dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameCubanen hoeven in Suriname geen politiek asiel te verwachten

Cubanen hoeven in Suriname geen politiek asiel te verwachten

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 22 jun – Cubanen hoeven geen politiek asiel te verwachten in Suriname. Dat is samengevat de boodschap die president Desiré Bouterse via het parlement de wereld in heeft gezonden. “Cuba is een bevriende natie. Suriname gaat geen politiek asiel verlenen aan mensen die denken spelletjes te komen spelen”, aldus Bouterse.

Het is het antwoord voor de demonstranten die al enkele weken protesteren bij het hoofdkwartier van het Surinaamse Rode Kruis. De groep is er niet over te spreken dat noch het Rode Kruis, noch de Surinaamse regering hen tegemoet lijkt te wille komen. Volgens de Cubanen willen ze duidelijkheid. Of het nou politiek asiel is of dat ze naar een ander land kunnen vertrekken, er wordt een reactie verwacht.

Volgens Bouterse is het lot van de Cubanen zo goed als bezegeld. Zij zullen “teruggestuurd worden naar het land van herkomst, maar ze krijgen geen politiek asiel.” Volgens de groep zelf zijn zij politieke vluchtelingen. De groep gelooft niet dat de Paramaribo veel voor hen zal doen. “Deze regering is goed bevriend met het Castro-regime”, stond op één van hun protestborden te lezen. Het Rode Kruis zorgt voor hun onderkomen en voeding.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

35 REACTIES
 1. “Deze keer eens met DDB” !! Cuba heeft de beste medische voorzieningen en onderwijs volgens Cuba en DDB !! Waarom moeten wij die creperen van honger en geen ziektekosten kunnen betalen deze “oproerkraaiers” politiek assiel verlenen ?
  Ze kunnen liever bij Trump, politiek assiel aanvragen !!
  Eerst zorgen voor onze oudjes !!
  Zelfs de “gepensioneerde ambtenaren” hebben deze maand de beloofde achterstallige uitkering die ingelopen zou worden niet uitbetaald ! Weer de zoveelste leugen van Boefdraad en voorzitter Wouden zit al op de schoot van Bouta. Wordt straks n een betaalde commissie benoemd !!
  Laat de Rode Kruis liever hier voor Surinamers die geen ziektekosten en medicijnen kunnen betalen iets doen !!


  Maak melding
 2. Correcte standpuntbepaling van de Surinaamse regering. Cuba is een bevriende natie van Suriname, een land waarmee Suriname warme relaties mee heeft. Diverse Surinamers studeren in Cuba op kosten van de Cubaanse natie. Cubaanse medici staan ter beschikking voor de gezondheidszorg. Ook op farmaceutisch gebied kan Suriname veel voordelen halen in de samenwerking met Cuba. Deze groep heeft verkeerde keuzes gemaakt om in Suriname asielrechten op te eisen. Zij moeten naar de VS voor asiel. Maar ik denk niet dat Trump op hen zit te wachten.


  Maak melding
 3. Als er een vraag wordt gesteld dat beantwoord kan worden met ja of nee en het antwoord is ja, dan is het in orde, als het antwoord nee luidt, dan is het ook in orde.
  De president heeft tot nee besloten.
  Er kunnen veel argumenten worden aangevoerd waarom nee.


  Maak melding
 4. Onze MENSENRECHTENSPECIALIST, Opa D, heeft vastgesteld dat CUBA een modelstaat is met ALLE VRIJHEDEN, ZONDER COMMUNISTISCHE ONDERDRUKKING !

  Tja, als je in Sranan massamoorden op EIGEN VOLK in de doofpot wil stoppen, dan snap ik deze ONZIN-REDENERING van Opa !

  PS : Onlangs hebben de huidige Sranan Machthebbers ook besloten dat ALLE TAIWANEZEN gelukkiger moeten worden door hen VERPLICHT communistisch te maken, land moet gewoon opgeslokt worden door CHINA !

  ONDERDRUKKING van MENSEN zit in de genen van de huidige Machthebbers !

  Suriname is ook bevriend met CORRUPTIE-KONDRE !!!!!

  IJAAH TOCH !!!!!!!


  Maak melding
 5. Straks komt de verrassing ,Cuba gaat bouta laten weten dat alhoewel ze bevriende naties zijn en een dictator gemeen met elkaar hebben ,,bouta niet meer welkom zal zijn huisdokter in Cuba te bezoeken maar zich moet laten behandelen in Suriname,


  Maak melding
 6. Het enige wat deze Cubanen verlangen zit in de dubbele bodem van hun koffers en dat is buitenlandse aandacht van voornamelijk Europa. Want in America lukt dat niet meer.


  Maak melding
 7. @RobG
  Hou op met je lulgepraat!
  Nederland stuurt zijn dokters zonder grenzen die operaties verrichten zonder vergoeding!
  Surinamers studeren daar en ze hebben geen problemen met de nederlandse taal.Wij hebben onze families in Nederland .die on s steunen.Wij hebben geen problemen met Nederland maar het schijnt dat jullie ndpers samen met je baasje problemen hebben met landen die geen dictator als lijder hebben,En bovendien zijn we helemaal niet zeker dat de cubanen die zich opgeven als dokters werkelijk dokters zijn .Hebben ze in hun eigen land geen patienten moeten ze zonodig Cuba vluchten, En dan nog hun bedoeling is zich niet te vestigen en de eerste de beste opening die ze zien is maken dat ze Suriname verlaten,want Suriname is niet beter dan Cuba!!


  Maak melding
 8. Volgens mij is het een afdeling van de VN die bepaalt wie asielzoeker is.
  Ethiopië zal ook bevriend zijn met Zuid Sudan.Maar het vangt miljoenen gevluchte Zuid Soedanezen op.En de VN springt in als Ethiopie de vluchtelingen niet meer kan verzorgen.
  Hier laat de volks president een kans voorbij gaan om wat UN dollars te verdampen.


  Maak melding
 9. Waarom zouden jullie asiel verlenen aan Cubanen , zelfs een gepensioneerde Belg kan geen toestemming krijgen om in Suriname te komen wonen en ik kost niets voor de overheid, integendeel ik kom er geld opdoen.
  Als 6 jaar betaal ik alle kosten voor een gehandicapt kind in Paramaribo , zelfs woning, elektr, water, meficijnen , eten echt alles en nog steeds krijg ik geen toelating om in Suriname te komen wonen. Dan zal het Fr Guyana worden , dat hoort bij EU en dan is het opgelost. Zielige ambtenaren en regering in Suriname.


  Maak melding
 10. M.a.w help hij geen mensen die vluchten voor hun leven uit Cuba, omdat Cuba bevriend is met Suriname. DDB, vergeet niet dat je straks ook hulp nodig zal hebben.


  Maak melding
 11. REVO VRIENDEN ,…( CUBA SURINAME ) PLEGEN GEEN VERRAAD ONDERLING.,,HET ZIJN GEEN REDIEMOESOES !..Als OBAMA er nog was konden zij naar MIAMI reizen,ma ja TRUMP de RACIST is nu president.,……….Sranang swietie boooooi .!


  Maak melding
 12. STOP de communistische onderdrukking van het Cubaanse Volk !

  MENSENRECHTEN TERUG IN CUBA !

  VRIJHEID VOOR DE CUBANEN !

  PS : STOP ook de PAARSE mensenrechtendieven in Sranan ! Veroordeel ALLE MOORDENAARS van Ongewapende staatsburgers !

  STOP GEWELDSGEBRUIK in Sranan tegen Ongewapende demonstranten !


  Maak melding
 13. @Marcel Geerts, een van de grootste fout in je leven om in Suriname je energie en geld te investeren…

  Niemand te vertrouwen daar wegens armoede. 24 uur ben je doelwit en prooi.

  Als je toch wil gaan neem mijn advies serieus. Alarm, camera beveiliging, dubbel diefijzer Binnen en buiten, rolluiken. ijzeren deuren met ijzeren kozijnen aanschaffen.

  En dan kan ik je nog geen garantie geven want ze loeren dan als je naar buiten komt…


  Maak melding
 14. Bouterse heb je geen betere nieuws voor het Surinaamse volk die in armoede leven dan deze nonsens over Cubanen.Je kunt zien dat je ongeschikt bent als president van het land.DE hele natie neem je niet zo serieus meer.Dat is mijn mening.


  Maak melding
 15. Ray, jij snapt vele dingen niet. De Nederlandse artsen die worden uitgezonden kosten de Nederlandse staat veel geld. Jij denkt nog altijd dat alles maar gratis is. De NGO’s die artsen uitzenden ontvangen veel geld, ja heel veel geld van de Nederlandse overheid. daarnaast beschikken deze uitgezonden artsen over satelliettelefoons, satelietverbindingen, enz. Kortom jij leeft in een andere, een vorige tijdperk net als die Bigi Sma.

  Jij noemt president Bouterse een dictator terwijl hij door het volk is gekozen tot president van Suriname. Laat dit goed tot je doordringen. Een doordenkertje. Als jij de president wil afzetten moet je ook het volk afzetten. Onze president heeft goede relaties met de regering Cuba en dat moet ook zo blijven. Suriname kan heel veel voordelen halen uit Cuba. Wat dacht jij op het gebied van de tropische landbouw, de farmacie en voertuigen uit de Cubaanse auto industrie voor het Nationaal Leger. Cuba heeft veel meer te bieden dan alleen maar sigaren en rum.

  spioenkop.blogspot.nl/2017/03/angola-david-imv.html


  Maak melding
 16. ALOHA…….Ay mi Gran Gado……Wat voor bullshit met de Pres van Suri.Is die Bouta soms vergeten ,dat Cuba Suri zoveel geholpen heeft met allerlei studie beurzen aan Medische Studenten en Academici. Che Che, wat een Trieste zaak voor de Cubaanse asiel vragers.


  Maak melding
 17. zoon lief heeft wel asiel gekregen voor 16 jaar 3 mnd. in New York..

  andere zoon heeft ook in sme asiel gekregen voor 10 jaar en nu nog de hoofd verdachte moordenaar..


  Maak melding
 18. @Robje-de-Leerling-propagandist van Opa D, CUBA biedt veel meer, inderdaad, ZWARE ONDRDRUKKING VAN HET VOLK !

  Ook de 30.00 Cubaanse adviseurs van president MADURO van Venezuela doen hun “werk” in VENEZUELA !

  ZWARE ONDERDRUKKING, OOK IN VENEZUELA !!!!

  PS : ASIELRECHT is een INDIVIDUEEL RECHT van elke Asielverzoeker ! Alle aanvragen dienen INDIVIDUEEL TE WORDEN GETOETST aan wet en regelgeving en aan het Vluchtelingenverdrag !

  Leiders ZONDER KENNIS van ASIELRECHT dienen zich verre daarvan te houden !

  Een land kan bevriend zijn met een ander land waar ALLE MENSENRECHTEN worden GESCHONDEN ! Dus “bevriend zijn” is geen reden voor weigering van een ASIELVERZOEK !

  PS : Robje-G u hebt asiel in Nederland en babbelt makkelijk over de onderdrukte Cubanen !

  Trouwens, u verdedigt ook de massamoordenaar, die betrokken is bij de Decembermoorden en de Moiwana-slachting !!!!!


  Maak melding
 19. @RobG

  Punt is dat wij de groep van artsen;dokters zonder grenzen niet hoeven te betalen!Het gaat om een groepje echte dokters die overal ter wereld reizen ook in oorlogsgebieden en zonder discriminatie hun liefdadigheidswerk voortzetten.Of Nederland hun betaald of niet onze patienten worden gratis geholpen.dankzij de subsidie die Nederland verstrekt voor het goede doel!
  Bij ons is subsidie taboe voor bouta!


  Maak melding
 20. Ray , ruim 60% van de overheidsinkomsten in Suriname wordt uitgegeven aan lonen t.b.v.ambtenaren en aan subsidies.Dit is een zeer ongezonde economische situatie.De regering is thans bezig de economie te hervormen.Een ieder zal moeten inleveren bij deze grote ingreep.De regering ontziet de zwakkeren in dit geval de kinderen die in de weeshuizen wonen. De acties van de regering zijn gericht tegen de grootverdieners in de tehuizen.Zij worden aangepakt en niet de kinderen die in de tehuizen wonen.


  Maak melding
 21. @Robje-G-leerling-propagandist v Opa D, DAAROM heeft DDB vlak voor Verkiezingen ruim DERTIENDUIZEND NIEUWE AMBTENAREN benoemd, als STEMVEE !

  En u babbelt over hoog bedrag aan Overheidssalarissen !

  Sluit het Kabinet vd President, zinloos oudemannenhuis, en Sranan wint RUIM 400 MILJOEN per jaar !
  Allemaal ondeskundige adviseurs, einstand : Sranan FALLIET gemaakt ! Paarse ezels !!!

  PS : Van de verdwenen MILJARDEN (ook de bijgedrukte ongedekte Miljarden Srd) is NIETS geinvesteerd in PRODUCTIE !
  Negatieve groei vd economie, Volk e pina !!!
  Inflatie meer dan 70 % , Paarse inflatie !!!!!!!!!!!!

  Rob-G, Opa D mus fu tjalla ! Neks no e worde !!!
  Soso paarse LEE tori !!!!!


  Maak melding
 22. -Mensen, Bouterse heeft al op zijn donder gekregen om voor zijn beurt te gaan praten dat de Cubanen geen asiel krijgen, dit terwijl hij de status van deze mensen niet kent.

  Typisch iets van de NDPér, eerst schreeuwen dan pas achteraf nagaan wat zij kunnen doen. Stemmen kopen noemt men dit.

  Fidel Castro is al dood, Bouterse en broer Castro volgen nog.

  Laat Bouterse zich maar bezig gaan houden met die smerige deal met Alcoa en de zorgstelsel die achter gesloten deuren plaats vind.


  Maak melding
 23. =Boefdraad heeft ook zijn huiswerk van de kindertehuizen niet goed gedaan. Boefdraad sta voor een spiegel en kijk wat je zelfs voor je schoonvader Bouterse hebt geregeld met staatsgelden van het volk.
  Nu een vinger wijzen naar een ander.


  Maak melding
 24. RobG
  “Correcte standpuntbepaling van de Surinaamse regering. Cuba is een bevriende natie van Suriname, een land waarmee Suriname warme relaties mee heeft.”

  Niet de President nog de warme band met een bevriende natie bepalen het recht op asiel. De wet en uit eindelijk de rechter bepalen of iemand aansprak maakt op asiel.
  Hoe terecht de gedachte/mening van de President ook is, het daarna handelen staat haaks op de internationale rechten van de mens,waar Suriname ook voor getekend heeft.

  RobG dit soort uitspraken maken duidelijk dat de President niet opgewassen is tegen zijn taak en liever een dictator is die naar eigen bevinden de wet aan de kant schuift of voor eigen doelen misbruikt.


  Maak melding
 25. @ Ira @JoJo

  Lees de wet dan ken je gelijk de status van deze asielsaanvragers. Het klopt exact wat Bouta heeft gezegd.
  Het is niet NL hier maar Su. De wetgeving op asielbeleid uit NL geldt hier niet. Na 6 maanden is automatisch de aanvraag afgewezen (zie grondwet). De grondwet gaat voor elk ander verdrag dan ook.
  Wat was er nou ook alweer typisch en voor de beurt praten?

  @ Ira
  Over welke smerige deal heb jij het. Jij bedoeld de Brokopondo Overeenkomst die nog steeds van kracht is? Zeker ook opgesteld door Bouta?

  En hoezo heeft Boefdraad zijn huiswerk niet gedaan? Vertel. Alleen maar vanwege de verklaring van de directeur nadat hij op de vingers was gewezen dat zijn aanvraag niet strookt me de werkelijkheid. Hij is degene die op de vingers is getikt en heeft gelogen. Niet Boefdraad.


  Maak melding
 26. Asiel : Welke aanvraag is automatisch afgewezen ????

  Welk artikel vd Grondwet beslist over asielverzoeken ???

  Welke leider denkt dat hij Asiel heeft in Nederland en ook in eigen land, Sranan ???????
  Asiel via Nep-amnestiewet en Sabotage van een strafproces !

  Regels Internationaal recht, zoals in het Vluchtelingen- verdrag overeengekomen, GAAN EN STAAN BOVEN recht van de Bananenrepubliek !


  Maak melding
 27. @Kevin

  Natuurlijk is Suriname en niet NL echter op assielzoekers zijn de internationale rechten van de mens van toepassing.

  Ik hoef de wet niet tot de letter uit te pluizen om te stellen dat de wet en de rechter het laatste woord hebben en niet dat de president alles bepalend is.


  Maak melding
 28. Nooit eerder gehoord van blanke heren die ontwikkelingslanden vereren met hun bezoek en als tegenprestatie zich inwerken bij hulpbehoevende families om gebruik te maken van hun kinderen ( kinderlokker ) momenteel opereren ze graag in verre buitenlanden . Suriname heeft al genoeg problemen en als blanke schaam ik me voor deze ‘ heren’.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES