Vakbond Surinaamse politie wil dat regering afspraken nakomt

41
politie in Suriname

PARAMARIBO, 15 jun – De Surinaamse Politiebond, SPB, houdt vast aan afspraken met de intussen ontslagen minister van Justitie & Politie, Eugène van der San. In diens korte ambtsperiode is onder meer overeengekomen dat de zogenaamde sporttest komt weg te vallen. De test mag volgens deze afspraak niet meer gelden als criterium voor het wel of niet bevorderen in een naast hogere rang. Het was een vergaande afspraak.

De SPB heeft zich al sinds de invoering verzet. Dat was nog tijdens de vorige regering Bouterse. Toen was het Edward Belfort die als minister van Justitie & Politie bepaalde dat politieagenten een te dikke middelomvang hadden. De sporttest moest zeker stellen dat de dames en heren fit genoeg waren voor de dienstuitoefening. De voorganger van Van der San, Jennifer van Dijk-Silos, maakte niet al te veel haast.

Toen Van der San aantrad, was het snel gedaan. Na een onderhoud met de vakbond oordeelde hij de test als onwettelijk. Nu zegt de waarnemer op Justitie & Politie, Ferdinand Welzijn, dat een commissie advies moet uitbrengen. De bond vindt het te gek voor woorden. “Als we zo een lange weg hebben afgelegd, gaan we het niet deponeren bij een commissie”, zegt SPB-functionaris Revelino Eijck tegenover de Times of Suriname.


41 REACTIES

 1. Hoe naief kunnen mensen denken zoals deze Eijck, ze blijven nog steeds na al die jaren van misleiding en grote leugens door deze paarse criminele organisatie, hoge verwachtingen koesteren.


  Maak melding

 2. De politie moet in conditie zijn. Maar het belangrijkste is dat ze rovers moeten kunnen doodschieten.

  Daar moeten ze ook op oefenen. Hoe minder roofratten hoe beter voor de maatschappij.

  De roversrechten organisaties mogen van mij naar de MPP.


  Maak melding

 3. Allen die ndp vertegenwoordigen op welk gebied dan ook doen dat niet voor land en volk, maar voor zichzelf. Kijk maar om je heen, wat hebben al die paarse ministers etc sinds 2010 olv de grootse misdadiger die het land kent gedaan? Ook Somo en Lon? Niets, soso amnestiewet in ruil voor een vette salaris. Waar blijven de lofprijzingen aan het adres van didibri van al die exministers, ex direkteuren en geldzuchtige politici die hij heet weggestuurd.

  Oma taki, na didibri e kiri land en volk, ook zijn eigen oerdomme debiele aanhangers zijn als paarse zombies, doodstil en bang. Pas op voor elke ndper, ze zijn militie.


  Maak melding

 4. De politie moet niet zeuren, Suriname is geen Bollywood, je moet echt achter boeven aankunnen rennen om ze te pakken..
  Als jullie gaan doodschieten, beginnen jullie dan eerst bij die notaris aan de waterkant die mijn perceel heeft beroofd !!!


  Maak melding

 5. @ Roofovervaller

  Dit gaat niet om het wel of niet uitvoeren van een sporttest. Dit gaat om de test een onderdeel te laten zijn van je bevordering.

  Als het waar is wat je zegt van die notaris, dan kun je de naam ook wel doorgeven. Zo behoedt je in iedergeval anderen voor deze praktijken.


  Maak melding

 6. Rudie, de witte Hindustaan die zwarter dan Brunswijk oogt en pretendeert geen Sarnami en Sranangtongo te kunnen, die zich in het Nederlandse taal laat oreren ook bij ongeletterde landgenoten. Suriname zit vol met dit soort exponenten😅


  Maak melding

 7. Waar gaat het naartoe met de conditie van de politie. De politievakbond werkt mee aan de uitholling van dit prachtig beroep. De degradatie van het stoere beroep van mannen en vrouwen tot een beroep van mietjes. Het lijkt er steeds meer op dat de gemiddelde politie-man/vrouw moeite heeft met een rondje joggen om een voetbalveld.Een gemiddelde politieman moet meer conditie hebben dan de criminelen die het leven van anderen verzuren. Ik vraag mij ook af of de politie ook lekker gaat stoeien op de hindernisbanen van het leger. Ik vermoed dat bij de gezamenlijke patrouilles van militairen en politie de agenten de conditie van de militairen niet kunnen bijbenen. Daar in het leger worden echte mannen en vrouwen en als het kan dodelijke machines geproduceerd.


  Maak melding

 8. Beste Rob

  Lees je eerst eens in.
  Dit gaat over de bevorderingen en de daarbij aangehangen conditietest. Dat staat volledig los van de conditie die benodigd is.


  Maak melding

 9. De vergadering van De Nationale Assemblee is uitgesteld naar dinsdag. President Desi Bouterse heeft wegens ziekte afgemeld. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons deelde mee dat het staatshoofd zich niet goed voelt. Het gaat waarschijnlijk om een griep. “Het is niet ernstig”, benadrukte Simons.

  Oma e bewtijfel deng paarse berichtgevingen zeer ernstig. Opa vermoedt dat baas habi een slok paarse rum, samen met een djonkp te veel op. Kater e nak baas.


  Maak melding

 10. Kevin, ik bekijk dit ” item ‘ vanuit een breder perspectief. De top die snakt naar promotie en geeft het goede voorbeeld aan het lager kader. Het resultaat hiervan zal uiteindelijk zijn dat men in een afglijdende schaal terecht komt. Het hoger kader geeft de aanzet om het mooie beroep uit te hollen. De erosie van het beroep.Neem van me aan dat het lager kader vroeg of laat ook dit soort uitzonderingen zal opeisen. Een rechter zal hen uiteindelijk in het gelijk stellen.Sporten is mijn inziens belangrijk voor elk beroep. Een gezonde geest in een gezonde lichaam die het opnemen tegen de gemene boeven.


  Maak melding

 11. RobG
  Je leest alweer de inhoud van het artikel als een docent econoom die niets snapt wat hij leest.
  Economen zijn personen die begrijpend kunnen lezen en tussen de regels door nog info kunnen halen.
  Think twice before you answer


  Maak melding

 12. Daarom zeg ik Rob, eerst inlezen. Je slaat de plank mis.

  Dit gaat niet om de top die “snakt” naar promotie.
  Dit gaat om hardwerkende politieagenten en agentes die verplicht een sporttest moeten halen om een promotie te kunnen krijgen. Als je op dat moment net zwanger bent of ziek en die test niet mag doen, loop je ook je promotie mis. Of als je net bent geopereerd. Dat soort zaken.
  Die sporttest moet altijd behaalt worden. Maar wordt nu “onterrecht” aan de promotie mogeljikheden gehangen.

  Daarnaast zijn afspraken gemaakt met Van Dijk Silos en Daniel om deze test te schrappen als promotie eis. Bij het aftreden van Van Dijk Silos heeft Daniel toch anders gemeend te moeten doen afwijkend van de gemaakte afspraken. Vandaar dat het vertrouwen is opgezegd in Daniel.
  Met Van der San is deze afspraak recht getrokken. Deze beloft/afspraak wil men nu dat die wordt nagekomen.


  Maak melding

 13. @ Wazig:
  “Aldoor lees je dat agenten moeite hebben om mensen te kunnen arresteren…..maar ze willen de sporttest afschaffen!!”

  Men wil de sporttest niet afschaffen.
  Waar lees jij dat, over dat moeite hebben met arresteren?


  Maak melding

 14. @Bigi Sma; misschien moet @ROBG minder copie pasten en meer vanuit de Surinaamse context ageren. Anders krijgen we hier op deze site een “case ROBG-WKN”. RobG, praat priet pangi en neem de economische data van SU anno 2017 in acht. Hou het kort, Brada!


  Maak melding

 15. Bij de werving is de sollicitanten niet verteld dat er bij elke bevordering een sporttest genomen gaat worden.Ook als je dichtbij je pensioen bent,moet je als een haas kunnen rennen.
  Wat Tigri Barba heeft gedaan is tijdens het spelen de regels veranderd.Dat is niet eerlijk.En de SPB is terecht boos over.


  Maak melding

 16. RobG
  Als docent moet je toch weten, en zeker op het niveau waar je les geeft (Havo) zoals je had aangegeven, dat vluchtig lezen niet hoort en vooral niet bij het publiceren van jou mening in een krant. Dit komt zo kinderlijk over.
  Dus hou je langs de zijlijn als je zaken niet kunt scheiden van elkaar..Geef pas je mening als je goed hebt doorgenomen en bewust bent van de inhoud of niet hou dan je mening voor jezelf.
  Stay on the topic


  Maak melding

 17. Bigi Sma, het gemak dient de mens. Op mijn lange reis van A naar H kan de verveling soms toeslaan. Om de indrukken van het monotone landschap te doorbreken besloot ik even het internet op te gaan. Ik kan op mijn autoradio display het internet kan volgen. Ja overal en op elk moment van de dag kan ik nagaan wat voor onzin jij op het internet heb plaatst. Wat is er mis als iemand economielessen verzorgd op een Havo. Maak je hebt het mis zoals altijd met je verwijzing naar de HAVO. Ik kan economielessen verzorgen van de peuterklas tot en met de universiteit. Als ik aan een peutergroepen de economie uitleg gaat niets van mijn status verloren, hoor…..! Het is juist een kunst om de complexe materie aan dreumissen uit te leggen en om hun aandacht vast te houden. Ik hoopte wel dat je mij kon dit nadoen want de kennis van je Front-aanhangsels (de Front-peuters) is om triest van te worden.


  Maak melding

 18. Bigi Sma, ik hoop dat mijn vluchtig commentaar ondanks enkele foutjes goed is overgekomen. Dat heb je nu eenmaal met mensen die een drukke baan hebben.( vergaderen, examens / toetsen, PVB’s afnemen en portfolio’s nakijken, surveilleren,cijfers invoeren, brandjes blussen zoals slecht nieuws gesprekken voeren, stagebedrijven bezoeken,stageverslagen / scripties nakijken,enz. Tenslotte…! Ik wens jou veel succes met je werkzaamheden, maar ik laat geen moment onbenut om jou van repliek te dienen.


  Maak melding

 19. @RobG

  U bent het rijdende bewijs. U maakt duidelijk waarom het onderwijs tot HAVO niveau in Nederland afzakt naar 3de wereld niveau en het doen van Kunstjes.

  Begrijpen en de context doen er niet toe. Mee zwetsen met de machthebbers scoort eventjes.

  U verkondigd fabeltjes.


  Maak melding

 20. RobG,

  jij bent inmiddels toegevoegd aan het rijtje van paarse pathologische leugenaars en babbelzieke leeghoofden. Je hebt gewoon in de regiobus gezeten van (A)msterdam naar (H)aarlem met je smartfoontje. Opschepper !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 21. @Jojo, ik moet erom lachen omdat ik nog heb nooit beweerd dat ik les op een Havo geef of heb gegeven. Het is doorzichtige een verzinsel van Bigi Sma. Ik kijk wel uit als ik ga vertellen op welke onderwijsinstellingen ik lessen verzorg. Wat dat betreft zijn Surinamers net Hollanders. Wie zijn kop boven het maaiveld uitsteekt heeft een groot probleem. Zijn kop wordt afgehakt door ‘ dwergen ‘ als Haco wiens hersenloze kop nooit boven het maaiveld zal uitsteken.


  Maak melding

 22. Robg@
  Jij word zolang samerhand het lachertje van dit forum ict er psycholog, universiteit, je bent diverse keren terecht gewezen, dat in je maar wat zit te raascalen, en wat die dwergen betreft, de meesten op dit forum geloven niet meer in sprookjes, jij wel begrijp ik, oh wat die hersenloze kop van mij betreft, ik liever dat jij, dan iemand met verstand
  Sari Tori


  Maak melding

 23. RobG,@
  Hoe zit het nou met dat windmolen energie park, wat in december 2016 klaar had moeten zij, sta jij en je maten langs de molens te blazen, je geeft je mond maar een gooi, als waar is wat er wordt belooft dan hebben we nog wat tegoed, dat van die windmolens hebt je zelf gepost.


  Maak melding

 24. @ Haco en @ RobG

  Jullie bedoelen het plan van de heer Ghazi?

  Ghazi, eigenaar van de in het Nederlandse Aalsmeer gevestigde Max Ghazi Group, beweerde in het artikel in de Ware Tijd ‘destijds’ een rapport voor de Surinaamse regering te hebben samengesteld voor de opwekking van energie door windmolens voor de kust, in de oceaan.
  Een rapport dat nergens te vinden is en dat ook niet door die heer Max Ghazi ter beschikking wordt gesteld.

  De journalistiek was weer ver te zoeken.

  Een tip Haco/RobG: Google even op Max Ghazi en Roti-bakker van de PL.


  Maak melding

 25. @Kevin
  Jij moet zelf beter lezen. De essentie is niet meer de sporttest maar het feit dat er een afspraak is gemaakt en dat men die moet naleven. Ongeacht of de minister een cie wil oprichten. Voorlopig is er overeengekomen dat de sporttest bij de promotie van de baan is. Lees maar wat er staat:
  “De bond vindt het te gek voor woorden. “Als we zo een lange weg hebben afgelegd, gaan we het niet deponeren bij een commissie”, zegt SPB-functionaris Revelino Eijck “”

  De sporttest hoor ook niet bij het begrip promotie maar moet gewoon onderdeel zijn van de eisen die aan een specifieke functie gesteld worden.
  Of gaan ze straks ook de sporttest als eis stellen om promotie te maken naar de functie van Min van Jus-Pol??

  Keer op keer geef je er blijk van niet te begrijpen waar het over gaat en/of gewoon een draaiende billen likker te zijn.
  Hoe het zij, je draagt niets bij aan de discussie en bent slechts een lastige stoorzender mer een enorm ego probleem.


  Maak melding

 26. @RobG
  …. Ik kan op mijn autoradio display het internet kan volgen. …
  ——————
  Wat voor merk autoradio heb je dan en wat voor auto??
  .
  .
  Djaffer.


  Maak melding

 27. @ Neus

  I.d.d. eerst goed lezen voordat je onzin ventileert:

  Quote Kevin: donderdag 15 juni 2017 om 20:13 uur:

  “………………………..Daarnaast zijn afspraken gemaakt met Van Dijk Silos en Daniel om deze test te schrappen als promotie eis. Bij het aftreden van Van Dijk Silos heeft Daniel toch anders gemeend te moeten doen afwijkend van de gemaakte afspraken. Vandaar dat het vertrouwen is opgezegd in Daniel.
  Met Van der San is deze afspraak recht getrokken. Deze beloft/afspraak wil men nu dat die wordt nagekomen.

  Kwestie van lezen en begrijpen?


  Maak melding

 28. Kevin@
  Ook jij moet goed lezen, dit verhaal komt bij Robg vandaan , het was in augustus 2016,in die tijd werd er veel belooft en weinig gegeven doet de gek i vreugde leve


  Maak melding

 29. @Haco,

  Dat had ik begrepen daar jij dat aangaf vandaar ook @RobG

  Lees nu eerst wat over dat plan van Ghazi…..dan begrijp je hopelijk ook waarom ik zowel @Haco en @RobG poste.


  Maak melding

 30. Huidig onderwerp:

  “Vakbond Surinaamse politie wil dat regering afspraken nakomt”

  En niet het alles wat krom is recht leuteren zoals jullie dat van de Nationale Debiele Pleesident geleerd hebben.


  Maak melding

 31. @Kevin, ik heb nooit het een en ander beweerd of geschreven over windmolenparken in Suriname. Het verhaal van Haco is toverstuk gezogen uit zijn lange duim? Ik heb wel een mening over windenergie in Suriname. Ik geloof niet dat windmolens in Suriname rendabel elektriciteit kunnen produceren/opwekken. Misschien kunnen kleine 12 volt windmolens dat wel maar de grote 110 -120 volt windmolens kunnen niet functioneren als er niet voldoende windkracht beschikbaar is. Ik geloof meer in zonne-energie centrales
  voor Suriname.


  Maak melding

 32. De paarse trollen trachten door veel onzin te plaatsen verwarring te scheppen en de discussie te frustreren.

  De essentie is dat een sportkeuring nooit kan en mag deel uitmaken van het promotiebeleid. Een sport keuring kan wel onderdeel zijn van een functiebeschrijving.
  Bv iemand die als aspirant politie agent is aangenomen voor ICT en in een rolstoel zit kan daar heel goed en nuttig werk doen. Moet die man altijd aspirant blijven omdat hij geen enkele sportkeuring haalt?? Ja als hij in de zgn active dienst of het A-team wil dan is een sportkeuring zinvol.
  Hopelijk maakt dit voorbeeld het zelfs voor de meest domme posters duidelijk dat een directe koppeling van “altijd een sportkeuring bij een promotie” duidelijk maakt.
  overigens. Gezien de reacties lijkt mij een psychologische en intellectuele keuring wel te verdedigen maar daarvoor zouden diverse posters nooit slagen.


  Maak melding

 33. Neus,

  Ga je nu weer beweringen van een ander onderuit halen en zelf keihard met deze bewering terug komen?

  Je weet niet waar je overpraat!
  “Bv iemand die als aspirant politie agent is aangenomen voor ICT en in een rolstoel zit kan daar heel goed en nuttig werk doen.”
  Die persoon zal nooit en te nimmer een politieagent kunnen worden door deze simpelweg niet door sollicitatieprocedure/keuring komt. Dat wil niet zeggen dat deze persoon niet bij het KPS kan komen te werken. Dat kan zeker wel maar dan als burger.

  Je geeft duidelijk aan met deze post van je dat je werkelijk totaal niks weet en zo maar wat zegt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.