zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMaisha Neus met de pet rond voor Surinaams kinderhuis

Maisha Neus met de pet rond voor Surinaams kinderhuis

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 10 jun – Maisha Neus doet voor een moment haar pet af van activiste voor politieke verandering. Het kinderhuis Nos Kasita krijgt al ongeveer een jaar geen subsidie meer van de overheid. Neus is begaan met het lot van de ruim tachtig kinderen die er dagelijks moeten eten. Ook moeten de kinderen elke dag weer naar school. De nood is tamelijk hoog en eigenlijk si elke gift welkom.

Hulp wordt verwacht van mensen in en buiten Suriname. “Alle beetjes helpen”, zegt Neus tegenover de Times of Suriname. Het maakt dan niet uit of het nu geld is of levensmidddelen, tweedehandse kinderkleding, boeken, speelgoed, toiletpapier en ander hygiënisch materiaal. De inzameling moet duren tot eind juni. Als er voldoende geld wordt binnengehaald, wil Neus een speeltuin laten bouwen.

De speeltuin moet ook toegankelijk zijn voor kinderen van de buurt Hanna’s Lust, waar het kinderhuis staat. Neus wil ook een moestuin helpen aanleggen. Nos Kasita kan zich dan zelf voorzien wat betreft fruit en groenten. Het kinderhuis Nos Kasita is het initiatief van de familie Dakriet, die zich het lot van verwaarloosde kinderen aantrekt. Door de jaren heen is het onderhouden met subsidies en donaties.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

21 REACTIES
 1. ach, de regering bouta die de zwakste zonder stem in de steek laat maar zelf met zijn criminele achterban de belastingpot leeg stelen
  geen geld voor hulpeloze kinderen maar wel geld voor een salaris voor ingrid


  Maak melding
 2. kan zo maar gebeuren, dat Ingrid de vrouw van .. min. van jus/pol wordt..

  ze heeft de kapasiteit niet, maar wel de goede plek om samen met haar man de tent te runnen..

  ze heeft al elke maand een bepaalde loon voor het niks doen, komt nog een min. salaris bij..


  Maak melding
 3. Ze hebben geen geld voor die arme kinderen.wel voor all luxe Leven en business class vliegen voor de regering lijders(,met Lange in)en hun fam


  Maak melding
 4. Ik had me voorgenomen geen geld te doneren aan een natuurlijk persoon voor welk doel dsn ook.
  Op een of sndere manier wil ik dat nu wel doen.
  Is er een banknummer bekend?


  Maak melding
 5. Mevr Neus ik vind het prachtig wat je aan het doen ben maar leer die kids om bv te planten of om iets te maken en dan te verkopen en leer degene die daar werkzaam zijn om na te denken wat ze kunnen doen om aan geld te komen en wel op een legale manier.Ik snap nog steeds niet dat mensen in SWITI Sranan nog steeds niet beseffen dat ze op goud zitten.Probeer zonder de overheid aan geld te komen en niet alleen nu maar ook in de toekomst.m


  Maak melding
 6. Pico misschien heb je iets hieraan wat ik zelf doe is ik probeer iemand in SWITI Sranan te vinden die wel in staat is om deze groep te benaderen en dan stuur ik dozen met spullen.bv voor de dorpen in SWITI Sranan.Ik hoop dat je iets hieraan hebt.Misschien heb je een familie lid daar die deze spullen kan brengen naar deze mensen en dan kunnen ze een bun kopoe serie houden.Gado Blessie mi man.


  Maak melding
 7. Mundo
  Mevr Neus ik vind het prachtig wat je aan het doen ben maar leer die kids om bv te planten

  Probeert ze ook Mundo,
  Neus wil ook een moestuin helpen aanleggen. Nos Kasita kan zich dan zelf voorzien wat betreft fruit en groenten.


  Maak melding
 8. Wat mij hier verbaast is het aantal jonge meisjes met kinderen.
  Schijnt hier een hobby te zijn; kinderen verwekken die je niet kan verzorgen en mannen die hun verantwoordelijkheid niet nemen. Het wordt eens tijd dat men over dit probleem gaat praten en tekkelen. Het land is wel dun bevolkt, maar anderzijds is de werkloosheid ook schrikbarend hoog.Kan niet zo zijn dat je kinderen verwekt die je niet kunt verzorgen en dit komt afwentelen op de belasting betaler. Breek de taboe…


  Maak melding
 9. Dit is je reinste stemmingmakerij door Maisha Noso. Pure propaganda. Sinds jaar en dag verzamelen wij in Nederland geld en goederen voor dit kindertehuis in Suriname. Ik weet niet of de directie van dit kindertehuis dat in 2015 in vlammen opging nu wel in jaarrekeningen de stand van zaken m.b.t. de inkomsten prijsgeeft. Het bestuur van Nos Kasita ligt nog altijd in de clinch met de overheid. Zij krijgen namelijk heel veel steun van donateurs maar weigeren openheid van zaken te geven. De vraag blijft nog altijd, waarom halen onze acties de media en waterkant niet, maar de aktie van mevrouw Neus krijgt wel de aandacht. ? Met dit soort acties zijn de trollen van de regering wederom politiek aan het bedrijven.


  Maak melding
 10. Wat kom neus lulln over su .in eens wil ze goed zyn vr su.lt ze weer nr ned gn ze lul over su.ze heb niet eens een su paspoort.
  Help j zelf togh heb j gn werk .kyk hoe jy aan vreten kom haat zulke mensen die ineens goed wil doen in die jaren dt j in ned was deed j dt niet .je was gewoon een kaulo winkel dief


  Maak melding
 11. Het is altijd goed wanneer kinder tehuizen worden ondersteund. Ik hoop alleen, dat mej. Neus veiligheidskleppen zal inbouwen. Het mag niet zo zijn, dat straks blijkt, dat de middelen door haar of anderen voor heel andere doeleinden zijn gebruikt.


  Maak melding
 12. >>>Hermien:::: Je hoeft geen Surinaams paspoort te hebben om Surinamer te zijn. Politici zoals Hooghaard die willen dat onderscheidt maken om daar profijt aan te hebben.Het komt uit je hart het is maar een document. Surinamers met een ander paspoort houden het land op de been.Sturen p/j 140 miljoen naar Su.Kopen voor miljoenen onroerend goed daar.80 % van de toeristen zijn Su. mensen met een ander paspoort.ZGN(diaspora). Dat zijn de feiten. Als je geen band hebt met Suriname doe je dat niet dat zijn de feiten!!! Dus laat die Neus met rust.


  Maak melding
 13. Hermien,

  Wat is jouw bijdrage dan aan Nos Kasita en andere kindertehuizen in SU? Het is toch juist goed dat Maisha Neus hulp biedt aan Nos Kasita? Wat haar zuivere motief betreft, laat ik in het midden, maar zij laat tenminste zien dat ze het hart op de juiste plek heeft; nu jij nog mevrouw big talk Hermien, jij low life.


  Maak melding
 14. Wim, het is zeker goed en zeker aanbevelenswaardig dat kindertehuizen worden ondersteund. Maar de steun moet wel transparant zijn voor iedereen. Het moet niet worden zoals in Nederland nu het geval is. De top, het management van zorginstellingen zoals kindertehuizen hebben een salaris waar je U tegen zegt. Dit soort instellingen weigeren inzage te geven in hun fondsen omdat ze bang zijn dat ze gekort gaan worden in de subsidie. Als mevrouw Neus het daadwerkelijk meent met de ontwikkeling van Suriname moet ze geen uitvluchten zoeken voor haar falen en om de regering vanuit een andere invalshoek aan te vallen. Zij zal trachten om politieke roem te halen over de ruggen van de meest zwakken in de samenleving.


  Maak melding
 15. Als kinderhuis Nos Kasita een goede begroting indiend en voldoet aan de eisen van een kindertehuis, komt het gewoon in aanmerking voor subsidie.
  Maar alleen je hand ophouden zonder een begroting, die tijd is voorbij.
  Ze moeten hun hand in eigen boesem steken en niet gelijk gaan janken bij 1 voor 12 of een Neus voor hun karretje spannen. Neus is zieltjes aan het winnen.


  Maak melding
 16. Ach Neus doet in ieder geval nog wat voor Suriname, in ieder geval een stuk meer dan toetsenbordenhelden als RobG en Kevin die alleen aan internet vervuiling doen


  Maak melding
 17. Het bekende verhaal Rob;
  Ja maar ergens anders enz enz.
  Boring!

  Zijn er aanwijzingen dat het kindertehuis heeft gefaald in haar bedrijfsvoering en gewaarschuwd is door een of ander overheidsinstantie,dat zij gekort zal worden als dit niet verbetert?
  Zo ja,dan hebben zij ook schuld aan deze situatie.
  Zo nee, dan ligt het falen bij de overheid en daardoor is zij schuldig.

  Maar wie er ook schuldig is, de kinderen zijn de dupe.
  Ik zou mijn medemenselijkheid tonen.
  Dit geldt dus niet voor iedereen


  Maak melding
 18. @ Pico

  “Zijn er aanwijzingen dat het kindertehuis heeft gefaald in haar bedrijfsvoering en gewaarschuwd is door een of ander overheidsinstantie,dat zij gekort zal worden als dit niet verbetert?”

  Ja, bij de aanvraag van subsidies dient tevens een begroting te worden ingediend. Dat is een onderdeel van de subsidie aanvraag.

  Als Nos Kasita voldoet aan de voorwaarden die voor elk kinderhuis gelden is er niks aan de hand. Maar als zij dat dus achterwege laten, of niet voldoen is het dus de schuld van de overheid?….intressant…..

  Wederom een stukje perfecte journalistiek uit Su. Gaat dit stuk nu over Neus of over Nos Kasita? Of is het de bedoeling de regering in een kwaad daglicht te zetten?

  Als het over Neus gaat waarom dan de naam Nos Kasita erbij vermelden?
  Als het over Nos Kasita gaat waarom dan geen info ingewonnen bij de overheid inzake de subsidie?

  Of is het de bedoeling op deze wijze sympathie te “kweken” voor Neus en zieltjes te winnen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES