vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieTopman Korps Politie Suriname: VS en Europa ook schuldig

Topman Korps Politie Suriname: VS en Europa ook schuldig

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 jun – De Verenigde Staten van Amerika en Europa moeten de hand ook in eigen boezem steken als ze vingerwijzen op anderen waar het de drugsproblematiek betreft. Dit zegt Guno Roosenhoff, hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit van het Korps Politie Suriname, KPS. Het gaat om precies om twee gebieden waar de vraag naar drugs het grootst is. “Suriname blijft zijn best doen om deze branche te bestrijden. Maar soms kan het ook dweilen met de kraan open zijn.”

De honger en zucht naar drugs in zowel de Verenigde Staten van Amerika en Europa lijken niet te kalmeren. “Drugs worden op grote schaal gesmokkeld, omdat zij die willen hebben”, zegt Roosenhoff tegenover de Ware Tijd. Vooral cocaïne blijft immens populair. Vandaar ook het onophoudelijke aanbod. De misdaadbestrijdingsdiensten in Suriname doen hun uiterste best. Er wordt ook wat onderschept.

Maar er stroomt ook een heleboel door. Dit kan niet altijd aan onvermogen worden toegeschreven, hoewel die indruk wel wil overheersen. “”Neem in ogenschouw dat de VS en Europa de laatste technologie en veel geld beschikbaar hebben voor de bestrijding. Wij daarentegen, moeten het doen met schaarse middelen”, aldus Roosenhoff. Hij geeft toe dat het imago van Suriname er niet beter van wordt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

74 REACTIES
 1. Ik geef de top functionaris van Surinaamse politie groot gelijk. De vraag naar drugs is het grootst in de rijke westerse landen. Afgelopen weekeinde werd in de Nederlandse territoriale wateren een Belgisch vissersboot opgebracht met aan boord enkele tientallen kilo’s cocaïne. Als de rijke landen met hun vingerwijzingen terughoudend zijn en juist die kleine arme landen gaan helpen om de drugstoevoer in te dammen zijn we een stap verder.

  Waarom geven deze rijke landen in Europa miljarden uit aan Marokko, Tunesië, Libië en Turkije om de stroom vluchtelingen in te dammen. Marokko en Tunesië kregen van de Europese Unie patrouilleboten, vliegtuigen en fregatten ter beschikking om de kusten te bewaken. Aan Suriname zouden zij op z’n minst patrouille vliegtuigen en schepen ter beschikking kunnen stellen.


  Maak melding
 2. @RobG
  Gelijk !?Wat voor een gelijk geef je die Roosenhoff!?
  Als politieman moet hij zijn werk doen en geen vergelijking zitten maken .Hij moet alvast bouta en bende oppakken want daar begint het! Je Roosenhoff denkt dat hij met een geweldige verklaring zonder inhoud zal komen en het probleem is opgelost.Laat die Roosenhoff naar zijn moer lopen ,daarom gaan wij geen stap verder.Iedereen geeft op alvorens te beginnen.Als in Amerika en de andere landen de vraag naar cocaine groot is dan moet men de supplier oppakken ,ga bouta en bende oppakken!!Wij hebben niks te maken met turkije en marokko ,zij zien het wel ,je hoeft je lege kop niet over ze gaan breken. Denk aan de surinamers die aan de grillen van je baasje zijn overgelaten.Maak je druk om de surinamers ,laat je obsessie varen over marokko en tunesie en turkije en al de andere landen.Ik vraag je aandacht voor coca land Suriname en coca baasje en supplier bouta!!


  Maak melding
 3. Topman Korps Politie Suriname:
  Maar soms kan het ook dweilen met de kraan open zijn.”

  Inderdaad heeft hij gelijk want als je kijkt wie de kraan steeds open draait is het niemand minder dan de ………. !
  Wee degene die probeert de kraan dicht te draaien die Bouterse en zijn achterban en vrienden steeds open draait want het geld moet binnen blijven komen om zijn eclatante levensstijl te kunnen financieren.


  Maak melding
 4. Geld besteden door Europa om de vluchtelingenstroom in te dammen is iets anders dan geld aan een roversbende geven om drugs toevoer naar Noord-Amerika en Europa vanuit Suriname aan te pakken. Als de regeringsleider zelf een dikke vinger in de pap heeft dan zullen de Amerikanen en Europeanen hem moeten oppakken en berechten, en geen geld schenken aan zo’n op basis van een kinderachtige relaas van weer zo’n ndp-politie topman. Deze heeft teveel margarine op zijn hoofd, anders moet het wel coronie kronto olie zijn.


  Maak melding
 5. @Kees de Koning

  Hij heeft gelijk in wat?~!
  Om met een excuus te komen om de drugsbaas van Suriname niet te arresteren?!
  Om de rest van de wereld de schuld geven en rustig voor de rest van zijn leven op zijn kont te zitten?!


  Maak melding
 6. @ PANNENKOEKEN,..pro kolonisator ezels,…in Nederland,sluiten hoge justitie mensen miljoenen deals met DRUGS criminelen,en plotseling is het geld zoek.die verhalen kent iedereen,dus NEDERLAND MOET Z`N KOP HOUDEN.,


  Maak melding
 7. @Ray
  @Kees de Koning

  Hij heeft gelijk in wat?~!
  Om met een excuus te komen om de drugsbaas van Suriname niet te arresteren?!
  Om de rest van de wereld de schuld geven en rustig voor de rest van zijn leven op zijn kont te zitten?!

  maandag 12 juni 2017 om 14:51 uur.
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Zo een duidelijke uitleg,en nog vragen,..waarin hij gelijk heeft,..een echte pannenkoek vraag.ga nog 1 keer goed lezen man !


  Maak melding
 8. Roosenhof praat een hoop onzin om de werkelijkheid door deze Ndper af te leiden, daar zijn paarse criminele partij constant met drugs gelieerd worden, je hoort deze hypocriet niet praten over zijn partijvoorzitter, met een vonnis van 11 jaar, vanwege drugshandel.


  Maak melding
 9. Ondanks alle “beste” en “nieuwste” technieken in zowel de US als ook NL zijn niet zij ook niet opgewassen tegen de vindingrijkheid van de criminele drugbandes.
  Maar men verwacht wel van een land zoals Su met miscchien maar een 100e van het budget dat ze deze drugstransporten moeten kunen stoppen naar de US en Europa.
  Roosenhof heeft dus naar mijn mening groot gelijk.

  Naar mijn mening zal zowel de US als ook Europa moeten bijdragen aan de bestrijding van deze criminaliteit om deze voor hun te minimaliseren. Maar zolang de vraag zo groot is zullen de drugsbendes steeds vindingrijker worden en blijven. Dweilen met de kraan open.


  Maak melding
 10. Heeft die functionaris niet van internationale samenwerking gehoord. Dan moet je wel met billebloot staan en kan je bepaalde figuren niet meer in bescherming nemen. De reactie van de politieman, die trouwens door de kabinet van de pres tot de offiersopleiding van het kps is toegelaten is niet meer dan een genante vertoning en een bewijs van ongeschiktheid.


  Maak melding
 11. dit is nou precies de ” a no mie manieren ”

  je kunt een ander de schuld blijven geven,, terwijl jij zelf propageert om er een drugs staat van te maken door alvast .. mariuana .. te telen op grote schaal..

  z.w. de vader, de zoon, de kweekzoon zijn ze allemaal betrokken in deze zaak , maar blijven de anderen de schuld schuiven..

  deze moordenaar, moet opgepakt en uit gezonden worden om zijn verdiende straf aan de Noordzee uit te zitten met een enkele reis, life time..

  dan komt sme van zelf wel boven water drijven, dus ontwikkeling..


  Maak melding
 12. Wat een ongelooflijke onzin weer.
  Wat voor mariuana? De industriele hennep? Lees je eens in. Op het moment dat je industriele hennep kweekt wordt door het stuifmeel van deze hennep de mariuanplant niks meer waard. Sterker nog. Met industriele hennep kun je mariuanateelt bestrijden.


  Maak melding
 13. Goed dan.We hebben niet genoeg middelen om alles te onder scheppen wat aan coke rond gaat.Maar we vangen wel een deel van de handel.
  Dan moet de wet zo verandert worden dat degene die met de coke gepakt wordt,het moet opeten.
  De doodstraf is voor welke misdaad dan ook afgeschaft.Maar in de plaats daarvan kunnen we een wet maken die het eten van de handel verplicht stelt.
  Als ze het opeten overleven, kunnen ze verder met hun leven.Vallen ze dood,eigen schuld.


  Maak melding
 14. Hahaha Jacobus,

  Zou mooi zijn, maar dan komen de mensenrechten echt in het gedrang. De doodstraf wordt dan weer ingevoerd.

  Waarom geen kruising tussen de cocaplant en de bacoven? Een cocoven?


  Maak melding
 15. Hij geeft toe dat het imago van Suriname er niet beter van wordt.
  Zucht, waar men ook gaat, bijna elk land worstelt met dit probleem. Maar wanneer de macht in handen is van drugscriminelen dan is het geen probleem meer, maar een drugsvloek die met de dag groter wordt in eigen land, zoals in verworden misdaad/narco staat Suribabwe. Feit alleen dat oerdomme dwaze debiele idioten voor ddb en drugsgangsters hebben gestemd zegt genoeg over de misdadige inborst en geaardheid van het gros der ndper’ s.
  Oma taki, drugs bestaan al sinds mensengeheugenis, maar als medicijnen. Oerdomme mensen raken verslaafd en drugsbazen worden er rijk van. De oplossing moet zijn als in de Filepijnen, dood aan alle drugsbazen. Opa klage, Verklaar al deze misdadigers vogelvrij. Wanted ddb en gang. US en NED e loeroe ookte Lonny en gang, twee bij verstek veroordeelde drugsbazen. Laten ddb en zijn knecht lon het wagen om samen op vakantie te gaan in VS of Ned. Ze krijgen gratis logies, die klote drugsbazen die klote ndper ’s en aboper’ s vereren en aanbidden zijn met zijn allen de oorzaak dat drugsgebruik onder vele jongeren is toegenomen.


  Maak melding
 16. Ray, jij moet hulp gaan zoeken bij de psychiater van o.a. Romeo Hoost en Ludwig van Mullier. Het lijkt er steeds meer op dat de NDP een obsessie voor jou aan het worden is. De NDP kan je niet los meer zien van de Surinaamse samenleving. Het zou een enorm verlies voor de Suriname zijn als alleen de de VHP en de NPS (een politieke lijk) het alleen voor het zeggen hebben. In elke samenleving vormen organisaties een onlosmakelijk deel van een samenleving. Zij geven vorm en inhoud aan de samenleving. Dit geldt o.a. voor scholen, ziekenhuizen, politieke partijen, sportverenigingen, politie, leger, luchtvaartmaatschappijen, bedrijven,enz. In de Surinaamse samenleving is de NDP niet meer weg te denken uit de samenleving. Dus maak je borst maar nat. Laat je behandelen voor deze obsessie.

  @Kevin, inderdaad de autoriteiten in heel veel landen lopen achter de feiten aan. Zij zijn niet opgewassen tegen de vindingrijkheid en de hulpmiddelen die de criminele bendes ter beschikking staan.


  Maak melding
 17. @RobG
  Jij komt alles goedpraten wat Fout gaat in Suriname!!
  De verantwoordelijkheid van de politie is om de drugsbazen te arresteren en niet om vergelijkingen te zitten maken met de situatie in een ander land! !Ik hoor de amerikanen ook niet zeggen..’het gebeurd in Suriname ,en het kan ook in Amerika.Zo gek zijn ze weer niet. ‘Kom ons niet met moderne apparatuur die ontbreken ,wij hebben dat niet nodig,wij weten wie de coca baas tevens supplier is en waar hij woont,waar zijn buitenverblijf brokobaka is!!
  Wij weten wat zijn crime is die dateert vanaf 1980 en we weten ook dat uit angst voor vergelding zelfs degenen die zich de beste politieman noemen niet durven je baasje te arresteren.Ze doen mee met hem,ze hebben hun leven lief. .Wij hebben geen tijd om naar je gejank te luisteren.Je hoort in een gesticht thuis!


  Maak melding
 18. Wat ben jij toch een vreselijk zielig ventje. Zeker een te klein slurfje waardoor je zo afgeeft.
  Dat jij uberhaupt het woord suriname nog in je mond durft te nemen?
  Zielig gewoon.


  Maak melding
 19. De meeste mislukte Surinamers in vooral Nederland,blijken in vele opzichten een regelrechte gevaar te vormen voor de ontwikkeling van Suriname. Terwijl zij totaal gedesoriënteerd zijn op het gebied van de Surinaamse werkelijkheid in sociaaleconomisch, cultureel-educatief opzicht, denken zij de les te kunnen voorlezen aan de categorie Surinamers die hier zijn gebleven en niet vervreemd zijn van de Surinaamse werkelijkheid. Volgt u maar de reacties/posts op Facebook en dan zult u opmerken dat de hierboven genoemde groep Surinamers in Nederland op basis van absurde informaties gebeurtenissen in Suriname benadert. In werkelijkheid zijn deze Surinamers in vele gevallen dienaars van het neokolonialisme (meer van de mind). (bron: Starnieuws)

  Waarvan akte


  Maak melding
 20. De opmerking van de heer Roosenhoff legt precies het probleem bloot: De afdeling Kapitale Delicten en de politie in het algemeen is in het land met ruim een half miljoen inwoners niet in staat om het drugs-exportprobleem aan te pakken c.q. op te lossen en hij heeft ook last van de ” A no mi “-ziekte. Nu wijst hij naar de VS en Europa. De echte daders zitten in het hogere echalon in Suriname. De vraag is daarom: KUNNEN ze het niet of WLLEN ze het niet?


  Maak melding
 21. @Kevin is wakker geworden met de hoop stront in zijn hoofd. Straks gaat hij paars schijten en oranje pissen. Zielig hoopje drol is synoniem aan Kevin, de huichelaar!


  Maak melding
 22. FBI,

  Uiteraard kan het altijd beter.

  Akkoord een half miljoen inwoners in een land dat ca. 4 keer zo groot is dan NL en 95% bos en een begroting die misschien een 100e is van de criminaliteitsbestrijding van NL.
  Succes


  Maak melding
 23. Laat de Surinaamse staat maar beslagleggen op de bezittingen van internationaal voor drugshandel veroordeelde personen met surinaamse nationaliteit, , komt er in 1 keer een klap geld binnen, de drugshandel dus bestrijden met drugsgeld


  Maak melding
 24. Ja hij moet iets zeggen als hij ook kan onderzoeken vannwie die ambulans met euro’s was .zelden komt de politie met een verklaring of topman nooit hoor je iets of dat dat ze nederland of amerika vragen hoe of wat .daarvoor zijn zo bang .


  Maak melding
 25. Kevin,
  de meest mislukte Surinamers in Nederland, blijken in vele opzichten een regelrecht gevaar te vormen voor de ontwikkeling van Suriname etc.
  =============================================
  jij hebt het hier duidelijk over RobG. Alles wat sinds de onafhankelijkheid en m.n de periode na 1980 faliekant fout gelopen is in Suriname proberen jij en je geindoctrineerde, paranoïde paarse trawanten recht te lullen.

  De feiten zijn zoals ze er nu liggen…een financieel / economisch / moreel failliet land. De grootste glijvlucht is sinds 2010 ingezet, dankzij de laaggeschoolde, hersenloze terreur van de Bouta-maffia.


  Maak melding
 26. Wat als een paal boven water staat en (inter)nationaal bekend is, wie de aller grootste, bekendste crimineel van Suriname van de afgelopen 37 jaar bekend is.

  Deze crimineel richte een politieke partij op wist en paarse kakkerlakken achter zich aan te krijgen, door list en bedrog de verkiezingen te winnen en overlopers naar zich toe te trekken. Hij dacht zo de dans te kunnen ontspringen van door een rechtszaak tegen hem proberen stop te zetten, hiervoor veroordeeld te worden en een gevangenisstraf in Suriname te voorkomen. Ook een gevangenisstraf van de rechtbank in Nederland waar hij voor 11 jaar voor drugscriminaliteit is veroordeeld. Ook de DEA in Miami wil hem verhoren voor criminele daden.

  Criminelen denken dat ze slimmer zijn dan het leger, geheime inlichtingendiensten, interpol,hackers, itc enz, omdat zij ook tot op zekere hoogten kunnen inspelen of samen werken met ondernemingen die communicatiemiddelen zoals mobiletelefoons, etc kunnen kopen, hackers bij hun organisaties krijgen, etc, maar vroeg of laat trekken al deze criminelen aan het kortste eind. Zie maar de maffia, Pablo Escobar, een bepaalde criminele organisaties in de wereld.

  Ook de grootste crimineel van Suriname weet dat de mazen van het net zich strakker om hem heen worden getrokken, de sociaal, financieel- economische situatie in het land en bij de Surinamers werken hier ook sterk aan mee.

  Het spel van luchtkastelen is ook al voorbij. Op een paar paarse kakkerlakken op de website van waterkant en in Suriname na is het zo goed als duidelijk, einde oefening. Ook deze kakkerlakken zal je daarna never, nada, nunca, nooit, nul, negatief, notie meer horen. Ze zullen van kleur verschieten en heiliger worden dan de Paus of moeder Theresia.

  Sari (His)Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 27. =Het houd niet op om een vinger te wijzen naar andere landen, dit terwijl Bouterse en Brunswijk zelfs GEEN goede voorbeelden geven in eigen land. Deze twee personen staan nationaal en internationaal bekend om hun drugs.
  Suriname doet gewoon zijn best NIET.

  -Toen de persoon die bij de scheepvaart in SU werkte, heeft hij gezien wat er gebeurde als het om drugs gaat. Deze persoon heeft het drugsprobleem toen aangekaart bij de leiding, maar de leiding vertrouwde het zaakje niet en deze meneer is toen met ontslag gestuurd met de boodschap als hij zijn mond zou open doen hij en zijn familie eronder zullen lijden.
  Zie later wat er gebeurde:::In Afrika hebben zij drugs vanuit Suriname onderschept.

  =Bouterse zijn zoon is ook niet voor niets opgepakt met drugs. In eigen land is toen ook een laboratorium ontdekt die op naam stond van Dino Bouterse.

  Aan meneer Guno Roosenhoff zou ik zeggen::::::stap naar jou baas Bouterse en begin hem te confronteren met al die zaken die met drugs te maken hebben en vergeet meneer Khan niet.!!!!!


  Maak melding
 28. Zolang de leeuw een andere mening toegedaan blijft heeft het totaal geen zin om resoluties aan te nemen ten gunste van schapen. Amerika en Europa hebben het instrumentarium om de productie van ether als grondstof voor de cocaïne te staken en of cocavelden wereldwijd van de kaart te vegen. Houdt de dief!!!


  Maak melding
 29. Oma e warskow alla kleinkinderen en achterkleinkinderen, nooit van je leven joe moes bemoei of taki nanga wang ndper, elke ndper is vrucht van het revo paars verworden misdaad zaad. Wijs een ndper nooit op fouten en laat ze in hun paarse domme debiele dwaze idiote waarden. Want a moro je bemoei na soso ergernis en paarse verwijten en haat sa we go tjiesie. Mi warskow onoe mi lobi pikienwang, NOOIT BRIBRI DDB, NOOIT MEYE, NOOIT MISIKEBA , NO WANG NDPER, WANT DENG DE MISDAADIG VERVLOEKT EN SLECHT OERDOM VOLK. Sinds 1980 a heri ndpvolk kong revo paars knettergek misdadig.
  Opa no mang begrijp die mensen die moordenaars aanbidden en vereren nog minder, mi boi waarlijk zijn ze paarse demonisch ddb bezeten zombies, ook op dit forum geven ze blijk van al dit paars Afrikaans koeterwals en geleuter. A troe foe no bemoei, noch jepi en taki nanga ndpsma, na ddb besmette ziki sma.


  Maak melding
 30. Kevin, Oranje is in ieder geval niet zo dom als iemand die zich wel intelligent voordoet maar alles wel goed probeert te lullen wat met DDB en de NDP te maken heeft


  Maak melding
 31. Kevin@
  3.000.000.000 miljard ongedekte srd gedrukt, niet waar toch
  Fly-overs en autobanden naar Brazilië tram verbinding poeljepandtje naar onverwacht, cassave fabriek, suikerriet plantages naar de kloten, en zo kan ik nog wel even door gaan.
  Wees. Nou een keer een vent, en geef antwoorden op de vragen die je gevraagd word te beantwoorden, of schiet jou info tekort en geen onzin verhalen, wat zo tekenend is voor jou


  Maak melding
 32. Kevin@
  De posting van 17.27, de meeste surineds zijn over het algemeen goed op geleid, kun je van de echte Suris niet zeggen, gezien wat er allemaal fout gaat in Suriname, moderne slavernij, lenen lenen lenen lenen lenen, heb geen opleiding voor nodig, maar hoe gaan we dat terug betalen rente op rente met persentages tussen de vijf en de tien %
  Corona water overlast go hoe zou dat nou komen, o dat waren we even vergeten, dat regenbuien steeds heftiger worden.
  Kennis kennis kennis, dat is niet meer in suriname aanwezig
  Gewoon kop in het zand en zand er over, struisvogel politiek


  Maak melding
 33. Roosenhoff dat moet u niet weerhouden om u werkt te doen. De vraag naar drugs is groot, maar de KPS moet zijn werk goed blijven doen in Suriname om het land harddrugs vrij te krijgen. KPS doe u werk goed, ongeacht wie het is gewoon pakken. Interpol heeft een paar daar op het oog.


  Maak melding
 34. Als iets er niet is, kan je vragen wat je wilt. Je zal het niet krijgen
  If a no di, a no di. Zo simpel is het.
  Als je het niet aanbiedt kunnen Nederland en de VS vragen wat zij willen. Ze krijgen het niet! Laten ze het maar elders zoeken of zelf produceren.
  Rob,jij zou toch moeten weten dat bij een prijselasticiteit van het aanbod dat nul is, de prijs zo hoog zal worden dat het onbetaalbaar wordt.
  Suriname(rs)
  Hou op met zoals altijd de schuldvraag bij een ander te leggen.


  Maak melding
 35. De Surinaamse overheid is verworden tot een EXCUUS OVERHEID … het werk van de Nationale Dieven Partij.
  Voor alle problemen proberen ze anderen de schuld te geven …. vooral Nederland en de VS moeten het ontgelden.

  Patjakkers … RobG, Kevin, Paraman … proberen alles goed te praten … alles en iedereen de schuld te geven …. behalve Master Killer Bouterse en zijn lange-vinger-jongens.

  Misschien kan ” bisschop ” S. Meye bovengenoemde ……. door gebedsgenezing bevrijden van de onderaardse demonen die ze bezitten. Volgens ondergetekende …. Jepi No Dè !!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 36. Roosenhoff zou zich ook moeten inzetten om ALLE drugshandelaren, die reeds een VONNIS op hun naam hebben staan, OP TE PAKKEN OM HUN STRAFFEN UIT TE ZITTEN !

  SURINAME doet NIETS op dat gebied, omdat Desi B en Ronnie B een onherroepelijk strafvonnis voor jarenlange detentie wegens harddrugshandel op hun naam hebben staan !

  Begin met uitschakeling van deze twee kopstukken en rol daarna de rest van de drugscriminelen op !

  Helaas voor Roosenhoff werkt de Surinaamse rechtsstaat niet meer, de Grondwet wordt veelvuldig overtreden en de Rechterlijke Macht wordt bedreigd !

  Dus, hr Rosenhoff zoek de oorzaak van de criminaliteitsramp in Sranan zelf !

  Of hoopt deze meneer stiekem op nog meer bemoeienis van derde landen met het totaal failliete(financieel, economisch en moreel) en corrupte Suriname ????????


  Maak melding
 37. Eindelijk een Sranaman die de waarheid durft te zeggen.Ik denk dat hij ook beelden uit de VS en Nederland moet laten zien aan het Surinaams volk zodat zij eindelijk eens gaan begrijpen dat SWITI Sranan een kleine vis is wat betreft de drugshandel.De Nederlandse economie draait ook vanwege de drugshandel.En anno mi takkie is hun eigen onderzoek die deze gang van zaken naar boven heeft gebracht.Dus uno LUL steeds over mi SWITI Sranan.


  Maak melding
 38. Eenvoudiger zou zijn om deze landen te benaderen met verzoek om geld. Met het mes op hun keel eisen: geld of wij laten alle cocaine door.
  Je zal zien hoe snel zij met geld over de brug zullen komen. het is toch te gek voor woorden: het zwakste land moet de grootste offers brengen.


  Maak melding
 39. Switi Sranan is en kleine vis, tjaa, ………..met een door drugsbaronnen vernietigde rechtsstaat en een regiem dat demonstraties met GEWELD uiteen slaat !

  PS : Dezelfde drugsbaronnen hebben nadat zij de staatskas hadden geleegd, Miljarden aan ongedekte SRD-bankbiljetten gedrukt en uitgegeven !

  Leve het Paarse drugs-faillissement van ons land !!

  PS : SLUIT DE REEDS TOT ZWARE STRAFFEN VEROORDEELDE DRUGS-BARONNEN OP !!!!!


  Maak melding
 40. De WESERSE landen hebben Sranan failliet gemaakt !

  De WESTERSE landen hebben een ongescreende president met zware criminele antecedenten benoemd tot president van Sranan !

  De WESTERSE landen hebben Carifesta-gelden gestolen en hebben Naschoolse Opvanggelden verduisterd !

  De WESTERSE landen hebben het Jaarbudget van ministerie van Openbare Werken verduisterd !!!

  De WESTERSE landen hebben een NIETIGE amnestiewet in Sranan vastgesteld. Een wet die 100% strijdig is met de Grondwet !

  De WESTERSE landen hebben inspecteur GOODING vermoord en hebben een helikopter doen verdwijnen !!!!!

  De WESTERSE landen hebben via Sranan, Wapens geleverd aan de FARC, in ruil voor HARDDRUGS !!!!!

  PS : A DONG DI DENG BURIKI FU NDP DONG !!!!!


  Maak melding
 41. Om drugs uit de criminele sfeer te halen is er geen andere oplossing dan deze te legaliseren en de mensen voor te lichten op de gevaren hiervan.Dat is trouwens ook gebeurt
  met het gebruik van sigaretten en alcohol die miljoenen levens
  eisen.There is no other way.De grootste dugs handelaren zijn Malboro en Shesterfield het enige verschil is dat deze zijn gelegaliseerd en Esconbar niet.


  Maak melding
 42. Het verschuilen achter problemen elders is geen excuus om de eigen problemen te verwaarlozen.

  Suriname heeft een doorvoer probleem en zal dat om een gerespecteerde partner te zijn moeten aanpakken.

  Nederland/ Europa en de VS hebben een gebruikers/afnemers probleem waar Suriname zich niet achter kan verschuilen/

  Ieder is verantwoordelijk voor het eigen probleem.

  Laat vooral duidelijk zijn dat onder NDP regimes de doorvoer problemen sterk toenemen


  Maak melding
 43. Jullie geven met z’n allen precies aan wat de heer Roosenhoff ook zegt.
  Lees maar eens goed.
  Het vinger wijzen naar anderen…precies.


  Maak melding
 44. John: “Eenvoudiger zou zijn om deze landen te benaderen met verzoek om geld. Met het mes op hun keel eisen: geld of wij laten alle cocaïne door.”

  Als Suriname dat zou doen dan wordt het heel moeilijk voor Surinamers die op reis willen of wat willen exporteren, als dat dan nog mogelijk zou zijn.
  Alle reizigers, alle vliegtuigen, alle goederen zullen 100% gecontroleerd gaan worden.

  Dit gedrag noemt men chantage. Personen die chanteren gaan de gevangenis in. Het is één van de laagste en lafste vormen van criminaliteit.


  Maak melding
 45. @ peter jackson: Voor sommige drugs zou legalisatie best kunnen, zoals bijvoorbeeld cannabis. Gebruikers worden er rustig van en het is niet verslavend en niet schadelijk voor de gezondheid. Ook LSD en paddo’s schijnen niet zo veel kwaad te kunnen, als je het maar niet gebruikt bij een open raam op de tiende verdieping. Sommigen gaan namelijk denken dat ze kunnen vliegen.

  Met drugs zoals cocaïne, heroïne, xtc, is het anders, die zijn slecht voor de gezondheid en cocaïne, vooral in combinatie met alcohol maakt agressief. Je schijnt er ook paranoïde van te worden.

  Alcohol is schadelijk voor de gezondheid en drankmisbruikers kunnen zichzelf en anderen heel wat schade toebrengen. Van roken ga je vooral zelf vroeg en akelig dood.

  Iemand met minimale intelligentie en gezond verstand blijft zo veel mogelijk uit de buurt van drugs. Wordt liever Jehova getuige als je last hebt van een leegte in je leven.


  Maak melding
 46. @ hans v/d Broek

  100% controle is er al vanaf 2004 vanuit Su.
  Maar niet alleen vanuit Su, ook Venezuela, Curaçao en Aruba
  Waarom 100% controle op schiphol? Vanaf 2002 wordt NL overspoeld door bolletjesslikkers uit eerder genoemde landen. Het is dus niet iets van alleen maar de afgelopen 7 jaar.


  Maak melding
 47. O? Johan?
  Jullie weten dus schijnbaar van elkaar of je een slurfje hebt of niet?
  Intressante ontwikkelingen hier op WKN.

  Dan zal de topic “Bedrijfsleven tekent 2e ronde ‘Verklaring van Paramaribo’” jullie wel aanspreken dan.


  Maak melding
 48. De druk in de Westerse samenleving om te presteren is zo ontzettend groot, dat velen – zelfs Koning – naar drugs grijpen om van de stress af te komen. Laten ze daar maar wat aan doen.
  Boevendien vraagt niemand zich af waar al die enorme winsten gaan die al die MNC’s maken. In wiens zakken komt het terecht? En zullen deze mensen niet de handel in drugs stimuleren om hun slavenwerkers te blijven voorzien van ontspanningsmiddelen? Opdat zij niet in opstand komen en blijven doorploeteren? Nou dan!


  Maak melding
 49. Paarse corrupte politici zien niet in dat een veroordeelde drugsdealer geen president van Ons Land kan zijn !

  Daarom is onze rechtsstaat gemankeerd en kunnen bepaalde politie- en justitiele-onderzoeken NIET PLAATSVINDEN !
  Intern saboteren de Paarsen drugs-onderzoeken, waardoor ook het aantal drugsverslaafden in Sranan toeneemt !

  Drugshandelaren zijn thans geinfiltreerd in ALLE OPENBARE DIENSTEN in Sranan en saboteren justitie en politie !

  Sranan is constant, al lange tijd, doorvoerhaven van harddrugs, echter de kopstukken worden nog steeds niet opgepakt, want onderzoek mag niet !

  Intussen wordt een steeds grotere groep Sranan-jongeren door de harddrugs VERNIETIGD !

  De Paarse dombo’s juichen dit toe en babbelen steeds over hetgeen andere landen moeten doen !

  Start aub met het beschermen van Onze Eigen Jeugd
  dat is ONS NATIONAAL BELANG !!!

  WEG MET DE PAARSE DRUGSBARONNEN !!!!!

  PS : Zet drugshandelaren met een vonnis op hun naam DIRECT VAST, GEEN UITZONDERINGEN !!!

  NEEM DE EUROPESE STRAFVONNISSEN OVER en VOER DIE UIT !!


  Maak melding
 50. @ Strafu

  Jij blijft maar domme onzin uitkramen de nergens op gebasseerd is dan alleen maar domme aannames.

  Drugs door paarsen? De 100% contro;es op drugs zijn begonnen in 2004 (Venetiaan). De meeste rijke mensen in Su die in 1 a 2 jaar van niks tot stinked rijk werden (Ra Ra hoe kon dat) zitten niet bij de paarse partij. De autohandelaren?

  Druhshandelaren zijn geinfiltreerd in alle openbare diensten? Weke stripboeken lees jij?

  Neem de europese strafvonnissen over? Hallo? Je weet waar Su ligt?

  Kom een keer met statestieken wat je allemaal beweert en geloof niet gelijk alles wat je op FB leest en wat wordt getoeterd door de Olifanten Partij.


  Maak melding
 51. @Kevin lees het Strafvonnis van uw baas DDB, gewoon uitvoeren die ELF jaar, lafaard !

  Dit is geen aanname, doch realiteit !

  Lees de HARDDRUGS-Straf-DOSSIERS in Nederland mbt Surinaamse harddrughandelaren en zie welke diensten in Sranan betrokken zijn. De Surinaamse ambtenaren staan vaak met naam en toenaam genoemd in deze dossiers !

  Zij werken nog steeds en worden door Suriname (Opa D en zijn Paarse machthebbers) niet verwijderd ! Rara, hoe zou dat komen ??????

  Ik weet donders goed waar mijn land ligt, echter de paarse vloek heeft ons land vernietigd ! Rechtsstaat verpulverd !
  Kondre failliet gemaakt door de Paarse sukkels, terwijl het VERBODEN is door de president om CORRUPTIE te bestrijden !

  Wat verwacht u van een Drugsveroordeelde president, mr Kevin ??????

  MORO PAARSE E DORO, VOER ONMIDDELLIJK EEN EFFECTIEVE SCREENINGSWET IN OM BOEVEN EN DRUGSHANDELAREN VAN DE MACHT AF TE HOUDEN !!!

  PS : Bel Bureau Staatsschuld om te begrijpen hoe GIGANTISCH de Paarse Financiele RAMP is !!!


  Maak melding
 52. @ Strafu

  Je kunt het gewoon niet laten (of je weet niet beter) om onzin uit te kramen.

  Geef mij eens een bronvermelding waar ik die namen kan vinden in welk “openbaar” strafdossier”?
  Het zou lekker handig zijn dat namen in een strafdossier openbaar wordengemaakt, met name voor de vervolging.
  Gelul dus.

  “De Surinaamse ambtenaren staan vaak met naam en toenaam genoemd in deze dossiers ! ” – je fantasie is enorm. Je gelooft het zelf niet eens (staan vaak) en probeert mij te overtuigen? Onzin dus.

  Bouterse is bij verstek veroordeeld in NL op basis van een getuigen verklarng die aan alle kanten rammelt. Hiermee geef ik niet aan dat hij onschuldig is maar wel dat die veroordeling niet als doel heeft om een drugsdealer te willen opsluiten.

  Dan nog de vraag aan jou: Waarom wordt de anti corruptie wet nu wel in behandeling genomen en niet onder Venetiaan?

  Daarnaast roep je maar wat over Bureau Staatschuld. Wat is de schuld per inwoner in Sranan? en vergelijk die eens met de schuld per inwoner van bijvorbeeld NL.

  Je wilt jezelf gewoon populair maken, en je denkt ook nog eens dat je dat bent, door alleen maar onzin te roepen. Totaal niet onderbouwd, van geen kant.


  Maak melding
 53. robg@

  en die vliegtuigen en patrouille schepen en noch een paar miljard wil sur ook hebben ,dan zullen ze toch het een en ander moeten doen geld in een bodemloze put gooien doen ze zelf wel


  Maak melding
 54. @Kevin, u bent ineens rechter geworden die het drugsstrafdossier van DDB wel kent ??? U beoordeelt getuigenverklaringen buiten de rechtszaal, de Hoge Raad in Nederland heeft het vonnis van Opa D ONHERROEPELIJK verklaard ! Inhoudelijk gebabbel helpt niet meer !
  (Interpol loert Opa D !)

  De gegevens uit de strafdossiers in Nederland kan ik niet openbaren, helaas ! Sranan krijgt deze gegevens WEL doorgespeeld om de dealers te vervolgen ! Helaas is dat NIET het beleid van deze Paarse machthebbers !
  Daarom wil men ook de door Europa opgelegde straffen ook niet overnemen !

  Met een veroordeelde drugshandelaar als president, verwacht ik geen wijziging in de situatie !

  U heeft het over de staatsschuld van ANDERE LANDEN, deze hebben in tegenstelling tot Sranan, GROTE BESTENDIGE JAARLIJKSE INKOMSTEN, Sranan heeft op dit moment ZEER WEINIG tot NIETS !
  De productie ligt door het Paarse wanbeleid STIL, ER KOMT GEEN VALUTA BINNEN !

  PS : U spreekt onwaarheden, ik pretendeer niets, ben voorstander van de Sranan Rechtsstaat en ijver voor berechting van ALLE Sranan misdadigers, inclusief de Massamoordenaars !
  De Sranan bevolking pinaart, en daar moet verandering in komen !
  Stop de Leenzieke Paarse sukkels, Stop de ongedekte Paarse gelddrukkers, Stop de sabotage van OM en Rechters door de Paarse clan !!

  PS : De gegevens van criminelen in overheidsdienst worden doorgespeeld aan Surinaamse counterparts, echter bepaalde onderzoeken worden door de Paarse top niet toegestaan ! (zie 8 dec moorden, moord op inspecteur Gooding, moord op beveiligers R Brunswijk, moorden te Moiwana, verdwenen helikopter, moord op Briellle, brute moord op Indiaanse vrijheidsstrijders, GEEN onderzoek naar STAATSGEVAARLIJKE MISDADEN Dino in Sranan etc etc !)


  Maak melding
 55. slimmerik en bijdehandje Kevin, Ray heeft hier al een paar keer bekend gemaakt dat zij van het vrouwelijke geslacht is en dan kan ik jou wel proberen aan het verstand te brengen dat die niet in het bezit zijn van een slurfje, of jij moet het weer beter weten


  Maak melding
 56. @ Strafu,

  Hou nou eens een keer op met dat feiten gedraai en dom gelul zonder enige hou vast! Je zegt dingen die anderen gezegd zouden hebben wat niet eens klopt, je verzint het terplekke, fantast.

  Waar staat dat ik “het drugsstrafdossier van DDB wel kent ??? En getuigenverklaringen beoordeel buiten de rechtszaal? U roept maar wat, wederom.

  U beweert dat de namen bekend zijn en vervolgens zegt u: ” De gegevens uit de strafdossiers in Nederland kan ik niet openbaren, helaas ! Sranan krijgt deze gegevens WEL doorgespeeld om de dealers te vervolgen ! Helaas is dat NIET het beleid van deze Paarse machthebbers !
  Daarom wil men ook de door Europa opgelegde straffen ook niet overnemen ! – Wat een onzin!.

  Dan begint u een betoog over wel of geen inkomsten? waar haalt u die onzin die u schrijft vandaan? om eens met feitelijkheden en geen duimzuigerij.

  U heeft een probleem met deze regering en draagt alles bij om deze regering en dus ook Suriname maar in discrediet te brengen. Dat is gewoon zielig en ziek.
  Dat heeft niks te maken met werkelijkheid maar met waanideeen in je hoofd.
  Over 3 jaar mogen we weer stemmen. Dan zien we wel hoe en wat. Dan kun je op jouw partij gaan stemmen.
  Wat je nu doet is op een hele domme manier stemmingmakerij bedrijven.


  Maak melding
 57. Kevin ik herhaal nog maar even je reactie op Ray van maandag 12 juni 2017 om 17.05

  “Wat ben jij toch een zielig ventje, zeker een te klein slurfje waardoor je zo afgeeft”

  Weet je nu al niet meer wat je post, begrijpelijk als je elke dag het nodig vind een stuk of 20 reacties te plaatsen, verder niet veel zinnigs te doen zeker, en dat vindt een ander een zielig ventje


  Maak melding
 58. @Kevin. Paarse prediker, het land is FAILLIET ! Dit is geen stemmingmakerij, doch een feit !

  Persoonlijk kan ik geen namen aan instanties doorgeven uit mij bekende strafdossiers, is dat zo moeilijk te begrijpen ???
  De Nederlandse politie geeft wel info aan de collega’s en aan justitie in Sranan, die echter op muren stuiten en verboden opgelegd krijgen om zaken uit te zoeken en voor te leggen aan de rechter !

  De samenwerking van Sranan met Europese landen is halfslachtig. Daarom vindt om politieke redenen geen strafovername plaats ! Deze regering onder leiding van een drugsveroordeelde, zal dit uiteraard tegen houden !

  Ik breng niemand in diskrediet de FEITEN in Suriname spreken voor zich ! Geen enkel land in de wereld heeft een veroordeelde drugscrimineel als president, ik kan daar niets aan veranderen !
  Dat feit kan ik ook niet wijzigen ! Door het corrupte en wanbeleid van deze machthebbers blijft het Volk lijden en pinaren !

  Inflatie is MEER DAN 70% !!! Er is negatieve economische groei ! Exporten staan stil !
  Blijft u als Paarse zendeling deze feiten maar ontkennen !
  U hallucineert en beschuldigt steeds personen die u op FEITEN in Sranan wijzen !

  Ik heb geen problemen met deze machthebbers, zij moeten gewoon WEG, OPDONDEREN ! Zij hebben ons Land zwaar FAILLIET gemaakt !

  U bent gewoon een slapende paarse slaaf !


  Maak melding
 59. Mundo@
  De Nederlandse economie draait op drugs handel, jij mankeerde echt wat aan boven kamer, jij bent echt wereld vreemd, er is een klein gebied in Nederland genaamt westland, een tuinbouw streek met een omzet van dertig miljard, hoe groot is dat in Suriname, seurpiet, even nadenken voor je wat schrijft, ga google idioot, en kijk hoe de economie van Nederland in elkaar steekt


  Maak melding
 60. Surinamers@
  Ga rozen chrisanten telen en exporteren naar alle windstreken dan kan euro, ’s en dollars verdienen, jullie hebben daar het ideale klimaat voor omzetten zien bovenstaande posting, dat zijn reëele cijfers, mouwen op stopen en gaan met die banaan, het geld ligt op straat maar je moet wel bukken en je hersens gebruiken


  Maak melding
 61. @ Johan,

  Waar staat dat? Jij neemt iets aan en denkt het te weten.
  Er staat nergens: @Ray: “Wat ben jij toch een zielig ventje, zeker een te klein slurfje waardoor je zo afgeeft”

  Zoals zo vaak denk jij het allemaal te weten.


  Maak melding
 62. @ Strafu

  Mi gado…kom dan met feiten? Je lult.

  “Ik breng niemand in diskrediet de FEITEN in Suriname spreken voor zich ! Kom op dan? Waar zijn jouw feiten? Je roept maar je weet niks. Alleen wat je van een ander hoort en leest. Een papagaai die na schreeuwt wat een ander schreeuwt. Zielig

  En alles wat jij kunt zeggen is de feiten spreken voor zich…ik daag je uit kom op met die feiten..!! Kom op met die statestieken

  Quote:
  “De Nederlandse politie geeft wel info aan de collega’s en aan justitie in Sranan, die echter op muren stuiten en verboden opgelegd krijgen om zaken uit te zoeken en voor te leggen aan de rechter ! ”

  Kom op met die verboden dan. Welk justitieel medewerker of afdeling krijgt een verbod?

  Quote:
  “De samenwerking van Sranan met Europese landen is halfslachtig. Daarom vindt om politieke redenen geen strafovername plaats !” –

  Vertel en kom met voorbeelden. Om politieke redenen?
  De grondwet verbiedt de uitlevering van Surinamers aan het buitenland. Tevens: Verdachte vreemdelingen die in de doodstraf kunnen krijgen in een land dat om uitlevering vraagt, mogen niet worden uitgeleverd. Dat zijn geen politieke redenen dat is de wet toepassen.
  Check daarnaast vene wie en hoeveel criminelen wel zijn uitgeleverd aan bijvoorbeeld NL.
  Je zult er achter komen dat je zomaar wat roept.

  Quote:
  “Geen enkel land in de wereld heeft een veroordeelde drugscrimineel als president, ik kan daar niets aan veranderen !

  – Wat een domme zin. Punt 1: Bouta & Zn is niet veroordeeld in Su, maar bij verstek in NL. Overige presidenten zijn vaak na hun ambstermijn alsnog vervolgd voor diverse criminele activiteiten. Maar door hun immuniteit kan/kon dat niet tijdens hun zittingsschap.
  Punt 2: Waarom is er een Internationaal Rechtshof in Den Haag en wie zijn daar allemaal veroordeeld, al dan niet bij verstek? Wederom dom populistisch geroep.

  Quote:
  “Inflatie is MEER DAN 70% !!! Er is negatieve economische groei ! Exporten staan stil !
  Blijft u als Paarse zendeling deze feiten maar ontkennen !” –

  Heb je me ooit iets horen ontkennen hierin, behalve dan dat de exporten in zijn geheel niet stil staan maar zijn verminderd. Laat me lezen wanneer ik iets anders heb beweerd. Zelfs dat zou je nog niet eens kunnen want het is wederom dom gelul.

  Quote:
  “Ik heb geen problemen met deze machthebbers, zij moeten gewoon WEG, OPDONDEREN ! Zij hebben ons Land zwaar FAILLIET gemaakt ! –

  Je hebt er geen problemen mee? Je lult zelfs jezelf tegen.

  Waarvan akte


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES