Nationale Partij Suriname: hoog tijd voor misdaadbestrijding

48
Korps Politie Suriname vindt drugs tijdens invallen

PARAMARIBO, 9 jun – Als er over justitie en politie gesproken wordt, zal misdaadbestrijding te allen tijde voorrang moeten genieten. Voorzitter Gregory Rusland van de Natrionale Partij Suriname, NPS, vindt het van belang dat er rust komt. Het ministerie van Justitie & Politie heeft een rol van levensbelang te vervullen. Meer dan ooit is krachtig bestuur nodig, maar juist dit ontbreekt.

Met het vertrek van Eugène van der San, is het de zoveelste minister onder het beleid van president Desiré Bouterse die weg moet. “Dit is zonder meer een teken van slecht beleid”, zegt Rusland tegenover Dagblad Suriname. Het is al de tweede minister van Justitie & Politie die vroegtijdig de koffers pakt. De vraag is dan ook waar de ontwikkelingsvisie en het toekomstgericht denken van de regering op gestoeld zijn.

Hoe het ook zij, op Justitie & Pol8itie zijn gerichte maatregelen nodig om de criminaliteit krachtig terug te dringen.“Wanneer gekeken wordt naar de verruwing van de criminaliteit, vooral het aantal overvallen en het groeiend aantal drugsvangsten, lijkt het verstandig om de positie van het ministerie van Justitie en Politie serieus te bekijken en het te versterken door sleutelfiguren en deskundigen te rekruteren”, aldus Rusland.


48 REACTIES

 1. De grote hoeveelheden drugs zijn van Desi en worden begeleid door top ka adviseur/crimineel/moordenaar Melvin lindcheer, luite ka olo nel. Crimineel Baynath is ook betrokken, maar dan op onder toezicht van het OM. Het hele kabinet en de adviseurs zijn trouwens crimineel.


  Maak melding

 2. Nu zullen de ndpers hun ogen open gaan niet zomaar schelden op de vhp of andere partijen want in de zaken wereld zijn ze beste maatjes


  Maak melding

 3. Om de komende verkiezing groots te winnen zal de stateeg Bouta nu een Javaan moeten benoemen als minister van Jus/Pol. Alle Javanen blij ! Alle Jawa’s zullen op Bouta stemmen; win- win situatie.
  Ik kan mij nog herinneren dat toen men klaagde over de benoemingen door Somo en grondroof praktijken, had Vene gezegd “de Javanen hebben een achterstand in te halen”; de emmer van Vene was nooit vol voor de praktijken van El Somo !
  Bronto Somo, de nieuwe minister in wording !


  Maak melding

 4. De criminaliteit in Suriname baart iedereen terecht zorgen. Wereldwijd is het een groot probleem. In heel veel landen heeft de criminaliteit vele ministers de kop gekost, zoals bijvoorbeeld in Nederland. Een minister van Justitie zal het in velen ogen ” niet goed doen “. De ene minister probeert met daadkracht de problematiek aan te pakken terwijl de andere minister met stoere taal partijen duidelijk wil maken dat het menens is. In Suriname is er een derde partij die belang heeft bij het wegvallen van een minister van justitie.Deze derde partij lijkt wel een verbond te zijn van criminelen en de Front partijen. Beiden hebben eigen belang
  om het de minister van Justitie van de regering moeilijk te maken.

  Ik heb een slim idee. Als NPS het werkelijk meent met het land en de criminaliteitsbestrijding kunnen zij op dit specifiek gebied overgaan tot samenwerking met de regering. Immers een ieder heeft belang bij de criminaliteitsbestrijding. Maar ik voel in mijn vingertoppen reeds aan dat de op drift geraakte Front horde een hete stuk zoete aardappel in de mond krijgt van dit idee.Het is heerlijk, zoet, vitaminerijk en voedzaam, maar moeilijk voor hen om in te slikken. Mijn idee is echter van een ‘ hogere morele orde ‘ om door hen begrepen te worden. Maar men vergeet dat het offer dat ze opbrengen iets moet opleveren. Het is een uitgelezen kans om bijvoorbeeld een hervorming van de mentaliteit bij hen op gang te brengen.


  Maak melding

 5. Nederlandse minister is gevallen door zijn eigen leugens. En jij de de laagste surinamer komt ons uitleggen wat moraal is. Snap je niet dat een ieder hier jou aan het uitlachen is.


  Maak melding

 6. Jij had toch een grote mond over dat jij vrienden had geadviseerd met betrekking tot Panama papers,hoe komt het dat ze allemaal zijn gepakt in Panama door jou advies? Je lult maar uit nek, jij en je zoon Kevin.


  Maak melding

 7. Robg@
  Moreel verval is 2010 al ingezet, jou post laat precies zien waar de schoen wringt, samen werking met deze dictatuur, is onmogelijk, paars heeft altijd gelijk, mocht het niet zo zijn treed onmiddellijk artikel 1 inwerking paars heeft altijd gelijk, als ik jou post leest geef je toe dat het een kleren zooi is in suriname, waar de regering oppositie niet toe liet, zeg jij nu dat ze moeten samenwerken, lachuuuuuuuuuu, wat zit jou noch dwars, moreel en mentaal verval, dit ook voor jou te hoog gegrepen, IT Gigant, professor in de weetikveel kunde, doctorandus, psycholoog.


  Maak melding

 8. @ Haco,
  Iemand die “prat op gaat” dat hij in zijn studenten jaren veel gesprekken heeft gehad met Henk Goedschalk(we kennen zijn praktijken bij CBvS) en integere H.Hildenberg, als studenten in Groningen behoort nu tot de “hoog-bejaarden” en begint seniel te worden net als de hoog bejaarden op het kabinet van de Volks Pres.
  No las ting naga a mang disie !!


  Maak melding

 9. @RobG

  Je hoeft criminaliteit in Suriname niet goed te praten jij uilskuiken!Criminaliteit en criminelen die zitten bij de ndp!!
  Nederland heeft geen wanted crimineel als leider.Probeer daarom dus geen vergelijkingen te maken tussen Nederland en Suriname.


  Maak melding

 10. @RobG
  Je blijft maar dezelfde onzin uitkramen.
  Blijkbaar mis je elk vermogen tot reflectie, groei en ontwikkeling.
  Terwijl er toch regelmatig duidelijk wordt aangegeven waarom je onzin praat.
  Best irritant als een arrogante idioot steeds dezelfde onzin blijft posten. Ook al wordt hij daarvoor betaald, of misschien juist daarom. Het geld van het volk wordt immers daarmee verspilt.
  Typeert wel weer de paarse. Je kunt ze nog zo veel goede adviezen geven die idioten doen toch hun ding dus elke samenwerking is bij voorbaat zinloos en uitgesloten.


  Maak melding

 11. Redskin, jouw uitlating verklaard waarom je gevormd ben tot een simpele geest. Simpele geesten hebben zeer slechte eigenschappen. Ze hebben een laag moraal besef en zij discrimineren omdat ze ervan uitgaan dat het zo eenmaal hoort. Kijk maar naar het klootjesvolk van de PVV. Hetgeen ik in mijn vorige bericht schreef, was met opzet om jullie geestelijke en intellectuele kracht te testen. Net als Haco, Pa Henky van Latour heb ik weer op een slimme manier jullie DNA blootgelegd.

  Pa Henky van Latour, als jongeman op het Atheneum in Groningen leerde ik Henk Goedschalk, Humphrey Hildenberg en vele vele andere Surinamers kennen. Zij studeerden allen o.a.economie, rechten, diverse richtingen in de sociology, psychologie, antropologie, natuurkunde, geneeskunde, tandheelkunde, scheikunde, onderwijskunde, geografie, wegenbouw,enz in Groningen. Wat is er mis voor een jongeman om met deze personen van niveau contact te hebben. Dat is niets anders dan in goed gezelschap vertoeven. Op een hoog niveau kan je met deze personen van gedachten wisselen. Jij heb de pech, of je bent te dom geboren om dit soort ervaringen in je simpele leven niet mee te maken.

  Ray, blijf maar dromen met jouw valse euforie momenten. Tot de verkiezingen van 2020 blijft de NDP aan de macht. Na 2020 kan je weer vier jaren bij optellen voor een nieuwe NDP regering. Ray, je kan je nu op voorbereiden. Je gaat tot 2024 gefrustreerd door het leven gaan omdat de NDP aan de macht blijft.


  Maak melding

 12. Houdt de dief roepen de rovers wederom.
  Criminaliteit komt overal voor behalve onder de leden van de Olifanten Partij.

  Yeah Right

  @ Neus, ik geloof niet dat er ooit iemand is die met jou wil samenwerken. Je bent nog erger dan de echte Neus. Heb je er wel eens bij stil gestaan dat, als iemand die alleen maar aan kan geven hoe slecht iemand is en alleen maar negatief kan zijn over iemand, het meer zegt over de aangever dan over de ontvanger?


  Maak melding

 13. @Neus,

  De NDP heeft nu ruim 7 jaren regeermacht in Suriname. Van meet af aan was het klootjesvolk van het Front met boos opzet bezig om de regering te dwarsbomen. Tot heden zijn alle laaghartige aanvallen op radio, tv , via de rechterlijke macht en internationale organisaties en acties op straat tegen de regering afgeslagen. Zelfs de stemadviezen en valse informatie van politici uit Nederland zijn geneutraliseerd. Laat het voor jou duidelijk zijn. Ik behoud mijn standpunten t.a.v. van deze en mijn loyaliteit t.a.v. de regering in Suriname.Ik kijk naar de reële economische situatie mondiaal en de effecten hiervan op de Surinaamse economie. Het is ook duidelijk dat er maar een beperkt aantal labiele figuren afstand van de partij en de regering hebben genomen. Deze figuren hoopten op steun het Front. Je hoort echter niets meer van deze zwakke figuren, labiele landverraders, avonturiers en leeglopers omdat ze ook gedumpt zijn door het Front. Mag het eindelijk duidelijk voor jou zijn……! Geen enkele tegenstander van de regering zal mij een een mening opdringen zodat ik afstand neem van de NDP.


  Maak melding

 14. @@@RobG, je schrijft het volgen::::::Ik heb een slim idee. Als NPS het werkelijk meent met het land en de criminaliteitsbestrijding kunnen zij op dit specifiek gebied overgaan tot samenwerking met de regering.

  Jammer genoeg dat je niet echt op de hoogte bent van wat er precies in Su aan de hand is.
  Meneer Santhoki had een plan over de criminaliteit en heeft toen gesprekken gevoerd met Bouterse. In de DNA heeft Misiekaba en nog vele anderen het plan naast zich neer gelegd. De reden:::::Zij willen NIET hebben dat de oppositie met de eer vandoor zou gaan als Bouterse het plan zou aannemen.

  De oppositie heeft altijd zijn bijdrage geleverd, maar zij werden niet gehoord door de coalitie. Zie ook het gedrag met al die wetten die zijn aangenomen.
  De oppositie had toen ook gewaarschuwd over de zorgwet, omdat de coalitie GEEN plan had. Dit was toen populistisch om stemmen te winnen. Nu lijden velen eronder.

  Hoe vaak heb je niet aangegeven dat Bouterse de juiste mensen op de juiste posten heeft geplaats om het land voorruit te brengen?, zie al die resuffelingen nu.
  De vraag of de NDP nog kader in huis heeft!!!!!!


  Maak melding

 15. Hoog tijd voor misdaadbestrijding!!!!

  Dit wordt een zware klus voor de nieuwe minister van Justitie.

  Vanaf mei 2010 en sinds de invoering van de PSA regeling, stikt het van de criminelen in suri.
  Vele individuen die ergens in de wereld op een opsporingslijst staan, zijn massaal vertrokken naar suri.

  Makkelijk te onderzoeken welke bedrijven zijn vanaf 25 mei 2010 geregistreerd en/of hebben een vergunning aangevraagd.
  Dubbel check met de opsporingslijst in de rest van de wereld.

  Misschien dat het individu dat werkzaam is bij de suri-KPMG een lijst kan opstellen. Van integriteit is er geen sprake bij dit individu, dus moet kunnen Tok!


  Maak melding

 16. Rob g. Moraal is iets wat jij niet kent.En ik een racist hahahaha. Welke indiaan bouwt een school in Kenia voor kinderen. Welke indiaan heeft een school in India met 511 kids en 26 leraren. Kom mij geen ka vertellen Rob G. Laagste in zijn soort het woord mens kan jij niet dragen en man al helemaal niet. Ik laat jou en Kevin over aan de meester van jou Jojo.


  Maak melding

 17. @ Ira,

  Dat is nu precies het verhaal van democratie. De oppositie heeft niet genoeg steun gehad voor hun plan. Jammer voor hun maar zo werkt dat nu eenmaal in een democratie. Dat zegt niets over de kwaliteit van het plan, dat kan best heel goed zijn.
  Mensen die dan gaan protesteren/boycotten of op een andere wijze hun “zin” willen doordrukken zijn in principe het democratische systeem aan het ondermeinen.
  Dat betekent overigens niet dat je geen commentaar mag hebben of aangeven dat je het erg jammer vindt etc etc. maar de meerderheid heeft nu eenmaal deze volksvertegenwoordiging gekozen. Na 5 jaren wordt men wederom in de gelegenheid gesteld om de volksvertegenwoordiging te kiezen.
  Doet een regering het niet goed zullen ze daarop worden afgerekend.


  Maak melding

 18. Dat slimme idee van @robg, is opmerkelijk, maar uiteindelijk een beetje dom.

  Hoezo NPS die geen deskundigen heeft op justitie-gebied? Waarom niet de VHP die stikt van de ervaren Internationale en Nationale deskundigen.
  En zo blijven jullie maar doorgaan met het gehaal en getrek, oeverloos gelul in de atmosfeer, pfffffff.

  Daarom blijf ik bij mijn standpunt Surinamers moeten afkicken van de politiek!

  Suriname heeft in het verleden op een vreedzame wijze een regering afgezet, dit kan nu ook.
  In principe is suri uniek v.w.b. de vreedzame afzetting van een regering, tenminste voor zover ik weet.
  Wat er anders moet, is een analyse maken van de vorige afzetting en de verbeterpunten toepassen.

  Klinkt absoluut niet te mooi om waar te zijn, en plots valt het stil, want niemand is ergens van.

  Dubbele punt!


  Maak melding

 19. @ Esmerald

  Het probleem is dat de grondwet het verbied om surinamers in de ruimste zin van het woord uit te leveren.

  Ook al heb je een lijst met personen, als ze suri zijn kun je al niets meer. Alleen als ze in Su zelf een misdaad begaan kun je ze aanpakken, maar uitzetten of uitleveren? Uitzetten op zich kan, maar als dat een “verkapte vorm” van uitleveren gaat worden, weer niet.


  Maak melding

 20. Esmerald:

  De directe democratie bedoel je?
  Daar schuilt een enorm gevaar in.
  De gevolgen van een directe democratie kan een land volledig op zijn kopzetten en lamleggen. Personen die totaal niet geintresseert zijn in politiek willen alle macht.

  Het idee van de oude grieken is leuk en werkte in die periode (kort) maar goed. Bedenk wel dat beinvloeding door (sociale) media, wereldhandel en godsdienst belangen in die tijd niet bestonden zoals nu wel.

  Het zou dus maar zo kunnen gebeuren dat er een hele kleine groep toch een wet kan aannemen die het bijvoorbeeld verbied dat vrouwen een korte broek aanmogen of verplicht worden een Boerka te dragen.

  Dat is het risiko van een directe democratie en daarom is overgestapt naar een vertegewoordigde democratie zoals wij die kennen.


  Maak melding

 21. Meer dan ooit is krachtig bestuur nodig binnen de NPS. Men moet zich serieus afvragen, hoe het kan dat een politieke partij kan zijn geslonken van 20 zetels in 1987 naar 2 zetels in 2015. Dit kan alleen wanneer de partij van binnenuit kapot is gemaakt. Ik vraag me af als ze dat hebben begrepen. Rusland is in ieder geval niet de juiste persoon, die de partij uit de blubber kan halen en dat zeggen zijn eigen partijleden.


  Maak melding

 22. @kevin.

  Lezen a.u.b.!
  quote
  “Het probleem is dat de grondwet het verbied om surinamers in de ruimste zin van het woord uit te leveren.”
  unquote

  Personen die in het bezit zijn van een PSA bezitten geen Surinaamse Nationaliteit, jij toch ook niet.

  Personen die werkzaam zijn bij een Internationaal (Nederlands) bedrijf behouden hun nationaliteit en mogen pensioen opbouwen.

  Suriname en Nederland hebben een uitleveringsverdrag afgesloten, het kan dus wel, das één.
  Daarnaast maken deze individuen zich schuldig aan Internationale witwas praktijken, das twee.
  In het laatste geval is het van belang voor Internationale Justitiële organisaties.


  Maak melding

 23. @kevin.

  Quote:
  “De directe democratie bedoel je?
  Daar schuilt een enorm gevaar in.
  De gevolgen van een directe democratie kan een land volledig op zijn kopzetten en lamleggen. Personen die totaal niet geintresseert zijn in politiek willen alle macht.”
  Unquote

  Neen, dat bedoel ik niet!

  Handig om je in te lezen in de afzetting van de Regering Wijdenbosch.
  De Surinamer heeft al ervaring om, in dit geval dezelfde regering, op een vreedzame wijze af te zetten.

  Surinamers hebben geen Grieken nodig, ze kunnen de klus zelf klaren.
  De clue is alle neuzen één kant op. Curtis heeft dit goed gezien, creëren van zelfbewustzijn, communiceren etc. met de burger.
  Vervolgens een interim-regering, die bestaat uit integere, geschoolde, capabele, niet politiek gelieerde personen.

  Mijn analyse:
  Wat hebben ze toen verkeerd gedaan, alleen gefocust op de het herstel van de economie en infrastructuur, wat eigenlijk logisch was op dat moment.

  Wat hebben ze toen nagelaten 2 belangrijke punten:
  Aanpassen kiesstelsel
  Aanpassen functiebeschrijving dna en ministers; zoals bijvoorbeeld bewijs van goed gedrag, integer, capabel, ontwikkeld en ervaren.

  Goed plan of niet!


  Maak melding

 24. @ Esmerald

  Personen die in suriname geboren zijn kunnen zover ik weet niet worden uitgezet als daarop arrestatie plaatsvind in het land waar ze naar worden uitgezet.
  Dat is wat ik van het geheel heb begrepen.
  Of je dan wel of geen Surinaamse Nationaliteit bezit is dan niet van toepassing.
  Surinamers met de surinaamse nationaliteit al helemaal niet.
  Mensen met een PSA zijn naar mijn idee: Personen Van Surinaamse Afkomst. Maar dat kan ook betekenen dat 1 van de ouders of grootouders surinamer is. Voor die groep zal het niet van toepassing zijn en kunnen dan wel worden uitgezet. Het gaat dus echt om de mensen die hier geboren zijn (uitzondering is geloof ik dat het niet geldt voor personen die hier wel geboren zijn maar waarvan de ouders voor korte tijd in Su verbleven of zoiets).

  Dus ja je hebt denk ik wel gelijk zolang ze niet in Su zijn geboren en niet de Surinaamse nationaliteit bezitten.


  Maak melding

 25. @ RobG

  “In heel veel landen heeft de criminaliteit vele ministers de kop gekost, zoals bijvoorbeeld in Nederland.”

  u blinkt uit in het verdraait weer geven van feiten. Opstelten, vriend Teeven hun licht gewicht opvolger zijn niet door Criminaliteit gesneuveld maar door Politieke onbenulligheid en de gedachte dat zij met bluffen problemen kunnen laten verdwijnen.
  Een grote overeenkomst met van der San.

  Met u gedraai en rechtpraten wat krom is bewijst u dat u weinig bijgeleerd hebt op het atheneum en wat daar na gekomen is.
  Beste Rob ook grote sukkels kunnen diploma krijgen. Het gaat niet om wat men in het potje gestampt heeft maar wat men er mee doet.
  U praat slechts na indienst van Limbo en co.

  U doet voorkomen of in Suriname de oppositie iets heeft kunnen saboteren.
  Vanaf 2010 had de regering lak aan de DNA zowel de coalitie (stemvee) als oppositie (roeptoeters).

  U doet voorkomen als of onderbouwde kritische opmerkingen internationaal georkestreerde aanvallen op het bewind zijn.

  Beste RobG de regeringen Bouterse hebben zichzelf belachelijk gemaakt en internationale uitsluiting en dat zelf gepubliceerd.
  Leest u aub de aanvraag bij het IMF voor de steun eens goed.
  Kijkt u eens naar de foto van Bouterse in het eerste MOP waarin hij in een stoel hangt en niet in de gaten heeft dat Obama voor zijn uitgestoken hand voor zijn neus staat. Het was de eerste en laatste keer bezoek aan de VS.

  Beste RobG de president is sinds Dino zijn vakantie in de VS slechts in Cuba en Venezuela geweest en effe in Guyana. Zelfs niet meer bij Zuid Amerikaanse conferenties schuift hij aan.
  De President is nergens welkom en hij weet het.
  Dat is geen valse informatie maar de dagelijkse realiteit.

  Zie nu van der San (zo door u in bescherming genomen) heeft het vertikt om mee te werken aan de continuiteit van de regering en niet eens behoorlijk zijn taken overgedragen.
  Om te voorkomen dat hij nog meer blunders kan begaan heeft Linscheer hem persoonlijk naar Pengel geëscorteerd en verbannen.

  Beste RobG de NDP regering toont al sinds 2010 geen kaas gegeten te hebben van regeren en heeft steeds grotere kuilen gegraven om oude kuilen te dichten. Als de kuil te diep en te groot wordt vallen ze er van zelf in.


  Maak melding

 26. @ Esmerald

  Dan ga je ervan uit dat het een meerderheid is die de regering wil afzetten alla Wijdenbosch.
  Ik ben bang dat dat draagvlak er niet is en dat de grote meerderheid nog achter de NDP staat.
  Ik denk dat dat komt mede door jouw analyse betreffende het alleen focussen op het herstel van de economie en infrastructuur (Waarbij ze fors het onderhoud achterwege hebben gelaten), maar ook de opdringerigheid van standpunten.

  Daarnaast was veel te voorkomen geweest zoals jij aangeeft met de 2 belangrijke punten:
  Aanpassen kiesstelsel
  Aanpassen functiebeschrijving dna en ministers; zoals bijvoorbeeld bewijs van goed gedrag, integer, capabel, ontwikkeld en ervaren.

  Maar het idee is leuk, of het werkt heb ik sterk mijn twijfels. Daarnaast ben ik van mening dat deze regering democratisch is gekozen en dat je ze moet afrekenen op hun prestaties bij de volgende verkiezingen.


  Maak melding

 27. @kevin,

  Kom op man, voor een jonge kerel denk je wel erg ouderwets zeg.

  De harde feiten zijn vaak genoeg gepresenteerd op het internet.
  Kort: 30% heeft niet gestemd en van de overige 70% heeft 40% paars gestemd etc. (Google).
  De suriś geven nu al aan dat ze niet gaan stemmen in 2020, omdat er niets valt te stemmen.

  Ik ben ervan overtuigd, dat het overgrote deel van de bevolking klaar is met deze regering.
  Handig om ook andere sites te bezoeken om informatie in te winnen.
  Draagvlak is er wel in de diverse lagen van de bevolking.

  De hele wereld gaat de straat op om te vechten voor betere toekomst, zelfs in Marokko zijn ze nu bezig. Jij bent alleen gefocust op Venezolaanse toestanden, dat is totaal niet aan de orde.

  Democratisch gekozen of niet, stelt niets voor, ook In Nederland moest een Democratische regering het veld ruimen.

  De huidige generatie is het zat!
  Zie de tweet/pic van de bromance tussen Trudeau en Obama, alleen Macron ontbreekt, the new generation of leaders.


  Maak melding

 28. @Kevin

  “Daarnaast ben ik van mening dat deze regering democratisch is gekozen en dat je ze moet afrekenen op hun prestaties bij de volgende verkiezingen.”

  In 2010 is Bouterse door manipulatie van een ABOPer president geworden.

  In 2015 had de NDP nauwelijks meer stemmen (45%) maar door het kiesstelsel en Somo’s uittreden uit het front een enorm voordeel waardoor hij 26 zetels scooorde.

  In hoevere de verkiezingsuitslag zuiver was weet ik niet. Een paar feiten:

  1>> er zijn voor de verkiezingen duizenden mensen aangenomen in overheidsdienst zonder inhoudelijk werk.
  2>> Het land is door de regering paarsgekleurd met overheidsgeld (auto’s, brandstof en mensen).
  3>> Hoe hard heeft Bouterse de ABOP van diefstal beschuldigd (Amofo) en die beschuldiging moeten inslikken.
  4>> Hoe schadelijk is het overlopen van Kensenhuis geweest.
  5>> Denk verder aan het schandelijke gedrag van de Miranda die de stembiljeten open en bloot in de Anthony Nesty hal liet staan tijdens de hertellingen.
  6>> Het los weken van Chitan en Sapoen uit de PL als mede BEP uit het Front.

  Beste Kevin het is zaak het kiesstelsel eerlijker te maken (dan wordt ABOP minder machtig en verdwijnen splinters als PALU me hun extreem lage kiesdeler.

  Wij zijn het er ook over eens dat het politieke systeem op de schop moet. Dat is in onbalans door de mix van presidentieel en parlementair.waardoor een president die kwaad wil van alles kan negeren en een president die democratisch ingesteld is zijn macht verliest.

  Ik ben er van overtuigd dat Bouterse meer dan de helft van zijn achterban kwijt is vanwege zijn gebrek aan kennis en kunde en mogelijkheid om op inhoud te sturen.
  Hij raakt ook veel mensen kwijt door absoluut verlies van vertrouwen in de politiek.
  De andere oude partijen hebben die dip al gehad.

  Ik ben er van overtuigd dat er een landverschuiving plaats gaat vinden vooral als er een redelijk alternatief ontstaat.

  Als het voor de NDPers met functies duidelijk wordt dat ze niet terug gaan komen breekt de dam en gaan ze er van door.


  Maak melding

 29. Zo jong ben ik niet meer hoor

  Maar blijf van mening dat er te weinig draagkracht is en dat het grootste deel nog steeds achter deze regering staat.


  Maak melding

 30. @Haco, uit je bericht kan ik afleiden dat jij uit een opvoeding of een nest komt waar wrok,haat en nijd de boventoon voerde.Jij kent de term ‘ compromissen sluiten ‘ niet.Arme jongen…….!

  @Esmerald, mijn idee is zeker een dom idee.Men heeft alleen moedige mannen voor nodig om dit te bereiken.


  Maak melding

 31. Jojo,ik verdraai helemaal geen feiten. Het verschil tussen mij en de Front aanhang is duidelijk. Niemand hoeft het eens met mij te zijn. Het verschil is dat ik de vraagstukken benader vanuit een ander en een breder interpretatie kader. Ik ben geen persoon die denkt in vaste patronen die door anderen worden voorgkauwd of die door anderen worden opgelegd.

  Trouwens de NPS en VHP hadden vrije toegang tot gigantische Nederlandse en internationale financiele bronnen. Zij hadden veel kunnen bereiken met de financiele middelenen die hen ter beschikking stonden. Wat hebben zij ervan terecht gebracht?


  Maak melding

 32. @Kevin, je bent te dom om nog iets bij te leren. Je hoofd zit vol poep van de paarse ellendelingen. Dus die kaolo ede van jou moet gesneld worden. Opgeruimd staat netjes, miskleun van de laagste soort dalit dat je bent.


  Maak melding

 33. @Kevin; lul de behang, zoek het verschil tussen draagkracht en draagvlak. Jou pussy paarse ka-binet heeft sinds jaren 80 al geen draagkracht….draagvlak hebben door nepotisme en alles wat god verboden heeft kunnen creëren, snappie oelewaaier!


  Maak melding

 34. RobG

  1 >>> U verdraait wel degelijk. Opstelten en co zijn niet gevallen op criminaliteit maar hun eigen verhullen van gemaakte fouten.
  2 >>> U doet niets anders dan NDP plat gekauwde NDP propaganda uitzenden. Zaken die haaks staan op wat IMF, Wereldbank, Rating agency’s, het bureau voor staatsschuld, het ministerie van financien worden door u als feit gepreseneert. U blik is uitermate nauw.
  3 >>> Hoe komt u er bij dat NPS en VHP vrije toegang hadden tot Nederlandse en Internationale fiananciele bronnen. Dat viel geweldig tegen. ongeveer euro 400.000.000 over 10 jaar.
  4 >>> wat hebben ze er mee voor elkaar gekregen. Vrij veel als we nu terug kijken.
  a…Herstel rampen van Wijdenbosch.
  b…Betaling van de veel geprezen bruggen incl. steekpenningen (ze kunnen beter de Venetiaan bruggen genoemd worden)..
  c…Het meer en deel van de asfalt projecten,
  d…renovatie Zanderij,
  e…Formele goudsector (IAMgold en Newmont),
  f….Uitbreiding en renovatie Raffinaderij,
  g…Groei van de economie met ongeveer 300%, h…terugdringen inflatie,
  i….vaste stabiele wisselkoers van 2,75,
  j….Op bouw deviezen voorraad,
  k….Reductie staatschuld,
  l….Absorptie kredietcrisis
  m…Dijken in Commewijne en Coronie
  n….Etc.
  En dat allemaal met een begroting die een fractie was van die van Bouterse.

  Beste RobG weerleg eens iets als onwaar.

  Of zet hier iets tegen over van Bouterse dat niet mislukt is!!!


  Maak melding

 35. @@RobG, de Universiteit, kweekscholen, AZ ziekenhuis en nog veel meer, zijn zaken die de NPS/VHP hebben opgezet met de financiële middelen in Suriname.

  Het volk moest ook nog eten.


  Maak melding

 36. @ Kevin, we leren elke dag weer van elkaar, merk er anders geen reet van bij jou, integendeel, je begint steeds meer flauwekul uit te kramen


  Maak melding

 37. Jojo, het lijkt erop dat gij mij ervan wil overtuigen dat NPS en VHP het alleenrecht hebben om het land te besturen. U blijft maar dromen net als Gregory Rusland de gewichtloze omhooggevallen voorzitter van de NPS. De regeringen Bouterse doen hun best en ze gaan nietten onder aan roddel en achterklap van de oppositie. U moet maar naar de harde kern van de NPS politici kijken. De partij gaat onder hun leiding ten onder aan hoogmoed, ijdelheid, roemzucht. De hoogmoed die ze uitstralen is de bron van alle ellende met de partij en met de achterban. Die hoogmoed straalt u ook uit. U en de NPS voelen zich verheven boven alle anderen en denken het altijd beter te weten. De regering Bouterse doet haar best, haalt de kastanjes van NPS en VHP uit het vuur om de economie te hervormen.


  Maak melding

 38. @@RobG, Bouterse heeft in de jaren 80 ook ontwikkelingsgeld ontvangen, maar heeft wapens mee gekocht en heeft NIET aan het volk gedacht, maar aan eigen belang.
  Ook heeft Bouterse alle wetten en regels vertrapt.

  De NPS/VHP hebben inderdaad ontwikkelingsgeld ontvangen, maar hebben WEL aan het volk gedacht. Je weet ook hoeveel geld er gespaard was en je weet ook dat Bouterse alles heeft opgemaakt. Tot heden kan de coalitie GEEN bewijs op tafel neerleggen wat met al dat geld gebeurd is, dit terwijl Hoefdraad en Simons in de DNA wel bekend hebben gemaakt dat men inderdaad teveel geld heeft uitgegeven.

  Dat Bouterse vandaag GEEN ontwikkelingsgeld ontvangt is geen probleem. Je schrijft steeds dat Bouterse/coalitie het met eigen middelen moet doen.
  Laat Bouterse nu gaan merken wat het betekent om niet aan andermans geld te komen en rotzooi ermee te gaan doen.
  Bouterse heeft NOOIT een goed beleid gehad dus zielig zijn ze niet.
  Laat hij dat land weer in orde maken zoals het hoort.


  Maak melding

 39. Pa Henky van Latour, als jongeman op het Atheneum in Groningen leerde ik Henk Goedschalk, Humphrey Hildenberg en vele vele andere Surinamers kennen. Zij studeerden allen o.a.economie, rechten, diverse richtingen in de sociology, psychologie, antropologie, natuurkunde, geneeskunde, tandheelkunde, scheikunde, onderwijskunde, geografie, wegenbouw,enz in Groningen. Wat is er mis voor een jongeman om met deze personen van niveau contact te hebben. Dat is niets anders dan in goed gezelschap vertoeven. Op een hoog niveau kan je met deze personen van gedachten wisselen. Jij heb de pech, of je bent te dom geboren om dit soort ervaringen in je simpele leven niet mee te maken.

  Robg@
  Wat mist suriname dan een hoop, het is goed dat deze mensen in 1982 december niet in Suriname woonde, anders waren deze ook vermoord


  Maak melding

 40. Robg@
  Als liegen en stom praten een betaald beroep zou zijn, dan zal jij toch verschrikkelijk moeten wezen. En de contacten die jij hebt met deze mensen, zal wel weer uit je duim gezogen zijn.
  En jij letterlijk en figuurlijk op de universiteit hebt gezeten, dan is alleen maar om het lood van het dak halen. Sari Tori


  Maak melding

 41. NPS moet koest zijn, tjaa, niet de NPS heeft Surinamers

  gemarteld en in koelen bloede doorzeefd met kogels !

  Niet de NPS heeft miljarden ongedekt geld gedrukt,

  waardoor Sranan thans FAILLIET is !

  Niet de NPS beloofde :

  Ik ga de koers van de SRD omhoog fluisteren !

  Wij benoemen geen verwarde personen tot minister !

  Mijn zoon Dino is de beste kandidaat voor leiding CTU !

  Er komt geen devaluatie !

  Er komen geen prijsverhogingen !

  Wij gaan niet failliet !

  Er bestaat geen corruptie in Sranan !

  Er komen 17.866 volkswoningen etc etc !

  Wij lenen tot wij er bij neervallen !

  PS : Weg met de falende Paarse clan, zakenkabinet NU !!!

  Stop de nieuwe Paarse slavernij !!!!!


  Maak melding

 42. Ze hebben weg daarvoor bereid. Nederland zei nog, je heb niet nodig militair, alleen politie. Maar NPS wilde miltair hebben. Dan zij hebben gekregen dan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.