donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse consumenten verrast door hogere brandstofprijs

Surinaamse consumenten verrast door hogere brandstofprijs

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 jun – Consumenten en eigenaars van pompstations zijn onaangenaam verrast door de plotselinge verhoging van brandstofprijzen. De twee in Suriname actieve distributiemaatschappijen hebben beide de prijzen aangepast. Bij één van de distributiemaatschappijen is de prijs per liter ongelode benzine verhoogd met één en dertig Surinaamse dollarcent (ongeveer vier eurocent). Net als hun klanten, voelen ook de pompeigenaars zich overvallen.

De bedrijfsvoering bij de honderden pompstations is er niet makkelijker op geworden. “Wij hebben vele malen gesproken met de oliemaatschappijen en de minister. Als ondernemer moet je kunnen plannen. Dit is alles behalve bevorderlijk voor de markt”, zegt Sirodjenie Jankie, voorzitter van de Surinaamse Servicestations Exploitanten Bond, tegenover de Ware Tijd. De bond is niet te spreken over de situatie.

Om chaos en andere onaangename toestanden te voorkomen, zou beter samengewerkt moeten worden. De bond wil daarom beter kunnen communiceren met de overheid. Het is er door de jaren heen nooit van gekomen, meerdere inspanningen ten spijt. “We willen gezien worden als partner. We zijn in het veld, we kennen de risico’s. De klanten, van wie wij afhankelijk zijn, zijn nu de dupe”, aldus Jankie.

opening
Fernandes Express
BODO Party

52 REACTIES
 1. Leuk,…alleenmaar verrassingen. Het is niet de laalste. Niks aan te doen. Slikken, uithuilen en doorgaan alsof er niets aan de hand is! Laf volk…


  Maak melding
 2. President Desi Bouterse heeft dinsdag 174 personen gedecoreerd in de Congreshal. Zij zijn voorgedragen omdat zij meer dan 30 keer bloed hebben afgestaan.

  Naast de prijzen die Desi steeds verhoogd om zijn kas te spekken en van zijn criminele bende, tapt hij voor eigen belang ook hun bloed af


  Maak melding
 3. Alleen daar kan hij wat in betekenen en heeft hij tijd voor. Daar hoef je niet voor te studeren natuurlijk en hoef je geen kennis over te hebben.
  Hij is niet alleen een duivel, maar een bloeddorstige….Laten jullie je maar lekker uitzuigen…..


  Maak melding
 4. de olieprijs is gedaald dus bij ons gaat de benzineprijs omhoog! Straks als de olieprijs omhoog gaat daalt bij ons de benzineprijs!

  Suriname in alles: ‘de omgekeerde wereld’

  ONE MAN ONE VOTE!


  Maak melding
 5. Inwoners van Suriname.

  Kennen jullie het spreekwoord?

  Ba soekoe
  Ba vinnie
  Ba tjarie

  Jullie hebben hem gekozen.

  Dan kunnen jullie wel vinden van ………

  Maar let er in het vervolg op. Kies nooit voor een crimineel.
  De volgende is Brunswijk de Afrikaan die gekozen wordt.
  Suriame ligt tocht in het werelddeel “Afrika”.


  Maak melding
 6. ” a-no-mie, a-no-mie ” !!
  Na sjinie nanga kort-lontje, samem met de opositie !!!

  @ Oom Ludwig van Abrabroki, ding sma foe joe e-dede-now !!,
  ze weten zich geen raad; ze kunnen geen schoolbusgeld voor hun kinderen betalen !!
  Intussen, DNA, nanga Ministers en beleids-landsvernietigers kies ook toe” duurtestoeslag ” !!


  Maak melding
 7. Benzine is geen eerste levensbehoefde.dus mag verhooging worden.als mensen niet kunnen betale moeten ze geen auto rijden!! Er zijn genoeg alternative,zoals fietsen,brommer,scooter,enz…


  Maak melding
 8. Klagen, klagen en maar klagen over de brandstofprijzen en toch laat men de auto niet staan.
  Het verkeer in Paramaribo zit vaker potdicht, toch stapt men voor kleine afstanden in de auto, want dat geeft status. Ondertussen alsmaar rondjes rijden voor het vinden van een parkeerplek.


  Maak melding
 9. Er staat geschreven:::::Als ondernemer moet je kunnen plannen.

  Zorg ervoor dat Bouterse en co leren wat plannen is, omdat dit ontbreekt bij deze gasten.
  Het land verder kapot maken en steeds leugens verspreiden en de schuld aan anderen geven is een sterke eigenschap van de NDP.


  Maak melding
 10. We kijken allang niet verrast meer ,wat een onaangename verrassingen allemaal.
  Maar goed zoals het toegaat in Suriname,huilen ,jammeren,vergeten en vergeven en jaar in ,jaar uit met dezelfde criminele lijder zitten en dan nog wonderen van hem verwachten .


  Maak melding
 11. Ik maal er totaal niet om. Ik was zo verstandig om dit land voordat de zwarten aan de macht zouden komen te verlaten. Wat hoorden wij toch racistisch taal uit de mond van Aaron, Haakmat, Ferrier en noem al die verdoemde racisten op. Ja, zij zouden het voorbeeld van Amin volgen en alle Hindoestanen het land uitgooien. Nu kan men met lede ogen zien wat die MPP klojo’s met MIJN Suriname hebben gedaan.


  Maak melding
 12. Deze VHP LOOSERS -Valse Hoop op Paé-partij LOOSERS hier op de site, kunnen niet inzien dat het HANDJE OPHOUDEN voor Holland een GEPASSEERD STATION is.

  Er wordt gescholden op de AFRO-BEVOLKING, maar ze zijn ALLEMAAL zulke LAFAARDS dat ze op een uitzondering na, ALLEEN maar NICK-NAMES van AFRO-MENSEN kiezen. PRESIDENT Venetiaan was zeker ook een HINDOESTAAN, PRESIDENT Obama was zeker ook een HINDOESTAAN.

  Maar opeens wordt Brunswijk gezien en BETITELD als Afrikaan. Zo is het een SIMPELE OPTELSOM en mogen wij CONSTATEREN dat het RACISME in deze SMERIGE VHP – SMERIGE Valse Hoop op Paé-partij nog steeds HOOG in hun VAANDEL STAAT.

  SURINAME wordt EINDELIJK bestuurd volgens de REALITEIT in de wereld. Deze RACISTEN van de VHP hebben als ENIG DOEL om Nederland ECONOMISCH te gaan TERRORISEREN met hun BEDELPRAKTIJKEN. Als ze zichzelf GEEN Surinamer achten, moeten ze maar hun (ZOGENAAMDE) bijdrage gaan leveren in HUN VIEZE en SMERIGE India en dan moeten ze hun VERGELIJKING met Suriname DURVEN maken.

  Wat de Bouterse/Adhin doet is CONFORM de STANDAARDEN die er heersen in de wereld, waar de Westerse landen er een EGOCENTRISCHE PUINHOOP van maken.

  In Venezuela kost een liter benzine letterlijk 0,01 dollar-cent kost. En toch zijn er OPSTANDEN, OPRUI-TOESTANDEN in dat land, Venezuela. In SURINAME is het 0,79 dollar-cent, in Guyana 0,90 dollar-cent, in Frans-Guyana 1,48 dollar-cent, in Brazilie 1,12 dollar-cent, in Aruba 0,99 dollar-cent, Nederland is het 1,68 dollar-cent.

  Via deze link http://nl.globalpetrolprices.com/Suriname/gasoline_prices/ mag u de brandstofprijzen per 12 juni 2017 beoordelen en de CONCLUSIE trekken dat de Brandstofprijs in SURINAME het GOEDKOOPST is met uitzondering van Venezuela.

  Dat het BELEID van de REGERING Bouterse/Adhin door de LEUGENACHTIGE en BEDRIEGLIJKE oppositie wordt GEDWARSBOOMD, is wederom OVERDUIDELIJK.

  Dat de REGERING Bouterse/Adhin SURINAME in de VOLWASSEN-WERELD brengt, is voor de WAARACHTIGE SURINAMER alleen maar om TOE te JUICHEN.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 13. Ze hebben zelf gekozen om arm te zijn onder deze president dan een rijk leven onder Santhokie.En Limbo is nog steeds bezig die visie te verkondigen.Wonderlijk is dat het ook nog steeds aanslaat.


  Maak melding
 14. De heer Jankie begrijpt er geen ene reet van. Yepp dat klopt als een bus. Hij kan niet plannen om chaos te voorkomen?
  Misschien een nieuwe voorzitter kiezen die niet zit vastgeroest in de corruptieve rol van de pomphouders?
  Er zijn niet voor niks een tijdje geleden een negental pompstation gesloten wegens fraude met de brandstofprijzen.
  De reden dat er zo laat een prijsverhoging wordt doorgegeven is door de pomphouders zelf in de handgeholpen. Het enige waarom ze klagen is dat ze niet meer kunnen plannen hoe ze de consument moeten bedonderen.


  Maak melding
 15. @Jerel

  Ik snap je frustratie volkomen.
  Ik ben zelf geen hindoestaan, maar volgens mij jij wel. Dat doet er ook niet toe. Wat ik wil zeggen is dat de creolen het land naar de verdoemenis brengen.
  Sinterklaas had ze allemaal en vooral de Brunswijkers aanhang mee moeten nemen en onderweg naar Spanje moeten dumpen in Afrika.


  Maak melding
 16. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  De heer Jankie begrijpt er geen ene reet van. Yepp dat klopt als een bus. Hij kan niet plannen om chaos te voorkomen?
  Misschien een nieuwe voorzitter kiezen die niet zit vastgeroest in de corruptieve rol van de pomphouders?
  Er zijn niet voor niks een tijdje geleden een negental pompstation gesloten wegens fraude met de brandstofprijzen.
  De reden dat er zo laat een prijsverhoging wordt doorgegeven is door de pomphouders zelf in de handgeholpen. Het enige waarom ze klagen is dat ze niet meer kunnen plannen hoe ze de consument moeten bedonderen.


  Maak melding
 17. @Kevin

  Weer begin je af te geven op de verkeerde mensen.De ndp regering is degene die de koers bepaalt in Suriname,De rest moeten aanpassen.Kom dus degenen die het dupe worden van het wanbeleid van je baasje bouta de schuld niet geven!


  Maak melding
 18. @ Ray, Weer?

  Hallo wordt eens wakker! Uiteraard wordt de koers bepaald door inkoop en is de brandstof niet meer gesubsidieerd.
  Boedhoe vroeg zich werkelijk waar af hoe het kon dat GO2 goedkoper was dan hij. Volgens hem was het “normaal” dat de maximaal te vragen prijs wordt gehanteerd. Concurentie had hij nog nooit van gehoord. Ook in NL hanteren jullie een adviesprijs en een pompprijs.

  De reden van het late naar buitenbrengen is heel simpel. Op het moment dat dat bekend wordt dat de prijs omhooggaat geven de pomphouders aan dat ze door de voorraad heen zijn. Vanaf het moment van ingang van de prijsverhoging wordt de nieuwe prijs op de oude brandstof geplakt. Daarom is bij controle een negental stations reeds gesoten voor deze praktijken en daarom wordt de prijs pas heel laat doorgegeven. Jankie moet dus niet doen dat hij niet begrijpt waarom de prijs zo laat wordt doorgegeven.

  Ik wijs dus wel degelijk de juiste groep aan die aan het corrupteren is met de brandstofprijzen. Maar het is weer lekker gemakkelijk om de schuld in de schoenen van de regering te schuiven. Dus niet ik maar jij geeft af op de verkeerde mensen.


  Maak melding
 19. Robg@
  RobG
  Wees gerust; alles komt terecht.
  Mijn overzeese president belooft de realisatie van een mega windmolenpark in de Sommelsdijkse kreek. Dit park wordt nog voor het einde van dit jaar gerealiseerd en zal voorzien in de energiebehoeften van alle Caricom landen.
  Vooralsnog zit ik hoog en droog – met mijn superieure juridische- en economische kennis – vanuit de door mij gehate en tegelijk meest geliefde Lage Landen een ieder met negatieve reacties richting mijn overzeese president van repliek te dienen.
  Ik ben een voorstander van meer prijsverhogingen in Suriname om de precaire situatie het hoofd te bieden.
  Zolang deze prijsverhogingen mij maar niet raken, vind ik alles best. Ondertussen profiteer ik van alle geneugten die mij hier in de Lage Landen geboden worden

  Robg hoe zit het noh


  Maak melding
 20. Kenmerken van alle ndper’s .

  Mensen die zich niets van God aantrekken
  doen allerlei slechte dingen.
  Aan hun daden is te zien dat ze geen enkel ontzag voor God hebben.
  En als ontdekt wordt wat ze allemaal voor kwaad doen,
  zijn ze er nog trots op ook.
  Maar de andere mensen haten het!
  Want alles wat ze zeggen is leugens en bedrog.
  Nooit doen ze iets wat verstandig of goed is.
  ’s Nachts in bed bedenken ze hun misdadige plannen.
  Hun leven is door en door slecht.
  Ze zeggen nooit ‘nee’ tegen het kwaad.


  Maak melding
 21. Les1 van oma.
  Algemene kenmerken van het gros der nationale Dwazen/Debielen/ Domme partij aanhangers, de ndper’s.

  Mensen die zich niets van God aantrekken
  doen allerlei slechte dingen.
  Aan hun daden is te zien dat ze geen enkel ontzag voor God hebben.
  En als ontdekt wordt wat ze allemaal voor kwaad doen,
  zijn ze er nog trots op ook.
  Maar de andere mensen haten het!
  Want alles wat ze zeggen is leugens en bedrog.
  Nooit doen ze iets wat verstandig of goed is.
  ’s Nachts in bed bedenken ze hun misdadige plannen.
  Hun leven is door en door slecht.
  Ze zeggen nooit ‘nee’ tegen het kwaad.


  Maak melding
 22. Kevin,

  waar blijft de reeds jaren, door de Bouta-maffia, beloofde anti-corruptiewet?? Dan zijn dit soort praktijken uitgesloten. Maar die criminele paarse bende is zelf de grootste belanghebbende.


  Maak melding
 23. Ja toch de demonstraties zijn nu afgelopen, dus verhogen maar, al die prijzen van melk, brood en ook de brandstof.

  Ze schreeuwen nu Vene.! A pina e nak deng mars.


  Maak melding
 24. @Kevin
  Alweer ga je Nederland met de haren erbij slepen en vergelijkingen maken. Nederland heeft geen crimineel als lijder Suriname wel.
  Nederland heeft deskundigen en economen in zijn kabinet ,in Suriname zijn het de leeghoofdige kwalen en ondeskundigen van de ndp waarvan allemaal criminelen zijn om te beginnen bij de top.Je moet geen vergelijkingen komen maken slechts de verschillen opnoemen,okay.
  Surinamers zijn lafbekken en dat komt je goed uit.Surinamers weten bliksemsgoed wie verantwoordelijk is voor deze misere alleen ze durven het niet hardop te zeggen en hiervan maak jij misbruik.Surinamers zijn tevreden als ze 1 keer in de maand staan te schreeuwen en vertrekken met hun staart tussen de pootjes na een of ander belofte van je baasje ,De volgende maand is het opnieuw beginnen..


  Maak melding
 25. @ Ray,

  Wat wil je nu vertellen dan?

  Het gaat over een naar mijn idee onzin verhaal van Sirodjenie Jankie, die zich zelf voorzitter noemt.
  Ik geef aan waarom de prijzen zo laat bekend worden gemaakt en dat Janki heel goed weet waarom dat gebeurd.

  Vervolgens geef ik aan dat R. Boedhoe niet begrijpt dat er enige vorm van concurentie kan zijn en dat dat vrij normaal is. De vergelijking die ik maak naar NL heeft daarmee te maken en verder niet en is als voorbeeld voor al die Suri-Neds die op dit forum klagen en dom roepen maar het in Nl gewoon normaal vinden.

  Dus wat is je punt hierin? Dat je liever een ander President ziet in Su?
  Prima! Ga dan stemmen in 2020 en reken dit kabinet af op hun beleid.


  Maak melding
 26. Ik denk niet dat Santhokie de aangewezen persoon is, om Suriname te kunnen besturen. Toen Santhokie minister van justitie was, is er ook 5 kilo cocaïne onder z’n neus verdwenen. Als hij zo een goeie speurneus was had hij de daders kunnen achterhalen. Als Santhokie regeermacht krijgt, emigreert heel India meteen naar Suriname.


  Maak melding
 27. De mensen met de grote autos klagen, het verkeer is sowieso te druk ,goed zo,,,…teveel verkeersdoden,..laat de rijken maar iets bijdragen,luxe kost geld,iedereen rijdt auto voor de lol, ga fietsen er zijn sowieso te veel dikke mensen in Su,BEWEGEN.,DAT OEN MOES DOE,..ook die patjakkers e Pannenkoeken hier Ray & Co .die hebben heel zeker een bigie bere van het stil zitten,en hun slap gelul !


  Maak melding
 28. @ Brokobana,
  Wie zijn er onder Santokhie stinkend rijk geworden binnen 1 a 2 jaar?

  Je hebt volledig gelijk, dat Olifant San niet de aangewezen persoon is. Laat hem lekker in de oppositie blijven, hij richt daar al genoeg schade aan met z’n Olifanten Partij. Zelfs hele groepen hindoestanen willen niks meer met Olifant San te maken hebben omdat ze hem inmiddels allang door hebben.


  Maak melding
 29. @Jiyani, Piewkie fijn dat je er weer bent

  Je hebt ook hele groepen olifanten of de halve groep van de hele groep olifanten. De helft van de groep olifanten ging waterdrinken terwijl de andere helft van de groep zich in dat zelfde water ging baden.
  Dus ja ik ga ervanuit dat er ook een halve groep hindoestanen bestaat als er een hele groep hindoestanen bestaat. Snap je boedhoe ik bedoel Piewkie.


  Maak melding
 30. Raar dat de brandstofprijzen vandaag gestegen zijn, terwijl juist vandaag bekend geworden is dat de olieprijzen zakken ivm de te grote olievoorraden in de VS…..
  Het Amerikaanse Energiebureau schrijft:
  “De olieprijzen gingen woensdag nog verder omlaag na de publicatie van cijfers over de olievoorraden in de Verenigde Staten.
  Uit informatie van het Amerikaanse energiebureau EIA bleek dat de voorraden vorige week beduidend minder sterk krompen dan door de markt werd verwacht.
  De prijs van een vat Amerikaanse olie dook kort na bekendmaking van de gegevens 3,3 procent omlaag tot 44,95 dollar en Brentolie zakte 3,1 procent tot 47,18 dollar per vat.”
  Beetje raar toch? Of moet de (lege) staatskas weer wat gevuld worden, zodat achterstallige betalingen gedaan kunnen worden??…..


  Maak melding
 31. Die paarse garnalen zijn helemaal verrot. Het zijn de grootste mislukkelingen die rondlopen in Suriname.

  Alleen al die discussies hier op waterkant.net….totaal niet vooruitstrevend.

  De Nationale Democratische Partij Suriname is de grootste leugen sinds 1987….


  Maak melding
 32. Robg@
  Ik heb je nog niet gehoord over het windmolen park, dat de hele caricom van energie zou voorzien, weer zo’n Bla Bla verhaal, ik wacht op je antwoord


  Maak melding
 33. Dat heb je nou eenmaal met de stugge warhoofdige Frontbeestjes. Die willen wel ” free riden ” in de samenleving. Zij willen wel profiteren van de collectieve voorzieningen maar zij willen geen bijdrage leveren om deze noodzakelijke voorzieningen in stand te houden. Het ” free riden ” is het gevolg van economische efficiency in een maatschappij. Hierbij is er sprake is van een overconsumptie aan het gebruik maken van publieke diensten en goederen en waarbij men maar weinig voor deze goederen en diensten wil betalen. Het moet voor een ieder duidelijk worden. De overheid kan niet meer voor alle kosten opdraaien. De pomphouders moeten daarnaast een eventuele daling van de woekerwinst niet verwijten aan de overheid.


  Maak melding
 34. Rob
  Het ” free riden ” is het gevolg van economische efficiency in een maatschappij
  Hoe kom je daar nou bij?
  Het free rider gedrag oftewel het parasitair gedrag heeft niets van doen met economische efficiency.
  Het zit opgesloten in de mens.
  Velen vinden het wel fijn als anderen betalen en zij kunnen mee kunnen genieten.

  Ik ben het geheel met je een wat je laatste alinea betreft:
  “De overheid kan niet meer voor alle kosten opdraaien. De pomphouders moeten daarnaast een eventuele daling van de woekerwinst niet verwijten aan de overheid”.

  Wat het artikel betreft en met name de kop van het artikel.
  Dat is dan niet slim en wel om ten minste twee redenen
  1. Je moet nu eenmaal meer SRD’s neertellen voor 1 USD, dit wordt doorberekend
  2. De overheid is bezig, al dan niet gedwongen door omstandigheden, zich terug te trekken van de markt. Dit zal leiden tot hogere prijzen.

  Ik eindig dan met waar ik mee begon:
  het parasitair gedrag, het freerider gedrag.
  Dat zit erg ingebakken in de Surinaamse samenleving en dat zal er uit moeten.
  Bouterse is er, zoals ik al eerder schreef, misschien gedwongen, wel mee bezig.

  Lulverhalen door te wijzen naar andere landen, personen heb ik niets aan. Het gaat op Waterkant over Suriname


  Maak melding
 35. @ Theo

  “Raar dat de brandstofprijzen vandaag gestegen zijn, terwijl juist vandaag bekend geworden is dat de olieprijzen zakken ivm de te grote olievoorraden in de VS…..”

  Helemaal niet raar Theo. De raffinaderij van Staatsolie doet niet wat deze moet doen. Dus Suriname moet nog steeds elders bij kopen en gereed product inkopen.
  Wellicht via de deal met IsDB.
  Het wordt nu duidelijk dat lenen voor het inkopen van Olieproducten niet gratis is en dat de leveranciers die aan Suriname willen leveren kunnen vragen wat ze willen.

  Suriname heeft als zieke man geen keuze. Zelfs Venezuela heeft haar kredietlijn (petro caribe) ingetrokken.


  Maak melding
 36. @ RobG

  “Frontbeestjes. Die willen wel ” free riden ” in de samenleving.”

  U zwetst er is hele maal geen freerider gedrag te herkennen in dit betoog. De overheid subsidieert ook niets want het heeft de goverment take gefixeerd.

  Daarmee zou de prijs aan de pomp mee gaan bewegen met de internationale markt prijzen.
  Het rare is dat internationaal de prijzen dalen en die in Suriname stijgen. Het laatste komt vaker voor waarbij de verklaring van U en vrienden is dat de staat niet voor alle kosten kan opdraaien. Een onzin argument als de prijzen overal dalen.


  Maak melding
 37. Jojo, het is toch simpel om de prijsstijging aan de pomp te verklaren. Maar u maakt het voor u zelf moeilijk door naar de naar de prijzen te kijken met uw Hollandse denken. wat dacht u van speculaties op de wereldmarkt voor olie. Heeft u ook rekening gehouden met de inflatie correctie op de prijs van brandstoffen?


  Maak melding
 38. @RobG

  “Maar u maakt het voor u zelf moeilijk door naar de naar de prijzen te kijken met uw Hollandse denken. wat dacht u van speculaties op de wereldmarkt voor olie. Heeft u ook rekening gehouden met de inflatie correctie op de prijs van brandstoffen?”

  U bakt ze weer heel bruin. Er is geen Hollandse gedachte bij mijn redenatie.

  Het effect van olie speculatie zit verwerkt in de prijs. Beste RobG ik heb helaas ooit het hoofdkantoor van een grote private Olie trader (Vitol) gebouwd en weet hoe olie speculatie werkt. Dat gaat om 10 talen miljoenen vatten en dan om een paar cent per vat en dan heel veel contracten per dag die vaak voor het eind van de dag gecleard moeten worden.

  U kul argument Inflatie correctie slaat juist op Nederlands denken. In een volatiele markt als de olie en olieproducten handel zal men die component nooit tegen komen.

  Beste RobG in het onderhavige gaat het om risico toeslagen voor de leverancier. Staat het geld op mijn rekening voordat de opdracht geven kan worden de tanker te laden. Men wil niet het risico nemen dat de tanker weer gelost moet worden omdat het geld nog niet binnen is.

  Beste RobG het ministerie heeft het laatste min of meer bevestigd door te verklaren dat de wereldmarktprijs (incl. speculatie effecten) slechts 1 factor is. De andere is wil men wel aan Suriname leveren en aanvaard men de betalingsregeling van IsDB is de alles bepalende.

  Beste RobG IsDB staat garant voor de betaling. Dus ook IsDB krijgt een deeltje van de prijs.


  Maak melding
 39. @ Theo

  De randstoffen die je nu aan de pomp koopt zijn niet geocht met de prijzen van vandaag. Als deze duurder is ingekocht betaal je daar ook de rijs voor.
  Wel zou je moeten kunnen stellen dat door de prijsdaling een brandstofdaling er aan zit te komen. Als je puur en alleen de olieprijs als uitgangspunt neemt.


  Maak melding
 40. @ Sammy

  De enige keer dat ik moest wachten op brood was toen Fernandes te laat was met leveren.

  Op welke moordenaar moet ik dan stemmen? Bij mijn weten is er niemand veroordeeld voor moord?

  Je woont denk ik niet in SU? Omdat je het over “jullie zijn dom en achterlijk” hebt?


  Maak melding
 41. Kevin, de Propagandist van de HOOFDVERDACHTE, van

  MASSAMOORD (die als president het 8 december

  strafproces SABOTEERT in onze Rechtsstaat) roept dat hij

  geen veroordeelde MOORDENAARS kent in Sranan !

  Tjaaaaahhh, slapende slaaf van Opa D, bij de december massamoord zijn de Ongewapende Burgers, op de vlucht gemarteld en doodgeschoten door de manschappen en hun legerleider !

  Het complete dorp Moiwana is door dezelfde daders, COMPLLEET UITGEROEID ! Ook op de vlucht !!

  PS : Veel paarse aanhangers zijn helaas niet zo slim en juichen massamoorden toe !

  TOCH SRANAN SA WINI ! WEG MET DE FAILLIETMAKERS EN VERNIETIGERS VAN ONS VOLK !!!


  Maak melding
 42. “Tjaaaaahhh, slapende slaaf van Opa D, bij de december massamoord zijn de Ongewapende Burgers, op de vlucht gemarteld en doodgeschoten door de manschappen en hun legerleider !

  Het complete dorp Moiwana is door dezelfde daders, COMPLLEET UITGEROEID ! Ook op de vlucht !!

  Is er reeds een veroordeling hiervoor? Vertel………..

  Ook de FEITEN (verdraaing) van jouw zeker?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES