vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname moet minder lenen, meer geld aantrekken

Suriname moet minder lenen, meer geld aantrekken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 jul – “Prioriteit moet worden gegeven aan een
fundamentele aanpassing van het staatsbudget boven het lenen, maar ook aan het aantrekken van directe buitenlandse investeringen.” Dit stelt de Hakrinbank, Surinames tweede grootste handelsbank, in haar jaarverslag. De economische problematiek van Suriname vereist een omslag. “Er moet in versneld tempo worden gewerkt aan uitvoering van het nationaal plan voor daadwerkelijk herstel en ontwikkeling.”

Weliswaar is voor succes veel meer nodig dan economisch inzicht. “Hierbij dienen wij met wijsheid, leiderschap, betrokkenheid en inzet van de gehele bevolking voortvarend te werk te gaan”, stelt de bank. Daar internationale ontwikkelingen sterk doorwerken op de
Surinaamse economie, moet er rekening mee worden gehouden dat de recessie vooralsnog
zal aanhouden.

Het vereist extra inspanningen om het proces van toenemende macro-economische risico’s om te keren. Maar daar zullen overheid en particulieren elkaar voor moeten vinden. “Dit is noodzakelijk om de huidige recessie op termijn te doen omslaan in een traject naar duurzame reële groei”, aldus de Hakrinbank. Het blijft van belang dat de overheid op de centjes let. Ook moet hard worden gewerkt aan het aantrekken van investeringen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

64 REACTIES
 1. De nationale boeven partij met een drugsveroordeelde crimineel met een massamoordenaar als leider van de partij en de coalitie heeft geen andere belang dan voor zijn familie, vrienden en vrienden van vrienden voor veel weelde en plezier te zorgen. Inzicht om een land te besturen reikt alleen tot lijfsbehoud. Dus, dat leengedrag zal tot mei 2020 gestaag doorgaan. Een crimineel blijft een dief.


  Maak melding
 2. Eugene, je reageert met veel haat en work op hindustanen en hindostaanse intellectuelen. Dit heb ik veel vaker bij jou gezien. Daarom kan ik niets anders concluderen dat er veel van jou soort binnen NDP zitten en zich door deze partij laten vertegenwoordigen om racistish bezig te zijn. Limbo is hier ook een duidelijk voorbeeld van. Daarom Eugene, ga fietsen. Je bent al uitgekost….long yu kesi kesi.


  Maak melding
 3. Ik heb Limbo nooit kunnen betrappen op Racisme…hij is alleen SCHERP.noem mij 1 voorbeeld..dat kan jij niet meneer.dus hou je mond.omdat je lult.


  Maak melding
 4. @ Touwtjie, Ik ken veel hardwerkende Hindostanen die ook daadwerkelijk vooruit zijn gegaan en zorgen dat gezinnen ook kunnen leven omdat ze ook voor werkgelegenheid zorgen !
  Als mensen(groepen) vooruitgaan in een land, komt dit ook het land ten goede.
  Aan de High way, dicht bij Latour heeft ook een Hindostaan op wie velen schelden ( Sardjoe) enkele bedrijven waar zowel Hidostanen alook Creolen hun dagelijkse brood verdienen (de politiek) laat ik bij deze buiten beschouwing); zouden de mensen die zo schelden op de Hindostanen,ook kunnen zorgen voor wergelegenheid voor Javanen,Hinidostanen en Boslandmensen (even zelf kijken in de spiegel !!!!
  De redi-moesoes van NPS/SPA hebben deze beide partijen toch ten val gebracht bij de verkiezingen van 2015???


  Maak melding
 5. lenen kost geld! Er moet rente terugbetaald worden! Het is niet zo dat de Afrikaanse Surinamers (veel) lenen en de Surinaamse hindustanen dit voor hun moeten betalen!?


  Maak melding
 6. Hindostanen zij een hardwerkend volk, maar ze zijn zuinig geven weinig geld uit, sparen dus.
  Aan de andere kant moet geld ook rollen, wat goed is voor de Economie.


  Maak melding
 7. Het aantrekken van investeringen van buitenaf is nodig om Suriname uit het economisch dal te halen, echter zal dit slechts bij een ijdele hoop blijven en geenszins geschieden zolang deze corrupte regering van DDB aan de macht blijft. Onzekerheid maakt dat er geen perspectief tot verandering komt.

  Ondertussen regeert weer de angst onder het volk, nu de machthebbers en DDB volgelingen thans dreigen met het omver werpen van het rechtssysteem / de rechterlijke macht.
  Vanwege eis van de krijgsraad om op basis van bewezen verklaringen tot veroordeling van DDB over te gaan.
  Er komen dus nog moeilijkere tijden aan.


  Maak melding
 8. Het is een uitzichtloze weg geworden voor dit land, met inversteringen die uitblijven, en al die leningen die terug betaald moeten worden, dankzij een stelletje oude coupplegers van de jaren 80, die nu weer de gelegenheid hebben gekregen, om dit mooie land te vernietigen, en bezig zijn om er een machtstaat van te maken, door de rechterlijke macht te ondermijnen en te intimideren.


  Maak melding
 9. Wereldwijd, maar ook in de hoge hemelen, het gehele universum, weten velen dat ddb en duivelse trawanten werkers zijn der ongerechtigheid. Moorden en liegen zoals didibri ddb, drugs smokkelen zoals zoon Dino, roven zoals stiefzoon?? Meriba, kortom 99.9% van de gehele Na Dagupoepe Partij staf olv van deze zeer misdadig vervloekt zijnde president, die oerdomme debiele, dwaze aanhangers vereren, zijn verworden criminelen met pak en jas. Vele paars ddb misdadig bezeten oerdomme stommelingen zijn helemaal ongeneselijk paarsdom ziek en geestelijk verblind dat er geen sprake meer is van enige nuchterheid en helderheid, een rein geweten om onderscheidt te kunnen maken tussen wat kwaad is of goed, bij deze paars vervloekte drugsmoordenaar en zijn criminele oude opa’ s bende.
  Al die NDP oerdomme jongeren die met de bijbel in de hand hun hart en ziel hebben verpand aan ddb sinds 2010 in de hoop op gratis ete en drinke en kabouter huisje zijn het ergste te beklagen, net als leugenprofeet Misjiesosokalo en geldzuchtige, zeer arrogante tienden eisende onschuldig lijkende paarse prediker Stef me Anus Mije, naast bobo Dodje en judas Breevie. Veel paarse kommer en kwel vol armoede staat de komende paarse generatie oerdomme Ndper’s te wachten als deze jonge domme Ndper’ s de oude paarse slang, moordenaar, drugsbaas en staatskas rover blijven verafgoden. Deze oud geworden ddb en zijn paarse adviserende opa’ s en oma ’s hebben na zeven jaren niet alleen gefaald, maar blijven oerdom vasthouden aan de misleidende paarse leuze…..is god hebt baas daar gezet…….is het volk hebt hem gekiesd. God haat moordenaar, maar de duivel is van de beginne een moordenaar en hij is de vader van ddb en co. Wel na soso paarse indoctrinatie vol bedrog. Ondertussen hebben de Waarheid en Gerechtigheid al voor veel ophelderingen gezorgd, wat vele oerdomme aanhangers niet willen horen, noch zien en dat zijn de aanhoudingen van de twee zonen van deze moordenaar en bedrieger des vaderland, Dino de drugs- en wapensmokkelaar, Meriba de jongste baas der rovers. En de corrupte paarse ex-ministeres en directeuren bij EBS etc. blijven onder leing van Ddb voorlopig vrij stelend rondlopen, zichzelf verrijkend met de mega leningen etc. Oma taki zeer misdadig vervloekt zijn alle ndper, te beginnen bij de top van het land.


  Maak melding
 10. Paarse zwerfkatten, kakkerlakken, muizen en ander paars ongedierte, jong en oud, oerdom van begrip en nature houden zielsveel van hun geliefde moordenaar die hen doet lijden. WO ka


  Maak melding
 11. Suriname is in al haar verschijningsvorm tot op het bot verdeeld, kapot gemaakt en voor de komende decennia mag het volk de paarse shit gaan opruimen. Dat is wat NDP en de huichelaars van deze partij ons gebracht heeft. We gaan door met de strijd, en gaan ook nog winnen en ons bevrijden van al die misbaksels.


  Maak melding
 12. Een ding is zeker, Suriname is niet verloren zodra DDB en zijn rovers van het toneel zijn verdwenen zal er een nieuwe periode voor dit land aanbreken waarbij de volgende generatie klaar staat met frisse ideeen dit land tot werkelijke grote hoogten zal brengen. Het is een kwestie van tijd niemand heeft het eeuwig leven.


  Maak melding
 13. Dankzij Surinaamse Volkspresident kunnen wij overal lenen.
  Jaloezie door anderen hindert het VOLKSPRESIDENT niet.
  Kritiek van de oppositie is alleen om aan de macht te komen om Ons geliefd land te schaden. De geitendief wordt dan in hun droom president en gajadien wordt first lady.


  Maak melding
 14. @Misterbojo; triest, zeer triest om te ervaren en dagelijks het goede te willen doen om als broeders naast elkaar te willen en mogen zijn. De groep NDP heeft vanaf het begin van hun manifestatie niets anders dan verdeel en heers in ogenschouw gehad. Een poepvisie om een land als Suriname te Leiden. Geslaagd zijn ze wel in het heerschappij van lijden.


  Maak melding
 15. Uit een hele reeks van woorden valt de volgende zin van de HAKRIMBANK niet op bij de allerdomsten der aarde die deel uitmaken van de Fronters.

  ” De internationale ontwikkelingen doorwerken op de Surinaamse économie,moet er rekening mee worden gehouden dat de recessie vooralsnog zal aan houden “.

  Het stemvee van het Front is te lui van geest om deze materie te begrijpen.De Surinaamse economie is in zeer extreme mate afhankelijk van internationale ontwikkelingen op de grondstoffen-,olie-,goud-, en kapitaalmarkt. Suriname heeft een kwetsbare economie.


  Maak melding
 16. Te laat!!! Hakrinbank wordt wakker. Er is overal al geleend. Nergens meer te lenen. Nu komt iemand achter dat er beter niet geleend kan worden. Ze zijn wakker….Helaas te laat!!


  Maak melding
 17. @RobG

  Beste Rob, Niemand is er niet van door drongen dat de internationale ontwikkelingen van invloed zijn op de Surinaamse economie.
  Dat is niet het issue.
  He issue is dat de regering deze ontwikkeling misbruik en het als DE reden aanwijst.

  Het is best grappig dat je in het Ontwikkelingsplan 2017 -2021 en het hulp verzoek aan het IMF de feiten (grafieken) over wat langere termijn kunt zien en zult ervaren dat Bouterse en co vanuit het verkeerde startpunt redeneert waardoor een heel verkeert beeld ontstaat.
  Rob de reele getallen geven, voor al in het ontwikkelingsplan geven aan dat de drop veel lager is dan beweert door populisten en dat er nog steeds hogere inkomsten zijn dan onder Venetiaan.

  U leest ook lui de tekst die u omarmt. Hakrimbank stelt namelijk dat door de verwevenheid dat “DE RECESSIE VOORALSNOG ZAL AANHOUDEN” terwijl de populisten blijven beweren dat de recessie voorbij is.

  Rob ik verwijs u naar de cijfers van Staatsolie:

  >>> Winst $ 12.000.000 voor belasting.
  >>> Uitgekeerd Dividend $ 39.000.000.

  Begrijpt u nu waarom de banken hun financiering van Staatsolie in oktober 2016 introkken en in paniek een ongunstige obligatie lening afgesloten moest worden.

  Rob. Staatsolie was de afgelopen jaren door de gunstige prijzen al met dividenden leeg gevreten. Het plan voor de raffinanderij renovatie etc. was dat het $ 700.000.000 zou kosten middels een D&B contract, Het contract werd gewijzigd naar Engineering en Procurement en koste daarna uit eindelijk $ 1.000.000.000 die vrijwel geheel geleend werd terwijl onder Venetiaan slechts $ 350.000.000 geleend zou worden omdat de rest met vrije cashflow gefinancierd zou worden. Helaas op het moment dat de olie prijzen ook droppen (politiek voorspelbaar door de extra toevloed uit Iran en Irak en de verduurzamingstrends) blijkt staatsolie leeg geroofd en volgladen met schulden.

  Beste Rob, deze regering is wereldkampioen de zaken net iets anders voor te stellen dan het is.

  Het licht in de tunnel (Hoefdraad) is niet het eind van de tunnel maar de trein die er aankomt met een rotgang.

  Ik heb vandaag het Ontwikkelingsplan gescaned. Volledige irreëel. niet meer dan 100% BS


  Maak melding
 18. Eerste sector die gelijk het eind product oplevert is de toerisme.Maar daarvoor moeten aller eerst de rovers opgepakt worden.Anders gaan de mensen liever naar Jamaica of Trinidad.
  Dan de goudsector reguleren want hier is bijna gelijk het eind product te oogsten.
  Dan de rijst sector een beetje fatsoeneren.
  Deze drie sectoren hebben niet veel nodig om alvast de eerste gelden binnen te halen en werkgelegenheid op te leveren.


  Maak melding
 19. @ Jacobus,
  Je hebt gelijk met wat je stelt; en vooral eisen van houtkappers in het binnenland(concessies) dat voor iedere omgehakte boom. verplicht een hout-opleverende boom terug geplant wordt bv:(kopie/wanna/basra-locus/bruinhart/zelfs mahonie) !!!


  Maak melding
 20. ” De internationale ontwikkelingen doorwerken op de Surinaamse économie,moet er rekening mee worden gehouden dat de recessie vooralsnog zal aan houden “.

  De Paarse logica van Robje-de-leerling-propagandist van Opa D, is als volgt :

  De “internationale ontwikkelingen” hebben al ons geld, al ons goud en al onze reserves doen VERDAMPEN !

  De “internationale ontwikkelingen” hebben in het geheim, meer dan DRIE MILJARD ongedekte SRD-bankbiljetten gedrukt en uitgegeven !

  De “internationale ontwikkelingen” zorgen ervoor dat de staat Suriname nog steeds meer uitgeeft dan er aan inkomsten binnenkomen !

  De “internationale ontwikkelingen” hebben besloten dat politieke Paarse boeven, Paarse corrupte toppolitici en hun maffiaclan niet vervolgd worden voor hun corrupte daden !

  De “internationale ontwikkelingen” besluiten nog meer dure leningen af te sluiten, die vervolgens worden gebruikt om consumptieve uitgaven te dekken !

  De “internationale ontwikkelingen” hebben vlak voor de verkiezingen ruim 10.000 nieuwe ambtenaren aangesteld om als Paars stemvee te gebruiken !

  De “internationale ontwikkelingen” hebben zowel de Belastingdienst, de Rekenkamer, de Centrale Bank en ook de CLAD, UITGESCHAKELD in Sranan ! Geen enkel controle-mechanisme is nog in werking !

  Binnenkort zullen de “internationale ontwikkelingen” ook de Rechterlijke Macht ontmantelen en uitschakelen, volgens de door “god” gezonden PAARSE DUIVELS !


  Maak melding
 21. Ray
  Dankzij Surinaamse Volkspresident kunnen wij overal lenen.
  Jaloezie door anderen hindert het VOLKSPRESIDENT niet.
  Kritiek van de oppositie is alleen om aan de macht te komen om Ons geliefd land te schaden. De geitendief wordt dan in hun droom president en gajadien wordt first lady.

  =====

  Zo oerdom als Ray zijn de Paarse Kakkerlakken nu.

  Zijn kleinkinderen zullen nog steeds de rente en aflossing betalen terwijl het geleende geld geen enkele bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van Suriname

  Te dom, te slaafs te zielig voor woorden.


  Maak melding
 22. @ RobG
  met deze opmerking geef je aan dat je het wel snapt maar niet begrijpt. Want als je zou begrijpen dan zou je verder denken dan je neus lang is. En zou je zoeken naar alternatieven en oplossingen. Een goede strateeg kan vooruit zien. Maar dat is te moeilijk voor een NDPer en kost teveel moeite.


  Maak melding
 23. @Jojo, met zoveel nietszeggende woorden overtuig ge mij niet. De inkomsten van het land zijn drastisch teruggevallen door internationale ontwikkelingen. Er zijn diverse internationale onderzoeken van o.a. Fitch, enz. die dit bevestigen. Gij onderneemt toch diverse pogingen om o.a. deze onderzoeken onderuit te halen. Moet ge niet doen omdat uw pogingen om het Front op een hoger plateau te plaatsen niet overtuigend is.


  Maak melding
 24. Het heeft weinig nut om een NDPer uit te leggen.
  Een NDPer gelooft alleen zijn eigen bekrompen inzichten. Een “intellegente” NDPer kan misschien wel analytisch denken maar heeft het vermogen niet om constructief probleemoplossend te denken.


  Maak melding
 25. @ RobG

  “@Jojo, met zoveel nietszeggende woorden overtuig ge mij niet. ”

  Lees aub het Ontwikkelingsplan van de regering voor 2017 – 2021 en vooral de grafieken en staatjes en dan ziet u dat deze regering er een puinhoop van gemaakt heeft en met nep cijfers uitspraken doet die niet gestaafd worden door haar eigen ontwikkelingsplan.

  Een voorbeeld men roept dat de goudprijs met 50% gedropt is. Dat is een dubbele leugen. De goudprijs is maximaal ongeveer $ 1.900 geweest en gedropt naar $ 1.100. dat waren de piek en het dal (-43%)
  Het ontwikkelingsplan rekent met gemiddelden en dan ziet men dat het jaar gemiddelde $ 1.600 naar $ 1.200 gegaan is of wel een min van 25% op een deel van de economie.

  $ 1.200/ troy ounce is een prijs die de front regering nooit gezien heeft.

  Daar naast had iedere regering de piek niet tot norm mogen verheffen en rekening moeten houden met terugval.
  Helaas laten alle figuren zien dat ondanks de val van de prijzen de regering door bleef gaan met uitgeven.
  Het laatste werd ook genadeloos door de rating agencies aangeven als risico en fout.

  Beste RobG de oorzaak is het slechte managen van de gebeurtenissen. Zie hoe snel Venetiaan de crisis van 2007 en 2008 verwerkt had.
  Zie hoe Venetiaan stevig boven de Zuid Amerikaanse trends bleef en Bouterse VEEL Slechter scoort dan de rest van Zuid Amerika.

  NIET mijn woord of nep nieuws maar gepubliceerd door de regering en ingediend bij de DNA.

  RobG Bouterse en Hoefdraad laten zien dat Venetiaan boven de Zuid Amerikaanse trends zat en Bouterse heel ver onder deze trends zit ondanks enorme extra inkomsten.


  Maak melding
 26. Als je geen cent uitgeeft aan structureel onderhoud kan je gemakkelijk de spaarpot volhouden.
  De rekening volgt later.

  Geld aantrekken de je door een goed werkende infrastructuur. Niet de puinhoop die het Front heeft achtergelaten.
  Geen structureel onderhoud plegen kost veel en veel meer dan dat wel doen. De rekeningen hiervan worden nu betaald. Thx Vene………..


  Maak melding
 27. Kevin,
  Je hebt meerdere malen geschreven dat er onder de regering van de heer Venetiaan niets dan wel te weinig is gedaan an onderhoud.
  Ik neem aan dat je, omdat je dit meerdere malen hebt gepost, hebt uitgezocht en ons deze bewijzen snel kan leveren.
  Klopt dit?
  Zo ja, kan je ons deze cijfers verstrekken?
  Zo nee, dan is het slechts kroegenpraat en wat mij betreft prullenbak niveau.
  Edoch,
  zowel jij (en ministers van het huidige kabinet) als ook leden van de oppositie zouden met behulp van de cijfers van het CBS kunnen aantonen wie er gelijk heeft.
  Om jullie, wie dat ook moge zijn, op weg te helpen.
  Men dient hiertoe bijvoorbeeld de staat van middelen en bestedingen op te vragen en onder de kop “afschrijvingen cq “vervangingsinvesteringen” te kijken wat er is gereserveerd.
  Ook kan je naar het verschil tussen het BBP en het NNP kijken.
  Maar hou er wel rekening mee dat je deze waarde splitst.
  Ik wacht met spanning af.

  Rob, natuurlijk heeft Su ook te lijden gehad van de mondiale crisis.
  Ik heb vóórdat de crisis Su beruikt had dat de crisis ook Su zou treffen. Maar is daar iets meegedaan met die knappe koppen aldaar? Nee,
  ik hoor een aantal nog roepen hoe snel de crisis weer voorbij zou zijn, hoe snel de SRD weer is waarde zou stijgen. de goudprijs zou weer fors toenemen
  Lulkoek dacht ik toen en nu nog. Wat goud betreft wil ik een slag om de arm houden. De reden hiervoor doet nu niet terzake.
  Men beseft(e) niet wat het zou betekenen. In plaats daarvan beleef men maar potverteren. Dit werd gevoed met leningen.
  Beleidsaanpassingen bleven te lang uit.
  De gevolgen zijn duidelijk


  Maak melding
 28. @jojo, gij redeneert net als de euro-politici die de Euro invoerden. Het leven werd door de invoering van de Euro duurder maar met allerlei wazige berekeningen en ingewikkelde woordspelingen probeerden zij de mensen ervan te overtuigen dat het leven juist goedkoper was geworden. Hetzelfde geldt voor uw redenatie m.b.t. de inkomsten van de staat. Over de hele linie daalden de inkomsten uit de export van olie, goud, grondstoffen. Ook de inkomsten van de Suralco vielen weg voor de staat Suriname en toch doet gij doorzichtige vruchteloze pogingen om het tegendeel te beweren.


  Maak melding
 29. @ Pico,
  dat hoef je iet aan te tonen met cijfers. Kijk gewoon buiten.
  Vraag een ieder die bij telesur werkt hoelag het geleden is dat kabels zijn vervangen?
  Vraag een ieder bij SWM wanneer er asbest cementleidingen zijn vervangen?
  Vraag een ieder bij EBS wanneer onderhoud heeft plaats gevonden en/of uitbreiding heeft plaats gevonden.

  Venetiaan zou onderhouden (structureel) +
  herstel en vervanging van de riolering van de binnenstad: Maagdenstraat? in 2010, rekening na 2010
  Steenbakkerijstraat? 20??
  Fred Derbystraat? 20??
  Zwartenhovenbrugstraat? 20??
  Dr. Sophie Redmondstraat (gedeeltelijk)? 2011 en 2016
  Heiligenweg? 20??
  Knuffelsgracht? 20??
  Drambrandersgracht? 2011/2012
  Domineestraat? 20??
  Jodenbreestraat? 20??

  Sommige zullen zeggen er is toch geasfalteerd, ja alleen een tplaag aangelegd, fundering, riool etc, niks mee gedaan.

  “Preventief onderhoud infrastructuur: 550 km primaire wegen overgedragen aan de Wegenautoriteit” niks mee gedaan tot 2011.

  “Vervanging en herstel van bruggen: 51 bruggen zijn er in Paramaribo en de districten opgezet” opgezet, meer niet.

  “Er zijn 7 rotondes op de volgende locaties/kruispunten aangelegd: Willem Campagne/Koningstraat, Lala Rookhweg/Lachmonstraat, Dr. Sophie Redmondstraat/Hlustrat/H.D. Benjaminstraat, Commissaris Thurkowweg/Jozef Israëlstraat, Indira Ghandiweg/Latourweg, Chandishawweg/Commissaris Weythingweg en Sathoeweg/Commissaris Weythingweg;”

  Klopt exact, maar er alleen aangeleg, de wegen zelf is niks mee gedaan tot 2013.

  EBS R-B Dubbelcircuit 2014/2015

  Ik kan nog wel even doorgaan.
  Uiteraard zijn er wel nieuwe projecten uitgevoerd (deels), bijvoorbeeld afobakkaweg, maar dat is nieuw en geen structureel onderhoud.

  Daarnaast wie heeft de houttransport “groenlicht” gegeven om veel te zwaar beladen hout te mogen transporteren? Juist ja Olifant San. Onder de mom van de vrachtwagens zijn toegelaten door de douane met een laadvermogen van 60 ton dus mogen ze rijden in Su met 60 ton. dat ze dan met soms twee de toegestane as-last rijden, jammer dan?

  De wegenautoriteit kreeg vanaf 2006 ca. 1,2 miljoen euro /jaar voor onderhoud aan wegen (was 0,6 voor 2006).
  Momenteel bedraagt dat voor hetzelfde ca. 15 miljoen / jaar.
  Momenteel dus een factor 10 hoger!

  Dat gelul van “Venetiaan was het beste voor SU”, dat is kroegenpraat.
  Check gewoon ABS en bijvoorbeeld het meerjarenverslag 2000 -2010 of staatsbladen van de Republiek Suriname


  Maak melding
 30. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  @ Pico,
  dat hoef je iet aan te tonen met cijfers. Kijk gewoon buiten.
  Vraag een ieder die bij telesur werkt hoelag het geleden is dat kabels zijn vervangen?
  Vraag een ieder bij SWM wanneer er asbest cementleidingen zijn vervangen?
  Vraag een ieder bij EBS wanneer onderhoud heeft plaats gevonden en/of uitbreiding heeft plaats gevonden.

  Venetiaan zou onderhouden (structureel) +
  herstel en vervanging van de riolering van de binnenstad: Maagdenstraat? in 2010, rekening na 2010
  Steenbakkerijstraat? 20??
  Fred Derbystraat? 20??
  Zwartenhovenbrugstraat? 20??
  Dr. Sophie Redmondstraat (gedeeltelijk)? 2011 en 2016
  Heiligenweg? 20??
  Knuffelsgracht? 20??
  Drambrandersgracht? 2011/2012
  Domineestraat? 20??
  Jodenbreestraat? 20??

  Sommige zullen zeggen er is toch geasfalteerd, ja alleen een tplaag aangelegd, fundering, riool etc, niks mee gedaan.

  “Preventief onderhoud infrastructuur: 550 km primaire wegen overgedragen aan de Wegenautoriteit” niks mee gedaan tot 2011.

  “Vervanging en herstel van bruggen: 51 bruggen zijn er in Paramaribo en de districten opgezet” opgezet, meer niet.

  “Er zijn 7 rotondes op de volgende locaties/kruispunten aangelegd: Willem Campagne/Koningstraat, Lala Rookhweg/Lachmonstraat, Dr. Sophie Redmondstraat/Hlustrat/H.D. Benjaminstraat, Commissaris Thurkowweg/Jozef Israëlstraat, Indira Ghandiweg/Latourweg, Chandishawweg/Commissaris Weythingweg en Sathoeweg/Commissaris Weythingweg;”

  Klopt exact, maar er alleen aangeleg, de wegen zelf is niks mee gedaan tot 2013.

  EBS R-B Dubbelcircuit 2014/2015

  Ik kan nog wel even doorgaan.
  Uiteraard zijn er wel nieuwe projecten uitgevoerd (deels), bijvoorbeeld afobakkaweg, maar dat is nieuw en geen structureel onderhoud.

  Daarnaast wie heeft de houttransport “groenlicht” gegeven om veel te zwaar beladen hout te mogen transporteren? Juist ja Olifant San. Onder de mom van de vrachtwagens zijn toegelaten door de douane met een laadvermogen van 60 ton dus mogen ze rijden in Su met 60 ton. dat ze dan met soms twee de toegestane as-last rijden, jammer dan?

  De wegenautoriteit kreeg vanaf 2006 ca. 1,2 miljoen euro /jaar voor onderhoud aan wegen (was 0,6 voor 2006).
  Momenteel bedraagt dat voor hetzelfde ca. 15 miljoen / jaar.

  Dat gelul van “Venetiaan was het beste voor SU”, dat is kroegenpraat.
  Check gewoon ABS en bijvoorbeeld het meerjarenverslag 2000 -2010 of staatsbladen van de Republiek Suriname


  Maak melding
 31. dan maar in stukjes…zucht

  @ Pico
  @ Pico,
  dat hoef je iet aan te tonen met cijfers. Kijk gewoon buiten.
  Vraag een ieder die bij telesur werkt hoelag het geleden is dat kabels zijn vervangen?
  Vraag een ieder bij SWM wanneer er asbest cementleidingen zijn vervangen?
  Vraag een ieder bij EBS wanneer onderhoud heeft plaats gevonden en/of uitbreiding heeft plaats gevonden.


  Maak melding
 32. @Pico

  Venetiaan zou onderhouden (structureel) +
  herstel en vervanging van de riolering van de binnenstad: Maagdenstraat? in 2010, rekening na 2010
  Steenbakkerijstraat? 20??
  Fred Derbystraat? 20??
  Zwartenhovenbrugstraat? 20??
  Dr. Sophie Redmondstraat (gedeeltelijk)? 2011 en 2016
  Heiligenweg? 20??
  Knuffelsgracht? 20??
  Drambrandersgracht? 2011/2012
  Domineestraat? 20??
  Jodenbreestraat? 20??

  Sommige zullen zeggen er is toch geasfalteerd, ja alleen een tplaag aangelegd, fundering, riool etc, niks mee gedaan.

  “Preventief onderhoud infrastructuur: 550 km primaire wegen overgedragen aan de Wegenautoriteit” niks mee gedaan tot 2011.

  “Vervanging en herstel van bruggen: 51 bruggen zijn er in Paramaribo en de districten opgezet” opgezet, meer niet.


  Maak melding
 33. @Pico

  “Er zijn 7 rotondes op de volgende locaties/kruispunten aangelegd: Willem Campagne/Koningstraat, Lala Rookhweg/Lachmonstraat, Dr. Sophie Redmondstraat/Hlustrat/H.D. Benjaminstraat, Commissaris Thurkowweg/Jozef Israëlstraat, Indira Ghandiweg/Latourweg, Chandishawweg/Commissaris Weythingweg en Sathoeweg/Commissaris Weythingweg;”

  Klopt exact, maar er alleen aangeleg, de wegen zelf is niks mee gedaan tot 2013.

  EBS R-B Dubbelcircuit 2014/2015

  Ik kan nog wel even doorgaan.


  Maak melding
 34. @Pico

  Uiteraard zijn er wel nieuwe projecten uitgevoerd (deels), bijvoorbeeld afobakkaweg, maar dat is nieuw en geen structureel onderhoud.

  Daarnaast wie heeft de houttransport “groenlicht” gegeven om veel te zwaar beladen hout te mogen transporteren? Juist ja Olifant San. Onder de mom van de vrachtwagens zijn toegelaten door de douane met een laadvermogen van 60 ton dus mogen ze rijden in Su met 60 ton. dat ze dan met soms twee de toegestane as-last rijden, jammer dan?

  De wegenautoriteit kreeg vanaf 2006 ca. 1,2 miljoen euro /jaar voor onderhoud aan wegen (was 0,6 voor 2006).
  Momenteel bedraagt dat voor hetzelfde ca. 15 miljoen / jaar.

  Dat gelul van “Venetiaan was het beste voor SU”, dat is kroegenpraat.
  Check gewoon ABS en bijvoorbeeld het meerjarenverslag 2000 -2010 of staatsbladen van de Republiek Suriname


  Maak melding
 35. @Pico

  Sommige zullen zeggen er is toch geasfalteerd, ja alleen een tplaag aangelegd, fundering, riool etc, niks mee gedaan.

  “Preventief onderhoud infrastructuur: 550 km primaire wegen overgedragen aan de Wegenautoriteit” niks mee gedaan tot 2011.

  “Vervanging en herstel van bruggen: 51 bruggen zijn er in Paramaribo en de districten opgezet” opgezet, meer niet.


  Maak melding
 36. @Pico
  Venetiaan zou onderhouden (structureel) +
  herstel en vervanging van de riolering van de binnenstad: Maagdenstraat? in 2010, rekening na 2010
  Steenbakkerijstraat? 20??
  Fred Derbystraat? 20??
  Zwartenhovenbrugstraat? 20??
  Dr. Sophie Redmondstraat (gedeeltelijk)? 2011 en 2016
  Heiligenweg? 20??


  Maak melding
 37. Cijfers! Daar draait het om.Wat heb ik aan het gelul van Marcel of Gino of wie dan ook. Ik wil cijfers!
  Messi was geweldig.
  Zijn beste wedstrijd die hij ooit heeft gespeeld. Mooi mang, dan kan ik heerlijk gaan slapen.
  Helaas de volgende dag lees ik in de krant:
  ondanks een hele goede Messi heeft Barca met 4 – 1 verloren
  Ik hoop dat je het snapt.

  Of een dichter bij huis
  Ik heb op Waterkant gelezen, ik dacht van jou hand, dat een of andere ex-vriendje van Bouterse hem nu beschuldigd.
  Dit mannetje is zo blut als een kerkrat en beschuldigt om die reden Bouterse.
  Wat heb ik hieraan. Ik wil bewijzen, anders is het gewoon geklets.
  Prullenbak


  Maak melding
 38. sint bouta en zijn knechten (slaven) , dus de sint bestaat echt in sme.

  zwarte sint en zwarte knechten past precies bij elkaar. ze zijn even dom..

  je maakt wetten in het poppenkast en je past ze niet toe..,, waarvoor dan al die moeite..

  die mevrouw simons die verkracht al deze wetten, die nog ongeldig zijn ook door illegale leden die door de rechter terug geroepen zijn..

  maar we leven nu één maal in sme, waar alles mogelijk is..


  Maak melding
 39. @ RobG

  “@jojo, gij redeneert net als de euro-politici die de Euro invoerden”

  Ik redeneer niet ik gebruik de cijfers uit het Ontwikkelingsplan 2017 – 2022.
  Suralco was qua inkomsten al vrijwel nihil beste Rob.

  Het zou eens fraai zijn als u de feiten bekijkt en onderogen ziet inplaats van niets zeggend te ping pongen of proberen te ping pongen.


  Maak melding
 40. @Kevin

  Je was zeker in die riolen gekropen om te kijken dat er niks gedaan is.
  Er is ook niks gedaan nee. Wordt het nu wel gedaan dan?

  Je hoort in die zelfde riolering thuis KONTEBONKER


  Maak melding
 41. @Jk

  Ik kan duidelijk zien dat jij niet in Su woont.
  Anders had je niet gevraagd of er nu wel iets wordt gedaan.
  Je hebt absoluut geen weet van wat er wel en niet in Su speelt, maar met je mond weet je alles.
  Maar schijnbaar kick jij erop om lekker vieze woordjes te mogen posten en mensen belachelijk te maken….zielig hoor.
  Maar succes…………..echt zielig dit….echte echte


  Maak melding
 42. sme moet meer geld scheppen minder lenen..

  dan hoe dan,, alle ladingen worden onderschept tot nog toe hoezo meer scheppen, van waar.. de meeste suri zijn drugs verslaafd arbeiden niet staan op de hoeken van de straat te koekeloeren..

  zeg nou eerlijk wie zijn de genen die daar op de hoeken staan..

  wie zijn de rovers…laat het weten..


  Maak melding
 43. @Kevin

  Hallo paarse Rat,

  Ik hoef niet perse in Su te zijn om te zien of er iets daar gebeurt of niet.

  Waar ik ook ben gaat jou geen moer aan.
  Het is gewoon duidelijk dat je geen hersenen hebt en als je die ik had had het waarschijnlijk in je reet gezetten.

  Je bent gewoon een zielig flikker die graag gelijk wilt hebben.

  Los geschoten zaadcel dat je bent.


  Maak melding
 44. De heren @RobG en @Kevin hebben enkele dingen gemeenschappelijk:
  1. beiden vinden zichzelf intellectuelen
  2. beiden hebben een liefde voor hielenlikkerij
  3. dat ook nog van foute personen
  4. staan niet open voor keiharde feiten
  5. zijn ooit afgewezen voor bepaalde functies
  6. koesteren een soort wrok hierdoor
  7. hebben toen gekozen voor ‘zekerheid’
  8. zijn nu voor altijd gebonden hierdoor
  9. zijn nu verplicht bepaalde partijen schoon te praten
  x. haten zichzelf en anderen hierdoor
  x. kunnen niet meer terug naar basics


  Maak melding
 45. Ivm het beginnen van de zin op dezelfde positie kan ik wel tellen tot 10000000000000000000000001. Want x is uiteraard niet gedefinieerd.


  Maak melding
 46. @Kevin,

  Ik heb wel een irritante vraag voor jou: waarom kies je Bouterse of de NDP boven de waarheid, boven de harde feiten? Ik ben erg benieuwd hiernaar.


  Maak melding
 47. @A. Lochana

  Ik verkies niet Bouta&Zn, al doen andere hier op WKN dat wel geloven, maar dat is hun probleem.
  Als jij stelt ik verkies de NDP boven de waarheid, dan vraag ik aan jou wat is dan de waarheid?
  De verhaaltjes en het vinger wijzen vanuit de oppositie?

  Iedereen mag met grafieken komen wat ze wille, maar zolang deze niet onafhankelijk zijn opgesteld kan ik dar niks mee.
  Cijfers zeggen voldoende. Grafieken niks (mits niet goed opgesteld)
  Ik kan met een grafiek exact “bewijzen” wat ik jou wil doen laten geloven.
  Een voorbeeld van onlangs, de criminaliteit:
  het aantal misdrijven is verdubbeld volgens de lijn in de grafiek t.o.v. 10 jaar geleden.
  Klopt exact, maar de bevolking is ver viervoudigd.
  Dus feitelijk is de criminaliteit afgenomen met 50%.

  Nog een voorbeeld:
  De werkgelegeheid in de rijstsector is afgenomen met 25% door de concurentiepositie. Deze concurentiepositie wordt veroorzaakt door het dure inkopen van grondstoffen door de dollarkoers.
  Als je dat in een grafiek zet krijg je werkelijk een dalende lijn t.o.v. de stijgende dollarkoers. Maar is dat wel zo? Of is het zo dat de opbrengst per ha minder is dan de concurrerende landen? Uiteraard speelt de dollarkoers een rol, maar de werkelijke oorzaak ligt in de opbrengst per ha.
  Daarnaast lijkt het wel door de tumult dat rijst de belangrijkste landbouwexport van Su is. Terwijl de rijstsector ca. 1% bedraagt.

  Laatste voorbeeld:
  De importgoederen zijn duurder gewrden door de dollarkoers waardoor we duurder moete inkopen. Zie de grafiek t.o.v. 2012. Klopt wederom, maar bij de prijsbepaling is de dollarkoers niet alleen maatstavend.
  Daarnaast worden bij de erekening prijsstijgingen van producten meengeneomen in de verklaring door de dollarkoers die daar niks mee te maken hebben, vraag en aanbod wel. Zoals de boterzuur van onlangs. Die is duurder geworde door de schaarste en iet door de dollar koers.

  Het beeld wordt telkens stelselmatig verdraaid of verkeerd weergegeven, door alle partijen. Maar toch wel het meest door de oppositie (en begrijpelijk vanuit hun standpunt).

  In Su is men gewend: SRD 10 inkoop is SRD 20 verkoop.
  De “winst” is dan 10 SRD.
  Nu wordt het 15 SRD inkoop ipv 10, verkoop 30 SRD, “winst 15 SRD.

  Yepp het gaat slecht in Su, en de grootste schreeuwers zijn de grootste graaiers. Daarom verkies ik het huidge beleid (na 2015) boven dat van de oppositie (welk beleid is dat?)

  Dus dat is reden 2: Welk beleid heeft de oppositie? Tot nu toe hoor ik aleen dat ze dat gaan vertellen wanneer ze gekozen zijn.

  Laat de oppositie met goede plannen komen en niet populistische plannen dat ze de EBS kosten weer terug draaien, brandstofprijzen terug draaien, dollarkoers gaan subsidieren etc. Misschien dat ik dan wel hun beleid prefereer boven het huidige, dat van de NDP.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES