dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidOnrust in Suriname over ‘plastic rijst’ niet gegrond

Onrust in Suriname over ‘plastic rijst’ niet gegrond

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 jun – De onrust uitgedrukt via vooral de sociale media over zogenaamd van plastic geproduceerde rijst, is total ongegrond. Dit stelt de voorzitter van de Consumentenkring, Albert Alleyne. Het is paniekzaaierij die nergens op gebaseerd is. Op videop[roducties is te zien hoe rijst wordt aangeboden, die niet meer is dan een namaakproduct. Surinamers zouden mnoeten oppassen.

Dat wordt zo gezegd in onder meer een video van iemand die vermoedelijk in Nederland woont. Aangegeven wordt dat de man rijst heeft gekocht en dat die bij het koken meer weg had van gesmolten plastic. Als mensen ervan schrikken, is het niet nodig. “De video’s die opduiken op sociale media, hebben geen wetenschappelijke basis. We kunnen liever luisteren naar deskundigen die beter weten”, zegt Alleyne tegenover de Ware Tijd.

Eerder heeft voedseltechnoloog Ricky Stutgard laten weten dat er geen enkel gevaar dreigt. Van het importeren van neprijst in Suriname is geen sprake. Om het publiek te overtuigen, wil Stutgard een test uitvoeren. Daar wil hij vijf Surinaamse en vijf buitenlandse rijstssoorten voor gebruiken. Onder meer de Consumentenkring en de pers zullen worden uitgenodigd om verslag te doen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

27 REACTIES
 1. Hij kan alvast de rijstsoorten DDB1 en DDB2 gaan ontleden.
  Hij moet niet schrikken als hij naast plastic ook nog witte poeder vindt bij deze 2 rijstsoorten.


  Maak melding
 2. Alle verscheepte DDB1 en DDB2 rijst worden extra gecontroleed in het buitenland !!
  Sjienie korte lont is gaan zoeken naar afzetmarkten. Sharmila zal hem straks ondersteunen om de mensen die het importeren te leren hoe ze rist met plastiek en coca moeten koken !!
  De eerste lading gaat naar Obiang !!


  Maak melding
 3. “Sharmila zal hem straks ondersteunen om de mensen die het importeren te leren hoe ze rist met plastiek en coca moeten koken !!” Yepp dat heeft ze goed geleerd bij de Olfanten Partij


  Maak melding
 4. @Kevin
  Jij zegt.’ Yepp dat heeft ze goed geleerd bij de Olfanten Partij
  Oh hahahahahihihi..whahahahahaaaa./…..
  Ai boi Kevin dus nu heeft de persona non grata Sharmila gekozen voor de professionelen ….ze wil geen amateur meer zijn maar professioneel!!!
  Ahahahaawahhaaa…en jullie van de ndp willen haar als min van Juspol!!!,,,DE ndp min van juspol van coca zaken…Ahahahawaaai,aaai,hahahaha
  En idd ga je mond spoelen !!Liefst met Detol!!


  Maak melding
 5. @ Ray,

  Wat roepen die “Oranje” Olifanten toch ook alweer steeds:

  “laten we dingen gaan verbouwen en doen die in onze cultuur zitten en wat we kennen!”

  Vandaar dat vanaf 2004 de 100% controle is ingegaan op schiphol.
  Jouw woorden: “ze wil geen amateur meer zijn maar professioneel!!!”


  Maak melding
 6. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  @ Ray,

  Wat roepen die “Oranje” Olifanten toch ook alweer steeds:

  “laten we dingen gaan verbouwen en doen die in onze cultuur zitten en wat we kennen!”

  Vandaar dat vanaf 2004 de 100% controle is ingegaan op schiphol.
  Jouw woorden: “ze wil geen amateur meer zijn maar professioneel!!!”


  Maak melding
 7. @ Ray,

  Als een schok bij mij? hahaha het enige dat als een schok bij mij overkomt is dat er werkelijk zulke domme en goedkope mensen zoals jij bestaan.


  Maak melding
 8. @Kevin; voortaan ben je geen “BOY” maar, Mijnheer. De wijze waarop u op allerhande onderwerpen op dit forum reageert neem ik serieus. Dit om redenen dat elk mening geldt. Ik betreur te moeten constateren dat uw mening significant afwijkt van een gemiddelde mening van een inbreng tussen 5 en 7. Rekenkundig betekent dit dat uw inbreng op generlei wijze telt. Daar u zo behebt om toch altijd te willen reageren op “dies” of niets, vraag ik beleefd doch dringend om erop toe te zien dat u in uw inbreng op de hoofdzaak reageert. Het onderwerp van belang spreekt voor zich. Ik mis heel vaak de structuur in je betoog en de onderwerpen die zo her en der aanzwengelt. Ik ben benieuwd of u in staat bent om uw inbreng ietwat coherent te verwoorden. U zult in mij geen tegenstander vinden maar een geducht debater! Ik lees tegemoet,


  Maak melding
 9. Wel gevaarlijk onbetaalbaar voor al zijn oerdomme debiele dwaze paarse stommelingen, kan de rijstssoort ddb1+2 worden. Het hele land zit in een financiele gevaren zone met dank aan alle ndper ’s die stemden op criminelen.


  Maak melding
 10. Is genoeg met die commentaar van jullie allemaal jullie zijn allemaal achterlijke mensen het lijkt alsof wij surinamers alleen achter willen blijven wat r ook gebeurt ten eerste hoe kan het dat r rijst men wordt geïmporteerd naar su God heeft ons gezegend met nickerie maar tog wordt r over bullshit gesproken en ten tweede al die mensen met hun negativisme over het su dit su dat laten we over iets goed communiceren men en als die pres weg moet dan laten we dat doen inplaats van heledag hahaha daarom dat in Nederland ze ons ook uitlichten als we praten over zwartepieten we hebben geen eenheid daar moeten we aan beginnen te werken en op komen voor mekaar want niemand anders gaat het voor ons doen wij lijken op mekaar het lijk wel een kloten vloek


  Maak melding
 11. aan kevin,

  Wees blij dat de blanken jou uit Afrika heeft gehaald naar een ander continent anders liep je nog steeds rond in je blote reet zoals gebruikelijk in Afrika !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 12. Gelukkig zijn er mensen zoals Kevin en RobG die niet als de gemiddelde (sorry hoor) oerdomme Surinamer denken. De gemiddelde Surinamer denkt bekrompen en zeer achterlijk. Nogmaals sorry, maar de vele oppervlakkige commentaren hier op de site liegen er niet om.


  Maak melding
 13. @Arie Janssen
  Afrikanen die met blote reet rond lopen, weleens van een nudistencamping gehoord😂😂
  Weinig tot geen kleurling te bekennen daar!!!!!!!!


  Maak melding
 14. Beste Arne Janssen,

  Lastig he dat lezen en dan ook nog begrijpelijk.
  Punt 1. Er is niet 1 blanke geweest die mij uit Afrika heeft gehaald. Waar heb ik dat geschreven?
  Punt 2. Waarom zou ik nog steeds in mijn blote reet rondlopen?
  Punt 3. Het verhaal dat jij opschrijft (waarom je dat zonodig moest schrijven is een groot raadsel) is een aandachtspunt dat ik zelf steeds aanhaal en gebruik wanneer mensen verwijzen naar de blanke overheersing en in een slachtofferrol kruipen. Dus helemaal origineel ben je ook nog eens niet.

  Maar dat sommige mensen het stoer vinden om het woord “BOY” te gebruiken en ik daar op reageer kan voor jou, naar mijn mening, geen trigger zijn om te denken dat ik rechtstreeks uit Afrika kom en daar n mijn blote reet rondliep. Een beetje jammer dit.


  Maak melding
 15. @Arie Jansen@ ik geloof dat @Kevin de enige was die met een rode lap rond zijn middel uit Brokobaka naar Parbo is gevlucht. Afrika lust deze vrouw niet. Kevin is een vrouw van Surinaams Hindustaan (Moslim) afkomst. Vandaar dat ze getriggerd is. Ik zou haar lelijke kop willen zien.


  Maak melding
 16. @ Anisa:

  Kevin loopt met een rode lap om ZIJN middel en is een vrouw? Dan s het nog altijd HAAR middel. Dus ik ben een moslimvrouw van Surinaams hindoestaanse afkomst uit Borokbaka die getriggerd is (op/door wat?)….
  Ok…ik leer elke dag bij…..

  En jij vindt het erg belangrijk om dit soort onzin te ventileren, met welk doel? Zelfreflectie?

  Je schrijfwijze is overigens exact zoals iemand anders ook op dit forum schrijft maar dan onder een andere naam.

  Zielig ….simpel


  Maak melding
 17. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  @ Anisa:

  Kevin loopt met een rode lap om ZIJN middel en is een vrouw? Dan s het nog altijd HAAR middel. Dus ik ben een moslimvrouw van Surinaams hindoestaanse afkomst uit Borokbaka die getriggerd is (op/door wat?)….
  Ok…ik leer elke dag bij…..

  En jij vindt het erg belangrijk om dit soort onzin te ventileren, met welk doel? Zelfreflectie?

  Je schrijfwijze is overigens exact zoals iemand anders ook op dit forum schrijft maar dan onder een andere naam.

  Zielig ….simpel


  Maak melding
 18. @Django
  Die twee pannenkoeken op Social Media die een misselijkmakend reclame hebben gemaakt over plastic rijst moeten naar Hotel Santo Boma….enz…enz…
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Ga JIJ ze halen noh laan ze je mars vo je breken,je hebt ze toch gezien?laffe bange pannenkoek ! go jo ka.altijd vanaf de zijlijn kletsen.sukkel !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES