Kickbokser Murthel Groenhart aangevallen in de ring

15
Kickbokser Murthel Groenhart aangevallen in de ring

Afgelopen weekend nam de Surinaams-Nederlandse kickbokser Murthel Groenhart deel aan het kickboksevent Glory 42 in Parijs. Zijn gevecht tegen de Armeense Belg Harut Grigorian kende een merkwaardige slot. Tegenstander Grigorian liep ineens weg zonder zijn dekking hoog te houden, waarna de in Suriname geboren Groenhart een onverwachtse rechtse uitdeelde. Daarmee ging Grigorian knock-out en werd Groenhart direct in de ring aangevallen door omstanders.

Groenhart won door deze KO omdat de bel niet had geklonken en de ronde nog lang niet voorbij was. Ook had de scheidsrechter niet ingegrepen en was het dus een controversiƫle, maar legitieme stoot volgens de regels van de sport. Maar dat vonden fans van Grigorian niet. Ze stormden de ring in en vielen Groenhart aan waarna chaos ontstond.

Bekijk de beelden hier:
https://www.youtube.com/watch?v=BMEBP9gTipk

Murthel Groenhart spreekt na GLORY 42 in Parijs over zijn winst op Harut Grigorian, de chaos na het gevecht in de ring en zijn toekomst:


15 REACTIES

 1. Ongelooflijk ! In Nederland is een Surinamer van Hindoestaanse afkomst geridderd omdat hij zoveel voor de armen in Suriname doet. Er wordt geen een woord aan deze man besteed maar wel aan iemand die blijkbaar alleen trots is op Suriname om te laten zien dat hij zwart is. Die Surinamers moeten ook eens hun grote mond gaan dichthouden over racisme en discriminatie want het zijn de meest ordinaire racisten die ik ken.


  Maak melding

 2. @humprey

  Hoe egocentrischer je mentaliteit, hoe meer je leeft in verlangens en frustratie. Door die neiging tot demonisering en vijand-waan valt elke vorm van respect weg in deze gestoorde toestand.


  Maak melding

 3. Humprey je hebt 100% groot gelijk. Het volk pienaart en wat doen die Creolen ? Ze laten het land in de steek en willen niet helpen bij de opbouw. Waarom zouden zij ook ? Het leven bestaat voor hen alleen uit eten, drinken, dansen en niks meer. No niks fout. Dankzij de Aziaten hebben Surinamers nog te eten en daar ben ik zo dankbaar voor.


  Maak melding

 4. @ Kevin,

  Je bent inderdaad zielig als je je brood moet verdienen met het in elkaar rammen van een ander. Verbieden deze “sport”. Ga gewoon werk doen.


  Maak melding

 5. Niet alleen Surinamers zijn in veel voorkomende gevallen racistisch, maar de meeste buitenlandse volken. Ik ben verkoper op de Nederlandse rommelmarkten met kwaliteitsgoederen. Dit omdat ik een groot familie heb die gebrek lijden in Suriname en met de verkregen inkomsten de enige manier is voor mij waarop ik ze kan sponsoren. Verder ben ik werkloos. En de buitenlanders hier o.a. Surinamers, Antillianen, Turken, Marokkanen trekken bij het passeren van mijn kraam hun neus voor mij op en lopen mij straal voorbij zonder een blik te slaan op mijn spullen. Maar ze kopen wel massaal shitzooi en vaak kapotte spullen bij mijn blanke buren, en lachen koket en slijmen als de tierelier met ze. Ik heb niemand iets misdaan. Zij die in Nederland wonen, kom maar een keer bij mij kijken en zie zelf dat ik geen kapotte goederen en rotzooi verkoop. Dus niet alleen Surinamers.


  Maak melding

 6. FBI

  Ik proef die jalouse in je! Is het omdat je ozo graag ook tot een topsporter wil behoren? Je hebt de ballen niet voor om in de ring te gaan staan. Hij verdient z’n geld tenminste eerlijk.


  Maak melding

 7. @Shama
  Zolang de Hindoestanen en Chinezen de mondjes van de anderen voeden, met name de zwarten, zou ik de huichelachtige mentaliteit maar voor lief nemen. Neen, jullie zwarten zijn echte helden. Ja toch ?


  Maak melding

 8. Als Murthel Groenhart vindt dat hij onterecht door leden van Harut Grigorian is aangevallen in de ring, moet hij een proces-verbaal laten opmaken bij de politie tegen de organisatie, GLORY 42 tegen de personen die hem in de ring zijn komen aanvallen, in Parijs.

  Zij hebben hem niet de bescherming en veiligheid geboden die er wel moet zijn, dat dit niet kan en mag plaats vinden tijdens het gevecht op de plaats.

  Triest!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. Tsja, een blanke kan het moeilijk verteren te verliezen van een niet-blanke. Let maar op als Zimbabwe straks de wereldbeker Hockey wint, hoe die blanken gaan trampolinen (hoog en laag springen) uit jaloezie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.