Boekenfestival ‘geen gevaar’ voor historische Cultuurtuin Suriname

1

PARAMARIBO, 14 jun – Het Kinderboekenfestival heeft in de Cultuurtuin een vaste plek verkregen, maar zal er geen bedreiging zijn voor flora en fauna. Directeur Agnes Ritfeld vindt de bezorgdheid van milieugroepen ongegrond. Het jaarlijks te houden festival is er weliswaar om er te blijven. Spektakels als die te beleven waren tijdens eerdere boekenfestivals, worden ietwat minder. Aangepast.

De stichting Kinderboekenfestival houdt sowieso rekening met haar nieuwe milieu. Dit na jarenlange omzwervingen en onzekerheid vanwege peperdure locaties. Het deel dat de stichting jaren terug is toebedeeld in de Cultuurtuin, zal gekoesterd worden. ”Omdat wij zelf heel milieubewust zijn en de Cultuurtuin zeker niet willen ontwrichten, hebben we er al die jaren niets mee gedaan”, zegt Ritfeld tegenover de Ware Tijd.

De stichting deed het wat rustiger aan de laatste jaren. “De tijd is echter rijp om daar een cultuureducatiecentrum op te zetten voor kinderen”, aldus Ritfeld. De grote variatie aan planten en bomen in de tuin wordt niet aangetast. De botanische tuin is in 1898 aangelegd. Veel bomen uit andere streken zijn er toen geplant. De bedoeling was onder meer de bomen te testen op het Surinaamse klimaat.


1 REACTIE

 1. Als ik mij niet vergis is deze “tuin” aangelegd/uitgebreid” door prof.Stahel . Het was uniek vroeger !!
  Verschillende uitheemse boomsoorten, Cacao-proeftuin met occulatie etc.
  Jammer dat Somo, de grondrover, grote delen heeft toegewezen aan mensen die op “hem lijken” samen met Jong Tjie Fa !!
  Aan RITFELD, wens ik veel succes toe met zijn initiatief !!Eindelijk een positief geluid/daad !!
  Als jongeling gingen mijn vrienden en ik vaak de planten/bomen bewonderen o.a obe-palm, ingi-notto, cacao, sinaasappel !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.