‘Bouterse moet kandidaat-minister niet in eigen kring zoeken’

42

PARAMARIBO, 10 jun – President Desiré Bouterse zal even moeten afstappen van de gewoonte om een kandidaat voor het ministerschap te zoeken in eigen kring. Dit zegt bestuurskundige August Boldewijn. De noodzaak aan een nieuwe minister op Justitie & Politie, Juspol, zal een geschikte kandidaat moeten opleveren. De tweede regering Bouterse heeft al twee ministers van Justitie & Politie zien komen. En weer gaan.

De praktijk eist dus een serieuzere benadering. Vermeden moet worden vooral dat iemand wordt gekozen, alleen maar omdat die lid is van een bepaalde partij. “Kijk maar naar het buitenland. Onder het bestuur van Bill Clinton hebben wij een minister van defensie gehad, die niet behoorde tot de partij van Clinton. De man was Republikein”, zegt Boldewijn tegenover Dagblad Suriname. In Suriname moet het ook kunnen.

Het betreft een ministerie met een ongelooflijk grote reikwijdte. Wetgeving, ordehandhaving, opsporing, vervolging en berechting vallen onder haar verantwoordelijkheid. “In dit specifieke geval heeft Juspol door alle ministeries heen en dwars door de Surinaamse geschiedenis heen een zwaarwichtige positie gehad. Wanneer dingen dus dáár niet goed gaan, dondert de hele maatschappij als een kaartenhuis in elkaar”, aldus Boldewijn.


42 REACTIES

 1. Hallo Dombo, op dit moment zijn er twee problemen met justitie !!!
  1 de VHP die niemand anders die post gunt, en iedereen die geen VHPer is zal aanvallen..
  2 er valt op dit moment geen eer te behalen als minister van justitie, omdat er geen geld is om de criminaliteit aan te pakken, en door de armoede de criminaliteit steeds meer zal stijgen, en zeker niet zal dalen..
  Dus je mag zo deskundig zijn als je maar wil, het gaat jou toch niet lukken zonder GELD ….


  Maak melding

 2. Ja zonder geld kan je geen politie autos laten rijden. etc.

  Bill Clinton heeft een lid van de tegen partij in zijn kabinet net als alle andere presidenten. De bedoeling is om een president van alle Amerikanen te zijn.

  Een allom erkende deskundige op Juspol is moeilijk. Bouterse kan hem niet zeggen hei now moet je dat doen. De rechtzaak tegen Bouterse is een belemmering voor dat idee. Anders was het een goed idee van meneer Boldewijn.


  Maak melding

 3. Mr boldewijn zou ook goed zijn voor die functie geen grap hoor of misschien wordt het ook mr sinester.zou kunnen alles is mogelihk bij de pres


  Maak melding

 4. Wie is deze idioot August? Zeker een iq van 2 heeft deze joeka.
  Crimineel Desi gaat zeker weten een loyalist/crimineel/een niets kunner op deze post benoemen. Al wordt iedereen door rovers vermoord. Desi denkt alleen aan zijn eigen belang. Denk aan art 148. Denk aan de behandeling van de decembermoorden.
  Het is tijd dat deze zieke, voor 99% al dood, zich zelf opheft


  Maak melding

 5. Geen enkel minister gaat lang op deze positie kunnen zitten.

  Geen enkel regering durft de strafwetten te verzwaren. En evt. a la Brazilie onkruid te verdelgen ivm overwoekering.

  Bovendien is er veel weerstand om stamleden hard aan te pakken. Zie de roversrechten organisaties.

  Criminelen en aanhang hebben meer macht dan slachtoffers.


  Maak melding

 6. Ook zonder geld Kan just pol goed werk leveren,kwestie van organiseren.just pol Kan heel veel geld genereren door optreden.bij verkeer overtredingen,oa snelheidduivel opbon slingeren,boete schrijven, alcohol controle,parkeergeld,politieauto in eigenbeer onderhouden enz


  Maak melding

 7. Geld is er wel. Ze verdienen geld met drugstransporten. De top van de politie handelt ook in drugs. Melvin heeft 750 000 us ontvangen, zogenaamd onder de noemer octopus


  Maak melding

 8. Dit is doemdenken in optima forma van Boldewijn.
  Plaats iemand op Justitie die integer en betrouwbaar is dan krijg je vanzelf dat deze persoon zich niet zal inmengen et rechterlijke zaken en dus zal de president zich voor de groene tafel moeten verantwoorden voor zijn daden.
  Me dunkt dat Bouterse dit niet wil aangezien hij schuldig verklaart zal worden en hij ij straf zal moeten ondergaan.
  Ook een 2e keer stiefzoon Meriba gratie verlenen is er dan niet meer bij en als laatste dat alle fraude zaken met overheidsgeld zal door de minister worden aangebracht. Denk aan Carifesta, OW en kinderopvang en voeding en de cassave fabriek en melkcentrale en Telesur etc etc etc

  Dus Boldewijn
  Never nooit al Bouterse kiezen voor een integer en betrouwbaar persoon op Justitie


  Maak melding

 9. Deze Boldewijn was “project leider” van het project “Nazorg Dienstplichtigen” tijdens het militair bewind !! Bedrag !0.000.000 (tien miljoen) !! Wat heeft hij van gebakken !!!???


  Maak melding

 10. Blaka djoekra, het probleem van de regering is…..dat ze aldoor stomkoppen van jou level naar voren schuiven voor de ministerspost……vanzelfsprekend ga je dan mensen tegen je krijgen……!!


  Maak melding

 11. Ach,bouta gaat zijn vriendenkring niet verstoten. Zo weet hij zeker dat hij noooooit gevangen genomen kan worden.Zo hij kiest een nobody uit zijn kring en die is natuurlijk blij voor eventjes ‘gekend te worden als een’ toffe ‘kerel en na een maand is hij al ontslagen want dan deugt hij niet gaat bouta zeggen,maar we kijken niet meer vreemd op ,wij zijn deze deze routine al gewend.En iemand buiten zijn vriendenkring benoemen …nee mang dat gaat bouta niet doen ,zo iemand bestaat trouwens niet in Suriname.Iedereen wil een hoge post bekleden ,iederee wil minister worden ,iedereen wil vrienden zijn met bouta want dan mag je criminele handelingen doen of voortzetten zonder gestraft te worden..


  Maak melding

 12. ‘N Volk Dat Vir Tiranne swig Sal Meer Dan Lijf En Goed Verliese Dan dooft die Lig

  By ons in politiek en seker die afgelope 37 jaar is daar nooit te nimmer ’n minister van die teenparty in die regering gewees.

  Wat die heer Boldewijn sê is wish wys dink, maar solank DDB en gang op die troon van Damocles sit, sal daarin geen verandering kom. Apartheid sê ja, is hulle enigste leuse.

  Die NDP is gestig om daar vir sorg te dra dat DDB en gangsters nie in die gevangenis kom in Suriname, Nederland en die VSA.
  Die pers kakkerlakke het geen skaars brein en kan daarom belazerd word met luchtkastelen, soos fly-over, trein / tramverbinding van Poelelantje na Overwacht, brûe oor die grensrivieren, 18000 huise, grootste cassavemeelfabriek van die Caribischgebied, geloof julle dit? Hulle wel.

  Kent gij dat sprokie van die nuwe klere van die keiser. Hulle wel. Dit is net ’n idioot wat in sy paradys schaamlapje in die rondte geloop op die paaie.

  Reg En Waarheid Maak Vry

  God Hulle Met Ons Suriname / rs


  Maak melding

 13. Er niemand die iemand controleerde, en zij leefde nog lang en gelukkig,
  Als je in Europa woont, en je bent misdadiger, verhuis naar sranang, je wordt niks in de weg gelegd, mooi land fijn klimaat vriendelijke mensen, en het bos waar je je schuil kunt houden wat wil je nog meer


  Maak melding

 14. bouta moet minder coca snuiven en zijn hersens zijn aangetast, en staat op het overlevings niveau en denk in gevaar te zijn, en ontslaat mensen in het wilde weg, angst van stoornissen van berechting spelen hem in de kaart!!!


  Maak melding

 15. Ik ben het volkomen eens met de heer Boldewijn.Het liefst zie ik dat de regering m.b.t. dit vraagstuk gaat samenwerken met de oppositie.Laat met toestemming van de president desnoods de oppositie de kandidaat aanleveren voor deze ministerpost. Ik hoop dat hiermee ook de polarisatie in de samenleving wordt teruggedrongen.


  Maak melding

 16. RobG(oebbels), uw voorstel is niet realistisch en lijkt op een valsstrik;

  – de oppositie wil niet met een MOORDENAAR regeren
  en helmaal niet met deze debiele moordenaar.
  – indien de oppositie wel met deze Rover hoofdman regeerd, is het einde oefening voor de oppositionele partijen. Denk hierbij aan het geuite ongenoegen over het beleid van de MOORDENAAR.


  Maak melding

 17. Ray,jij moet niet zo hoog van de olifantentoren blazen. Uit rancune beschouw je een ieder die met de NDP sympathiseer als een crimineel. Foei toch…..! Maar binnen jouw partij de VHP zijn er genoeg kandidaten die met de NDP willen samenwerken en die mogelijk ook willen overstapoen naar deze ambitieuze partij.


  Maak melding

 18. hij moet vooral de werving doen in zijn betrouwde kring, n.l. de zwervers, daklozen, vergeet niet de waka-mangs met wie hij vrij goede kontakten heeft..

  in andere sferen hoeft hij niet te gaan zoeken, want die hebben hem lang/breed verlaten..


  Maak melding

 19. Breaking News:

  Mr. Sam Polanen { ” staatsrechtgeleerde ” } staat op de nominatie voor de post Min. van Jus.en Pol.

  We benne benieuwd !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 20. W.Whome, binnen de gelederen van VHP of NPS zijn er genoeg kandidaten die met de NDP willen samenwerken. Maar de dirigenten van het VHP/NPS koor dwingen iedereen dezelfde kant te kijken op straffe van maatschappelijke, economische, sociale en politieke uitsluiting voor de personen die weigeren zich te onderwerpen aan de regels van de leiderfiguren van deze etnische partijen.


  Maak melding

 21. Robg@
  Ze hebben het hele land verkloot, en nu vraag de oppositie mee te werken aan herstel er van, als jou posting lees moet ik steeds meer mijn lachspieren in bedwang houden, fatsoenlijke mensen werken niet samen met corrupte mensen, dat zou moreel verval zijn, moraal van het verhaal, paars loopt op z’n laatste benen, en wees er maar trots op dat je je zelf vergist hebt, ze een brug te ver gegaan jammer


  Maak melding

 22. @Robje-de-leerling-propagandist van Opa D :” Oppositie moet Min van justitie leveren ??????

  De Paarse ezels hebben onze democratie en rechtsstaat vernietigd en u zoekt een Minister van Justitie bij andere partijen ?????

  Laat de Krijgsraad de Massamoordenaar, met zijn overige Landverraders, definitief veroordelen voor de 8 december-massamoord !

  Gooi de Nep-amnestiewet n de prullenbak, die wet is 100% strijdig met Onze Grondwet !!!

  Benoem een president die voldoet aan de criteria om zich kandidaat te stellen voor dit ambt, GEEN PERSOON MET CRIMINELE ANTECEDENTEN !!!

  Blijf met de Paarse poten van de Onafhankelijke Rechterlijke Macht af, kom dan eens babbelen over leveren van ministers !

  PS : Deze PAARSE machthebbers, ongedekte gelddrukkers en saboteurs van de rechters, hebben lak aan elke regel of wet , daarom is Sranan ECONOMISCH, FINANCIEEL en MOREEL, FAILLIET GEMAAKT !

  Geen enkel ministerie heeft geld om echt/nieuw beleid te maken, Robje de leerling, kondre Failliet, alle ministers zijn momenteel toneel aan het spelen !
  Productie is NUL, VALUTA komt NIET binnen !!!

  WEG met de PAARSE Vloek, Zakenkabinet, NU !!!!!!!


  Maak melding

 23. Bouterse ik wil minister van Justitie worden maar ik ben van geen politieke partijen want ik vind politiek niets.Het zijn leugenaars bedriegers en zakkenvullers.IK wil gewoon goed leiding geven in Suriname zodat het land vooruitkomt en dat er vertrouwen is.


  Maak melding

 24. Wat is die kring van Bouterse? 10 km rondom broko baka. Als hij gaat daar zoeken, dan hij vindt niks.
  Hij kan beter die directeur van Santo Boma benoemen. Die weet tenminste iets.


  Maak melding

 25. @ RobG

  “W.Whome, binnen de gelederen van VHP of NPS zijn er genoeg kandidaten die met de NDP willen samenwerken. Maar de dirigenten van het VHP/NPS koor dwingen iedereen dezelfde kant te kijken op straffe van van maatschappelijke, economische, sociale en politieke uitsluiting ….”

  Beste RobG
  Prettig dat u capaciteiten bij de oppositie onderkent.

  U vliegt geheel de bocht uit met uw argumentatie dat ze weer houden worden omdat de leiding van VHP en NPS hun zal kunnen bestraffen met maatschappelijke, etc., uitsluiting.
  Dat is geheel onmogelijk dat de leiding van een partij mensen maatschappelijk uitsluit, Dat doet de maatschappij.

  Om een paar voorbeelden aan te halen. Wie sluit Hooghart, Kensenhuis. Polak, of die VHP mevrouw op JusPol en Panday uit van verdere maatschappelijke ontplooiing.

  Beste RobG zie de medewerking die aangeboden is Vision 2030, financiers etc en wat de NDP er mee deed.
  Beste RobG ieder wel denkend mens weet dat ze als Minister in Suriname geen bal voorstellen en de bevelen vanuit het kabinet van de President moeten uit voeren.
  Ministers worden gehouden als huisslaven binnen de Surinaamse politiek van dit moment.

  Geen enkel gekwalificeerd persoon verlaag zich op die wijze.


  Maak melding

 26. Jammer dat ze die RobG niet hebben gevraagd. Hij is toch universitair geschoold? Go RobG, go! Word minister!! Dan is Watrasee van je gezeik over NPS hier af.


  Maak melding

 27. Beste RobG(oebbels), het uitsluiten geschiedt doorgaans door de keizers. Maar welke partij wil een besmet persoon in haar gelederen? Het samenwerken met een persoon die zeer binnenkort een veroordeling wegens meervoudige moord
  aan zijn broek krijgt staat per definitie gelijk aan politieke zelfmoord. De kandidaat mini ster moet gezocht worden bij mensen die hun pensioen over de ruggen van het volk willen opkrikken. Doorgaans behoren deze lieden tot de Nationale Debiele Partij. Mochten de kadidaten toch uit de door u vermelde partijen komen dan hebben deze lieden geen korte lont maar zijn daarentegen wel kortzichtig.


  Maak melding

 28. Ndper of niet, een ieder die hand en spandiensten verleend om deze paarse roverheid in stand te houden gaat de geschiedenis in als paarse marionet van de paarse verderver. Alleen debielen, dwazen, idioten zonder principes zullen zich vereerd voelen om voor deze duivel te werken, zgn in volksbelang. niets is minder waar. Wie willens en wetens toch oerdom ervan uitgaan, na mij de zondvloed zal ook het paars vervloekt verderf over zijn kinderen heen krijgen, de misdaad/moord/drugs/roof vloek. Oma taki ndp is de paarse wortel der groter wordende armoede, verval op elk gebied en misdaad, sinds 1980, dankzij een zeer slecht paars oerdom verdoemd volk, ndper’ s.


  Maak melding

 29. Hij kan doekhie …limbo ..slooten alibaba niet te vergeten abrahams…. wat zeggen julie van jozef vader of herrenberg die press van jullie heeft nog een batterij aan dwazen rond zwieren in zijn ka…binet……suriname is nu overgeleverd aan die kaaiman als pres. En de kaaimans in die kabinet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.