Nederlandse Michelinsterrenchefs in Suriname

7
Nederlandse Michelinsterrenchefs in Suriname

De vijf Michelinsterrenchefs Gerard Wollerich, Hans de Bont, Rutger van de Weel, Peter Postma en Jilt Cazemier maandag op een persconferentie in Residence Inn. Het vijftal wordt verantwoordelijk voor de bereiding van de gerechten tijdens de vijfde Surinam Airways Fête de la Cuisine.

Deze Fête de la Cuisine is volgens SLM-vertegenwoordiger, Andy Vliese, dus vijf vliegen in één klap. De vijf Nederlandse chefs komen uit verschillende delen van Nederland. De hoofdsponsors van de Surinam Airways Fête de la Cuisine zijn Para Parc en de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM).

De opbrengsten van dit culinair evenement zijn voor sociale doelen met als doelgroep kinderen en ouderen. Sinds vorig jaar is er het fonds Surinam Airways Fête de la Cuisine Children Medical Fund opgericht. Met dit fonds worden zieke kinderen, van wie de ouders de behandeling niet kunnen betalen, geholpen.


7 REACTIES

 1. De SUUS mogen alles van de Hollanders leren!! maar dan ook alles!! ha ha haaa! wat zijn de Hollanders toch slim!!! en ze gooien de hamer 500 meter verder op voor de SUUS!!! A boi koni!!!

  @@ Damsco!! als je niet uitkijk, stoppen zij wel de vinger in je reet!!!


  Maak melding

 2. @ Linda,

  Ik wacht zijn reactie af. tenminste ik ga er vanuit dat Damsco een man is.
  Maar het zal me niet verbazen dat ook ik voor pannenkoek, oliebol etc. zal worden uitgemaakt.
  Ik lust beiden graag.


  Maak melding

 3. @ Mundo,

  Alweer een jaar of langer geleden zag ik Gerda Havertong op tv soep opdienen. Elke druppel soep die op de rand van het bord terechtkwam likte ze af met een vinger.
  Dat is ook heel erg vies.

  Er zijn Surinamers die net als de Hollanders van de lepel proeven en diezelfde lepel weer gebruiken om mee te roeren in de pan. Onsmakelijk en ook zeer onhygiënisch.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.