maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit NederlandBijeenkomst Tweede-Kamer over actuele situatie Suriname

Bijeenkomst Tweede-Kamer over actuele situatie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/DEN HAAG, 5 JUL – De vaste commissie voor Buitenlandse Zaken van de Nederlandse Tweede-Kamer zal morgen, donderdag 6 juli, een speciale openbare vergadering houden over Suriname. Het SP Tweede-Kamer Karabulut ontvangt in het kader van de bijzondere procedure een groep Surinaamse Nederlanders om te spreken over de actuele situatie in Suriname.

Dit heeft de Kamer aangekondigd. De actuele situatie heeft te maken met het 8 decemberstrafproces, waarbij tegen Desi Bouterse, nu president van Suriname, 20 jaar is geëist door het Openbaar Ministerie. De reacties die hierna volgden, worden ook besproken tijdens de vergadering.

De vergadering is openbaar en vindt plaats van 10.00u – 11.00u.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

26 REACTIES
 1. Zolang Bouterse de scepter zwaait alle diplomatieke banden met suriname verbreken. Verbod op handel en landings rechten intrekken. Ambassade ook dichtgooien.


  Maak melding
 2. Waar ik mij aan erger is dat bepaalde surinamers met hun tv programma in Nederland liever een pop ster uitnodigen dan een discussie starten wat er in hun geboorte land gebeurd.Men noemt zichzelf wel Surinamer maar aandacht voor je land vragen zit er niet in.


  Maak melding
 3. Als het mij lukt naar toe te gaan en de gelegenheid krijgt een verzoek in te dienen, zal ik een verzoek indienen of de NATO ddb zo spoedig mogelijk komt op/afhalen en naar Manhattan USA kan brengen. Hij zal dan poesje miauw lief daar in de rondte lopen. De jongens weten wel hoe ze hem tot dovies liefste moeten maken. Hij zal daarna slapen als een Tuberoos.

  Want dit tabak valt niet te pruimen in de democratische rechtsstaat Suriname. Die man is een gevaar voor Suriname, zichzelf, de regio en de wereld.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 4. Houden jullie het been stijf regeerders in Nederland. Als de groep daar komt om te discussieren hoe bouta Niet te berechten schop ze eruit en niet zwichten.Wees geen asiel land voor bouta.,Sluit hem op zodra hij zijn poten op jullie bodem zet!Als surinamers beweren dat ze willen discussieren en hun discussie gaat over bouta dan smeken ze altijd voor de NIET vervolging van bouta!


  Maak melding
 5. het enige wat jullie kunnen doen,, jullie hebben hem veroordeeld voor 11 jaren in de bak op Scheveningen, dus oppakken die handel en weg zetten..

  verder geen discussie mogelijk veroordeeld is veroordeeld en niet tornen aan de straf oplegging van de rechter..


  Maak melding
 6. Sorry maar wij zien niets ergs daar in su gebeuren . Het heeft dus geen nut om over su te praten . Er zijn belangrijkere zaken te bespreken hier. Denk je dat het Nederlands volk pp


  Maak melding
 7. wan pipel…

  kijk eerst het interview van Hira met Bouta over zgn. waarheidsvinding. Citaat Bouterse “Valk heeft geen enkele rol gespeeld”.. De enige die de trekker 15x heeft overgehaald is Bouterse en niemand anders. Bouterse wil dat dossier zelf graag gesloten houden, anders gaat de beerput nog verder open. Zo eenvoudig ligt het.


  Maak melding
 8. Eerst het dossier dat weggestopt is tevoorschijn halen zodat we Bouta echt goed kunnen kielhalen zoals we vroeger al deden met onze west indische compagnie. Waar is die goede oude tijd gebleven. Ik wil wel weten wat hij nogmeer heeft uitgevreten en dat zo wordt weggestopt om hem te beschermen. Laten we daar eerst mee stoppen en vervolgens het overweldigende bewijs tegen hem openbaar maken en aan de Surinaamse rechters geven. Waarom geldt openbaarheid van bestuur niet wanneer het over Bouterse gaat? Waarom wordt hij zo beschermd door Nederland en heeft Nederland lak aan ons en het arme Surinaamse volk dat sinds mensen heugenis door Bouterse is uitgebuit en leeggedragen. Gelden de algemene beginselen van behoorlijk bestuur in deze niet? En Indien zo, waarom niet? Heeft Nederland soms belangen in de Surinaamse regering of is Bouterse stroman van hen? Indien zo, sinds wanneer? Welk voordeel hebben wij aan het wegstoppen van de dossiers en Wie heeft er nadeel van? Waarom wordt er bemoeid in n lopend rechtsproces in Suriname door Nederland dmv wegmaken van belastend materiaal tegen de paarse Desi Bouterse? Waarom worden de nabestaanden van de 8 December 1982 gevallenen zo in de steek gelaten door Nederland. Waaraan hebben ze dat verdiend?


  Maak melding
 9. Geen DOSSIER nodig bij 8 dec proces, de DADERS van de Massamoord zijn bekend en staan voor de Krijgsraad !

  Dossier opvragen is WEER uitvlucht van de hoofddader, de leugenachtige toenmalige legerleider, DDB !

  Waar is het DOSSIER van heer DDB zelf, over zijn contacten met de Ned Mil Inl Dienst en met zijn Ned adviseurs , kolonel Valk ea ?????????????

  PAARSE BENDELEDEN UN GO SRIBI YERE !

  MEK A STRAFVONNIS FU DENG KIRIMANG KONG !!!!!


  Maak melding
 10. Een nieuw regiem in Suriname zal ongetwijfeld een fikse schadevergoeding vragen bij de Nederlandse Staat, voor haar bemoeienis-hulp- met de staatsgreep van DDB !

  Het kolonialistische Nederland heeft samen met de Paarse Surinaamse landverraders, onze democratie vernietigd !

  De Paarse clan zal nooit Nederland om een verklaring of verantwoording vragen, want dan komt het paarse landverraad boven tafel !

  PS : De claim van Sranan komt er sowieso !!!!


  Maak melding
 11. Luister slaaf Ik wil in de eerste plaats de waarheid ipv emotie en misplaatste opmerkingen van pseudo intellectuelen en predikers van onwetendheid. Partijgeest en hokjes denken kan je eigenlijk niet aangerekend worden want daar is de bedenker of de intellectuele dader (Ned) verantwoordelijk voor. Waar het ten overvloede om gaat is in de eerste plaats de waarheid en niet een cover up door Wie Dan ook. En zeker niet door predikers van democratie die een tijdlang slavenhouders zijn geweest zijn En daar trots op zijn getuige de beschildering op de gouden koets waar jij gezien je naam je direkt in zou Moeten herkennen. Ook zul je op 5 December in je SAS zijn. Maar ja ieder zijn plezier mag Ik me ook plezieren in de democratische berleving waar Ik recht op heb en in de dossiers kijken die mijn geboorte grond regarderen en die honderden jaren is mishandled, miskend, onteerd. Stiefmoederlijk behandeld en nu blijkt belazerd wordt waar Ik hij sta. Als hij dat als slaaf wil pillen Moet jij weten. Ik en met mij vele anderen weigeren. We hebben zelf verstand en betalen onze belasting niet zoals jij in Nederland maar in het land waar wij werken en dus n stem hebben. Win hiuden ons niet bezig met wat wilders met jou van plan is, stel je voor? Dat zul je tzt we’ll mermen, wij waken ervoor dat hij niet deze Kant opkomt zeilen we doen het liever met wat wij hier hebben en sluiten de gelederen als er wolven in schaaps kleren met ons beginnen te huichelen. We hebben genoeg heibel met onze bokken dus laat de verklede wolven lekker in de kamers van ze blijven en de dossiers van en over ons uit de kelder halen.
  PS
  Het goud, katoen de cacao de koffie de suiker de bauxiet het hout en het vergoten booed mag daar blijven.
  Alleen de dossiers
  Mvg
  Boy


  Maak melding
 12. Wanneer de PAARSE idioten — handlangers van koloniaal Nederland— zijn weggejaagd, zal een ECHT vaderlandslievend Surinaams Regiem, dat opkomt voor alle Surinamers, alle info en dossiers van Nederland eisen en ook een schadeclaim indienen !

  Van de Paarse landverraders van de NDP, die onze democratie hebben vernietigd, in nauwe samenwerking met de koloniale Nederlandse onderdrukkers, hoeft u geen actie te verwachten !

  PS : De LAFFE 8 december-massamoordenaars van ongewapende Surinaamse staatsburgers, krijgen binnenkort hun strafvonnis ! De gehele criminele legerbende gaat achter slot en grendel !
  Ontfermt u zich voorlopig over uw intellectuele dader !

  YU WAN LERI SMA TAK LEGRE NANGA LEGERLEIDING INI SRANANG NO HABI DOSSIER !

  WAN EKTE INTELLECTUEEL SABI !


  Maak melding
 13. PS II

  Zoek op in uw strafrechtboek wie al daders worden gezien !

  Zoek ook op de betekenis en werking van een criminele vereniging-organisatie in het strafrecht !

  Zoek op de expliciete taak van de legerleider en de eenduidige bevelstructuur in een leger !

  Sranan moet de huidige nieuwe slavernij en onderdrukking met kracht ongedaan maken en wegvagen !


  Maak melding
 14. Kortom, als ik de reacties zo lees dan is alles de schuld van Nederland en Nederland en Amerika moeten het probleem maar oplossen. Heb ik dat zo goed begrepen?

  Bouterse zit er inmiddels al 35 jaar en er zijn talloze gelegenheden geweest om hem aan de kant te zetten maar dat heeft men niet gedaan. Men heeft hem integendeel tot president gekozen en hem daarmee feitelijk amnestie verleend. Allemaal de schuld van Nederland?

  Dus helaas, moeten we constateren, Surinamers zijn niet in staat om zelf hun problemen op te lossen. Gelukkig zijn er nog wat rechters en aanklagers die hun best doen om het zelfrespect van Suriname hoog te houden, maar ze kunnen het niet zonder de morele steun van het Surinaamse volk!


  Maak melding
 15. Mister Bojo als Nederland het monster Bouta (zelf)heeft gecreëerd dan kunnen we hem niets kwalijk nemen.Hij kan niet helpen dat hij de trekker heeft overgehaald toch?


  Maak melding
 16. Het is niet alleen vervelend, Ons Land is helaas, FAILLIET gemaakt door de Ongedekte-Paarse-Gelddrukkersbende !

  “Leve” de voor Harddrugshandel veroordeelde president.

  “Leve” de voor Aartsleugenaar neergezette president in het 8 december massamoordproces !

  (wij hebben hen OP DE VLUCHT MOETEN NEER-SCHIETEN ! HELAAS BLEEK UIT DE BEWIJZEN TER ZITTING, DAT ZIJ KOGELINSLAGEN HADDEN IN HOOFD, BORST, BUIK, BENEN ! EN DAT ZIJ OOK GEMARTELD WAREN ! )

  Ook de leugen IK WAS NIET IN FORT ZEELANDIA TIJDENS DE MASSAMOORD, is met FEITELIJK BEWIJS, naar de PRULLENBAK verwezen !

  En deze FAILLIETMAKER van het land en veroordeelde figuur zal volgens de Paarse corrupte clan, WELVAART IN SRANAN brengen !

  PS : De beloofde 18.766 Paarse volkswoningen zijn nog onderweg naar Sranan !

  De begroting van 2017 vertoont, wederom een Paars MILJARDEN-tekort !

  Onafhankelijke Rechterlijke Macht in Sranan, maak uw werk af en laat u niet intimideren door de massamoordenaars en anti-Surinamers !


  Maak melding
 17. Het Surinaamse volk?Spreek niet voor mij zeg..ik zal nimmer nooit een bedrieger,fraudeur,moordenaar als president willen.Geef mij maar Mark Rutte..Die gedraagt zich tenminste waardig


  Maak melding
 18. Vandaag moesten mensen die een pro Bouterse trui aan hadden deze uittrekken anders konden ze de poppenkast in de vuile kamer niet bijwonen. En de Surinaamse basjas die de vieze hollandse billen zijn gaan likken mochten uitgebreid hun domheid etaleren en begonnen direkt te bedelen. Wij hebben die aalmoiezen die uit onze uitbuiting voortkomen niet nodig. Laten die basja’s voor zichzelf bedelen, win zijn geen bedelaars en onderdanen meer, laat dat duidelijk zijn. Wie niet hier thuis hoort Moet uit Suriname opdonderen en gaan bedelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES