donderdag, mei 30, 2024
HomeFotoDonatie aan afdeling Delfstofproductie Universiteit van Suriname

Donatie aan afdeling Delfstofproductie Universiteit van Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Studenten en onderzoekers op de afdeling Delfstofproductie van de Anton de Kom Universiteit van Suriname hebben laboratoriumuitrusting gedoneerd gekregen van Kosmos Energy Suriname. De uitrusting heeft een waarde van US$56.600. Het gaat onder andere om microscopen, speciale ovens, zeefjes en speciaal materiaal om monsters te kunnen maken voor onderzoek.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Zeer zeker een welkome geschenk voor de afdeling Delfstoffenproductie van de universiteit. Hiermee zijn de studenten in staat om meer en breder onderzoekervaring op te doen.


  Maak melding
 2. Milieuactivist Erlan Sleur maakt zich zorgen over het op het grote schaal gebruiken van kwik in de kleinschalige goudwinning in het binnenland. In gesprek met Suriname Herald zegt Sleur dat het niet klopt dat alle kwik dat in het land komt illegaal is.

  Hij zegt dat er verantwoordelijke mensen in de samenleving zijn die zich ervoor lenen om het kwik naar Suriname te halen, hoewel ze weten dat het niet mag. Mensen verdienen behoorlijk met kwik en letten niet meer op de gezondheid van anderen, zegt Sleur.

  Volgens de milieuactivist wordt er tussen de dertig en veertig duizend kilogram kwik gebruikt in de kleinschalige goudwinning. Elke kilo die wordt gebruikt, is schadelijk voor de mens en het milieu, zegt Sleur. Volgens hem is het gebleken dat men ook meer kwik gebruikt, omdat men ervan uitgaat dat het kwik het edelmetaal naar boven haalt. Het rendement dat men behaalt bij de goudwinning, is veel lager in vergelijking met de hoeveelheid kwik die er wordt gebruikt, zegt Sleur.

  Sleur noemt de situatie schrikbarend. Volgens hem wordt er niet voldoende opgetreden door de overheid. Het kwik komt naar de goudvelden in het binnenland, nadat het vanuit Guyana en Brazilië naar Suriname wordt gesmokkeld. “Mensen proberen het gebruik van kwik te bagatelliseren, omdat zij vinden dat het ook in andere producten voorkomt zoals brandstof.” Sleur zegt dat het gaat om de concentratie en de hoeveelheid kwik die wordt gebruikt. Kwik komt inderdaad voor in brandstof, maar het heeft niet dezelfde hoeveelheid die in het milieu wordt gepompt door goudzoekers.

  Volgens Sleur moeten er stappen worden ondernomen door de instanties. Vanuit de medische kant wordt er over kwikvergiftiging gesproken. Sleur is van mening dat de overheid nu geen workshops en lezingen meer moet houden over dit vraagstuk. Hij vindt dat er nu beleid moet komen om het gebruik van kwik te verbannen. Hij mist de actie vanuit de overheid.herkomst suriname herald .

  Kop in het zand steken en net doen of er niks aan de hand, dat heet struisvogel politiek, maar ja zolang Suriname kop stukken ook goud mijnen bezitten , zal het hun worst zijn of het milieu en de gezondheid in gevaar komt, het is triest dat leiders zich daar geen reet vandaan trekken, volgen deze krant wordt er een gigantische hoeveelheid kwik geïmporteerd, als het in de grond zit komt het er nooit meer uit, het pul is niet afbreekbaar, dit, in nou mooie taken voor het leger, illegale mijner opsporen en afvoeren


  Maak melding
 3. Ik doe een beroep op donors om in het vervolg medisch apparatuur en medicamenten te schenken aan de ziekenhuizen in Suriname zodat patienten gered kunnen worden.
  Dank U.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES