Bouterse na strafeis: ik begrijp dat er feest is aan de andere kant

54

PARAMARIBO, 30 jun – “Ik begrijp dat er feest is aan de andere kant.” Dit zei president en verdachte Desi Bouterse tijdens de herdenkings- en verzoeningsplechtigheid voor slachtoffers van ‘politiek geweld’. “Allerlei trucs die men uithaalt”, zo typeerde Bouterse de laatste ontwikkelingen in het strafproces rond de decembermoorden. “Terwijl u dialoog zoekt, zinnen anderen nog op wraak.”

Die ‘anderen’ zijn de nabestaanden van de in 1982 geëxecuteerde mannen. Zij hebben geen boodschap aan het werk van het Comité Slachtoffers Nabestaanden van Politiek Geweld. “Het doet me goed dat u zich wil concentreren op het humanere, de pijn, er is pijn geleden. We moeten de vicieuze cirkel doorbreken. Ik heb ook de fout gemaakt te denken dat het politiek kan worden opgelost”, zei Bouterse.

Het comité zou het allemaal anders moeten maken. “Weet u hoe bevrijdend het is als er een forum is en je vrijelijk kan praten, met als enig doel ons te confronteren en gezamenlijk eruit te komen. We moeten naar dialoog, samen in staat zijn om waarheidsvinding aan de orde te te stellen, de pijn trachten te begrijpen. Laten we de achter ons liggende periode nemen als barensweeën van een natie”, aldus Bouterse.


54 REACTIES

 1. DDB zegt : “Terwijl u dialoog zoekt, zinnen anderen nog op wraak.”

  TOTALE ONZIN : Een strafzaak tegen massamoordenaars heeft niets te maken met WRAAK, gewoon WET en GRONDWET volgen en berechten de MISDADIGERS !

  ELKE WETSOVERTREDER WORDT IN EEN DEMOCRATIE GEWOON AFGESTRAFT DOOR DE RECHTERS !

  WRAAK en HAAT is, hr DDB, Ongewapende en Onschuldige staatsburgers, MARTELEN en vervolgens doorzeven met KOGELS !


  Maak melding

 2. je geweten bint nu los te komen , je krijgt nog een hard aanval..

  jepie no dé..

  tijd perk ” a no mie ” is voorbij..

  je kunt net zoveel zand er over gooien, maar het helpt niet meer..


  Maak melding

 3. Na al die jaren mag er nu wel gefeest gaan worden na het horen van deze strafeis, die moordenaar vergeet er bij te vertellen, dat hij al 35 jaar gefeest heeft op kosten van de belastingbetaler, terwijl hij die jaren opgesloten had moeten zijn.


  Maak melding

 4. Het is nu de tijd de DiDiBri hardhandig op te pakken!

  Amerika, Frankrijk en Nederland!! maak een vuist en ga hem halen, desnoods met geweld!!!!en wat er dan ook mag gebeuren!!! pak hem op!!!!! de tijd is er nu rijp voor!!!! !

  De tijd van dialoog en verzoening is al voorbij!! Ik heb ook fouten gemaakt!! Dit is een teken dat hij nu al in zijn broek aan het schijten is!

  En natuurlijk is er feest! Ik dans al zonder muziek!! De nagara en de brassband komt eraan!!


  Maak melding

 5. Master Killer Bouterse …. ” laten we de achter ons liggende periode nemen als barensweeën van een natie”.

  My God … Master Killer Bouterse …. is totaal van lotje getikt.

  15 weerloze burgers in koele bloede doodschieten …. op de T.V verklaren dat men bezig was een coup voor te bereiden ….. vandaar dat ze op de vlucht doodgeschoten zijn.

  Stelselmatig ook ’s landskas leegroven ………….. en …………

  de Drugsveroordeelde Moordenaar … wil ons doen geloven dat de periode van MOORDEN en STELEN barensweeën zijn van een natie !!


  Maak melding

 6. Schaamteloos en compleet gestoord.
  En dat durft hij te zeggen op een dag waarop en een plek waar zgn de slachtoffers herdacht worden.

  SCHANDALIG.


  Maak melding

 7. Bouta vermoorde en martelde mensen die hij verdacht van het plegen van een coup maar voor zijn eigen coup wil hij amnestie en er over “praten” ???????????????????????


  Maak melding

 8. Te laat, Bouterse. Eerst gelogen over de moorden, daarna volgehouden dat je er niet bij was, vervolgens de moordpartij bagatelliseren als “dat 8-decemberding” en nu begrijp je de pijn? Gewetenloos en misdadig, dat is jouw gedrag en karakter. En je likkers, die zullen nu een tong hebben als schuurpapier. Zo hard likken ze om hun gunsten te behouden.


  Maak melding

 9. Bouta Joe beest ie kierie ding sma kja tok en wreed ook dus
  Vroeg of laat Jabi foei pai boi!
  Gods molen maalt langzaam maar zeker!
  Bouterse zal als gahaffi of el chavez dictators eindigen!
  En dan gaan wij feesten ja want ie fok a kondre up!


  Maak melding

 10. De kogel is reeds lang door de kerk.Kenmerkende jaren voor de Surinaamse geschiedenis
  25 februari 1667-1863 ,1975 -1980 , 1982- 1986 .Koloniale tijd,Zelfstandige tijd gevolgd door een omwenteling of interne machtsstrijd.
  Het volk van Suriname heeft Bouterse uiteindelijk zelf gekozen tot president.
  Hiermee heeft het volk duidelijk gekozen voor het pad van bezinning.Een selecte groep voornamelijke de oude gevestigde elite,onder alle slachtoffers en hun nakomelingen zijn anders gezind.
  Kun je ooit spreken over rechtspraak of rechtstaat.
  Wanneer je teveel gewicht legt op1 zijde van de schaal zal de balans overslaan.
  Maar indien je je ook bekommert over andere kant van de schaal en met evenveel overgave respecteert, en er even veel gewicht op legt.Komen de schalen in balans.
  Dan zijn er geen winnaars of verliezers.
  Zoniet dan valt de rechtspraak en de rechtstaat van zijn voetstuk,en zal er altijd oorlog zijn tussen mensen onder elkaar.
  Daarom ga ik voor een evenwichtig einde van dit hele acht december straf proces.


  Maak melding

 11. Laat u zich niet afschrikken door de rechterlijke macht, zegt deze asshole ook nog, tijdens een spoed vergadering vanavond, m.a.w.ik regel dit wel even.


  Maak melding

 12. De andere kant viert feest…hoe komt hij erbij?Je viert geen feest als een ander naar het gevang moet.Ik respecteer elk levend schepsel.Maar ik respecteer ook de wetten van het land.En als jij jezelf niet respecteerd en de wetten in het land met de voeten betreedt.Ja dan moet je instaan voor de gevolgen vroeg of laat.Zo werkt dat en het geldt ook voor mij en mijn kinderen en allen die ik lief heb.De wetten in een land staan boven alle goedpraterij en partijdigheid.Vroeg of laat krijg jij de rekening gepresenteerd.Niet omdat iemand je onwillig wil zijn of tegen je is.Maar omdat je moedwillig alles naar je hand hebt gezet denkende heer en meester te zijn.Er is een HEER en MEESTER de rest is ‘JUST FOR THE TIME BEING’


  Maak melding

 13. Bouterse je moet niet zo lullen maar voor het gerecht komen en je verdedigen over de moorden die je in 1982 hebt gepleegd.Je moet je ballen tonen dan pas ben je een man.Al die indianen verhalen ten spijten.Zolang je de president bent van het land komt het nooit meer goed.Dat is mijn mening.Je hebt alleen maar verstand van wapens om te doden.Amerika moet Suriname helpen om van jouw af te komen want in Suriname is iedereen bang voor jouw.Je hebt het land failliet gemaakt en leeggeroofd.Het volk huilt van armoede en ellende.Maar het is hun eigen schuld om zo een domkop te kiezen als president dat is vragen om problemen.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 14. Het is de oppositie die met de trauma van 25 mei 2015 nog in haar maag zit. Via achterdeur als een zogenaamde rechterlijke macht denken ze aan de macht te kunnen komen.

  De DNA als wetgever dient krachtig op te treden en de Amnestiewet ten overvloede bekrachtigen.


  Maak melding

 15. waarom gaat Bouterse niet naar de rechtbank om zijn onschuld te bewijzen. Hij rent altijd naar Ocer, zodra hij de hitte voelt. Kijk naar de aantal mensen gisteravond in Ocer. Je kan de mensen niet altijd voor de gek houden. Misie- Kabba is de grootste Rediemoesoe van deze tijd. Hoe kan deze man voorganger zijn. Om de rechterlijke macht op die manier te bespreken.


  Maak melding

 16. De president begint te beseffen dat hij gegokt heeft en verloren.Had hoogst waarschijnlijk op een voorwaardelijke straf gerekend gezien hij dezelfde hobby deelt met Elgin.Hierdoor hadden ze buiten de rechtszaak ook wel eens ontmoetingen.De eis van 20 jaar komt dan ook als een rechtse van Ali aan.


  Maak melding

 17. Anand Hindori
  Het is de oppositie die met de trauma van 25 mei 2015 nog in haar maag zit. Via achterdeur als een zogenaamde rechterlijke macht denken ze aan de macht te kunnen komen.

  De DNA als wetgever dient krachtig op te treden en de Amnestiewet ten overvloede bekrachtigen.

  ===========================================

  Tegen zoveel lariekoek is geen onkruid opgewassen. Luister goed het gaat hier om een proces waarbij mensen van de krijgsmacht een misdaad hebben gepleegd. Niet vervolgen van de daders zal Suriname in diskrediet brengen. Ook vanuit de samenleving moet een signaal uitgaan dat misdaad (in dit geval meervoudig moord) niet loont.

  Je hebt nog steeds niet door dat internationale wetgeving boven de surinaamse wetgeving staat. De zelfs gecreëerde amnestie wetgeving is onacceptabel en niet uitvoerbaar. Het kan dus de prullenbak in. And last but least, in een rechtsstaat heeft de RECHTER ALTIJD het laatste woord.

  Suriname is altijd nog een democratische rechtsstaat !!!


  Maak melding

 18. =Bouterse is op bedel toer voor verzoening!!! Inderdaad de nabestaanden vieren feest, maar hun zonen komen NOOIT meer terug dus zij blijven met verdriet.

  Bouterse en co schoften dat jullie zijn.


  Maak melding

 19. Dan heb je het verkeerd begrepen meneer de hoofdverdachte!

  Het is niet meer dan terecht dat er na zoveel jaren een strafeis is uitgesproken, dat geeft een stukje voldoening, niets meer en niets minder.

  Feit is dat deze hoofdverdachte het gezinsleven in suri compleet heeft ontwricht.
  Moeders die hun kids alleen moesten opvoeden. Kids die nog een vage herinnering hebben van hun vader omdat ze erg jong waren.
  Kids waarvan de vader ontbrak bij hun diploma-uitreiking, huwelijk, geboorte van hun eigen kinderen.
  Kinderen die hun grootvader nooit hebben gezien.

  Dit geldt ook voor al die moiwana nabestaanden, en gesneuvelde militairen, complete gezinnen zijn ontwricht.

  Daarnaast al de suriś die verdwenen zijn en van wie de nabestaanden nog steeds niet weten of ze in leven zijn.
  Ook de suri’s die het land hebben verlaten vanwege hun veiligheid en of betere toekomst voor hun gezin.

  Kortom deze hoofdverdachte heeft de totale suri- samenleving ontwricht.

  Absoluut geen reden om te feesten, eerder opluchting omdat het recht zal zegevieren.


  Maak melding

 20. Pas als deze duivel bouta niet meer leeft ga ik feesten en full blacklabel drinken. En rampetampen van de verlossing en wederopbouw van mij Suriname weg met deze spook fosiel weg weg ermee. Bouta ga weg .


  Maak melding

 21. Natuurlijk gaan wij feestvieren jij moordenaar bouta,Na 35 jaar horen wij goed nieuws,alle redenen om te feesten!!
  Ach kijk bouta wat doen je volgelingen,de zogenaamde mensen van de andere kant…ze rouwen ze zijn in rouw gedompeld.Dit is de eerste stap om jou te berechten moordenaar en wij doen geen stap achteruit,Ons doel is jou in de gevangenis te gooien voor altijd want dat verdien jij!!


  Maak melding

 22. Artikel 148 gaat nu in voor Suriname.De wetgevende macht was genegeerd.De rechterlijke macht heeft wetgevende macht onderuit gehaald en staat nu eenzaam.Deze twee machten horen eendrachtig /eensgezind gehoor te geven.Anders is er geen uitvoering mogelijk.
  Eerder werd de amnestiewet terzijde gelegd.
  Nu is de staatsveiligheid in gevaar ten gevolge van het acht december straf proces.
  De president is onschendbaar ook voor de rechterlijke macht van het land.
  Internationaal was het niet mogelijk zo een chaos te creëren.grappig ja dat dit nationaal mogelijk was.


  Maak melding

 23. @@Brada, zelfs hou ik niet van feesten en gebruik ook geen alcohol, maar zodra die schoft Bouterse dood is ga ik zeker uitgebreid feest vieren.
  Een verlossing voor het land en volk.


  Maak melding

 24. Ja tuurlijk is er feest!! Hopelijk verdwijnen al die vuile paarse ratten uit het kabinet. Vuile criminelen aan de macht vernietigt het hele land.

  Kunnen andere landen niet helpen om deze moordenaar op te pakken???


  Maak melding

 25. Anderen zoeken wraak! Lulkoek. Anderen zoeken GERECHTIGHEID!!! Er kan en mag geen voorbeeld komen dat iemand of een organisatie (leger) onveroordeeld en ongestraft weg kan komen met moorden.


  Maak melding

 26. De rechterlijke macht is na al die jaren van corruptie, verwaarlozing, mismanagement en nalatig gedrag van diverse regeringen nog onafhankelijk gebleven, hoe lang nog!!


  Maak melding

 27. Zijn kleingeld is op om mensen terug te betalen!!!!

  Ga gewoon zitten man en sterf in de bajes …. daar heb je recht op!!!

  Je BS praatjes gaan je niet meer helpen


  Maak melding

 28. Typisch het gedrag van een moordenaar zonder geweten. Deze man hoe dan ook zsm van het politieke podium geëlimineerd worden. Schaamteloze vertoning van al die idiote ndp-ers. Ellendelingen bij elkaar met een narcitische moordenaar en vernietiger van Suriname in de voorhoede. Die hele familie moet de gaskamer in, weg met deze harteloze mensen.


  Maak melding

 29. Bouterse: ’God maakte mij president’

  Maak je jezelf niet onsterfelijk belachelijk met deze uitspraak? Ik denk dat deze klucht is opgevoerd voor binnenlandse consumptie en zijn achterban. In een geciviliseerde/ontwikkelde samenleving gaat dit soort onzin er niet in. Als god je daar geplaatst heeft, zullen velen afstand moeten doen van het geloof, want veel van de geboden van god zijn overtreden:

  6.Gij zult niet doodslaan.

  7.Gij zult niet echtbreken.

  8.Gij zult niet stelen.

  9.Gij zult geen valse getuigenis spreken tegen uw naaste.


  Maak melding

 30. nu is hij echt wakker geworden..

  ziet er goed gezond uit, is niet meer ziek, komt wel/niet in de poppenkast zijn woordje doen..

  ano mie, ano mie, die gene zijn al lang breed dood begraven/gecremeerd..

  laat mij los , mijn kinderen klein kinderen zijn al opgesloten, laat mij gaan..

  miesi doe- bai waar blijft de welvaart..

  als je enige schaamte gevoel hebt, dan moet je nu aftreden als mens, anders ben je gewoon een lafaard ,

  wie wil je nog respecteren, welke staats hoofd buiten ons land gaat jou nog aanspreken..


  Maak melding

 31. “Terwijl u dialoog zoekt, zinnen anderen nog op wraak.”

  hmmm…laat me denken…waarom had hij die mensen in ’82 ook alweer laten oppakken en vermoorden.
  Was het niet uit wraak, omdat een groot deel van het volk achter deze intellectuelen stond en hij de problemen van het land toen zelf niet met dialoog kon oplossen??

  De man is echt van het padje af. En hij probeert nu het volk tegen elkaar op te zetten.


  Maak melding

 32. Dear President Bouterse,

  “Karma comes after everyone eventually. You can’t get away with screwing people over your whole life, I don’t care who you are. What goes around comes around. That’s how it works. Sooner or later the universe will serve you the revenge that you deserve.”


  Maak melding

 33. Dear President Bouterse,

  “In the long run, every man will pay the penalty for his own misdeeds. The man who remembers this will be angry with no one, indignant with no one, revile no one, blame no one, offend no one, hate no one.”


  Maak melding

 34. Jullie gaan door?

  Niks anders te doen met je leven?

  Please gaan jullie een hobby zoeken. Merken jullie niet op dat jullie je leven op slot hebben gezet door teveel met Bouterse bezig te zijn? Wat ook nog opmerkelijk is, is het feit dat niks wat jullie zeggen, wensen of voorspellen uitkomt. Dat komt omdat 90% van de reacties hier gestoeld zijn op haat en niet op een redelijk verstandelijk vermogen.

  Door de haat storten jullie dagelijks je hart uit op Waterkant, maar het raakt jullie eerder dan dat het Bouterse raakt.

  Bouterse is nu 70+ en tegen het einde van zijn presientschap is hij bijna 75. Ook al krijgt hij 100 jaar. Hij heeft bijna 40 jaar als belangrijkste persoon van Suriname zijn stempel op het land gedrukt, in alle vrijheid en weelde geleefd, maar hoe zit het met jullie dan?

  Jullie geven de mooiste tijd van je leven weg door hier op Waterkant en andere fora te zitten, waar jullie geen cent aan verdienen en jullie alleen maar ziek maakt van binnen, want iemand die dagelijks zoveel haat de wereld in slingert kan niet gezond zijn.

  Wat ook nog tot slot bijkomt dat velen van jullie je ware identiteit verbergen. Dat mag, maar zeg ook iets over jullie. Dat zegt ook dat jullie kennelijk weten dat wat jullie doen niet zuiver is want als je weet dat je eerlijk en oprecht ben stuur jij je naam en adres naar Bouterse en zeg tegen hem na mie taki”. Ik durf te wedden dat velen die zo gefrustreerd en vol haat reageren, wellicht zelf zeer verdienstelijk van Bouterse genieten. Kortom geen van hen is slachtoffer of ooit slachtoffer geweest.


  Maak melding

 35. Eindelijk begint men in te zien hoe ziek DDB in zijn hoofd is.
  Duidelijk is dat deze ellendeling en massa moordenaar niet getuigd van enige realiteitszin, welke debet is aan zijn gebrekkige gewetensfunctie, zijn almachtsideeen en overige persoonlijke complexen i.c mogelijke Borderline persoonlijk-heidsstoornis. Vanuit psychologische / psychiatrische oogpunt is er sprake van Multi Causaliteit (dit is bepaald) en mag de diagnose ” persoonlijkheidsstoornis” vastgesteld worden. In deze de ”Cluster B persoonlijkheidsstoornis die uit meerdere persoonlijkheidsstoornissen bestaat.

  Eerder kon worden vastgesteld de narcistische-, en de theatrale inslag of stoornis in DDB zijn persoonlijkheid.
  Uit zijn reactie bij dit artikel wordt thans toegevoegd, de Antisociale persoonlijkheidsstoornis met als belangrijkste kenmerk instabiliteit in het denken, voelen en gedrag en houding. Het moge duidelijk zijn dat met deze constatering, DDB onder huidige omstandigheden als zeer gevaarlijk moet worden beschouwd. Een kat in het nauw maakt immers rare sprongen. Het is dan ook niet te hopen dat de geschiedenis van de jaren tachtig zich herhaald.


  Maak melding

 36. hij kan beter in het geheim vertrekken met onbekende stemming..

  bij v.b. bij obiango-o..

  immers hij bezit 3 sleutels van zijn vriend..

  als na de volgende week nuchter is, zal hij anders piepen..


  Maak melding

 37. Hij is als een kat in het nauw gedreven deze vloek of kunu als president moet in het openbaar worden gexecuteerd 20 jaar is weinig dus laten we voor altijd bevrijd zijn van deze moordenaar laat er een frisse wind weer waaien over suriname ooooooo wat een opluchting dat zal zijn


  Maak melding

 38. En de nabestaanden hebben na 30 jaren recht op om een beetje blij te zijn en als de grote dag aanbreekt ook recht op een overwinings feest


  Maak melding

 39. DDB heeft een gebrek aan zelfinzicht. Het denken en handelen van deze ellendeling getuigt van weinige realiteits-zin. Er zijn bij DDB aanwijzingen voor ernstige impulsiviteit en vijandigheid en niet slechts om zijn eigen lijfsbehoud.
  Met zijn ziekelijke houding toont hij wederom geen respect voor de Rechterlijke macht en gezien zijn uitspraken ook geen respect of consideratie met de nabestaanden en anderen. Zijn almachtsideeën tonen duidelijk aan hoezeer hij in staat is anderen te misleiden door zaken naar zijn hand te zetten en/of anders de schuld buiten zichzelf te leggen.

  Het mag duidelijk zijn dat DDB zaken vanuit zijn eigen perspectief beziet en anders ook niet in staat is inzicht te tonen in hoe anderen ( slachtoffers, de samenleving) dit zien.


  Maak melding

 40. Hij beweert dat God hem heeft gestuurd om dit land te leiden.Hopelijk zal deze god waar hij het over heeft hem niet werderom opdracht zal geven moorden te plegen.


  Maak melding

 41. Natuurlijk is de andere kant opgelucht. Geen reden tot feest na alle leed dat is veroorzaakt door deze crimineel. En waarom opluchting: Alle pogingen het proces tegen te houden zijn mislukt. Kijk maar: de amnestiewet, in de prullenbak. Artikel 148 Grondwet, is verworpen door de krijgsraad, ultieme intimidatie van de staande en zittende magistratuur: heeft niet geholpen. Er zijn toch nog Surinamers op wie we trots moeten zijn, en dan heb ik het over de nabestaanden die zijn doorgegaan, de auditeur-militair (Elgin) en de DAMES van de krijgsraad.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.