Schrijver Antoine de Kom op festival Divercity

0
Schrijver Antoine de Kom op festival Divercity

De Nederlands-Surinaamse schrijver Antoine de Kom is op 2 juli te zien op het gratis toegankelijke kunst- en cultuurfestival Divercity Den Haag, in het Zuiderpark. Het uitgebreide letterenprogramma barst van de literaire grootheden en is net als de rest van het festival een afspiegeling van de culturele diversiteit in Nederland. Zo staan op 2 juli ook o.a. schrijfster Sun-Li, de Koerdische dichter Baban Kirkuki en verteller Sahand Sahebdivani van Iraanse afkomst op het ‘Outspoken Podium’. Ook de Iraakse schrijver Rodaan Al Galidi en de Nederlandse schrijver/dichter Ted van Lieshout zijn van de partij.

De Nederlands-Surinaamse Antoine de Kom(FOTO) bracht een groot deel van zijn jeugd in Suriname door en schreef daarover zijn eerste twee poëziebundels Tropen (1991) en De kilte in Brasilia (1995). Zijn werk is veel geprezen; De Kom was o.a. genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs, de Ida Gerhardt Poëzieprijs en hij won met zijn laatste bundel, Ritmisch zonder string (2013), de VSB Poëzieprijs.

Op Divercity Den Haag wordt diversiteit uitbundig gevierd en komen verschillende culturen samen in muziek, dans, letteren, kunst en eten & drinken. Naast de gerenommeerde auteurs zijn ook artiesten als Ronnie Flex, Bollywood-ster Madhushree en Mokoomba uit Zimbabwe op Divercity te zien. Het festival in het Zuiderpark heeft tevens een Kids Area met Circus Kiko en schmink-artists, en een podium met DJ’s en dansdemo’s. Meer informatie: www.divercity-denhaag.nl. (FOTO: Allard de Witte)


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.