Bouterse noemt strafeis moordproces ‘wanhoopsdaad’

132
krijgsraad - decembermoorden in Suriname

PARAMARIBO, 30 jun – Het heeft er weinig van dat Desi Bouterse de strafeis van de auditeur-militair echt serieus neemt. “Het is natuurlijk een wanhoopsdaad, dat een rechter op een dag opstaat en zegt: de president krijgt twintig jaren. Sommigen raakten in paniek, maar ik heb dat niet. Deze regering is gekozen door het volk. We zijn bezig uit het dal te kruipen, het gaat de goede kant op. Men wil ons op weg naar de verkiezingen van 2020 in problemen brengen”, zei Bouterse op het hoofdkwartier van zijn Nationale Democratische Partij, NDP.

De partij laat zich niet voor één gat vangen. ”Het kost soms wel moeite om je in te houden. Men wil ons uitlokken. We hebben geen behoefte aan chaos. We hebben een historische taak om dit land uit de malaise te halen. Ze willen ons vroegtijdig naar huis sturen of chaos orkestreren tot 2020. Maar er zal veel water door de Suriname-rivier moeten stromen om deze mammoetpartij omver te stoten”, zei Bouterse tegen kaderleden.

Hoe dan ook, tegenzetten mogen worden verwacht. “Als we werkelijk van dit land houden, is nu de tijd aangebroken om de handen in elkaar te slaan. Laat u zich niet afschrikken door de rechterlijke macht. We zullen de nodige maatregelen treffen. We zullen niets doen, waarbij men kan zeggen dat we de democratie schaden.”, aldus Bouterse. “We laten niet over ons heen lopen”, had partijgenoot Ramon Abrahams eerder gezegd.


132 REACTIES

 1. Geachte president u bent tot president gekozen door de parlementsleden in de DNA op een democratische wijze ik hoop dat u uw hoofd niet zal verliezen, maar ook het recht zijn beloop zal laten. Eentip: vraag aan Rutte om het Surinamedossier openbaar te maken dan kan er ook gekeken worden naar de rol, ik denk een niet zo fraaie, welke Nederland heeft gespeeld.


  Maak melding

 2. Een heldere boodschap van de NDP voorzitter aan het adres van de feestvierende contra’s. Deze figuren die verenigd zijn in vakbondjes, versplinterde politieke partijtjes, enz, en een deel van de rechterlijke macht hadden niet gerekend op deze krachtige reactie.


  Maak melding

 3. En nog steeds durft deze idioot bouterse te zeggen dat ze de goeie kant op gaan. Wat een gek. Kijk naar devaluatie, criminaliteit toegenomen bij de dag, tweespleit hindoestanen en creolen neemt toe, Chinezen nemen het land over Turken bezitten alle casino’s, bedelaars nemen toe, geen politie auto beschikbaar, je gaat dood in het ziekenhuis als je maar een gebroken teen hebt ,teveel om op te noem en deze hersenloze garnaal zegt dat het goed gaat .En niet te vergeten de enorme schulden.


  Maak melding

 4. Ookal wordt Bouta veroordeeld er gaat verder niets gebeuren.
  Waarom heeft NPS, toen zij aan de macht waren, Bouta niet gearresteerd?
  Waarom is Bouta nooit uitgeleverd aan Nederland?
  Het is goed dat de rechtzitting door gaat maar t enig wat gaat gebeuren is dat het proces een eind krijgt.


  Maak melding

 5. Als Bouterse onschuldig is, waarom heeft hij de amnestie geaccepteerd ????? Dan heb je toch geen amnestie nodig !!Nog minder de amnestiewet in deze !

  Laat Somo cantol, landrover maar komen vertellen waarom hij heeft voorgestemd voor de amnestewet en ook Carl,de Judas !!, als Bouterse onschuldig is !!


  Maak melding

 6. Ruben Roozendaal, wat een ZIELIG MANNEKE, om niet te spreken van een PERTINENTE BOEF en bovenal PATHOLOGISCHE LEUGENAAR

  Ruben Roozendaal (alias Creoolse Somo) is als MISLUKTE ‘GELUKZOEKER’ er niet in geslaagd, Bouterse te CHANTEREN en zover weten te krijgen om hem GELD/PAISA afhandig te maken, hetgeen hem wel GELUKT is bij de WANHOPIGE RACISTEN van de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij ofwel de Vieze Hoop Poep.

  Deze ZWAKBEGAAFDE Ruben Roozendaal heeft het niet door dat de RACISTEN van de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij ofwel de Vieze Hoop Poep, de SURINAAMSE REVOLUTIE met voornamelijk de WAARACHTIGE AFRO-SURINAMERS in de voorhoede zoals GEBRUIKELIJK, HISTORISCH willen TORPEDEREN. Zoals deze GEESTESZIEKE Ruben Roozendaal ooit aangaf, ligt zijn TELEURSTELLING in z’n MISLUKTE CHANTAGE-PRAKTIJKEN.

  Ooit beweerde deze Creoolse Somo Ruben Roozendaal, dat Bouterse wel zou hebben geschoten, terwijl de Aanklager Auditeur-militair Roy Elgin zelf stelt: “Weliswaar is er geen bewijs dat Bouterse heeft geschoten op acht december 1982”. Voor z’n TJOEKOE heeft onze ZWAKBEGAAFDE Creoolse Somo z’n THUIS gevonden in de CORRUPTE VHP – de Valse Hoop op Paé-partij ofwel de Vieze Hoop Poep. Het zij hem GEGUND, de BESTE plek voor CHANTAGE-PRAKTIJKEN.

  Er wordt TE VROEG GEJUICHT met deze ILLEGALE eis van de ‘Aanklager’, die niet wil of kan beseffen dat de SURINAAMSE ASSEMBLEE als Wetgever de WETTEN in het land maakt en niet één of andere Krijgsraad.

  De Aanklager Auditeur-militair Roy Elgin heeft zich op GLAD IJS begeven en RISKEERT een ZWARE GEVANGENISSTRAF, evenals de Krijgsraad, bij monde van mevrouw Valstein-Montnor. Om een WET geslagen in de NATIONALE ASSEMBLEE ofwel het Parlement te NEGEREN is STRAFBAAR en MOETEN deze Instituten BUITEN WERKING worden gesteld.

  De NATIONALE ASSEMBLEE van SURINAME treedt op als WETGEVER. Derhalve dienen WETTEN in de ASSEMBLEE gemaakt worden GERESPECTEERD en UITGEVOERD.

  De SURINAAMSE ASSEMBLEE is VERPLICHT dit instituut zich noemende Krijgsraad te ONTMANTELEN, op te HEFFEN en ONWETTIGE eis naar zich neer te leggen en de VERANTWOORDELIJKEN dienen te worden VERVOLGD.

  Verkiezingen worden BESLIST via een STEMBUS-GANG en niet via een MALAFIDE Krijgsraad of een Politiek BEDRIJVENDE Krijgsraad.

  DE AMNESTIEWET geldt, de eis van de PSEUDO-aanklager Auditeur-militair Roy Elgin is ILLEGAAL tevens STRAFBAAR.

  De Nationale Assemblee moet in actie komen en SCHOONSCHIP maken op JusPol.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 7. Ik citeer DDB:
  ” We zullen de nodige maatregelen treffen. We zullen niets doen, waarbij men kan zeggen dat we de democratie schaden.”, aldus Bouterse. “

  Hij zal de democratie niet schaden, maar hij kan zijn aanhangers niet tegenhouden.
  Reden: Land is in gevaar


  Maak melding

 8. Het is de oppositie die met de trauma van 25 mei 2015 nog in haar maag zit. Via achterdeur als een zogenaamde rechterlijke macht denken ze aan de macht te kunnen komen.

  De DNA als wetgever dient krachtig op te treden en de Amnestiewet ten overvloede bekrachtigen.


  Maak melding

 9. @RobG

  Whahaha wat een heerlijke haarscherpe analyse weer van je. Het verbaast me dat je met jouw IQ nog een toetsenbord weet te bedienen.

  Maar sure, iedereen die niet als een dom gansje achter die drugsdealer aanloopt is helemaal OMVER geblazen door zijn reactie haha.

  “The arc of the moral universe is long, but it bends toward justice.”

  Daar gaan jij en je baasje snel genoeg achter komen.


  Maak melding

 10. God heeft mij tot president gemaakt, oooooh vandaar dat het zo goed gaat met het land.
  Deze man is echt v/h padje af .Maar beste man, je kan er nu van alles uitkramen lekker slapen doe je voorlopig niet meer want je hersens (wat er nog van over is) kraken welke list je nu weer moet bedenken.


  Maak melding

 11. als de rechter geen beslissing kan nemen, dan moet je rechter nietig verklaren dus geen rechterlijke uitspraken, in het land.

  laat de moordenaar zelf recht spreken..

  schaf alle gevangenissen af laat die mensen vrij rond lopen politie naar huis sturen iedereen moet het maar zelf uitzoeken..

  deze moordenaar is een last tot de dood hem scheid..

  in wat voor een land leven wij, zelf in donker Afrika gaat het niet zo..


  Maak melding

 12. nat. dag van rouw,, waarvoor moet je gaan rouwen,, om deze moordenaar te steunen voor wat..

  verzoening over wat,, je pleegt moorden en vervolgens moet je gaan verzoenen voor wie..

  kome pé..

  laat hij zelf in Holland kome voor zijn grote vakantie op Scheveningen.. 11 jaren..


  Maak melding

 13. Als Laurens Neede van stal wordt gehaald,is het een teken dat de NDP in het nauw zit.Die wordt gebruikt voor intimidatie.
  Sharmila Mansaram is in levens gevaar belandt zonder dat ze het nog door heeft.En met Neede in de buurt is haar eerbaarheid ook in gevaar.


  Maak melding

 14. De Puinhoop Van 7 Jaar Desie Bouterse.

  Jong Suriname.

  Zo ziet het begin van het einde eruit..

  jammer voor de gasten die Bouterse een warm hart toe draagt.. Deze beste man gaat zijn oude dag achter slot en grendel door brengen…

  Read my lip mensen.. daar hoef je geen helderziende vr te zijn.. ..


  Maak melding

 15. In het openbaar zegt de … de Drugveroordeelde Moordenaar … Desiré Delano Bouterse … we respecteren de Rechtstaat … intussen … in klein verband … worden plannen gesmeed om chaos te creëren.

  Wie denken de MALOTEN van Ocer voor de gek te houden.

  De bijeenkomst in Ocer laat duidelijk zien wie de
  ” voettjoekers ” zijn van de Nationale Dieven Partij.
  Ze zijn gefilmd … terzijnertijd … wordt er stuk voor stuk met hen afgerekend.

  Bepaalde zgn toppers waren niet aanwezig … ze zijn bezig hun vlucht naar het buitenland voor te bereiden. Ook op hen wordt gelet … vluchten kan niet meer !!!!


  Maak melding

 16. RobG

  Een heldere boodschap van de NDP voorzitter aan het adres van de feestvierende contra’s. Deze figuren die verenigd zijn in vakbondjes, versplinterde politieke partijtjes, enz, en een deel van de rechterlijke macht hadden niet gerekend op deze krachtige reactie.

  ============================================

  De reactie van de NDP was te voorspellen. Het is een politiek gemotiveerd proces waarbij Bouterse geslachtofferd. moet worden. Het zijn de vakbonden, oppositie partijen en andere duistere krachten die het gedaan hebben. Get a life… In een fatsoenlijke rechtsstaat zou Bouterse per direct aftreden om zijn verdediging ter hand te nemen en het landsbelang niet verder te schaden. Ben geen fan van Adhin, maar laat hem de boel maar runnen tot 2020. Dat zou de verkiezingsuitslag recht doen. In mijn ogen is de rol van de persoon Desi Bouterse uitgespeeld.


  Maak melding

 17. @ RobG

  “Een heldere boodschap van de NDP voorzitter aan het adres van de feestvierende contra’s. ”

  Beste Rob
  De man wist het verschil niet tussen eis en vonnis. Ocer was koud en leeg en weinig enthousiast. Dreigementen als van Laurens Neede slaan helemaal nergens op.
  Beste Rob deze mensen zitten in een egeltjes stelling en geloven dat Maurice Bishop nog leeft.

  Heeft u de opnamen in Ocer gezien en de Jongelingen Misiekaba en zijn schandknaap “We shall over come’ horen zingen.
  Mensen durven niet meer in paars over straat beste RobG. Wandelende lijken als Alibux en goudrover Harvey Naarendorp, Neede en Abrahams zijn niet meer instaat om vanuit hun veranda de sloebers in Ocer op te peppen.

  Ook big mama Clairy Linger heeft geen power meer en de President begrijpt het allemaal niet meer als hij gaat claimen president te zijn bij Gods wil.

  Beste RobG ik ben overtuigd dat het een grote knal gaat worden want deze mensen zijn waanzinnig bang voor hun eigen schaduw.


  Maak melding

 18. Meneertje voelt de hitte en gaat voor de weg van verdeel en heers. Kijken hoeveel van die ratten op 9 juli in Para opkomen voor de moordenaar en vernietiger van Suriname. ABOP moet maar aan krachtmeting in Para gaan doen. Kijken of de organisatiekracht van de boevenpartij van de overige partijen wint. Deze man is een vloek, gewoon weg een vloek voor land en volk. Weg ermee!


  Maak melding

 19. Sinds wanneer heeft deze schoft de rechtstaat en vele belangen van het land en volk serieus genomen???
  Ik hoop dat de NDPérs die lege stoelen in Ocer hebben geteld.

  Ik blijf erbij:::velen die samen met Bouterse werken zijn even waardeloos, en zie die geweldige geestelijke leiders van Bouterse.

  Als NDPérs gentle zijn dan zorgen zij ervoor dat hun vader wel naar de rechtbank gaat om zijn onschuld te bewijzen, maar nee, het opnemen voor hem staat op de voorgrond.

  Sommigen denken dat het de schuld is van de oppositie dat Bouterse een strafeis heeft gekregen. Ik vraag mijn af wat voor onderwijs deze gasten hebben genoten.
  Zelfs denk ik dat zij met die witte poeder van Bouterse bedwelmd zijn.


  Maak melding

 20. Een president die zegt MAATREGELEN te TREFFEN omdat er in een lopend strafproces een EIS van 20 jaar is gesteld door het Openbaar Ministerie ???????????

  Deze Paarse president is vergeetachtig, OOK THANS MAG NIEMAND, OOK DE PRESIDENT ZICH NIET INLATEN MET /ZICH MENGEN IN EEN LOPEND STRAFPROCES !
  HET IS EEN ALGEMEEN GRONDWETTELIJK VERBOD ! (ZIE ART 131 lid 3, Grondwet )

  De door de hoofdverdachte en kornuiten gewijzigde Amnestiewet is vanwege hetzelfde Grondwettelijke Verbod, niet geldig !

  Sranan krijgt waarschijnlijk eenzelfde dictatuur als in Venezuela, waarbij tegen de Grondwet in allerlei onwettige maatregelen worden afgekondigd door de Paarse dictatuur !

  PS : De Machthebbers onder leiding van de hoofdverdachte van massamoord vergeten ook artikel 54 lid 2 a van de Grondwet :

  “DERDE AFDELING BASISPRINCIPES VOOR HET FUNCTIONEREN VAN DE STAATSORGANEN
  Artikel 54
  1. De Staat is verplicht de kiesgerechtigden te registreren en voor deelname aan verkiezingen op te roepen. De kiezersregistratie zal niet voor enig ander doel dienen. Kiesgerechtigden zijn verplicht aan de kiezersregistratie medewerking te verlenen.
  2. Voor de organisatie en het functioneren van staatsorganen worden de volgende basisprincipes in acht genomen:
  a. beslissingen van hogere staatsorganen zijn bindend voor de lagere organen. Deze bepaling geldt niet ten aanzien van de Rechtsprekende Organen;”

  De Machthebbers willen ook niets weten van artikel 8 van onze grondwet :

  “GRONDRECHTEN PERSOONLIJKE RECHTEN EN VRIJHEDEN
  Artikel 8
  1. Allen die zich op het grondgebied van Suriname bevinden hebben gelijke aanspraak op bescherming van persoon en goederen.”

  Neen, deze Machthebbers juichen wanneer onschuldige en ongewapende Staatsburgers worden gemarteld en vermoord, zoals bij de 8 December massamoord !
  Een gewoon strafproces tegen massamoordenaars zien de Machthebbers als niet nodig/onwenselijk en bedreigen het Volk met onwettige sabotage-maatregelen !

  IS ER SPRAKE VAN EEN PAARSE VLOEK ?????


  Maak melding

 21. Bouterse is ontmaskert als een laffe leugenachtige moordenaar.

  De eis van 20 jaar is terecht en bewezen is dat Bouterse aanwezig was in Fort Zeelandia en leiding heeft gegeven aan de grootste moordpartij op ongewapende burgers in de Surinaamse geschiedenis.

  Deze drugsdealer, moordenaar en vader van 2 veroordeelde criminelen is president van een failliete corrupte narcostaat

  I rest my case


  Maak melding

 22. Bouterse heeft wel niet het tegendeel willen bewijzen.Want dat kan hij gewoon niet.Wat hij wel heel goed kan is de domme op hitsen.Maar al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel.


  Maak melding

 23. Een strafeis van 20 jaar onvoorwaardelijk is volgens de moordenaar en vernietiger van Suriname een “wanhoopsdaad”: hahahahah; wie is wanhopig? Hij geniet geen nationale immuniteit en moet na de uitspraak achter slot en grendel geplaatst worden. Basta!


  Maak melding

 24. Deze moordenaar noemt deze strafeis een wanhoopsdaad, in een vrijwel lege ocer, waaruit bleek, dat de populariteit van deze crimineel tanende is, moet je wel wanhopigige uitspraken doen samen met je fossielenclub, en die nepprofeet van een Misikaba, die het einde tijdperk Bouterse zien aankomen, en willen tenkoste van alles dit voorkomen, om hun eigen positie veilig te stellen.
  Deze mensen zijn een gevaar voor de democratie, terwijl ze willen laten geloven, dat ze een democratische partij zijn.


  Maak melding

 25. Als de storm is gaan liggen, zal de verdediging van de beklaagde een juridisch antwoord formuleren op de strafeis van het Openbare Ministerie. Dat is de normale gang van zaken.Waarom de achterban op dit moment gemobiliseerd moet worden is de grote vraag.De achterliggende gedachte is CHAOS veroorzaken en dan maakt het niet uit of de prijzen in de winkel onbetaalbaar zijn voor de gewone man.
  Er ligt een eis tegen de hoofdverdachte en nog een andere verdachte. Het Openbare Ministerie heeft nog een lange weg te gaan voordat de verdediging aan zet is. Waarom nu al zoveel ophef als “men”geen kwade bedoelingen heeft?


  Maak melding

 26. De wereld word gerund door dit soort narcistische psychopaten reptilian hybrid humanoids ,zielloze honden. Ze zijn overal.

  Dit smerige beest ddb


  Maak melding

 27. PAARSE LOGICA :

  Ik en mijn zieke “soldaten” plegen een Massamoord op

  Onschuldige Ongewapende burgers, en de

  RECHTERS die ons BERECHTEN volgens Grondwet en

  Wet, zijn bezig via het strafproces, CHAOS te scheppen !!!!!

  PS : Sranan moet verlost worden van deze Paarse idioten !

  HOOFDVERDACHTE, WEES een kerel, Schaf de Grondwet openlijk af en vestig jouw PAARSE DICTATUUR in het, door U, FAILLIET GEMAAKTE SRANAN !


  Maak melding

 28. Karma werkt pas wanneer de bevolking hem niet vloekt, want negatieve energie is ook energie voor dit soort wezens of beesten. een min komt aan als plus.. Stay neutral. and your wishes will come out


  Maak melding

 29. Meneer de hoofdverdachte, ik denk eerder dat jou speech een absolute wanhoopsdaad was.

  Jij vind de auditeur-militair grappig, nou de rest van de wereld heeft respect voor deze meneer.
  Het internet is wereldwijd ontploft, je hoeft niet eens zijn naam te ‘googlen’, alleen maar auditeur militair in te toetsen, wereldwijd wordt deze meneer geprezen!

  Feit is: De krijgsraad heeft de burger bouta gevonnist met een strafeis van twintig jaar.

  We zullen zien hoe grappig de krijgsraad is, als de strafeis omgezet wordt in een definitieve eis en wordt geoperationaliseerd.


  Maak melding

 30. Aangezien de Krijgsraad een strafeis heeft uitgesproken tegenover de hoofdverdachte de burger bouta, zie ik niet in welke burgeroorlog zal worden gevoerd?

  Wie gaat vechten tegen wie?

  De suri’s gaan alleen de straat op als het hun portemonnee betreft, dus wie gaat nou vechten, en waarvoor? Die bejaarde volksmilitie, die uit de mottenballen zijn gehaald?

  Effe vergeten, dat de baas van de auditeur militair nu de minister van Defensie is, omdat de post van de minister van justitie niet is ingevuld.
  Effe vergeten hoe de veteranen als grof vuil zijn weggezet, alsook de politie, die nog steeds wachten op enige structuur.

  Meneer de hoofdverdachte je bent geen bevelhebber meer, nog de militairen nog de politie zal gehoor geven aan jou pogingen te boel te verzieken.

  Deze mensen gaan je wel ophalen als het zover is, compleet met maskers.


  Maak melding

 31. Wanhoopsdaad? Van wie? De amnestiewet, beroep op artikel 148: dat waren pas wanhoopsdaden, zonder succes. Bouterse zegt dat God hem daar heeft gezet. En wie heeft de rechters daar gezet? Toch ook God, of hebben ze zichzelf benoemd. Hoe dom kun je zijn. Paniek … paniek … paniek … En de wereld kijkt en luistert mee, dat weet Bouterse! Denk aan VS, Frankrijk en Brazilië. Bouterse heeft weinig ruimte en dat weet hij dondersgoed. Ik denk niet dat Bouterse dit -letterlijk- gaat overleven. Zijn god wacht op hem om over hem te oordelen. Want die god heeft hem toch daar gezet?


  Maak melding

 32. @PaarseStruikrover,

  Jij bekijkt de wereld met een heel foute bril. De Amerikaanse president Trump krijgt toestemming om moslims uit bepaalde landen uit te sluiten van een bezoek aan Amerika. In het westen roepen ze ” het is discriminatie ” , maar ze accepteren het wel of ze moeten het gewoon inslikken wat Amerika hen opdraagt. Waarom mag de een wel en de ander niet. Mensen kunnen heel veel dingen zelf bepalen en aansturen in een bepaalde richting. De oppositie heeft haar uiterste best gedaan om de rechtsgang een bepaalde richting op te duwen.

  @Jojo,
  Ik vermoed dat de hele rechtsgang maar voor een klein deel persoonlijk is gericht tegen de heer Bouterse, maar dat de meerderheid binnen de oppositie zich richt tegen de NDP als geheel, de allergrootste partij die niet meer weg te denken is uit de Surinaamse samenleving en de Surinaamse politiek. De oppositie wil gewoon voorkomen dat het land normaal gaat functioneren. Zij van de oppositie, hebben/houden continu duiveltjes achter de hand om het ontwikkelingsproces te frustreren. Zij willen voor eeuwig in het machtscentrum bivakkeren. Geen wonder dat enkele marginale figuren binnen deze partijen luid roepen dat de NDP verboden moet worden. De NDP loopt ook niet te gillen dat NPS. VHP, PL, enz. verboden moeten worden? Het bestaan van deze partijen geeft de NDP juist kracht om te zegevieren in het landsbelang. Zo zie je maar weer binnen welke partijen de Erdogan’s van Suriname zich verdekt opstellen.


  Maak melding

 33. Deze psychopaat beweerd ook nog door god gezonden te zijn,
  Om president van Suriname te worden,(artikel vandaag in de telegraaf), alsof god zulke monsters gecreěerd heeft, om president van een land te zijn, helaas voor dit monster bezit deze geen nationale immumiteit, dus bij een vonnis vande rechter, is het over en uit, vandaar al die agressie tegen over de rechterlijke macht.


  Maak melding

 34. Het internet is de afgelopen dagen ontploft.

  Velen zijn opgelucht en laten hun ongenoegen blijken.

  Ook meneer de hoofdverdachte doet mee, hij geeft aan dat hij is ge-appt, na de strafeis, phoehoe, wat ontroerend.

  Deze man heeft vanwege zijn hoogmoedswaanzin en narcistische karaktereigenschappen, nog steeds niet door, dat iedereen die nu zogenaamd medeleven toont, dit alleen maar doet met in hun achterhoofd hun portemonnee.

  What’s in it for me! Een soort van overlevingsstrategie die je ziet bij zoogdieren, die niet zelfstandig kunnen nadenken.

  Feit is: de burger bouta is voorlopig gevonnist door de Krijgsraad en niet de overige 554.999 Surinamers, niet het land suri en ook niet de politieke partij ndp.


  Maak melding

 35. Dit alles moe3t hij aan de rechters proberen te vertellen in de rechtbank als verdachte!!
  En bovendien ..pot verwijt de ketel….zijn amnestie is bewijs van zijn eigen wanhoopsdaad!!
  Geef amnestie terug jij moordenaar bouta!!!


  Maak melding

 36. De zak heeft maakt bewust een spraakverwarring, het is niet de president die een strafeis heeft maar de hoofdverdachte Bouterse.
  Als het hij een echte vent was had hij zich verdedigd in de rechtbank. Alleen een grote bek voeren op het podium en voor de rest is het een lafaard van 70 jaar oud.
  Verschuilen achter een nep amnestie, en obstructie wettelijke macht. In veel ander landen had hij levenslang als eis te horen gekregen


  Maak melding

 37. @RobG
  Jij lummel.in Amerika is men nog niet klaar met de kwestie van verbanning.Het is zo dat de congres en zo vakantie hebben. Na de vakantie zal de zaak hervat worden en het gevecht zal wederom hervat worden. Het is niet zo dat de amerikanen alles slikken wat een domme trump bepaalt.Intussen is op alle vliegvelden in amerika advocaten aanwezig die deze mensen uit die landen bij te staan als ze gedetineerd worden en dat ook kosteloos.Overal is er een protest gepland.En trouwens is de verbanning slechts gedeeltelijk van wat domme trump eist.Surinamers slikken alles shit van bouta ze hebben zich aangepast,vergelijk de amerikanen niet met de domme surinamers,


  Maak melding

 38. Het deed zo zeer in ohh-Zeer!

  Misie-kaba is vanwege zijn ontiegelijke onkunde, zullen we maar zeggen, opruiend bezig.
  Meneer kaba, hoe zeer deed het in bijna lege Ohh-zeer.

  De beelden/foto’s geven aan, dat er meer stoelen dan mensen aanwezig waren 🙂 🙂
  Anderen geven aan dat alleen de structuren zijn uitgenodigd, daarom 🙂 🙂
  Nou, als je slim was, dan had je niet zoveel stoelen in ohh-zeer geplaatst, kwestie van nadenken.

  Wat ik zeker weet, is dat heel veel ndp’ers nu de grootste tegenstanders zijn van deze ndp-partij.
  Zoiets als met roken, de ex-rokers, zijn juist de felste tegenstanders.
  Fouten maken mag! dat moet, daar leer je van.
  N.B. een moord begaan valt niet onder een fout!

  @ndp, als jullie slim zijn en nog geloofwaardig willen overkomen, dan zoeken jullie asap een nieuwe voorzitter.
  Jullie voorzitter heeft én een brevet van onvermogen, én een strafblad van enkele kilometers; das een smet op de ndp.


  Maak melding

 39. Ben jij ook zo een vuile paarse rat!die niet inziet dat Suriname naar de klote is gebracht door jou baas. En nu zeiken dat Holland een vinger in de pap had. Jij ezel,Holland was en is blij zonder suriname.


  Maak melding

 40. =Deze laffe schoft Bouterse vind dat het een wanhoopsdaad is daarom gaat hij mensen vragen om op 9 juli de straat op te gaan om te demonstreren tegen die strafeis.

  Wie is hier nu wanhopig?????? De wereld lacht Suriname ook uit.
  Ga ervoor zorgen het land Suriname weer in orde te maken voordat je dood gaat.


  Maak melding

 41. Wacht tot Paramaribo platgebrand is.Met 1 lucifer is centrum plat.Onthou goed dat jou baas een lafaard is en dat er toffere gangsters zijn dan hem.Mijn plunjebaal staat al klaar Rog G als ik hem in mijn vizier heb op 1500 afstand dan haal ik diep adem en je baas zal nooit weten waar 7.62 vandaan komt. Ik kom maar met 6 vrienden en Suriname is plat.


  Maak melding

 42. @RobG

  Ik geloof dat dit je redenatie ongeveer is: “In het Westen zijn ook despoten aan de macht die allemaal oneerlijke dingen doen. Waarom mogen zij dit wel en wij niet?”.

  Rob, ben je stoned of gewoon dom? Dit heeft helemaal niks met de discussie te maken. Het gaat er niet om of Suriname een populistische dwaas als leider mag kiezen of niet (dat mag ze immers, net als de Amerikanen). De vraag is of dit goed is voor Suriname en haar inwoners.

  Hoe denk je dat de rest van de wereld Suriname ziet? Met een veroordeelde drugscrimineel als president die zijn concurrenten laat doodmartelen en een beleid voert waar Hugo Chaves jaloers op zou zijn geweest? Zij zien een zoveelste bananenrepubliek. Suriname is meer waard dan dat


  Maak melding

 43. Aan ALLE Paarse plegers van de 8 december-Massamoord- met-voorbedachte-rade, lees effe onze GRONDWET art 14 :

  “Artikel 14
  Een ieder heeft het recht op leven. Dit recht wordt beschermd door de wet.”

  UN DONDER OP NANGA UN WANHOOPSDAAD,

  GO SIDONG YU STRAFU !

  UN FAILLIET A KONDRE KEBA,

  UN OOK TU KANG VERNIETIG A GRONDWET !!

  PS : SRANAN PEOPLE O VERNIETIG A PAARSE VLOEK DISI !

  DOOR GOD GEZONDEN PAARSE MASSA-MOORDENAARS ????? IK DACHT HET NIETTTTTTT !


  Maak melding

 44. Bouterse komt met een gepasde reactie.
  Vrees dat de noodtoestand wordt uitgeroepen en dat Elgin ontslagen wordt. Zo blijft hij in de lengte der jaren nog aan de macht. Amnestie is ook geen optie te meer als er geen draagvlak voor is.

  Meer opties heeft Bouterse niet meer. Neem aan dat vluchten nog geen optie is.


  Maak melding

 45. Wat een onzin geroep en getetter allemaal weer.

  Amnestiewet? De meesten weten niet eens wat die inhoud.
  Laten we lekker de amnestiewet afschaffen en dan ook gelijk alle daders van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid (Voor de azijnpissers: ook DDB) voor de rechter slepen.
  Of was dat totaaaaaaal wat anders?

  De grootse slachting op onschuldige burgers? – Jullie moesten jullie schamen om dit de grootste slachting te noemen. Vertel dat eens in bijvoorbeeld Marowijne….en tegen de Aukaners of tegen het mensenrechtenbureau Moiwana’86………
  Of was dat totaaaaaaal wat anders?

  Meer onschuldige doden onder de burgerbevolking dan onder de strijders? Of wat dat geheel wat anders?

  Wat About: Atjoni waarbij zeven burgers koelbloedig werden vermoord?
  Of was dat heeeeeel wat anders?

  Waarom concludeerde de de Mensenrechtencommissie van Midden-Amerikaanse Staten in mei 1990 inderdaad de mensenrechten waren geschonden, en droeg de Surinaamse regering dringend op een onderzoek te starten en de nabestaanden te compenseren.

  Wie van de verantwoordelijken voor deze oorlogsmisdaden die hebben plaatsvonden zijn tot op heden gestraft?

  What about het gelijkheidsbeginsel?
  What about het politieke gewin?

  Dus een amnestiewet mag wel gelden voor de gruwelijke oorlogsmidaden maar niet voor de decembermoorden? Leg mij/nabestaanden dat eens uit.

  Jullie weten niet waar je het over hebt…………..


  Maak melding

 46. Kevin een vermakelijk stukje paarse proza. Je kan pas over amnestie praten als de daders veroordeeld zijn door een rechter. Dan is nog de vraag of de samenleving klaar is voor amnestie. Als je mij vraagt is Suriname te klein hiervoor aangezien de daders en nabestaanden ieder moment oog in oog kunnen staan. Dat gaat nooit werken.

  Waarom überhaupt amnestie verlenen ? Wat wil je ermee bereiken ? Dit is juist een kans dat het land kan laten zien dat misdaad niet loont.


  Maak melding

 47. Pablo ze moeten die Ingrid onder handen nemen met een tang. Alle nagels en tanden 1 voor 1 uittrekken daarna dat wijf dumpen in een massage salon.


  Maak melding

 48. @AJ Vraag aan Bouterse om het dossier dat uit de kluis van de DSB gestolen is!!

  @Anansi. Omdat er te veel laffe dagoes in Suriname rond lopen. Maar troost je het proces is nu begonnen en onomkeerbaar.

  @Kevin
  Opgrond van internationaal recht kan een amnestiewet NOOIT toepasbaar zijn voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid
  Ook zou het goed zijn als deze criminelen tevens voor de vele andere oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid die zij begingen veroordeeld werden. De Bouterse kliek heeft 100-de moorden op haar geweten.


  Maak melding

 49. Robg kan jij me uitleggen waarom de pg,Openbaar ministerie,krijgsraad nabestaanden 15 dec,getuigen die belastende verklaringen hebben afgelegd en de oppositie zo de pest aan de president hebben hoe komt de pg aan al die bewijzen van schuld en die 11 jaar en dino en meriba (zeker allemaal leugens)is het dan een complot tegen de president ik snap dit niet meer beste Robg aub Laat Me


  Maak melding

 50. @Loes Bere, ze krijgt een Dominicaans paspoort en mag dan in een andere hoedanigheid -werkster van plezier – terugkeren naar Suriname.


  Maak melding

 51. Ddb en boevenbende in wanhoop. Allerlei leugens en paarse misleiding vol duistere bedreigende scenario zijn er gaande. Gaan de verpauperde verarmde oerdomme dwaze debiele aanhangers eindelijk inzien wat hun oerdomme keuze als gevolg heeft gebracht of blijven ze oerdom volharden in de paarse leugenmachine van de gehele ndp regiem. Dan is gans het vol reddeloos verloren en zal de gang naar een burgeroorlog sneller zijn dan gedacht. Alleen de noodtoestand kan deze zeer misdadig vervloekte paarse ddb regiem aan de macht houden. Het volk verdiend deze komende ellende, zevenmalen erger dan in de jaren tachtig. WO ka.


  Maak melding

 52. Ik ben echt klaar met deze veroordeelde Drugscrimineel die het lef heeft te gaan bedreigen.

  Ik denk niet dat de Openbare aanklager onder de indruk is van deze Volksbedrieger en zijn compaan Sandew Hira.

  Jezus Christus: Wat bezielt deze Hira in hemelsnaam? Je broer is vermoord dankzij of misschien door deze zelfde man die door deze Hira wordt geprezen.

  Deze Hira is totaal GESCHIFT: Hij wenst aan te sturen op een BURGEROORLOG.

  DEZE KLOTE IDIOOT IS ECHT ZIEK IN ZIJN HOOFD.

  Deze mensen willen het land KAPOT MAKEN.

  IK BEN WOEDEND!!


  Maak melding

 53. Hehe @Neus, nu begrijp je me.

  Inderdaad, als je tegen de amnestiewet bent dan ook tegen de gehele wet en dus ook de opsporingen, vervolging van de verdachte van alle misdaden gepleegd in de periodes die de amnestiewet voorschrijft.

  Het kan niet zo zijn dat voor die persoon wel en voor de andere personen dezelfde daden wel of niet strafbaar zijn.

  Bouta verdacht van Moiwona? Mooi zoek het uit en spreek vonnis uit.
  De daden van brunsie……idem
  Alle daders en alle daden dan ook uitzoeken en veroordelen indien nodig. Maar niet de ogen sluiten voor de periode 85 tot en met 92 en openen voor alleen de periode 80 tot 85.

  Indien de amnestiewet dus niet geldt voor de decembermoorden, dan in zijn geheel niet.


  Maak melding

 54. Dear President Bouterse,

  Betreft: The Law of Karma

  Karma is a Buddhist term which comes from Sanskrit and relates to fate and action. You alone are responsible for your actions.

  It is the law of cause and effect, an unbreakable law of the cosmos. You deserve everything that happens to you, good or bad. You created your happiness and your misery. One day you will be in the same circumstances that you put someone else in.

  Bijvoorbeeld.
  1. Kijk maar naar wat met Uw zoon gebeurd is.
  2. U bent veroordeeld in Nederland.
  2. Na 35 jaren is er een eis en het doet er niet als er ooit een vonnis komt.


  Maak melding

 55. -NDPérs die zeggen dat het vonnis NIET uitgevoerd kan worden vanwege de amnestie gedoe. Ik ben geen rechter of advocaat, maar heb hier een stukje tekst voor jullie.::::::::

  ==Manorath zegt dat de amnestiewet verkeerd is aangeboden, waardoor die niet kan functioneren. Volgens hem was het een poging om het Openbaar Ministerie uit te schakelen, maar het parlement heeft een fout gemaakt bij aanname van de wet. Hij geeft aan dat op basis van de betekenis van amnestie, erop de eerste plaats niet gesproken kan worden van amnestie. “Amnestie kan op de eerste plaats alleen door de verdachte aangevraagd worden bij het tribunaal, bestaande uit de regering, nabestaanden, religieuze leiders en andere groeperingen. De verdachte zal hierna eerlijk vertellen wat zich heeft voorgedaan, spijt betuigen en vergeving vragen, waarna het tribunaal bepaalt als hij vergeven wordt. Ten slotte zal dan de verzoening plaatsvinden”, zegt Manorath. Volgens de advocaat is dit niet het geval geweest in deze kwestie, vandaar dat de amnestiewet terug zal kaatsen.


  Maak melding

 56. Man, man, man! lees nog eens wat deze virus zegt!!

  Ik heb 1 ding te zeggen!! ruim deze virus op!! klaar is kees!! ziekte is dan verwoest!! opgeruimd staat netjes!!!

  Amerika, Frankrijk en Nederland!! kom deze virus hardhandig bestrijden!!


  Maak melding

 57. Hallo ira, goed stukje. Precies om die redenen zal amnestie nooit werken in Suriname. Het land is te klein. Daders en nabestaanden staan dagelijks oog in oog. Gemeenschap is tot het bot verdeeld. Alleen een rechter kan over deze kwestie oordelen en de daders zullen hun straf moet uitzitten. Maar de paarse minkukels rennen achter het plan van Hira. Ik verzeker je dat de nabestaanden nooit zullen meewerken.


  Maak melding

 58. BREAKING NEWS

  Tegen Stephanus Dendoe, lid van de groep van 16, heeft auditeur-militair Roy Elgin een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 20 jaar geëist. Dit is de maximale straf die ook tegen Desi Bouterse is geëist. Het Openbaar Ministerie vindt dat er wettig en overtuigend bewijs is tegen Dendoe. Hij is volgens Elgin betrokken bij het beraden en uitvoeren van de moordplannen. Vijftien mannen zijn op 8 december 1982 op gruwelijke wijze omgebracht.

  Tijdens het verhoor in het 8 decemberstrafproces heeft Dendoe in alle toonaarden ontkend dat hij wat dan ook te maken heeft met de moorden. Hij was toen de moorden plaatsvonden, een ‘wasi’ gaan nemen bij zijn vader te Cottica.

  Er zijn bezwarende verklaringen afgelegd tegen Dendoe. Getuigen hebben aangegeven dat hij wel aanwezig was in Fort Zeelandia op 8 december. Onder zijn leiding zouden slachtoffers zijn opgehaald. Dendoe bleef erbij dat hij ondanks de situatie toen, van de toenmalige bevelhebber toestemming had om een ‘wasi’ te gaan nemen. Hij heeft veel later van zijn moeder vernomen dat mensen zijn doodgeschoten.

  Dendoe was vandaag niet aanwezig op de zitting. Hij werd eerder bijgestaan door Kathleen Brandon. Zij heeft zich intussen onttrokken van de zaak. De verdere behandeling van de zaak in de militaire kamer is door de Krijgsraad vastgesteld op 31 oktober.


  Maak melding

 59. @ Ira

  Het is de mening van deze advocaat. Dat mag.
  Hij gaat er alleen wel aan voorbij dat de amnestiewet niet uit 2012 is maar uit 1992 en zijn opstelling klopt dan niet geheel.

  Maar stel hij heeft gelijk:
  Dan zou de gehele amnestiewet moeten komen te vervallen en zal dus ook vervolging en berechting van de daders van de oorlogsmisdaden tijdens de binnenlandse oorlog moeten plaats vinden voor de nog niet vejaarde misdrijven.

  @ Koos

  Het is juist een groep nabestaanden die verzoening wil en geen rechtzaak.
  De meeste nabestaanden die wel vervolging willen wonen overigens niet meer in Su.
  Dan is er nog de groep nabestaanden van de periode 85 – 92…..die vallen dan wel onder de amnestiewet? Hoe eerlijk is dat?


  Maak melding

 60. @Kevin
  Je lult weer uit je nek. Ik had niet anders verwacht.
  Mijn reactie was dan ook niet AAN jou gericht, maar als reactie OP de stompzinnige onzin die jij steeds post.


  Maak melding

 61. @ Neus

  Dus als jij schrijft @ Kevin dan is dat niet voor mij bedoeld.
  Maar je laat je goed kennen….
  Het gaat er jou er niet om wat er wel als waarheid wordt gebracht maar dat je gewoon alles verdraaid om maar “TEGEN” te kunnen zijn. De waarheid intresseert jou niet.

  Charlatan

  Bah misselijk figuur dat je er bent.


  Maak melding

 62. @ Neus

  By the way
  Het leuke van oplichters en leugenaars is dat ze op een bepaald moment niet meer weten wanneer ze wel of niet de waarheid spreken en daardoor door de mand vallen.

  Een vraagje: Hoeveel alter ego’s heb jij?


  Maak melding

 63. Ok ik begrijp het dat velen die hier schrijven niet echt een hoge IQ hebben, dus bepaalde ingewikkelde zaken kunnen ze niet snappen.

  De President van Suriname is volgens de Grondwet onschendbaar. Nu denkt een rechtbank dat ze deze onschendbaar kunnen opheffen en gaan handelen tegen de Grondwet.

  Stel dat de rechter een uitspraak doet en zich bijv. houd aan de eis, wat dan? De President hoeft zijn functie niet neer te leggen, de Grondwet zegt niets daarover. De advocaat van de nabestaanden heeft vandaag ook zelf bevestigd dat de amnestiewet nogsteeds van kracht is maw zelf de advocaat geeft toe dst er met een vonnis niets gaat gebeuren ergo de President kan bij de volgende verkiezing gewoon weer herkozen worden en dat alles netjes volgens de ZGrondwet en wetten in Suriname.

  Ik denk dat Suriname zich brhoorlijk belachelijk heeft gemaakt met deze rechtszaak we worden internationaal uitgelachen als apen omdat je een eis of vonnis ga uitspreken waar er totaal geen consequenties aan zijn verbonden, iederen zal uitrindelijk lachen en doorgaan waarmee ze bezig zijn.


  Maak melding

 64. Kevin het zijn fronters hier op de site en die zijn in oorlog met feiten en de waarheid. Onzin en rommel is ook maar alles wat ze kunnen, ze schrijven maar zonder enig besef waar ze het over hebben.


  Maak melding

 65. @ RobG

  @Jojo,
  Ik vermoed dat de hele rechtsgang maar voor een klein deel persoonlijk is gericht tegen de heer Bouterse, maar dat de meerderheid binnen de oppositie zich richt tegen de NDP als geheel, de allergrootste partij die niet meer weg te denken is”

  Beste RobG u bent echt grappig. Het is een rechtszaak niet meer en niet minder tegen een persoon die verdacht wordt van betrokkenheid bij moord. Een persoon die toen de verjaring gestuit werd leider was van een politieke partij die in 2010 en 2015 de grootste van het land werd en die hem naast partijleider ook president liet worden.
  De doelstelling van de zaak is niet anders dan die in november 2007.
  Dat de hoofdverdachte ondertussen president is maakt de zaak in het heden ingewikkelder. Dat de president zijn partij en bevoegdheden gebruikt om wetten in zijn voordeel te gebruiken of te veranderen is een schande omdat het bij grondwet en internationale verdragen verboden is lopende rechtszaken te beïnvloeden.
  Misiekaba loopt te zwetsen dat de rechtsprekende macht de wet in de rechtszaal naast zich neer legt.
  Misiekaba geeft aan dat buiten de rechtszaal de wet van de NDP schijnbaar de enige wet is en dat is een enorm dreigement van een volksvertegenwoordiger die duidelijk hallicuneert aan de rechtsprekende macht..

  Laurens Neede gaat nog een maatje verder door te stellen rechtelijke macht denkt u nog even na voordat u vonnist want er zijn mensen die zich minder goed in de hand hebben dan ik en de president. Dat is een bedreiging van de rechtelijke macht waartegen het OM zou moeten optreden.

  RobG het is heel bijzonder dat behoudens waardering voor het onafhankelijk handelen van de auditeur generaal.
  Beste Rob besef dat de auditeur generaal nu voorleest wat in April 2012, toen de amnestiewet er door gejaagd werd, al klaar lag.
  Wie maken herrie en wie bedreigen er nu mensen die beargumenteerd onafhankelijk, op basis van het in 4,5 jaar gepresenteerde bewijs, hun werk doen.

  Waarom dreigen als je er van overtuigd bent onschuldig te zijn. Beste Rob het zijn dictatoriale neigingen zoals Misiekaba, Leede, Alibux, Heerenberg de zaak benaderen is een aantasting van de rechtsstaat.

  Indien ik de baas van de rechtelijke macht was zou ik bescherming aan vragen bij de OAS en om waarnemers vragen nu de grootste regeringspartij aangegeven heeft haar eigen weten slechts te hanteren.
  Indien de dreiging groter wordt zou ik als gerechtelijke macht asiel aanvragen in de VS ambassade.

  Rob de NDP is in opperste paniek en doet waanzinnige dingen die haar buiten de democratische rechtsorde plaatst.

  De NDP heeft keer op keer bewezen niet te kunnen regeren.

  Beste RobG Ocer was leeg, Ocer was niet Paars, Ocer was niet enthousiast. In Ocer hingen ze in hun stoel.
  We zullen 9 juli zien hoe veel NDPers in Para gaan verschijnen.

  Bouterse moet met nostalgie terug denken aan voor 2012.


  Maak melding

 66. Gisteren heeft men het overduidelijk in de DNA herhaalt dat welke vonnis dan ook NIET uitvoerbaar is, de wetgevende macht is het hoogste orgaan gekozen door het volk heeft een amnestiewet aangenomen en daar zal iedereen zich aan moeten houden. Deze duidelijke taal van de NDP in de DNA hadden ze veel eerder moeten uitten. Het is niet te laat maar het is duidelijk waar de meerderheid in de DNA voorstaat en zover ik weet is Suriname nogsteeds een democratie en rechtstaat.

  De tegenstaanders gaan terugkrabbelen zie de resctie van de advocaat, ze weten dat ze te ver zijn gegaan en de rechtstaat hebben ondermijnd door de rechterlijke handelingen laten treffen tegen de Grondwet. De Rechterlijke macht zal nu op hun blaren moeten zitten er moeten consewuenties zijn, dit mag en kan niet zo gelaten blijven, more to come.


  Maak melding

 67. Aan alle PAARSE DOMBO”s :

  Lees de uitspraak over de MOIWANA-zaak van het Inter Amerikaanse Hof vd Mensenrechten (staat boven Surinaamse wet en recht ! ) en zie hoe dit Mensenrechten-hof heeft geoordeeld over de toenmalige amnestiewet !

  Een aanpassing van deze wet ten voordele van DDB had dus geen enkele zin !

  Suriname moet op basis van de uitspraak van het Mensenrechten-hof ook de daders van de MOIWANA-massamoord VERVOLGEN !

  De staat Sranan denkt nog steeds te ontkomen aan uitvoering van uitspraken van internationale gerechtelijke instanties. Het zal ons arme land wederom veel geld kosten aan schadevergoedingen !

  PS : De Bouta-amnestiewetswijziging is tevens NIETIG, want in STRIJD met een VERBOD in de GRONDWET !


  Maak melding

 68. @azijnpissers op de amnestiewet

  Een stukje geschiedenis:
  Amnestiewet 1989 onder VHP opgesteld;
  Amnestiewet 1992 onder Venetiaan aangenomen;

  Door de invoering van deze wet was ook gelijk Olifant San verlost van enige vervolging op zijn laffe daad op Boyke.

  Niemand maar dan ook niemand heeft ooit over de amnestiewet geklaagd, nooit niemand.
  Pas toen in 2012 de wet veruimd werd en de periode 80 tot 85 werd toegevoegd stond de wereld op zijn kop.
  Pas toen de meeste misdaden “verjaard” waren durfde men openlijk de amnestiewet te becritiseren.
  Zelfs de opstellers van toen leveren nu kritiek.

  Maar blijven volhouden dat het geen politiek spel is….tuuuuuurlijk.

  Nog niet alle misdrijven van de binnenlandse oorlog zijn verjaard…..laten ze de amnestiewet maar gewoon te niet doen…kijken wat er dan gaat gebeuren.
  Als je een “mamoet” omver duwd kun je veel schde verwachten.
  Als Olifanten gaan vallen eveneens.


  Maak melding

 69. De Zpresidrnt zegt jongens er is niets aan de hand, ik ben niet onder de indruk en een clown jojo komt doodleuk beweren dst de NDP in paniek is.

  Is dit alles wat jullie hebben, kunnen jullie echt niet beter. Volgens mij zijn jullie in paniek voor wat er nog kan komen, deze weloverwogen en duidelijke reactie hadden jullie clowns niet verwacht. Just sit down and watch de NDP speelt niet.


  Maak melding

 70. Srafu dus jij weet het beter dan jullie advocaat. Vertel ons maar wie de amnestiewet nietig heeft verklaard en dus sinds wanneer het geen wet meer is.


  Maak melding

 71. @ Jojo

  Waarom precies in 2000 het vooronderzoek laten starten?
  Wie had destijds de meerderheid in de DNA?
  Hoeveel is 92 +18 jaar?
  Wanneer is NDP aan de macht gekomen?
  Wie was er vanaf 2000 tot 2010 aan de macht?
  Wie gokt er op dat de rechtzaak loopt tot 2020?

  Allemaal toeval? en besist geen politiek spel?
  Het zou kunnen, toevallige toeval.


  Maak melding

 72. Trouwens wie de geschiedenis kent van de Rechter in deze rechtzaak, weet dat ze een Grondwet en grondtecht schender is.

  Deze rechter heeft ex-Minister Alibux berecht en gevonnist, ze heeft alle wetten overtreden en Suriname moest Alibux uiteindelijk miljoenen betalen nadat Hij Suriname voor het inter-Amerikaans gerechtshof had gedaagd.


  Maak melding

 73. @ Wanhoopsdaad

  Die strafu roept in een ander topic dat alle slachtoffers van de binnenlandse oorlog gewapende groepen waren.
  Dat Bouta de Amnestiewet heeft gemaakt……

  Neem het hem niet kwalijk…hij roept maar wat maar weet niet zo goed wat hij zegt.


  Maak melding

 74. De enige echte waarheid van ddb is dat hij, de persoon is die alles weet over het draaiboek van 8 december 1982 (en de gevolgen ervan zwaar heeft onderschat.) Zegt genoeg over hem en de overige personen die ermee bezig waren.

  Wie was/waren de initiatiefnemer die het draaiboek van 8 devember 1982? Wanneer is het ontstaan?, waarom moest het plaats vinden? Wie was machtsgeil? enz, Wie zijn allemaal misbruikt en worden tot nu toe nog misbruikt, omgekocht, overlopers m/v, omgekocht, enz? wie voelen zich verraden, misbruikt, enz.

  ddb heeft zichzelf zwaar overschat, hoogmoed komt voor de val.
  ddb heeft in ocer gezegd: de man grappig vinden ( dit is een zeer ernstige zaak, mensen zijn vermoord, de krijgsraad/rechtbank is er mee bezig?, sinds 8 december 1982 tot heden, worstelt Suriname, de democratische rechtsstaat, de Surinamers hiermee, mensen vragen om een oplossing, gerechtigheid, enz ) Dit vraagt wel om nader uitleg en reactie? Het is m.i. beledigend dat het college haar werk niet serieus doet. de spot wordt met hen bedreven.
  ddb onderschat het verstand/de rario van de rechters, de krijgsraad, de rechterlijke macht, de oppositie, de coalitie, dna-leden, de totale bevolking van Suriname, inclusief de paarse kakkerlakken.

  het gaat, financieel, economisch, sociaal, enz heel erg slecht met Suriname
  ddb komt er wel achter hoe de vlag van Suriname voor hem en inner circel bij hangt als het Surinaamse Volk op straat komt om hem weg te jagen.

  Wat is belangijker?
  ddb of de republiek Suriname en de Surinamers? de toekomst van Suriname

  Wie is groter of sterker?
  de Surinaamse bevolking of ddb, couppleger, macht beluste ddb, planner en uitvoerder van de 8 december 1982 moorden, draaiboek in elkaar zetten voor 8 december 1982 moorden, verantwoordelijke Moiwana 86 moorden vele andere onopgeloste moorden in Suriname, a no mi, neks no fout, machtsbelust, zich zelf verrijken, 3 x skeer van Suriname, moordenaar, crimineel, drugsveroordeelde in Nederland, wapenhandelaar, pornoboekjes verkopen in Cafe’s in Rotterdam, midden in de nacht in zijn paradijskostuum voor cafe Talk of de Town in Rotterdam staan in de jaren 70 van de vorige eeuw, omdat zijn huurhuis was afgebrand, zich zelf verrijken met inkomsten van het land, enz of het Surinaamse volk en Surinaamse belang, (inter)nationaal?

  Het water is de gesloten mond van de Surinamers al voorbij gestegen en staat de Surinamers nader aan hun neusvleugels en dat zegt al meer dan genoeg.

  Roy Horb had wel heel snel door dat ddb niet goed bezig was en wilde hiervoor een stokje steken, ook anderen hadden het door. Ze hebben dit met hun leven moeten bekopen. Als de Surinamers het nog niet door hebben dat het moet ophouden en er een andere tijd moet aanbreken voor Suriname en de toekomst van de (jonge) Surinamers zullen ze wel hier tegen wel wat aan moeten doen.

  Internationale wetten zijn hoger en sterker dan de grondwet van een land, cq de mensenrechten. De wereld houdt daarom Suriname scherp in de gaten. Is Suriname een bananenlandje zoals Venezuela, Noord-Korea, moslimlanden, vele Afrikaanse landen, Cuba of een democratische rechtsstaat?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 75. @ Kevin

  “Hij gaat er alleen wel aan voorbij dat de amnestiewet niet uit 2012 is maar uit 1992 en zijn opstelling klopt dan niet geheel.”

  Beste Kevin u probeert slim te zijn.
  De laatste wijziging van 2012 is de versie die de NDP probeert te laten gebruiken terwijl de krijgsraad gebonden is aan die van 1992.

  Ten aanzien van Monorath mag u aannemen dat hij, als deken van de orde van advocaten, heel breed en heel volledig en met veel assistentie naar de materie gekeken heeft. Hij staat met een standpunt namelijk voor alle bij de balie ingeschreven advocaten. Beter gezegd het oordeel of een uitspraak van Monorath heeft gezag, meer dan die van Misiekaba.

  Monorath zijn partij Nieuw Suriname heeft in 2012 als coalitiepartner niet gestemd voor de gewijzigde en is toen uit de coalitie gesmeten.

  Als Bouterse 1 vinger naar de rechtelijke macht wijst zijn de legionairs in Suriname. Benschop zal dat heel goed begrijpen en Bouterse vertellen.

  1 gewonde rechter is het einde!


  Maak melding

 76. Kevin
  “@ Jojo

  Waarom precies in 2000 het vooronderzoek laten starten?
  Wie had destijds de meerderheid in de DNA?
  Hoeveel is 92 +18 jaar?
  …. etc

  Allemaal toeval? en besist geen politiek spel?
  Het zou kunnen, toevallige toeval.”

  Kevin.
  U insinueert op allerlei kromme manieren dat het politiek zou zijn omdat de zaak onder Venetiaan opgestart is

  Beste Kevin, de nabestaanden hebben de zaak gestuit voor verjaring en Justitie moeten dwingen tot vervolging over te gaan.
  Venetiaan nog een front regering hebben spontaan met een eigen agenda deze zaak aangekaart. Hoe groot de politieke en menselijke vijandschap van Venetiaan jegens Bouterse ook was. Politiek heeft hij het niet aangedurft om de staat het proces te laten starten. De politiek had immers in 1992 een punt gezet achter politiek geweld met een opening voor belanghebbenden Bouterse en Co te vervolgen.

  Het Front had geen belang bij zaak. Persoonlijk heeft de angst voor het proces mij bijna het leven gekost toen ik in November 2007 de verkeerde afslag na en niet bij het kabinet van de president maar het kantoor van de President naar binnen scheurde en te snel uitstapte.
  Ik hoorde na het uitstappen maar liefst 4 ingekorte Kalashnikofs doorladen. Gelukkig waren het echte professionals. Torarica zat toen ook vol met Nederlandse mariniers en BBE’s op door reis voor een Jungle training.

  Kevin, het proces wordt politiek door wat Bouterse en zijn partij doet.


  Maak melding

 77. De krijgsraad/rechtbank heeft volgens de grondwet van de republiek Suriname wel het recht om de gewijzigde amnestiewet buiten de 8 december 1982 te houden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 78. @@Kevin, zie waarom ik altijd schrijft dat Bouterse niet gentle is, laf is en erg dom is.

  Als Bouterse weet dat hij onschendbaar is dan moet hij zich niet druk maken, maar roept juist mensen op om naar Ocer te gaan, omdat het land Suriname in gevaar is.
  Misiekaba, de geestelijke leider heeft ook gedreigd. Bah

  Hoeveel zeggen dat Bouterse de verkiezingen in 2020 weer gaat winnen???? Het is afwachten, maar lees een stukje tekst van Essed::::::

  =Essed: Bouterse is een falling star, zijn einde is in zicht
  “Ik kan u verzekeren dat als Bouterse van het politieke toneel verdwijnt, zullen het leger, de politie, de oppositie en de helft van de NDP blij zijn. Ook al krijgt hij huisarrest”, zei Hugo Essed, in gesprek met Suriname Herald. Hij baseert zijn uitspraak op de overtuiging dat vele mensen binnen de politiek en de gewapende machten af willen van Bouterse.


  Maak melding

 79. @ JoJo

  Ik probeer niet slim te zijn. Maar als in 2012 verkeerd is aangeboden? Was het danwel goed in 1992?

  Is er toen ook wel gebeurd wat hij schetst?
  Te weten:
  “Amnestie kan op de eerste plaats alleen door de verdachte aangevraagd worden bij het tribunaal, bestaande uit de regering, nabestaanden, religieuze leiders en andere groeperingen. De verdachte zal hierna eerlijk vertellen wat zich heeft voorgedaan, spijt betuigen en vergeving vragen, waarna het tribunaal bepaalt als hij vergeven wordt etc etc”

  Daarnaast insinueert ik niet dat het politiek zou zijn omdat de zaak onder Venetiaan opgestart is.
  Wel dat het politiek is.
  In 2000 wist het Front dat ze zouden winnen. Dus konden ze gerustig de slinger aanzwengelen. De kans en het vermoeden was er destijds niet dat de NDP op korte termijn wederom aan de bak zou komen, zeker niet na de blamage van Bosche. Het Front kon er eigenlijk wel zeker van zijn dat ze twee termijnen konden blijven zitten.
  En al zouden ze dat niet dan nog hadden ze voldoende munitie om een eventueel proces tegen de bestaande amenstiewet tegen te gaan en tijd te rekken(vergeet niet ook bij het front en VHP was men erg blij met de amnestiewet).
  Maar om te zorge dat de NDP onder leiding van Bouta&Zn niet terug zou komen was het beter dat deze een veroordeling zou krijgen met of zonder straf waardoor hij in iedergeval niet president kan worden.

  Dan is het een kwestie van rekenen en inschatten. 2000 voorbereiding vooronderzoek, nog niet niet verjaard…..opstellen rechtzaken…..uiteindelijk, toen bekend werd dat Bouta&Zn wel eens de macht zouden kunnen krijgen, in 2007 doorpakken (en uiteraard in voordracht van de nabestaanden) nog 3 jaar tot de volgende verkiezing.

  Jij zegt dat ze geen belang hadden bij deze zaak. Hoeveel belang zouden ze hebben gehad als Bouta geen President zou kunnen worden? Mijn mening is dat ze wel degelijk beang hebben bij een veroordeling en dat het wel degelijk politiek is.

  Trouwens blij dat het proffessionals waren voor jou. Ik zou niet durfen in te schatten hoe het nu zou aflopen.


  Maak melding

 80. @Ira,

  Ik heb inmiddels begrepen dat Bouta&Zn dus niet onschendbaar is en wel degelijk opgepakt moet worden bij een eventuele veroordeling. Ik durf de consequenties niet in te schatten als dat werkelijk wordt gedaan.
  Wel kan de VP hem gratie verlenen.

  Ik denk overigens wel dat de NDP nog een termijn gaat krijgen maar of Bouta&Zn dan nog pres wordt. Persoonlijk denk ik het niet, maar wie weet voelt hij zich nog fit genoeg en wordt hij wederom herkozen.


  Maak melding

 81. Er was maar een wanhoopsdaad, dat was in 1982, hij werd in de steek gelaten en werd bang lichten z’n tegenstanders van het bed, om dat hij bang was dat er een tegen coupe zou worden gepleegd, zo de waard is vertrouwd hij zijn gasten, die mannen waren ongewapend, werden vervolgens afschuwelijk gemarteld onherkenbaar verminkt, en zoals het heten op de vlucht in de( borst) rug neer geschoten, ik vind dat het in het rijtje terecht hoort van Afrikaanse methoden, niks geleerd van het verleden.
  Sari Tori


  Maak melding

 82. @ Passant,

  Als dat zo zou zijn had de rechtbank dat gelijk heben verklaard.
  De amnestiewet kon alleen door de rechterlijke macht worden beoordeeld. Deze moest beoordeeld worden door het Constitutioneel Hof dat een papieren tijger was.
  In 2016 echter ging de rechterlijke macht op de stoel van dit Constitutioneel Hof zitten en dus ook op de stoel van de wetgevende macht en besliste dat de amnestiewet niet gebruikt mag worden en de veroordeling door moest gaan. Dit terwijl de krijgsraad ook al had aangegeven dat de nabestaanden niet ontvankelijk waren verklaard.

  De bewering van jouw dat “De krijgsraad/rechtbank heeft volgens de grondwet van de republiek Suriname wel het recht om de gewijzigde amnestiewet buiten de 8 december 1982 te houden.” is absoluut niet terrecht vanwege bovengenoemde reden.

  Waarom is het Constitutioneel Hof er dan niet gekomen?
  Vraag dat o.a aan Radjkoemar Randjietsing, destijds fractievoorzitter van het oppositionele Nieuw Front en de bereidwilligheid van de rechters c.q. “juristen” die in dat hof zouden moeten gaan zitten en de ontwerpwet als een beperking van de grondwettelijke bevoegdheden van rechters zagen en zien. Immers de kandidaten voor het hof moeten wel jurist zijn, maar niet van de rechterlijke macht zijn.


  Maak melding

 83. @Kevin

  De nabestaanden hebben door gepakt niet de regering.

  Venetiaan wilde geen problemen en was er, een beetje dom, van overtuigd dat zijn prestaties en rationaliteit het zouden winnen lege praatjes. Zijn partners (Tjon Kie Fat en Amafo) hebben ook bijgedragen aan een slecht imago.
  Venetiaan heeft zichzelf verslagen door niet goed met het volk te communiceren over zijn prestaties terwijl Bouterse zoete koekjes bakte en onzin beloofde. Hij was hautain en dat valt slecht bij de massa en de jeugd.

  Nogmaals de regering zet geen rechtzaken door. de regering faciliteert het onderzoek van het OM. De nabestaanden hebben het OM gedwongen en de rechtbank/krijgsraad heeft besloten dat het voor gebracht kon worden. Toen het een rechtszaak was zijn het de rechters die bepalen of men doorgaat en hoe snel men gaat.
  Zoals u weet is de rechtsprekende macht onafhankelijk. Dat heeft zij bewezen ten tijde van zowel het front als Bouterse.

  Helaas vertrouwt de waard zijn gasten zoals deze is.

  Lees de grondwet op de bekende artikelen en u begrijpt dat Bouterse en co ingeleende tijd zitten.

  1 vinger aan de rechtelijke macht en zij zal beschermt worden. Venezuela is te groot voor de VS maar Suriname doen ze met en compagnie Seals en wat legionairs in 24 uur.


  Maak melding

 84. @Kevin

  “In 2016 echter ging de rechterlijke macht op de stoel van dit Constitutioneel Hof zitten en dus ook op de stoel van de wetgevende macht en besliste dat de amnestiewet niet gebruikt mag worden en de veroordeling door moest gaan.”

  De Grondwet geeft de rechtbank de bevoegdheid bij tegenstellingen tussen wetten of wetsartikelen te bepalen welke wet of welk artikel gehanteerd wordt.

  Dat heeft de krijgsraad gedaan. niet meer en niet minder.
  Betreffende beslissingen zijn meerdere malen getoetst.

  Kevin de kreet dat er maatregelen genomen gaan worden is banaal omdat de grondwet regelt dat niemand enige grip heeft op de wetgevende macht.

  Het constitutionele hof bestaat niet. Het nut werd niet ingezien. Toen Bouterse het belang zag maakte hij snel de noodzakelijke wet op het constitutionele hof. Een wet die qua structuur corrupt is en niet ingevoerd is omdat deze een instrument van Bouterse zou worden en nergens serieus genomen zou kunnen worden.


  Maak melding

 85. De naakte waarheid is wel hard om te begrijpen en onder ogen te zien.

  De krijgsraad/rechtbank heeft/had het recht bevoegdheid volgens de grondwet van Suriname om de gewijzigde amnestiewet van april 2012 nader onder de loep te nemen en deze buiten het 8 december 1982 strafproces te houden, dat hebben ze ook gedaan. Het is een gepasseerd station. gewoon toiletpapier in deze zaak.

  De krijgsraad/rechtbank heeft volgens de grondwet van de republiek Suriname wel het recht om de gewijzigde amnestiewet buiten de 8 december 1982 te houden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 86. @ JoJo,

  Dat klopt van die nabestaanden, maar wie faciliteert?
  Men was al niet ontvankelijk verklaard door de krijgsraad.

  Luister Venetiaan heeft goede dingen gedaan maar ook veel minder goede. Idem andere leiders. Dat is gebruikelijk. Rechts kiest voor rechts en links kiest voor links.
  Daarom leven wij in een democratie, wij mogen kiezen wie er het land bestuurd. Doen ze het niet goed worden ze afgestraft.
  Ook Bouta&Zn doet goede dingen en hele slechte. Het beleid wat nu wordt gevoerd (lees vanaf 2015) sta ik achter maar wat men gedaan heeft in 2010 tot 2015 niet.
  Maar eerlijk is eerlijk ze hebben wel veel in hum mik geschoven gekregen en in hun geluk een stijgende goudprijs e.d.. Anders waren ze in 2015 niet weer gekozen.
  En net zoals ander leiders vergeten ze hun zelf (en fam/friends) uiteraard ook niet. Dat is niks nieuws.

  De discussie nu oer de recheterlijke macht en wetgevende macht is verwarrend omdat bij rechtspraak de rechter het hoogste orgaan is. Echter om de rechtspraak te kunnen maken moeten wetten worden aangenomen. Daarvoor kiezen wij. De DNA is dus door het volk gekozen en de rechters niet die zijn benoemd. De rechtspraak wordt aan de rechterlijke macht opgedragen door de wetgevende macht, niet anders om. De rechters maken geen wetten en kunnen geen wette toetsen waaraarn zij zich dienen te houden. Dat is de taak van de wetgevende macht.
  Ingeval de wetgevende macht een wet aan wil nemen die mogenlijk een belangenverstrengeling kan veroorzaken, in dit geval de amnestiewet, dient deze wet getoest te worden door een groep juristen, die geen deel uit mogen maken van de rechterlijke of wetgevende macht, maar wel jurist moeten zijn.
  De rechterlijke acht kan en mag nooit de wet toetsen waarop zij rechtsraak moeten uitoefenen. Dan zijn zij namelijk niet meer onafhankelijk.
  De rechterlijke macht mag en kan alleen toetsen of iemand de wet heeft overtreden op de aan hun aangedragen wetten.
  Lang verhaal kort. De rechterlijke macht is onafhankelijk omdat zij niet op de stoel van de uitvoerende en wetgevende macht kunnen en mogen gaan zitten. Doen zij dat wel zijn ze niet meer onafhankelijk.


  Maak melding

 87. @Kevin

  U vergist zich omtrent het niet ontvankelijk verklaren. De regering heeft dat 2 maal geprobeerd en dat is mislukt.

  Ten aanzien van de Amnestie wet is het principe heel eenvoudig en beslist niet verwarrend.

  Vergelijk het met een voetbal wedstrijd. Als de wedstrijd begonnen is dan staan de spelregels vast. Niemand kan de Scheidsrechter nog beïnvloeden.

  Zo gaat het ook bij een rechtszaak. De wetten bij het begin van de rechtszittingen zijn van toepassing. Dat geld in elk rechtsstelsel.


  Maak melding

 88. Al die oeverloze lange lulverhalen hier van RobG…Kevin…Parbo, om recht te lullen wat krom is blijven volkomen zinloos.
  STRAFEIS is en blijft 20 JAAR BAJES….PUNT!!!!!


  Maak melding

 89. @Kevin,

  Los geschoten zaadcel dat je bent.
  Je probeert het laatste woord te hebben he?
  Je heb gelijk.

  Je zal beloond worden door je Papa DDB


  Maak melding

 90. @Wanhoopsdaad
  Waar in de grondwet staat dat de president onschendbaar is??
  NERGENS.
  .
  Wat jij en Kevin doen is een wanhoopsdaad. Denken jullie werkelijk dat jullie, door allemaal OCER onzin hier te posten, enige invloed op het proces kunnen uitmaken of op de neergang van de NDP??
  Eerder omgekeerd. Door jullie onzin en leugens wordt de afkeer voor paars alleen maar groter.
  Dus blijf vooral hard jullie best doen.


  Maak melding

 91. Enkele uitspraken waarmee DDB zich onsterfelijk belachelijk maakt en ook de geschiedenis boeken zullen ingaan…

  – “Bouterse noemt strafeis moordproces ‘wanhoopsdaad’”
  – “We hebben een historische taak om dit land uit de
  malaise te halen.”
  – “Als we werkelijk van dit land houden,…..”

  Je zou je het volgende kunnen afvragen
  – Wie nu werkelijk wanhopig is.
  – Wie er voor heeft gezorgd dat het land in een malaise
  verkeerd.
  – Als de man echt van Suriname houdt en hoeveel.


  Maak melding

 92. Baas krijgt nog slapeloze nachten. fa kang dat a mang Elgin eis zo wang vonnis, a mang no sabi dati mi na baas der moordenaars en paarse gangsta, de pleziertent himselve, fa kang a mang no fredi mi. Simpel paarse laffe bedrieger en moordadige klootzak, hij is een held en vreest paarse intimidatie en bedreigingen niet, want zijn wapens zijn de WAARHEID EN GERECHTIGHEID.


  Maak melding

 93. veel imbecielen weten het niet.. , voor 1980 was het 1 en al corruptie, door de coup hadden heel veel mensen een rechtvaardig bestuurder verwacht.. helaas anno 2017 is het nog steeds een corrupte bende. natuurlijk heeft bouta heel veel voor de arme bevolking gedaan en dat mag niet vergeten worden. denken jullie echt dat een andere regering beter zal zijn…. denk het niet.. als bouta voor zijn dood nog 1 goed daad wil doen om als een held de geschiedenis in te gaan moet hij de corruptie op alle lagen kei en kei hard aan pakken.


  Maak melding

 94. Aldus Mies Koos(je): “In mijn ogen is de rol van de persoon Desi Bouterse uitgespeeld”. Mies Koos(je), niet NU zitten jou ogen VOL met ROTZOOI. Als SUPER GEÏNDOCTRINEERDE NEO-KOLONIALIST, ben je een ONGENEESLIJKE ZIEKE.

  Het HOOGSTE ORGAAN, de DNA als WETGEVENDE MACHT maakt haar WET in geval van de AMNESTIEWET en jou door oppositie BESMETTE eigengereide Aanklager Auditeur-militair Roy Elgin ‘leeft’ in de WAAN dat hij boven de GRONDWET staat en de WETGEVER, dus zijn BAAS in KWESTIE mag NEGEREN.

  Deze Krijgsraad incluis Aanklager Auditeur-militair Roy Elgin, heeft haar LAATSTE KANS verspeeld en wordt binnenkort OPGEHEVEN en OPGEDOEKT vanwege haar MALAFIDE PRAKTIJKEN.

  De SURINAAMSE PRESIDENT schrikt eerder van het BEDENKELIJK ‘NIVEAU’ van deze NEO-KOLONIALE VERSLAAFDEN, dan van de strafeis. Misiekeba heeft VOLKOMEN GELIJK door te stellen dat dit ZIEKELIJK GEDOE, het ONDERMIJNEN van de SURINAAMSE GRONDWET inhoudt en dus VOLLEDIG ONUITVOERBAAR is. De WETGEVER heeft – als je het leuk vindt of niet – een AMNESTIEWET aangenomen, die BEHOORT te worden NAGELEEFD.

  Dat een Krijgsraad incluis Aanklager Auditeur-militair Roy Elgin deze 8 december gebeurtenis MISBRUIKT om NEO-KOLONIALE BEHOEFTEN te kunnen BEVREDIGEN is hier meer dan EVIDENT.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 95. War achtergrond informatie over NDP topper Laurens Neede die dreigde met een burgeroorlog als Bouterse wordt veroordeeld. De NDP is één grote verzamel put van criminelen met Bouterse aan het hoofd….

  Suriname werd opgeschrikt door een andere brute moord. De 29-jarige Bianca Ceuppens, levenspartner van de bekende psycholoog, politiek deskundige en zakenman Roy Bhikharie, werd in haar woning op gruwelijke wijze afgeslacht. De dader bleek de zeventienjarige zoon van Bhikharie te zijn, die het lijk vier dagen in het huis verborgen hield. Zijn vader was op dat moment in Nederland.

  Hij werd bij zijn gruwelijke daad geholpen door de 21-jarige zoon van Laurens Neede, kort na de staatsgreep van 1980 rechterhand van dictator Desi Bouterse en lid van de toenmalige Nationale Militaire Raad. Vader Neede zat op het moment van de daad al enkele maanden in de gevangenis wegens verkrachting. Hij werkte als diplomaat in de Venezolaanse hoofdstad Caracas, maar vergreep zich tijdens zijn verlof in Paramaribo aan een kamermeisje van het hotel waarin hij logeerde. Bizar detail is dat de echtgenote en moeder van het misdadige duo in Suriname faam heeft verworven als hoofd van de jeugd- en zedenpolitie.


  Maak melding

 96. Aldus Mies Koos(je): “In mijn ogen is de rol van de persoon Desi Bouterse uitgespeeld”. Mies Koos(je), niet NU zitten jou ogen VOL met ROTZOOI. Als SUPER GEÏNDOCTRINEERDE NEO-KOLONIALIST, ben je een ONGENEESLIJKE ZIEKE.

  Het HOOGSTE ORGAAN, de DNA als WETGEVENDE MACHT maakt haar WET in geval van de AMNESTIEWET en jou door oppositie BESMETTE eigengereide Aanklager Auditeur-militair Roy Elgin ‘leeft’ in de WAAN dat hij boven de GRONDWET staat en de WETGEVER, dus zijn BAAS in KWESTIE mag NEGEREN.

  Deze Krijgsraad incluis Aanklager Auditeur-militair Roy Elgin, heeft haar LAATSTE KANS verspeeld en wordt binnenkort OPGEHEVEN en OPGEDOEKT vanwege haar MALAFIDE PRAKTIJKEN.

  De SURINAAMSE PRESIDENT schrikt eerder van het BEDENKELIJK ‘NIVEAU’ van deze NEO-KOLONIALE VERSLAAFDEN, dan van de strafeis. Misiekeba heeft VOLKOMEN GELIJK door te stellen dat dit ZIEKELIJK GEDOE, het ONDERMIJNEN van de SURINAAMSE GRONDWET inhoudt en dus VOLLEDIG ONUITVOERBAAR is. De WETGEVER heeft – als je het leuk vindt of niet – een AMNESTIEWET aangenomen, die BEHOORT te worden NAGELEEFD.

  Dat een Krijgsraad incluis Aanklager Auditeur-militair Roy Elgin deze 8 december gebeurtenis MISBRUIKT om NEO-KOLONIALE BEHOEFTEN te BEVREDIGEN is hier meer dan EVIDENT.

  Deze WANHOOPSDAAD onderschrijft alleen maar de CHRONISCHE NEO-KOLONIALE VERSLAVING die SURINAME belemmert in haar ONTWIKKELING en VOORUITGANG.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 97. Kevin@
  Moord is moord en dat moet bestraft worden, en dan maakt het verdomme niet in welk deel van de maatschappij je staat, groen geel paars of oranje, snap je dat


  Maak melding

 98. darasingh@
  Dat kan niet, want dan zit suriname zonder regering, en ook geen oppositie, als je in Suriname corruptie roept, dan kijken 250000 mensen je aan met een breed glimlach, en wat hij heeft voor de armen gedaan,
  Hij heeft ze alleen maar armer gemaakt


  Maak melding

 99. Nu is wederom gebleken dat Bouterse niet alleen een moordenaar is maar ook een leugenaar.Is dit echt wat wij Surinamers verdienen?En toch heb je mensen die zeggen en als Bouterse aftreed dan wat?Zijn wij echt zo laag aan wal geraakt of zijn we massaal in de war?


  Maak melding

 100. @Kevin-NDP-slaafje zegt : “Die strafu roept in een ander topic dat alle slachtoffers van de binnenlandse oorlog gewapende groepen waren.
  Dat Bouta de Amnestiewet heeft gemaakt……”

  U spreekt ONWAARHEID, ik heb nooit gesteld dat DDB de amnestiewet heeft gemaakt !
  De wetswijziging om DDB zogenaamd amnestie te verlenen, voor een straf die nog niet is opgelegd (strafbare feiten die nog in behandeling zijn bij de rechter) is gefabriceerd en ingediend OP BEVEL van de heer DDB en de NDP-top !

  Vandaar dat het JURIDISCH een misbaksel is dat NOOIT JURIDISCHE WERKING ZAL HEBBEN !

  Deze wetswijziging is 100% IN STRIJD met een VERBOD in de Grondwet, zich op welke manier dan ok in te laten met zaken die in behandeling zijn bij de rechter !

  Mijn MENING is daarom dat deze wetswijziging NIETIG is !

  Het strijd met de Grondwet en met internationaal recht !

  Er wordt NERGENS ter wereld meer AMNESTIE toegestaan voor MISDADEN tegen de MENSELIJKHEID, zoals de 8 December MASSAMOORDPARTIJ !
  (zie de juridisch gesneuvelde amnestie-wetten in Argentinie, Chili, Peru etc )

  Alleen een Surinaamse massamoordenaar en zijn “slimme” partij , presenteren ter verkrijging van uitstel/tijdwinst, een juridische onzin-wetswijziging, een doodgeboren amnestieverlening, aan de samenleving !

  Maar niet iedereen is debiel, vandaar dat ik het VOLK mijn mening geef : De zogenaamde amnestiewet tbv DDB, is ZONDER MEER NIETIG ! Laat u niet voor de gek houden !

  Elke jurist zal dit oordeel direct geven indien men kijkt naar het GRONDWETTELIJK VERBOD !

  Het Grondwettelijk VERBOD treft ELKE LAGERE WET, ook de zogenaamd amnestie-wetswijziging !

  U kunt zitten afwachten op oordelen van een constitutioneel hof of het Inter Amerikaanse hof vd Mensenrechten, het
  amnestie-onding, zal nooit JURIDISCHE WERKING HEBBEN !

  PS : Hopelijk komt Inter Amerikaanse mensenrechten-hof spoedig met een uitspraak !
  Eerst schreeuwde de NDP dat haar baas ONSCHULDIG WAS, NU ROEPEN DE VERNIETIGERS VAN DE SURINAAMSE RECHTSSTAAT, DAT EEN STRAFVONNIS NIET UITVOERBAAR ZOU ZIJN !

  PAARSE MEUTE, LAAT UW WARE GEZICHT ZIEN, SCHAF DE GRONDWET AF EN NEGEER ALLE INTERNATIONAAL RECHT, “COME TO THE POINT” !


  Maak melding

 101. Zoals iemand het al verwoordde.
  Wie denkt dat Bouterse is uitgeschakeld zal bedrogen uitkomen. Bouterse gaat nooit zitten voor de decembermoorden en de rechterlijke macht gaat gezichtsverlies leiden. Als de regering de uitspraak naast zich neerlegt is er verder niks aan te doen. Het OM valt onder de regering. Met andere woorden Elgin komt met een eis en er volgt een uitspraak en zijn baas zegt we doen niks met de uitspraak. Case close.

  Als beroep in de zaak volgt gaat dit nog eens 10 jaar duren.

  In justitiële kringen kan je een eis naar de prullenbak verwijzen. Het zegt niks over de uiteindelijke uitkomst van de strafzaak.


  Maak melding

 102. @ srafu

  Je zegt een hoop mars die niet klopt.

  het Inter Amerikaanse hof vd Mensenrechten heeft in eerste instantie een adviserende functie. Bij veroordeling van een land is er geen enkele instantie die de uitspraak kan afdwingen. Het hof heeft ook bepaald in het geval Moiwana dat de Surinaamse regering de daders van Moiwana moet vervolgen. Heeft Suriname dat gedaan? Het was op basis van deze uitspraak dat Suriname onder Venetiaan de amnestiewet heeft gemaakt. Waarom zou de amnestie wel gelden voor Moiwana en ineens voor decembermoorden niet? Dan had het hof de regering in Suriname destijds op de vingers moeten tikken dat de vervolging van de daders toch moet plaatsvinden.

  Verder stel jij dat nergens ter wereld amnestie wordt toegestaan voor misdaden tegen de menselijkheid.
  Ten eerste bepaald elk land zelf wat het met zijn strafzaken doet. Er is geen wet ter wereld die een land verbied om geen amnestie te geven in bepaalde gevallen. Je liegt dus.
  Ten tweede heb jij het over misdaden tegen de menselijkheid. Denk jij nog echt dat de dood van 15 man als een misdaad tegen de menselijkheid wordt gezien? In dat geval geef ik Moiwana meer kans omdat dit gericht was tegen een bepaalde etnische groep.

  Woon niet teveel bijeenkomsten van Spong bij. Het vliegt je echt naar je hoofd met al de zogenaamde juridische kolder die jij tentoonspreidt.


  Maak melding

 103. Kondremangs. …ik moet lachen als ik zie wie DiDiBri gaat verdedigen tot de dood als hij opgepakt wordt na zijn veroordeling. …de bejaarde club moordenaars. .veroordeelden…corrupte lingerie. ….ik zie ze al op leonsberg verschanst…..spie jules wijdenbosch..die alleen blue label als wapenfeit heeft….linscheer die al bijna 60 Is. …boerenveen die 4 jaar in de VS gezeten heeft….Neede de verkrachter..die 3 jaar in boma gezeten hft…alibux die veroordeeld is voor corruptie…herrenberg…die al over de 80 Is. ….graanoogst…die ook al bejaard Is. ….Abrahams. …die ook al bejaard Is en met de begroting van OW vandoor is gegaan….de vraag Is. ..welke jonge slimme weldenkende suriname is bereid zijn/haar leven te geven voor de meest verderfelijke figuur uit onze geschiedenis vanaf 1975????
  DiDiBri weet dat zijn laatste uur geslagen Is. …hij was het die op de tv kwam verklaren dat de mannen op de vlucht waren neergeschoten…hij was het die samen met zijn voormalige lijfwacht brunswijk zoveel ellende heeft veroorzaakt en verdriet onder duizenden landgenoten met hun zinloze oorlog vanaf 1986……het Is zijn schuld en die van de corrupte moorddadige bende om zich heen….en laat hij stoppen met GODS naam noemen…..want DiDiBri weet niet dat hij de schuld al betaald…..het kleingeld mag hij houden. ..misika was nog niet geboren toen de ellende begon….dus laat hij me een grote brik geven…evenals alle DiDiBri lovers waar dan ook….feit Is dat deze bende vanaf 1980 dood en verderf zaait en voor de 3e keer Su naar de afgrond lijdt….
  De feiten spreken voor zich…die kan men niet verdoezelen….degenen die hebben gemarteld en vermoord moeten conform de principes en fundamenten van een rechtstaat worden veroordeeld door de Rechterlijke macht zonder tussenkomst van de Wetgevende en de Uitvoerende macht……conform de Trias Politica…..zonder aanziens des persoons…..want als ik of u iemands leven ontneem op welke wijze dan ook…..moet veroordeeld worden door de rechter…of niet kondremangs????
  Velen in de geschiedenis dachten dat ze ze untouchable waren…teveel om op te noemen…..maar het gevolg kennen WE allemaal……DiDiBri Is niet meer dan een angsthaas zonder ballen….en een vn zijn lovers daagde ons uit….ik zal je wat zeggen…voor DiDiBri en zijn bende ben ik absoluut niet bang…want vanaf 8 december 1983….ga ik ieder jaar naar Anettes Hof om mijn zwager…die wreed gemarteld en vermoord Is. ..te herdenken…en tot op heden heeft geen van die abangies het aangedurfd om wat tegen me uit te halen…zelfs die aangeklede aap die achter DiDiBri aanloopt. …en aan de Parastraat 39 woont..kan me een ka maken….integendeel probeert DiDiBri en co het al jaren goed te maken met mijn familie….maar No way!!!!! Ik zal op zijn graf spuwen…..maar nu first things first…
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 104. dit is net een reactie voor Bouterse. Hij zegt nooit sorry en doet wat hij wil. Als hij iets heeft misdaan, wijst hij altijd met het beschuldigende vingertje naar een ander. Eerst gaf hij Nederland de schuld voor al zijn wandaden, zels voor de misdaden van zijn zoon. En nu zegt hij, men wil mij weghebben.
  Hij gaat niet naar DNA verg., hij verschijnt niet op oproepen van de rechter. Deze man doet wat hij wil en het trieste is dat het volk het pikt. Hij heeft de brutaliteit om te zeggen dat God hem daar heeft geplaatst. Nog meer leugens dat alles goed komt en goed gaat met het land. Eerst zegt hij medische zorg gratis voor jong en oud. Na een jaar betalen de mensen zich blauw. Volk trap niet meer in die man zijn leugens.


  Maak melding

 105. @Rosan
  Als de storm is gaan liggen, zal de verdediging van de beklaagde een juridisch antwoord formuleren op de strafeis van het Openbare Ministerie.
  ——–
  Ze weten dat ze geen goed antwoord hebben en veroordeeld gaan worden. Ook is de aanklacht al een groot gezichtsverlies en maakt het de kans groot dat enkele verdachte, in ruil voor strafvermindering, gaan zingen.


  Maak melding

 106. @Tak-Fi-Fosi-tranga-ede-Paarse-meeloper

  Uw inhoudsloze scheldpartij zegt mij niets. Jammer dat de zogenaamde Bouta-amnestiewetswijziging gewoon een doodgeboren Paars kind is !

  Vele juristen hebben dit FEIT al onder de neus gedrukt van de Paarse anti-democraten !

  Mr C. Best heeft in een commentaar hierover al het volgende gesteld :
  “Het belangrijkste argument hiervoor was dat uit de vaste jurisprudentie van het Inter-Amerikaanse Hof voor de Rechten van de Mens (IAHRM) blijkt dat amnestie voor buitengerechtelijke executies in strijd is met diverse bepalingen uit het Amerikaans Verdrag voor Rechten van de Mens (AVRM).”

  Ik ben en blijf van mening dat ook de moordenaars van de bevolking van Moiwana terecht dienen te staan voor de gepleegde gruwelijke misdrijven, waaronder massamoord !

  De regering-Venitiaan heeft zonder meer fouten gemaakt mbt berechting van ALLE misdaden gepleegd tijdens ONDERDRUKKING van de Surinamers door de militaire bende.

  De Paarse bende zegt thans te komen met staatsrechtelijke maatregelen om een strafvonnis te saboteren !

  Maarrrrrrrrrrrrrr, eerder heeft de Paarse bende een nep-amnestiewet ingezet die 100% strijdig is met een VERBOD in de Grondwet !

  Ook heeft de Paarse bende in strijd met de Grondwet en de wet, art 148 GW ingezet om een lopende strafvervolging voor massamoord te stoppen, omdat ZOGENAAMD de staatsveiligheid in gevaar komt als het strafproces tegen de daders van MASSAMOORD, wordt voortgezet !

  En deze zelfde Paarse bende zegt nu, met staatsrechtelijke maatregelen te komen tegen de RECHTERLIJKE MACHT, tegen de Sranan democratie en tegen de Sranan rechtsstaat !

  PS : De Paarse bende is in paniek door een strafeis ! Als gevolg van deze paniek zal het wanbeleid van de ongedekt-geld-drukkende-Paarse-bende zal verergeren.

  STOP DE NIEUWE PAARSE SLAVERNIJ IN SRANAN !

  LEVE EEN PAARS-VRIJ SRANAN !!


  Maak melding

 107. Je kunt zien dat Bouterse geen verstand heeft als hij echte ballen heeft dan komt hij voor de rechter om zijn onschuld te bewijzen over die moorden die hij gepleegd heeft of laten plegen.Hij is een gevaar voor de mensheid in Suriname.Al die indianen verhalen van hem ten spijten.Iedereen is bang voor Bouterse in Suriname zelf de militairen want hij is onberekenbaar want hij kan zo weer beginnen te schieten als in 1982.Dit is mijn waarschuwing.Alleen Amerika kan Suriname helpen van deze duivel af te komen.


  Maak melding

 108. Wat een stelletje kontelikkers.
  Neem ter overweging:
  Het is de pijn die het geluk van de warmte vooraf gaat.
  Chaotische angs die de rust van de harmonie omgeeft
  Tenslotte is het lafheid die het afstellen van de weegschaal verhinderd.
  Wees een Surinamer en denk niet als een nietsbeduidende willoose schepsel van een onbezielde organisatie met eenintelegenticotient van 0,0
  Het zou aan te raden zijn om julli allen in beeld te brengen als voorzorg op een eventuele val , uitroeing kaalplukken van verrijking ten koste van de zwakkeren van het land.
  Ik kijk uit naar een regering die er niet voor zal schromen om zulk een beleid te voeren.
  Het arme volk teruggeven wat hen met geweld en machtsmisbruik is ontnomen
  Schaam je tog .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.