zondag, april 14, 2024
HomeFotoOntwikkeling diasporabeleid in Suriname

Ontwikkeling diasporabeleid in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, afgelopen week bij de opening van een workshop over de ontwikkeling van het diasporabeleid in Suriname. Het ministerie werkt ernaar toe om het diasporabeleid meer te richten op betrekking op Surinaams oorsprong en duurzame ontwikkeling.

Pollack-Beighle vindt dat voor het bereiken van een grote groep mensen een ‘road map’ nodig is. In dit kader werd er in maart de diaspora website www.diaspora.sr gelanceerd. De website zal ook in Miami en Frans- Guayana gelanceerd worden. Via de website kunnen Surinamers door middel van een enquête aangeven wat hun vaardigheden en interesses zijn.

opening
Fernandes Express
BODO Party

38 REACTIES
 1. Mijn vaardigheden zijn, liegen, bedriegen, mijn eigen belang boven alles stellen en elke avond met een volle buik naar bed toegaan en denken dat ik een roos ben als ik slaap.


  Maak melding
 2. Mijn vaardigheden zijn: enige eigen belang, zo lang ik leef nooit meer pleesident af te zijn, in geen enkele gevangenis waar ook in de wereld opgesloten te worden, mijn familie en inner circle moeten hun hele verdere leven en vele generaties daarna steenrijk zijn en blijven en het Volk moet hun hele leven en generaties daarna in heel grote armoede blijven leven.

  Toen ik geboren was, was ik Nederlander, Toen ik naar Nederland kwam was ik Nederlander, Ik heb gediend als sergeant in Nederland/NAVO oa, in Seedorf Duitsland en dat was mijn hoogste rang, zou nooit hoger komen. Toen ik naar Suriname kwam was ik Nederlander en ik zal altijd Nederlander blijven. Zij gaven mij het draaiboek van de staatsgreep, zij gaven mij meer dan 400 miljoen Nederlandse gulden uit de verdragsmiddelen, na 25 februari 1980, Zij hebben mij daar geplaatst en ik mocht doen wat ik wilde doen en dat heb ik ook gedaan.


  Maak melding
 3. Is dit nou een (diaspora)beleid?
  Je moet eerst je plannen klaarhebben en dan de mensen ervoor zoeken en niet omgekeerd.
  Wat voor plannen hebben ze dan?
  Is toevallig een van de vragen in de vragenlijst ook ‘hoeveeel geld heeft u om te investeren’?


  Maak melding
 4. Ach mens dit is een lulverhaal van jullie. Als de surineds de enquete hebben ingevuld wat dan. Begin ons die er wonen aan werk te helpen. En houden jullie op met het diasporabeleid zowel de coallitie als de oppositie.


  Maak melding
 5. Begin ons maar anders te behandelen en ons niet als melk koe te gebruiken.Begin maar die stomme barrières op te ruimen als het jullie menens is. Te beginnen met het zgn rij-toestemmingsbewijs.Ik weet niet welke idioot dit verzonnen heeft, maar ik durf te zeggen dat ik en andere diaspora beter rijden dan 95% van de Surinaamse weggebruikers . Je reinste geldklopperij!!!!!!!


  Maak melding
 6. Mijn grootste zorg en wens, niet meer bang hoeven te zijn voor criminaliteit en rovers want ik ben als diaspora beroofd omdat ik euro bij me had. Die KK rovers hadden al geld maar bleven nog slaan en steken voor de lol deng MPP. Ik ben niet de enigste. Wij diasporen zijn nu makkelijke dia prooi.

  Probeer iets aan jullie mentaliteit te doen zodat er keihard kan opgetreden worden tegen jullie rovers.


  Maak melding
 7. Minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, PRIMA!

  passant, jij bent ZOALS ALTIJD BLIJVEN STEKEN. Wat deze Minister doet is HOOPGEVEND en ZEER PRAGMATISCH. Je dient te ROEIEN met de RIEMEN die je hebt.

  SURINAME heeft Gode zij dank, NIMMER aan SLAVENHANDEL gedaan, maar INTEGENDEEL onder GELEDEN (met HOOFDLETTERS welteverstaan). Minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighl, uw AANPAK is derhalve REALISTISCH en tevens UITSTEKEND.

  SURINAMERS met MINDERWAARDIGHEIDSCOMPLEX, die zichzelf als SuriNed zien, moeten worden UITGESLOTEN, om een (ZOGENAAMDE) bijdrage te leveren. Met deze ‘GROEP’ of beter gezegd TROEP die naast hun ‘GOUDEN’ schoenen denken te lopen, KOMT het NOOIT meer GOED. Deze TROEP mag zo VER als maar KAN, WEGBLIJVEN, het LIEFST voor EEUWIG. SuriNed ben je als IETS in jou BOVENKAMER niet in de HAAK is.

  SURINAMER ben je, of je bent het NIET.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 8. Dat diasporabeleid heeft natuurlijk maar één doel, inkomsten verwerven voor Suriname. Men hoopt wellicht dat in het buitenland wonende ex-Surinamers in hun voormalige vaderland gaan investeren.
  Allemaal ijdele hoop. In Suriname investeren is onaantrekkelijk gezien de mentaliteit. Wat zou je daar voor bedrijf willen opzetten? Wat doe je met de Surinaamse dollars die je wellicht verdiend?

  Ex-Surinamers kijken naar wat er gebeurd in Suriname en zijn blij dat ze daar niet meer wonen. Als ze op bezoek gaan bij familie komen ze in aanraking met allerlei moeilijkheden en pesterijen. Over een aantal jaren dan zijn ze hun families vergeten of zijn ze dood en dan komen ze niet meer.
  Mensen die geld komen brengen die moet je in de watten leggen. Op Aruba begrijpen ze dat, in Suriname niet.

  Buiten Suriname geborenen uit Surinaamse ouders kennen Suriname meestal alleen van horen zeggen. Ze leven in Nederland of een ander buitenland en hebben daar alle mogelijkheden om wat van hun leven te maken.
  Hun kinderen zullen alleen nog weten dat hun voorouders uit Suriname kwamen en daarvoor uit Afrika, India, Indonesië of waar dan ook. Die landen spreken meer tot de verbeelding dan tussenstation Suriname. Suriname zal ze niet meer interesseren.

  De ex- Surinamers en de autochtone Nederlanders zullen Suriname steeds meer gaan vergeten, net zoals de rest van de wereld niet weet dat er een Suriname bestaat. Het is gewoon één van die Caribische landjes waar het wel altijd mooi weer is maar waar verder niet veel te beleven is en waar niets goed gaat.

  De Surinaamse bestuurders lijken niet in staat om het land tot welvaart te brengen. Iedere Surinamer die wat kan en een opleiding heeft zal weg willen en de weg naar Nederland is nog steeds vrij gemakkelijk. Eenmaal in Nederland ligt de wereld voor je open, dus Suriname, ach Suriname, na broko parnasie. Een herinnering, meer niet.

  Wat het eens was dat is het niet meer en wat het geworden is, daar denken we liever maar niet aan, daar in de diaspora.


  Maak melding
 9. Dit s een poging informatie te verzamelen over de diaspora. Ipv een website te maken met welke capaciteiten en behoeften men momenteel nodig heeft in Suriname en dat de diaspora daarop kan reageren, kot men met een formulier aan waarin je alles over jezelf moet prijs geven en God weet in wiens handen deze gegevens belanden en aan wie hij het door geeft. Niet aantrekkelijk dus.


  Maak melding
 10. In dit Diaspoorloos beleid gaat de lamme de blinde leiden!
  De interesse van de gemiddelde Surinaamse man:
  tjin meid,
  black label,
  directeur worden!

  ONE MAN ONE VOTE!!!
  zo snel mogelijk.


  Maak melding
 11. Hans van den Broek, of jij wel of niet tot de DIASPORA hoort weet Joost of mag je ZELF weten.

  Jij verlangt vanuit jou SUPERIORITEITSGEVOEL, noem het maar MINDERWAARDIGHEIDSCOMPLEX (geen MEERDERWAARDIGHEID) ALLES maar dan ook ALLES van de SURINAMERS alsof jij van de MAAN afkomt. Het is PURE AANSTELLERIJ, LEUGENACHTIGHEID, BEDRIEGERIJ, enzovoort, hetgeen jij mensen wenst duidelijk te maken.

  What about de RECENTE en GRUWELIJKE MOORDEN onlangs van twee MINDERJARIGE BLANKE meisjes van AMPER 14 jaar jong, GEPLEEGD door twee KENNELIJKE BLANKE jongens van eveneens 14 en 16 jaar jong. Had een SOORTGELIJKE situatie in Suriname plaatsgevonden dan hat Waterkant.net GEEN RUIMTE GENOEG om jou MINDERWAARDIGE LEUGENACHTIGE ROTZOOI te plaatsen.

  Als je een KEREL??? bent, breng een dergelijke MISDAAD dan OOK onder een VERGROOTGLAS en vertel de mensen als jezelf dat NIEMAND maar dan ook NIEMAND de komende TWINTIG tot DERTIG jaar Nederland moet bezoeken. Dan hebben we het NOG niet over jou EUROPESE Noorse IDOOL Anders Breivik de MASSAMOORDENAAR die DESONDANKS zelfs de GELEGENHEID krijgt z’n naam te veranderen in Fjotolf Hansen, net GEEN Hans van den Broek. Heb jij trouwens een REISADVIES voor SURINAMERS voor wat NOORWEGEN betreft? Daar hoor je SUKKELS als jou NOOIT over. Maar te MIEREN NEUKEN als het SURINAME betreft, ben je als de KIPPEN bij.

  Hans van den Broek, aangaande jou HOLLANDSE STOMMITEIT dat SURINAMERS mensen in de WATTEN moet leggen die WILLEN INVESTEREN is je REINSTE ONZIN en een ZIEKELIJKE KRONKEL in jou HERSENS. Waarom doe jij niet het OMGEKEERDE en LEG een ander die het moeilijk heeft in de WATTEN na DRIE-HONDERD jaar SLAVERNIJ en dus GROVE UITBUITING en niet te VERWAARLOZEN de EGOCENTRISCHE benadering als het gaat om de WERELDECONOMIE en dergelijke.

  Het zou in Holland HELEMAAL geen SLECHT IDEE zijn voor jou als SCHAAMTELOZE NIETSNUT om bijvoorbeeld een politieke partij in jou Koude Kikkerlandje zoals Groen Links te BEWEGEN om Uitkeringsgerechtigden te VERZOEKEN de mensen in ‘T GOOI in de WATTEN te LEGGEN.

  Hans van den Broek, jij hebt je EIGEN LEEFWERELD waar er KENNELIJK een BEROEP wordt gedaan op de ALLERARMSTEN in plaats van ANDERSOM.

  SURINAME heeft SURINAAMSE MENSEN vanuit de DIASPORA nodig om een BIJDRAGE aan HUN LAND SURINAME te LEVEREN in WELKE VORM dan OOK en niet ANDERSOM.

  Voor hetzelfde geld was de één die nu in SURINAME woont in Holland of de één die nu in Holland is, was nu woonachtig in SURINAME. Een ANDER of je LAND helpen, daar tellen GEEN CONDITIES. Het is MIN of MEER jou MENSELIJKE VERPLICHTING die men ZICHZELF oplegt. Volgens jou Hollandse BRIL, wil jij in PLAATS van te helpen in de WATTEN worden GELEGD. WIE ben JIJ? Als jij tot de DIASPORA behoort, is het ADVIES: BLIJF VER, maar dan ook HEEL VER van SURINAME weg met jou DESTRUCTIEVE inborst.

  Het DIASPORA-BELEID van Minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle INTERESSEERT het liefst STANDVASTIGE SURINAMERS voor haar BELEID en NIET de ZICHZELF noemende SuriNeds met hun PERSOONLIJKHEIDSSTOORNIS.

  SURINAMER ben je ten alle TIJDEN. SURINAMER ben je of je bent het NIET. Zo SIMPEL ligt het.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 12. Do the RIGHT thing@

  Jou soort mensen, heeft suriname naar grote hoogte gebracht, wees er trots op gefrustreerde kikker.
  Nederlandse land is stinkend rijk, kan je van het corrupte suriname niet zeggen toch,
  Sari Tori


  Maak melding
 13. Do the RIGHT thing@

  Over een minderwaardigheid complex gesproken hebben blanken geen last van, maar dat jij na meer dan 100 jaar er nog onder gebukt gaat na drie generaties hoe oud ben jij, zielig figuur


  Maak melding
 14. Haco, jij LEEST wat je wilt lezen. Of dacht jij als ik een Duitser of Braziliaan zou aanspreken op z’n GEDRAG of HOUDING dat ik alle Duitsers of alle Brazilianen bedoel.

  Jij dacht zeker dat ik mensen met een SUPERIORITEITSGEVOEL zou KWALIFICEREN als zijnde mensen met een MEERDERWAARDIGHEIDSCOMPLEX, nee SLAAFSE Haco, deze CATEGORIE valt onder de noemer MINDERWAARDIGHEIDSCOMPLEX.

  Als SURINAME daadwerkelijk EEN STRAFZAAK tegen jou SLAVENMEESTERS onderneemt en OPEIST wat men allemaal BUITGEMAAKT heeft vanuit de SLAVERNIJ met name, dan zul je zien wie ECHT RIJK is.

  Als jij Haco het huis van je BUURMAN ook LEEG PLUNDERT terwijl hij bijvoorbeeld op vakantie is, mag je vanuit jou CRIMINELE INBORST daarna ook roepen ‘Ik BEN RIJKER dan m’n BUURMAN. Niet ONLOGISCH, het is domweg “een OPEN deur INTRAPPEN”. Hopelijk ONTWAAKT deze METAFOOR jou uit je ZIEKELIJKE DROOM.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 15. Lees de postings van Do The Right Thing en je begrijpt waarom goed opgeleide Surineds en Nederlanders Suriname mijden als de l
  Pest en hun toekomst elders zoeken.

  De mentaliteit van 80 procent van de Surinamers is te ziek voor woorden. EIGEN BELANG EERST. I love Su….laat me niet lachen. Surinamers zijn als de dood voor de opleiding en ambitie van de Surineds. De laat masi waaien mentaliteit is al 45 jaar de doodsteek voor Suriname. En na 4 generaties nog blijven hangen in dat slavernij verleden heeft Suriname ook nog geen steek verder ge racht.


  Maak melding
 16. Beste Do the RIGHT thing!: Wat ben je weer opgewonden. Nog steeds tiende generatie slavernij slachtoffer?
  In Suriname is geen 300 jaar Nederlandse slavernij geweest, Nederland heeft Suriname ongeveer 200 jaar in bezit gehad toen de slavernij werd afgeschaft. Voor die tijd was het van de Engelsen.

  Je hebt het weer over wat Nederland heeft buitgemaakt in de slavernijperiode (en daarna?). Nog nooit heeft iemand kunnen vertellen wat ze dan wel buitgemaakt hebben. Weet jij het? Vertel het mij!
  In werkelijkheid is de WIC, de eigenaar van Suriname er aan failliet gegaan en daarna heeft het Nederland alleen maar geld gekost.
  Dat alle Surinamers, op een paar na, jouw leiders, nu in armoede leven bewijst het, aan Suriname is niets te verdienen en daarom komt niemand terug uit de diaspora om te investeren. Weggegooid geld.

  In de diaspora leven verschillende groepen. De Hindoestanen, koelies voor de “echte” Surinamer, mogen niet meedoen in Suriname. Het zijn in het algemeen intelligente en ambitieuze mensen die zich in Nederland of elders heel goed weten te redden. Zij kijken naar India en naar de rest van de wereld. De baas van Microsoft is een Indiër van afkomst.
  Suriname is voltooit verleden tijd voor hen. Zij die zich als de echte Surinamers beschouwen mogen voor hen er mee doen wat ze willen.

  Javanen, Japanesie zoals ze genoemd worden, worden in Suriname ook niet serieus genomen. In Nederland ontdekken ze dat er een Indocultuur is, waar zij zich bij thuis voelen. Indonesië is een groot en machtig land. Suriname? Haha.

  Alleen de Afro-Surinamers in Nederland zullen zich waarschijnlijk nog betrokken voelen bij Suriname. Een deel heeft het hier gemaakt.
  Wat moeten zij, als gestudeerd iemand met een bedrijf of een goede baan, in Suriname, om daar gekoeioneerd te worden door lieden die nog niet half zo slim zijn als zij zelf, en die alleen maar denken dat ze wat kunnen? Die peinzen er niet over om terug te komen.
  Een ander deel heeft het niet gemaakt. Die leven van een uitkering die ze herstelbetaling noemen omdat ze zich schamen. Als Suriname ze een uitkering geeft van SRD 10.000 in de maand en een huis dan komen ze misschien terug. Anders kost het ze te veel aan inkomen.

  Pech gehad, Do the RIGHT thing!, er komt niemand terug naar Suriname, ze gaan alleen maar weg. Dat wil zeggen, de mensen waar Suriname wat aan heeft. Ook die willen niet afhankelijk zijn van onbenullen die toevallig van de juiste partij en de juiste afkomst zijn.

  Mensen die geld komen brengen moet je in de watten leggen. Ze bezorgen jou je inkomen en jij bent hun gastheer. Waar ik het over heb dat zijn bezoekers en toeristen. Als die geen waar voor hun geld krijgen en vervelend behandeld worden dan komen ze niet. Zo aantrekkelijk is Suriname, voornamelijk een tropisch moeras, nu ook weer niet.
  Investeerders die een bedrijf willen beginnen moet je helemaal goed behandelen. Maar goed, die zijn er niet dus dat is alleen maar theorie.

  Jouw reacties maken mij duidelijk dat heel wat Surinamers een heel groot mentaliteitsprobleem hebben en dat het nog heel lang gaat duren voor het wat wordt. If ever!

  De wereld heeft Suriname niet nodig vriend, Suriname heeft de wereld nodig. Daar zou men eens wat meer aan moeten denken..

  En dan die in Nederland vermoorde meisjes. De ene is door een Nederlandse jongen vermoord, dat klopt, de andere waarschijnlijk door een Marokkaan, maar dat mogen we nog niet weten.


  Maak melding
 17. Do the RIGHT thing!@
  Wat hebben we allemaal weg geroofd, gemakshalve ga je er aan voor bij dat die Hollanders er miljarden in gestopt hebben.
  Wat deden de Surinamers na 1975 alles verwaarloosd, bos bouw, suikerriet, bauxiet, goud, olie zoet water transport, Huissen bouw, vier baans autowegen, spoorlijn, transport train voor aluinaarde van brokkopondo naar moengo, rijst bouw op een laag pitje alle fabrieken woorden overwoekerd door de bush.
  Om terug te keren naar mijn vraag hoeveel hebben we gerooft
  En van wat, ik heb 1965in Suriname gewerkt, en tegen die tijd afgezet was het goed geregeld, onderwijs zoals lager midden hoger men kon zelfs naar de universiteit, ziekenzorg ik snap niet wat jou zo frusterend maakt


  Maak melding
 18. Haco, als je eigen MOERSTAAL niet weet te schrijven, ‘gerooft’ (’t’ i.p.v. ‘d’), dan snap ik best dat je niet weet wat men ‘gerooft’ heeft, om in jou gebrekkig Nederlands te blijven.

  Dat je met TROTS als ROVER de wereld rond wenst te gaan zegt genoeg over jou ‘GOEIE’ BEDOELINGEN hier op de site. Die Hollandse BRIL staat je derhalve UITSTEKEND. Als GEÏNDOCTRINEERDE je DAAROM de SPLINTER bij de ANDER blijven zien, maar NOOIT de BALK in je EIGEN OGEN.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 19. Do the RIGHT thing!@

  niet iedereen kan neerlandicus zijn slimpie, maar je geeft dus zoals gewoonlijk weer geen antwoord, BEN JE DAAR TE LUI VOOR KOEKEPAN


  Maak melding
 20. Do the RIGHT thing!@

  dus toch een geïndoctrineerde gefrustreerde kikker die geen antwoord wenst te geven ook goed toch
  Sari Tori blaas kaak


  Maak melding
 21. @ Do the RIGHT thing!:

  Er werd een vraag gesteld maar blijkbaar weet je het ook niet en roep je maar wat. Om af te leiden begin je dan maar over taalfouten. Zwak vriend, heel zwak! Alweer door de mand gevallen!

  Do the RIGHT thing!: Agent, agent, ik ben bestolen!

  Agent: Wat is er van u gestolen?

  Do the RIGHT thing!: Dat weet ik niet, maar ik ben beroofd en hij heeft het gedaan!

  Agent: Sorry mijnheer, als u niet weet wat er gestolen is dan kan ik uw aangifte niet noteren.

  Do the RIGHT thing!: Maar agent, ik eis genoegdoening, HIJ heeft mij bestolen!

  Agent: Wie is uw arts bij het LPI?

  Wat werd er geroofd uit Suriname dat er nu niet meer is? Zeg dat nu eens of hou op met valse beschuldigingen en stop ze vervolgens op een plaats “where the Sun never shines”.


  Maak melding
 22. Het ministerie werkt ernaar toe om het diasporabeleid meer te richten op betrekking op Surinaams oorsprong en duurzame ontwikkeling.
  Slechts heel weinigen die niets meer te verliezen hebben zullen het land aandoen en duurzaam zal het niet worden. Men is terug in de jaren tachtig waar militairen de macht is gegeven dit keer door oerdomme debiele dwaze paars duivels bezeten gekken. Criminelen zullen wel zaken willen opzetten in het land, met criminelen aan de macht. Dankzij al deze paarse marionetten blijft het verder paars verval bloeien. Dankzij politieke hoereerders, overlopers, mini-sterren, paars verworden awariedomries die het volk allerlei leugens voorhouden. Ndper’ s zijn van nature slecvhte mensen, net als hun misleider die hen laat lijden en leidt, de paarse misdadige hel in vol armoede, onrust, onvrede en misdaad. Oma taki, kinderkins, ga niet om met ndper’ s en geloof ze niet want ze zijn als hun lijder, duivelse bedriegers.


  Maak melding
 23. Van NDPers in Ned die geld uit Su ontvangen kan je geen diaspora beleid maken.

  Om mensen in Su te laten investeren moet je mensen hebben met kapitaal en kennis. De VHP weet waar die te vinden zijn. Zij zeggen dan de zinnige dingen over de diaspora. De paarsen en anderen blijven lauw erover.


  Maak melding
 24. De onafhankelijkheid is de grootste blunder geweest in de Surinaamse geschiedenis, begrijp niet waarom een bepaalde groep hekel had aan de Hollanders????
  In plaats van een samenwerking verband aangaan met het moederland, een gemenebest dat was de beste optie geweest voor het land. Maar een bepaalde groep dacht dat ze ontwikkeling kunnen brengen maar nergens op de wereld heeft deze groep ontwikkeling kunnen brengen. Overal waar deze groep is neergestreken heerst wetteloosheid. Kijk maar naar het zwarte continent !!!!!!
  Met zoveel natuurlijke rijkdommen doen ze vaak een beroep op giro 555.


  Maak melding
 25. Citaat: Via de website kunnen Surinamers door middel van een enquête aangeven wat hun vaardigheden en interesses zijn.

  Wat heeft Suriname hen te bieden???????????????????
  Het land is wild west geworden !!!!!!!


  Maak melding
 26. Hans van den Broek, Bonanza en GEINDOCTRINEERDE Haco, hebben jullie misschien een WELGEMEEND REISADVIES voor Surinamers die naar HOLland willen.

  Er doen GERUCHTEN de ronde dat er VERKRACHTERS en/of MOORDENAARS van zelfs MAAR LIEFST 14 jaar OUD in jullie HOLland RONDDOLEN. Kunnen jullie de SURINAMERS die HOLland ECONOMISCH een ZOVEELSTE DUW in de RUG willen HELPEN, hun VEILIGHEID GARANDEREN?

  Of worden we VERWEZEN naar de SURINAAMSE Ambassade?

  Na DRIEHONDERD jaar GELEDEN te hebben onder de SLAVERNIJ met de daarbij GEPAARD gaande PLUNDERINGEN, VERKRACHTINGEN, GENOCIDE door HOLland, is dit toch te GEK voor woorden.

  We VREZEN het ALLERERGSTE vooral voor onze (jonge) DOCHTERS. Van die ‘OUDE’ HOLlanders weten we het, maar nu begint het REEDS op VEERTIEN (14) – jarige leeftijd.

  WAARACHTIGE SURINAMERS, laat u VOORAL uw JEUGDIGE KIDS niet alleen. HOLland is VERDER aan het AFGLIJDEN. Een GLIJBAAN is NIETS VERGELEKEN daarbij.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 27. Do the RIGHT thing!@
  Alleen de fantasie over treft de waarheid, stop met snuiven, van verkrachters en moordenaars heeft Suriname geen last van, van slavernij al helemaal niet.
  Als het over leeg roven gaat en plunderen, hebben jullie voor aan in de rij gestaan.
  Als je niks beters weet te verzinnen, paars heeft altijd gelijk mocht het niet zo zijn treedt artikel 1 in werking paars heeft altijd gelijk.
  Vergelijk Suriname met Nederland 500.000 tegen 16.000.000


  Maak melding
 28. Wanneer vindt de metamorfose plaats naar een 2e Dubai?
  Ene misserkaba had ons beloofd maar wat deze man vergeet hij lijkt op een Haïtiaan en zijn soortgenoten wonen niet in Dubai, hoe wil hij van Suriname een 2e Dubai maken??????


  Maak melding
 29. GEÏNDOCTRINEERDE Haco, jij zult NOOIT MEER kunnen leven met de WAARHEID, vanwege het FEIT dat je ERG ZWAAR GEÏNDOCTRINEERD bent. Dat maakt jou zo ZIELIG. Helaas het ZIJ zo!

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 30. En je bent weer te dom om antwoord te geven , als in paramaribo simpatiek roepen ben jij de laatste die om mag kijken uilskuiken, al jou postings gelezen hebbende, constateer een beperkte woordenschat gelijk aan een kleuter van vier jaar, geef nou eens antwoorden op de vragen flap uit.
  Of durf je dat niet, gaat jou alles voorbij


  Maak melding
 31. Ik begrijp niet zo goed hoe met het “aangeven wat hun vaardigheden en interesses” een diasporabeleid kan worden gevormd. Omgekeerde wereld lijkt mij


  Maak melding
 32. Oprechte en zichzelf respecterende rananmangs zitten niet te wachten op deze of gene diaspora beleid en getroosten zich kosten noch moeite om hier wat in de grond te stoppen en alzo het land helpen opbouwen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES