HVB: Allah smeken dat het Suriname goed mag gaan

29

PARAMARIBO, 26 jun – Hoe de situatie in Suriname ook moge zijn, de uitbundigheid van Bodo (zoals een deel van onze Surinamers het Eid Ul Fitr-feest noemt) zal, zij het ietwat sober, zeker op bepaalde plaatsen duidelijk te merken zijn. Dit stelt de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging, HVB. Volgens deze regeringspartij kan het niet anders dan dat Moslimvoorgangers Allah afsmeken dat: het Suriname goed mag gaan.

Ook zal ervoor gebeden wordt dat het “langzame economische herstel in versneld tempo moet plaatsvinden, onze werkende klasse, vooral de jongeren, nog meer dan voorheen de handen flink uit de mouwen steken voor de verdere opbouw van ons geliefd land en dat de regering nog meer inzicht mag krijgen om de condities voor welvaart en welzijn verder gestalte te laten krijgen.”

Ook bij de viering van Eid Ul Fitr blijkt dat in Suriname respect heerst voor wederzijdse geloofsovertuigingen. “Deze manier van het respecteren en waarderen van elkaars godsdiensten heeft recentelijk alvast op bescheiden schaal ook weerklank gevonden bij onze mondiale kerkvorsten, vooral om te voorkomen dat een deel van de hedendaagse terreur een bepaalde religie toegeschreven wordt.”


29 REACTIES

 1. We zijn gevloekt met deze gasten en komen er nooit meer uit .geen overzicht op niets meer ,de kluts kwijt in dit land .mensen vechten om nacht ( eigen belang) maar een land besturen geen kaas begrepen .laten ze in hun kist gaan liggen dannzijn wij bevrijd van deze gasten .


  Maak melding

 2. Het is de vraag of Allah wel zal luisteren naar de smeekbeden van HVB. Hij heeft al 1400 jaar niets van zich laten horen en uit de landen waar namens Allah de islam heerst vluchten de mensen met honderdduizenden weg.

  Misschien beter tot Jezus komen. In de landen waar het christendom heerst daar leven de moslims in vrede en veiligheid. Israël is ook een goede keus. De moslims in het Midden-Oosten die in Israël wonen zijn de gelukkigste moslims.


  Maak melding

 3. Allah heeft het te druk met de martelaars.Immers, hij moet per martelaar 60 maagden zien te regelen…misschien is hij bezig met onderhandelen om wat bij Jezus te lenen. Geen tijd voor Suries; mineur probleem.


  Maak melding

 4. Allah God of hoe men Hem / Haar wilt noemen is al lang uit
  Su ontvlucht, samen met de Surinamers in 1975 – 1980.
  Su wordt niet meer zoals het was, het is nu compleet een rovers en moordenaars hol !!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. @hans van den Broek; teken dat jij als Christen je superieur voelt ? Bij mijn weten kunnen alle 4 wereldgodsdiensten in Suriname vreedzaam met elkaar samen leven.
  Vergeet ook niet dat het juist de Christelijke wereld is die in het Midden Oosten voor ellende zorgt, landen als Libië, Yemen, Afghanistan, Somalië en Syrië zijn / worden platgebombardeerd. Natuurlijk vluchten zij dan weg naar die landen die juist voor de ellende zorgen. Logische keus lijkt mij.
  En vergeet je niet he, Turkije die 3 miljoen Syrische vluchtelingen opvangt, Pakistan die 4 miljoen Afghaanse vluchtelingen opvangt. En dat u zich wel superieur voelt blijkt wel uit de opmerking ‘ beter tot Jezus te komen’. Ondertussen, ondanks het slechte imago dat de media over de Islam verspreidt, kiezen duizenden mensen om zich tot het Christendom te bekeren. Misschien is de leer van Mohammed dichter bij de realiteit dan die van Jezus van Nazareth ?
  En over Israel kan ik kort zijn: wij stellen sinds 1947 het terrorisme van de Joodse Staat.


  Maak melding

 6. Als de wetenschap een onder zoek zou doen naar sommige figuren in deze topic zouden ze een wonder baarlijk ontdekking doen .
  Namelijk een zeldzame ontdekking van een papagaaien soort uit het zuidpool .


  Maak melding

 7. Ramadan betekent :
  Wanneer de vijand (= niet moslims) slaapt is de moslim wakker. Letterlijk en figuurlijk.

  Terroristische aanslagen is onverwachts toeslaan.


  Maak melding

 8. Allah smeken dat het beter mag gaan in dit land, Sapoen met zijn nieuwe beweging, om met zoveel grote onzin aan te komen, terwijl je donders goed weet, dat de persoon die dit land kapot heeft gemaakt, de persoon is, die jij aanbid,een veroordeelde drugscrimineel en massamoordenaar, welke god denk je, die vergiffenis gaat geven aan zo,n duivel, en aan een volk die er voor gezorgd heeft, dat zo,n duivel president kon worden.blijf Allah maar smeken, tot je erbij neervalt,stelletje huichelaars.


  Maak melding

 9. Het grootste probleem in Su is , is het niet willen integreren van enkele etnische groepen die niet in de Su maatschappij willen integreren. Su is een prestagie maatschappij met diverse etnisiteiten. Maar een aantal etnische groepen die de meerderheid van de bevolking en die dienst uitmaken voldoen niet aan die maatschappij, omdat die niet volledig zijn geintegreed in de Su samenleving door gebrek aan werkethos, gezindsvorming, normen en waarden, wederzijds respect, plichtbesef , discipline ,fatsoen en eigen verantwoordelijkheid. Nogmaal: als deze etnische groepen niet in de Su samenleving willen integreren, dan wordt Su voor altijd als Haiti, een land die altijd leeft met hulppakketten,
  Ps. de moslim gemeenschap in su die als laatste in Su aankwamen zijn volledig geintegreerd .Die gemeenschap heeft haar achterstand gemakkeld gehaald door hun vlijt.
  Er is daar rust en vrede en ook een zelfvoorzienend economie. En bovendien is er bij hun altijd voedsel in overvloed voor iedereen om trots op te zijn. Dat is toch geweldig en de andere etnische groepen kunnen zeker leren van die moslim gemeenschap. atang zo.


  Maak melding

 10. Waarom schrijft sommige hier op het forum over ” etnische groepen” in Suriname, terwijl dat woord nauwelijks of nooit in Suriname gebezigd wordt? Het woord is een Nederlands iets.

  Toen ik in Su woonde had ik nooit van etnische groepen gehoord en nu zou er opeens etnische groepen in Suriname zijn? Wat erg zeg, het zou beter zijn om streven naar de vorming van 1 Surinaamse natie, wat het land zeer zeker ten goede zou komen.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding

 11. Beste Kwama, Su heeft sinds 1975 al een Natie, een groep mensen van alle etniciteiten die samen inhet land Su wonen. Waar praat u hier brada Kwamma of is het weer een papegaai verhaal. een goede idul fitri feest toegewenst brada Kwama.


  Maak melding

 12. De oerdomme dwaze debiele ndper ’s wilden niet luisteren naar het komend gevolg van hun oerdomme keuze, Zowel moslim als christen. Paars bezeten krijsten ze in 2010 en 2015, neks no fout als we willen stemmen op moordenaars, drugsbazen, schenders van mensenrechten en staatskasrovers. Daarom zal ook van boven niet worden geluisterd naar de paarse smeekbeden der paars verarmde bedelaars. lk volk krijgt de leiders die het verdiend. Basta. En ze verdienen e paarse vloek ddb en co.


  Maak melding

 13. Van een bekende krant: In de periode gelegen tussen 5 juni tot en met 18 juni 2017, ruim twee weken, zijn binnen Regio Midden in totaal 87 inbraken en 80 diefstallen geregistreerd. En er wordt bijna niks aan gedaan en het wordt erger en erger.

  Wat mij betreft mag ook de Sharia in Suriname ingevoerd worden. Gelijk ook de doodstraf. Allah gaat nooit een land helpen waarin moordenaars, rovers, verkrachters, drugsdealers massaal vrij kunnen lopen. Mensen die zich keihard werken en iets opbouwen worden beroofd en vermoord door mensen die te lui zijn om te werken.

  En Hans van de Onderbroek is net als een struisvogel zonder kop. Onschuldige mensen dood bombarderen met moderne technologie, terroriseren, land occuperen, gehele volkeren uitroeien is het meest beschaafde wat het westen en christendom heeft gedaan. Erg trots om op te zijn.


  Maak melding

 14. @ slachtoffer van roofoverval

  Moslims / jihadisten zijn geen haar beter dan de katholieken en de christenen.

  Wat de christen en katholieken eeuwen geleden deden en waar hun nazaten niet echt trots op lijken te zijn die misdrijven plegen de moslims / jihadisten opnieuw nogwel in de 21e eeuw. Terwijl de nazaten v d christen wel toenadering zoeken. En relaties willen verbeteren.

  Sinds de internationale startsein van de jihaat , 9/11 , hebben moslims de kloof groter en erger gemaakt.


  Maak melding

 15. Kwamma: “Waarom schrijft sommige hier op het forum over ” etnische groepen” in Suriname, terwijl dat woord nauwelijks of nooit in Suriname gebezigd wordt? Het woord is een Nederlands iets.”

  Beste Kwamma, inderdaad gebruiken de sommigen hier de betiteling “etnische groepen” en dat is omdat de benamingen die men in Suriname voor die groepen gebruikt in Nederland als beledigend en soms als racistisch worden gezien.


  Maak melding

 16. @ Piroti:

  “teken dat jij als Christen je superieur voelt ? Bij mijn weten kunnen alle 4 wereldgodsdiensten in Suriname vreedzaam met elkaar samen leven.”

  Aan de vruchten kent men de boom luidt het spreekwoord. Kijk eens wat de islam tot stand heeft gebracht en wat die andere godsdiensten hebben bereikt.
  Vreedzaam samenleven met moslims kan alleen als ze een kleine minderheid zijn en zelfs dan niet altijd.

  “Vergeet ook niet dat het juist de Christelijke wereld is die in het Midden Oosten voor ellende zorgt, landen als Libië, Yemen, Afghanistan, Somalië en Syrië zijn / worden platgebombardeerd. Natuurlijk vluchten zij dan weg naar die landen die juist voor de ellende zorgen. Logische keus lijkt mij.”

  Volgens mij maken moslims vooral elkaar het leven moeilijk en moet het westen dan weer de rommel komen opruimen.
  Yemen wordt door moslims gebombardeerd, Somalië wordt verscheurd door religieuze twisten waar het westen zich niet mee bemoeit, Afghanistan huisvestte Osama Bin Laden die het westen aanviel. Wat mij betreft mogen ze dat land in zijn sop gaar laten koken. Het probleem is dat iedereen dan weer naar het westen vlucht.
  In Syrië wordt IS gebombardeerd, de vijand van het westen en moordenaar van talloze moslims.

  Naar de vijand vluchten als je wordt aangevallen lijkt mij niet logisch, voor een moslim wel? Maar ja, waar moeten ze anders heen. Hun rijke moslimbroeders willen ze niet hebben.

  “En vergeet je niet he, Turkije die 3 miljoen Syrische vluchtelingen opvangt, Pakistan die 4 miljoen Afghaanse vluchtelingen opvangt.”

  De opvang in Turkije en Pakistan stelt niets voor. Ze mogen er zijn en dan zoeken ze het verder maar uit. In het westen krijgen ze een huis, verzorging en een inkomen.
  Turkije heeft er overigens heel wat doorgestuurd naar Europa.

  “En dat u zich wel superieur voelt blijkt wel uit de opmerking ‘ beter tot Jezus te komen’. Ondertussen, ondanks het slechte imago dat de media over de islam verspreidt, kiezen duizenden mensen om zich tot het christendom te bekeren.”
  “Misschien is de leer van Mohammed dichter bij de realiteit dan die van Jezus van Nazareth ?”

  Die opmerking was ironisch bedoeld, maar het is natuurlijk wel zo dat de christelijke beschaving beter gelukt is dan de islamitische beschaving. Overigens zijn het de moslims die zichzelf superieur noemen en de islam het enige ware geloof waar iedereen zich aan moet onderwerpen, niet de christenen.
  Je bedoelde waarschijnlijk “bekeren tot de islam” in plaats van christendom.
  Sommige mensen voelen nu eenmaal graag de zweep en kunnen de vrijheid van het westen niet aan. Sommigen worden dan moslim, anderen jehova getuigen. Losers heb je altijd.

  “En over Israel kan ik kort zijn: wij stellen sinds 1947 het terrorisme van de Joodse Staat.”

  Laat ik nu steeds denken dat het de moslims zijn die met terreur Israël proberen te vernietigen. Israël is het land dat de enige ware God aan zijn volk heeft gegeven. De Joden zijn thuisgekomen. Niemand kan het winnen van Israël. Ook niet de volgelingen van een valse profeet.


  Maak melding

 17. ع غ
  ببب تتت ثثث ججج ححح خخخ سسس ششش صصص ضضض ططط ظظظ ــأ ــاً ـلإ ال ال لا لأ لإ فُفَفٍ قُقَقٌ كَكِكُ لَلُلِ مُمّمِ نَنُنّ ــة هُهِهَ ــوْــؤ يُيَي ئِئْئ
  ناتلي جيمي


  Maak melding

 18. Zelf kijk ik graag naar Al Jazeera en heb begrepen dat de gematigde moslim niet bestaat.Elke moslim is een lopende tijdbom.Het is wachten tot het knopje in hun hoofd omgaat.


  Maak melding

 19. jacobus ????????
  in nederland mogen wij geen al jazeera zien
  moen je dat democratie???????/ volgens mij moeten jullie allemaal betere scholing zoeken en ik kook want niemand is perfect
  ik heb in nederland gezien hoe de nos keihard zit te liegen
  dat een nederlandse deskundige is komen vertellen op tv nos dat kuwait voor irak bestond wat een onzin
  dat is nederlandse democratie
  openlijk and live kunnen ze niet discusiieren waarom hebben ze dan niet een surinaamse deskundige die het beter weet dan wij surinamers ????????????/ ze kunnen niet liegen die media ik ben de eerste die die deskundige naar zijn moer zal sturen


  Maak melding

 20. wij zijn een multiculturele gemeenschap hjier in nederland sta ik gerigistreerd als alachtoon lol grappig in su heb ik dat nooit gekend
  what a wonderfull world


  Maak melding

 21. jacobus jij bent professor om in ieder zijn hersenpan te kijken dan ben je uniek

  zon een domme opmerking heb ik nog nooit gehoord zelfs niet van die achterlijke hollanders zolas wilder(nis)


  Maak melding

 22. als jacobus zijn denkwijze (ezel) zou kloppen dan weet hij niet met zijn bekrompen denkwujze dat de wereld 1 .4 miljard moslims telt
  triest dat zulke achterlijke mensen nog bestaan als jacobus


  Maak melding

 23. allah gaat hier niet helpen, zo lang de moordenaars bende aan het stuur zit..
  en dat gaat nog lang duren, onder tussen zijn de mensen oud en gestorven..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.