vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij"Generaal pardon voor ongedocumenteerde Surinamers"

“Generaal pardon voor ongedocumenteerde Surinamers”

-

Does Travel - naar Suriname

Het 30juni/1juli comité Nederland heeft gisteravond bij monde van haar voorzitter – Roy Ristie – tijdens de nationale ceremonie van Besef opgeroepen tot het verlenen van een generaal pardon voor ongedocumenteerde Surinamers in Nederland.

Volgens de statistieken bevinden bijkans 9000 personen van Surinaamse afkomst zich in Nederland zonder een vereiste verblijfstatus. De redenen daarvan zijn verschillend van aard. Zo zijn er personen die het slachtoffer zijn geworden van een verstoring in de relatie, kinderen die uit zo’n verstoorde relatie zijn geboren in Suriname of in Nederland, personen die de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt en niet meer vallen onder voogdijschap. Deze groep kan doordat ze geen verblijfsstatus hebben, niet verder studeren. Ook personen die als gevolg van familie omstandigheden en voor medische redenen in Nederland waren en van wie de vakantiestatus is verlopen. In de groep zijn er ook mensen die hun werkvergunning zijn kwijtgeraakt als gevolg van bedrijfssaneringen en/of bedrijfssluiting.

Ristie: “We mogen niet langer wegkijken. Een Generaal pardon is hier op haar plaats. Jammer dat een eerder verzoek hiertoe aan het Nederlands Koninklijkpaar nog onbeantwoord is gebleven. Dat doet geen recht aan de familiare en historische verbondenheid tussen Nederland en Suriname en tussen de gemeenschappen in Nederland onderling”. Het comité riep de verantwoordelijke gezagsdragers op, om er nu eens serieus werk van te maken om deze gênante vertoning aan te pakken. “Dat getuigt van Besef! En niet het financieren van feestjes die morgen toch niet leiden tot oplossingen van maatschappelijke vraagstukken waaronder vele (ex)koninkrijkgenoten dagelijks te leiden hebben. Nee, we mogen er niet langer op toezien dat deze mensen onder erbarmelijke omstandigheden leven. Dat past niet bij een beschaafde familie.”, zo werd betoogd.

Gisteren (30 juni) kwamen mensen die beseffen een gezamenlijke geschiedenis met elkaar te hebben voor de 25ste keer bijeen. 30 juni is sinds 1993 uitgeroepen tot de landelijke dag van Besef. De nationale ceremonie van Besef vindt plaats op het Surinameplein in Amsterdam, waar ook sinds 2003 het monument van Besef staat. De jaarlijkse ceremonie is een moment waarop uitdrukking wordt gegeven aan een gevoel van verbondenheid met de (Nederlandse) grond. Het manifesteert de historische link met de stad die geen onbelangrijke rol heeft gespeeld in die verbondenheid zoals de geschiedenis haar beloop heeft gehad.

Er vindt uitwisseling plaats over zaken die nog krom zijn. Obstakels die geen recht doen aan onze historische verbondenheid en het alledaagse (samen)leven. Zo zijn er nog tal van uitdagingen op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, arbeidsparticipatie, het wegwerken van onderlinge achterstanden en het wegzetten van elkaar.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

40 REACTIES
 1. waarom zou je die mensen pardon moeten geven,, ze wilden graag srefidintie zijn..

  nu de baas zijn onderdanen tot echte slaven heeft gemaakt vrijwillig verplicht, waarbij zij niet onder wittie basie wilden leven, waarom zou je die zelfde mensen dan in het witte Nederland laten verblijven..

  laat maar opdonderen naar hun eigen land..

  het zijn altijd die zelfde soort mensen uit Afrika die hun hele leven lang, op de vlucht zijn op zoek naar welvaart, terwijl hun land waar ze ook vandaan komen stikt van de rijkdom aan grondstoffen..

  nu de moordenaar formeel door de recht bang is beschuldigt is van noord op de 15 personen, gaan er veel meer donker gekleurden het land verlaten om een beter bestaan te zoeken, want ze zijn leven lang al werkschuw..

  principes hebben ze nooit gekend..


  Maak melding
 2. Na die intiemiderende uitlatingen van die massamoordenaar, zullen er nog meer Surinamers in aanmerking willen komen voor een generaal pardon.


  Maak melding
 3. Het is niet waarschijnlijk dat Ristie zijn zin krijgt. Behalve die illegale Surinamers leven er nog een paar honderdduizend illegalen in Nederland.
  Zou men de illegale Surinamers een verblijfsvergunning geven dan moet je die anderen ook een verblijfsvergunning geven en daar is geen draagvlak voor.

  De overheid zal er ook niet veel voor voelen om er opeens zoveel uitkeringstrekkers bij te krijgen, want daar gaat het toch vooral om als men om pardonnen begint te vragen. Er lopen al genoeg lieden uit exotische landen te parasiteren op de Nederlandse samenleving. Meer dan de helft van de uitkeringen gaat daar naar toe.

  Wonen in Nederland is aangenamer dan in 80% van de rest van de wereld, dus het is begrijpelijk dat men graag naar Nederland of een vergelijkbaar land verhuist, maar helaas, Nederland is klein en vol en de wereld is groot.
  Probeer eerst maar eens wat van je eigen land te maken.

  Dat afscheid van Nederland vervelende consequenties kon hebben daar had men eerder aan moeten denken. Maar, onafhankelijkheid geeft zelfrespect en dat compenseert toch alle nadelen?


  Maak melding
 4. En maar blijven klagen, vragen en bedelen. Wat een misselijkmakende cultuur. Baas Bouta heeft de Noordzee niet meer nodig en wij zitten hier niet meer te wachten op mislukte gelukszoekers uit een criminele narco-staat als Suriname. Inpakken en wegwezen.


  Maak melding
 5. Meneer Sewcharan ,

  ik ben ontzettend blij met Uw uit één zetting wat u heeft neer gezet op Star nieuws..
  Ik ben heel bij dat er nog mensen in ons land rond lopen die de waarheid in pacht hebben en durven neer te pennen..

  vooral , dat u een hindoestaan bent en uw kennis bij deze overdraagt aan hét volk van ons land..

  wat mij betreft, 100 % goed, laat ze het maar weten, dat kennis – kunde de toekomst heeft en onze klein kinderen er profijt aan zullen hebben..

  ik hoop bij deze ook, dat er veel meer hindoestanen hun kennis zullen overdragen in het openbaar, zodat de komende generatie dit zullen meenemen voor hun eigen toekomst..

  Profisiat..


  Maak melding
 6. @ Marcel.

  Een bekende Hidostaanse wetenschapper (Dr.ir Arief Dahoe) heeft vele “top-publicaties” op wereld niveau op zijn naam !, en steeds bezig deze kennis over te dragen .
  Iets waarop Suriname trots mag zijn !

  Recentelijk ,zie het wetenscappelijk tijdschrift over Techniek etc.: zie via google: http://www.dahoe-bulk.

  Eindelijk geen coca-nieuws uit Suriname !!!

  Een aanrader voor docenten van ADEK, studenten en Staatsolie, Defensie, etc..


  Maak melding
 7. @ Marcel,
  Er zijn genoeg Hidostanen die hun etenschappeljke kennis wereldwijd doorgeven.
  Recentelijk kwam ik een publicatie tegen van de hand van een Surinaamse Hidostaan:
  Dr.ir Arief Dahoe in een gerenomeerde technisch vakblad tegen. Zie google :www.dahoe-bulk.
  Interessant voor ADEK-docenten,studenten, Staatsolie, defensie etc.
  Zag via google nog meer top wetenschappelijke publicaties
  van de hand van deze wetenschapper via:
  http://www.goolgle a.e.dahoe


  Maak melding
 8. Kondremangs. …ik schrik toch enigszins van sommige reacties hierboven op deze Keti Koti dag….men heeft dan niks begrepen of geleerd van de Surinaams/Nederlandse geschiedenis. ….terwijl Nederland allerlei soorten gelukzoekers binnenlaten, die het criminele pad opgaan….vergeet Nederland toch haar historisch/morele taak tav 308 jaar historie……Suriname en Nederland zullen op de een of andere wijze altijd met elkaar verbonden zijn ondanks verkeerde regeringskeuzes die aan weerszijden van de Atlantische oceaan zijn en worden gemaakt. ….de Surinamese die dan op de 1 of andere manier niet rechtsgeldig in Nederland verblijven….hebben waarschijnlijk daarvoor gekozen vanuit historisch perspectief en vanwege de situatie in ons land Suriname. …..ik hoop dat het bovenstaande vandaag bij iedere Surinamer waar ook ter wereld beseft zal worden…..het liefst had ik alle Surinamese bij ons hier om het land op te bouwen….maar WE hebben helaas de verkeerde lijders…..
  TIME WILL TELL! !!
  NOBRUYA


  Maak melding
 9. 9000 op 500.000 Surinaamse zielen is nogal wat.
  Ik zeg terug naar Suriname, help het land opbouwen!
  Hopen dat het geen paars gespuis is, want ze zijn geen aanwinst voor NL mochten ze gelegaliseerd worden.


  Maak melding
 10. Een generaal pardon is een onmogelijk verzoek. Suriname is sinds 1975 onafhankelijk en heeft geen recht op een andere behandeling.
  Stel je voor dat Spanjaarden, Fransen, Belgen, etc. zich er op gaan beroepen dat NL en hun land ooit één waren.
  .
  Een pardon wordt altijd gegeven op strikt persoonlijk gronden. Een generaal pardon, als het gegeven wordt, op administratieve redenen. Bv omdat de achterstand in asiel aanvragen erg groot is of omdat de groep uit oorlogsgebeid komt waar de verhalen van de aanvrager niet te controleren zijn maar naar grote waarschijnlijkheid wel waar zullen zijn.


  Maak melding
 11. Generaal pardon verlenen voor alle ongedokumenteerde suries in ruil voor verplicht integratie van alle surieneds en het opgeven van hun levendswijze van vrouwen ,drank en drugs en liefde op zijn surinaams. Met deze ruil worden de nakomelingen van de slaven volledig geintegreerd en geemancipeerd waardoor het gedoe van slavenverleden aan het einde komt. rutte blij en kwakoe blij. mooi toch.


  Maak melding
 12. Weinig kans van slagen.De bakra’s zullen niet blij van worden dat er nog meer legale mensen bijkomen om de anti piet demonstratie’s te ondersteunen.
  Voor als nog zijn ze gedoemd zich onopvallend te gedragen.Als ze betrapt worden in Ned.is het een enkeltje naar Sur. dus houden ze zich gedwongen koest.


  Maak melding
 13. Until we find a way to move, our love for each other will have to improve. You better take warning, no time to loose. Watch the middle east, it start from there. The third world slaughter, heading for the west frontier. So much doctrine, so much opinion. But our love for each other must be the strongest.


  Maak melding
 14. Die ma pola pang pang Saka Saka stront boelers African mother fucking shit moet gewoon opgedonderd worden .Die ma pima bouta moordenaar is toch president ,ga Dan zijn ass hole likken.waarom vraag je kaolo pardon .Oprotten vieze ma kaolo zooitje pang pola fuckers .Pardon Al’s ik jullie blaka mang pussy neukt Dan pas ga je schreew aaawww yeahhhhh your fucking dick is very big .


  Maak melding
 15. Mensen die hier niet thuis horen moeten het land uitgezet worden. Zie geen enkele reden om een generaal pardon voor die groep toe te passen. Daarna zijn het de Marokkanen, Chinezen en Turken die dat fel begeerde papiertje willen hebben. Het gros belandt daarna toch in uitkering. Zoveelste aanslag op onze welvaartsstaat.


  Maak melding
 16. Laat ze eerst zaken in hun eigen land goed doen…..Gaan ze Ned. opdragen om generaal pardon te geven! Rot toch op joh……Wat een grap….Weer zo’n idioot die wat verzint en daarmee in het nieuws denkt te komen….


  Maak melding
 17. Niet nog meer van die Surinaamse mannen hier! Het zijn duivels. Niet alleen de Creolen maar ook de Hindoestaanse, Chinese en Javaanse. Ze hebben de slechte gewoontes van de Creolen overgenomen.


  Maak melding
 18. Marcel jij bent een vieze narcist en een volledig idioot.je moet gewoon je bek dicht klappen. Zwijg strontzak. Op alles dat jij negatief lult over surinamers ga ik jouw fucking uitschelden.


  Maak melding
 19. Undercover you ma pola je bent geneukt door die fucking blanke.je moet zeker een vieze pik in je bek gehad hebben.j bent een gat likker.


  Maak melding
 20. Robertito tijd om je enkele ticket te regelen via het IND. Graag zsm op tyfen naar suribabwe. Bouterse wacht op je daar. Have a nice day


  Maak melding
 21. @Robertito,

  Hé lul het is ketie kotie hoor denk erom, straks wordt je nog in de boeien geslagen!
  Wat een viespeuk tjé potie.


  Maak melding
 22. Te weinig info om hier wat over te zeggen.

  Triest dat dit Surinamers in Nederland overkomt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding
 23. @ A.Lochana,
  De Indiaanse vrouwen moesten “basra ingi kinderen” voor ze
  baren !, onder het toeziende oog van de mannen in hun hangmat . Gebeurd tot nu toe: nu met Brazilianen !!

  Erger nog hun land(als oorspronkelijke bewoners) werd door deze Marrons-bosnegers geroofd en ze werden verdreven van hun jacht en woongebieden!
  De Indianen moeten ook herstelbetalingen eisen van deze Marrons en hun leider de bankrover !!


  Maak melding
 24. Wijlen Lachmon had gelijk maar idioten wilden coute ke coute direct de onafhankelijkheid gerealiseerd worden. Als een kind eigenwijs en met grootspraak het ouderlijk huis heeft verlaten komt een keer met hangende pootjes weer terug !!!!

  Maar het is bekend bij een bepaalde groep dat ze niet de compententies hebben om een land welvarend te maken. Eentje had beloofd om van Suriname een 2e Dubai te maken maar wat ik nu zie dat Suriname getransformeerd is in een 2e Haïti.


  Maak melding
 25. @Srefidonkaw, schrijft “Maar het is bekend bij een bepaalde groep dat ze niet de compententies hebben om een land welvarend te maken.”

  Dit geldt voor 100% van de inwoners van Suriname. 95% heeft niet veel of niks en die het wel hebben profiteren ook van de chaos en wanorde in dat land.

  Dit probleem zie je ook in de herkomst landen van alle groepen in Suriname. Het heeft dus niks met bepaalde groepen te maken.


  Maak melding
 26. ro-ber-ti-no , ik neem je niet kwalijk,, je niveau is ver beneden A’dam wateren bijna onder water, je mag nog net door ademen .

  dit is precies wat jou lijder beoogt, alle domkoppen onder zijn hoede, dan kan hij jullie hele leven als slaven gebruiken dom houden..

  kijk maar om je heen als je tenminste in sme bent..

  Chinezen, Hindoestanen, Javanen, Libanezen, enz gaan met de dag vooruit die blakas blijven hun hele leven op het zelfde niveau hangen ook al hebben ze allemaal tien tallen diploma.

  verstand zit in de uitlaat pijp de gegoeden daar gelaten..

  Bravo Brunsie is speciaal in Santo Boma geweest om zich zelf wijs te maken en kwam tot de ontdekking, dat er al daar alleen zijn soort genoten van Afrikaans afkomst aanwezig waren meer dan 90 %..

  en jij nu.. wat voor verstand heeft jou moordenaar.. dief, oplichter, moordenaar, liegen bedriegen, drugs dealer, coke snuiver, staatskas leeg geplunderd z. w. hij als zijn zoon, klein zoon allemaal opgesloten voor drugs ..

  laatst nog beoordeeld voor 20 erbij en in Nederland moet hij 11 jaren kome zitten..


  Maak melding
 27. @ Herkomst,

  Citaat: Dit probleem zie je ook in de herkomst landen van alle groepen in Suriname. Het heeft dus niks met bepaalde groepen te maken.

  Ga langs hans anders of een goede opticiën?????


  Maak melding
 28. Eindelijk dat iemand opneemt voor de doelgroep (ex- ned. rijksgenoten). Het zijn oud-nederlanders die voor 1975 geboren zijn. Ik ken een paar die tussen wal en schip zijn geraakt. Er zijn pardons geweest voor vluchtelingen maar geen genrale pardon dan zou deze doelgroep ook in aanmerking zijn gekomen voor een paspoort. Ik vind het erg discriminerend. Ik wil ook aansluiten bij uw comite om deze doelgroep te steunen. Vooral zieke mensen o.a. psychische klachten etc. Deze mensen kunnen nergens terecht. Terugsturen kan niet. Wie moet voor hun zorgen. Situatie in suriname is zeer ernstig. Wij moeten een vuist maken en NU.


  Maak melding
 29. Er staat een paar telefoonnummers maar als je bel dan neem niemand op, Is dit soms een grapje of zo.
  Ik probeer waterkant.net te bellen maar het lijkt als of ze dood zijn.
  Als het echt is verteld dan waar mensen kunnen bellen of schrijven.


  Maak melding
 30. Sorry, mensen die geen normen en waarde kennen,moeten wij ons tijd niet verspillen. Werk en verblijfvergunning gewoon voor een ieder. Die mensen die krachtermen gebruiken, mogen een goede gezegende tandpasta en tandeborstel gebruiken.leef en laat leven. Iedereen moet vrij zijn om verblijfsvergunning aan te vragen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES