Surinaamse leerkrachten zien af van protestacties

17
Eindexamens op middelbare scholen in Suriname

PARAMARIBO, 4 jul – Leerkrachten zien af van voorgenomen protestacties tegen de houding van de regering. Dit zegtt voorzitter Wilgo Valies van de Bond van Leraren en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname. Beide vakbonden waren in actie, omdat de regering zich niet aan afspraken houdt. Onderhandelingen liepen steeds vast. De leerkrachten zijn de houding van de regering weliswaar spuugzat.

Maar gekozen is voor het voortzetten van de lessen. Het onderwijs is twee dagen achtereen onderbroken na twee uren les geven. Dit zou het begin moeten zijn van een grotere protestactie. De bedoeling was scherpere acties te voeren. Maar nu is besloten om de acties op te schorten, zegt Valies tegenoover de Ware Tijd. De acties waren bedoeld als uiting van protest tegen de lange duur van de onderhandelingen.

De afgelopen tijd hebben de vakbonden en de regering gesproken over knelpunten. Het gevoel bij de vakbonden en de leden overheerst dat er niet veel opgeschoten is. Gedurende dit schooljaar is vaker geprotesteerd om onder meer de positie van de leerkrachten. Het leek weer even die richting op te gaan. Maar een groot deel van de leerkrachten wil weer aan de slag om onder andere de schoolexamens.


17 REACTIES

 1. Elkedag wordt het moeilijker in su en niemand wil luisteren .no work no way gaat men dit keer toepadsen voor hun ,dus denk ik dat men even rekening houdt.


  Maak melding

 2. Laat maar hoor Valies, Met een lijder zoals jij is het toch een verloren zaak.Wij wachten op een vonnis van de rechter, en een straf van 20 jaar ,Je hoeft geen show meer op te zetten,niet meer nodig.


  Maak melding

 3. De regering heeft dus wel zijn zin gekregen!! Wat een mietje zeg die Valies!! Hij mag dan wel zijn valies pakken!!

  @@ Wilfred je bent scherp!!!


  Maak melding

 4. Die leerkrachten kunnen beter hun koffers pakken, en vertrekken naar Nederland, waar ze zitten te springen om leerkrachten, en kunnen daar tenminste nog een salaris verdienen van minstens 3000 euro, terwijl ze hier omgerekend nog geen geen 300 euro hebben in dit failliete corrupte land.


  Maak melding

 5. Zo makkelijk gaat het niet in Nederland, gewoon de Babo opleiding volgen, dan mag je voor de klas staan om les te geven.

  Manu

  Die leerkrachten kunnen beter hun koffers pakken, en vertrekken naar Nederland, waar ze zitten te springen om leerkrachten, en kunnen daar tenminste nog een salaris verdienen van minstens 3000 euro, terwijl ze hier omgerekend nog geen geen 300 euro hebben in dit failliete corrupte land.


  Maak melding

 6. @ Pa Winti

  Helemaal mee eens, maar dat gaan deze “stakende” zogenaamde “leraren” nooit doen.
  Dan moeten ze werken namelijk……

  Hand ophouden en schreeuwen om meer is gemakkelijker


  Maak melding

 7. Pa Winti heeft gelijk als je de lerarenopleiding in Suriname met goed resultaat hebt gevolgd kan je met diploma niet voor de klas staan in Nederland. Ik heb gewerkt met collega’s welke de leraar/lerares opleiding hebben gedaan en in Nederland gewoon opnieuw beginnen met he studie dus naar Nederland gaan pfff is ook moeilijk.


  Maak melding

 8. In feite is er ook reden genoeg om thans geen acties te voeren. De kans bestaat dat DDB dit anders zou kunnen gaan gebruiken alszou de veiligheid van de natie in het geding zijn.. Men zal verder zoveel mogelijk en juist nu uitlokking moeten voorkomen. De intimidaties / uitspraken door zijn metgezellen gedaan, naar aanleiding van de strafeis van 20 jaar, kan indirect ook gezien worden als een vorm van uitlokking. Wachten is nu slechts op het vonnis en dan kan men gaan roepen ” weg met Bouta de meervoudige moordenaar” . Het recht zal dan ook zijn loop hebben en al dan niet met hulp van buitenaf. DDB en zijn paarse sujetten zullen dan anders gaan piepen..


  Maak melding

 9. @ Tell me

  Een Natie in gevaar met 20 stakende leerkrachten? Dat is nu de smoes?
  De makke schaapjes van de charlatan “verdwaalde hutkoffer” voelen zich bij de neus genomen door deze charlatan.
  Die 375,= was bruto, vanaf het begin bekend. De charlatan had het alleen nog niet begrepen.
  Hij heeft gekregen waar hij om gevraagd heeft. Pardon…….. wat hij heeft geeist!!

  Nu kunnen de leraren voorlopig geen loonsverhoging meer gaan vragen en zijn ze er netto op achteruit gegaan.

  De charlatan staat alleen………Mata Gauri was leeg………


  Maak melding

 10. Waarschuwing aan velen die blijven luisteren naar Misikaka en Meyeka. Deze paarse awarie domries dienen niet de Koning der koningen en de Heer der heerscharen, de Rechtvaarsige rechter en Meester Jezus alleen, maar een zoon des duivel heer ddb. Ze staan op zijn loonlijst. Al het andere is voor de schijn. Deze paars verworden schijnapostelen zijn ook de oorzaak van verder geestelijk en moreel verval. Maar deze misdadige ddb vereerders zien dat niet zo en voelen zich geroepen om velen de paarse hel verder in te lijden. Sinds 2010 houdt Stefje Meyeka via de Stvs het gehele volk rust, vrede en voorspoed voor onder deze regering. Ook Andlee Misikaka blijft niet achter. Hoe is het mogelijk dat mensen die zich christenen noemen zich inlaten met politiek in plaats van met het helpen van hun arme, zwakke medemensen? Simpel, Misikeba en Meye zijn schijn apostelen, het gaat hen voor 90% om het aftroggelen van tienden van hun goed oerdom paars gelovige sekteleden, waarvan velen de misdadiger ddb vereren. Vaker predikte ddb in ook Meye bazuin, een verworden paarse plaats waar vele onberechte ndp misdadigers denken god te kunnen dienen, zonder bekering van hun paars duistere corrupte en obia werken. Een oproep aan al die zgn paarsdom gelovigen om deze plaats waar ddb predikte te verlaten, want na didibri ddb omarmen deze paarsdomme mensen. DDb en mek deng ka.


  Maak melding

 11. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  @ Tell me

  Een Natie in gevaar met 20 stakende leerkrachten? Dat is nu de smoes?
  De makke schaapjes van de charlatan “verdwaalde hutkoffer” voelen zich bij de neus genomen door deze charlatan.
  Die 375,= was bruto, vanaf het begin bekend. De charlatan had het alleen nog niet begrepen.
  Hij heeft gekregen waar hij om gevraagd heeft. Pardon…….. wat hij heeft geeist!!

  Nu kunnen de leraren voorlopig geen loonsverhoging meer gaan vragen en zijn ze er netto op achteruit gegaan.

  De charlatan staat alleen………Mata Gauri was leeg………


  Maak melding

 12. De leraren hebben een papyrusoverwinning behaald en de regering heeft de schoolkinderen in de steek gelaten. Alleen maar verliezers dus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.