zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameOppositie Suriname op zoek naar nieuwe pressiewegen

Oppositie Suriname op zoek naar nieuwe pressiewegen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 jun – De oppositie in en buiten het parlement is op zoek naar nieuwe wegen om druk uit te oefenen op de regering. De straatprotesten lijken even naar de achtergrond te verdwijnen. Volgens de Ware Tijd kiest de vakbeweging voor lezingen en informatieavonden om burgers kritisch te onderrichten over maatschappelijke en actuele onderwerpen. Het doel blijft hetzelfde: ombuiging van het beleid van de regering Bouterse. In politieke kringen krijgt het parlement een extra belangrijke rol.

In het parlement zal zodanig oppositie worden gevoerd dat de regering wordt gedwongen tot de gewenste ombuiging. Dat het al een beetje die richting op gaat, wordt toegeschreven aan de druk van het straatprotest. Ook de recente massabijeenkomst heeft bijgedragen. Volgens de oppositiepartijen is het dankzij hun massabijeenkomst dat de regering ‘haast’ maakte met het toegeven aan de eis van actievoerende groepen.

Deze groepen, waaronder leerkrachten, hadden maandenlang onderhandeld en geprotesteerd zonder effect. Vakbondsleider Robby Naarendorp zegt dat de straatprotesten niet van de baan zijn. De lezingen moeten voldoende kennis bijbrengen om mensen bewuster van wat zij eisen als ze weer de straat opgaan. “Wat we nu doen, is slechts één van de actiemodellen. We willen de mensen duidelijk maken waar het om gaat.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

30 REACTIES
 1. Een beweging vanuit de grass-root level wat de oppositionele partijen samen met de burger initiatief groeperingen beogen zal eerder een kans van slagen hebben om een opportunistische partij als de NDP te verslaan, dan adhoc acties. Wil je aan natie vorming werken dan moet je bovengestelde doelen kunnen stellen. Bewustwording is de clue, een beetje laat maar het besef is nu eenmaal daar. Nu een gedegen plan van aanpak maken en implementeren.


  Maak melding
 2. Deze nieuwe strategie is gedoemd om te mislukken. De oppositie en de vakbeweging zullen de mensen het ware verhaal over de economische crisis niet te vertellen. Dit ware verhaal is complex en taai maar geeft de mensen ook inzichten in de werking van economische processen. De ¨economen¨ die opgeleid zijn binnen de VHP en de NPS zullen natuurlijk een ander verhaal vertellen. Het enige dat waarmee zij de mensen kunnen meekrijgen is eten, drinken en feesten. Zelfs het gebruik maken van oneliners en soundbites zal geen effect hebben. Mensen zijn wijs genoeg omdat zij in het verleden behoorlijk hard gebeten zijn door VHP en NPS. De luie vakbeweging zal alleen de luie ambtenaren meekrijgen in de acties. Deze groep profiteurs wil steeds meer en meer geld van de overheid terwijl deze opvreters van s’landsgelden nog meer inhaliger willen worden.


  Maak melding
 3. Alle oppositie politieke partijen, vakbonden, stichtingen, geloofsovertuigingsinstellingen, alle werkgevers, beroepen, scholen, studenten, enz moeten intern hun mensen informatie verstrekken wat er allemaal gaande is in het land en hen inzicht geven om gemotiveerd achter grotere groepen zoals oppositiepartijen, vakbonden, werkgeversorganisaties, enz.

  ddb en gang zullen een beleid moeten gaan uitvoeren dat erop gericht is dat er geen verdere verval komt in het land en de bevolking. De armoede moet afnemen, werkgelegenheid tot stand komt, productie tot stand komt, export, de criminaliteit afneemt, rust en orde in het land komt , er geld verdient gaat worden voor het land en de schulden kunnen worden afgelost.

  Alle Surinamers moeten de oppositiepartijen ondersteunen en zich aansluiten.

  Er moet verandering komen.

  Weg met ddb en gangsters. Deze criminelen zijn daar voor hun enige eigen belang, zelf verrijking, niet in de gevangenis terecht komen, grote schulden maken voor de Surinamers, armoede, enz.

  Surinamers stoppen jullie dit. Weg met ddb en gangsters.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 4. We willen de paars domme mensen duidelijk maken waar het om gaat.

  Triest maar waar, deze generatie oerdomme paarse aanhangers kan men voorlopig niets meer duidelijk maken. Het enige wat men niet ndper’ s duidelijk kan maken is om geen enkele ndper, wie het ook zij om met ze te praten of te bemoeien over hun politieke keuze en het gevolg wat zij land en volk hebben aangebracht door op paarse duivelse criminelen te stemmen. Oma houdt haar kleinkinderen dagelijks voor ogen wat en wie een ndper is. Ze zijn de domste mensen onder het volk en hangen dwaas het paarse onrecht en de misdaad aan. Ze zijn de oorzaak van de paarse misdaadvloek die steeds maar groter wordt en om zich heen grijpt. Bemoei, vertrouw, geloof, lach niet, werk niet mee samen met hen aan de opbouw van hun paarse misdaadstaat, ga ook niet meer in hun buurt, neef of vriend of wat, ga niet met hen om, loop een grote boog om deze paarse bezeten domme dwazen heen. Zorg alleen goed voor jullie zelf, denk goed na wat je zegt en gaat doen, want jullie alleen zijn belangrijk, ndper’s en hun misleider niet. Studeer zo hard als je kan en houdt de paarse leugen pers en het amnestie onrecht ver van jullie zijde, want voor je het weet raak je besmet met het paarse misdadige ndp kwade duivelse virus. Houden jullie altijd waarheid en gerechtigheid voor ogen, nooit van jullie leven de leugen en het onrecht ndp- ddb-roverheid en alles wat de ndp is. Want alle ndper’s zijn misdadig vervloekt.


  Maak melding
 5. -Het enige waaraan ik mij stoor is het feit dat Hoefdraad WEER geld heeft geleend, maar kan niet komen vertellen wat ermee gaat gebeuren. TRANPARANTIE is zoek.

  Sommigen van die leningen worden nu NIET betaald, maar worden verschoven. Uit berekeningen is naar voren gekomen dat voorlopig tot 2026 alle schulden terug betaald zullen worden “Tenzij”.

  Deze waardeloze figuren zoals Bouterse en co mogen inderdaad naar huis gaan, omdat zij het land kapot maken.
  3x is scheepsrecht.

  Oppositie of wie dan ook mogen mij part alles eraan gaan doen om deze regering ten val te brengen.
  Er zal NOOIT een toekomst zijn onder Bouterse.


  Maak melding
 6. @ROBG; economie is bij nader inzien niet alleen een kwestie van 1 plus 1, maar de weg van 1 plus 1. Doelrationeel denken oftewel Doel-Object, dan moet je ook aan de randvoorwaarden voldoen. Dat wil zeggen competente professionals die van wanten weten. NDP heeft in haar bestaan blijk gegeven dat zij niet over die deskundigen beschikken dan als kader kan vormen. Een stabiele oppositie partij moet ongeacht ras, kleur, en politieke kleur serieus moeten nemen. Ik ben een voorstander van kadervorming en deskundigen in het parlement dan een die struikelt op articulatie!


  Maak melding
 7. De paarsen analyseren the oppositie goed en effectief.

  De anti maatregelen van de regering kan de oppositie niet opheffen. Juridisch niet en feitelijk niet. De besluiten van de president zoals de conditie vam het gras van he plein om de demonstratie aldaar af tewijzen had getoest moeten worden op de grondwet. Is dat besluit constitioneel of niet. Het had gechallenged moeten worden.

  De regering doet wat het wil. Behalve als er massa is.Dan doet het van alles om dat tegen te houden.


  Maak melding
 8. Mokro, jij gaat uit van heel simpele veronderstellingen die ook op een simpele manier lek geschoten worden. Ik wil niet opscheppen maar de NDP is de enige politieke partij waarin alle bevolkingsgroepen in het land op een evenredige wijze in de partij vertegenwoordigd zijn. Daarnaast heeft de partij een gigantisch kader aan goed opgeleide mensen die hun bijdrage op een breed vlak leveren aan de Surinaamse samenleving. Het kader is zeer ruim vertegenwoordigd in de NDP. Dat het economisch nu op dit moment niet meezit heeft met externe factoren te maken. Daarnaast had de regering eerder moeten anticiperen op de veranderende omstandigheden. Maar de ervaring leert dat zelfs de grootste economieën in de wereld en een gigantisch leger aan deskundigen toch niet in staat zijn om een crises te voorkomen. Neem maar Nederland. Hoe hard wordt er niet bezuinigd door de overheid. Dit ondanks het feit dat er een economische groei is waar te nemen dankzij de financiële injecties van de Europese centrale Bank. dus jou commentaar om de NDP de schuld te geven slaat nergens op. Ik kijk maar naar de hoogontwikkelde landen die met economische crisissen werden geconfronteerd. Als de VHP en NPS zo deskundig waren en zoveel deskundigheid in huis hebben lijkt het me zeer waarschijnlijk dat hun deskundig kader door de rijke landen westerse landen massaal IS weggekaapt. Maar niets is minder waar. Mokro, keep dreaming.


  Maak melding
 9. Alles wat gestolen is moeten we terug eisen dat wil het volk horen als jullie willen overnemen .want niemand wil 40 tot 50 jaren lang pinaren in dit land .en we eisen goed onderwijs en gezondheidzorg .


  Maak melding
 10. @Robje-de-leerling-propagandist-van-Opa D : De NDP is volgens u als enige partij etnisch gemengd, het is toevallig ook de ENIGE PARTIJ DIE SRANAN FAILLIET HEEFT GEMAAKT !

  Staatsschuld is door de massale Ongeldige Gelddrukkerij van Opa D en door zijn Leningziekte tbv niet-productieve doelen, GIGANTISCH !

  Inflatie meer dan 70 % !!!

  Munt, de SRD, is zwaar gedevalueerd !

  Prijzen rijzen de pan uit !

  Robje G en Opa D, opdonderen met jullie etnisch gemengde Bende !!!!!

  PS : Productie is NIHIL !
  Valuta komt niet binnen !
  Basiszorg is failliet !!!!!


  Maak melding
 11. De mensen kennen de ware aard van de economische crisis RobG…wat ze niet snappen is waarom het hun,het grote deel van de bevolking treft en een groep binnen die zelfde samenleving leeft en baadt zich in luxe.Dat econoom RobG snappen de mensen niet..misschien kan jij ze dat bijbrengen.En hun verstand verlichten….


  Maak melding
 12. @RobG
  “daarnaast heeft de partij een gigantisch kader aan goed opgeleid mensen”

  Vandaar natuurlijk dat het zo’n zooitje is op alle fronten, en maar lekker de oorzaak leggen bij externe factoren, man man man, je bent echt knettergek


  Maak melding
 13. Beginnen jullie zo snel mogelijk het kiesstelsel aan te passen.
  De ABOP vindt het huidig kiesstelsel prima!!!!

  ONE MAN ONE VOTE!!!


  Maak melding
 14. @ROBG: de anderen hebben het gedaan! Standaard antwoord van NDP-sympathisanten en NDP-ers die nu de dienst uitmaken. Een beetje dom hé, vind je niet !
  Daarnaast kun je niet altijd één van de sterkste economieën van Europa met een land als Suriname vergelijken, toch? In Nederland weten ze heus wel wat en hoe het land uit economische crises te halen. NDP- heeft juist het predikaat om het land in economische malaise te dompelen. Dat is hun keurmerk…dit weet de gewone man op straat ook al.


  Maak melding
 15. @RobG, economen worden niet opgeleid door een politieke partij……maar zij hebben hun opleiding genoten op de universiteit……..je lult dus gewoon weer met je domme bejaarde smoel!!!


  Maak melding
 16. De surinamers begrijpen alles,ze weten dat bouta de vooruitgang van ons land stagneert,ze weten alles over de beide coups,Dec moorden 1982,moiwana slachtingen,etc…etc…maar of ze willen meehelpen om ons land te bevrijden van bouta…dat is dan teveel gevraagd van ze. De surinamers geloven namelijk in bovennatuurlijke krachten die hun gaat komen bevrijden,Zelfs willen ze bevrijd worden van bouta zonder dat ze wat hoeven te doen.Ze geloven in wonderen.Gelukkig hebben we Hofwijks nog die laat weten dat niks goed is met Suriname.Hij is symbool van een patriot zijn, Hij doet tenminste wat voor het land,de rest wacht onbeschaamd wat het land voor hun kan doen!


  Maak melding
 17. Prachtig dit. Nu eist de Oppositie ook nog alle lof op dat er door hun manifestatie haast wordt gemaakt door de regering……………….


  Maak melding
 18. @Robje-G-de-nep-propagandist zegt : “de partij een gigantisch kader aan goed opgeleide mensen “,

  jaja en deze knappe Paarse koppen zijn allemaal ondergeschikt aan de ulo-leerling DDB ! Zij hebben onder die domme leiding, voor MEER DAN DRIE MILJARD SRD-bankbiljetten gedrukt en Ons Land zwaar FAILLIET gemaakt !

  Alle partijen hebben goed opgeleide mensen, de corruptie en het WANBELEID van Paars hebben Sranan, helaas, tot een bedelland gemaakt !

  Grootste staatsschuld ooit, door Paarse rekenkunde, 1 + 1 = 5 !!!!

  Geen enkele begroting in het land is reeel !!!

  Paarse Inflatie, meer dan 70 % !!!!

  Paarse knappe koppen OPDONDEREN , HEF het falende

  Oude Mannetjes Tehuis, het Kabinet van de president, OP !

  Installeer NU een Zakenkabinet met echte deskundigen

  voor herstel Rechtsstaat en verbetering Financien en

  Economie !!!

  PS : Robje-G-Paarse-babbelaar, EXPORT en PRODUCTIE zijn NIHIL !!!!! Valuta NO E DORO, DOMBO !!!!


  Maak melding
 19. @Kevin
  Gedraag je jongen,wij weten dat de paarse regering niet naar de oppositie of naar ons luisteren.
  Je hoeft ons niet te komen vertellen dat je baasje noooooit naar anderen dan zichzelf en de ocer gangers luistert ,zoveel weten wij wel,Wij proberen op een fatsoenlijke manier zodat we morgen niet gaan jammeren en niemand ook niet de paarsen ons komt vertellen dat wij het niet geprobeerd hebben.


  Maak melding
 20. Ray,

  Je hebt echt moeite met (begrijpend) lezen………
  En wat bedoel jij met WIJ? JIJ die in NL zit en de rest hier in SU. JIJ doet hier helemaal geen ene MOER.
  JIJ durft echt met droge ogen te vertellen dat WIJ het hebben geprobeerd? JIJ hebt nog nooit wat geprobeerd dan alleen maar meeliften op het succes van anderen.
  Het enige dat JIJ hier probeert is iedereen opjutten met je achterlijke gezwets.En dat noem JIJ fatsoenlijk? En maar roepen “I love SU”….charlatan


  Maak melding
 21. De meeste mislukte Surinamers in vooral Nederland,blijken in vele opzichten een regelrechte gevaar te vormen voor de ontwikkeling van Suriname. Terwijl zij totaal gedesoriënteerd zijn op het gebied van de Surinaamse werkelijkheid in sociaaleconomisch, cultureel-educatief opzicht, denken zij de les te kunnen voorlezen aan de categorie Surinamers die hier zijn gebleven en niet vervreemd zijn van de Surinaamse werkelijkheid. Volgt u maar de reacties/posts op Facebook en dan zult u opmerken dat de hierboven genoemde groep Surinamers in Nederland op basis van absurde informaties gebeurtenissen in Suriname benadert. In werkelijkheid zijn deze Surinamers in vele gevallen dienaars van het neokolonialisme (meer van de mind). (bron: Starnieuws)

  Waarvan akte


  Maak melding
 22. Heren/Dames,
  Blijf bij het onderwerp. Ga niet afdwalen.

  Oppositie Suriname op zoek naar nieuwe pressiewegen

  De straatprotesten lijken even naar de achtergrond te verdwijnen. Volgens de Ware Tijd kiest de vakbeweging voor lezingen en informatieavonden om burgers kritisch te onderrichten over maatschappelijke en actuele onderwerpen.

  Wat is jullie reactie op de bovenstaande tekst?
  Zijn wij dom ?


  Maak melding
 23. @Kevin u zegt : ” In werkelijkheid zijn deze Surinamers in

  vele gevallen dienaars van het neokolonialisme”, u heeft te

  weinig KENNIS !

  Uw leider Opa D heeft in overleg en in samenwerking met

  de Koloniale Hollanders (oa kolonel Valk van de MID) een

  staatgreep gepleegd tegen de wettige regering van Sranan !

  Democratie Vernietigd !

  En de Ndp-dombo-Kevin spreekt anderen aan met

  NEO-KOLONIALISTEN !!!!!!

  Hoe dom kan een paarse vogel wel niet zijn !!!!!

  PS : uw Opa D heeft Landverraad gepleegd en is domweg
  ANTI-SURINAAMS !!!!! Een Koloniale PION !!!!!

  Democratisch Sranan SA WINI ! WEG MET DE PAARSE CLAN VAN ONGEDEKTE BANKBILJETTENDRUKKERS !!


  Maak melding
 24. Allen,

  De hier boven aangegeven reacties geven precies aan waarom Suriname niet vooruit gaat. In plaats van een eenheid weer te worden zoals vroeger en Suriname weer opbouwen, kraken wij elkaar af en verwijten wij onderling van alles en nog wat.
  Wordt weer één volk, al woon je in Nederland of Suriname en Suriname zal dan vooruit gaan.

  Succes.


  Maak melding
 25. Sommige mensen hebben vreselijk veel moeite met (begrijpend) lezen.
  Maar weten precies wat er fout is in dit land………………………


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES