woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOud-strijdmakker Roozendaal: Bouterse verdient levenslang

Oud-strijdmakker Roozendaal: Bouterse verdient levenslang

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 jun – Desi Bouterse zou eigenlijk levenslang moeten krijgen. Dit zegt Ruben Roozendaal, voormalig medestander van Bouterse en lid van de Groep van Zestien. Als medeverdachte in het strafproces rond de decembermoorden was Roozendaal in de rechtszaal, toen twintig jaar celstraf werd geëist tegen Bouterse. Volgens de voormalige legerofficier mag zijn oude makker blij zijn.

Volgens internationale maatstaven zou een levenslange gevangenisstraf moeten worden gevorderd. Nu heeft het Openbaar Ministerie twintig jaar gevangenisstraf geëist. “Hij zou eigenlijk meer straf moeten krijgen”, zegt Roozendaal tegenover de Times of Suriname. Naar zijn mening zou minimaal dertig jaar worden verlangd in andere landen. De manier waarop de strafmaat is berekend zou anders moeten zijn.

Voor elk jaar dat de nabestaanden van de doodgeschoten mannen te lijden hadden, zou twintig jaar geëist moeten worden. Volgens Roozendaal is Bouterse minstens ernstig nalatig geweest. Als legerbevelhebber toen, had hij op zijn minst moeten vragen waarom er geschoten werd in het Fort Zeelandia. Dit temeer daar hij aanwezig was. Het weerwoord van de verdediging moet nog gegeven worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

61 REACTIES
 1. Ja sowieso levenslang voor het voor derde keer Suriname bankroet te maken en de toekomst van onze natie op te zadelen met miljoenen schulden.


  Maak melding
 2. Okay ook ik ben het mee eens dat de crimineel meer dan 20 jaren verdiend,maar dat nu eindelijk een strafzaak op gang komt is 20 jaren niet zo slecht meer, Die crimineel is een levende lijk,hij moet blij zijn als hij nog 20 jaren te leven heeft.Sluit bouta de crimineel op zodat hij zijn resterend jaren eenzaam en alleen kan doorbrengen in een cel van 1×1!!


  Maak melding
 3. De verdediging van crimineel bouta zal bestaan uit amnesia lijders en een pracht van een show kunnen ze opzetten ,hebben we eerder meegemaakt,dan komt een haastig in elkaar gezette waarheidscommissie en een verzoeningscommissie met aan hoofd Sandew hira volgens het afrikaans model.En weer broeder verraad van het ergste soort zal door sandew hira ten toon gesteld worden.Ah en broer amnestie zal iedereen op afstand houden die probeert om dichtbij bouta te komen….dit is de verdediging van bouta…Zijn amnestie intrekken!!


  Maak melding
 4. Geachte heer Roozendaal na 20 jaar Santo Boma kan net als met Noriega uitgeleverd worden aan Nederland voor de volgende 11 jaar.

  We mogen er van uitgaan de de gevangenis ziekenhuizen hun werk goed doen en Bouterse zo lang mogelijk in leven houden zodat hij Dino nog een keer op bezoek kan krijgen.

  Na Nederland zal de VS /Roger Khan nog wel een strafje hebben liggen. Dus wees gerust indien de vogel niet naar Haiti, Cuba of Equatoriaal Guinee vliegt is het levenslang


  Maak melding
 5. Fosten bigi sma ben go taki : a ferfroektoe sakasaka didibri, en efesi jersi wan iepie dagoe morserij , meki a krapeer.,


  Maak melding
 6. De onvoorwaardelijke strafeis maakt dat Bouterse per direct moet aftreden. Iedere minuut dat de man langer blijft zitten maakt Suriname ongeloofwaardig.

  Kanhai kan wel zeggen dat de zaak nog jaren gaat duren maar ik vermoed dat dit nog wel eens sneller kan gaan. Dat de Auditeur Militair tot een strafeis is gekomen betekent dat de macht van Bouterse tanende is. Mensen zijn niet meer bang voor hem. Je moet goed gestoord zijn om anno 2017 wederom een coup te plegen. Het staat gelijk aan zelfmoord.

  Dat Bouterse na 2020 nog aan de macht komt lijkt mij uitgesloten, hetgeen betekent dat de man zijn diplomatieke onscheidbaarheid kwijt raakt. Er zijn dan geen obstakels meer om tot een snelle veroordeling te komen en de straf te uitvoer te leggen TENZIJ de man op de vlucht slaat.


  Maak melding
 7. Bezind eer gij begint.Elk touwtje heeft een eind.Hoogmoed komt voor de val.De kruik gaat zolang te water tot ze barst.Wat je zaai ga je oogsten.etc etc.Leef een weloverwogen leven….want niets blijft ongestraft…En nu?Hij heeft Suriname veel schade toegebracht en de Surinamers buiten zijn gezin en vrienden niet gerespecteerd.Hij moet met inmiddelijke ingang President af zijn.Deze poppenkast moet stoppen.Surinamers moeten weer trots zijn op hun land en naar buiten toe moeten we weer gerespecteerd worden.Surinamers nu het aftreden eisen..hij moet zijn portefeuille neerleggen in afwachting op zijn straf.Of het nou 10 of 5 jaar wordt het komt eraan.En al het gestolene moet worden terug gevorderd.Een ieder moet onder het vergrootglas.Brunswijk goudmijn?De rijkdom van Suriname komt alle Surinamers toe.


  Maak melding
 8. Levenslang???? Wat te denken aan een vuurpeloton? An eye for an eye , what goes around , comes around. De 15 mannen die zijn gemarteld ,gefolterd en kapotgeschoten die hebben zich niet kunnen verweren , en zelfs dan? Waartegen ? Hun recht op het leven , bij hun familie zijn , hun
  kinderen zien opgroeien , is hen ontnomen ,, om in elkaar geflanste leugens door een bende doorgedraaide moordenaars te rechtvaardig
  en.


  Maak melding
 9. @Koos

  Helemaal met je eens, Bouta en zijn rechtszaak zijn bijzonder schadelijk voor het aanzien van Suriname (tot ziens investeerders en bedrijven!)

  Het probleem is dat de rechtszaak nog zeker 6 maanden gaat duren, wat Bouta de tijd geeft om een oplossing te verzinnen. Denk bv aan tijdelijk aftreden, amnesie krijgen van de tijdelijke president etc.

  De gewone Surinamer betaalt van al deze ellende uiteindelijk de rekening.


  Maak melding
 10. De Drugs veroordeelde crimineel zal nooit uit eigen beweging aftreden. Rozendaal heeft gelijk dat deze charlatan levenslang verdiend gezien de wreed-koelbloedigheid hoe deze moorden zijn gepleegd. Meervoudige moord met voorbedachte rade is wat mij betreft LEVENSLANG.

  Elgin kon niet hard maken dat hij zelf de trekker heeft overgehaald.

  Onoe O go Pai Deng Kontant en dang deng kang horie a piekin monie= voor mij reden (jammer genoeg niet juridisch) dat hij heeft meegedaan aan die moordpartij.

  Deze woorden werden met woede uitgesproken door deze figuur. Cyril Daal heeft inderdaad A Piekin Monie mogen houden.


  Maak melding
 11. @Henry; juist! Daarom vind ik dat de massamoordenaar en vernietiger van Suriname ballen moet tonen en zichzelf aan een koord van een Surinaamse “Jokkie” moet ophangen. Hij heeft in ieder geval het voorbeeld van zijn compaan,Horb.


  Maak melding
 12. @Koos; hij heeft het door. Het besef dat Suriname geen Afrika is sijpelt langzaam maar zeker bij deze broedermoordenaar door. Nu moet hij zien om het onomstotelijk bewijs dat zijn opdrachtgever terplekke was te weerleggen. Ik wens hem en zijn familie sterkte.


  Maak melding
 13. @Koos, iedereen mag zijn mening hebben ook jij, maar er zijn verschillende manieren om als Suriname af te rekenen met het verleden. Het land heeft bij kans 35 jaar de tijd gehad om tot een rechterlijke uitspraak te komen. Het is er niet van gekomen en de coupe zijn de jongeren ontgaan. Het interesseert ze de rozen. Ze willen genieten van de zon, muziek en geld verdienen. De oudere generatie wil niet nog eens 35 jaar te wachten op de zo genaamde waarheid.

  En waarom alleen kijken naar de dec.moorden terwijl de binnenlandse oorlog aan 450 mensen het leven hebben gekost. Hoe hypocriet is dit. Tientallen militairen van het Leger zijn toen op gruwelijke wijze door leden van Brunswijk vermoord. Je kunt die zaken niet los van elkaar zien. Pas als je naar elkaar luistert en elkaars verhalen kent, kom je tot verzoening en dat is wat Suriname nodig heeft. En het zou Nederland sieren om de dossiers een keer vrij te geven.


  Maak melding
 14. Kan de Times of Suriame niet eens de naam goed schrijven van deze R. Rozendaal?

  Rozendaal is zuur dat hij moet leven van een uitkeringvan het ministerie van Sociale Zaken en maandelijks de grootste moeite heeft met het betalen van de huur.
  Dezelfde Rozendaal die geweigerd heeft om bij de herdenking van 25 februari 1980 op het Plein van de Revolutie aanwezig te zijn en dit aangaf met
  “Je gaat naar zoiets, krijgt een handdruk, om dan weer platzak huiswaarts te keren”.

  Die Rozendaal dus…..


  Maak melding
 15. DEZE massamoordenaars van ons Eigen Volk staan NU terecht !

  Geen onzinverhalen en verwijzen naar anderen !

  EIS staat ! VEROORDELING binnenkort !

  OVERWELDIGENDE BEWIJSLAST TEGEN DE MASSAMOORDENAARS !

  (ondanks hun jarenlange sabotage en belemmering van de Rechterlijke Macht en het OM !)

  Opa D heeft delen van onze RECHTSSTAAT niet kapot kunnen krijgen ! LEVE SURINAME !!

  UN OPO UN AI !
  STOP DENG MILJARDEN-ONGEDEKTE-GELDDRUKKERS !
  STOP DENG PAARSE STAATSROVER, OPSLUITEN ALLE CORRUPTE POLITICI EN HUN HANDLANGERS !!!

  STOP DE NIEUWE PAARSE SLAVERNIJ !!!


  Maak melding
 16. Beste Mokro, de heer Hira heeft altijd aangegeven niet te willen wachten op uitspraak van de rechter want in zijn ogen zou dit te lang duren. In zijn optiek zou dit verspilling van de tijd zijn .

  Wel nu, de auditeur heeft overtuigend bewijs geleverd die de zaak nieuw licht brengen. De heer Hira kan als nabestaande gemakshalve dit niet zomaar terzijde schuiven. De bewijzen tegen de hoofdverdachte zijn overweldigend. Is Hira bereid zijn communistische agenda op te geven om de moordenaar van zijn broer op te bergen ?

  Als ik Hira moet geloven (zie eerder interviews) dan staat zou Bouterse één deze dagen militair moeten ingrijpen. Juist daarom ben ik benieuwd hoe Hira nu tegen deze zaak aan kijkt.

  @Parbo, op jouw idioterie ga ik niet eens serieus op in. Laat aub je zieke geest nakijken bij de eerste beste GGZ instelling in de Bijlmer en blijf van de Djogo’s af.


  Maak melding
 17. “Volgens Rozendaal is Bouterse minstens ernstig nalatig geweest. Als legerbevelhebber toen, had hij op zijn minst moeten vragen waarom er geschoten werd in het Fort Zeelandia. Dit temeer daar hij aanwezig was.”

  Rozendaal wil ons dus doen geloven dat mensen geëxecuteerd werden in Fort Zeelandia, in aanwezigheid van Bouterse, zonder dat hij wist dat het zou gaan gebeuren.
  Het geheel, inclusief de brandstichtingen, was geheel van te voren gepland en zorgvuldig geregisseerd. Dat kan maar door één man gedaan zijn!
  Geen enkele militair zou het in zijn hoofd gehaald hebben om zomaar uit eigen initiatief gevangenen te gaan doodschieten. Bouterse heeft later ook niet opgetreden tegen de executeurs wat hij wel gedaan zou hebben als het niet zijn bedoeling was geweest om ze te elimineren.

  @ Mokro: Horb heeft net zo min zichzelf van het leven beroofd als de vermoorden op de vlucht zijn doodgeschoten. Horb hield teveel van Javaanse jongens en werd te lastig voor Bouterse en daarom moest hij verdwijnen.


  Maak melding
 18. In het boek Decembermoorden in Suriname. Verslag van een ooggetuige (1983) liet Horb zijn getuigenis optekenen door ex-minister Jan Sariman. Hij vertelt daarin dat hij door Bouterse ‘werd gedwongen’ mee te doen aan de moorden op 8 december 1982. De ‘Leider van de Revolutie’ wilde van hem af omdat hij zich niet kon vinden in de koers richting een ‘linkse’ totalitaire staat in Suriname. Om hem te compromitteren liet Bevel, Horb op de televisie met de aangeslagen journalist Jozef Slagveer verschijnen. Slagveer las onder geweldsdreiging een valse zelfbeschuldigende verklaring voor waarin de gearresteerden van 8 december 1982 van een staatsgreep en samenzwering met buitenlandse machten werden beschuldigd. Ook André Kamperveen, een ander 8 decemberslachtoffer, moest zo een valse verklaring voorlezen. Hij verscheen niet op de televisie, slechts op de radio was zijn gebroken stem te horen. Pas veel later, in een zitting van het 8 december strafproces, zouden filmbeelden van zijn verklaring worden vertoond. Op die beelden, die op 8 december 1982 in het Fort Zeelandia waren geschoten, was ook zijn verhoorder te zien: Desi Bouterse. Voor de goede verstaander was daarmee de hoofdverdachte op heterdaad betrapt, hij was wel in het Fort tijdens de folteringen en moorden.

  Toen de VN rapporteur voor de mensenrechten mr. Amos Wako verhaal kwam halen bij de legerleiding was het duidelijk in welke schoenen de schuld zou worden geschoven. Sgt. Majoor Zeeuw, toenmalig ondercommandant van de Militaire Politie en vertrouweling van Bouterse, vertelde volgens de rapportage van Wako het volstrekt ongeloofwaardige verhaal dat ‘een soldaat’ met een ‘Bren gun’ plots begon te schieten op de ‘gevangenen’, omdat hij ‘waarschijnlijk ten onrechte dacht dat ze zouden vluchten’. Op de vraag wie de soldaat dan wel niet was, zei hij dat het een ‘dienstplichtig soldaat’ betrof ‘die alleen majoor Horb kende’. Zowel naar verklaringen van Zeeuw, kapt. Graanoogst, als lt. Gorré was alleen (!) Horb in Fort Zeelandia. En Horb was er niet meer. Maar Horb was voorzienig en liet deze getuigenis optekenen: ‘Als ik mocht doodgaan bij een verkeersongeluk, door verdrinking of wat dan ook, weet één ding: ik ben vermoord. Vermoord door Desi en zijn bende.’

  Meineed als ‘geheugenverlies’
  Irwin Kanhai, advocaat van de hoofdverdachte, was als PALU-kaderlid in 1982 militant van de ‘revolutie’, lees de militaire dictatuur. Hij verdedigt met de hoofdverdachte ook zijn eigen politieke biografie. De ethische gedragscode van advocaten vraagt om onafhankelijkheid van de advocaat in relatie tot zijn cliënt en diens belangen. Bij Kanhai lijkt die onafhankelijkheid zoek, niet alleen vanwege zijn politieke affiliatie met de hoofdverdachte, maar ook vanwege zijn meer politiek-ideologische, dan juridische strategie in de rechtszaal. Kanhai tracht met juridische middelen de desinformatie en lastercampagne van het toenmalige militaire regime tegen zijn slachtoffers en de laffe, valse alibiverhalen van de hoofdverdachte legitimiteit te verschaffen. Hij tracht de leugen dat de decembermoorden het antwoord waren op een dreigende invasie en staatsgreep, waaraan de slachtoffers zouden hebben deelgenomen, kredietwaardigheid te verschaffen. Maar de decembermoorden waren geen antwoord op een dreigende invasie, zij waren als volkenrechtelijk misdrijf tegen de menselijkheid juist aanleiding tot overwegen van een buitenlandse humanitaire interventie. Kanhai poogt slachtoffers en daders met elkaar te verwarren. Maar het is zoals de OAS in haar rapport over de decembermoorden stelde: ook al waren de slachtoffers voornemens een staatsgreep te plegen, dan nog rechtvaardigt niets het martelen en zonder vorm van proces executeren van ongewapende mensen. Soerendre Rambocus en Jiwan Sheombar werden zelfs uit hun gevangeniscellen in Santo Boma gehaald om hen op Bastion Veere dood te schieten. Wat Kanhai tracht te verhullen is dat de decembermoorden onderdeel waren van een totalitaire machtsgreep, waarvan hij en zijn politieke partij ruimschoots hebben geprofiteerd.

  Uit de kruitdampen van 8 december 1982 verscheen splinterpartij PALU in de totalitaire regering van 1983 als partij met de meeste ministersposten en het premierschap. Met Doorson trachtte onze politieke advocaat weer het invasiefabeltje iets van geloofwaardigheid te verschaffen. Hij had daarbij, ongetwijfeld tot zijn ergernis, niet alles in de hand. Want naast de ontboezeming over de moord op Horb, verklaarde deze ‘vriend van Bouterse’ ook nog dat oud vakbondsleider Fred Derby, anders dan Bouterse beweerde, geen ‘mol’ van het militaire bewind was en dat het ‘op de vlucht neergeschoten’ verhaal van bevelhebber Bouterse niet waar was. Deze toenmalige politieofficier was gedetacheerd bij Procureur Generaal R.Reeder, die hem na de decembermoorden vroeg gegevens te verzamelen omdat mogelijk strafbare daden waren gepleegd. Er werden geen mensen verhoord. Bovendien kreeg hij na de dood van Horb van de PG te horen dat hij ook met dat gegevens verzamelen moest stoppen. Doorson zei nadrukkelijk dat het niet om een onderzoek en zeker geen strafrechtelijk onderzoek ging. De bewering van Bouterse, veel later, dat er onder zijn bewind na 8 december 1982 onderzoek was verricht, maar dat het was kwijtgeraakt, was dus de zoveelste leugen. Ook in het rapport (1985) van Wako vinden we daarvan de bevestiging. De VN rapporteur schreef dat ‘Lt.Kol. Bouterse’ tegenover hem had verklaard dat ‘er geen poging is ondernomen om een onderzoek naar de gebeurtenissen in te stellen.’ Doorson maakte van zijn verzamelde gegevens een dossier in drievoud. Twee exemplaren bewaarde hij op het kantoor van de PG en een gaf hij vertrouwelijk – ‘een vriendendienst’ – via toenmalig directeur Jozef Brahim in bewaring bij De Surinaamsche Bank. Ter zitting bleek dat alle drie exemplaren waren verdwenen. ‘Een groot raadsel’ zei getuige Jozef Brahim, die vertelde dat in 1993, toen hij met pensioen ging, het bankexemplaar er nog was. Toen de rechters aan getuige Doorson vroegen wat hij zich kon herinneren van zijn gegevens, zei hij dat hij zich had aangeleerd na een ‘zware zaak’ de gegevens uit zijn geheugen ‘te wissen’, want ‘anders wordt je gek’. Voor een ieder met enige kennis van de werking van het menselijke geheugen is die bewering lariekoek. De hersenen zijn geen computer. Treffend gebruikte auditeur-militair Roy Elgin het begrip ‘delete’ voor de ongeloofwaardige pretentie van de getuige. Maar het ‘delete’ knopje van Doorson werkte selectief. Want hij wist wel zich te herinneren dat in het dossier ‘90% harde informatie was dat Nederland Suriname zou binnenvallen’. Derby zou dat aan Horb gezegd hebben. Nee, hij herinnerde zich geen details, ook wist hij geen namen, geen gebeurtenissen, geen feiten, alleen horen zeggen van. Horb en Derby zijn er niet meer, het dossier is foetsie, we moeten het dus alleen doen met het delete-geheugen van de ‘vriend van Bouterse’.

  Dat deze getuige buiten zijn rol ging van vertolker onder ede van wat hij heeft waargenomen, bleek uit zijn verdachtmaking (www.caribiana.nl) dat het exemplaar uit de kluis van de bank mogelijk is weggehaald door de Nederlandse ambassade of door Ilse Labadie, voorzitster van de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede, die toen bij de bank werkte. Zowel Nederland als de nabestaanden zouden er baat bij hebben dat informatie over de ‘invasieplannen’ niet naar buiten zouden komen. De getuige verraadde hiermee niet alleen zijn partijdigheid, hij laadde ook de verdenking op zich de dief te zijn die roept ‘houdt de dief’. Want behalve Jozef Brahim en Herman Doorson wist niemand anders van het exemplaar in de bankkluis en de afspraak was dat alleen als de laatste erom vroeg het uit de kluis zou worden gehaald. En waarom heeft Doorson, toen midden jaren negentig bleek dat het exemplaar uit de bankkluis was verdwenen, geen onderzoek naar de verdwijning laten instellen?! In 1997 werd hij door het regime Bouterse-Wijdenbosch benoemd tot hoofd van de Centrale Inlichtingen Dienst (CID). Zijn ‘vriend’ en naar het unanieme verhaal van alle ooggetuigen de opdrachtgever van de decembermoorden, had alle belang bij de verdwijning van het dossier en waarom zou de gecompromitteerde Doorson zijn Baas daarbij niet van dienst zijn?! Als het gaat om zijn getuigenissen à décharge marcheert Doorson in de parade van pro-Bouterse getuigen die meineed vermommen als ‘geheugenverlies’. Maar ook om andere reden is Doorson – die terloops, in lijn met de leugens van Bouterse en Kanhai, alle schuld in de schoenen van de nu overleden Paul Bhagwandas tracht te schuiven – als getuige à décharge onbetrouwbaar. Het NRC Handelsblad van 17 mei 1997 citeerde uit een vertrouwelijk proces-verbaal van de Haagse regionale criminele inlichtingen dienst dat ‘H.C.E. Doorson, die in het dagelijks leven bij het korps politie Suriname werkt als inspecteur een cocaïnelijn heeft opgezet. Doorson zou een koelvrieshuis hebben in het bedrijf NV Doroe in Suriname alwaar cocaïne geprepareerd zou worden in bevroren vis, bestemd voor Nederland. Doorson heeft zakelijke belangen met Lowes en Bouterse.’


  Maak melding
 19. @ Mokro,

  De Drugs veroordeelde crimineel is nog steeds niet met een verklaring al dan niet via zijn woordvoerder Goebels de Bimbo gekomen.
  Het zal stil blijven aan die zijde:

  Hier heeft de veroordeelde crimineel samen met zijn Daltons geen antwoord op de eis van 20 jaar van de Openbare aanklager.

  Er is paniek daar uitgebroken in de saloon: Deze mokerslag hebben ze echt niet zien aankomen.

  Het zou geen gek idee zijn als deze veroordeelde Drugs crimineel het voorbeeld zou volgen van zijn kompaan Horb met die `JOKKIE`.


  Maak melding
 20. @ Oranje

  Rozendaal is een onbetrouwbare charlatan.

  Hij roept in 2011 dat Bouta hem in de steek laat omdat hij rond moet komen van een uitkering. en nooit iets krijgt van Bouta.
  In 2012 roept hij dan weer dat hij in 2010 $ 10.000 van Bouta heeft ontvangen in ruil voor een minder belastende verklaring.
  De verklaring heeft hij ook weer ingetrokken en beschuldigd Bouta van nog 2 moorden meer.
  Waarom hij dat doet:
  Hij heeft niet lang meer te leven en moet gedialiseerd worden.
  Dat is een dure behandeling en lastig met een zsf-pas voor onvermogenden.
  Vul zelf maar in waarom hij belastende verklaringen aflegt en weer inrekt en de eeuwige geldnood waarin deze man verkeerd.


  Maak melding
 21. De ziekelijke reactie Misikaba. Maw ze hebben aan de rechter !

  —————————————————————————

  PARAMARIBO – “In de rechtszaal kan de rechtelijke macht misschien de wet naast zich neerleggen en doen wat ze wilt, buiten de rechtszaal echter, geldt de wet. De Amnestiewet wordt zoals alle wetten gerespecteerd en gehandhaafd! Als gevolg hiervan zal welke uitspraak dan ook niet legitiem zijn en als zodanig onuitvoerbaar.” Deze verklaring legde de NDP-fractieleider André Misiekaba zojuist af in De Nationale Assemblee.

  De verklaring van de NDP-fractie:
  “Voorzitter, regering, dames en heren, landgenoten goede morgen. Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen in het 8 december strafproces, wenst de fractie van De Nationale Democratische Partij in De Nationale Assemblee, het volgende aan u voor te houden:

  De rechterlijke macht heeft de Amnestiewet 1992 (zoals gewijzigd in april 2012) naast zich neergelegd. Hoewel deze ontwikkeling zorgwekkend was, is door de andere twee machten, met name de Wetgevende en de uitvoerende macht, belangrijker geacht de scheiding der machten en de onafhankelijkheid van de Rechterlijke Macht te blijven respecteren in het belang van stabiliteit in ons land. Daarom heeft de regering om vrede en politieke rust in het land te helpen verzekeren, op basis van artikel 148 van de Grondwet van de Republiek Suriname geprobeerd correctie te brengen. De Rechterlijke Macht heeft ook dit naast zich neergelegd.

  Er is in ons land verzuimd een controlemechanisme binnen de rechterlijke macht in te bouwen. Daardoor is het heel duidelijk geworden dat de Rechterlijke Macht de enige macht is in het land die aan niemand verantwoording verschuldigd is. Deze situatie zal moeten worden gecorrigeerd door de instelling van een instituut zoals een Hoge Raad en Hof van Cassatie, zoals in goed georganiseerde landen gebruikelijk is.

  Wat de specifieke situatie rond het 8 december strafproces betreft moet het volgende wel voor iedereen duidelijk zijn: in de rechtszaal kan de Rechtelijke Macht misschien de wet naast zich neerleggen en doen wat ze wilt, buiten de rechtszaal echter, GELDT DE WET. De Amnestie Wet wordt zoals alle wetten gerespecteerd en gehandhaafd!

  Als gevolg hiervan zal welke uitspraak dan ook NIET LEGITIEM zijn en als zodanig ONUITVOERBAAR.”


  Maak melding
 22. Deze massamoordenaar verdiend geen levenslang, maar in het openbaar op het onafhankelijkheidsplein opgehangen te worden, want anders zou de belastingbetaler ook nog moeten opdraaien voor al die jaren verzorging van deze vernietiger, daarbij komen ook nog al die medische kosten bij van dit wrak.


  Maak melding
 23. Breaking News: NDP houdt spoedvergadering; rechtstaat in gevaar???? (Bouta en duivelse trawanten in gevaar). Er is ook geen sprake van een rechtstaat, maar van een misdaadstaat olv van deze paarse criminele leider, zijn corrupte rovende bende met Boefdraad als leider, en hun geldzuchtige awariedomrie adviseurs Meye en Misika, pararsieten, poepvliegen en kwafoetoe boys de gehele paarse roverheid, van ministers, driko’s etc.

  De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft voor vandaag alle oerdomme misdadige structuren van de partij opgeroepen voor een spoedvergadering in partijcentrum OCER. De spoedvergadering is bijeengeroepen naar aanleiding van de recente ontwikkeling in het 8 decemberstrafproces.

  Deze moordenaar en zijn boevenbende zullen lelijk op hun neus kijken, want slechts 10% van die oerdome aanhangers gaan gehoor geven. Baas klarie fluistert men onder velen en we ga niet vo hem onze leve geve, mek ing sreef viering fa wie kleine dieven en rovers ooktoe e ka te skowtoe tapoe oenoe, no wang mpp amnestie wi e tjisie, da soma na baas, wang misdadiger. A wet ooktoe moes kong gelde gi a mpp leugenaar disie sa tjies oene dong ex ndpers. kaola wi e go go was de weerklank onder vele paarse wakkamangs.


  Maak melding
 24. Ik wed op een stevige fles wijn dat drie kwart van de Bouterse haters die hier dag en nacht op de site zitten en continu hun haat jegens Bouterse ventileren, aan hun einde komen voordat Bouterse ooit 1 dag in de cel gaat zitten voor het doodschieten van 15 vermeende coupplegers.

  Voor diegenen die denken dat Bouterse ooit in de cel gaat hiervoor wil ik dit duidelijk maken:

  BOUTERSE GAAT NOOIT DE GEVANGENIS IN VOOR DE DECEMBERMOORDEN.

  Ik zou maar alvast een andere hobby gaan zoeken als ik die haters was want wat er ook gebeurt De gevangenis gaat ie niet in en president hoeft hij ook niet meer te worden. Aan het einde van zijn regeerperiode is hij dan 75 en kan hij rustig gaan rentenieren.

  Wie sterk is moet hem maar gaan oppakken en in de cel stoppen.

  Vergeet niet rekening te houden dat er nog mogelijk een beroep in deze zaak komt waarbij en de rechters en de OM vervangen moeten worden en dat de president zichzelf gratie kan verlenen.

  Wat hebben de haters dan eigenlijk bereikt?
  Ik vind het jammer dat mensen zich zo vastbijten in een zaak dat ze vergeten te leven. Maar ja kanker ruimt ze wel op.

  PS
  Ik ben geen NDP’er, geen paarse rat en ik hou niet van Bruine bonen


  Maak melding
 25. @ Parbo

  In tegenstelling van koos wil ik toch je posting onder de loep nemen. Je schrijft dat de coup, de jongeren zijn ontgaan. De oudere generatie wil niet nog eens 35 jaar
  wachten op de z.g. waarheid.
  Wel Parbo ; als je zulke dingen durft te schrijven, dan geef ik Koos bij deze toch gelijk. Laat je bij Parnasia nakijken, volgens mij zit er je kop zaagsels i.p.v. hersens.
  De militairen die tijdens het binnenlandse oorlog omkwamen
  hebben pech, het hoort bij een oorlog voering.
  Dat is de risico van het vak, ze hebben tenminste wapens bij zich ! Die 15 arme sloebers waren onschuldige burgers
  die zich niet konden verdedigen, ze waren immers ongewapend. ze werden gewoon koelbloedig dood geschoten onder de mom tijdens hun vlucht.
  Het lijkt me heel moeilijk om van daar uit te vluchten, ze werden in het fort opgesloten als konijnen.
  Het is heel makkelijk om de schuld aan iemand toe te schijven, nota bene iemand die reeds overleden is ( P. Bhagwandas. ) Dat de toenmalige Nederlandse Regering hier iets van wist lijkt me heel sterk, anders hadden ze het dossier niet 60 jaar achter slot en grendel gezet.
  Parbo laat je na kijken, volg het advies van Koos en mij, het kan geen kwaad ! Misschien ga je het licht zien, en voortaan geen stommiteiten meer uitkramen, het siert je niet ! Onthoud één ding goed; stront kan je niet bewaren, het
  blijft stinken en hij komt eens naar boven drijven.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 26. Doorson zou een koelvrieshuis hebben in het bedrijf NV Doroe in Suriname alwaar cocaïne geprepareerd zou worden in bevroren vis, bestemd voor Nederland.

  Deze bedrijf bevindt zich in leiding 10a om de hoek!!! en nu is het helemaal verpalverd!! een krot geworden!! Ik ben zelf daar binnen geweest om een kijkje te nemen hoe ze daar de vissen gingen bevriezen, niet wetende dat er zulke praktijken daarginds plaats vond.


  Maak melding
 27. Ik denk dat Misikaba wel eens gelijk kan hebben. Los van enige schuldvraag.
  De wetgevende macht maakt wetten, niet de rechterlijke macht.
  De wetgevende macht, genoemd de Nationale Assamblee wordt gekozen. De Rechterlijke macht niet.
  Het kan niet zo zijn dat in een parlementaire democratie wetten worden gemaakt of bepaald door de rechterlijke macht.
  Dat kan in mijn ogen alleen gebeuren door de gekozen wetgevende macht.
  Ongeacht de schuldvraag en het moreel kan de gekozen Nationale Assemblee een wet niet door de rechterlijke macht aan de kant laten schuiven.
  De taak van de rechterlijke macht is het toetsen of iemand zich schuldig heeft gemaakt aan het ovetreden van de wet.
  Niet het beoordelen van een wet of deze wet wel of niet kan en mag worden toegepast.


  Maak melding
 28. @JZwartmans

  Een paar vragen aan je.

  Quote;
  “De militairen die tijdens het binnenlandse oorlog omkwamen
  hebben pech, het hoort bij een oorlog voering”

  Vraag:
  Geld dat ook voor de slachtoffers van de kettingzaagmoorden?
  De inwoners van Moiwona?
  Dat waren allemaal militairen?
  De ca. 450 omgekomen “slachtoffers” waren geen slachtoffers maar militairen?

  Dan hebben we het dus ook niet meer over 15 slachtoffers van de decembermoorden maar 13 (Surendre Rambocus was militair en Jiwansingh Sheombar stelde zich op als militair door mee te doen aan de coup tegen Bouta&Zn)?

  Quote:
  “Dat de toenmalige Nederlandse Regering hier iets van wist lijkt me heel sterk, anders hadden ze het dossier niet 60 jaar achter slot en grendel gezet.”

  Vraag:
  Waarom dan het dossier 60 jaar achter slot en grendel?
  Dit lijkt me niet echt logisch, iets oplsuiten als je niks te verbergen hebt.


  Maak melding
 29. @ Tak_Fi_Fosi: Je zou best wel eens gelijk kunnen hebben als je zegt dat Bouterse nooit de gevangenis in gaat, maar wie zou er met Bouterse willen ruilen?

  Hij heeft geld, hij heeft macht, in Suriname, verder nergens, maar zal hij een gelukkig en tevreden mens zijn?
  Het is voor hem te hopen dat hij niet in God en een leven na de dood gelooft want dan kan hij niet anders dan in doodsangst leven voor wat hem te wachten staat.

  Hij zit opgesloten in een klein flutlandje en kan af en toe eens op bezoek gaan bij anderen die net zo slecht zijn als hij. Geen fatsoenlijk land waar hij welkom is.
  Hij heeft gemoord, gestolen, in drugs gehandeld, zijn vrienden verraden en het kan niet anders dan dat het af en toe op hem moet drukken, als hij nog iets van een geweten heeft.

  Bouterse komt waarschijnlijk nooit in een cel terecht maar hij leeft al lang in de gevangenis die hij zelf gemaakt heeft. Criminelen kunnen niemand vertrouwen en leven constant in angst.
  Hij had het anders kunnen doen, hij had de vader des vaderlands kunnen worden, maar hij heeft een andere keuze gemaakt. Zijn geest was te beperkt. Een hosselaar blijft een hosselaar. Tot grootste daden is hij niet in staat.

  Bouterse is een tragisch mens. Vervloekt door velen, aanbeden door hen die liever in illusies leven dan in de realiteit.
  Nee, niemand wil met Bouterse leven. Hij is een verloren ziel.

  Tak_Fi_Fosi, Je vraagt wat de haters hebben bereikt. Wat heeft Bouterse bereikt?


  Maak melding
 30. @ Kevin

  “@ Oranje

  Rozendaal is een onbetrouwbare charlatan.

  Hij roept in 2011 dat Bouta hem in de steek laat omdat hij rond moet komen van een uitkering. en nooit iets krijgt van Bouta.”

  Kevin alle verraad heeft een begin. Elke ketting heeft een zwakste punt. Rozendaal mag dan een zieke charlatan zijn, met ander bewijs en getuigenissen is zijn getuigenis wel betrouwbaar gevonden.

  Het is ook een gegeven dat het breken van de Omerta door Rozendaal het begin van het eindspel werd daardoor een aflopende zaak.

  De Charlatan heeft de meester uit eindelijk wel door de hoeven laten gaan.


  Maak melding
 31. @ JoJo

  Uiteraard heeft het verbreken van de Omerta gevolgen gehad.
  Maar erg betrouwbaar is deze Rozendaal niet te noemen. Elke getuigeis van hem …tja……wel waar/niet waar…..
  Daarom hecht ik niet veel waarde aan dit artikel op WKN, mede al niet dat men zijn naam niet eens goed schrijft en alleen citaten haalt uit een andere krant om een eigen punt te maken.
  De uitspraak van Rozendaal kwam WKN gewoon goed uit.


  Maak melding
 32. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  @ JoJo

  Uiteraard heeft het verbreken van de Omerta gevolgen gehad.
  Maar erg betrouwbaar is deze Rozendaal niet te noemen. Elke getuigeis van hem …tja……wel waar/niet waar…..
  Daarom hecht ik niet veel waarde aan dit artikel op WKN, mede al niet dat men zijn naam niet eens goed schrijft en alleen citaten haalt uit een andere krant om een eigen punt te maken.
  De uitspraak van Rozendaal kwam WKN gewoon goed uit.


  Maak melding
 33. @Hans van den Broek; mie sab a torie. Maar ja! Horb diekte graag in jongens lijkend op sa-poentje. De moordenaar diekt verkeerd:😆 Dew Lingam
  .


  Maak melding
 34. @ kevin

  Het parlement de wetgever is het hoogste wetgevende orgaan van het land. De rechterlijke macht toets wetten en maakt geen wetten. Echter het parlement mag geen wetten maken die een lopende strafzaak tegenhoudt dan wel beëindigt.
  Ik zie echter geen enkel gevaar voor Bouterse. Geert Wilders is veroordeeld maar is nog steeds in de Tweede Kamer. Geen enkele uitspraak kan uitgevoerd worden zolang Bouterse president is want als president is hij onschendbaar.
  Hij kan ook niet gedwongen worden af te treden aangezien daar geen meerderheid voor is in de DNA.


  Maak melding
 35. @ Hans van den Broek

  Wat Bouterse heeft bereikt ga jij in ieder geval nooit bereiken. Hij wordt over enkele jaren 75 en jij wordt dat nooit van je leven. Ik zou nooit van me leven me zo in iemand vastbijten als wat ik enkelen hier zie doen jaar in jaar uit. Sommigen hebben totaal geen andere bezigheid dan lullen over die oude opa van 70+ jaar. Is net als Pinochet en Berlusconi. Het kan die heren weinig boeien hoe jij en anderen over hun denkt. Bouterse hoeft niet meer te reizen. Op 70 jarige leeftijd is het gebruikelijk dat iemand iets gaat minderen. Punt is dat ik jullie zielig vind.

  Een keer reageren daar is niks mis mee, maar om elke dag hier op Waterkant te zitten alsof je niks te doen hebt vind ik echt zielig. Komt nog bij dat tegenwoordig kanker welig tiert in de samenleving. Heb je al een check gedaan? Met zoveel haat in je zal je vast onopgemerkte uitzaaiingen hebben. Vraag Romeo Hoost. Die tobt nu ook met zijn gezondheid. Had ie iets zinnigs gedaan met zijn leven dan zag hij er vandaag de dag niet uit als een ongewassen vaatdoek.

  Grappig is dat een groot deel van de zogenaamde haters en nabestaanden zeggen gelovig te zijn en elke week in de kerk te zitten, maar wanneer het op Bouterse aankomt vergeten ze ineens dat ze gelovig zijn en zijn ze elke dag op internet te vinden om hun haat te verspreiden. Ik geloof geen moer van dat ze gelovig zijn. Zijn didibrie’s in witte kleren. Daarom gaat Jezus nooit terugkeren. Als je echt gelovig bent zoals iemand als Romeo Hoost bijvoorbeeld predikt, dan leer je om je niet vast te bijten in iemand maar God zijn werk te laten doen. Je leert om los te laten.
  Ik ga toch niet ruim 40 jaar van me leven verspillen aan iemand? Kom op!!


  Maak melding
 36. @ Koos

  Laat het goed tot je doordringen wat Misiekaba zegt.

  Met wat voor soort uitspraak de rechters ook komen, het leven gaat gewoon door. Sterker nog de regering legt de uitspraak naast zich neer. Jij bent elke dag hier te vinden op Waterkant. Ga voor de verandering Bouterse oppakken en zet hem in de cel die je wilt.
  Als men de uitspraak naast zich neerlegt dan houdt dat in dat ook Bouterse nog voor 5 mag gaan. Theoretisch kan de minister van Justitie de hele rechtszaak nietig verklaren en dus uit de boeken verwijderen alsof het nooit heeft plaatsgevonden. Zoals Kanhai het zegt is dit nog lang niet klaar en kan nog eens 10 jaar duren.


  Maak melding
 37. @ Kevin

  “Ik denk dat Misikaba wel eens gelijk kan hebben.”

  Kevin Misiekaba praat enorme onzin. Want in de grondwet staat dat wetten aan de grondwet moeten voldoen en dat er tijdens een lopend proces niet middels nieuwe wetten in gegrepen kan worden.

  De wetten zoals aan het begin van het proces van toepassing zijn het wettelijke kader voor de rechtbank want anders kan elke toevallige meerderheid de rechtszekerheid van de burgers aantasten voor eigen belang


  Maak melding
 38. Ruben Roozendaal, wat een ZIELIG MANNEKE, om niet te spreken van een PERTINENTE BOEF en bovenal PATHOLOGISCHE LEUGENAAR

  Ruben Roozendaal (alias Creoolse Somo) is als MISLUKTE ‘GELUKZOEKER’ er niet in geslaagd, Bouterse te CHANTEREN en zover weten te krijgen om hem GELD/PAISA afhandig te maken, hetgeen hem wel GELUKT is bij de WANHOPIGE RACISTEN van de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij ofwel de Vieze Hoop Poep.

  Deze ZWAKBEGAAFDE Ruben Roozendaal heeft het niet door dat de RACISTEN van de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij ofwel de Vieze Hoop Poep, de SURINAAMSE REVOLUTIE met voornamelijk de WAARACHTIGE AFRO-SURINAMERS in de voorhoede zoals GEBRUIKELIJK, HISTORISCH willen TORPEDEREN. Zoals deze GEESTESZIEKE Ruben Roozendaal ooit aangaf, ligt zijn TELEURSTELLING in z’n MISLUKTE CHANTAGE-PRAKTIJKEN.

  Ooit beweerde deze Creoolse Somo Ruben Roozendaal, dat Bouterse wel zou hebben geschoten, terwijl de Aanklager Auditeur-militair Roy Elgin zelf stelt: “Weliswaar is er geen bewijs dat Bouterse heeft geschoten op acht december 1982”. Voor z’n TJOEKOE heeft onze ZWAKBEGAAFDE Creoolse Somo z’n THUIS gevonden in de CORRUPTE VHP – de Valse Hoop op Paé-partij ofwel de Vieze Hoop Poep. Het zij hem GEGUND, de BESTE plek voor CHANTAGE-PRAKTIJKEN.

  Er wordt TE VROEG GEJUICHT met deze ILLEGALE eis van de ‘Aanklager’, die niet wil of kan beseffen dat de SURINAAMSE ASSEMBLEE als Wetgever de WETTEN in het land maakt en niet één of andere Krijgsraad.

  De Aanklager Auditeur-militair Roy Elgin heeft zich op GLAD IJS begeven en RISKEERT een ZWARE GEVANGENISSTRAF, evenals de Krijgsraad, bij monde van mevrouw Valstein-Montnor. Om een WET geslagen in de NATIONALE ASSEMBLEE ofwel het Parlement te NEGEREN is STRAFBAAR en MOETEN deze Instituten BUITEN WERKING worden gesteld.

  De NATIONALE ASSEMBLEE van SURINAME treedt op als WETGEVER. Derhalve dienen WETTEN in de ASSEMBLEE gemaakt worden GERESPECTEERD en UITGEVOERD.

  De SURINAAMSE ASSEMBLEE is VERPLICHT dit instituut zich noemende Krijgsraad te ONTMANTELEN, op te HEFFEN en ONWETTIGE eis naar zich neer te leggen en de VERANTWOORDELIJKEN dienen te worden VERVOLGD.

  Verkiezingen worden BESLIST via een STEMBUS-GANG en niet via een MALAFIDE Krijgsraad of een Politiek BEDRIJVENDE Krijgsraad.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 39. @Kevin; negatief reclame is ook reclame, niet waar? Positief denken kost veel. Karaktermoord minder.Rozendaal praat, dat zegt al genoeg. De opsomming gepresenteerd is ruis. Het echte werk is al gedaan.


  Maak melding
 40. Je paarse aard komt weer naar boven. Jij ben bouterse zijn linker bal en je vader Rob G de rechter bal.Door jullie twéé heeft bouta last van zijn nier.


  Maak melding
 41. Tak_Fi_Fosi
  Ik wed op een stevige fles wijn dat drie kwart van de Bouterse haters die hier dag en nacht op de site zitten en continu hun haat jegens Bouterse ventileren, aan hun einde komen voordat Bouterse ooit 1 dag in de cel gaat zitten voor het doodschieten van 15 vermeende coupplegers.

  Voor diegenen die denken dat Bouterse ooit in de cel gaat hiervoor wil ik dit duidelijk maken:

  BOUTERSE GAAT NOOIT DE GEVANGENIS IN VOOR DE DECEMBERMOORDEN.

  Ik zou maar alvast een andere hobby gaan zoeken als ik die haters was want wat er ook gebeurt De gevangenis gaat ie niet in en president hoeft hij ook niet meer te worden. Aan het einde van zijn regeerperiode is hij dan 75 en kan hij rustig gaan rentenieren.

  Wie sterk is moet hem maar gaan oppakken en in de cel stoppen.

  Vergeet niet rekening te houden dat er nog mogelijk een beroep in deze zaak komt waarbij en de rechters en de OM vervangen moeten worden en dat de president zichzelf gratie kan verlenen.

  Wat hebben de haters dan eigenlijk bereikt?
  Ik vind het jammer dat mensen zich zo vastbijten in een zaak dat ze vergeten te leven. Maar ja kanker ruimt ze wel op.

  PS
  Ik ben geen NDP’er, geen paarse rat en ik hou niet van Bruine bonen

  donderdag 29 juni 2017 om 18:17 uur
  ***************************************************************
  @ Tak_Fi_Fosi … je bent één van die typische NDP-lafbekken. Je bent Kevin = Parbo= Damsco. Wie denk je voor de gek te houden …. maar goed …..!!!!

  @ Tak_Fi_Fosi …. ik wed voor al het geld dat … jullie van de Nationale Dieven Partij … gestolen hebben … Master Killer Bouterse wordt veroordeeld … achter slot en grendel gaat … of … door een KOGEL een wrede dood sterft … dat verdiend deze misdadige Drugs veroordeelde … MOORDENAAR.

  Het kan ook zijn dat Master Killer Bouterse zijn straf niet in de gevangenis zal ondergaan … Waarom??? … die LAFAARD … pleegt eerder ZELFMOORD !!!!

  Master Killer Bouterse zal nooit …. nooit … nooit rustig kunnen rentenieren van al het gestolen geld …. geld dat aan het Surinaams volk behoort. Ook na zijn dood zal hij vervolgd worden … knoop dat goed in je ……… oren !!!!!!!


  Maak melding
 42. Blauw een doorwrocht stuk schrijven. Een stuk met substantie, moet door mij noch indringend worden gelezen.
  Een schrijven van iemand met kennis van zaken.


  Maak melding
 43. Waarom is een president onschendbaar? Toen hij dit baantje aannam, wist hij al dat deze dag van de strafeis er aanbreken. Het strafproces was al gaande.
  Als hij nu met zijn auto een verkeersovertreding maakt, kan ik mij de onschendbaarheid nog wel billijken, maar geen moordzaken of zwendel.


  Maak melding
 44. Helemaal mee eens.. onze jeugd had een toekomst…laten ze alles van de fam.Bouterse afpakken en onteigen…. rest terugaven aan de staat van Su…kijk op de rekening in Duitsland…ik hoor er niemand over…?


  Maak melding
 45. blauw, zouden de verdwenen stukken van Doorson, ook de beweegredenen kunnen zijn van Bouterse om de zoon van Brahim als vriendendienst de directeurs functie tegen geven van AZ tegen het voor Surinaamse begrippen ongehoord hoog salaris?


  Maak melding
 46. Baas stuurt aan op een noodtoestand. Zogenaamd gaan gewapende aanhangers hem beschermen bij z’n arrestatie. Dan kondigt hij de noodtoestand aan en begint alle shit opnieuw. Zo gaat dat met dit soort lieden. Er komt maar geen eind aan.


  Maak melding
 47. @ Bakraman

  Inderdaad, in tegenstelling tot wat ik eerder schreef moet ik mij corrigeren na wat uitpluis werk. De pres is niet onschendbaar. Bij veroordeling zal hij net als een ander de “bak” in moeten. Wie dat echter moet gaan doen en ook werkelijk gaat doen…..?

  @inmenging in een rechtzaak
  Er is geen nieuwe wet aangenomen. De wet is verruimd dat is een heel ander verhaal dan inmenging.

  Je mag het ook omdraaien.
  Marijuana roken is verboden. Morgen wordt iemand veroordeeld op basis van deze wet omdat hij gisteren is gepakt met roken marijuana.
  Vandaag is het toegestaan door verruiming van de wet waarbij gebruik voor eigen consumptie wordt toegstaan: De verdachte die vandaag is opgepakt en die van gisteren staan tegelijk voor de rechter.
  De man van gisteren moet een maand de bak in, de ander niet?

  Vandaag wordt iemand veroordeeld voor het inbezit hebben van 100 kg marijuana een maand geleden
  Vandaag wordt een wet aangenomen dat iedereen die tot 101 kg marijuana in bezit had in de afgelopen twee maanden vrijuitgaat.

  De een is verruiming de ander inmenging

  Als we de amnestiewet wel toepassen voor de periode 1985 – 1992, dan ook voor de periode 1980 tot 1985.
  Als we dat niet willen dan moeten we ook niet akkoord gaan met de amnestiewet voor alleen de periode 85 – 92.
  Gelijkheidsbeginsel.
  De amnestiewet is in 1992 aangenomen voor de voorliggende periode en in 2012 verruimd voor de voorliggende periode. Er is niet in 2012 een amnestiewet in het leven geroepen zoals de meesten hier denken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES