Neus vraagt geen vergunning aan voor protest in Suriname

34

PARAMARIBO, 20 jun – Maisha Neus slaat weer aan het protesteren op straat. De activiste weigert echter vergunning te vragen van de autoriteiten. Als argument haalt zij recente ervaringen aan. Hoewel keurig volgens de regels gevraagd was om een protestvergunning, is negatief gereageerd. Of er werd zodanig ingestemd dat het protesteren zijn effect vrijwel volledig verloor. Neus pakt het anders aan.

Haar protest op het voormalige vlaggenplein in Paramaribo zal sowieso aandacht trekken. Haar protest geldt de bejegening van kinderverblijven in Suriname. De afgelopen tijd heeft ze daar contact mee gehad en heeft ze vernomen wat de situatie is. Een aantal tehuizen krijgt al geruime tijd geen subsidie meer van de overheid. Toch zijn het deze verblijven die voor noodopvang zorgen, daar waar de overheid het laat afweten.

In de tehuizen zitten behalve kinderen uit probleemgezinnen, ook misbruikte kinderen. Maisha Neus volet zich geroepen om haar stem te laten horen. Ze verwacht niet hardhandig te worden aangepakt tijdens het protest. Mocht het wel gebeuren, dan is dat voor rekening van de andere kant. Aan haar gedrag zal het niet liggen. “Ik gedraag mij altijd netjes”, zegt Neus tegenover de Times of Suriname.


34 REACTIES

 1. Het assemblee gebouw vandaag nog bezetten en alle buitenlandse media uitnodigen.Heb gelijk aandacht van de hele wereld voor Sur. en haar leiders.Met of zonder strafblad.


  Maak melding

 2. Als die “tehuizen” voldoen aan de gestelde eisen en een sluitende begroting indienen komen ze gewoon in aanmerking voor subsidie.

  Laat ze gaan demonstreren in de tuin van deze tehuizen dat ze aan hun verplichtingen moeten voldoen. En laat de journalist eens een keer nachecken waarom deze “tehuizen” geen subsidie’s ontvangen.


  Maak melding

 3. Maisha heeft groot gelijk, zo moet je dit paarse geboefte aanpakken, door niet volgens de regels of wetgeving te handelen, doen deze boeven en misleiders ook niet, die constant wetten negeren en overtreden.


  Maak melding

 4. @Kevin,

  Kan jij soms vertellen waarom ze geen subsidie krijgen?
  Ik volg je al geruime tijd met je reacties en krijg het gevoel dat je een ministers post waardig bent.


  Maak melding

 5. @ JK

  – ze leveren geen begroting in alleen een bedrag wat ze willen ontvangen;
  – ze voldoen niet aan de minimumeisen die gesteld zijn aan kinder- of opvang tehuizen.


  Maak melding

 6. Kevin@
  Je weet zij kunnen niet aan jou eisen voldoen, daar de regering in gebreken is gebleven??? Schaam je zelf, jij weet het antwoord al


  Maak melding

 7. Kevin@
  Wie zorgt er dan voor de kinderen, kom op Kevin je weet beter, het zal de begroting van suriname niet benaderen, dit zijn nood leidende instanties die nu juist gesubsidieerd moeten worden, of zorg jij voor die kinderen. Je begeeft je op hellend
  Vlak, misschien ook kinderen van jou afkomst


  Maak melding

 8. @ Haco

  Ga ook lekker naast Neus staan te tetteren.

  Of zal ik morgen ook mijn huis beschikbaar stellen aan een paar verwaarloosde kids en subsidie eisen van de overheid. Ik dacht zelf aan ca. 100.000 SRD voor gemaakte kosten.
  Als ik dat niet krijg kom je dan ook demonstreren samen met die gepoederde Neus?

  Als het alemaal de schuld is van Lanti, dan neem ik aan dat die journalist dat kan aantonen of op zijn minst redenen c.q. verdenkingen heeft om dat te stellen. Dat wordt er dus niet gedaan. Alleen gezegt dat ze geen subsidie krijgen van de overheid. Andere tehuizen krijgen dat overigens wel. Maar ja die hadden ook een begroting ingediend…….


  Maak melding

 9. @ Haco,
  De enige die zich op een hellend vlak bevindt dat ben jij!

  ” dit zijn nood leidende instanties die nu juist gesubsidieerd moeten worden”
  Ze hebben alle hulp gehad die ze konden krijgen om hun begroting rond te maken en te krijgen, maar ze kunnen of willen niet aangeven hoe ze hun gelden gaan verantwoorden.
  Laat die journalist zijn/haar werk goed doen en niet zo maar wat opschrijven onder de “noemer” het zijn kinderen die er de dupe van worden. De beheerders/eigenaren van deze zogenaamde kinder en opvang tehuizen laten de kinderen de dupe worden niet Lanti.


  Maak melding

 10. kijk o.a. eens op:
  – GFC-nieuws;
  – Rapport(en) van De Nationale Assemblee in combinatie met UNICEF/CPD;
  -Kinderrechten verdragen en beleidsmaatregelen van o.a. SoZaVo en publicaties hiervan;


  Maak melding

 11. Kevin@
  Dit is een soap, zelfs de regering kan niet uit leggen waar zij hun inkomsten aan uitgeven
  De begroting van jou regering staat op een andere viertjes lekker spannend
  Sari Tori


  Maak melding

 12. De president neemt het zelf niet zo nauw als het gaat om de landsbegroting tijdig in te leveren of hij gebruikt gewoon de begroting van het jaar daarvoor met hier en daar wat aanpassingen.

  De pro ndp’ers zijn niet rationaal maar reageren hun zeer negatieve emoties immer af op anderen.


  Maak melding

 13. @ Haco

  “zelfs de regering kan niet uit leggen waar zij hun inkomsten aan uitgeven”

  Waar haal jij deze onzin nu weer vandaan? Ook van FB of post’s van anderen?


  Maak melding

 14. Dat het in Suriname een puinhoop is, is vanaf 25 november 1975 het geval, slechte voorbereiding van de onafhankelijkheid. maar wat er sinds 25 november 1980, 8 december 1982, enz gebeurd is zegt genoeg en wie hiervoor tot heden voor verantwoordelijk is.

  Als manager, trainer van een goede (prof) voetbalclub, BV, NV je slechte resultaten behaalt, dan houd je de eer aan jezelf of als je een gewone werknemer bent geweest dan wordt je bedankt voor (slechte) bewezen diensten. ddb en gangsters zouden dat ook moeten doen. Het is voor ddb en gang heel moeilijk dit te doen, omdat ze weten dat vrouwe justitie en een heel groot deel van de Surinamers in Suriname en het buitenland hen nog ter verantwoording wil roepen.

  Wat Neus doet is vind ik een opmaat voor de totale chaos die ddb en gang in Suriname hebben veroorzaakt. Als het Surinaamse volk vindt dat het niet zo langer kan, dan zullen ze zich massaal in één groep, de totale Surinaamse massa moeten bundelen in een actie voor het Ka Bi nEND en deze bestormen en de pikin Ingi Booi Ka, een fikse trap onder zijn poepgat moeten geven, zodat hij uit het Ka Bi nEND vliegt en het Surinaamse Volk met het afrekent zoals dat gebeurd is met Gadaffi, Sadam Hoessein of de Nederlanders, Amerikanen het sein te geven om hem op te komen halen en mee te nemen.

  Alleen een bundeling van het Surinaamse Volk en de bestorming van het Kabinet door het Surinaamse Volk en een fikse trap onder zijn poepgat zal ddb uit het Kabinet laten vertrekken.

  De hoogste tijd voor actie van het Surinaamse Volk. Alle kracht berust bij het Surinaamse Volk dat heeft de geschiedenis al meer dan eens bewezen. Zie de Franse Revolutie. Moslimlanden hoe dictators worden verdreven en hoe het met hen afloopt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 15. @ Passant

  Waar kan ik (onderbouwd) lezen of terug vinden dat de crisis in Su veroorzaakt is door DDB?
  Waar kan ik terug vinden dat het beleid van nu chaos veroorzaakt?

  Hoe kan het dat deze mening alleen maar door Surinamers wordt gedeeld op FB/WKN/De West etc.
  Hoe kan het dat op het moment je vraagt hoe men er aan komt?…………….niet thuis…….

  Hoe kan het dat deze mening niet wordt gedeeld door verschillende (wereld)banken c.q. instellingen? Dan wel door vooraanstaande economen.

  Mei 2020 kan ik en een ieder ander die mag stemmen afrekenen met deze regering.


  Maak melding

 16. Iemand die deze uitspraken doet:

  “Wat Neus doet is vind ik een opmaat voor de totale chaos die ddb en gang in Suriname hebben veroorzaakt. Als het Surinaamse volk vindt dat het niet zo langer kan, dan zullen ze zich massaal in één groep, de totale Surinaamse massa moeten bundelen in een actie voor het Ka Bi nEND en deze bestormen en de pikin Ingi Booi Ka, een fikse trap onder zijn poepgat moeten geven, zodat hij uit het Ka Bi nEND vliegt en het Surinaamse Volk met het afrekent zoals dat gebeurd is met Gadaffi, Sadam Hoessein of de Nederlanders, Amerikanen het sein te geven om hem op te komen halen en mee te nemen.” EN “Zie de Franse Revolutie. Moslimlanden hoe dictators worden verdreven en hoe het met hen afloopt.” Heeft absoluut geen enkel idee wat er op dit moment in deze landen speelt of heeft gespeelt……….en weet totaal niet waar hij/zij het over heeft.

  Laat staan ooit van zijn leven geweest…………


  Maak melding

 17. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Het Surinaamse Volk Zal Zelf In Actie Moeten Komen en Ophouden Dat Anderen Het Voor Ze Gaat Doen.

  Het Surinaamse Volk Is Op Dit Moment Apathisch En Dat No De Tja Bevrijding Kon In Sranan.

  Die dag, maand van de bestorming van het Kabinet van ddb zal het Surinaamse Volk zelf moeten bepalen.

  Die dag en maand zal bekend staan in de geschiedenis van Suriname als de Bevrijdingsdag van Suriname.

  Het Surinaamse Volk is nog niet zo ver om die dat van de bestorming van het Kabinet te bepalen en uit te voeren.

  Maar die dag zal in de geschiedenisboeken bekend worden als de Bevrijdingsdag van Suriname.

  Mijn part mag op die dag het hele kabinet van ddb in de brandt vliegen en tot de grond gelijk gemaakt.

  Surinamers, uit heel het land, Komt U In Actie tegen onderdrukking, Armoede, mensenrechten, enz.
  Neem Uw Verantwoordelijkheid en denk aan het leven van uw kinderen en u zelf. De Slavernij of Kolonialisme is al jaren voorbij en zie wie zich t.o.v. u als kolonisten gedraagt.

  Waarom wilt u slaaf of contractarbeider zijn?

  Maisha Neus geeft u de leiding, waar staat u nog op te wachten. Blij wachten tot je een ons weegt.

  Leve:
  – Time4Actie!
  – De bestorming van het Kabinet.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 18. Kevin
  Als die “tehuizen” voldoen aan de gestelde eisen en een sluitende begroting indienen komen ze gewoon in aanmerking voor subsidie.

  Dit wel zoiets dat linkt als “holle vaten etc”.
  Zelfs de coalitie regering kan geen sluitende begroting aanleveren en toch blijven ze doorgaan met lenen om de grote gaten te blijven dichten.
  Een sluitende begroting is niets anders dan hetgeen gebaseerd is op realisme m.a.w. het is aanneembaar en verwachtbaar en meetbaar dat de gestelde plannen en doelen gerealiseerd zullen worden met de aangevraagde liquiditeiten zonder dat er sprake is van een tekort of overschot.
  Dat de overheid de financiering doet staat los van een sluitende begroting.

  Dus Kevin:
  Wat wil je eigenlijk aangeven met jou posting?

  Is op de staatsbegroting een subsidiebedrag opgenomen voor de tehuizen?
  Zo ja dan moeten ze aan de eisen voldoen om subsidie te kunnen krijgen.
  Zo neen dan zal er met welk mooi plan dan ook dus ook subsidie worden gegeven.


  Maak melding

 19. Mw Neus..u moet vragen aan su bevolking een dag vasten wegens beroerde situatie in su.dat is ook een sort protest!!Meneer Gandhi heeft met succes toegepast tegen de engelsen die ook mensen onderdrukte met zijn beleid..trouwens u doet heel goed zonder politiek bedoeling


  Maak melding

 20. Ai Nues mie lob ie!!! Ze moet wel bescherming gaan zoeken want ze wordt steeds sterker en ze gaan haar aanvallen.

  Laat ze a.u.b bescherming zoeken want oppeens ga je horen dat ze is aangereden of een van die gekke dingen. Su is vriendjes politiek!


  Maak melding

 21. Neus, laat dat paars vervloekt volk hun eigen paarse schijt vol armoede zelf oplossen. Je bent nog zo jong en hebt een hele leven en toekomst voor de boeg. Verlaat dit paars verdorven misdadig duivels verworden land waar oerdomme ndp duivelaanbidders ddb eren en aanbidden. Ga maar in Nederland je hulp geven aan mensen die het verdienen. Het verarmd paars oerdom volk verdiend geen enkele hulp. Ze gaan vroeg of laat haten en als je niet oppast zelfs vermoorden in naam van ddb. Je bent gewaarschuwd, mijn kind. Ga weg uit verworden misdaad/narco staat Suribabwe, waar het onrecht zegeviert. Gweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee voor het te laat wordt, want met deze regering is dweilen met open kranen.


  Maak melding

 22. Dus een Nederlander mag vrij en blij in een soevereine staat de straat op gaan om te demonstreren. Democratisch allemaal toch?
  Laat een Surinamer dat maar proberen in het meest democratische land ter wereld, volgens velen hier op WKN, Nederland.
  Als zij zo betrokken is met de situatie van de Surinamers hier, dan inleveren haar Nederlandse paspoort. Of anders stempel erin en one-way ticket.


  Maak melding

 23. Kevin, mijn complimenten voor de vragen als reactie op Passant, je bent in de meest letterlijke zin van het woord de “advocaat van de duivel”,
  hoeveel krijg je er eigenlijk voor betaald?


  Maak melding

 24. @ Ray
  Wij zijn trots op jou Maisha.
  Jij vecht voor een ieder!

  dinsdag 20 juni 2017 om 14:07 uur.
  …………………………………………………………………………………..
  Lekker in de hoek met de staart tussen de benen,en maatschappelijk werk doen,,maar bemoei je niet met politiek.


  Maak melding

 25. @ Johan,

  Als je iets tettert, mag je verwachten dat mensen vragen hoe je aan die info komt. Als je alleen maar iets tettert om dat dat stoer staat, zoals jij dat doet, dan is die info uiteraard niet voorhanden. Dan kun je je getetter alleen maar bijstaan door anderen belachelijk te willen maken. Dat geeft jouw het gevoel dat je nog “iets waard” bent.
  Als je daarnaast ook nog eens probeert om heel “wijs” over te komen met one-liners of opmerkingen zoals: “jouw inbreng is super” Tja dan moet je wel heel wijs zijn toch?
  Jouw inbreng is dan zeer goed…toch?

  Of is het gewoon “zielig”

  Ik hou het op het laatste.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.