Voortzetting 8 decemberstrafproces op 28 juni

59

PARAMARIBO, 24 jun – Het 8 decemberstrafproces tegen hoofdverdachte president Desi Bouterse, wordt op woensdag 28 juni voortgezet. Dat heeft de Krijgsraad in Suriname bepaald. De aanklager in het #decembermoorden proces krijgt dan weer de kans om de strafeis tegen Bouterse bekend te maken. Of hij dat woensdag doet is nog een grote vraag aldus Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden tegen De Ware Tijd.

Iets meer dan een maand geleden oordeelde het Hof van Justitie dat deze zaak moet worden gecontinueerd. Het Openbaar Ministerie (OM) had in hoger beroep geprobeerd een einde te maken aan het strafproces, nadat de Krijgsraad in januari een verzoek daartoe had afgewezen. Het verzoek vloeide voort uit een bevel van de regering die met gebruikmaking van artikel 148 van de Grondwet het OM had geïnstrueerd de vervolging van alle verdachten, in belang van de staatsveiligheid, met onmiddellijke ingang te stoppen.

De Krijgsraad moet nu het 8 decemberstrafproces voortzetten en volgens Essed kan het niet anders dan dat de hoofdverdachte schuldig wordt bevonden “omdat het bewijs tegen hem volgens nationale en internationale strafrechtdeskundigen overweldigend is”. De advocaat van de in december 1982 vermoorde mannen, heeft goede hoop dat dit proces eindelijk tot een einde komt.


59 REACTIES

 1. Langzaam maar zeker wordt de strop om de kop van B aangetrokken. Hulde, ga door en laat u niet afschrikken door intimidatie. Het recht zal, (moet), zegevieren!


  Maak melding

 2. Dus de klucht wordt op 28 /6 voortgezet !
  Deze man, had al lang berecht moeten worden : en een paar
  kop stukken uit Nederland ! Wedden dat het weer flop wordt,
  het is maar een schijn vertoning om het volk zoet te houden.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 3. We wachten intussen al 35 jaar op een rechtspraak. We weten wat de hoofdverdachte in staat is. We weten dat de ijzer heet is, en we gaan het ook smeden. Het volk is deze karaktermoordenaar van het volk, 15 rechtgeaarde Surinaamse patriotten en 490 onschuldigen te Moiwana en alle anderen die dood moesten voor deze hebzuchtige moordenaar. Het recht zal zegevieren. Iedereen in Suriname weet dat Bouterse en zijn zonen moordenaars zijn.


  Maak melding

 4. Dankzij ddb en alle ndper’ s is de moord/misdaad/drugsvloek zich aan het uitbreiden. Gelukkig zijn er nog anti ddb moordenaar aanbidders die recht en wet voor ogen houden en de Waarheid en Gerechtigheid. Moge de Rechtvaardige Eeuwige Rechter al deze mensen bijstaan in hun strijd tegen het ddb duivelse onrecht dat sinds 1980 land en volk teistert.


  Maak melding

 5. Hoe is het zover gekomen dat een groot deel van dit volk moordenaars, drugsbazen en bankrovers, kortom misdadigers als leider van het land hebben gewild. Simple, het is het domste ddb volk op deze Aardbodem.


  Maak melding

 6. Hoe is het zover gekomen dat een groot deel van dit volk moordenaars, drugsbazen en bankrovers, kortom misdadigers als leiders van het land hebben gewild. Simple, het is het domste Ddb en Lonny volk op deze Aardbodem.


  Maak melding

 7. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht, Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen, Dan Dooft Het Licht.

  De NDP Is Opgericht Geworden Om Er Zorg Voor Te Dragen Dat ddb Op De Troon Van Damocles Kwam Te Zitten En Dag De Gangsters Zich Konden Verrijken En De Nieuwe Kolonisten Werden. Hun Enige Eigen Belang(en) Veilig Gesteld Werden, oa ddb nergens in de gevangenis terecht kwam, plee zie dend werd en daarop een beroep kon doen om in de rondte vrij op zandbergjes met wat gras pleintje kon lopen.

  Het Surinaamse Volk Is Misleid Geworden met luchtkastelen zoals, 18000 woningen, sneltrein/tram van Poelepantje – Onverwacht langs het Pad Van Wanica, 4-baans autosnelweg van Zanderijen naar Rio de Janeiro in Brazilië, Diepzeehaven, Bruggen over de grensrivieren, Grootste Cassavemeelfabriek van de Caricom, Cassaveplantages, ddb 1 en ddb2 hele korrelsuperrijst, laptops en cellen voor iedere leerling en studenten, enz, door DDB n De Gang.

  De advocaat van de in december 1982 vermoorde mannen, heeft goede hoop dat dit proces eindelijk tot een einde komt. Deze hoop hebben alle mensen die vinden dat Suriname een democratische rechtsstaat is en Suriname een grondwet heeft, internationale wetten, cq mensenrechten, het strafrecht voor iedereen van toepassing is en voor iedereen gelijk is.

  ddb en gang zijn al druk bezig met hun volgende zet, let op de uitspraak van de toenmalige mini ster van Justpol.
  Kort na de uitspraak van het Hof van Justitie, zei toenmalig minister van Justitie en Politie, Eugene van der San, in het parlement, dat de regering de uitspraak van het hof respecteert. Hij voegde er evenwel aan toe dat op een bepaald moment het bevoegde gezag weer “in charge” zal zijn ( bron: de ware tijd, d.d. 23-06-2017, lees Decemberstrafproces weer op de rol)

  Gelukkig dat Internationaal Mensenrechten, hoger en sterker zijn dat het vonnis, de grondwet van Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. @Oom Ludwig

  het volk zelf is misdadig.Daarom kiezen ze een grotere misdadiger als hun leider.
  Vroeger ging het bij de piraten ook zo.Nadat ze een schip door muiterij hadden overgenomen,werd de grootste misdadiger onder hen tot kapitein verkozen.


  Maak melding

 9. Laat het Decemberproces niet doodbloeden .Laat de wereld weten dat de crimineel nog op vrije voeten in ons midden rondloopt en gestraft moet worden.Laat de wereld deze crimineel voor de rechter slepen al is het in het buitenland dat hij eindelijk berecht zal worden aangezien we in Suriname steeds getrakteerd worden met een poppenkastvoorstelling.


  Maak melding

 10. Nationaal is het volk te laf en lamlendig om deze seriemoordenaar aan de hoogste boom te knopen. Maar internationale machten laten hem niet los en de wurggreep wordt steeds strakker rond die volgevreten paarse speknek.


  Maak melding

 11. Rechtstaat of maffiastaat. Suriname zal zelf als 1 natie moeten tonen welke kant men op wil. Het is moeilijk, maar men moet laten zien dat criminaliteit en roven niet de juiste weg is.

  De juiste weg is eerlijkheid en hard werken om iets op te bouwen.

  Aan Bouterse zijn handen kleven liters bloed. Ook is hij geen goede vaderfiguur geweest zie de roofmentaliteit van zijn zonen die door de criminele opvoeding nu levenslang criminelen zullen zijn.

  Het zal tijd worden dat de generatie die de terreur tijdperk van deze misdadiger heeft meegemaakt ook zijn terechtstelling zal meemaken.


  Maak melding

 12. Als de rechters bang zijn om recht te spreken, dan moeten ze ontslag nemen. Dan zijn ze niet geschikt voor dit beroep. En DDB blaft alleen. Hij is doodziek en is aan het beschimmelen. Hij kan niet eens een pakje melk vasthouden, dus ook geen uzi. En het volk staat niet meer achter hem. Ook met snuiven van coca heeft hij hulp nodig. Tijdens de vergadering in het parlement moest hij even weg om te snuiven. Hij was helemaal dronken van de coke. Zijn assistent houdt hem steeds vast om te voorkomen dat ie valt.


  Maak melding

 13. In landen zoals Suriname, is het mogelijk dat een veroordeelde drugscrimineel en moordenaar president kan worden, en allerlei instituten uitschakelen, je zelf amnestie geven, grondwetrechten schenden, en Internationale wetgeving schenden, daarom zal er wel weer een list toegepast gaan worden doord deze massamoordenaar, zodat het woensdag nog niet tot een strafeis zal komen.


  Maak melding

 14. Op 28 juni moet de auditeur zijn requisitoir houden.
  Op 29 juni is de herdenking.
  .
  Nieuwsgierig of deze man die te boek staat als de grootste en wreedste moordenaar in Suriname daar zijn gezicht durft te laten zien.


  Maak melding

 15. Nu de zaak van de van moordverdachte en veroordeelde drugscrimineel weer voortgang zal vinden, is Damsco, Kevin, Robg alias LAUWPIE, To The wrong Thing nergens te bekennen.

  Deze LOVERS hangen een crimineel aan en zijn daar hartstikke trots op ook.

  Ze gaan echt dood voor deze CRIMINEEL: Wat voor een inborst hebben deze gasten. CRIMINEEL tot het bot!!!!


  Maak melding

 16. Henry, vaak zijn het nog toetsenborden helden, verder stellen ze geen reet voor, net als hun in feite laffe baas die niet eens in persoon voor de krijgsraad durft te verschijnen


  Maak melding

 17. Binnenkort krijgen de Nationale Debielen Personen (de nog vijf, nog vijf debielen) te horen dat zij een seriemoordenaar als hun pleesident gekozen hebben.


  Maak melding

 18. Rechters die bang zijn om recht te spreken dienen ontslag te nemen. Dan zijn ze niet geschikt voor dit beroep.
  DDB blaft alleen. Het volk staat niet meer achter hem. Deze man heeft SU totaal vernietigd. Hij is doodziek. Hij kan geen pakje melk vasthouden, laatstaan een uzi. Laatst in het parlement moest hij even weg om wat energie bij te spijkeren met het snuiven van coca mbv zijn assistent. Niemand steunt DDB, behalve een zooitje corruptelingen. Mensen opnieuw vermoorden gaat hem niet lukken. Militairen zijn wijzer geworden en gaan zo’n opdracht niet uitvoeren.


  Maak melding

 19. @Bojo, Natuurlijk hebben de massamoordenaars van Onschuldige en Ongewapende Surinaamse staatsburgers, ook FANS en TOEJUICHERS !

  De 8 December- en de Moiwana-vloek verziekt alle plannen van Opa D !

  NEKS NO E WORDE ! ANOE LAI BRUDU !!!

  A SNELTREIN NANGA DENG 18.766 VOLKSWONINGEN DE NA PASSI E KONG !!!


  Maak melding

 20. Ter sterkte voor allen die ddb verachten.

  Spreuken 29

  2 Als er goede mensen heersen, is het volk gelukkig.
  Maar als het volk wordt geregeerd door een slecht mens, zuchten de mensen.
  4 Als een koning rechtvaardig regeert, gaat het goed metzijn land.
  Maar als hij zich tot oneerlijkheid laat omkopen, maakt hij zijn land kapot.
  7 Goede mensen hebben oog voor de rechten van arme mensen.
  Maar slechte mensen letten daar niet op.
  8 Een slecht mens kan een hele stad in rep en roer brengen.
  Maar iemand die wijs is, brengt mensen juist tot rust.
  9 Het heeft voor een wijs mens geen zin een rechtszaak aan te gaan met een dwaas.
  Want of hij nu kwaad op hem wordt of om hem lacht, er komt geen duidelijkheid.
  10 Moordenaars haten rechtvaardige mensen.
  Maar eerlijke mensen proberen hen juist te redden.
  11 Dwaze mensen zeggen alles wat ze denken.
  Maar wijze mensen houden hun gedachten voor zich.
  12 Als een heerser naar leugens luistert,
  worden al zijn dienaren onbetrouwbaar.
  13 Onderdrukte mensen en mensen die onderdrukken hebben één ding gemeenschappelijk:
  allebei hebben zij hun leven van de Heer gekregen.
  16 Als er steeds meer slechte mensen komen, is er ook steeds meer misdaad.
  Maar de goede mensen zullen zien hoe de slechte mensen ten val komen.
  18 Als Gods wil niet langer bekend wordt gemaakt, gaat het volk steeds slechtere dingen doen.
  Maar het gaat goed met mensen die zich aan Gods wet houden.
  27 Een goed mens haat het als mensen zich niets van God aantrekken.
  En de mensen die zich niets van God aantrekken, haten goede mensen.

  Maar zeg het al die verdoemde misdaad aanbiddende ndper’ s niet. Neks no fout.


  Maak melding

 21. Bouterse heeft meermaals gedreigd dat als hij wordt veroordeeld, het onrustig en gewelddadig gaat worden in het land. Daarom zijn beroep op artikel 148, dat terecht is afgewezen. En die lummel van een Dew Baboeram, broer van één van de slachtoffers, steunt Bouterse daarin. Stel nu dat een moordenaar van een willekeurige, eerlijke en hardwerkende burger dreigt te worden veroordeeld wegens moord en hij zegt aan de rechter: Rechter, als u mij veroordeelt, gaat u er oorlog uitbreken in het land. Mijn kompanen staan klaar om toe te slaan. Zal de rechter op basis van dit dreigement geen veroordeling uitspreken? No way! En dat moet ook voor Bouterse gelden, president of niet. Een meervoudig moordenaar hoort voor langere tijd in de cel te belanden en dan is Suriname bevrijd van dit kwaadaardig virus. Suriname zal vrij worden! Krijgt Surendre Rambocus dan toch gelijk?


  Maak melding

 22. Weet niet waar het met dit proces naar toe gaat.Komt er nu eindelijk een veroordeling voor de schuldigen en hoofdverdachte in de zaak of wordt het weer geseponeerd?Wat ik wel weet is als mijn zoon schuldig was aan de dood van een ander was hij allang veroordeeld.En terecht want de wet moet zijn beloop hebben en de wetten geëerbiedigd.Je hebt genoeg tijd in de cel om echt tot bezinning te komen en er als een beter mens uit te komen.Uitzonderingen daar gelaten.


  Maak melding

 23. Is jammer hoor dit hebben we ook tedanken aan de front regering toen .er is nooit werking van gemaakt om hem op tesluiten .ze waren bang dat er geen ontwikkelings hulp meer zou komen uit nederland want die heeft ook een bijdrage ( coup 1980 ).dus veel klagen heeft geen zin .als wij als bevolking allemaal een eenheid vormen en de straat opgaan wil ik zien of deze gast niet ombuig of de bak ingaat. Maar nee we zijn telief


  Maak melding

 24. Eindeloos proces in Suriname.Als Bouterse echte ballen heeft dan komt hij voor de rechter om zijn onschuld te bewijzen maar dat durft hij niet.Hij is een moordenaar punt uit.Al die lul verhalen ten spijten. Als mens is hij waardeloos en daarom moet hij opgepakt en opgesloten worden zodat Suriname bevrijd wordt van deze duivel.


  Maak melding

 25. Zal wel uiteindelijk leiden tot een postume veroordeling in deze “Never Ending Story” met deze angsthazenmentaliteit in Suriname, ben benieuwd


  Maak melding

 26. Als je in de westerse landen wordt verdacht van geweld en/of moord wordt je eerst gearresteerd en dan verhoord.
  Daarna volgt meestal een proces en een uitspraak.
  In Suriname geldt dat alleen voor de gewone burger maar niet voor de de zgn. machthebbers en hun vrienden.
  Dat noemen we de bananenrepublieken!
  Recht is er alleen voor de zichzelf rijk gestolen elite en vrienden.
  Laten we hopen dat Suriname dit eens afhandelt zoals het hoort, het is hoog tijd om het recht te laten zegevieren


  Maak melding

 27. @ diana,

  Cyntia gaat geen vonnis wijzen/uitspreken in deze !!
  De zaak wordt weer verder uitgesteld door haar ! “Mark my words” !!! Zo is deze vrouw nou eenmaal .
  Iedere keer uit te stellen totdat de rechter dood is en een nieuwe rechter in zicht komt die zegt dat hij/zij, zich eerst moet inwerken in de zaak, totdat Bouta komt te overlijden zonder vonnis ! “Case closed” !! En een standbeeld ter ere en nagedachtenis van Bouta, de “vader des vaderland, de volkspresident ” !!!
  Bouta en zijn barba-mang, laten ze allemaal een buffel schijten in deze zaak .


  Maak melding

 28. 28 juni bepaald of Su een recht-of machtstaat is. Dat de hoofdverdachte niet achter de tralies wil is helder. De vraag is of de rechtstaat zich daarin kan vereringen. Woensdag a.s gaan we meemaken wat voor vlees we in de kuip hebben. A


  Maak melding

 29. Bouterse gaat naar aanleiding van de eis conclussie moeten nemen, en dat zal het einde van zijn regeermacht betekenen. Suriname zal dan bervrijd worden van deze man. Er zal eindelijk een nieuwe periode voor Suriname ingaan.


  Maak melding

 30. veroordeling of niet in sme bij de corrupte rechters o-m. p-g

  de Nederlandse recht bank heeft hem lang en breed veroordeeld en een gevangenis straf opgelegd voor 11 jaren die hij moet komen uitzitten in Holland..

  direct wanneer hij de pleesident stoel af is, moet hij kome in Nederland wel, wil of wil niet.. hij moet..


  Maak melding

 31. Hij zal wel niet willen en een smoes klaar hebben. Dat het land hem nodig heeft om uit de problemen te komen, want niemand anders kan dat.
  Laat hem met de billen bloot gaan.Als hij echt onschuldig is dat moet hij zijn ballen tonen, dan pas is hij een echte vent.


  Maak melding

 32. In Suriname doen ze aan komedie want iedereen is bang voor Bouterse.Hij trekt weer zo zijn wapen en begint te schieten als in 1982 punt uit.Al die lul verhalen ten spijten.Die man heeft het land zo kapot gemaakt dat het volk aan het pinaren is en niet durft hem af te zetten.Hij is de slechtste president die het land heeft gehad.Ik schrijf dit uit mijn eigen waarneming en omdat ik geen politicus bent kan ik dat zelf schrijven.Bouterse is de grootste ramp van Suriname.Hij heeft aan zelfverrijking gedaan met die 1.3 miljard USD die verdwijnen is uit Staatskas zonder het te verantwoorden aan het volk.Ook Somohardjo en Brunswijk hebben vuile handen.Die moeten ze ook oppakken en opsluiten in Suriname wegens zelfverrijking.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 33. Voor de schuldigen wil ik wel de touwen kopen en de hoogste Mahonieboom uitzoeken!!!

  @@ Brada JZwartmans, lang niets van je gehoord. Mijn postings wordt niet gemakkelijk geplaatst!!!

  Waarschijnlijk wordt de waarheid niet geaccepteerd!!!!!


  Maak melding

 34. Suriname en Gomorah!!Een verziekte maatschappij.Herstel kan generaties duren.Teveel is scheef gegroeid.Velen zien
  het veschil tussen goed en kwaad niet of tewel moraal verval.
  Moordenaars en drugsdealers zijn hier de helden geworden.
  Het land is letterlijk leeggeroofd door politici.Het is awari domri time.That is what our people want.Een droevige realiteit.


  Maak melding

 35. @Slachtoffer van roofoverval
  Rechtstaat of maffiastaat. Suriname zal zelf als 1 natie moeten tonen welke kant men op wil.
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  Okeeee,Machtstaat,SO WHAT !..niet mee eens ?…”OPZOUTEN”.


  Maak melding

 36. Oom Ludwig van Abrabroki
  Hoe is het zover gekomen dat een groot deel van dit volk moordenaars, drugsbazen en bankrovers, kortom misdadigers als leider van het land hebben gewild. Simple, het is het domste ddb volk op deze Aardbodem.

  ======

  Ik ben bang dat je gelijk hebt….

  Elk volk krijgt de leider die het verdient..


  Maak melding

 37. Het wachten is op het uitroepen van de noodtoestand omdat de staatsveiligheid in gevaar is door koloniale machten….

  +==

  read my lips…


  Maak melding

 38. @hmolenaar2016
  Oom Ludwig van Abrabroki
  Hoe is het zover gekomen dat een groot deel van dit volk moordenaars, drugsbazen en bankrovers, kortom misdadigers als leider van het land hebben gewild. Simple, het is het domste ddb volk op deze Aardbodem.

  ======

  Ik ben bang dat je gelijk hebt….

  Elk volk krijgt de leider die het verdient..

  maandag 26 juni 2017 om 17:21 uur.

  WELKE NOODTOESTAN ?..waar hoe,wanneer,zie je zelf nog niet dat jij een pannekoek bent !


  Maak melding

 39. Half suriname heeft niet eens op die man gestemd de stemmen zijn gewoon gemanipuleerd
  En het volk is gegijzeld .
  Er moest een draaiboek klaar zijn en vertegenwoordigers om alles gewoon ordelijk te laten verlopen,aanhangers en raddraaiers mogen ook direkt worden afgevoerd.


  Maak melding

 40. Wat een idianenverhalen allemaal. Echt te zielig voor woorden.
  Laat a.u.b. die rechtzittimg doorgaan en er een uitspraak komen. Dit domme gelul slaat namelijk helemaal nergens op. Gewoon zielig.


  Maak melding

 41. Ja hé, dat denk ik ook dat de helft van Suriname niet op NPD gestemd heeft.
  Want de vermiste Helicopter met stembiljetten zegt al heel wat.


  Maak melding

 42. @JZwartmans
  Dus de klucht wordt op 28 /6 voortgezet !
  Deze man, had al lang berecht moeten worden : en een paar
  kop stukken uit Nederland ! Wedden dat het weer flop wordt,
  het is maar een schijn vertoning om het volk zoet te houden.

  sari tori

  Jacko

  zaterdag 24 juni 2017 om 12:08 uur.
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  HEY… broeder, jij bent èèn van de EZELS, die het langzamer hand begint in te zien en te begrijpen !,…CHAPEAU !


  Maak melding

 43. @Gijzeling,Domme pipo,als meer als de helft tegen hem was,dan zou NPS grundjarie uit zijn voegen barsten jo koe jo.
  maar die lege cocosnoot op jou nek snapt dat niet,blijf maar lekker dromen pannenkoek.


  Maak melding

 44. Bouterse heeft zoveel slachtoffers gemaakt dat hij nooit kan worden vrijgesproken anders is de rechtelijke macht ongeloofwaardig.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.