekhi (MC), André Misiekaba (MC), Anton Paal (MC) en Ronny Tamsiran (PL) een voorstel voor amnestie voor de Decembermoorden ingediend. De amnestiewet zou in effect betekenen dat de LOPENDE December moordenproces dat in 2007 was begonnen ophoudt te bestaan, omdat de bedoeling van de amnestiewet is dat de daders en verdachten van de December moordenproces gevrijwaard worden van strafrechtelijke vervolging.

  Velen in de Surinaamse en Nederlandse gemeenschap waren fel tegen deze amnestiewet. Vooral het tijdstip waarop de wet werd aangenomen (een week voordat de auditeur militair zijn strafeis zou formuleren tegen hoofdverdachte Bouterse) zorgde voor heel wat hoogopgelopen emoties. In het parlement werd bij de behandeling van de wet meerdere keren betoogd dat het aannemen van een amnestiewet in strijd zou zijn met de SURINAAMS GRONDWET die inmenging inzake een lopende rechtszaak uitdrukkelijk verbiedt, en tevens in strijd zou zijn met het VERDRAG VAN San José waar Suriname sinds 12 november 1987 partij bij is. Ook werd constant verwezen naar een internationale wet die duidelijk aangeeft dat mensenrechtenschendingen niet in aanmerking kunnen komen voor amnestie. De Decembermoorden staan officieel aangemerkt als mensenrechtenschendingen.

  Ondanks de kritiek werd op 4 april 2012, na drie dagen van heftig en emotioneel debat in DNA de omstreden amnestiewet aangenomen met 28 stemmen voor en 12 tegen. Ook parlementsvoorzitter Jennifer Simons
  stemde voor het wetsvoorstel. Alle aanwezige oppositieleden stemden tegen. Nieuw Suriname en Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) beide coalitiepartijen van Bouterse, verlieten tijdens de stemming de zaal omdat zij “niet wilden meewerken aan een wet waar een groot deel van de Surinaamse samenleving bezwaar tegen heeft. Omdat president Bouterse zich in Guyana bevond, werd de nieuwe wet door vicepresident Robert Ameerali ondertekend en bekrachtigd.

  Uit/Bron: Wikipedia, Decembermoorden/ zie dit
  Zie in hierin ook:
  Verdrag van San José,
  welke organisaties de gewijzigde amnestie allemaal veroordelen. Het zijn niet zomaar poppenkast instanties die het veroordelen.

  Het Verdrag van San José, ook wel de American Convention on Human Rights, is de Amerikaanse tegenhanger van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Het verdrag werd aangenomen te San José, Costa Rica op 22 november 1969.

  Ik zou alle Surinamers willen aanraden kalmte te bewaren en zo als het in een democratische rechtsstaat hoort, hoort de rechterlijke macht haar werk in alle rust te doen. Met het uit eindslag, vonnis moet iedereen genoegen nemen. Het is zo en niet anders.

  De grondwet van Suriname geeft de rechterlijke macht de bevoegdheid als er nieuwe regel(s), wet/ten, gewijzigde amnestiewet van 1992 in een lopende rechtszaak wordt gebracht deze niet te betrekken bij de rechtszaak, 8 december 1982 rechtsproces. De gewijzigde amnestiewet van 2012 is wel geldig, maar in het 8 december 1982 rechtsproces mag het buiten dit proces worden gehouden, omdat deze 8 december 1982 rechtsproces al in behandeling is bij de rechter. Er kunnen dus geen nieuwe regels/ wetten erbij worden gehaald tijdens een lopende rechtszaak.

  Eens Maar Nooit Weer.

  De waarheid en realiteit is wel hard en moeilijk onder ogen te zien, te begrijpen, wie dit niet begrijpt en rationeel kan denken en zaken te kunnen begrijpen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 52. @ Passant

  Nogmaals………….
  Maar dan ook de amnestiewet 1992 nietig verklaren……..
  Niet de een wel en de ander niet…rechtsgelijkheid


  Maak melding
 53. De amnestiewet van 1989 heeft zijn waarde en kracht.
  de amnestiewet van 1982 heeft zijn waarde en kracht, alleen kan tijdens een/deze lopende rechtszaak, het 8 december 1982 strafproces niet worden toegepast. De rechters/krijgsraad heeft volgens de grondwet het recht deze niet te betrekken en mag ook niet worden betrokken in deze lopende rechtszaak. TIJDENS EEN RECHTSZAAK KUNNEN GEEN WETTEN BIJGEMAAKT WORDEN DIE DE STRAFZAAK Beïnvloeden.

  Bovendien/Nogmaals: de 8 december 1982 moorden vallen niet onder amnestie, maar onder mensenrechtenschendingen.

  De regels zijn dat als een strafzaak al in behandeling is bij de rechter/krijgsraad, kan niet een regel wet dan gemaakt worden om zaken on hold te zetten in een rechtszaak/rechtsstaat

  Bovendien is de amnestiewet helemaal niet van toepassing, omdat de 8 december 1982 moorden vallen onder mensenrechtenschendingen en niet in aanmerking komen voor amnestie.

  Ook werd constant verwezen naar een internationale wet die duidelijk aangeeft dat mensenrechtenschendingen niet in aanmerking kunnen komen voor amnestie. De Decembermoorden staan officieel aangemerkt als mensenrechtenschendingen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  Voor verdere info neem contact op met een goede advocaat als het om mensenrechtenschendingen gaat en laat je door hen goed informeren. Zoek ook contact met de advocaten van de nabestaande in deze zaak of andere advocaten die over deze materie weten. Zoek ook hulp, ik zal je besparen welke en waar. Je hebt veel soorten hulp nodig over deze materie.

  Hulp helpt.

  succes.

  Recht En Waarheid Maken Vrij.

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 54. correctie:

  moet zijn:

  de amnestiewet van 2012 heeft zijn waarde en kracht, alleen kan tijdens een/deze lopende rechtszaak, het 8 december 1982 strafproces niet worden toegepast.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 55. @ Kevin
  @ Passant

  “Nogmaals………….
  Maar dan ook de amnestiewet 1992 nietig verklaren……..
  Niet de een wel en de ander niet…rechtsgelijkheid”

  Kevin de wet van 2012 is niet nietig verklaart. Hij is nog gewoon de wet alleen is hij gezien de grondwet door de Rechtbank als niet van toepassing verklaart voor de rechtszaak die al sinds november 2007 liep.

  Kevin de grondwet, de internationale verdragen en algemeen rechts gevoel laten niet toe dat de spelregels tijdens een proces of wedstrijd veranderd worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES