Borstbeeld José Francisco de San Martín in Suriname onthuld

16
Archieffoto: borstbeeld in Suriname van José Francisco de San Martín, onafhankelijkheidsstrijder van Argentinië.

PARAMARIBO, 22 jun – In Paramaribo is het borstbeeld onthuld van José Francisco de San Martín. De onafhankelijkheidsstrijder van Argentinië, Peru en Chili, verdient ook een plek in de Surinaamse harten, zeiden diverse sprekers. De ceremonie is bijgewoond door onder andere vicepresident Ashwien Adhin en de minister Defensie, Ronni Benschop.

De Argentijnse defensie attaché Eduardo Acosta heeft zich de afgelopen weken ingezet om het borstbeeld klaar te krijgen voor de onthulling. Het monument staat aan de Dokter Sophie Redmondstraat, één van de belangrijkste verkeersaders van Paramaribo. Tijdens de toespraken is onder meer aangehaald dat de banden tussen Suriname en Argentinië zich steeds beter ontwikkelen.

Het was ook de bedoeling van het onafhankelijkheidsstreven in de landen van het Zuid-Amerikaanse continent. Argentinië heeft het borstbeeld geschonken als een teken van de bereidwilligheid om de banden nauwer aan te trekken. Sinds 2014 is er een Argentijnse ambassade gevestigd in Paramaribo. Met de komst van de ambassade moet het streven naar regionale integratie kracht worden bijgezet.


16 REACTIES

 1. @Lian

  Ja die wordt zeker onthuld. Alleen zij deze corrupte heren nog niet over eens of ze een borstbeeld van Bouterse moeten onthullen waar hij als drugsdealer op moet staan of als moordenaar.


  Maak melding

 2. De gemiddelde Surinamer weet niet eens waar Argentinië of Venezuela liggen, waarom moeten we een beeld van Francesco Jose of Simon Bolívar in Suriname plaatsen? Straks krijgen we ook standbeelden van Theodoro, Idi Amin of Kim Jong Oen of welke andere, in suriname, totaal onbekende, voor ons, niet relevante Oen.


  Maak melding

 3. Het is niet uitgesloten alles is mogelijk bij ddb. obiang heeft toch de sleutel van suriname.en suriname is het adoptie kindje van china of je mag ook zeggen peetvader en peetmoeder.het heel jaar door krijgen we heel veel van china…….


  Maak melding

 4. Zal welniet zo lang meer duren of er komt ook een standbeeld van Fidel Castro of Che Quevara ergens in Paramaribo, voor de Cubanen in Suriname.


  Maak melding

 5. Het volk van Suriname zien zovele beelden, maar op school weten zij helemaal niets van deze personen af.

  Bouterse is ziek in zijn hoofd en plaats alleen maar beelden die hem aanspreken zonder het volk te informeren of te vragen via een discussie of het belangrijk is dat deze beelden in Suriname gehuldigd mogen worden.

  Straks ook een beeld van Chavez en Castro. Ze mogen mij part erop gaan zitten en kapot maken.


  Maak melding

 6. @ Piroti

  Ik wil graag een borstbeeld van Zwarte Piet in kleur. Op dat wij hem nooit meer vergeten. En elk jaar op 5 december een ceremonie.


  Maak melding

 7. Het Surinaamse regering zoek toenadering naar Nederland via Argentinië. Of anders gezegd ze willen hulp van Nederland maar gaan hulp vragen via Argentinië


  Maak melding

 8. Joosje Fransisco uit San Martin krijgt een standbeeld baja. Dat is de vader des vaderlands George Hindorie zelfs niet gelukt. Deze grote Surinamer heeft persoonlijk de onafhankelijkheid van het land erdoor gedrukt. Maar niemand in Suriname kent hem nog!


  Maak melding

 9. Ramon@

  Ken je historie, er staat weldegelijk een standbeeld van de slavernij in Suriname, het kwakoe slaven standbeeld te paramaribo, het is er neer gezeten bij viering van het honder jarige feest ter afschaffing van de slavernij, (keti-koti)


  Maak melding

 10. @Haco ,we leven nu in 2017 . Kwakoe ,woensdag in het afrikaans is door de witte man gemaakt in de kolonialetijd. Dus de kleinkinderen van de slaven blijven blij met kwakoe en blijven de witte man eeuwig dankbaar ?
  Zijn wij echte nietsnutten ? vooral jij die zo te zien heel tevreden bent met de Kwakoe standbeeld?
  Wordt het geen tijd dat de Surinamers hun EIGEN herdenkingsbeeld maken ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.