zondag, april 21, 2024
HomeFotoKransen bij standbeeld van Kwakoe in Suriname

Kransen bij standbeeld van Kwakoe in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Distictcommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Zuidwest (uiterst links), voorzitter Iwan Wijngaarde van de Feydrasi Fu Afrikan Srananman, en anderen hebben zaterdag bij de viering van 1 juli, de Dag der Vrijheden, kransen gelegd bij het standbeeld van Kwakoe in Suriname. Wijngaarde bleef stiltaan bij de betekenis van dit standbeeld als symbool voor de afschaffing van slavernij.

De op 1 juli 1863 verkregen vrijheid is toentertijd beschouwd als een zoon, en omdat de afschaffing van de slavernij op een woensdag had plaatsgevonden, werd hij Kwakoe (Kwakoe = woensdag is verschillende Afrikaanse talen). Onwetenden willen nog wel eens verwijzen naar het standbeeld als symbool een of ander vrijheidsstrijder genaamd Kwakoe.

Wijngaarde zegt dat het heel belangrijk is dat Surinamers hun geschieden gaan leren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. Vooral de geschiedenis van de jaren 80 in eigen land, die bewust verzwegen word, om de waarheid te verzwijgen, die deze massamoordenaar allemaal veroorzaakt heeft.


  Maak melding
 2. Manu;Vindt jij de geschiedenis van de jaren tachtig belangrijker dan dat van voor de jaren tachtig??Want velen van jullie laten dat liggen en beginnen met de jaren tachtig.


  Maak melding
 3. Voor de jaren tachtig was het gewelddadiger en het staat ook bijna niet in de schoolboeken in Suriname. Van de jaren tachtig weet ieder Surinamer wat van.kom op zeg!


  Maak melding
 4. wat is de ” boodschap ” van de moordenaar lijder van dit volk, wat die keti-kotie betreft, die zo gebukt gaat onder deze moordenaar en verkeren in adem nood..

  laat hij ook hier zijn stem laten horen samen met zijn 16 nog te veroordelen groep..

  moet dit ka volk ”niet” in opstand komen, nu blijkt wat hij persoonlijk gedaan heeft op 8 december 1982 al die jaren gelogen bedrogen heeft iedereen zand in de ogen gestrooid..

  straks kan hij samen met zijn kinderen in de gevangenis evalueren hoe nu verder..


  Maak melding
 5. @ Misterbojo,

  Ik ga zeker niet voorbij aan die periode voor 80, dat slavernijverleden waren de ergste misdaden tegen de mensheid, maar omdat het momenteel zo,n actueel gebeurtenis is betreffende het 8 december proces, vanwege de strafeis van 20 jaar tegen die moordenaar van Bouterse.


  Maak melding
 6. @ Misterbojo,

  Ik weet heel goed, dat de periode voor de jaren 80, vooral de periode van de slavernij, een grote misdaad tegen de mensheid was, maar omdat het 8 decembermoordproces momenteel erg actueel is vanwege de de strafeis van 20 jaar tegen moordenaar Bouterse, heb ik dat ook als voorbeeld willen geven.


  Maak melding
 7. Eén dag honger staking en Sombra is begonnen te hallucineren.Hij ziet beelden dat bakra’s de grote brand in Parbo[1832] gesticht hadden en niet Codjo,Mentor en precent.


  Maak melding
 8. Manu, marcel, Jacobus, er komt een GEPAST antwoord op het OVERTREDEN van de WET/GRONDWET. Niet Bouterse zit te BIBBEREN, maar jou (zogenaamde) Aanklager/(zogenaamde) Auditeur-militair die GEÏNDOCTRINEERDE NEO-KOLONIALE VERSLAAFDE, die z’n BLANKE MEESTERS voor de ZOVEELSTE MAAL een VEERTJE in de KONT wenste te geven in plaats van zijn JOB naar BEHOREN uit te voeren door de WET/GRONDWET in acht te nemen.

  Wat de 1 juli viering van KWAKOE betreft, had Bouterse TERECHT dit keer NIETS in te brengen. ANDEREN waren hem in HOLland op GRUWELIJKE WIJZE voor.

  Heb je de TOESPRAAK van de Voorzitter van het NINSEE (Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis) Drs. Antoin Deul in het Oosterpark in Amsterdam GEHOORD of over VERNOMEN, waarin hij jou LUI-LEKKER-LANDJE HOLland in het HOL van de LEEUW o.a. BESCHULDIGDE/VERWEET van GEPLEEGDE GENOCIDE tijdens de PERIODE van de SLAVERNIJ in SURINAME.

  De Minister van Veiligheid en Justitie Stef Blok en de Loco Burgemeester van Amsterdam Mevrouw Simone Kukenheim deden op die BEWUSTE DAG van 1 Juli 2017 tevens OP NIET VERSTANE TE VERSTANE WIJZE een FLINKE DUIT in jou NEO-KOLONIALE ZAKJE.

  Het is nu ZOMERTIJD, dus is het TIJDSVERSCHIL van SURINAME met jou zo AANBEDEN KOUDE Kikkerlandje vijf (5) uur. Dit was een GRONDIGE REDEN van de SURINAAMSE PRESIDENT om zoals GEWEND als een ROOS verder te SLAPEN.

  Als de SURINAAMSE PRESIDENT zich voor een FRACTIE had verwoord, hadden jij en jou ZIELIGE NEO-KOLONIALE VERSLAAFDE kornuiten, OVERUREN te maken hier op de SITE.

  Ik BEGRIJP tegelijkertijd dat jij jou UITKERING in het KOUDE KIKKERLANDJE in ‘GEVAAR’ brengt door de FEITEN van HOGERHAND AFKOMSTIG te WEERSPREKEN of als een BEZETENE zoals GEBRUIKELIJK tekeer te gaan.

  De Voorzitter van het NINSEE (Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis) Drs. Antoin Deul met z’n te KOUDE ‘hart’, HOOGST WAARSCHIJNLIJK in het het KIKKERLANDJE het LEVENSLICHT aanschouwt destijds, had men op zo’n dag niet zo’n MISBRUIK van verwacht.

  Het is een VOORAL AFRO-SURINAAMS gebruik, dat NIEMAND z’n GASTEN UITNODIGT om ze tijdens ‘DE UITNODIGING’ de LES voor te lezen op een DERGELIJKE ORDINAIRE WIJZE. De FEITEN worden niet WEERSPROKEN, maar dat betekent niet dat men in DRIEDELIG PAK mag denken ZICH anders te mogen gedragen dan NORMAAL. Jou GASTEN mogen hun BIJDRAGE BEPALEN en dat deden de Minister van Veiligheid en Justitie Stef Blok en de Loco Burgemeester van Amsterdam Mevrouw Simone Kukenheim MEER dan VOORTREFFELIJK.

  Manu, laat Bouterse voor een MINUUTJE LOS en informeer voor mij welke HOGESCHOOL of UNIVERSITEIT de heer Antoin Deul z’n Drs. Studie??? heeft afgerond. Waar Ronny Brunswijk z’n BACHELOR-GRAAD in SURINAME heeft behaald was NU zo te zien, lang niet zo BEROERD.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 9. Manu, marcel, Jacobus, er komt een GEPAST ANTWOORD op het OVERTREDEN van de WET/GRONDWET. Niet Bouterse zit te BIBBEREN, maar jou (zogenaamde) Aanklager/(zogenaamde) Auditeur-militair die GEÏNDOCTRINEERDE NEO-KOLONIALE VERSLAAFDE, die z’n BLANKE MEESTERS voor de ZOVEELSTE MAAL een VEERTJE in de KONT wenste te STEKEN in plaats van zijn JOB naar BEHOREN uit te voeren door de WET/GRONDWET in acht te nemen.

  Wat de 1 juli viering van KWAKOE betreft, had Bouterse TERECHT dit keer NIETS in te brengen. ANDEREN waren hem in HOLland op GRUWELIJKE WIJZE reeds voor geweest.

  Heb je de TOESPRAAK van de Voorzitter van het NINSEE (Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis) Drs. Antoin Deul in het Oosterpark in Amsterdam GEHOORD of over VERNOMEN, waarin hij jou LUI-LEKKER-LANDJE HOLland in het HOL van de LEEUW o.a. BESCHULDIGDE/VERWEET van GEPLEEGDE GENOCIDE tijdens de PERIODE van de SLAVERNIJ in SURINAME.

  De Minister van Veiligheid en Justitie Stef Blok en de Loco Burgemeester van Amsterdam Mevrouw Simone Kukenheim deden op die BEWUSTE DAG van 1 Juli 2017 tevens OP NIET MIS te VERSTANE WIJZE een FLINKE DUIT in jou NEO-KOLONIALE ZAKJE.

  Het is nu ZOMERTIJD, dus is het TIJDSVERSCHIL van SURINAME met jou zo AANBEDEN KOUDE Kikkerlandje vijf (5) uur. Dit was een GRONDIGE REDEN van de SURINAAMSE PRESIDENT om zoals GEWEND als een ROOS verder te SLAPEN.

  Als de SURINAAMSE PRESIDENT zich voor een FRACTIE ZO had verwoord, hadden jij en jou ZIELIGE NEO-KOLONIALE VERSLAAFDE kornuiten, OVERUREN te maken hier op de SITE.

  Ik BEGRIJP tegelijkertijd dat jij jou UITKERING in het KOUDE KIKKERLANDJE in ‘GEVAAR’ brengt door de FEITEN van HOGERHAND AFKOMSTIG te WEERSPREKEN of als een BEZETENE zoals GEBRUIKELIJK tekeer te gaan.

  De Voorzitter van het NINSEE (Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis) Drs. Antoin Deul met z’n te KOUDE ‘hart’, die HOOGST WAARSCHIJNLIJK in het KOUDE Kikkerlandje het LEVENSLICHT heeft aanschouwd destijds, had men op zo’n dag niet zo’n MISBRUIK van verwacht.

  Het is een VOORAL AFRO-SURINAAMS gebruik, dat NIEMAND z’n GASTEN UITNODIGT om ze tijdens ‘DE UITNODIGING’ de LES voor te lezen op een DERGELIJKE ORDINAIRE WIJZE, daar zijn er GENOEG GELEGENHEDEN voor. De FEITEN worden niet WEERSPROKEN, maar dat betekent niet dat men in ‘DRIEDELIG PAK’ mag denken ZICH anders te mogen gedragen dan NORMAAL. Jou GASTEN mogen hun BIJDRAGE LEVEREN/BEPALEN en dat deden de Minister van Veiligheid en Justitie Stef Blok en de Loco Burgemeester van Amsterdam Mevrouw Simone Kukenheim MEER dan VOORTREFFELIJK.

  Manu, laat Bouterse voor een MINUUTJE LOS en informeer voor mij welke HOGESCHOOL of UNIVERSITEIT de heer Antoin Deul z’n Drs. Studie??? heeft afgerond. Waar Ronny Brunswijk z’n BACHELOR-GRAAD in SURINAME heeft behaald, was NU zo te zien, lang niet zo BEROERD.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 10. En de geschiedenis van deze eeuw dan ,,,coup 1980,telefoon coup, moord executiestyle dec 1982,moiwana slachting,bouta amnestie,, Wanneer zal dat geleerd worden op de scholen.Na 400 jaar misschien en de veroorzaker van al deze tragische nieuws leeft nog in ons midden maar we gaan de hoofdjes van de kleuterklas leerlingen volpompen met Kwakoe?!Arme kwakoe hij moest eens geweten hebben dat wij heden gegijzeld worden gehouden door een mixmax nazaat van hemzelf!!


  Maak melding
 11. @Misterbojo
  Snap jij dan niet dat Kwakoe niet meer in ons midden woont maar wel de killer bouta?!
  Wat vindt je belangrijker…leven met de killer van deze eeuw in je midden misschien?Wachten op de berechting van deze killer na 500 jaren?
  Laat Kwakoe met rust, Heden zou hij niet trots zijn op een nazaat als jou!!


  Maak melding
 12. @Do the wrong thing
  Bedaar slijmbal,de helft van Kwakoe zijn nazaten wonen in Nederland en ze zijn niet van plan hun verblijfplaats met Suriname te verruilen.


  Maak melding
 13. @right/wrong

  daar begrijp ik niet veel wat je probeert te zeggen.Maar dat het niet gaat over de slag bij Kaaiman grassie zwampoe,is duidelijk.
  Zou je aanraden om het boek van Ellen Neslo te lezen.”ONGEKENDE ELITE”.


  Maak melding
 14. Wat wil … To {do} the Right thing … ons wijs maken ???

  @ Do the RIGHT thing!
  Manu, marcel, Jacobus, er komt een GEPAST ANTWOORD op het OVERTREDEN van de WET/GRONDWET.

  Welke WET/GRONDWET is overtreden ???

  Eén van de regels … WET/GRONDWET van de BIJBEL … is vele malen OVERTREDEN ….. jullie NDP-DIEVEN en Drugsgerelateerde MOORDENAARS zult niet STELEN en MOORDEN.

  @ To {do} the Right thing … er komt inderdaad een gepast antwoord van de JUDGE …. Master Killer Bouterse I sense you for …………… years { wat mij betreft voor het leven } inprisonment.


  Maak melding
 15. @Redskin

  dat boek[van Ellen Neslo]heeft inderdaad kleine letters.
  Elisabeth Samson,de zwarte vrouw die haar gelijk ging halen tot in Holland,om een blanke man te kunnen trouwen, is zo mogelijk in nog kleinere letters geschreven.Bij het lezen daarvan gaat hij huilen van inspanning.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES