Keti Koti Festival zaterdag 17 juni in Afrika Museum

8
Keti Koti Festival zaterdag 17 juni in Afrika Museum
Foto ter illustratie | Keti Koti viering 1 juli in Amsterdam

Op zaterdag 17 juni organiseert het Afrika Museum voor de 9e keer het Keti Koti Festival. Deze dag staan we stil bij het slavernijverleden en kijken samen naar de toekomst; we vieren vrijheid, gelijkheid en verbondenheid.

Het programma is zowel inhoudelijk als feestelijk met live muziek, lezingen, workshops en een grote Caraïbische markt. Winti-priesteres Marian Markelo opent het festival om 13:30 uur op traditionele wijze door het brengen van een plengoffer.

Keti Koti betekent letterlijk ‘Verbroken Ketenen’ in het Surinaams. Het symboliseert de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in de toenmalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen.

Zaterdag 17 juni
Afrika Museum
Postweg 6
6571 CS Berg en Dal (plaats)

Markt 12:00 – 19:00 uur
Programma 13:30 – 19:00 uur
Regulier museumentree | Museumkaart geldig
Kom je in koto of traditionele Afrikaanse kleding? Dan betaal je slechts €5,00.


8 REACTIES

  1. Zwarte piet wordt ervaren als discriminatie en stigmatiserend!! Dit niet?? Waar blijven die zeikerds / schreeuwlelijkerds nu??? Nergens te bekennen…


    Maak melding

  2. De nakomelingen van slaven van Su kunnen prachtig verhaal vertellen, zie citaat artikel. wij kijken vooruit en vieren de vrijheid,gelijkheid en verbondenheid. Voor die dag is een mooi gebaar naar de samenleving, maar daarna gaan ze dan weer klagen en zeuren van het verleden, het heden en de toekomst dat ze hier nog steeds onderdrukt , achtergesteld en gediscrimineerd zijn. Zijn slavenverleden, ondrukking, achterstelling en discriminatie het businessmodel van deze mensen??????.


    Maak melding

  3. Zelfs de Jews vieren elk jaar dat Mozes en z’n groep duizenden jaren geleden uit de slavernij werden verlost. Terwijl de Jews het als slaaf best wel goed hadden. Ze kregen in ieder geval geen slaag van hun Farao masters. Toch herdenken ze zelfs vandaag de dag nog hun bevrijding. En dat ook nog terwijl slechts een klein deel van de Jews slaaf was.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.