vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse Partij van de Arbeid: Bouterse intimideert

Surinaamse Partij van de Arbeid: Bouterse intimideert

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 jul – Desi Bouterse intimideert de rechterlijke macht. Dit stelt voorzitter Guno Castelen van de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA. De voormalige minister en parlementariër ziet in recente uitspraken van Bouterse een “verkapte bedreiging.” Dat Bouterse het per se had over een uitspraak van de rechter geeft nog meer reden tot alertheid. Het was immers de vervolging die een strafeis stelde van twintig jaar.

De twintig jaar zou Bouterse achter de tralies moeten doorbrengen voor zijn aandeel in de decembermoorden. Het viel op dat Bouterse het had over de rechter en niet over de auditeur-militair. “De president kent echt wel het verschil tussen een strafeis en een vonnis”, zei Castelen tijdens een partijvergadering. Dat Bouterse desondanks de rechter noemde, betekent dat er een signaal wordt afgegeven.

Een goed verstaander heeft immers maar een half woord nodig.Bouterse is er wel degelijk van bewust dat de fase van de vervolging al voorbij is. Het is nu aan de rechter te beslissen of Bouterse achter de tralies verdwijnt. Het ‘signaal’ is dus voor de rechter bedoeld. Bouterse zei tijdens een recente bijeenkomst van zijn Nationale Democratische Partij dat hij de rechtsstaat niet in gevaar zal brengen. Er komen wel ‘maatregelen’.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

81 REACTIES
 1. De Puinhopen Van 5 Jaar Desie Bouterse.

  Beste Mensen.

  Ik hoop niet dat de rechterlijke macht zich af laat schrikken door die bejaarden mannen.. OA Bouterse.. Neede.. Abrahams.. ze zijn al uitgeblust.. kortom.. Afgedankte boterham.

  Als ze gaan lopen bedreigen mt er een aanklacht ingediend wrdn bij de politie.. zo simpel is dat.

  De NDP houdbaarheid datum is aanstaande mensen.
  De doorsnee surinamse individu heeft geen vertrouwen meer in deze BENDE die NDP heet. Ze zijn De NDP liever kwijt dan rijk.


  Maak melding
 2. Er zat geen woord Spaans bij het dreigement.

  Heel duidelijk is geworden dat Bouterse denkt niet alleen bij goddelijk recht (middel eeuws) Koning van Suriname te zijn maar ook de Wet te zijn en zich alles te kunnen permitteren.

  Gezien de beperkte opkomst (alleen functionarissen) in Ocer is ook duidelijk dat het licht van de NDP uitgaat indien men zo door gaat.

  De rechters zullen zich van internationale bescherming voorzien hebben zodra zij aan hun vonnis toe zijn.


  Maak melding
 3. Dom, dommer, domste van de klas DDB. De paarse kiezers zullen zich afvragen wat hen ooit bezield had om op NDP te stemmen tenzij zij even dom zijn.


  Maak melding
 4. Die ka didibrie moet niet aan de rechters komen. We wachten de uitspraak af en als hij of zijn trawanten een vinger richting de rechters wijst dan breekt de hel los. We laten ons niet gijzelen, door deze massamoordenaar en drugsveroordeelde crimineel.


  Maak melding
 5. Wij weten met zijn allen dat bouta de rechters aan het bedreigen is,.Zij moeten vonnis uitspreken en dat maakt bouta zenuwachtig en wij weten met zijn allen wat hij in staat is te doen wanneer zijn vrijheid bedreigd wordt.


  Maak melding
 6. Bouterse beweert dat “God hem heeft geplaatst als President” !! Dus hij is de reincarnatie van de Franse “zonne koning” Lodewijk de X1V !!!

  Zelfs de “pappa-snekie’s ” zijn gestolen uit ons dierentuin !!
  Iemand vult rijk worden door ze te aanbidden !!

  Misschien te achterhalen thuis bij Misjie-ka van Dubai.


  Maak melding
 7. Bouterse stelt met zijn afgeslankte aanhang niet veel voor. Daarom moet de uitspraak niet al te lang op zich laten wachten. De vieze Santa van hem zegt nog veel in te kunnen brengen. Hopelijk snapt hij ook dat het bewijs dat hij in Fortzeelandia tijdens de executies aanwezig niet weerlegd kan worden. Ook al zou hij niet terplekke aanwezig zijn, dan noch is hij strafbaar als eindverantwoordelijke van zijn manschappen indertijd en het feit dat er voldoende aanwijzingen zijn dat hij aan de leiding stond van het beramen en uitvoeren van het moordcomplot.


  Maak melding
 8. Niks anders dan een politiek proces. Bij een evt veroordeling van excellentie Bouterse zal er niet veel veranderen. De NDP blijft hoe dan ook aan de macht blijven. Ook uitvoeren van de vonnis zal geen sprake zijn. Bouterse wordt dezelfde dag nog bevrijd. Burgeroorlog is dan opkomst en de rechter weer dat donders goed. Zaak moet zsm geseponeerd worden.


  Maak melding
 9. Ddb en paars criminele bende komen sneller dan gedacht aan hun einde en macht, dat weten ze en ze denken het anti paars volk te kunnen intimideren. Het is geen 1980 meer. Ze hebben zeven jaren de tijd gekregen van oerdomme dwaze aanhangers en in plaats van daadwerkelijk hun oerdomme paars misdadige aanhangers en volk vooruitgang te brengen hebben deze misdadigers alleen achteruitgang gebracht. Wat zo mooi is, en dat is dankzij de Waarheid en Gerechtigheid die altijd zegevieren, al duurt het nog zo lang is dat onder het ddb bewind en paars wanbeleid van deze geliefde aanbeden moordenaar, drugsbaas en staatkas rover, zijn zoon Dino, stiefzoon?? Meriba en vele andere paars misdadige criminelen nu achter slot en grendel zitten. Maar de werkelijk grote misdadigers zijn terecht gebleken ddb en consorten, die dankzij oerdomme aanhangers en de paarse maffia bende zijn regering, die hem koste van ondergang van land en volk aan de macht willen behouden uit eigen behoud. Vervloekt zijn alle ndper ’s tot in de derde generatie zal het misdadig paars misdadig vervloekt duren als deze paarse oerdomme debiele dwazen hun misdadig afgod blijven dogen en vereren. Dan is het voorgoed afgelopen met het gehele Surinaamse volk. Maar er is ook hoop en dat is dat God de loop der gebeurtenissen bepaald ten goede van hen die de Waarheid en Gerechtigheid in hart en ziel vasthouden, gelovig of niet. Kunnen die oerdomme paarse stommelingen met de bijbel in hun handen, maar niet in hun harten nu niet inzien dat deze paarse misdadige afgod ddb en zijn rovende corrupte liegende bende hen gewoon zit te bedriegen en te belazeren ten koste van deze zeer vervloekte moordenaar. Na monie talks bullshit walks geldt voor al deze stinkend rijke corrupte paarse poepvliegen en parasieten, ook hier op het forum. Maar wacht af, 100% krijgen ddb en rovende bende hun paarse loon. Alles zal hen afgepakt worden en teruggestort worden in de ’s landskas. Wacht maar af en van al die paarse marionetten, van minister tot awariedomrie zal het paarse doek voorgoed vallen, ze kunnen emigreren naar Zimbabwe, want hun paarse vruchten zijn wereldwijd openbaar geworden, het zijn geldzuchtige paarse marionetten in dienst van de duivel ddb en niet in dienst van hun oerdomme aanhangers en het anti paars volk. Ze verrijken en onderdrukken hun eigen verarmde paarse ezels. Wo ka, dong ndper’s. Wo ka, tang teki baas eng paarse schijt vol kommer en kwel.


  Maak melding
 10. Aan alles komt een einde, zo ook aan het tijdperk Bouterse, die veel te lang heeft genoten van zijn vrijheid, omdat niemand hem aanpakte, dankzij de nabestaanden van de 8 dec slachtoffers, waarvan de meesten nog in het buitenland wonen, ligt er nu een strafeis op tafel van 20 jaar, want als het aan de beleidsmakers van vorige regeringen, en vooral deze regering gelegen had, was deze zaak al lang afgedaan in het voordeel van die moordenaar, daarom is het goed, net wat Jojo zegt, voordat de rechter over een tijdje vonnis zal wijzen, moet hij van te voren al verzekerd zijn van Internationale bescherming.


  Maak melding
 11. De propaganda en intimidatie machine van de Nationale Dieven Partij draait op volle toeren. De broedermoordenaar wil samen met de moordenaar van zijn broer en vernietiger van Suriname een burgeroorlog ontketenen. Ik geloof niet dat er mensen en dus ook niet Boutisten in Suriname zijn die hun leven willen riskeren voor een drugsveroordeelde crimineel. Met een paar Reetkevers als Kevin, Damsco, RobG etc bereikt de massamoordenaar toch niks. Het volk moet nu het mandaat terugvragen. Wie wil nou een crimineel als lij-ei-der.


  Maak melding
 12. En terwijl Desi intimideert lees ik dat er alsmaar meer word geroofd in Suriname. Hoe kan een president die zelf veroordeeld gaat worden, want het requisitoir loog er niet om, de criminaliteit aanpakken. De grootste crimineel loopt gewoon vrij rond in Su.


  Maak melding
 13. En jij staat vooraan zeker? Jou baas heeft 20 jaar en niemand ook God kan dat niet veranderen. Maar een wassie wil wel eens helpen hahah.


  Maak melding
 14. Volgens Bouterse is hij door God gezonden een broertje dus van Jezus Christus.Ik wist niet eerder dat Jezus meerdere broers had.Weet iemand als Misikaba en Doeki ook familieleden zijn?


  Maak melding
 15. @Parbo
  Burgeroorlog?!Hahawhahahaha….
  Laat ons niet lachen …de meesten zitten thuis, blij dat Hofwijks namens hun daar staat en zij gelukkig niet .Ze komen niet opdagen voor een vreedzame demonstratie en je denkt dat ze ineens energie zullen hebben om een broederstrijd onder elkaar te voeren. Het zullen de ndp aanhangers zijn voor wie wij de rest dus,moeten vrezen en niet omgekeerd!!.Een vonnis uitspraak zal de verbitterde ndpers tot zombies maken,bloeddorstige zombies.


  Maak melding
 16. Surinaamse volk,kijk naar de ndp vergadering in ocer.
  Als je naar de sprekers kijkt wil je toch niet door deze debielen geregeerd worden.alsjeblief surinamers jullie verdienen betere leiders.
  deze horen allemaal in de gevangenis thuis.


  Maak melding
 17. farao al Bouta denkt dat hij door God gezonden is! Wel de farao is door de Duivel gezonden! Corruptie is de nieuwe Dienst geworden met Misikibakba als hoge priester.

  Overigens de Surinaamse Partij van de Arbeid kan zichzelf opheffen; er zijn nog maar weinig Surinaamse arbeiders in het land!


  Maak melding
 18. 1 Johannes 3

  Echte kinderen van God

  4 Als iemand ongehoorzaam is aan God, houdt hij zich niet aan de wet van God. Ongehoorzaamheid aan God is hetzelfde als ongehoorzaamheid aan de wet. 5 En jullie weten dat Jezus is gekomen om alle ongehoorzaamheid weg te nemen. Dat kon Hij doen doordat Hij Zelf nooit ongehoorzaam aan God is geweest. 6 Als je je best doet om één te blijven met Hem, ga je dus niet door met Hem aldoor ongehoorzaam te zijn. Maar als je Hem aldoor ongehoorzaam bent, heb je Hem niet gezien en ken je Hem niet echt. ( Dat is het gros der ndper’s)
  7 Kinderen, laat je door niemand iets wijsmaken. Mensen die leven zoals God het wil, zijn rechtvaardig, net zoals Hij rechtvaardig is. 8 Mensen die doorgaan met ongehoorzaam zijn aan God, horen bij de duivel. ( Ddb is een der duivelse zonen).Want de duivel is al vanaf het begin ongehoorzaam aan God. Maar de Zoon van God is gekomen om het werk van de duivel te vernietigen.
  9 Mensen die uit God geboren zijn, gaan niet door met Hem ongehoorzaam te zijn. Want Gods leven is in hen. Ze kunnen niet langer expres een ongehoorzaam leven leiden. Want ze zijn uit God geboren.

  Liefde voor elkaar

  10 Hieraan kunnen jullie de kinderen van God en de kinderen van de duivel ( Ddb en aanhangers) herkennen: iedereen die niet leeft zoals God het wil, is niet uit God geboren. En iedereen die niet van zijn broeder of zuster houdt, is ook niet uit God geboren. 11 Want dit is de boodschap die jullie vanaf het begin hebben gehoord: dat we van elkaar moeten houden. 12 We moeten niet zijn als Kaïn. Hij hoorde bij de duivel en vermoordde zijn broer Abel. ( Ddb heeft meervoudige morden op zijn naam staan). Waarom vermoordde hij hem? Omdat hij niet leefde zoals God het wil en Abel wél. 13 Wees dus niet verbaasd, broeders en zusters, als jullie gehaat worden door de mensen ( de ndper’s ) die niet geloven. ( En met de bijbel in de geld eisen van oerdomme ndp gelovigen ).


  Maak melding
 19. Ray, yu mpp front junkie. Maar hopen dat Bouterse de bak in draait. Gaat nooit gebeuren. Dus hou jij je maar bezig met de Nederlandse politiek. Die gasten bestaan uit een aantal zionistische hielenlikkers en enkele verwilderde racisten.


  Maak melding
 20. Parbo, jij spreekt DUIDELIJKE TAAL en pakt de KOEIEN hier op de site bij hun HOORNS.

  Castelen met z’n TE GROTE MOND weet niet eens één ASSEMBLEE-ZETEL in de wacht te slepen. Hij komt uit de partij van een MOL, die heeft bewerkstelligd dat Cyrill Daal werd OMGEBRACHT, dit ALLEMAAL uit JALOEZIE. Aan de keer op keer verzonnen KROKODILLENTRANEN hebben we NIETS.

  Typisch op z’n Surinaams. Bij elke VERKIEZING wordt hij Castelen, RADICAAL afgewezen door het SURINAAMSE VOLK. Niet Bouterse INTIMIDEERT maar Castelen in persoon. Met zes-en-twintig ASSEMBLEE_ZETELS heeft Bouterse HEEL VEEL in de MELK te BROKKELEN en MOET in de MELK BROKKELEN, maar niet een PSEUDO-politicus die ALSMAAR blijft FORCEREN, met NIHIL als RESULTAAT.

  Castelen hoeft niet te VREZEN, maar er komen MAATREGELEN. Wie de WET/GRONDWET aan z’n LAARS LAPT, wordt VERWIJDERD en/of VERVOLGD. SURINAME dient GEZUIVERD te worden van KANNIBALEN die met name de Rechterlijke Macht MISBRUIKEN, door er POLITIEK te bedrijven. Laten ze maar evenals de NDP in de ARENA gaan en het volk om MANDAAT vragen. Daar ligt het ANTWOORD en niet in de KLEINE LETTERTJES van hun VOORMALIGE KOLONIALE machthebber.

  De ASSEMBLEE (lees: namens het SURINAAMSE VOLK) hoort ONOMWONDEN/DUIDELIJK op te treden als WETGEVER en niet FIGUREN die “Spijkers op Laagwater zoeken” middels de KLEINE LETTERTJES.

  De AANGENOMEN AMNESTIE-WET is DUIDELIJK genoeg en VERSCHUILT zich niet achter NEO-KOLONIALE kleine lettertjes.

  Dat de KOLONIALE PERIODE sinds 25 Februari 1980 achter ons ligt, DRINGT nog steeds niet tot deze CHRONISCH NEO-KOLONIALE VERSLAAFDE door.

  Geen enkele ARBEIDER die deze KWAKZALVER gelooft, blijkt steeds tijdens/na Algemene Verkiezingen. Ga DAGOE-BLAD verkopen, die kun je toch GRATIS VERKRIJGEN in elke ZWAMP zonder NIETS te hoeven uitvoeren of neem een KRANTENWIJK in de buurt van de Grote Markt.

  Ze doen er goed aan de afkorting van de SPA te veranderen. Het is een regelrechte BELEDIGING voor de Arbeiders. In plaats van Surinaamse (belediging) Partij van de Arbeid in Sukkelende Partij van de Afgrond, waar de SURINAAMSE KIEZER ze AL te VAAK naartoe verwees.

  Als elke Arbeider zo ONNUTTIG was als deze NEO-KOLONIALE NIETSNUT Castelen, was het GEDAAN met SURINAME vanwege deze SPA, die desondanks hun in diepe Afgrond verkerende partij, steeds maar ONHEIL te hopen te kunnen stichten. Maar HELAAS, die AFGROND is gelukkig te DIEP, NIEMAND ziet of hoort.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 21. bouva rapporteert onbehoorlijk politie optreden..

  mijn vraag wat rapporteert hij dan van zijn baas de moordenaar..

  —-

  als hij de moordenaar werkelijk onschuldig is, waarom maakt hij zich dan zo druk,, stap dan zelf naar de rechter span een kort geding aan tegen de aanklager en lul niet in de ruimte.. ..

  laat dan die amnestie voor wat het is, je bent immers volgens jou doen onschuldig..

  waarom ga je dan niet naar het buitenland naar je vrienden tekst en uitleg te vragen..

  je bent ook veroordeelt voor 11 jaren in Holland, daar zeg je nu niks meer over,, hoe zit dat..


  Maak melding
 22. @Parbo
  Als dit jou gemoedstand is nu wat zal er van jou worden na een vonnis!!?
  Hahaha..op deze dag gaan wij de rechtgeaarde surinamers naar de kerk om de Here dank te zeggen…wij hebben geen tijd om in oorlog te gaan met de ndpers die kapot zullen gaan van verdriet,van ongeloof.En wees niet bang we gaan de Heer bidden voor een beetje verstand voor jullie ndpers aangezien jullie dat missen,


  Maak melding
 23. Kondremangs. …degenen die DiDiBri ka hebben gegeten. .zullen altijd asafesida in hun ogen hebben….DiDiBri zijn laatste uur Is geslagen. .evenals de NSDAP. ….remember? ? ?
  Gado de wi fesi mang…not DiDiBri….
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding
 24. Het vonnis van de rechter zal symbolisch zijn en blijven. Van enige intimidatie door de president is er helemaal geen sprake. Het tegendeel is het geval. Men, dus de oppositie samen met enkele rechters is juist de president aan het intimideren. De opstelling van de president is mijn inziens juist constructief.


  Maak melding
 25. @Robg; 5000 inbraken en 320 verkrachtingen per jaar onder NDP gezag. Kijk op Youtube; president danst met jongemeisje. Kijk vooral hoe die schaamteloze pedofiel onder invloed van alcohol en drugs tekeer gaat met een meisje van onder de 16. Jullie moeten je doodschamen. Kijk ook goed door welke mensen die duivel omringd wordt. Hang yourself,dumm ass.


  Maak melding
 26. @ To {d} the Right thing … Master Killer Bouterse heeft een UNIVERSELE WET overtreden …. misdaad tegen de MENSHEID … daarom wordt deze Drugsveroordeelde Moordenaar … vervolgd …. en …. niet anders.

  Can you … T{d}tRt … STOP, the SUN from SHINING ???????


  Maak melding
 27. @ Touwtjie

  Hoe kom je aan die cijfers.
  Ik heb hele andere cijfers namelijk.

  Vergelijk het aantal moorden eens in 2006 (23) met bijvoorbeeld 2013/2014 (13 / 16) of andere jaren vanaf 2010?

  Hoe groot is de criminialiteit gestegen in verhouding met de bevolkingstoename?


  Maak melding
 28. Venezuela: Minimumloon opnieuw met de helft omhoog

  De Venezolaanse president, Nicolas Maduro, heeft zondag het minimumloon van het land met de helft verhoogd. Tegen de zwarte markt wisselkoers is het verhoogde minimumloon nu iets meer dan US$ 12,50 per maand.

  Maar gezien de val van de munt is het nieuwe maandelijkse minimumloon van 97.532 Bolivars daadwerkelijk met 17% van de dollarwaarde gedaald sinds de laatste stijging in mei. De munt is sinds het aantreden van Maduro in april 2013 gedevalueerd met 99,7%. De keldering van de munt heeft een zware economische crisis veroorzaakt, waarbij miljoenen burgers moeite hebben om voedsel te vinden of te kopen.

  Duizend dollars die in lokale valuta was verkocht toen Maduro werd verkozen tot president, is vandaag de dag nog maar US$ 3 waard. De linkse regering van Maduro beschuldigt speculanten en de oppositie voor de problemen.

  “Na de immorele campagne die de prijzen vaststelt door een valse dollar in het buitenland… we gaan ze de handboeien omdoen … de hele campagne van speculatie,” zei Maduro op de staatstelevisie. Hij heeft eraan toegevoegd dat de stijging vanaf 1 juli effectief is.

  Het maandelijkse salaris wordt gekoppeld aan een voedselbon, waarvan de waarde is gestegen tot 153.000 Bolivars per maand. Het salaris en de voedselbon zijn tegen de zwarte marktkoers in totaal iets meer dan US$ 30 per maand waard.

  Maduro beschrijft de salarisverhogingen vaak als een ‘wereldrecord’, terwijl critici het zien als een sterke indicator van economisch wanbeheer. Landelijke straatprotesten hebben in de afgelopen drie maanden meer 80 levens geëist.

  Wacht maar af oerdomme paars verarmde dwaze idiote debiele aanhangers voor wat komen gaat in verworden ddb misdaadstaat Surizuela.


  Maak melding
 29. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  @ Touwtjie

  Hoe kom je aan die cijfers.
  Ik heb hele andere cijfers namelijk.

  Vergelijk het aantal moorden eens in 2006 (23) met bijvoorbeeld 2013/2014 (13 / 16) of andere jaren vanaf 2010?

  Hoe groot is de criminialiteit gestegen in verhouding met de bevolkingstoename?


  Maak melding
 30. Desiere Delano Bouterse de grootste aller tijden.
  Deze grote man is slim hé.
  Hij heeft de rechtelijke macht laten uitrazen,en nu blijkt dat het een onrechtmatige rechtbank is.
  Deze recht bestaat is in werkelijkheid niet,dus een nep rechtbank.
  Wil deze rechtbank doorgaan dan zal er geen veiligheid meer worden gegarandeerd.
  De staat zal zich niet meer met deze rechtbank bemoeien.
  Geen politie en militaire optreden meer.
  Ik hoop dat dit duidelijk is,en daarnaast moet deze rechter opgepakt worden wegens valsheid en de staat in gevaar brengen.

  Waar is Spongbob en Romeo Hoost de geweldige adviseurs van deze rechter,hebben ze zich terug getrokken!

  Bazoekoe,baveni,batjarie!


  Maak melding
 31. Jullie zijn de eerste die hard weglopen bij oorlog. Want jullie lage honden zullen altijd heulen met de sterkste.Maar onthou één ding afrekenen doe je hier op aarde. En ik zal dansen op graf van jou baas.


  Maak melding
 32. SJANGNEES,volgens mij zijn veel mensen met jou achternaam berooft en vermoord. Maar van jou soort verwacht ik ook niet veel meer dan paarse stront in je hoofd. Dansen op het graf van jou baas, dat is zeker wat ik zal doen in mijn leven.


  Maak melding
 33. @Kevin; ik heb het over 5000 inbraken en 320 verkrachtingen per jaar. Ik heb nergens iets over moord gehad. Jij mag alle politiebureaus afgaan en je eigen telling houden. Misschien ligt het gemiddelde dat aangehaald heb hoger.


  Maak melding
 34. @@Do the RIGHT thing!, je weet wat je allemaal hebt geschreven over de slavernij.
  Helaas zijn vele NDPér die de Nederlanders steeds de schuld geven zo dom dat ik mijn af vraagt of ze wel weten waarover zij het hebben.

  De geschiedenis heeft geleerd dat Bouterse ook van een blanke ras afkomstig is en zijn grootvader een slavenmeester was in Suriname.
  Nu houd zijn kleinzoon DDB het volk van Suriname als slaaf en vernietig alles in zijn belang.
  Slavenmeester hebben lak aan alles.

  =Door lak aan alles te hebben geeft hij en zijn slaven de sneer aan de rechters. Tel die slaven maar die voor hem werken.
  Alles draait om de meesterslaaf Bouterse en niet om een ander en ook niet voor land en volk.

  Voor mij is hij een moordenaar en een waardeloze schoft. Ik wens hem daarom slapelozennachten toe.

  =Alleen op 01 juli zijn de Nederlanders slecht, maar het heel jaar door willen zij wel de euro’s hebben en zaken doen met de Nederlanders. Zie al die al die operaties in het ziekenhuis.
  Sommigen ontvangen een uitkering in Nederland.

  HYPOCRIET ZIJN VELEN IN SURINAME.


  Maak melding
 35. @Touwtjie, hallo hallo….? Met goedkope achterklap, roddel, verdachtmakingen, valse beschuldigingen, noem maar op ben je bij mij aan het verkeerde adres.Vroeger lukte het NPS en VHP om op deze manier kiezers te winnen.Nu niet meer. Mensen willen daden zien.De structurele sociale en economische problemen moet men kunnen benoemen en willen aanpakken.


  Maak melding
 36. @Robg; het enigste wat ik structureel zie, is economische achteruitgang in alle sectoren, toename van criminaliteit, structureel leengedrag van de regering, achtergang van de gezondheidszorg, devaluatie van de munt eenheid en achterbaks gedoe van mensen als jou. Ik begin medelijden met je te krijgen. Kijk als je het nog niet gedaan hebt op Youtube; president danst met een jongedame en vertel me of je daar ook zo trots op bent.


  Maak melding
 37. Een stukje tekst over de criminaliteit:::::::

  03 Jul, 13:16

  Per week worden er honderd inbraken gepleegd. Gemiddeld gaat het om tien per dag. De schade per inbraak is ongeveer SRD 10.000. Dit zei Assembleelid Krishna Mathoera (VHP) vandaag tijdens de behandeling van het Ontwikkelingsplan en de begrotingsbehandeling. Jaarlijks zijn volgens haar 5000 inbraken, waarbij de schade SRD 50 miljoen is.

  Criminaliteit is volgens de volksvertegenwoordiger onbeheersbaar. “Het Korps Politie Suriname is kapot, maar veiligheid interesseert de regering helemaal niet. Daarvoor heeft de president het te druk om zijn eigen privéproblemen op te lossen,” stelde Mathoera. De benoeming van een minister van Justitie en Politie is geen prioriteit, constateerde het Assembleelid.


  Maak melding
 38. @Robg; 84 leningen ter waarde van 3,7 miljard dollar van 291-2020. 3 miljard is al verdamp. Dit geldt ook voor 3miljard aan inkomsten uit de mijnbouwsector. Daarnaast 2100 miljoen dollar lening ook verdampt. Alle sectoren lijden, armoede is overal zichtbaar..waar praten we over ROBG. De man heeft niks meer te verliezen. Morgen mag je feest gaan vieren en op 9juli in je paarse tenue gaan pronken in para.Succes vrind!


  Maak melding
 39. Parbo in een beschbeschaafde wereld ben jij een roepende in de woestijn doe je bekrompen of ben je bekrompen zelf denk ik dat je dom doet aan de ene kant erken je de rechtelijke macht en dan weer niet als het over DDB gaat als ik jou fam:uitmoord mag ik dan ook namens jou vrij rondlopen ben je dan zo lief
  Laat Me


  Maak melding
 40. “Het viel op dat Bouterse het had over de rechter en niet over de auditeur-militair.”

  Ja! Wat verwacht je van een ULO debiel?!


  Maak melding
 41. Zeggen dat hij de rechtsstaat niet in gevaar zal brengen, doet deze crimineel niet zo maar. Ik denk dat de VS, Frankrijk, Brazilië en misschien ook Nederland allang een signaal hebben afgegeven aan Bouterse. Zijn speelruimte is minimaal. Praten mag hij doen, als hij gaat handelen, heeft hij een probleem. Dat realiseert hij zich dondersgoed. Zijn domme achterban begrijpt het internationale politieke spel niet, die denkt alleen aan wat ze gaat verliezen als de periode Bouterse eindigt. Daarom kakelt die achterban zo veel onzin.


  Maak melding
 42. Waarom? Houd je zoveel van die onzin die ze uitspuwen? Dat snap ik nou niet. Dat er steeds onzin uitkramenden worden uitgenodigd te reageren. En wanneer er gereageerdwordt met de bekende onzin dan vinden wij dat raar stop ermee. Wanneer zij er. NIet zijn roep hun dan ook niet.


  Maak melding
 43. Wij storen ons niet aan uitgehongerde randdebielen, die keihard de hand hebben gehad in het binnenlands gewapend cinflict is Suriname. Eerst gaan wij op 04 juli a.s de 40ste verjaardag van de NDP vieren en op 08 juli wordt het de bom op Para.
  Terwijl de varkens knorren trekt de caravan voort!!!


  Maak melding
 44. Ira, die Mathoera is geen knip voor de neus waard. Toen zij als hoger-kaderlid bij de politie werkte prefereerde zij bureaudiensten. Zij durfde niet de straat op te gaan om boeven te vangen. Mthoera was met haar theoretische plannen niet in staat om de boeven tegen te houden. Mathoera moet maar eerdst in de spiegel kijken. Zij is een grote lafaard


  Maak melding
 45. W. Whome, goed, we zullen de ULO op jou advies afschaffen. Van de Kleuterschool gaat men voortaan gelijk naar de Universiteit. Suriname accepteert in vervolg alleen maar geniën zoals jou, gezien jij een waanzinnige genie bent.


  Maak melding
 46. De rechterlijke macht heeft niets te zeggen in Surinamer.Bouterse is overal de baas in het land.Hij heeft het land leeggeroofd en niemand durft zijn mond open te doen anders krijg je de kogel als in 1982 punt uit.Amerika moet Suriname helpen om van deze duivel af te komen.Dat is mijn mening.Net als hoe ze met zijn zoon hebben gedaan.Zolang Bouterse de president is komt het nooit meer goed.Hij heeft geen verstand van zaken en komt nauwelijks uit zijn woorden.Als Surinamer schaam ik mij voor mijn president.Hij is de slechtste president die Suriname heeft gehad maar het is de schuld van het volk die deze domkop heeft gekozen tot president en daarom heb ik geen medelijden met hun.Uithuilen en opnieuw beginnen.


  Maak melding
 47. Bouterse zei dat Gado pot mi djaso !!!!!
  Maar waar is het bewijs van God dat( Hij/Zij/Het) hem daar geplaatst heeft ?????????
  Ik heb nergens online, media, social media een brief gezien van God met zijn/haar goedkeuring !!!!!!

  Was hij niet in de war bouta, hij bedoelde dat de Duivel hem daar gezet heeft !!!!!!!!


  Maak melding
 48. Hij laat zien dat niets heeft geleerd van domme achterlijk en bloederige verleden . Het is toch beschamend dat er Surinamers zijn die nog achter deze schoft lopen


  Maak melding
 49. Castelen en zijn spa zijn op sterven na dood!Dede wiki.
  Het volk heeft geen vertrouwen in hem .
  Ze proberen de situatie waarin Bouterse zich bevindt, te gebruiken voor hun vuile politieke macht spelletje.
  En daarom hebben ze de rechterlijke macht getorpedeerd,en voor hun karretje te spannen.
  Daarom durven ze niet te gaan voor waarheidsvinding
  bezinning en vergeving.
  Dat er doden moesten vallen is erg,maar het incident is niet zomaar uit de lucht gevallen.Schuldig of onschuldig?
  Haal de geheime stukken die Nederland voor 60 jaren geheim wil houden er ook bij.
  Dan kan je spreken over gedegen onderzoek.
  Houd anders je grote muil dicht.
  Of willen jullie dat het probleem escaleert?


  Maak melding
 50. Niet uit onwetendheid praten maart eerst bupo verdrag art. 2 lid 2&3 lezen.Daarna hersentjes gebruiken en dan na opgedane kennis verstandig wauwelen met of zonder haatgevoelens danwel partijdigheid. Stelletje leeghoofden.


  Maak melding
 51. @RobG, het gaat mij om de inhoud, ik weet wel dat Mathoera besproken zal worden, maar geef niet. Zelfs heb ik geen verstand wat binnen de korps gebeurd en zou ook niet daar willen werken.

  Zie maar de criminaliteit in Suriname en Bouterse heeft vorig jaar ook geen cent uitgegeven aan het ministerie. Het zijn donateurs die wat hebben gegeven.
  Het korps klaagt ook van deze ellende.

  Al het goede van het land juich ik toe, maar zal nooit die ellende, wat door mensen gecreëerd is goed praten.
  Er staan ook leiders aan het hoofd van het land Suriname die vele instituten kapot maken. Deze gasten gun ik niets en ook nergens op de wereld.


  Maak melding
 52. BOUTERSE moet geliquedeerd worden!!!!!
  DAN IS HEEEEEEEEL SURINAME BEVRIJD VAN DEZE
  KLOOTZAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  A MANG FUCK A KONDRE ZODANIG UP!!!!!!!


  Maak melding
 53. Wat in een rivier niet mee stroomt komt op de bodem terecht of wordt als schuim aan de kant geduwd.
  Het leven gaat altijd door en lasten verdwijnen in de diepte of worden als luchtbelletjes.


  Maak melding
 54. @Ira
  “Een stukje tekst over de criminaliteit:::::::03 Jul, 13:16

  Per week worden er honderd inbraken gepleegd. Gemiddeld gaat het om tien per dag. De schade per inbraak is ongeveer SRD 10.000. Dit zei Assembleelid Krishna Mathoera (VHP) vandaag tijdens……………. benoeming van een minister van Justitie en Politie is geen prioriteit, constateerde het Assembleelid.”

  Lekker gemakkelijk dit…een stukje tekst copy pasten met alleen de boodschap van Matahoera (en dan heel slim geen bronvermelding erbij, want dan is het te checken toch?)

  Laat je de rest van dat stuk okmzien, waarbij een ieder zich afvraagt uit welke duim ze die cijfers heeft gezogen?
  Dat ze jaarzijfers zelf heeft vast gesteld op basis van 10 zaken? De rest is erbij verzonnen.
  Dat ze daarover op de vingers is getikt?

  M.a.w. de cijfers zijn nergens op gebasseerd en dienen alleen als stemmingmakerij. Maar het kwam jou wel goed uit om deze onzin te posten en zo jouw mening kracht bij te zetten met neppe cijfers.


  Maak melding
 55. @Touwtjie

  De cijfers die jij gebruikt zijn verzonnen cijfers van Olifant Mathahoera. En jij neemt die zomaar voor waar aan?

  Ze is behoorlijk op de vingers getikt vanwege haar uit de duimgezogen cijfers.


  Maak melding
 56. @S. Asagi
  en de rest die steeds weer roept
  @US gaat ons redden van Bouta

  Zo maar even een citaat van de toespraak van Bouta op de US ambassade vandaag:

  “De president memoreerde eveneens de samenwerking op bilateraal niveau, waaronder handel, onderwijs, gezondheid, humanitaire hulp, technische bijstand bij onder andere grensoverschrijdende georganiseerde criminaliteit, bestrijding van drugshandel, militaire samenwerking en veiligheid. Ook de werkgroep voor mensenhandel, die vorig jaar is ingesteld, heeft reeds bijgedragen tot een groter bewustzijn van mensenhandel en heeft een strategie ontwikkeld om deze ernstige misdaad te bestrijden. Het gaat hier om een schending van fundamentele mensenrechten”

  “President Desi Bouterse heeft ter gelegenheid van de 241e Onafhankelijkheidsdag van de Verenigde Staten van Amerika (VS) vandaag, dinsdag 4 juli 2017, op een receptie van de Amerikaanse ambassadeur Edwin Nolan gisteravond de gelukwensen uitgesproken. Hij benadrukte de banden tussen beide landen.” (bron: De Surinaamse Krant)

  Raar dat de US Bouta graag weg willen hebben (vogens vele heir op WKN) maar wel uitnodigen op hun feestje………………..uhu


  Maak melding
 57. Deze cijfers zijn ook VERZONNEN CIJFERS van het
  Paarse wanbeleid-regiem (zie DWT 04072017 VES over begroting 2017) :

  “De grootste zorg van de economen is dat de overheid niet uit haar fouten van de afgelopen drie jaar heeft geleerd en ook dit jaar veel meer geld wil uitgeven dan er wordt binnengehaald. Waar de regering ook dit jaar ruim SRD 8,1 miljard wil uitgeven in 2017, verwacht ze minder dan de helft daarvan zelf te ontvangen. Hiermee wordt de trend van de afgelopen drie jaar voortgezet.”

  Het FAILLISSEMENTSBELEID van Paarse Opa D wordt onverminderd en ongewijzigd voortgezet !

  Moro PAARSE HEBI nanga INTIMIDATIE e doro !

  PS : STOP de PAARSE VLOEK !!!!!!


  Maak melding
 58. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  @S. Asagi
  en de rest die steeds weer roept
  @US gaat ons redden van Bouta

  Zo maar even een citaat van de toespraak van Bouta op de US ambassade vandaag:

  “De president memoreerde eveneens de samenwerking op bilateraal niveau, waaronder handel, onderwijs, gezondheid, humanitaire hulp, technische bijstand bij onder andere grensoverschrijdende georganiseerde criminaliteit, bestrijding van drugshandel, militaire samenwerking en veiligheid. Ook de werkgroep voor mensenhandel, die vorig jaar is ingesteld, heeft reeds bijgedragen tot een groter bewustzijn van mensenhandel en heeft een strategie ontwikkeld om deze ernstige misdaad te bestrijden. Het gaat hier om een schending van fundamentele mensenrechten”

  “President Desi Bouterse heeft ter gelegenheid van de 241e Onafhankelijkheidsdag van de Verenigde Staten van Amerika (VS) vandaag, dinsdag 4 juli 2017, op een receptie van de Amerikaanse ambassadeur Edwin Nolan gisteravond de gelukwensen uitgesproken. Hij benadrukte de banden tussen beide landen.” (bron: De Surinaamse Krant)

  Raar dat de US Bouta graag weg willen hebben (vogens vele heir op WKN) maar wel uitnodigen op hun feestje………………..uhu


  Maak melding
 59. Ook @ Srafu

  Wederom alleen het deel wat jou uitkomt geciteerd.

  Het door jou geciteerde betreft hier een deel van de open sollicitatiebrief van de VES aan de overheid.

  Wederom alleen maar dom gelul


  Maak melding
 60. @Kevin-Paarse-dombo, een begrotingsgat van meer dan DRIE MILJARD in 2017(de helft van de begroting), is volgens het Paarse imbecielenjargon : “dom gelul” !

  Daarom zit onze staat helaas, in een zwaar Dom-Gelul-Paars-Staatsfaillissement !

  PS : Stop de Nieuwe Paarse slavernij in Sranan !

  Weg met de Paarse clan die ELK JAAR meer wil uitgeven dan er aan staatsinkomsten binnenkomen !

  Paars BOUWT HUN EIGEN ZAK OP !

  PAARS HAAT DE EIGEN BEVOLKING, NEKS NO E WORDE FU DEN NEP PAARSE PLANNEN !

  Weg met de PAARSE VLOEK !

  TE NOW ETE DENG 17.866 PAARSE VOLKSWONINGEN NO MANG DORO SRANAN !


  Maak melding
 61. Kevin,
  Aangezien je beweert dat je een onafhankelijke positie inneemt (dit is toch juist?), zou ik graag van jouw hand
  3 grote fouten van 2 (of 3) achtereen volgende regeringen willen lezen.
  Zo kan je aantonen dat je een kritisch rechtgeaarde Surinamer bent die het beste voor heeft met de bevolking.
  Ik vraag dus niet om “heldendaden” of feilen, van wie dan ook, maar om kapitale fouten


  Maak melding
 62. @ Pico,

  Ik neem aan dat je bedoeld fouten van de regeringen NDP.
  Die zijn er namelijk voldoende. Dat geldt overigens voor elke regering van welke partij dan ook hier in Su

  Je hebt natuurlijk de inkoppertjes van de trein naar Lelydorp, fly-overs etc etc etc

  Maar voor mij de echte fouten van deze regering.
  1. De arrogantie die ze in de eerste periode 2010-2015 aan het licht hebben gebracht gesteund door de hoge grondstoffen koers;
  2. het niet goed afhandelen van contracten opgesteld onder Vene met betrekking tot de infra structuur waardoor er nu nog aannemers op hun geld zitten te wachten.
  3. de onkunde bij Carifesta en het geschoemel;
  4. De slechte communicatie van de regering naar de burgers;
  5. Het uitvoeren van projecten voor politiek gewin (iets wat overigens niet alleen voor deze regering telt) (voorbeeld het asfalteren van een weg geheel achteraf in de middle of no where die totaal geen beangrijke doorgangsweg is, maar er wonen wel prominenten die stemmen kunnen winnen);
  6. Het gedoogbeleid inzake de goudwinning door zowel de overheid als ook door bijvoorbeeld IamGold. Hier het wiel wederom zelf willen uitvinden terwijl Frans Guyana een werkend voorbeeld heeft. Hierdoor loopt SU de helft van de goudconsessies mis (financieel)
  7. Ministerie van Landbouw……met name Algoe…..

  Onder elk hierboven genoemd punt kan met kapitale fouten vinden van deze regering.
  Elke regering maakt fouten, maar nu is het schijnbaar de kunst om alle fouten in de schoenen van deze regering te schuiven, de cijfers zodanig te verdraaien of weer te geven dat dat allemaal gerechtvaardigd is. Ik probeer daar dwars doorheen te prikken en mijn eigen beeld te vormen.
  En dat is echt niet alleen rozengeur en maneschijn voor deze regering. Maar een alternatief is er op dit moment in mijn ogen (nog) niet. De oppsositie zou daar eens over na moeten denken in plaats van spijkers op laagwater te willen zoeken.

  Wat ik helaas wel veel moet constateren is dat op het moment dat er iets verdwijnt, bijv. SML Wageningen onder een regering, deze regering daar voor verantwoordelij wordt gehouden, terwijl het kwaad reeds geschied was in de regering daarvoor. Het moment van “de stekker” eruit trekken is het moment van de schuldige aanwijzen…helaas.


  Maak melding
 63. @ Pico,

  Ik neem aan dat je bedoeld fouten van de regeringen NDP.
  Die zijn er namelijk voldoende. Dat geldt overigens voor elke regering van welke partij dan ook hier in Su

  Je hebt natuurlijk de inkoppertjes van de trein naar Lelydorp, fly-overs etc etc etc

  Maar voor mij de echte fouten van deze regering.
  1. De arrogantie die ze in de eerste periode 2010-2015 an het licht hebben gebracht gesteund door de hoge grondstoffen koers;
  2. het niet goed afhandelen van contracten opgesteld onder Vene met betrekking tot de infra structuur waardoor er nu nog aannemers op hun geld zitten te wachten.
  3. de onkunde bij Caraifesta en het geschoemel;
  4. De slechte communicatie van de regering naar de burgers;
  5. Het uitvoeren van projecten voor politiek gewin (iets wat overigens niet alleen voor deze regering telt) (voorbeeld het asfalteren van een weg geheel achteraf in de middle of no where die totaal geen beangrijke doorgangsweg is, maar er wonen wel prominenten die stemmen kunnen winnen);
  6. Het gedoogbeleid inzake de goudwinning door zowel de overheid als ook door bijvoorbeeld IamGold. Hier het wiel wederom zelf willen uitvinden terwijl Frans Guyana een werkend voorbeeld heeft. Hierdoor loopt SU de helft van de goudconsessies mis (financieel)
  7. Ministerie van Landbouw……met name Algoe…..

  Onder elk hierboven genoemd punt kan met kapitale fouten vinden van deze regering.
  Elke regering maakt fouten, maar nu is het schijnbaar de kunst om alle fouten in de schoenen van deze regering te schuiven, de cijfers zodanig te verdraaien of weer te geven dat dat allemaal gerechtvaardigd is. Ik probeer daar dwars doorheen te prikken en mijn eigen beeld te vormen.
  En dat is echt niet alleen rozengeur en maneschijn voor deze regering. Maar een alternatief is er op dit moment in mijn ogen (nog) niet. De oppsositie zou daar eens over na moeten denken in plaats van spijkers op laagwater te willen zoeken.


  Maak melding
 64. Leve de Paarse massamoord op Surinaamse staatsburgers !

  Leve de Paarse Miljarden-gelddrukkerij-ongedekte-SRD-biljetten van Miljarden !

  Leve de Paarse VERDAMPING van al ons Geld en al onze Reserves !

  Leve het Paarse Staats-faillissement van ons Land !

  Leve de Paarse exporten van 0,00 !

  Leve het paarse begrotingstekort 2017 van ca DRIE MILJARD !

  Leve de Vertrapping en vernietiging van Rechtsstaat en
  Rechterlijke macht !

  PS : STOP DE PAARSE VLOEK !


  Maak melding
 65. @Parbo,

  Qoute:
  Niks anders dan een politiek proces. Bij een evt veroordeling van excellentie Bouterse zal er niet veel veranderen. De NDP blijft hoe dan ook aan de macht blijven

  @Parbo,
  Wat voor KKa excellentie: Hij is gewoon een ordinaire Drugsdealer die veroordeeld is tot 11 jaar. Let wel: In cassatie bij de Hoge Raad is de zaak 3x naar de Prullenbak verwezen.

  Hij staat op het punt om veroordeeld te worden voor meervoudige moord in The First Degree:

  Dus soortoe KKa excellentie: Door dik en dun hemel jij een Crimineel op.


  Maak melding
 66. Wat is Integriteit
  Integriteit is een goede karaktereigenschap. Een integer persoon houdt vast aan normen en waarden, ook als deze van buitenaf onder druk staan. Een integer persoon is eerlijk en betrouwbaar en laat zich niet omkopen. Een integer persoon kan over eigen gedrag en keuzes verantwoording afleggen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES