donderdag, mei 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse naar receptie Onafhankelijkheidsdag Amerika

Bouterse naar receptie Onafhankelijkheidsdag Amerika

-

Does Travel - naar Suriname

PARAAMARIBO, 4 jul – President Desi Bouterse heeft de receptie bijgewoond ter gelegenheid van de Onafhankelijkheidsdag van de Verenigde Staten van Amerika. Het Surinaamse staatshoofd heeft zijn gastheer, de Amerikaanse ambassadeur, Edwin Nolan, geluk gewenst. De relaties tussen Suriname en Verenigde Staten van Amerika zijn goed te noemen.

De nadruk werd gelegd op dit gegeven tijdens de toespraken. “In de afgelopen decennia hebben onze naties een lange en productieve bilaterale relatie ontwikkeld in een geest van vriendschap, samenwerking en wederzijds begrip,” zei Bouterse. Onder meer de technische bijstand die de Amerikanen beschikbaar stellen, wordt op prijs gesteld. Suriname kan die hulp goed gebruiken in zijn verdere ontwikkeling.

Ook de samenwerking wat betreft handel, onderwijs, gezondheid en humanitaire hulp wordt hoog aangeslagen. De twee landen voeren ook projecten uit bij de bestrijding van grensoverschrijdende georganiseerde criminaliteit en drugshandel. Ook militair wordt samengewerkt. Suriname ziet Amerika als een belangrijke factor en speler in de regio en in het wereldgebeuren, zei Bouterse.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

55 REACTIES
 1. een vorm van bezuiniging is, dat alle letterlijk alle lantie mang maximaal een loon krijgen van tot 10 000,– srd per maand, ook de president v.p. alle ministers ambtenaren

  ze moeten allemaal inleveren maakt niet uit wie hij/zij is..

  zonder deze loon verlaging kun je niks doen, bovendien bespaar je miljoenen op de staats begroting, met de afgeroomde bedragen kun je vele scholen, onderwijs ziekenhuizen achterstallige betalingen maandelijks voldoen, nu verdwijnt het geld in zakken van mensen die het niet nodig hebben..

  de gene die niet eens is met deze loon verlaging, moet maar vertrekken uit het lanti apparaat in het belang van het land, laat hij/zij dan maar wat anders gaan doen..

  dat is mijn mening


  Maak melding
 2. Wie schreeuwden er ook alweer: De US staat klaar om Bouta op te pakken en Su te bevrijden?

  Dan hebben ze vandaag hun kans…hij is op amerkaans grondgebied. en toost met de ambassadeur..

  @ de schreeuwers: Iets met boter en hoofd………?


  Maak melding
 3. De ambassadeur van de VS lacht deze imbeciele misdaad president uit in zijn hart. Wat een oerdomme man en oerdom zijn zijn volgelingen in de misdaad. WTF and hell with this MF president.


  Maak melding
 4. Baas go na ambassade foe Amerkan.
  De bende oerdomme debiele dwaas bezeten aanhangers van awariedomrie tot paars slaafse ndp sektelid vinden dit geweldig. Wat een paars blind doof misdadig dom volk.


  Maak melding
 5. @ Kevin … uitgekotste babadrager … Master Killer Bouterse heeft EERST via diplomatieke weg eerst geïnformeerd als hij welkom is op de Amer. grondgebied {Ambassade }.

  Als Bouterse … Master Killer … zo zeker was … waarom een bataljon veiligheidsmensen in de omgeving van de Am. Ambassade.

  Deze “geheime ” informatie heb ik … direct from … { wnv } het kabinet van de Drugsveroordeelde Moordenaar president …. Desiré Delano Bouterse.

  Het is een prima, geloofwaardige informant … een mol zo je wilt … snapé vous !!!


  Maak melding
 6. @ Mul

  Wat ben jij dom………….
  En wat lul jij wederom ongefundeerd uit je nek

  1. hij is uitgenodigd en heeft zich zelf niet uitgenodigd.
  2. hij is vaker op de ambassade dan menigeen denkt, nu alleen op uitnodiging officieel;
  3. de beveiliging vandaag is niets meer en minder dan anders rond om Bouta;
  4. je lult vreselijk uit je nek met je “geheime info” en “geloofwaardige informant” ha ha ha ha……


  Maak melding
 7. Wat een bullshit allemaal, het is een en al politiek want nu gaat het om bouta en dan worden er handen geschud terwijl bouta een HANDBOEI moeten worden aangereikt. Denken jullie eens zelf na, wie veroorzaakt de oorlogen in de wereld? kijk naar de afgelopen decennia’s, Amerika reikt de landen een hand om ze te “beschermen” maar ondertussen eten ze van 2 wallen want die bescherming geldt ook voor de andere partij( Irak, Afghanistan, Venezuela om maar een paar landen te noemen waar Amerika een dubbelspel speelt) maar dat zal jullie wellicht niet aan de aandacht zijn ontsnapt. Nog 1 ding dat ik graag van mijn hart wil hebben en dat is : hoe kan een man die een coup heeft gepleegd, decembermoorden heeft begaan en meerdere delicten op zijn naam heeft staan, toch nog de leider van Suriname zijn?


  Maak melding
 8. ironisch…
  zoon vd moordenaar is opgepakt door de amerikanen en veroordeeld.

  de veelvuldige moordenaar en veroordeelde drugsdealer, tevens press gaat op bezoek bij de ambassadeur….

  wat voor gespreksstof zal hij hebben gehad/gevoerd…

  De Amerikanen op hun beurt zal het zeer zeker niet schelen aan gespreksstof inzake de moordenaar


  Maak melding
 9. @ Kevin … uitgekotste babadrager … de amerikanen weten tenminste hoe het hoort … uit egard { beleefheid } is de pres. uitgenodigd … daarmee is alles gezegd.

  Je doet voorkomen alsof de Drugsveroordeelde Moordernaar Desiré Delano Bouterse … kind aan huis is op de Am. Ambassade … m.a.w. de Amer. Ambassade is voet-pasie van de DMDDB ????

  Als dit gegeven je enigszins kan oppeppen … so be it !!!!!!!!!


  Maak melding
 10. Dit is allemaal formaliteit, je kunt moeilijk een staatshoofd in zijn eigen land negeren als ambassade in dat land, ook al is hij een veroordeelde drugsdealer en massamoordenaar, alleen voor deze massamoordenaar is het wel een aanfluiting, dat hij met een strafeis van 20 jaar aanwezig is op een receptie van de Amerikaanse ambassade, hoe moet deze moordenaar zich gevoeld hebben, wetende dat deze zelfde Amerikanen zijn zoontje Dino hebben opgepakt, en 11 jaar mag zitten, en zelf ook geen goede reputatie heeft, wat drugs en moorden aangaat, en de diplomatieke steun voor Venezuela en de palastijnen.


  Maak melding
 11. Kevin,

  hij is ook diverse malen uitgenodigt in Boxel en DNA, maar daar laat de lafaard zijn criminele gezicht niet zien, want dan is hij plotsklaps zwak, ziek en misselijk. Maar decoreren en lintjes knippen lukt dit demente fossiel nog net.


  Maak melding
 12. Hahahahahaa….
  De crimineel was daar aanwezig in de hoop opgemerkt te worden en dat men hem vergiffenis gaat schenken!!\
  De vraag is of hij zonder amnestie zou durven om daar te zijn Amerika gaat jou vergeven moordenaar maar gelukkig niet de rechters van Suriname,Je krijgt je straf van 20 jaren aan je broek crimineel,amerika maakt zich niet druk om jou ,ze weten wel raad met je als je naar Amerika gaat voor een familiebezoekje aan dinootje.Hahahaaaaaa,,misschien is hij daar om te smeken om een retourticket na een bezoekje aan zijn zoonlief de crimineel dinootje.Op dit moment ben je amerika zijn koppijn niet wel voor Suriname. Het zijn de surinaamse rechters die moeten bepalen ,Intussen mag je alle ambassades aflopen,geen van ze hebben de macht om jou onschuldig te verklaren. Geniet van je laatste dagen op vrije voeten ,moordenaar!!


  Maak melding
 13. @Kevin
  De amerikanen zijn beleeft,Ze weten dat je baasje een moordenaar is en dat hij immuniteit geniet,Niet zij maar de surinaamse rechters moeten je baasje zijn mars opsluiten!
  Je baasje mag op de amerikaanse ambassade slapen maar zodra de rechters om zijn uitlevering gaan vragen gaan de amerikanen met plezier aan die verzoek voldoen. Misschien is je baasje daar zodat de buitenwereld hem gaan opmerken dat hij vrij j en blij tussen de amerikanen begeeft. Laat me je gelijk zeggen dat Amerika zijn glans heeft verloren en niemand meer geen enkel land meer voor Amerika vreest Je baasje was daar voor het regelen van een bezoekje aan zijn criminele zoontje en voor het smeken van een retour flight ipv een one way flight.
  PS de amerikanen hebben de meest gevreesde criminelen als ambassadeurs op hun ambassade en hun land ontvangen zonder amnestieen gedaan alsof alles koek en ei is,Je baasje…kom nou in de ogen van de amerikanen is je baasje een amateur,een cookie.


  Maak melding
 14. Ja Suriname kan hulp van Amerika goed gebruiken. Waarom laten ze de Surinaamse militairen niet trainen in Amerika. De commandant van het Surinaamse leger van toen liet dat doen en werd op zijn vingers getikt. Toen moest hij per direct worden vervangen door Benschop.

  En DDB u hoeft geen moeite te doen om de Amnestie door te drukken bij de VS. Of straf vermindering aanvragen voor uw zoon.


  Maak melding
 15. @ Kevin: Dat heet politiek. In het openbaar houdt men alle omgangsvormen in ere zoals dat past in de omgang tussen een staatshoofd en de ambassadeur van een bevriend land. Men speelt een spel uit respect voor de Surinamers.

  Als er geen publiek bij is dan gaat het heel anders. Dan wordt Bouterse verteld wat hij wel en wat hij niet mag doen. De Amerikanen hebben zijn zoon in hun macht en weten zoveel van Bouterse en zijn vrienden dat de Surinaamse president geen kant op kan.

  Zou het anders liggen dan was het al lang afgelopen met de rechtszaak tegen hem, maar Bouterse moet het accepteren. Dat hebben de Amerikanen hem opgedragen. Hij kan alleen nog maar machteloos pruttelen en rare dingen zeggen.

  He is a dead man walking. Alleen onnozelaars hebben dat nog niet in de gaten.


  Maak melding
 16. @ ray

  Jij bent dom
  Denk je dat US DDB uitnodigd als er iets zou zijn tussen de US en SU?
  Diplomatieke beleefdheid? Hahahahahahahaha yeah right.
  Als dat zo was dan was er geen feestje hier op de ambassade en was hij al helemaal niet uitgenodigd om een toespraak te houden.
  Beleefdheid…..en ze bouwen een vreselijk grote ambassade in P’bo………jij bent echt dom

  Daarom heeft ook de US het nu afgedaan bij jou, niemand geloofd nog in ze…….jij bent dom

  Het past gewoon niet in wat je steeds loopt te tetteren…je valt door de mand dat jou gettetter echt alleen maar dom gettetter is zonder enige waarheid of feiten.

  Wat ben jij dom


  Maak melding
 17. @ hans

  Yepp daarom ook de bouw van deze ambassade…………..
  En een toespraak van DDB en een toost

  Als het alleen beleefdheid zou zijn, was hij gewoon uitgenodigd…niks meer
  Is er echt een issue met Su, dan niet eens een feestje in de ambassade


  Maak melding
 18. @Kevin
  Een groot ambassadegebouw opzetten wil niet zeggen dat de amerikanen van je baasje houden.Als je baasje geld heeft mag hij nog een grotere ambassadegebouw in Amerika neerzetten!
  Amerika is niet de Amerika van vroeger dat je bij het horen van die naam alleen ,flauw zal vallen. Amerika is van bijzondere betekenis vaar jou baasje en jullie als volgelingen.Het is net alsof jullie van de ndp een brief van goed gedrag van Amerika verwachten. De rechters van Suriname gaat het lot van je baasje uiteindelijk bepalen en niet de amerikanen.O,ja,dictators en andere criminele lijders hebben Amerika bezocht met de president de hand geschud en weer vertrokken zonder enige vrees opgepakt te worden en dat allemaal zonder amnestie zijn hulp.


  Maak melding
 19. ==Laten de NDPérs nu zien hoe de witte-mannen altijd op 1 juli neergehaald worden. Laatst nog op 1 juli zijn de witte Amerikanen en de witte Nederlanders van kant gemaakt om hun verleden, en zie nu waar hun baas Bouterse naar toe gaat.
  Geen probleem zou je zeggen, dan waarom steeds afgeven op deze mensen???

  Zoon Dino komt echt niet vrij.


  Maak melding
 20. @ Kevin …. de uitgekotste babadrager …. ken je de betekenis van het woord beleefdheid. Ik vermoed dat je de leermeester van RobG bent geweest.

  @ Kevin …. de uitgekotste babadrager …. wil ons doen geloven dat de Amer. Ambassadeur …. ALLEEN … ALLEEN … de Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse … gevraagd heeft { uitgenodihgd heeft } om een door anderen geschreven TEKST voor te lezen.

  @ Kevin …. you are ignorant …. more than that …. UTMOST DUMB !!!!!!!


  Maak melding
 21. @Kevin
  Je bent nog te dom om te begrijpen dat je beter je ka voor je kunt houden.
  Stop ajb met posten, ik wil niet steeds de varkens beledigen door jou met hun achtereind te vergelijken.


  Maak melding
 22. @ Neus,

  Wederom dom geklets uit het achterste van je neus.

  “Hij is uitgenodigd in de functie van president en genoot daarom immuniteit.” Whahahahahaha dommerd hahahaha en dan zeg jij ….achtereind varken…whahahahahahahahaha

  FF serieus Neus, probeer je intelligent over te komen?

  Natuurlijk geniet hij immuniteit op grondgebied van US;
  Natuurlijk wordt hij daarom uitgenodigd om de gasten toe te spreken;
  Natuurlijk proost hij daarom met de ambassadeur;
  Natuurlijk verrichte Desi Bouterse daarom samen met o.a. Edwin Nolan de opening in 2016;
  Naturlijk heeft de US gelijk de ambassadeur Anania terug gehaald na de harde uitspraken van Bouta&Zn in 2015 en Nolan geplaatst.
  Natuurlijk is er daarom een intensieve samenwerking op criminaliteit en drugs bestrijding;
  Natuurlijk hoopt de US daarom dat constructieve relatie tussen de twee legers zich blijft uitbreiden.
  Natuurlijk wordt er daarom op een breed vlak assistentie verleent aan instellingen in Suriname en om op bilaterale en regionale kansen de samenwerking te versterken;

  Allemaal immuniteit en presidentieel gebrabbel……
  Nergens in de wereld onderhoud de US betrekkingen met landen waarvan ze vinden dat er een crimineel en drugsdealer aan het hoofd staat en die ze gelijk oppakken als die op amerikaans grondgebied zal landen, maar uiteraard is Su de uitzondering……uit beleefdheid….

  Je weet werkelijk geen ene reet van wat er zich allemaal afspeelt………


  Maak melding
 23. Toch wel een degradatie dat de president van een land op bezoek gaat bij een ambassadeur (een loonslaafje van de VS-president). Presidenten moeten op bezoek bij presidenten en premiers.


  Maak melding
 24. Kondremangs. …DiDiBri gaat alleen omdat de AM ambassade op Surinaams grondgebied Is. …waarom gaat hij vanaf 2013 NIET meer naar zn favoriete uitje ….jaarlijkse toespraak bij de VN?????
  DiDiBri heeft altijd een grote bek richting Ptata. ..maar nooit naar de States….hij weet wat ze mt hem gaan doen….tigri sabi pe ai kras ing bakasee. …
  TIME WILL TELL! !!
  NOBRUYA


  Maak melding
 25. Kondremangs. ….logisch dat DiDiBri in zn hoedanigheid gaat naar de Amerikaanse ambassade. ..ligt op Surinaams grondgebied. …maar de vraag luidt….waarom gaat hij vanaf 2013 NIET meer naar zijn favoriete uitje. ….jaarlijkse toespraak bij de VN. ….hij hft altijd een grote bek richting Ptata. …maar de VS Is andere koek. ..tigri sabi pe ai kras ing bakasee. ….
  TIME WILL TELL! !!
  NOBRUYA


  Maak melding
 26. Wacht maar tot hij zijn poot buiten zet,dan zal je zien. Jij hebt niet echt door dat USA hem in Suriname als press niks kan doen maar zodra hij buiten Suriname komt is hij vogelvrij. Je bent niet zo slim als je denkt.


  Maak melding
 27. Onderschat de Amerikanen niet..denk je dat er sprake is van wederzijds respect?.Vergis je niet dat is geenzins het geval.Als dat zo is ..laat hij dan een bezoekje brengen aan zijn zoon.Die hij al zolang niet heeft gezien….


  Maak melding
 28. Jan ( de stomme ) Koe.

  Een Ambassadeur vertegenwoordig zijn / haar land in den vreemde. Hij / zij is geen loonslaafje als zoals je beweerd.
  De Pres van Su is in opdracht van de Pres van USA uitgenodigd, en daarmee uit. Het is een politieke spel en tevens een diplomatieke stap van beide landen !

  sari tori.

  Jacko


  Maak melding
 29. @JZwartmans,

  Alleen presidenten van bananarepublics gaan de ambassades bezoeken. De rest heeft persoonlijk telefonisch contact met de presidenten en premiers van de andere landen.
  Het zou gepast zijn indien Suriname de minister van BuZa of de VP had gestuurd naar de ambassade ipv de president.
  Maar wie weet, misschien wilde de president wel zien hoe z’n toekomstige schuilplaats eruitziet wanneer de bevolking hem gaat verjagen.


  Maak melding
 30. We’ll make Surinam great again….Then…Dino can return home! Ambassadeur van USA gaat mij helpen. We hebben samen een platinum label op op het feest. Was gezellig, met de Dominicaanse vrouwen erbij! Ingrid had ik thuis gelaten….


  Maak melding
 31. Bouta wil zo graag naar de VS. Door een bezoek te brengen aan Amerikaanse ambassade, krijgt hij het gevoel dat hij effe in Amerika zit.


  Maak melding
 32. Suriname met de reputatie van deze president is voor de Amerikanen geen brandende issue maar een kwestie van tijd. Indien er een inval moet worden gedaan zou dat een peulenschil voor hen zijn. DDB weet dat ook. Zijn bezoek aan de ambassade van de US kan gezien worden als het aftasten van zijn persoonlijke kansen.

  Het betaamd de Amerikanen om bij een eventueel en weloverwogen besluit pas te handelen en het ijzer te smeden wanneer het heet is. Het zou naïef zijn om niet te veronderstellen dat er een draaiboek / verborgen agenda hiervoor bestaat. Vooralsnog is de Surinaamse bevolking aanzet en in afwachting van DDB zijn berechting.


  Maak melding
 33. Nu beginnen ze te janken dat hij naar het buitenland moet gaan dan pas pakken ze hem op,hahaha. Snappen zijn zogenaamde vijanden het nog niet dat zo werkt de politiek?hihihi


  Maak melding
 34. Dat is niet de schuld van Amerika,maar van Surinamers zelf. Altijd de ander schuld geven dat is wat surinamers goed kunnen. Kijk in je eigen spiegel.


  Maak melding
 35. Dan rijst bij mij de vraag waarom hebben zij hem niet direct gearresteerd .Of is dit weer politiek van deze Amerikaanse idioten.Wake UP.En niet gaan schreeuwen dat hij president is,deze clowns komen in actie zodra het in hun straatje past.Kijk maar naar de geschiedenis.


  Maak melding
 36. Een hoop mensen die hierop WKN reageren zijn beperkt tot newsu uit SWITI Sranan.En ook denken ze niet verder dan hun neus lang is.De westerse landen weten hoe het politiek spelletje wordt gespeeld.


  Maak melding
 37. In SWITI Sranan hebben ze nog steeds niet in de gaten dat de macht van de yankees aan het afnemen is.( Rusland met Poetin ) De meeste landen in de wereld zien ze liever GAAN dan komen.Alleen een X aantal mensen die hun ogen sluiten voor de realiteit verafgoden deze yankees nog.


  Maak melding
 38. @ Jan Koe

  Daar heb je weer gelijk in, maar nu kan hij opscheppen dat
  hij op Amerikaanse grond gebied is geweest, in eigen land !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 39. Wat een gevoel moet dat zijn te proosten met mensen die jouw zoon voor 16 jaar veroordeelt hebben voor o.a.terrorisme
  en jij moet komen vertellen dat je terrorisme wil helpen uitbannen.Hoe verkoop je dat aan jezelf?Deze man is zijn jeje kwijt.Hij heeft in deze gelijk.Neks no fout.


  Maak melding
 40. @ Koos,

  Prive zal hij dat nooit doen uiteraard, vanwege het arrestatiebevel van Europol. Dat zou dom zjn van hem.
  In zijn ambt kan hij dat rustig doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES