donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentGouden medaille voor Suriname om gebruik cassave

Gouden medaille voor Suriname om gebruik cassave

-

Does Travel - naar Suriname

Voor de tweede keer op rij wint Suriname de gouden medaille en de Hans Schenk Commemorative Award for ‘Most Innovative Dish Utilizing Indigenous Ingredients’ voor het gebruik van traditionele cassave. Deze prijzen, die werden uitgereikt op ‘Taste of The Caribbean’, zijn weggelegd voor Junior Chef Yamuro Zuiverloon, die vorig jaar de zilveren medaille op het onderdeel ‘Junior Chef of the Year’ won. Van hoofd jurylid Peter Olsacher kreeg hij als evaluatie mee: “Solid Dish” & “You need to have the balls to kick this off”. Het is namelijk de eerste keer dat een junior chef er met deze prijs vandoor gaat.

Als land wint Suriname de zilveren medaille in the ‘Culinary Competition for teams’. De individuele prijzen gaan naar Pastry Chef Xaviera Mijnhijmer voor ‘Pastry Chef of the Year’; Raktnil Mahes wint eveneens zilver in de competitie voor ‘Beef Mystery Basket Individual Competition’ en chef Gilbert Wirjomoenawi wint zilver voor de ‘Seafood Mystery Basket Individual Competion’.

De bronzen medailles gaan naar de ‘Bartender of the Year’, Stefano Greb en de laatste naar chef Lorenzo Harper voor de ‘Chef of the Year competition’.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Hoera,@Djoekie heeft cassave ontdekt in 2017.Wat een ontdekking!!!N u weet hij eindelijk hoe een cassave plant eruit ziet,hoe een cassave eruit ziet en dat je cassave op verschillende manieren kan klaarmaken,je kan bojo bakken,teloh met trie,in soep kan je het gebruiken,je kan zelfs lijm ervan maken en nog veel meer ,maar dat wist @djoekie niet!!Gefeliciteerd djoekie je hebt de ontdekking van de eeuw gedaan.Applaus en gouden medaille voor jou!!


  Maak melding
 2. Gefeliciteerd. Ga zo door en dat dit een voorbeeld mogen zijn voor alle Surinamers.

  Het Beste Uit Jezelf Halen. De eerste prijs/plaats is het beste, maar een tweede en derde is goed voor één keer, Next Time Weer Gaan Voor De Eerste Plaats En Dat Ook Halen. In Jezelf Geloven.

  Ik ben niet zo gek van lekker eten. Voor mij geldt gezond eten dat telt. Goed Voor Het Lijf En De Geest.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. Beste dames, die cassave kan je zo gebruiken. Je schilt netjes, dan snij je goed glad in vorm van banaan, dan jij kan het bakken of iets anders mee doen. Bespaart jou veel geld.


  Maak melding
 4. Aai boi. Die Surinaamse koks zijn slim! Elke jaar gaan ze prijs geven hun geheimen daar. Dit jaar, ze hebben verkwanseld hun geheim van cassavegebruik. Voor een prijsje van niks, want ze kunnen die prijs niet verzilveren, want geeen ene toerist uit die deelnemende landen komt naar Suriname.


  Maak melding
 5. Denk eens goed na!! welke volk is de cassaveplanter!! maar dan geen 2 planten of 5!!

  @@ Djoekie!! yu ab leti fu 100%%
  Negre no sab mek Roti, da fa a kan wini a prijs??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES