dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname: geen haast met handelssancties tegen Trinidad

Suriname: geen haast met handelssancties tegen Trinidad

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 16 jun – Suriname moet omzichtigheid aan de dag leggen als het om de handelsbetrekkingen gaat binnen de Caribische Gemeenschap, Caricom. Dit zegt minister Ferdinand Welzijn van Handel Industrie & Toerisme. Strafmaatregelen treffen, zoals het blokkeren van importen uit mede-Caricomland Trinidad, kan zoveel betekenen als zichzelf in de vingers snijden. Sommigen bepleiten oog om oog, tand om tand.

Maar zover komt het waarschijnlijk niet. “Er gaat niets gebeuren vanuit de overheid. Wij zijn lid van het Herziene Verdrag van Chaguaramas en wij dienen de procedure te volgen”, zegt Welzijn tegenover Dagblad Suriname. De procedure in het regionale handelsverdrag regelt het bijleggen van handelsgeschillen. Al jaren wordt vergeefs getracht Surinaams doksenvlees op de Trinidadiaanse markt te krijgen.

Surinaamse producenten ondervinden nog te vaak belemmeringen. Hun producten worden met allerlei schijnargumenten geweerd van de grootste afnamemarkt in de Caricom. Aan de andere kant wordt wel verwacht dat Trinidadiaanse producten vrij worden toegelaten. Sommige ondernemers en politici willen een boycot, maar het lijkt er niet van te zullen komen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

7 REACTIES
 1. Eerlijk is eerlijk hoor Welzijn,wij verkeren in een situatie waar wij geen oorlog kunnen maken want wij hebben niks om trots op te zijn om oorlog te gaan maken..Op het gebied van handelspolitiek voeren is deze ndp regering nog een kuiken,zeg maar een dwerg.Zo welzijn is het met Suriname nog niet hoor meneertje Welzijn,


  Maak melding
 2. @Ray
  Eerlijk is eerlijk hoor Welzijn,wij verkeren in een situatie waar wij geen oorlog kunnen maken want wij hebben niks om trots op te zijn om oorlog te gaan maken..Op het gebied van handelspolitiek voeren is deze ndp regering nog een kuiken,zeg maar een dwerg.Zo welzijn is het met Suriname nog niet hoor meneertje Welzijn,

  vrijdag 16 juni 2017 om 12:29 uur.
  ???????????????????????????????????????????
  De eerste koe heeft gereageerd.


  Maak melding
 3. Handel drijven is geen poppenkast, maar Showtime!

  Als Trinidad en Suriname in een Caricomverdrag is en er goederen van elkaar worden verhandeld dan moet het ook gebeuren. Als ik in Suriname ben zal ik niets van Trinidad kopen gelet op hoe zij met Suriname omgaan.

  Alles dat Trinidad maakt kan Suriname ook maken, Suriname heeft Trinidad niet nodig.

  Dat er Surinaamse handelaren zijndie producten uit Trinidad
  importeren hier moeite mee hebben, omdat dit gevolgen heeft voor hun onderneming, kan ik begrijpen, maar hier moeten ze ook rekening mee houden. Valuta kan niet alleen maar richting Trinidad gaan en geen Valuta van Trinidad naar Suriname.

  Mighty Sparrow is singing/T&T, Take You Bundle and Go, That guy is dam right!, is not it?

  Surinamers moeten export gericht zijn, dus gaan productieondernemingen hebben, made in Suriname. Alles dat wij zelf kunnen maken en de Surinaamse Markt van kunnen voor zien, moet niet geïmporteerd worden.

  Leve Het Surinaams Product, Hup Het Surinaamse Product Hup, Surinamers laten jullie je eigen producten/ondernemingen niet in zijn/haar Franchepantje staan, Hup Suriname Hup, Want Een Top Surinaams product, Rijst, Staatsolie, Gow2, Ecotoerisme, SLM, Parbobier, dat ma birie, enz, Made In Suriname.

  Hoera, Hoera, Hoera

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 4. Suriname exporteert volgens de cijfers van het ABS het meest naar de Verenigde Staten van Amerika, gevolgd door Nederland en Trinidad & Tobago. T&T is dus wel degelijk van belang als exportland.

  Net als destijds met de margarine van VSH-food vanwege: “onduidelijkheden in de vereiste documentatie, met name Sanitary & Health certificaten”, wordt nu wel veelvuldig naar T&T wordt gexporteerd.
  Uiteraard frustrerend voor de heer van de Berg, maar om nu te boycotten? Nee niet verstandig in mijn ogen


  Maak melding
 5. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  Suriname exporteert volgens de cijfers van het ABS het meest naar de Verenigde Staten van Amerika, gevolgd door Nederland en Trinidad & Tobago. T&T is dus wel degelijk van belang als exportland.

  Net als destijds met de margarine van VSH-food vanwege: “onduidelijkheden in de vereiste documentatie, met name Sanitary & Health certificaten”, wordt nu wel veelvuldig naar T&T wordt gexporteerd.
  Uiteraard frustrerend voor de heer van de Berg, maar om nu te boycotten? Nee niet verstandig in mijn ogen


  Maak melding
 6. Boycotten is de laaste middel. Ik hoop dat de mini ster geen Tjoekoe heeft gekregen.

  Derde op de export lijst is toch belangrijk. Importeren wij doks van hun?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES