Diaspora oorkonde voor Kries Ramkhelawan

0
Diaspora oorkonde voor Kries Ramkhelawan

De Surinaams-Hindoestaanse zanger Kries Ramkhelawan heeft als waardering voor zijn diverse optredens als internationale Baithak Gana zanger, een Diaspora oorkonde ontvangen van de stichting Satya Dharma uit Hoogvliet. De huldiging vond plaats in samenwerking met de stichting Hindustani uit Den Haag. Ram Rambharatsingh en Ramon Ramsodit van stichting Satya Dharma hebben de oorkonde aan de in Suriname woonachtige zanger uitgereikt.

Kries Ramkhelawan is een multitalent: behoort tot de top in harmoniumspel, hij zingt, componeert, schrijft gedichten, liedteksten en theaterstukken. Verder is hij een overtuigend acteur en komiek, regisseert en produceert hij ook muziek- en theatervoorstellingen, zowel in Suriname als in Nederland.

Het meest indrukwekkende van Ramkhelawan is dat hij zijn kennis overdraagt aan basisschoolleerlingen en personen van middelbare leeftijd. Verder verzorgt hij trainingen in het bespelen van harmonium, dhool en andere instrumenten die bij Baithak Gana thuishoren. Door de kennisoverdracht blijft deze muziekstijl nog enkele generaties bestaan aldus de stichting.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.