dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSchade en gewonden bij aanval op goudmijn in Suriname

Schade en gewonden bij aanval op goudmijn in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Illegale goudzoekers hebben deze week tijdens een opstootje met de politie en veiligheidsmensen van goudmultinational Rosebel Gold Mines N.V. (Rosebel) in Brokopondo drie werknemers van de maatschappij verwond. Ze werden geraakt door stenen en glasscherven. De goudzoekers hebben daarnaast een graafmachine een bulldozer en een wachtpost van de Commissie Ordening Goudsector (OGS) in de brand gestoken.

Sommige van de goudzoekers waren gewapend met jachtgeweren en hebben intimidatieschoten gelost toen de beveiliging ze vroeg om de Romamijn op de concessie van de maatschappij te verlaten. De veiligheidsdienst heeft toen versterking ingeroepen van de politie en gewapende eenheden van de OGS.

Bij de confrontatie die volgde is een goudzoeker in een been gewond geraakt. Hij is aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis. De maatschappij heeft na het incident alle activiteiten in de Romamijn gestaakt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

29 REACTIES
 1. Waarom is hwt nieuws zo laat binnen gekomen of in de media gwbracht.het kon anders verlopen alkes in brand meer gewonden of doden konden zelfs vallen .de zaak heel serieus nemen .en werkgelegenheid voor de mensen .


  Maak melding
 2. De stadsbewoners moeten hun ballen zweten om te overleven terwijl de binnenlandbewoners alles “kratis” krijgen en toch have en goed van derden vernietigen !!
  De regering/politie en vooral de door de belastingbetalers betaalde granmangs treden niet op tegen deze personen !!
  De jungle-wetten in Suriname !!


  Maak melding
 3. De vraag hoeft nauwelijks gesteld te worden wie deze barbaren zijn die deze ravage hebben aangericht. Of het nu marrons zijn geweest of stadscreolen, het waren uiteindelijk wederom alleen maar negers.
  Roven, moorden, verkrachten en vernielen, zijn op het lijf geschreven van de gemiddelde Surinaamse negers. Vooruit komen in het leven door eigen inspanningen en verantwoordelijkheden te nemen, zijn nooit besteed aan deze dierlijk gelijkende en riekende wezens.
  Destructief gedrag door alles van een ander te vernielen omdat deze wilde beesten nooit iets hebben bereikt of ooit zullen bereiken vanwege hun dierlijke mentaliteit, is voor hen de enige uitlaatklep in hun miserabele bestaan.
  De Surinaamse neger is over het algemeen de enige factor in het land, die voorspoed c.q. vooruitgang in de weg staat.
  Zie de vele drugsdealers, verkrachters, ordinaire dieven en moordenaars, die momenteel de dienst uitmaken in Suriname: allemaal figuren van het negroïde ras!

  Onvergeeflijk dat Nederland ooit deze untermenschen naar dit mooie land heeft gehaald. Zonder de aanwezigheid van deze apen, was Suriname momenteel een toonbeeld geweest van rust, orde, veiligheid en voorspoed.

  Ook de aanwezigheid van deze bokito’s in Nederland, heeft een alles bepalend negatief imago op de overige Surinaamse etniciteiten. Zelfs de gemiddelde Marokkaan is eerder gewild in Nederland dan dit bokito- onderkruipsel uit Suriname.
  Deze feitelijkheid van walging in Nederland, zegt méér dan genoeg over de enorme afkeer van deze aapachtigen.

  Ga nu maar naast de eerdergenoemde “skills” van deze walgelijke nietsnutten, lekker verder met ontkennen en vooral schelden.


  Maak melding
 4. Bongkoro;je lult uit je nek.wat krijgen ze in het binnenland gratis?en welk Surinamer betaal belasting?he hebt zeker het woord belasting betaler gelezen uit Nederlandse site.want vaak als het daar om steun aan minder heden of mensen vab buitenlandse komaf gebruiken ze dat graag.


  Maak melding
 5. @ bongkoro;Hoe veel betaal jij belasting per maand met je gelul?als jullie belasting inderdaad betaalden dan was het leven in Suriname aangenamer.


  Maak melding
 6. In het binnenland is en geldt de wet van het oerwoud, niks geciviliseerd denken.
  Als ik het wil dan neem ik het zo éénvoudig is het.
  Je kunt liever als overheid het goud opkopen van goudmultinational Rosebel Gold Mines N.V. en deze in de grond en onder rotsen en onder boomstammen verbergen en aan de binnenlandbewoners concessie geven om te zoeken (zoals naar paaseieren zoeken) naar verborgen goudklompjes.
  Want zo willen deze binnenlandse goudzoekers naar goud kunnen zoeken.
  Zelf pionieren en proberen goud te vinden duurt hen veel te lang en zij hebben geen kennis van en omtrent signalen van goud aanwezig in de grond.

  Zoals in de dierentuin smeert men pindakaas en honing en vlees in gemaakte gaten in boomstammen om de dieren, zoals beren tijgers leeuwen en apen, te laten werken voor hun voedsel


  Maak melding
 7. Waarom wordt ons ‘mooi weer’ leger niet ingezet?
  Dit is voor de jungle brigade een mooie gelegenheid.
  of zijn ze allemaal landbouwer geworden????
  de luitenant kolonel cassave teelt inzetten.


  Maak melding
 8. @ misterbojo,
  Dank zij mijn belasting betaalde gelden, levn en wonen jou familie in gesusidieerde volkshuisvesting woningen !!!


  Maak melding
 9. Dit gedrag van deze idioten is volstrekt onacceptabel………deze gasten houden zich totaal niet aan de wet……..keihard optraden tegen dit soort gespuis……gewoon het leger in zetten……om ze te temmen!!!!


  Maak melding
 10. Laten ze die matjo jongens van a team of octopus gebruiken tegen deze gasten die daar onveilig maken ,inplaats van deze gasten tegebruiken tegen wilgo valies .brain boerleider .curtis hofwijk en een burget en nog anderen die op de lijst stonden.


  Maak melding
 11. Het moet voor de bestuurders in Paramaribo duidelijk worden dat de overheid haar gezag over het hele binnenland moet laten gelden. Het leger en de politie zullen i.s.m. beveiligingsorganisaties beter moeten inspelen op deze calamiteiten. Door de akties van deze illegale goudzoekers loopt de overheid gelden mis. Immers de vernielde graafmachine en de overige schade zal worden verrekend bij de belastingafdrachten van de maatschappij aan de Surinaamse overheid. Het lijkt me daarom wenselijk dat de regering een rapid deployment force in het leven roept om snel in te grijpen bij calamiteiten in het achterland. Deze force moet bestaan uit militairen en politie. Deze eenheden moeten snel verplaatst kunnen worden naar de brandhaarden zodat zij de onrust kunnen neutraliseren.


  Maak melding
 12. @misterbojo.
  Hou jij op met je dom gelul!
  Waar wij als stadsbewoners alles moeten kopen en betalen krijgen de binnenlandbewoners alles GRATIS,
  Wij werken en zij hoeven het niet. Onze belastingcenten daarmee verzorgd jou baasje bouta de binnenlandbewoners, o,ja met jou baasje als lijder zal het nooit goed gaan met Suriname al betalen we belasting of niet.De binnenland bewoners die vinden het niet erg dat Suriname een criminele lijder heeft ze hoeven niks te doen alleen hun stem uitbrengen op de crimineel dat is hun enige werk,Maar wij die moeten werken voor een salaris wij kennen het nadeel om een crimineel als lijder hebben.


  Maak melding
 13. De buitenlandse Investeerders staan in de rij, zeggen de Paarsen !

  Tjaaaah, met deze WANORDE en dit WANBELEID, komt iedereen investeren in Sranan !

  PAARSEN, dromen jullie lekker verder !

  Jammer dat alla Sranan sma e pina als gevolg van de Paarse corruptie en het “verdampen” van alle geld en alle reserves !


  Maak melding
 14. Until the philosophy wich holds one superior and another inferior is finally and permanently discredited and abandoned, until there are no longer first-class and second-class citizens of any nation. That until the basic human right are equally guaranteed to all. Until that day, the dream of lasting peace and world citizenship and the rule of international morality will remain but a fleeting illusion, to be purued but never attained:

  everywhere is war (rumours of war)


  Maak melding
 15. @ RobG

  “Het moet voor de bestuurders in Paramaribo duidelijk worden dat de overheid haar gezag over het hele binnenland moet laten gelden. Het leger en de politie zullen i.s.m. beveiligingsorganisaties beter moeten inspelen op deze calamiteiten.”

  Helemaal gelijk. Ik wil er echter wel op wijzen hoe het gedoe in de Roma pit ontstaan is, namelijk door het halfzacht of niet optreden door de ordening goudsector onder Dompig.


  Maak melding
 16. Een overval door zo’n 100 man en in de dorpen in de omgeving zeggen ze van niets te weten!! Wel 10 man kunnen zich natuurlijk best verschuilen in die omgeving maar 100 man!!
  De lokale bevolking weet heel goed wie en waar ze zijn.


  Maak melding
 17. De binnenland bewoners zijn dol op bomen en goud.In het binnenland hebben ze een berg,die gold als natuur gebied ,met de grond gelijk gemaakt.
  Het bomen kappen hebben ze aan chinezen gelaten in concessie en zijn naar de stad getrokken.En hier roven ze goud van de bewoners.Trekken sieraden van het lichaam en als ze in het huis inbreken,komen ze vaak genoeg ook met een metaal detector.
  En als ze je thuis aantreffen slaan ze je weleens je gouden tand uit de mond.
  Alleen het weten dat Rosebel een berg goud is,maakt de binnenlands dol.Als het lang genoeg duurt,weten ze niet meer wat ze doen uit hebberigheid.


  Maak melding
 18. RobG
  Jojo,de overheid wil met de zachte hand de problematiek oplossen.Overleg is het sleutelwoord.

  Dit is nieuw.
  De overheid voert overleg om problematiek op te lossen.
  Welnu enkele voorbeelden van overleg:
  Kwestie Suralco de MOU
  Kwestie EBS tariefaanpassing
  Kwestie brandstof tariefaanpassing terwijl wereldprijs daalt
  Kwestie OW fraude
  Kwestie ga zo maar door

  RobG
  Met zachte hand?
  Was jij het niet die predikte dat er met zachte heelmeesters stinkende wonden groter maakt?


  Maak melding
 19. @ RobG

  “Jojo,de overheid wil met de zachte hand de problematiek oplossen.Overleg is het sleutelwoord.

  Hier was en is niet te overleggen want de concessie is uitgegeven aan IAMgold. indien men daar zonder instemming van IAMgold gaat mijnnen pleegt men diefstal.
  U gaat toch ook niet overleggen met iemand die bij u inbreekt en er met uw spullen van door gaat.


  Maak melding
 20. Alleen maar slecht reacties.
  Ik vraag me af wanneer we gaan zoeken om te veranderen.
  En inplaats van die andere die op je lijkt tog te verbeteren, ma we disi dati.
  Het lijkt gewoon alsof we nog steeds in de slavenij leven.
  We tang broko oen srifi.
  Put some RESPECT on black People naam men.
  Wat ik altyd zeg tog en als je zelf logis na denkt.
  Als een persoon al is het 8maanden heeft vast gezeten en vrij komt gaat hij in een traject.
  Dat is om zich aan te passen in de samenleving.
  En wij blakka buba, die een eeuw lang onder dwang en beestachtig omstandigheden onwillig onderdruk zijn,waarna toen we vrij waren tog nog niet gegund waren nog 10 jaar verplicht moesten werken.
  inplaats van dat we geschoold waren om ons aan te passen,dat is niet gebeurd.
  En dat is wat we moeten beginnen te beseffen
  Dat oem kinki want no want trawan no dwing gisteren oen.
  Ik als een foto man vindt die marons strijder, want hun zij degene die long en besef taki wan sma ano want beest
  BLAKA Sma laten we wat respect op ons naam zetten en paar a botto.
  Ting no dhe moro


  Maak melding
 21. Bigi Sma, de overheid wil door overleg de mensen ervan overtuigen dat er ordening moet komen in de goudsector. De kleine en grote concessiehouders krijgen gebieden aangewezen waar zij mogen zoeken naar goud. Men moet zich aan de afspraken houden. Maar sommigen denken dat zij het alleenheerschappij hebben over de goudvelden in het binnenland. Zij hebben lak aan de regels/wetten overheid die bindend zijn voor alle partijen. Wat betreft de energietarieven aanpassing kan ik het volgende zeggen. De aanpak van de overheid is goed geweest. Stapsgewijs werden de verhogingen doorgevoerd.Mensen zullen nu betalen naar de omvang van hun energieverbruik. Als men zijn auto in een aircogekoelde garage wil parkeren/stallen zal men voor moeten betalen of als men de airco 24 uur wil laten draaien. “You can get what you pay for “.

  Jojo, natuurlijk moet men zich aan de afspraken houden met IAM gold.Daarom stel ik voor dat de overheid een Rapid Deployment Force in het leven roep om direct in te grijpen bij calamiteiten in het binnenland.

  Neus, jij spoort nog steeds niet. De goedkope retoriek die je blijft verspreiden is achterhaald. Vanaf het moment dat een derde “persoon” in het leven van de mensen kwam m.a.w.toen de mensen toegang kregen tot de onafhankelijke media werd het duidelijk dat zaken zich veel anders afspelen dan jullie van het Front de massa denkt wijs te maken. Ik keek laatst naar een filmpje over de huizenbouw door de overheid in Suriname. Als men waarde gaat hechten aan jullie beweringen dan geloof je dat er niets in Suriname gebeurd. Niets is minder waar. Er gebeurd veel in het land.Er zijn ontzettend veel positieve ontwikkelingen.Huizen worden in grote aantallen gebouwd. De zeer goede ontwikkelingen in het land wil men een halt toeroepen door het Decemberproces door te drukken.


  Maak melding
 22. @Robje-Paarse-Warhoofdige-propagandist GEEN ENKEL strafproces moet worden DOORGEDRUKT !

  In ELKE RECHTSSTAAT worden MASSAMOORDENAARS gewoon voor de rechter gedaagd, bij voldoende bewijs krijgen zij een zeer lang gevangenisstraf !
  (Rechterlijke Macht is namelijk ONAFHANKELIJK !!!)

  ALLEEN in een Paarse dictatuur worden de PG en de Rechterlijke Macht openlijk GESABOTEERD door de Machthebbers !

  Er zijn “geweldige ontwikkelingen” in Sranan, volgens futu-boy Robje-G :

  STAATSFAILLISSEMENT !

  MEER DAN 70% INFLATIE !

  DRUKKEN VAN MILJARDEN ONGEDEKTE BANKBILJETTEN !

  GEWELDDADIG uiteen slaan van vreedzame ongewapende DEMONSTRATIE en andere mensenrechtenschendingen !

  ONDERDAK bieden aan veroordeelde internationale Harddrugshandelaren (oa DDB en RB) !

  Nieuwe Paarse LENINGEN-ECONOMIE ! (staatsschuld meer dan TIEN MILJARD !)

  PS : Sranan gaat richting Venezuela en Cuba, communistische gevangenissen !


  Maak melding
 23. =RobG, je schrijft::::Wat betreft de energietarieven aanpassing kan ik het volgende zeggen. De aanpak van de overheid is goed geweest. Stapsgewijs werden de verhogingen doorgevoerd.

  Dit klopt niet, de overheid heeft het gewoon doorgedrukt door de keel van de bevolking.
  Ik ben niet tegen een verhoging, maar niet op de manier waarop de overheid dit heeft doorgedrukt aan het volk.

  Men moet gewoon het gebed van Koffiekamp met alle doden gewoon verhuizen naar een ander plek. En inderdaad, men moet zich houden aan wetten en regels. Helaas, als Bouterse zich NOOIT aan wetten en regels heeft gehouden kan hij het volk ook niet vragen dit te doen.

  Dompig is niet machtig op te treden tegen deze gasten. Hij beschermd alleen de goudvelden van Bouterse en zoon Dino.


  Maak melding
 24. Robg@
  Jojo,de overheid wil met de zachte hand de problematiek oplossen.Overleg is het sleutelwoord.

  Robg je spreekt onzin, dit hadden ze in 1982 zich moeten realiseren.
  Openheid van bestuur is sinds 2010 een toverspreuk.
  Er word wel gegoogeld maar men is de weg kwijt of de toverspreuk zijn ze kwijt


  Maak melding
 25. RobG
  Wat een geluid laad je weer horen het lijkt dat alleen maar onzin uit je broodmolen tevoorschijn komt.
  “Bigi Sma, de overheid wil door overleg de mensen ervan overtuigen dat er ordening moet komen in de goudsector. ”

  Ordening? Door het aanstellen van een persoon als verantwoordelijke voor de ordening, die vraagtekens oproept, heeft de regering bewust nagelaten ordening te scheppen.
  De regering durft stappen te ondernemen tegen de stadsmensen doch laten de binnenlandbewoners hun gang maar gaan.
  RobG wat wil je met je uitleg aangeven?
  Eerst is wet en regelgeving zinsnede in het vaandel, vervolgens bezig je dat middels overleg zaken kunnen worden bereikt en dan beweer je dat nog vele zaken kunnen worden gerealiseerd.
  .
  Maar dan hoe dan?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES