dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijHoogste gebouw Suriname komt naast bejaardenhuis Ashiana

Hoogste gebouw Suriname komt naast bejaardenhuis Ashiana

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 21 jun – De regering heeft verzekeraar Assuria toestemming verleend een kleine wolkenkrabber op te zetten. Op zich geen probleem, ware het niet dat het tienverdiepingen tellend pand pal naast bejaardenhuis Ashiana komt te staan. Alleen al de aanleg zal veel geluidsoverlast met zich meebrengen. Ook buurtbewoners zijn woest.

De arrogante houding van Assuria stuit hen tegen de borst. “Pas toen wij een advocaat in de arm namen om het bedrijf aan te schrijven, is besloten om een presentatie te houden voor de buurtbewoners. Vertegenwoordigers van Assuria hebben onbehoorlijk met ons gesproken en gezegd dat ze reeds een vergunning hebben van het ministerie van Openbare Werken”, zeggen buren tegenover de Ware Tijd.

De honderden bejaarden van Ashiana weten al helemaal niet waar ze aan toe zijn. Het handelscentrum Hermitage High Rise lijkt uit het niets te zullen verrijzen. Alles is in het geniep gebeurd, wetgeving ten spijt. De wet schrijft onder meer voor dat buurtbewoners op de hoogte gesteld moeten worden. Ook moeten buren de gelegenheid krijgen protest aan te tekenen. Zoals vaker, is het ook nu weer niet gebeurd.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

39 REACTIES
 1. Alles is in het geniep gebeurd….maar dat is toch zo kenmerkend voor dit land ? Alles gebeurt achter de rug om en ambtenaren zijn zo corrupt als de neten en niemand weet waar ze aan toe zijn. O mijn God, wat is van dit ooit prachtig land gebeurd ? Het is afgegleden naar de jungle.


  Maak melding
 2. Wie bedenkt zoiets?
  Het is schandalig dat de buurt niet is geïnformeerd maar nog schandaliger vind ik dat dit pand naast een bejaardentehuis wordt opgetrokken.
  Denk je een rustige ouwe dag te hebben, krijg je dit naast je.
  Het lijkt zo langzamerhand of men in Suriname van de pot is gerukt.


  Maak melding
 3. Zullen ze wel palen heien in de grond zoals gebruikelijk is bij dergelijke gebouwen ?? Levensgevaarlijke gebouw naast Ashiana !! Iemand ligt op de loer om het terrein van Ashiana over te nemen !! Abrahamki, voor een ” heli-landingsplatform” !


  Maak melding
 4. Het land is een grote chaos …meer heb ik er niet aan toe te voegen.Op elk gebied laten de “beleidmakers” het afweten.De enigste wet die geldt in Suriname…is de wet van de sterkste en die van het geld.De sterkste geeft die van het geld de gelegenheid meer geld te derven over de ruggen van de armsten in het land.Laten we eerlijk zijn die voelen het het meest.Ik kijk naar 1 voor 12 schamen jullie je niet..en dan nog alles goed praten.Pleur op!!


  Maak melding
 5. Kevin,
  Ben jij niet degene die steeds schreeuwt dat er wet en regelgeving is in Suriname en waaraan de burgers zich moeten houden?
  Welnu dit is het grote voorbeeld van de overheid die de wet en regelgeving aan hun bemodderde laars lapt.

  De wet schrijft onder meer voor dat buurtbewoners op de hoogte gesteld moeten worden. Ook moeten buren de gelegenheid krijgen protest aan te tekenen. Zoals vaker, is het ook nu weer niet gebeurd.

  Heeft Assuria iemand iets boven de tafel toegeschoven?
  Of bedeelt met een snoepreisje want daar zijn de commerciële bedrijven goed in.


  Maak melding
 6. Het land is een grote chaos …meer heb ik er niet aan toe te voegen.Op elk gebied laten de “beleidmakers” het afweten.De enigste wet die geldt in Suriname…is de wet van de sterkste en die van het geld.De sterkste geeft die van het geld de gelegenheid meer geld te derven over de ruggen van de armsten in het land.Laten we eerlijk zijn die voelen het het meest…


  Maak melding
 7. Beste Bigi Sma

  Helemaal mee eens, maaaaaarrrrrrrr!!!!!!

  Is er door de schrijver van dit stuk ook nagegaan bij de overheid of de procedure is gevolgd of bij assuria? Dat kan nl heel gemakkelijk gechecked worden.
  Als het zo is zoals is geschreven lijkt dit idd nergens op. Maar jij weet net zo goed als ik dat meestal de hardste schreeuwer in Su het meest ongelijk heeft.

  Ik denk dat Assuria of misschien ook wel Lanti met een verklaring komt. Ik wacht dat ff af…..erg jammer overigens dat deze vorm van riooljournalistiek (hoor zonder wederhoor) nog steeds wordt toegepast in Su.

  Stel dat het niet klopt wat hier staat, niet geheel onmogelijk gezien de journalistieke geschiedenis van Su. Dan hebben er nu dus alweer een heleboel mensen blind deze berichtgeving geloofd en hun conclussie getrokken ……jammer, maar vooral……..


  Maak melding
 8. Kevin@
  Jij zegt hoor en weder hoor moet getoetst worden, daar in hebt je gelijk.
  Vervolgens stuurt men een advocaat op Assurantie dak, en toen werd er ineens uitleg gegeven, beste Kevin alles lezen, dan komt het goed, het Surinaams recht en wet neem ik niet met een korrel zout maar met een pak zout, een oud Chinees gezegde zeg, zo de wind waait waait mij jasje


  Maak melding
 9. @ Haco

  Ik heb alles gelezen. Maar voor jou is begrijpend lezen erg moeilijk. Waar staat het verhaal van de “tegenpartij” ? Iets dat afkomstig is van Assuria of Lanti.
  Wat geschreven is is het verhaal van buurtbewoners zonder wederhoor van zowel Lanti als Assuria en zelfs zonder Ashiana. Indien dat laatste wel het geval is dan is het stuk nog slechter geschreven dan ik nu aangeef en kan het gelijk de prullebak in.

  Misschien dat jij niet begrijpt wat hoor en wederhoor betekent?
  Zoek het anders even op…….

  Daarnaast blijkt wel dat jij totaal geen kaas hebt gegeten van de rechtsspraak in Su…..verdiep je er eens en lul niet zomaar wat wederom.

  Het is zo’n slecht geschreven stuk. Er staat niet eens in of de klacht komt van Ashiana zelf. Het zijn steeds de “buurtbewoners” de hun verhaal vertellen. Die advocaat? komt die van Ashiana? Nee van de buurtbewoners. Hebben de de bewoners of de directie van Ashiana uberhaupt geklaagd en zijn zij uberhaupt niet gekend in deze plannen?
  De buurbewoners zeggen en praten voor Ashiana. Nog Ashiane, nog Assuria, nog Lanti is gevraagd of het klopt.


  Maak melding
 10. Krotoe Oso.
  Je schrijft: ” wat is er met enz.
  Dank zij de media weten we nu veel meer dan vroeger en we weten het ook sneller.
  Het wil geenszins zeggen dat het nu slechter is.
  Ik denk dat de saamhorigheid vroeger wel groter was.
  Elke willekeurige (buur)vrouw kon je vroeger ” grijpen” en zeggen dat je direct naar huis moest.
  De kinderen luisterden ( en/of waren bang) en gingen naar huis.
  Nu doet buurvrouw dit niet meer. Misschien interesseert het haar niet, misschien is ze bang om een grote bek terug te krijgen, enz.
  De wereld is veranderd en Su ook. Het individu boven het collectief.
  Beter of slechter?


  Maak melding
 11. Kevin@
  Je bent een alfa mannetje met een te grote mond en een arrogante houding die geen respect afdwingt, en jij moet wel een enorme duim hebben waar al die onzin van dan komt, leg jij dan eens uit hoe het dan wel zit, of zijn ze bang dat de vergunning wordt in getrokken, waardoor ze niet hebben gereageerd


  Maak melding
 12. @ Haco

  Kun je niet lezen? Of begrijpend lezen?
  Wat zuig ik uit mijn duim dan?

  Je weet dat je onzin roept dus moet je maar weer jezelf verlagen tot het belachelijk maken van een ander? Jammer maar vooral zielig……
  Waar staat dat ze werkelijk een vergunning reeds hebben? De buurbewoners zeggen dat Assuria heeft gezegd dat ze een vergunning hebben…..dat staat er….
  Is het gechecked? Nee
  Is gechecked of er een vergunning is aangevraagd?…Nee
  Indien wel aangevraagd is gechecked of de procedure is gevolgd?…Nee
  Wat is de status van de eventuele aanvraag? Gecheckekd…Nee………
  Is bekend of Ashiana weet van de plannen?…Nee
  Is er uverhaubt een presentatie gegeven aan de buurtbewoners…is het gechecked bij Assuria?….Nee

  Lezen Haco en probeer het te begrijpen voordat je onzin begint te tetteren en anderen probeert belachelijk te maken om je eigen fouten en onkunde te verdoezelen.


  Maak melding
 13. @Kevin

  Buurtbewoners zijn mensen die daar tegenover de verzorgingshuis en om heen wonen.
  M.u.v van de mensen die daar in hun graf liggen te rusten.
  Kevin je woont toch ook ergens in een buurt waar mensen om je heen wonen?????
  Of woon je ergens op niemands land????


  Maak melding
 14. @ Jk

  Wat zijn de buurtbewoners?
  Buren? Die wonen er naast of er tegen over toch?
  Buurtbewoners wonen in de buurt.
  Hier zijn het:
  Achter buren in de Jourilaan en de Henkielaan en……..jawel……..
  “De Olifant”…….en het Lala Rookh Gebouw

  Het is niet eens duidelijk in dit stuk wie deze “Buurtbewoners” zijn.

  En hoever moet een buurtonderzoek gaan, geheel Tammenga? en Flora?


  Maak melding
 15. Geef het maar op Kevin. Dit is zinloos. Wat hier komt heeft net 1 hersencel meer dan een koe en daarom poepen ze nog net de keuken niet onder. Dit win je dus niet. Maak je niet druk en laat ze lekker denken dat ze gelijk hebben. Ik heb het allang opgegeven.


  Maak melding
 16. WAT MOET SU MET ZON HOGE GEBOUW
  LAAT ASSURIA LIEVER WERKGELEGENHEID CREEREN WAAR DE NATIE VOOR ALTIJD BAAT BIJ HEEFT EEN 10 HOOG GEBOUW WAAR VOOR?????????//


  Maak melding
 17. nu is er een bedrijf die tien tallen miljoenen wil investeren in het land, dus eigen mensen dan komt weer zo één oeverloze discussie opgang, dat nergens op slaat.

  beste oer domme suri of wat je ook bent,, denk na.. dit schept werk gelegenheid en dan nog midden in de stad..

  er worden tien tallen facatures geschept.

  wees nou één keer blij dat het nog kan in sme..

  de meeste buitenlandse bedrijven zijn reeds vertrokken en komen niet meer terug..

  nu is de beurt van eigen familie leden die gaan investeren in het land waar jij ook vandaan komt, want je kan het zelf niet..


  Maak melding
 18. Marcel
  Je hebt gelijk dat er banen worden geschapen. Daar dacht ik ook gelijk aan.
  Echter, daar ging de discussie niet over.
  De discussie gaat over
  de vestigingsplaats en de wijze waarop de besluitvorming heeft plaatsgevonden.


  Maak melding
 19. @Koos
  En nu maar hopen dat Bouterse met zijn roversbende er vanaf springen

  woensdag 21 juni 2017 om 16:17 uur.

  Jij was toch gesprongen van de BOSJE brug,..poging mislukt ? ..zelf dat lukt jou niet UILSKUIKEN,vo jou dus een nieuwe kans PANNENKOEK !


  Maak melding
 20. @KEVIN

  Wat zijn de buurtbewoners?
  Buren? Die wonen er naast of er tegen over toch?
  Buurtbewoners wonen in de buurt.
  Hier zijn het:
  Achter buren in de Jourilaan en de Henkielaan en……..jawel……..
  “De Olifant”…….en het Lala Rookh Gebouw

  Het is niet eens duidelijk in dit stuk wie deze “Buurtbewoners” zijn.

  En hoever moet een buurtonderzoek gaan, geheel Tammenga? en Flora?
  ////////////////////////////////////////////
  Kevin hoe kom jij erbij dat het buurtbewoners van de Jourilaan, Henkielaan en Jawel De Olifant en het Lala Rookh gebouw zijn?

  Heb jij een onderzoek gedaan?


  Maak melding
 21. Jk, Kevin hoeft geen onderzoek te doen, die weet alles zo wel, net als die oudjes Ashiana die vinden het vast super fijn dat ze straks van hun rust gestoord worden door het heien en de andere bouwaktiviteiten, een echt voordeel is er wel ze kunnen straks wel lekker in de schaduw zitten als ze het overleef hebben, hoe asociaal kun je zijn om op die plek zo’n hoog gebouw met alle overlast van dien daar neer te zetten en wat voor een kutinstelling moet je hebben om dat nog goed te praten ook , empatisch vermogen ontbreekt


  Maak melding
 22. Als er niet voldaan is aan de voorwaarden in de wet is de vergunning gewoon nietig. De bewijslast ligt bij Assuria.

  @Kevin.
  De hardste schreeuwen hiet op WKN dat ben jij. Dus ja, zoals je zelf aangeeft. Meestal heeft Kevin ongelijk.


  Maak melding
 23. Er doen al geruchten de ronde dat de volks president de bouw van het gebouw gaat verbieden.Hij vreest dat er teveel van zijn lijfeigenen van het gebouw gaan springen om aan zijn tirannie te ontkomen.
  Vooral degene die nog geen gebruik kunnen maken van de Bosje brug omdat ze bang zijn in water terecht te komen.

  @Kevin
  je doet als de indiaan van de Pequod na de aanvaring met Moby Dick.


  Maak melding
 24. Eigenlijk zouden het gros der bewoners van Huize Asiana blij moeten zijn. Maar enkele paars benevelde ndper’ s onder deze ouden van dagen zijn de paarse kommer en kwel. Dang kunnen oma en opa ook gaan doen aan shopping window en genieten van de drukte ipv te klagen over al dat saai leven die ze moeten delen met5 anders bejaarden in een kamer. het bouwen zal wel zorgen voor wat ongerief, maar daarna oma en opa e go geniet ooktoe. Enkele oerdomme bejaarde ndper’ s zijn het die tegen zijn. Ndper’s na wang mpp volk.


  Maak melding
 25. Kevin jij geeft aan:
  Stel dat het niet klopt wat hier staat, niet geheel onmogelijk gezien de journalistieke geschiedenis van Su. Dan hebben er nu dus alweer een heleboel mensen blind deze berichtgeving geloofd en hun conclussie getrokken ……jammer, maar vooral……..

  Maar stel nou dat het klopt, want dat geloof ik eerder gezien mijn ervaring van mofo kranti in Suriname, dan niet zeggen zoals Bouterse “een truck zand erover, laten wij opnieuw beginnen dan” en het luidt dan jou conclusie?
  Je kunt niet alleen een stelling poneren met “stel dat het niet waar is” en het andere “stel dat het waar is” weglaten

  Dit terwijl het kwaad is geschiedt.
  De overheid heeft een controlerende en corrigerende taak maar ook zeer zeker een bemiddelde taak.Welnu ik zie de overheid geen van deze 3 hoofdtaken uitvoeren.


  Maak melding
 26. @ Jk
  De straten en gebouwen de ik heb opgenoemd liggen dicht rond Ashiana. Ga anders zelf kijken als je mij niet geloofd.

  @ Bigi Sma
  Ik begrijp niet zo goed waarom jij mij aanspreekt hierop omdat ik reeds op beide mogelijkheden mijn mening heb gegeven.

  Wel waar: Quote: “Als het zo is zoals is geschreven lijkt dit idd nergens op.”

  Niet waar: Quote: “Dan hebben er nu dus alweer een heleboel mensen blind deze berichtgeving geloofd en hun conclussie getrokken”


  Maak melding
 27. Hahahaa…een kleine wolkenkrabber in Suriname!?
  Hahahahaaaa…misschien weet Assuria en de ndp regering niet dat wolkenkrabber niet voor mode is.Wolkenkrabber is voor landen met miljoenen bewoners die voor huisvesting zorgen, Honderden kantoren zijn erin te vinden,Duizenden mensen hebben hun huis erin,Winkels supermarkten ,kledingwinkels ,kortom de boel is daar te vinden,Assuiria heeft een tien verdieping gebouw nodig?!Waarvoor??!
  Maar wij zijn gerust,die kleine wolkenkrabber komt eenmaal niet,het is gewoon iets om de ndpers blij te maken voor de dag.Een gebouw van 10 verdiepingen heeft bovendien ook een lift nodig want de trappen om de 2de verdieping klimmen en hoger doe je niet te voet!!
  Is er een studie gedaan voor het opzetten van deze kleine wolkenkrabber.Gaat het bv niet instorten bij een zware regenbui wanneer het grond onder water zal lopen? Hoeveel gaat het kosten en wat is de aandeel van bouta in deze!!Hij doet niets zomaar…geven en nemen zo ziet hij het!!!


  Maak melding
 28. @Kevin
  Je baasje moet een heftige tjoekoe gehad hebben van Assuria .Tjoekoe maak je baasje blij en dat weet heel Suriname!!
  Dus als zij hun zaken gedaan willen zien wat eigenlijk niet mag breng je een tjoekoe voor bouta je baasje en hij maakt het illegale legaal op zijn eigen corrupte manier!!


  Maak melding
 29. Ray,

  Voordat je nog meer onzin uitkraamt een paar tips en opmerkingen:

  – lees het jaarverslag van Assuria en de daarin opgenomen uitvraag voor een 6-tal architecten om een voorontwerp te maken; Tekst : “Er is verder gewerkt aan de plannen om op het terrein een modern kantorencomplex neer te zetten (project Hermitage). Er is onder een zestal architecten een prijsvraag uitgeschreven voor een voorontwerp. Uit de inzendingen is gekozen voor het ontwerp van het bedrijf FIRM, waarmee nu samengewerkt wordt, om te komen tot een definitief ontwerp.”
  – Dus ja er is een studie voor geweest, sterker nog het ontwerp is ook gereed.
  – Is het jouw probleem dat Assuria een 10 verdiepingen kantoorpand wil? Moeten ze aan jou verantwoording afleggen?
  – tegenwoordig zijn er liften in Su en zelfs roltrappen;
  – Wat heeft Bouta & Zn hier nu mee te maken?

  Misschien eerst wat info opzoeken voor je weer begint te raaskallen?


  Maak melding
 30. @Kevin
  In Suriname lezen we geen verslagen meer.Het is je uiterste nonsens wat erin staat.En jeetje als de ndp met een verslag komt dan doen wij onze best om de leugens erin NIET te geloven.We zien de realiteit voor wat het is ,de ndp heeft een camouflage nodig,wij niet!!
  Wat gaat de assuria met een 10 verdieping woning doen?!
  Gaat Ocer daar verhuizen?!Precies wie is bouta om toestemming te geven voor de bouw?I s het nog niet duidelijk voor je stomme paarse dat zodra men iets gedaan wil krijgen dan ga je dan aankloppen bij bouta en niemand die durft nee te zeggen.!!


  Maak melding
 31. @ ray,

  Lul niet zo dom……….woning? Kantoorgebouw
  En ja…jij leest niks, dat is inmiddels wel duidelijk……

  Wat heeft de NDP hier mee te maken?
  Je weet absoluut 0,0 waar je over praat…….zielig dit erg zielig.
  Het enige dat jij doet is alles zo ombuigen naar paars en de NDP om dan maar weer je punt te willen scoren…..nog veel meer zielig….kom je d’r op klaar of zo?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES