‘Suriname in diskrediet, Bouterse moet aftreden’

62

PARAMARIBO, 29 jun – “Suriname is internationaal in diskrediet gebracht.” Dit zegt Paul Somohardjo, voorzitter van de politieke partij Pertjajah Luhur, PL. De eis van twintig jaar gevangenisstraf tegen Desi Bouterse is niet iets dat zomaar in de lucht blijft hangen. Bouterse is niets minder dan president van Suriname. Het beste is nu dat hij aftreedt in het belang van Suriname.

Het is gebruik dat personen die een publiek ambt bekleden hun functie neerleggen als ze vervolgd worden. Internationaal gaat dat op, maar ook in Suriname geldt het. “Dat is het geval geweest toen er tegen mij en tegen Siegfried Gilds (toen minister van Justitie & Politie) afzonderlijk een rechtszaak liep. Toen hadden we al in een vroeg stadium onze functies neergelegd”, zegt Somohardjo in een PL-persbericht.

In de strafzaak rond de decembermoorden zou het sowieso moeten. “In dit geval is de auditeur-militair al zover dat hij een strafeis van twintig jaar heeft gesteld tegen hoofdverdachte en president Bouterse,”, aldus Somohardjo. Zolang Bouterse aanblijft als staatshoofd, “knevelt” hij de samenleving, die gebruikt wordt als “dekking tegen een vonnis.” De laatste ontwikkelingen maken het noodzakelijk dat Bouterse “Suriname loslaat.”


62 REACTIES

 1. Suriname was al in 2010 in diskrediet, vanwege een veroordeelde drugsdealer die president van dit land kon worden, en in 2012 nog een keer in diskrediet kwam vanwege een omstreden amnestiewet, waar de Pl mede schuldig aan is geweest


  Maak melding

 2. Somo houdt geen rekening met de olifanten huid van de president.Alles kaatst van hem af en klemt hij zich stevig vast aan zijn ambtsstoel.
  Nog even dan zit de president nog op zijn stoel maar in Boma brada nanga sisa te roepen.


  Maak melding

 3. Somo en Brijnswijk moeten hun mond houden. Zij hebben er voor gezorgd dat Bouta president 2010 is geworden. Zij zijn in mijn ogen de grootste landverrader allertijden. Verder alle parlementleden van de oppositie die in 2015 zogenaamd uit landsbelang voor Bouta tot president hebben gekozen. Iemand die in landsbelang zou denken zou anders hebben gestemd.


  Maak melding

 4. @ Wim,

  Het is toch deze “back and nek” die amnestie heeft verleend aan Bouta ??
  Het is toch deze zelfde “nak and nek” die Vene “gegijzeld” hield en vrijelijk aan landroof kon doen!!
  NPS/VHP, zijn gewaarschuwd !!


  Maak melding

 5. Surinamers maak nooit de fout om Somo en Brunswijk aan de macht te helpen.Dan zijn de rapen echt gaar…Het is wel zo dat dhr.Bouterse moet aftreden als president.Houdt het volk niet langer gevangen voor eigen gewin.Dat er een nieuwe wind over ons geliefd Suriname moge waaien.FREE,FREE THANK GOD I’M FREE AT LAST!!


  Maak melding

 6. Somo heeft gereageerd.
  Somo bedankt voor je politieke reactie. Ga alvast lekker dromen dat je weer aan de macht komt.
  Verder mis ik reacties van andere politieke profiteurs.
  Of zijn ze niet eens met de eis van de PG?


  Maak melding

 7. Bouterse lacht zich rot om die eis van 20 jaren. Wie moet hem oppakken.Wie durft dat te doen.Hij pakt zo weer zijn wapen en begint te schieten als in 1982.En Surinamers zijn bang voor wapens.Ik schrijf dit uit eigen ervaring die Suriname goed kent als Surinamer.Het land is gegijzeld door deze president en zolang hij de leider is van het land komt het land niet vooruit.Hij heeft het land leeggeroofd van al zijn tegoeden.Alle reserves zijn verdwenen en niemand weet waaraan omdat het nooit verantwoord is geweest.Al zijn bezittingen moeten worden afgepakt omdat hij op een onrechtmatige manier eraan gekomen is gekomen.Dat is mijn advies.


  Maak melding

 8. Deze man is zelf verre van ideaal, maar hij heeft hier wel gelijk.

  Ik ben oprecht blij te zien dat met deze strafeis duidelijk is dat de democratie en de politieke instituten van het land nog in leven zijn. Het bewijst dat Suriname nog geen gefaalde staat is. Er is hoop.

  Democratie en de rechtstaat zijn noodzakelijk voor welvaart en vooruitgang (aka machtsstructuren die elkaar in check houden). Maar ze zijn ook erg kwetsbaar, zeker als ze relatief nieuw zijn, zoals in Suriname.

  Deze rechtszaak gaat dan ook niet over Bouta zelf, maar over iets veel groters: namelijk over de Surinaamse rechtstaat en haar toekomst. Dat is wat hier werkelijk op het spel staat -het gaat niet om Bouta-

  Slaat Suriname de weg in naar een gefaalde staat? Of vecht ze voor haar broze doch levende rechtstaat? Dat is hier de vraag. Jij die dit leest hebt hier ook een keuze in. Welke weg kies jij? En welke beweging steun jij?

  Surinamers sta op voor voortgang en hoop!

  Leve Suriname!


  Maak melding

 9. Er wordt al een “Misiekaolo-Dubai” ingericht op Santo Boma, vooruitlopend op de surinaamse Alcatras die Betsy Turf zou laten bouwen, voor a ptien Ingiboi !!
  Ik hoor dat gefluiterd wordt dat “barbamang” een bepaald bedrag had meegenomen als waarbog voor Dino’s vrijlating.
  Dino de toekomstige NDP-president van Suriname, met Brunsie als Vieze President !


  Maak melding

 10. Somo moet zijn kontol verradelijke bek dicht houden.
  De farao al Bouta zal als vertragings taktiek zijn huidige advocaat ontslaan.Heeft Kanhai mooi de tijd om naar de barbier te gaan.
  Het nieuwe Afrikaanse advocaten team zal ten minste een jaar extra vragen om zich in te lezen! De ‘vrienden’ van de farao zoals Boeva zwijgen opvallend! 1 voor 1 laten ze hun godheid vallen!!!


  Maak melding

 11. Het staat nu onomstotelijk vast dat de moordenaar en vernietiger van Suriname ten tijde van de executies in Fort Zeelandia aanwezig was en dat hij als leider van de Revo de hoogst verantwoordelijke persoon was en dus ook de grootse beul. Hij zou nu moeten aftreden i.p.v. het volk verder in de penarie te werken en het land verder in ellende te storten. Suriname voorwaarts; weg met de hater van land en volk.


  Maak melding

 12. Bouta heeft 20 jaar gekregen,maar denk niet dat ie gaat zitten,nee nooit never nooit,dat zit niet in zijn karakter,ben benieuwfd hoe jullie het daar gaan oplossen…….


  Maak melding

 13. Bouterse mag NOOIT en te NIMMER aan aftreden denken. Het VOLK heeft hem daar GEVRAAGD en GEPLAATST.

  Dat Somo een platform zoekt, is zijn probleem. Somo is hier WEDEROM in diskrediet met z’n VALSE VERHAALTJES als VANOUDS. SURINAME is door Bouterse juist in de SCHIJNWERPERS. SURINAME LEEFT als NOOIT tevoren, dat is één van dan wel de GROOTSTE VERDIENSTEN dankzij Bouterse.

  De REVOLUTIE in en van SURINAME gaat DESGEVRAAGD z’n volgende fase tegemoet. De WAARACHTIGE SURINAMER mag en ZAL er niet voor TERUGDEINZEN.

  SURINAME is bezig de STRIJD te voeren van the GOOD against the BAD.

  Nu de Auditeur-militair/Aanklager Roy Elgin zelf vaststelt: “Weliswaar is er geen bewijs dat Bouterse heeft geschoten op acht december 1982” is de KOGEL door de kerk en MOET en DIENT Bouterse te worden VRIJGESPROKEN.

  De VALSE BESCHULDIGINGEN, AANTIJGINGEN, PERTINENTE LEUGENS en BEDROG om Bouterse neer te zetten als zijnde MOORDENAAR zijn volgens de Auditeur-militair/Aanklager Roy Elgin dus ONGEGROND.

  Hoe haalt zo een ‘persoon’, dus de Auditeur-militair/Aanklager Roy Elgin het in z’n KOP om dan een eis te stellen van 20 jaar. Dat hier de 15 SLACHTOFFERS van 8 december 1982 voor het POLITIEKE KARRETJE in SURINAME worden GESPANNEN en MISBRUIKT is OVERDUIDELIJK.

  De WAARACHTIGE SURINAMERS moeten VOET bij STUK houden en NOOIT OPGEVEN en Bouterse blijven ONDERSTEUNEN.

  Het “GROTE WERK” in SURINAME is zoals u merkt NOG niet af. De STRIJD van the GOOD (Bouterse & Co.) against the BAD (de RACISTISCHE zogenaamde politieke elite???), gaat DESGEVRAAGD z’n volgende FASE in.

  ZONDER STRIJD geen OVERWINNING! De STRIJD tegen de KANNIBALEN met hun RACISTISCHE, OUDERWETSE, CONSERVATIEVE, FALENDE politiek, GAAT ONVERMINDERD door.

  De WAARACHTIGE SURINAMERS, die de REVOLUTIE van 1980 NOG STEEDS een WARM HART TOEDRAGEN, kunnen door zo’n ZWAKKE ONGENUANCEERDE POLITIEKE EIS, alleen maar TOENEMEN.

  Dus DEGENE die Bouterse DESONDANKS vanwege het TEKORT SCHIETEN aan ARGUMENTEN voor MOORDENAAR dachten uit te maken, zijn door hun NEO-KOLONIALE makkertje Auditeur-militair/Aanklager Roy Elgin alvast in hun HEMD gezet.

  Als de VERDEDIGING van Bouterse aan zet KOMT, zullen nog MEER WAARHEDEN het DAGLICHT aanschouwen. Het blijft dus AFWACHTEN.

  Bouterse en z’n/de NDP hebben INTEGENDEEL SURINAME geruïneerd. Waar je Bouterse PERSOONLIJK wel de SCHULD van mag GEVEN, is dat hij in z’n EENTJE de FUNESTE RACISTISCHE POLITIEK in SURINAME GERUÏNEERD heeft. En dat is IETS waar Bouterse en GEHEEL WAARACHTIG SURINAME, ZEER TROTS op mag wezen.

  Eén ZEER GROTE FIGUUR uit onze MENSELIJKE HISTORIE wist het zo MOOI te VERWOORDEN:

  “Al ga ik door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad, want GIJ zijt bij mij. UW stok en UW staf die vertroosten mij. GIJ richt voor mij een dis aan, voor de ogen van wie mij benauwen. GIJ zalft mijn hoofd met olie, mijn beker vloeit over. Heil en goedertierenheid zullen mij volgen al de dagen van mijn leven. Ik zal in het HUIS des HEREN verblijven tot in lengte van dagen”.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 14. Deze man heeft mede ervoor zorg gedragen dat deze wrede moordenaar gratie op debieuze wijze verkreeg.Hij zou eigenlijk zijn smoel moeten dichthouden.Schaamteloos!!!!


  Maak melding

 15. Begrijp me wel goed Bouta is schuldig 20 jaar is nog te weinig,maar wie gaat die man oppakken en hem opsluiten,ik denk niemand,daar zijn jullie allemaal te bang voor,maar doe het allemaal wel snel voor het te laat is,,een kat maakt rare sprongen,in het nauw,


  Maak melding

 16. Somohardjo je kraait een hoop onzin uit.Kijk naar de VS (Trump ),Frankrijk dan wel niet Macron maar zijn wefie en zo zijn er meer voorbeelden van internationale chaos.Vertel de waarheid aan de Sranamans.Dit is hoe westerse landen politiek bedrijven.


  Maak melding

 17. Somo is de laatste die lacht en hij lacht het hardst en best en hij heeft 100% gelijk . Het is niet hem die een strafeis van 20 jaren tegen zich heeft horen uitspreken maar de moordenaar van Dec 8 1982 bouta.Deze crimineel bouta is zo schaamteloos hij gaat niet vertrekken, maar schaamteloos de lijder willen zijn . Zijn amnestie moet ingetrokken worden want dat geeft hem bescherming terwijl hij gewoon een ordinaire killer is.De paarse ezels snappen niet dat amnestie alleen samen gaat met criminelen,zij denken dat amnestie een eer is.
  Lock him up!!
  Opdoeken de ndp,het is een criminele organisatie!!


  Maak melding

 18. @Do the wrong thing
  Je baasje moet opdonderen ,niet het volk heeft hem daar geplaatst maar hijzelf is aan de macht gekomen middels geweld en amnestie!Jullie paarsen hadden nooit gedacht dat dat deze dag zou komen ,wel het is hier!!!
  Hou op met je grapjes ben je werkelijk zo dom dat je gelooft dat je baasje de waarheid gaat vertellen?! Hofwijks staat in zijn eentje daar en weet je wat het mooie ervan is….heel Suriname hoopt dat hij namens hun vecht!!Je baasje is bang voor hem en dat zegt alles!!
  Als je nu als een krankzinnige tekeer gaat ga je het hele strafproces niet kunnen meemaken.Je wilt toch erb ij zijn om vaarwel aan je baasje te zeggen als hij richting santo boma verdwijnt!!
  Wat een land zo vader zo zoon,beiden criminelen met een lange strafblad,Een schande voor Suriname!


  Maak melding

 19. Na 12 jaar Suriname (4 maand per jaar) is het voor mij genoeg geweest, weet wel dat iedere Surinamer boter op zijn/haar hoofd heeft.
  Voor de zogenaamde Neder-Suri wil ik alleen maar zeggen: bla, bla, bla, bla.


  Maak melding

 20. Ray-tje, jij moet nog steeds leren lezen. Als je het niet kunt, vraag het aan iemand in je omgeving, bijvoorbeeld je buurman of buurvrouw, als ze je tenminste te woord willen staan, wat hieronder staat:

  De Auditeur-militair/Aanklager Roy Elgin: “Weliswaar is er geen bewijs dat Bouterse heeft geschoten op acht december 1982”.

  Maar jou hondenbaasje is een LAFFE MOORDENAAR, die een onschuldige burger/jongeman (19 jaar oud) om een manja doorschiet. Onze PRESIDENT Bouterse moet hem laten vervolgen WEGENS LAFFE MOORD. Dus binnenkort kun je naar je bara’s fluiten. De komende vijf-en-twintig (25) jaar ga je eindelijk leren schrijven zonder bara’s als cadeau te ontvangen voor je LEUGENPRAATJES. Santhoki gaat z’n STRAF in het CELLENHUIS moeten uitzitten. Want die jongens van Brunsie weten wel raad met hem, vanwege zijn RACISME. Jou VHP – Vieze Hoop Poep heeft een MURDER als voorzitter. Nu mag jij plaurie’s en goegrie’s voor hem gaan brengen in het CELLENHUIS. Bouterse sluit minstens de HELFT van de VHP – Valse Hoop Poep binnenkort alsnog op, jou hondenbaasje Santhoki alsnog voor LAFFE MOORD.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 21. @DoTheWrongThing, er volgt een sublieme VEROORDELING voor drugsopa D, tot een zeer lange GEVANGENISSTRAF, voor plannen en mede plegen van een massamoord op onschuldige, ongewapende SURNAAMSE HELDEN !

  Helaas voor ons Volk, moro NDP-hebi e doro !

  STOP DE DRUKKERS VAN MILJARDEN AAN ONGEDEKTE SRD-BANKBILJETTEN !

  Als gevolg van BEBLOEDE HANDEN, NEKS NO E WORDE ! SOSO DUBAI-FATA MORGANA !!!!!


  Maak melding

 22. @Do de wrong thing
  Santokhi is niet degene die een strafeis tegen zich heeft horen klinken!Je baasje moest op handen en voeten kruipen om vergiffenis aan Santokhi te smeken voor het verspreiden van lasterpraatjes. Laat je baasje zijn amnestie teruggeven!!Waarom moet je baasje perse amnestie op zijn voorhoofd gegrift hebben Santokhi hoeft geen amnestie hij heeft het niet nodig!Ga googlen jongen google de naam bouterse en leer de donkere waarheid van je criminele held kennen!! Hij is een massamoordenaar !! Bespaar je energie die zal je nodig hebben als jij je baasje straks vaarwel gaat bieden aan je criminele held richting santo boma!!
  Eh,je baasje gaat niks meer kunnen proberen want IMF woont letterlijk in Suriname en de wereld volgt het laatste nieuws van Suriname.We hoeven niet meer bang te zijn morgen met het nieuws gegroet te worden dat Elgin en anderen een coup probeerden te plegen en dat ze op de vlucht werden doodgeschoten.Deze smoesje van je baasje gaat niet werken ,,,,,,……Loch bouta up!!


  Maak melding

 23. Srafu, dat jij een GEÏNDOCTRINEERDE NEO-KOLONIALE SLAAF bent, is ZEKER ook de SCHULD van onze PRESIDENT Bouterse.

  Zeg het aan de Yankee’s maar, om hun round the clock draaiende YANKEE-DOLLAR Machines stil te leggen. Daar ben je een te WARE NEO-KOLONIALIST voor zeker. Of beter gezegd, een ZWAAR GEFRUSTREERDE GEÏNDOCTRINEERDE NEO-KOLONIALE SLAAF?

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 24. Ray-tje, jou hondenbaasje heeft bekend te hebben geschoten en niet Bouterse. Onze VOLKS-PRESIDENT Bouterse laat hem ALSNOG OPSLUITEN voor GEPLEEGDE LAFFE MOORD. Vries de helft van de bara’s in die jij nog van je hondenbaasje Santhoki tegoed hebt voor jou LICHTZINNIGE LEUGENS. Ze zullen best van pas komen in het CELLENHUIS, wanneer jij jou hondenbaasje bezoekt. Ik ben bereid je te helpen aan een tweedehandse magnetron, om jou bevroren bara’s op te warmen.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 25. Even een stukje geschiedenis….

  1863 Nederland schaft de slavernij af..

  Nadien is er weinig meer geïnvesteerd in de voormalig kolonie. Tot 1975 de onafhankelijkheid willens en wetens de zogenoemde Surinamers door de strot word geduwd, met de valse belofte om binnen een bepaald tijdsbestek het land te voorzien van een groot bedrag. We weten allemaal dat dat geld nooit daadwerkelijk is aangekomen. De goedgelovige en nederige ex- slaven (arbeiders) gaan er nog altijd van uit dat dankzij de onkunde binnen de eigen gelederen, het ons verdiende loon was om het dus zonder de steun van het machtige Nederland het land te gaan opbouwen.

  Niet veel later 1980… volgt er een staatsgreep gepleegd onder leiding van een sergeant die zijn kennis en opleiding genoten heeft in Nederland. Deze sergeant is vandaag de dag de huidige President van hun oud kolonie, en is in deze prille fase van het proces de enige persoon die op een gegeven moment, een vuist durft te maken en het volk probeert wakker te schudden. Dat wij ongeacht alle onrust die er vanaf de noordzee word gebracht,moeten beseffen dat we worden geïndoctrineerd met een laag zelfreflectie vermogen. Het vertrouwen in elkaar als samen geraapt zooitje.. een langdurig proces is die we nu als Surinamers zullen moeten aangaan.

  Anno 2017 is er in feite niets veranderd in de voormalig kolonie Suriname. Onderling botert het nog steeds niet tussen de verschillende etniciteiten. En word onze zogenaamde dictator bestempeld met de titel.. crimineel, moordenaar, drugsdealer enz… persoonlijk neem ik al deze zaken met een korreltje zout, want het weegt niet op tegen het leed dat is veroorzaakt door de veroorzaker.. die heden ten dage de rol van barmhartige Samaritaan speelt en zijn eigen handen wast in onschuld. De waarheid achter de geschiedenis en de huidige situatie in het land zijn voor ons leken… niet van belang.


  Maak melding

 26. De hierboven gepubliceerde teksten heb ik gelezen. Er is maar een tekst waar ik volledig achter sta en dat is tekst gepubliceerd onder de noemer “Do the RIGHT thing!”. Deze tekst is m.i. zuiver. Suriname heeft momenteel geen betere leider met charisma als onze huidige President. Alle overige politieke leiders zijn m.i. zakkenvullers, zonder charisma. Wie zou men als President willen in Su ?. Brunswijk, in geen geval. Geen charisma, dom, boef. Somo, in geen geval. Geen charisma, volkomen onbetrouwbaar. Santokhi, in geen geval. Geen charisma, geen lange termijn visie.


  Maak melding

 27. @Do the wrong thing
  Arm ding,Zoals jij tekeer gaat hier ga je de berechting van je criminele held bouta niet live kunnen meemaken maar meemaken op tv vanuit je kamer in LPI.
  Wordt niet krankzinnig nu maar na zijn berechting!!


  Maak melding

 28. @ Do the RIGHT thing!

  “Bouterse mag NOOIT en te NIMMER aan aftreden denken. Het VOLK heeft hem daar GEVRAAGD en GEPLAATST.”

  Bouterse hoeft ook niet af te treden. Bij een veroordeling voldoet Bouterse niet meer aan de grondwettelijke voorwaarde geen handelingen gepleegd te hebben die strijdig zijn met de grondwet.

  Ik hoop dat de krijgsraad in haar vonnis vermeld, gezien de geschiedenis van blokkeren en vertragen, bij voorraad uitvoerbaar. Dan zal Bouterse zijn in hoger beroep moeten bewijzen onschuldig te zijn en kan hij direct inpakken.

  Beste DTRT Bouterse is al jaren vleugellam en denkt niet aan het volk maar aan zijn eigen hachje.


  Maak melding

 29. De labaria bek en nek heeft gesproken

  @ JoJo

  Klopt, maar niet zo lang hij pres is. Politiek onschendbaar.
  Daarnaast 1 keer een buitenlandse reis en/of door ziekte afwezig en de VP kan hem gratie verlenen.


  Maak melding

 30. Wat laf zeg je achter alles en iedereen verschuilen.Is dit de president van Suriname?Er is een strafeis nu moet hij samen met zijn advocaat in de verdediging en zich niet verschuilen.Wat een karacter heb je Kevin.Je lijkt me iemand met een onverantwoord,oneerlijk,onvolwassen,labiele persoonlijkheid.MAN UP OR GROW UP!!


  Maak melding

 31. @R.C. Bouterse charisma ? Vindt u Bouterse een intellectueel ? Hij is de Engelse taal niet eens machtig en de Nederlandse taal beheerst hij mondjesmaat.
  Vertelt u mij eens waarin deze terrorist uitblinkt ? Inderdaad in het vermoorden van onschuldige en ongewapende burgers.
  Wat mij nu wel duidelijk wordt is dat het Surinaamse volk geen helden kent en alleen maar uit meelopers en lafaards bestaat.
  Een Surinamer met ’trots’ had al lang korte metten van deze laffe moordenaar gemaakt.
  Steek die charisma maar ergens in.


  Maak melding

 32. @ Kevin

  “De labaria bek en nek heeft gesproken

  @ JoJo

  Klopt, maar niet zo lang hij pres is. Politiek onschendbaar.
  Daarnaast 1 keer een buitenlandse reis en/of door ziekte afwezig en de VP kan hem gratie verlenen.”

  Somo en Bouterse zijn uit het zelfde hout gesneden van de heel oude politiek. Wijs met een vinger naar een ander en er wijzen er 3 terug

  Kevin wat vind je nu echt van de spitsvondigheid die je etaleert. Het heeft niets meer met de rechtsstaat te maken als:

  1. de president misbruik maakt van de politieke onschendbaarheid. By the Way het maakt hem niet onschendbaar als persoon en in functie voor de grondwet. Het is zinvol te begrijpen dat de persoon gevonnist gaat worden en daardoor de kwalificatie verliest om president te kunnen zijn.
  2. de truc van gratie door de VP zal door de NDP toejuicht worden maar plaatst Suriname internationaal op het zelfde niveau als Zimbabwe. Niemand zal de handtekening of het woord of de hand van de president van Suriname nog enige waarde toekennen omdat hij middels list en bedrog een vonnis van de rechter ontgaat.

  Kevin zoals de waard is vertrouwd deze zijn gasten. Het is dus van NDPers te verwachten dat zij geloven dat alle presidenten zo handelen.
  Ik vraag u heeft President Venetiaan zichzelf of regeringsleden zo bevoordeeld. Bij mijn weten werden gerechtelijke uitspraken na geleefd en corrupte ministers opgesloten en ministers die iets te ruim declareerden ontslagen.

  Beste Kevin een man met een beetje eer gevoel treed in het belang van Suriname af. Zijn woord, zijn hand en zijn handtekening zijn niets meer waard.


  Maak melding

 33. “Do the right thing”zegt dat DDB niet moet aftreden want het volk heeft hem gekozen.Inderdaad heeft het volk hem daar gezet…weet je ook waarom?Ze zijn misleid geworden..ze zijn altijd voorgehouden dat hij dus Bouta niet in fort Zeelandia was ten tijde van de moorden.Als je deze mensen NU zou vragen of ze op hem zouden hebben gestemd indien hij dit eerlijk had bekend.. voor de verkiezingen?Schei uit zeg ik denk geen enkel verstandig,intellect persoon.Jij en de jouwen reken ik daar niet onder.Dus dat hij terecht daar zit…m’n NEUS.


  Maak melding

 34. @R.C
  Jij bent net een tweeling van @do the wrong thing.
  Die heeft ook de laagste IQ in Suriname,die denkt net zoals jij dat Suriname slechts bestaat uit een paar aantal burgers die als leiders en lijder gekozen kunnen worden.
  Jullie baasje maken wij mee als lijder en het is alles behalve prettig.Santokhi moet je nog als leider meemaken om
  in staat te zijn vergelijkingen te maken tussen jullie lijder bouta en Santokhi als leider!


  Maak melding

 35. Carmelita ik ga ervan uit dat je een Christin bent en misschien zelfs eentje die de kerk waar dhr Bouterse lid van is ook bezoekt.Een kerk waar een ieder zo vergevings gezind is en waar je een aai over je bol krijgt bij het plegen van een Moord.Ik ben ook een Christin en voel me niet meer als dhr.Bouterse.Maar als mijn zoon een Moord pleegt zal ik mijn hand niet boven zijn hoofd houden maar hem adviseren ondanks mijn verdriet zich aan te geven.Dat betaamd een ECHTE Christin.Ik ben niet MEER als dhr.Bouterse maar de 15 vermoorde mannen zijn niet MINDER dan dhr.Bouterse.Gedraag je wat minder christelijk…


  Maak melding

 36. Ray-(tje), jij loopt als een ZIEK WEERLOOS hondje maar te KEFFEN achter jou hondenbaasje. Santhoki is JALOERS op een Bouterse, omdat de WAARACHTIGE SURINAMER geen enkele RACIST accepteert uit jou VHP – Vieze Hoop Poep. Je hondenbaasje is een LAFFE MURDER die een burger vermoordt om een manja. Jou VHP – Vieze Hoop Poep heeft een MOORDENAAR als voorzitter die binnenkort 25 jaar zal krijgen van onze VOLKS-PRESIDENT.

  De REVOLUTIE in SURINAME gaat een volgende fase in. Santhoki gaat je smeken om jou plaurie’s en goegrie’s en bevroren bara’s. Geen enkele RACISTISCHE KOELI maakt de SURINAAMSE REVO kapot. SURINAME accepteert GEEN LANDVERRADERS en KINDERMOORDENAAR als jou hondenbaasje.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 37. De nog, zóóóóó nodige, nog 5 voor de pres. komt in het geding….Niet meer zo geloofwaardig! Maar ja, wie weet??
  Alvast de materialenkast voor de volgende verkiezing open maken en aan de slag!! Ten koste van alles en iedereen…..


  Maak melding

 38. Een ding wat ik zeker weet …voor mij NOOIT een moordenaar.Dat is voor mij net teveel charisma.Als je het niet me eens ben plaats in gedachten je moeder in het fort Zeelandia op die bewuste dag.Dan heb je het nooit meer over charisma


  Maak melding

 39. Thank God for the sun.Dat de zon dagelijks opkomt en ons verwarmt heeft niets met Bouterse zijn kunnen te maken.Maak er liever van;”HOW CAN YOU STOP THE SIN FROM SHINING”Daar zou Suriname en de Surinamers mee geholpen zijn!!


  Maak melding

 40. @ JoJo

  Het maakt niks uit wat ik er van vind.
  Het scenario dat ik schets is niet ondenkbaar.

  Jouw punt 1 is niet waar, zoalng hij pres is kan hij wel veroordeeld zij maar kan hem het pres. schap niet zo 1,2, 3 worden afgenomen. Dat gaat jaren duren voordat ze hem op die gronden kunnen afzetten. Daarnaast weet je dan zeker dat je een burgeroorlog gaat creeren.
  Punt 2 is gewoon niet ondenkbaar.
  Ik hoef het er daarmee niet eens te zijn maar het is niet ondenkbaar en misschien (staatsveiligheid) wel de beste optie.
  Het gaat er dan niet om of ik, jij of wie dan ook vindt dat hij wel of niet de bak in moet. Het gaat dan om het landsbelang. Su is niet geholpen met een burgeroorlog of iets vergelijkbaars.
  Wrang maar waar dat je dan dus op deze manier je straf zou kunnen ontlopen.
  Maar je vergeet echt de zeer grote groep Boutisten, die bereid zijn hun leven te geven voor Bouta in ruil voor?……..niks.

  Als het lukt om Bouta&Zn op te sluiten (terecht of onterrecht) dan krijgen we het scenario, operatie geslaagd patient overleden.
  Het volks van Su is dan wederom het slachtoffer maar: “Het recht heeft gezegevierd”. En met die trots kunnen we dan echt gaan pinaren.


  Maak melding

 41. De moderator is in de weer.Ik moet mijn wachtwoord veranderen wil ik wat gepost krijgen.Na een posting of twee lukt het me niet meer.Wanneer gaat Suriname nu echt een democratisch land zijn.Met vrijheid van spreken hoog in het vaandel?


  Maak melding

 42. Ik lees hier een hoop rommel van allerlei mensen. Leest u allemaal enige keren het stuk van Konsensi, wel enige keren daar men weinig begripvol is hier en slecht in denken. Wat Konsensi schrijft is een klasse uitleg van dit alles. Wel vind ik dat het recht zijn beloop moet hebben.


  Maak melding

 43. Sorry AJ,

  Dat stuk van Konsensi staat vol onwaarheden.

  Bijvoorbeeld dat de onafhankelijkheid door de strotten van de surinamers is geduwd. Het was Su zelf die de onafhankelijkheid afdwingde met een ultimatum van uiterlijk 1975 (Henck Arron, NPS in 1973). Juliana was fel tegen zo ook de VHP die het veel te vroeg vond. Nadat er onrust in het land uitbrak met onder andere brandstichtingen en een mislukte moordaanslag op Arron besloot het VHP Statenlid Hindori de regering te steunen waardoor deze een meerderheid verkreeg in het parlement, die men vooraf niet had.
  Pas daarna is er in NL gestemd over de onafhankelijkheid.

  Ook het feit dat Bouta &Zn de enige zijn die een vuist hebben gemaakt naar NL klopt niet. Zoek de strijd van Venetiaan maar eens op in 2002.

  Alleen met het laatste deel kan ik mee gaan.


  Maak melding

 44. @ Kevin

  “Daarnaast weet je dan zeker dat je een burgeroorlog gaat creeren.”

  Weer een loos dreigement waar de president mee dreigt maar die dreiging is door de officieren van het leger en de politie reeds medio 2016 onmogelijk gemaakt toe zij jegens de raadsadvieurs bij de toelichting omtrent art. 148 stelden zelf ook na konden denken. en niet gediend waren van de verhalen van hun.

  Kevin Surinamers kunnen in de ring (MMA/ Kickboxen/ Teakwando) goed vechten maar ze kunnen geen oorlog voeren. zie het binnenlandsconflict. Als ze echt moeten vechten kun je wachten tot ze moe zijn en ze inreken als ze na hun portie rijst, kip en bruine bonen even slapen.

  Dreigen met burgeroorlog is banale onzin. Indien Bouterse wapens op zou nemen zijn totaal 100 legionairs, seals en BBE (mariniers en commando’s die overal ter wereld ingezet worden voor niet formele acties) en wat SAS medewerkers regelen in 24 uur dat alle wapens van Bouterse achter slot en grendel opgeslagen zijn.

  RobG spreekt over een rapid deployment force. Nu als Bouterse of zijn loyalisten gaan schieten om hem vrij te houden is er heel snel uit frans Guyana bezoek dat heel wat beter met wapens omgaan en heel wat betere wapens hebben dan het zooitje dat voor Bouterse kan gaan vechten.


  Maak melding

 45. WAAROM NU AFTREDEN VOOR BOUTERSE.DE SURINAMERS WISTEN TOCH WAT BOUTERSE ALLEMAAL HEEFT GEDAAN.WAAROM HEBBEN ZE DAN HEM GEKOZEN ALS PRESIDENT.
  LAAT BOUTERSE GEWOON DE MINISTER BLIJVEN.
  NIKS FOUT ER AAN.
  EIGEN SCHULD DIKKE BULT.
  DUS BESTE SURINAMERS NO SPANG.
  LAAT DEZE MAN MET RUST


  Maak melding

 46. @Do the RIGHT thing!
  En jij moet leren om eens respect te tonen voor mensen die met andere meningen. Het enige wat je doet is schelden en het uiten van racistisch taalgebruik terwijl het juist de negers zijn die zich overal en altijd gediscrimineerd voelen. Het zijn wel de koeleis die de mondjes van de negers voeden. Of kan jij mij een voorbeeld geven waaruit blijkt dat een neger jouw mondje voedt ? Handjes ophouden daar zijn jullie zwarten meesters in en maar blijven opscheppen over hoe trots jullie zijn.
  Vieze smerige zwarte racist !


  Maak melding

 47. Er moet een wet komen dat vastlegt dat zodra er een strafeis komt tegen een top-ambtenaar, minister of de president, deze onmiddellijk zijn functie moet neerleggen. Nu kan dat niet omdat het door iedereen anders wordt begrepen en iedereen er andere opvattingen op na houdt.


  Maak melding

 48. De Surinaamse ambassadeur, Kanhai , India, heeft drie auto’s , bodyguards(geen mens die haar herkent in New Delhi)woont in een luxe villa. Ze vertelde mij ooit in 2014 dat Suriname Nederland niet nodig heeft, dat klopt dat Nederland heeft Suriname niet nodig met dat wanbestuur en zulke personen als die advocaat van Bouterse en zijn dochter die een buitensporig leven heeft van feesten en belangrijk doen.. Schaamteloos gedrag in New Delhi op kosten van de arme burgers in Suriname.


  Maak melding

 49. AAY MI GADO……Waarom zo een ongerustheid over de Pres Bouta. De vorige regeringen van Venetiaan en Lammelul Sardjoe die konden Bouta in 8 jaar niet achter de tralies krijgen.
  Nu komt de vraag, waar Bouta zelf een regering heeft krijg je hem nooit achter de tralies.Bouta heeft binnen pret met al die mensen die juichen, dat hij 20 jaar in de Cel gaat. Vergeet t maar!! Wat lult die Pae Somo nu. Deze man heeft een verstand van een kind van 5 jaar.Labiele Pae heeft Bouta zelf meegestemd voor de AMNESTIE WET.Heeft
  PINDA TOR PAE SOMO nu vergeten , dat die Bouta door de
  Amnestie Wet beschermd gaat worden om in de NOR te komen. Daarom speelt Bouta die soort spelletjes nu.CHE MI GADO,
  SRANANG GA OLO!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.