Nederlandse zanger maakt cover van ‘Wittie Visie’ in het Nederlands

37
Nederlandse zanger maakt cover van 'Wittie Visie'

De Nederlandse zanger Willem Barth heeft vorige week de videoclip van zijn nummer ‘Zakken (met je kont) naar de grond’ uitgebracht. Op zich geen nieuws, ware het niet dat het nummer een Nederlands gezongen cover is van Iwan Esseboom’s ‘Wittie Visie’. De uit Suriname afkomstige Esseboom scoorde in Suriname een gigantische hit met dit nummer. De Nederlandstalige cover van Barth is echter niet overal positief ontvangen.

Op de Facebook pagina BorgoeParty regent het dit weekend van de negatieve reacties op de cover van Willem Barth. Met name Surinamers reageren verontwaardigd en boos op het nummer. Het nummer en de reacties zijn te lezen op onderstaande pagina. Oordeel zelf maar:

Het is overigens niet de eerste keer dat ‘Wittie Visie’ opnieuw wordt uitgebracht. Vorig jaar bracht de internationaal bekende Nederlandse DJ Gregor Salto een remix uit van Wittie Visie die heel goed werd ontvangen. Gregor salto gebruikte daarvoor de originele Surinaamse teksten en kreeg daarvoor toestemming van Esseboom:


37 REACTIES

 1. Die witte versie is meer dan ik kan verdragen maar ik zou er zeker niet hoos of verontwaardigd iver wirden of denken dat iemand
  Dit zou koeten verbieden. Gewoon laten gaan. Laat iedereen oo zijn eigen manier genieten. het is ook dat de zanger eenvoudigweg geen artiest is.


  Maak melding

 2. Holland en Suriname hebben een aparte liefdesrelatie. Die Hollanders willen graag Surinaams doen en Surinamers willen stiekem ook wel Nederlander zijn.

  Eerst de “rotirel” en nu de “witte visie rel”.

  Opzich geen probleem om dingen over te nemen en aan te passen maar waarom moeten die Hollanders t verpesten. Hollandse roti is net als een frisbee. En dan dit nummer alleen de beat is goed maar de tekst … mie Gado ..

  die Hollanders hebben een eeuwen lange relatie met Suriname maar begrijpen Suriname nog steeds niet ..


  Maak melding

 3. Waarom moeten surinamers boos worden. Die stelen toch ook nummers van andere artiesten. Laat lekker gaan en maak plezier inplaats van te zeiken. Typisch Surinaams! Zelfs lieve hugo heeft nummers nagezonden van andere artiesten ,en die zelfs een hit geworden, blaka rosé is ook nagezongen (vertaald dan)


  Maak melding

 4. Wat een onnodig gezeur om een hele oude mislukte nummer. Esseboom moet blij zijn met deze man.want geen enkele Surinamer kent dit bij nog en zingt dit nummer nog.


  Maak melding

 5. Een artiest van 0,0.
  Waarom meeliften op het succes van een groot artiest. De tekst is beneden peil.
  Bovendien is de surinaamse zeker voor 100 procent bekend bij de Surinamers. Wat klets je uit je nek misterbojo.


  Maak melding

 6. Wereldschokkend nieuws.
  Mijn hele dag is naar de knoppen.
  Nee, de hele week.
  Wat schrijf ik. Ten minste een hele maand .
  Meneer a neemt iets over van meneer b
  En het is niet meer zo mooi.
  Ik ben boos


  Maak melding

 7. Wat een dubbele moraal van mijn landgenoten. Kijk hoe vaak Surinaamse muziekgroepen muziek hebben gemaakt op hollandse deuntjes en nu het omgekeerd is zijn we beledigd. Mensen hou toch op met die flauwe kul


  Maak melding

 8. Op zich vind ik het helemaal niet erg de originele nummer is prachtig des te meer begrijp ik niet waarom meneer de tekst in een hele andere context is gaan zetten.
  Dat is het enige wat me irriteert,Had mij part geen sexistisch nummer ervan gemaakt dan was t al goed.


  Maak melding

 9. Wat een gezeik, iedereen die hier kritiek hebben; hebben zeker geen f..ck te doen ! Besteed je tijd nuttig en niet zeiken om een lied, trouwens Esseboom heeft geen patent
  op zijn lied.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 10. Als al die zangers uit de wereld naar SU komen om te zien dat wij in Su geen auteurs rechten vriendelijke mensen zijn tja dan weet ik niet precies wat ik hierop moet zeggen. Leuk dat iemand interesse toont in onze muziek en het wil na apen, een soort ode aan Esseboom. Leef en laat leven mensen


  Maak melding

 11. Mensen maken jullie je druk om zinloos geweld, verkrachting ,Tereur aanslagen, enz enz.
  Ipv van shit wie steeld teks van andere en wie niet,
  Dat doet men al jaren ,heel de wereld
  Wat een gezeik tochhhh pfff


  Maak melding

 12. Dat geklaag van Surinamers hebben ze niet van een vreemde, de Nederlanders!
  Zelfs als Oranje wereldkampioen voetbal zou worden, weten fans argumenten te vinden om te klagen.
  Het voetbal was niet mooi, de doelpunt was onverdiend etc.
  Altijd maar klagen.


  Maak melding

 13. Iedereen praat over Iwan esseboom dat lied is ook niet van hem het is van Paul van dalen daarom zegt hij in het begin poo piimisi(Paul pardon).paul heeft het gezongen met de mixmo star


  Maak melding

 14. sorry maar deze arteist treedt gemiddeld 6 keer op per week x 12/1400 euro dus wie is er slim,ook bij deze plaat staan de dames weer in lijn op de dansvloer


  Maak melding

 15. Clip en tekst zijn misschien niks maar de muziek is wel heel creatief en fris vind ik en verder niet zeuren ode aan Iwan als ik het goed heb heeft die Willem ook adjossie van Max Nijman vertaald gezongen gewoon in het Nederlands wel mooi

  Laat Me


  Maak melding

 16. Misterbojo, je mpp is echt vol. Jik bent waarschijnlijk allang in de gevangenis en weet niet meer wat er buiten of in Suriname gebeurd. Dit nummer is één van de grootste Surinaamse nummers en IEDEREEN kent het. Jij bent oud en mislukt. Mpp stuk schijt dat je bent….


  Maak melding

 17. Is dit nog steeds het slaventijdperk? Esseboom weet niet dat zijn liedje is gestolen door een bakra zonder eigen creativiteit. Netzoals ze Damaru hebben benadeeld door een contract te sluiyen voor maar € 10.000 voor IK HEB EEN TUITJE IN MIJN HART! Jantje Smith heeft 1000 keer meer verdiend!


  Maak melding

 18. Lekker belangrijk…..Jezus hoe hypocriet kunnen Surinamers zijn, Kinderen lijden honger in Suriname en men maakt zich druk om een bakra met een slecht liedje….

  En dat terwijl elke Surinaamse artiest alles jat wat los en vast zit.

  Zelfde geldt voor de ophef om de Roti van de Hema.

  Get a life


  Maak melding

 19. Brada´s nanga Sissa´s.

  Zie de reactie van IWAN ESSEBOOM zelf, en trekken jullie je conclussie. Kijk ook naar mijn reactie van zondag hier boven ! ( 12 : 35 uu )

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 20. Zoals Farrakhan en Iwan zeiden, is het originele track van Paul van Dalen a.k.a Poo gezongen in het Saamaka. Hij is een naaste familie van me, ik heb hem nooit horen klagen dat Iwan zijn nummer heeft nagezongen. Ik denk dat hij en Iwan goede vrienden zijn.

  Wat ik gelezen heb, treedt hij geregeld op, dus zou deze cover wel heel snel een hit kunnen worden. Misschien heeft hij wel toestemming gekregen van Iwan, want hij weet wel zeker hoe het werkt in de music bizz.

  Peace out,

  Kwamma ( de Saamaka)


  Maak melding

 21. Waarom zoveel commotie vanwege een cover?!
  Mensen oeng k’ba nanga nonsens yereh!
  Als dit nummer door Iwan Esseboom geregistreerd is en hij toestemming heeft gegeven aan deze zanger, is er toch niets aan de hand? Je kan het mooi vinden of niet, maar deze djoegoedjoegoe slaat echt nergens op (lange tjoerie)!


  Maak melding

 22. Bij mij gaat het erom dat er wel degelijk discriminatie heerst in holland je moet maar om je heen kijken en dat etnisch profileren is er een van slechts een …op heel.veel fronten is te zien dat ze ons niet willen maar willen wel geld verdienen aan onze producties en over onze rug en dat vind ik schijn heilig …kom dan ook niet aan onze shit om geld te verdienen…Je ziet dit echt met heel veel dingen nogmaal..ik hoop dat de rechten van dit nummer en niet alleen de royalties bij esseboom liggen en niet Kees de koning want als dat niet zo is kun je strax ook ete pette in een nederlandse cover verwachten …Dit is voor mij gewoon een regelrechte ramp !!!!


  Maak melding

 23. Ik heb veel belangrijker nieuws !!!!! ER IS EEN ZAK RIJST IN CHINA OMGEVALLEN , dat vind ik veel belangrijker dan deze Commotie.. trouwens met of zonder cover het is en blijft een mooi nummer


  Maak melding

 24. Trouwens het zal aan mij liggen maar ik vind dat deze Hollebander geen talent heeft hij zou beter niet alleen met zijn kont naar de grond zakken maar met zijn hele lichaam in de grond neen zingen is aan hem niet besteed Ik denk dat hij veel meer kan betekenen voor de Hollandse cultuur om weer bv klompendans in te voeren van je heisasa en je hopsasa zo iets dat zou beter bij hem passen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.