Advocaten reageren op strafeis tegen Bouterse

58
Advocaten reageren op strafeis tegen Bouterse

Auditeur-militair Roy Elgin heeft vandaag 20 jaar cel geëist tegen president Desire Bouterse, hoofdverdachte in de zaak van de #Decembermoorden in Suriname. Het Openbaar Ministerie presenteerde een requisitoir aan de Krijgsraad met de kanttekening dat er wettig en overtuigend bewijs te over is dat Bouterse zich in het Fort Zeelandia bevond ten tijde van de executies. Advocaat van de nabestaanden Hugo Essed(FOTO) heeft de eis van de aanklager omarmd. Hij benadrukt dat die ook heeft ontkracht dat de slachtoffers met coupplannen bezig waren, en dat ze daarmee zijn gerehabiliteerd.

Volgens Bouterse’s raadsman Irwin Kanhai is er geen man over boord, de strafeis is niet meer dan een voorstel van de aanklager. Hij zal de komende periode de verdediging voeren. Hij laat het over aan de Krijgraad om aan het einde van het proces een oordeel te vellen. Dat einde is volgens Kanhai nog lang niet in zicht.

Advocaat Gerard Spong noemt de strafeis “van enorme grote historische waarde.” Hij is ervan overtuigd dat de krijgsraad de eis zal volgen. Spong was bevriend met enkele slachtoffers van de Decembermoorden. Hij was ook enige tijd de adviseur van het Openbaar Ministerie in Suriname in de zaak rond de moorden.


58 REACTIES

 1. Wanneer de rest van de daders de komende tijd zullen worden gevonnist zal de spanning toenemen en zullen er enkelen van zich af gaan slaan, waardoor nog duidelijker zal worden wie er aan ‘de touwtjes getrokken heeft’.


  Maak melding

 2. De Puinhoop van 7 jaar Desie Bouterse

  Ergens In De Bijbel Staat Geschreven: Wees Nooit Jaloers Op Slechte Mensen Met wie Het Goed Gaat..

  Er Komt Eens Een Tyd… Waar Die Gaan Boeten


  Maak melding

 3. Schande voor het anti paars volk, maar de oerdomme paarse debiele schijtvolk, kan het geen ene moer schelen, want bezeten en onder invloed van de paarse leugenprofeten meye en Misikeba gaan ze straks op de berm als paarse demonen uithalen naar allen die deze strafeis door willen drukken. Ook de duivel in de gedaante van ddb zal met allerlei paarse verdoemde vervloekte scenario’s komen. Maar Goddank is er ook nog de WAARHEID EN GERECHTIGHEID. Twee heerlijke woorden voor allen die oprecht proberen te leven en het leven van hun naaste nooit zullen nemen os hen bestelen. Twee walgelijke woorden voor ddb en al zijn vervloekte aanhangers die leugen en ongerechtigheid in woord en daad naleven. God slaapt niet zoals deze paarse idioten denken. Do ka hier en in de hel.


  Maak melding

 4. Ik lees 1 hele belangrijke zin van Essed:

  “Hij benadrukt dat die ook heeft ontkracht dat de slachtoffers met coupplannen bezig waren, en dat ze daarmee zijn gerehabiliteerd”

  De verzoening is al veel verder dan wie dan ook denkt. Wat Kanhai zegt: het is maar een voorstel.

  Iedereen juicht te hard en veeeeeeel te vroeg.


  Maak melding

 5. Kanhaai lacht ddb diep in zijn hart uit, en speelt zijn duivels spelletje gewoon mee om het grote geld en paarse dinge die baas hem toestopt in en uit. Opa taki, deng soortoe sma disie leki afokatie no habi principe, deng de in staat foe seri deng egi ma sa tja deng na grontapoe. Zo ook zijn vele paars elite stinkend corrupte adviseurs. Alles doen ze aan kwaad, drugshandel, wapensmokkels, moorden, roven, kijk naas Dino, Meriba, Brille, janash, Boeroe en hun maffiabaas zelfs, de bij verstek veroordeelde drugsbons. Wo ka, oerdomme paarse dwaze idiote debiele aanhangers, wo ka te na Zimbabwe.


  Maak melding

 6. Vervloekt is het volk dat misdadigers, moordenaars, criminelen, drugsbonzen, bankrovers, dieven, fraudeurs, schenders van mensenrechten als hun leider willen, ze zullen zwaar te lijden hebben onder deze misdadigers. Wo ka. Oma taki ndper’s zijn verantwoordelijk voor de misdaad vloek van het gehele land,didibri aka ddb.


  Maak melding

 7. Nou moeten we de auditeur militair gewapende body guards gaan toekennen evenals de rechters.

  Gestel dat de rechtbank mee gaat met de eis dan komt het hoger beroep en na de uitspraak kan de President (ndp)van het land gratie geven. Zo het is nog een lang verhaal.

  Elgin is wel dapper om zo’n eis te vragen.


  Maak melding

 8. @Kevin
  Blijf hopen paarse ezel,blijf hopen dat het hier gaat om een boze droom,Blijf denken dat wanneer het morgen is ,het allemaal weg zal gaan….hahahahahaaaa,,wij wensen jullie ndpers en jullie baasje slapeloze nachten toe!!
  Wat jullie ndpers voor onmogelijk hielden is mogenlijk!!
  15 slachtoffers uit hun bed gesleurd en jij denkt dat deze 15 slachtoffers een coup wilden plegen?Ze zijn burgers geweest die toonden dat ze niet bang waren voor je baasje en ze moesten het met hun leven bekopen. Waarom moet de ene beloond worden met het lijderschap en de ander geexecuteerd worden voor het zelfde offensief namelijk voor coup plegen?! Moest je baasje niet geexecuteerd worden voor het plegen van een coup!?
  Jongen ,Gods molen maalt langzaam maar zeker,wij kunnen vergeten maar niet God!!
  Je baasje gaat zijn straf krijgen ..eindelijk!!


  Maak melding

 9. Waren de Fronters maar zo vasthoudend tav het vrijgeven van de dossier in Nederland en het vervolgen van de brein vd coup. We weten allemaal door wie de coup georkestreerd is. Maar nee ze lopen liever aan de leiband van hun blanke meesters.


  Maak melding

 10. Parbo / Kevin..

  het doet pijn he…stelletje paarse losers. Nu bungelen jullie met je grote bek aan een zijden draadje met je hersenloze, nietszeggende postings.


  Maak melding

 11. Abrabrokie stop met generaliseren en stigmatiseren .
  GA niet het su volk uiteendrijven met je heksenjacht.
  Op naar 1 persident voor het hele su volk en geen partij politiek.

  Paars paars paars een rare kreet in de ruimte.
  We niks en niemand ergens op afrekenen.


  Maak melding

 12. Ach we kunnen het een coup noemen maar ik noem het een revolutie en dat past beter bij de Suriname van destijds. Het land was bankroet en de koloniale geest waaide boven het land. Iemand moest schoon schip maken en nu wordt die persoon naar de slachtbank geleid omdat de Fronters zo nodig politiek moeten bedrijven. Dit heeft niks met recht te maken. Sinds wanneer hebben landverraders rechten ? Hadden ze maar de instructies van de soldaten maar beter moeten opvolgen.

  De klootjesvolk van Front nemen een voorschot op de verkiezingen. Zij proberen Suriname te destabiliseren. Meer zit hier niet achter.


  Maak melding

 13. De rechters moeten vanzelfsprekend de gelegenheid krijgen om een eerlijk en oprecht oordeel te vellen. Ik heb wel altijd moeite gehad met m.n. Hugo Essed zijn hypocresie. Deze man was na 8 december 1982 aan de kant van Bouterse en heeft zelf in de Volksmilitie gediend. Later is hij zich gaan opwerpen als de verdediger van mensenrechten. Daarom zegt men, wiens brood men eet, diens taal men spreek. Helaas.


  Maak melding

 14. @PP paarse parbo,

  Het gaat vandaag om de decembermoorden in 1982 en niet om die ordinaire coup van 1980!

  In 1980 hebben jullie het land gedestabiliseerd door de infra te vernietigen en het justitiële apparaat en de media kapot te schieten, dit gaat absoluut never nooit meer gebeuren.

  Het recht heeft vandaag gezegevierd, en zeker omdat de auditeur generaal, heeft bevestigd dat de slachtoffers absoluut niet bezig waren een coup te beramen.

  Dit wisten we al jaren.

  Dus kom op goedoe, droog je traantjes en drink een ijskoude djogo.

  Doei!!


  Maak melding

 15. Volgens die zwerver is het maar een voorstel, alsof hij buiten de werkelijkheid leeft,want het bewijsmateriaal tegen die moordenaar is zo overweldigend, dat er geen speld meer tussen te krijgen is, en uiteindelijk zal er een vonnis komen, die zijn grote mond voor eeuwig zal snoeren.


  Maak melding

 16. Thumbs up voor paraman.

  Ik ben het vandaag roerend eens met paramang, omdat hij aangeeft dat we de 490 slachtoffers van Moiwana niet moeten vergeten.
  Natuurlijk niet paraman, doen we ook niet.

  Vandaag is de maximale straf, conform het strafrecht in suri uitgedeeld, komt nog bij de Moiwana case, dus dat wordt 11jr Interpol plus 20 jr Decembercase plus 20 jr Moiwana en 4jr corruptie & witwas.

  Phoehoehoe, ahum das een flinke straf.


  Maak melding

 17. Esmerald die hersenscheet zit je in de weg zeker. Je moet wel heel naïef zijn te denken dat Bouterse maar ook 1 dag in de gevangenis gaat zitten. Neem van mij aan de veroordeling van Bouterse ga jij in dit mensenleven niet meemaken. Dus waar wacht je op meid neem een wit wijntje en ga op je zwarte breedbeeld reet zitten en geniet van het leven. Gevangen blijven zitten in je Bouterse syndroom is slecht voor de gezondheid.


  Maak melding

 18. Nu is het aan desie gelegen om voor altijd, althans zo lang mogelijk president te blijven om zich te kunnen verschuilen achter zijn eigen amnestie. Dus iedereen opgepast…..en blijf attent!


  Maak melding

 19. @parbo,
  Is dat zo!

  Zo kennen we je weer, geen enkele besef van eigenwaarde, een groot minderwaardigheidscomplex, lopend achter een junkie moordenaar.
  Phoehoe, wees maar erg trots op jezelf, maar niet heus.

  Die ptts sessies hebben duidelijk niet gewerkt, want je zit nog vol wrok en haat.
  Laat me raaien, s’avonds zie je nog flitsen van wat je hebt geflikt in suri, hoe je bent gevlucht naar de bijlmer 5 hoog in Frissesteijn of zo.

  We zullen zien, zeg ik maar, deze uitspraak hadden jullie nooit verwacht, dus zit rustig met je djogo in je Bijlmerflatje, want je hebt helemaal gelijk, hij zal niet 1 één dag zitten, maar meerdere dagen.

  Zakdoekje 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 20. Esmerald vanaf Frissenstijn 5 hg heb ik goed zicht op Dennenrode 8 hg, immers je zwarte reet steekt met kop en schouders boven Bijlmer en Diemen Zuid uit. Minder kamyin en KFC bezoeken doet wonderen. Mens je zit gevangen in je eigen haat. Ga hulp zoeken ipv mensen hier de les te lezen. Aan mij heb je een verkeerde mop.

  We lopen niet allemaal aan de leiband van Front.


  Maak melding

 21. Volgens de woordvoerder van de hoofdverdachte is de strafeis opmerkelijk, de maximale strafeis, vooral omdat de auditeur generaal aangeeft dat de verdachte niet heeft ‘geschoten’.
  Dat is inderdaad opmerkelijk.

  Verder neem ik die kanhaai met een korreltje zout.

  Als het weski en moskowitch niet is gelukt om de internationale strafeis nietig te verklaren, wat gaat die kanhaai kunnen klaren, behalve zijn beurs spekken.

  Anyhow, het wordt de komende tijd woelig, het onderwijs staakt vanaf morgen en er is nog steeds geen mini-ster van Justitie.
  In troebel water is het goed vissen.


  Maak melding

 22. Je glazenbol hapert schat. Neem gerust nog een hap van je pastei en ga rustig zitten. Wel blijven ademen he

  Damn die torie van Elgin heeft wel wat bij je losgemaakt.


  Maak melding

 23. @parbo,

  Hallo opa, ik ben niet één van die KFC chicks, die je elke avond met een verre kijker zit te begluren viezerik, hé bah.

  Je valt zeker op die deindende derrieres, in een strakke bloemetjes legging, die schudden van links naar rechts, met een laag uitgesneden decolleté. 🙂 🙂
  I know je krijgt er hartkloppingen en nog meer van.
  Sorry voor je verre van dat.

  Typisch als je als een paarse rat in de val zit, dan gooi je het maar op seksisme.
  Werkt niet opa, wees een vent, en neem je verlies, slik het in, slik het…. in.

  En als je geen zakdoekjes wil gebruiken, tissues mag ook 🙂
  🙂 🙂

  Inslikken!!!


  Maak melding

 24. Parbo
  Waren de Fronters maar zo vasthoudend tav het vrijgeven van de dossier in Nederland en het vervolgen van de brein vd coup. We weten allemaal door wie de coup georkestreerd is. Maar nee ze lopen liever aan de leiband van hun blanke meesters.

  woensdag 28 juni 2017 om 20:57 uur.
  *******************************************************************
  @ Parbo …. een krabita heeft meer verstand ! Begrijp je niet dat je Master Killer Bouterse neerzet … vriendelijk gezegd … als IDIOOT allertijden.

  De coup was georkestreerd door Nederland {i.c. Kol. Valk },
  Master Killer Bouterse { dondon dia} liet zich gebruiken.
  Kol. Valk is weg gepromoveerd en Master Killer Bouterse gaat achter slot en grendel …. wat mij betreft voor het leven.
  De sleutel van zijn gevangenis deur moet vanaf Bosjebrug in de Sur. rivier gedumpd worden …. mek’ a dede na ini na film.


  Maak melding

 25. @ Parbo … Frissestein 5 hg …. is hoog genoeg om een frisse duik te nemen … film : THE END !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 26. Zal die heks van Simons Suriname ook feliciteren in de assemblee, met de strafeis van 20 jaar? En na deze strafeis, blijft deze moordenaar gewoon aanzitten, en blijven er nog mensen deze moordenaar adoreren, en hem aanspreken met zijne exelentie, zoals die Carlos Lindveld van Stvs dat constant blijft doen.


  Maak melding

 27. dit is geen politiek van nieuwfront dit is recht is recht en moet recht zijn venetiaan heeft nooit bloed aan zijn handen gehad en ook geen wapens hij was wel gekomen met iets en dat was zijn hart op de juiste plaats voor land en volk jaren lang heeft hij zich ingezet voor suriname met de front partijen het was zwaar moeilijk maar zo als het nu gaat nooit nooit was dat het geval in zijn tijd hij zou het nooit toe laten deze wist waar hij mee bezig was wat hij aan doen was en waar voor deet hij dat voor zijn volk en land bouterse deed het voor zich zelf en zijn ndp vrienden nu komt er weer spaning en een heel gedoe in ons land en weer om bouterse het is altijd bouterse suriname zal nooit zijn 1975 krijgen met bouterse in het land stuur hem naar de usa laat hem bij dino gaan zitten dan is het in suriname lekker rustig en vrij


  Maak melding

 28. @ Parbosingh, u stelt : `Waren de Fronters maar zo vasthoudend tav het vrijgeven van de dossier in Nederland en het vervolgen van de brein vd coup.`

  Parbosingh laat zien dat zijn baas geen hersens heeft, Opa D heeft een Hollands brein moeten inhuren voor zijn Koloniale coup !

  De lafaard durft niet naar de Krijgsraad te komen voor de 8 Dec Massamoord, maar wil wel dat een dossier uit Nederland wordt vrijgegeven !
  Opa D, kom zelf naar de Krijgsraad en leg UW EIGEN DOSSIER op tafel en leg een getuigenis af over de massamoord !

  Uit het strafdossier bij de Krijgsraad blijkt wel dat de moordenaars (schutters/folteraars) muitende Surinaamse militairen waren, onder bevel van legerleider Opa D !
  Dus gewoon strafrechtelijk de DADERS – PLEGERS !!!!!!!!
  Een Nederlands dossier kan daar niets aan veranderen !

  PS : Het gaat hier over een massamoordpartij op ongewapende Surinaamse staatsburgers, onder leiding van een NDP-topper, de toenmalige legerleider !
  De toenmalige legerleider is een koloniale pion, dat hij landverraad heeft gepleegd, is al eerder duidelijk geworden.

  Een van zijn top-adviseurs bij de coup was de Ned kolonel Valk. De toenmalige legerleider bezat ook nog eens de Nederlandse nationaliteit !

  Het FRONT-SYNDROOM maakt Parbosingh mataglap, de 8 dec massamoord en de Moiwana- massamoord, zijn allebei PAARSE-moorden !


  Maak melding

 29. En nu nog de politieke veroordeling voor corruptie de afgelopen 37 jaar. Deze zogenaamde bevrijder van Suriname heeft het land naar de afgrond gebracht met zijn kornuiten.
  Ze hebben hele generaties bestolen van hun toekomst.

  Hij moet vervolgd en aansprakelijk gesteld worden voor alles wat mis is gegaan de afgelopen 37 jaar met Suriname.


  Maak melding

 30. Parbo, ik ben het voor een deel met je eens. Wat betreft Rutte, de VVD’er, uit Nederland vraag ik mij ook af waarom het Suriname dossier voor 60 jaar achter slot en grendel gaat dus vraag ik mij af welke mensen in Suriname en Nederland beschermd worden. Wat betreft de periode Venetiaan is er 1 miljard gespaard wel lekker als dat geld in de kluis ligt en je er niets mee doet o.a. Verbetering van de wegen, wegenaanleg, sociale woningbouw etc. Nee meneer Venetiaan deed niets aan uitgeven en nu jankt men datget geld op is, men had toen moeten investeren. Voor de goede orde ben geen fan van Bouterse of welk DNA lid dan ook allemaal eruit en jonge energieke mensen erin dus ook Santoki, Somohardjo, Rusland, Jogi, Misiekaba wegwezen.


  Maak melding

 31. In principe zouden de nabestaanden, een rechtzaak tegen de Nederlandse staat moeten aanspannen. En eisen, dat het dossier die voor 60 Jaar achter slot en grendel is, vrij wordt gegeven.

  Dit gedrag van Nederland omtrent het dossier, geeft de vermoeden dat Nederland ook zijn handen heeft vuil gemaakt tijdens de coup.

  Of zie ik dit soms verkeerd??????


  Maak melding

 32. Nanga palm wi bing go!! Bouta bing go nanga uzi!!! ey scheid nono inning bruku!! Gogo tek faya!!

  God zij met SU!! De duivels 20 meter onder de grond!!!

  Ik heb een Mahonieboom uitgezocht van 20 meter!! voor elk jaar 1 meter!!!! ook de touw is er al!!! Hang de DiDiBri op!!!


  Maak melding

 33. Het zal niet lang meer duren dat B de wijk naar Venezuela neemt om daar te gaan genieten van het royale pensioen dat meneer in de afgelopen jaren voor zichzelf en zijn familie geregeld heeft. Gelukkig voor hem geven zijn volgelingen voor alles wat er mis is in Suriname toch al de schuld aan de blanke koloniale overheerser dus schuldig hoeft hij zich dan ook niet te voelen dat hij het land bankroet en in diepe schulden achterlaat.


  Maak melding

 34. JK, inderdaad zouden nabestaanden en een NIET-PAARSE regering, gegevens kunnen opvragen in Nederland, in verband met de bemoeienis van Nederland met de koloniale coup van DDB !

  Dit heeft niets met het lopende 8 december- strafproces te maken, de daders-plegers vd massamoord zijn bekend !
  — deze daders hebben tot nu toe geen SNIPPER bewijs ingeleverd bij de Krijgsraad, dat ANDEREN verantwoordelijk zouden zijn voor het plegen van de massamoord–

  Een NIET-paarse regering en de nabestaanden zouden SCHADEVERGOEDING KUNNEN CLAIMEN BIJ NEDERLAND, wegens haar rol bij het vernietigen van onze democratie/gevolgen daarvan !!


  Maak melding

 35. Wow, ik hoor en zie niets van onze econoom en docent en IT’er RobG.
  Ben benieuwd naar zijn bijdrage en visie in deze klare zaak.
  Ik denk dat de verdachte in staat moet worden geacht cyaankali in te nemen om zijn tijd tussen zijn opgeleid volk door te brengen.
  Met zijn poen word het een zalige tijd achter de ijzeren gordijnen.

  RobG
  Ik hoop niet dat je jou bekend refrein zult inzetten “wet en regelgeving daar moet ieder zich aan houden behalve de president”


  Maak melding

 36. @ Jan K

  Inderdaad zal hij misschien naar Venezuela vluchten. Ik hoop dat zijn volgelingen ook meegaan. Het koloniale verleden heeft niks mee te maken met het leeg roven van Suriname.
  Deze gasten hebben alles verkocht en verpand waar ze geld aan konden verdienen .


  Maak melding

 37. Je reageert als een kip zonder kop! Je kan lullen wat je wil bouterse gaat hangen. Kanhai kan geen kant op en hij weet niks. Al zijn woorden komen van die jood uit Holland. Kanhai is de advocaat van de duivel


  Maak melding

 38. De paarsen hadden gedacht dat deze dag nooit zou komen en zijn ze in paniek en dit allemaal voor hun geliefde moordenaar bouta,hun paarse held met een strafeis van 20 jaar!


  Maak melding

 39. Als iemand op de vlucht slaat , wie neemt die dan mee?
  Vast zijn Familie, wat Vrienden, en de rest laat je achter.
  Er moeten ook wat meer Politieke partijen komen,
  Mensen kunnen ook uit Nederland komen, met ervaring, geen voorkeur voor ras die naar het buitenland kan om Suriname te promoten.
  Er moeten voorbereidingen komen.


  Maak melding

 40. nu is de tijd rijp, dat de Nederlandse Koning hem persoonlijk ophaalt en in Scheveningen in een kamer zonder bed 11 jaren laat zitten..

  daar kan hij de moordenaar goed nadenken in een isoleer cel..


  Maak melding

 41. Het hoofd van ddb is al op het schavot. Als in het hoger beroep het vonnis door de rechter gegeven wordt is het gedaan met de moordenaar en is het spel uitgespeeld. Hij zal voor 20 jaar in de gevangeniscel van SB verdwijnen met 1 x 24 uur bewaking, 365 dagen per jaar x 20 jaar, zonder bezoek.

  Met de ndp is het hiermee ook voorgoed afgelopen, omdat er geen opvolging is en de partij door strijd wie de nieuwe leider wordt uit elkaar valt.

  Het tijdperk ddb, ndp is afgelopen. De Knock Out vindt op 31 Maart 2023 plaats aan de Monseigneur Wulfinghstraat Paramaribo.

  Wat rest is al de goederen en bankrekeningen van ddb in bezit nemen als
  schuldaflossing/onderpand voor afbetalingen van de schulden aan de nabestaanden van 8 December 1982 moorden en de burgers van Suriname.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.