donderdag, april 11, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Minister van der San functie minister onwaardig'

‘Minister van der San functie minister onwaardig’

-

Does Travel - naar Suriname

[INGEZONDEN] – DA’91 en SPA hebben met stijgende verbazing en ontzetting de presentaties van de huidige minister van Justitie en Politie in Suriname gedurende de afgelopen dagen gevolgd. Mocht het zo zijn dat de president in het wangedrag van de minister in DNA en op de persconferentie, heden 5 juni 2017, niet voldoende aanleiding zou kunnen vinden om het onmiddelijk ontslag van de minister te eisen, dan menen wij dat daar toch voldoende gronden voor zijn.

Het gevaar dat deze persoon als minister van Justitie en Politie vormt voor de veiligheid van de burgers en ons land als geheel kwalificeert in ruime mate om onmiddelijk de portefueille van minister van justitie en politie terug te vorderen.

Wanneer de minister vandaag te kennen geeft dat hij zich niet zal onderwerpen aan meer dan strikt vereist in de wet en reglementen van de DNA, doch niet aan gebruiken, gewoonten en de ongeschreven regels van algemeen norm en beschaving dan is dit een ernstige en onacceptabele tekortkoming voor iemand die een dergelijk hoog instituut van staat vertolkt.

Wanneer de minister ongeremd leden van het parlement betiteld als vijanden.

Wanneer de minister niet schroomt om verregaande aantijgingen en uitspraken te doen aangaande de confidentialiteit van het Buro Nationale Veiligheid, evenals het suggereren dat deze persoon en een lid van DNA met spionage en sabotage bezig zijn en koehandel plegen met de belangen van onze samenleving.

Wanneer deze minister van JusPol niet schroomt om de Procureur Generaal van de Republiek Suriname te schofferen.

En aldus het beeld te scheppen dat hij lak heeft aan alle opvattingen van instituten die tezamen verantwoordelijk zijn voor het garanderen van de veiligheid van onze samenleving.

Voeg daaraan toe dat de minister op een persconferentie betaald door de belastingbetaler, ook nog persoonlijke familiekwesties meent te moeten bespreken, dan kunnen wij als verantwoordelijke politieke organisatie maar tot een conclusie komen.

Dhr. E van der San diskwalificeert zichzelf volledig voor de functie van minister ter van Justitie en Politie.

DA’91 en SPA eisen dan ook dat de President onmiddelijk de portefueille vordert van genoemde minister.

Voorts doen wij een dringend beroep op de president om als onderdeel van de selectieprocedure van de volgende minister van justitie en politie een psychologisch onderzoek verplicht te stellen. Ook van deze minister vragen velen zich na de gehouden persconferentie terecht af als hij geestelijk onevenwichtig is.

Zijn ontslag zou hem, maar bovenal onze Surinaamse samenleving, moeten behoeden voor het argeloos storten in een avontuur waarvan de veiligheids, justitiele en politionele gevolgen niet te overzien zijn.

opening
Fernandes Express
BODO Party

30 REACTIES
 1. Met dit drama totaal als van der San, ben je nog genoodzaakt om voor je eigen veiligheid te zorgen, en een blaffer te hebben, omdat deze psychopaat totaal ongeschikt is om veiligheid te garanderen, en criminaliteit terug te dringen.


  Maak melding
 2. Deze paarse klootzak is bewust gezet als minister van Justitie om zo verder de criminaliteit aan te wakkeren. Eigenlijk a mang e taki leki wang mislukte revo gangster en waant zich machtig met baas achter zich. Het gehele paarse ndp dwaas ddb bezeten knettergek ziek volk verliest haar normen en waarden. Wat goed is noemen ze slecht of omgekeerd. Waarheid verdraaien deze mpp paarse leugenaars olv van didibri, evenals recht en wet. Bedrog en onrecht staan hun in vaandel en vervloekt zijn land en volk met deze vervloekte aanbeden onberechte moordenaar. Wo ka.


  Maak melding
 3. Voorlopig zijn we Eugene nog niet kwijt, want hoe minder je intelligentie (gezondheid, onderwijs en economie) en hoe korter je lont (leger en politie), hoe groter de kans dat je bij Bouterse in aanmerking komt om een ministerspost te beheren en hoe kleiner de kans dat hij je de laan uitstuurt.


  Maak melding
 4. Moreel – en geestelijk verval te beginnen bij de top van deze mpp regering met aan het hoofd moordenaars, drugsbonzen en schenders van mensenrechten. Leugenaars, bankrovers, moordenaars, dieven en allerlei geestelijk paars tuig komen voort uit de mpp misdadig vervloekte ndp regering. WO ka, Veel oerdomme ndper ’s verworden met de dag als hun misleider die hen zal doen lijden.


  Maak melding
 5. Zoals ik eerder eb aangegeven is deze minister geen voorbeeld voor het intellectueel niveau van de Surinamers.
  Hij lijkt haast op een worm, als aas dient bij het vissen naar vooral kwiekwie, maar in praktijk ook zo handelt als een worm.
  Steek hem een punt (van de vishaak) in zijn reet dan kronkelt hij naar alle kanten terwijl een gezegde luid “als je geschoren wordt moet je stil en rustig zitten”.
  Maar wat doet deze (met zijn snor en baard) op een oer ag oetang naast kronkelen probeert hij met alle kunst en vliegwerk de waarheid niet te verkondigen.

  Dit is een schande voor het DNA mister liptiptip


  Maak melding
 6. Volgens van der San
  “‘Linscheer onderhoudt nauw contact met vijand Santokhi”.

  Door deze opmerking vraag ik mij af of dit de voorbode is van Bouterse om zijn, kennelijk nier meer, vertrouweling uit de weg te ruimen ( voorlopig niet letterlijk).
  Is Linscheer of beter heeft Linscheer Bouta iets aangedaan dat hij het veld moet ruimen?
  Is er een ander krijgsheer die meer dikatie heeft dan Linscheer?
  Is Linscheer tot inkeer gekomen en wilt hij gehoord worden in de december kwestie?
  Is Linscheer gaan inzien dat Suriname zo niet verder kan?
  Of
  Is Linscheer aan het inzien dat wedden op Bouta en de NDP niet meer datgene oplevert wat hij verwacht en dat de laatste dagen van Bouta en zijn clan geteld zijn?

  Wel mi no sabi maar het zijn alleen maar vragen die van de San oproept met zijn stelling / opmerking.

  1 ding weet ik zeker
  Als ik Linscheer zou zijn dan zou ik vanaf nu op mijn tellen passen en iemand zoeken die mij rugdekking geeft


  Maak melding
 7. Santoki is een man die heeft bewezen kennis te hebben bij drugshandel bestrijding, heeft een top politie opleiding genoten;wordt gerespecteerd door organisatie m.b.t. drugbestrijding in het buitenland !!
  Waarom zou Linscheer (als top-veiligheidsman) geen gesprek(ken) met Santokhi mogen hebben als het gaat veiligheidszaken m.b.t. Suriname ??
  Het kan toch gaan over positieve aanpak methoden om misdaad bestrijding ??


  Maak melding
 8. Net op die stoel gaat deze man vandersan zijn nek breken met die machtsvertoning van hem met andere woorden wat uit zijn mond komt is wet en recht en moet gebeuren zondwr na tedenken of teover leggem met anderen .deze gast is klaar en rijp genoeg voor lpi .


  Maak melding
 9. De president heeft ongeveer 1 jaar geleden een ( sociaal economisch? ) adviescommissie benoemd. Hierin zit een psychiater (jadnanansing?)
  Wellicht kan hij van de San testen op paranoia


  Maak melding
 10. Is de heer Linsgeer dan bezig met een coup samen met Chan?daarom heeft die andere VHP topper gezegd dat BAAS van plan is om te vluchten.ze weten waar mee ze bezig zijn daar.hij heeft zijn mond voor bij gepraat denk ik.


  Maak melding
 11. Lekker goedkoop van DA’91 en SPA.
  Overigens ook van WKN om daar 3 topics voor te openen.

  Olifant San valt door de mand en moet wel beschermd worden door de rest van de kudde. Anders vallen zij ook door de mand.

  “Santoki is een man die heeft bewezen kennis te hebben bij drugshandel bestrijding, heeft een top politie opleiding genoten;wordt gerespecteerd door organisatie m.b.t. drugbestrijding in het buitenland !!” = De inbreker roept houdt de dief!! en adviseert…………..

  “Waarom zou Linscheer (als top-veiligheidsman) geen gesprek(ken) met Santokhi mogen hebben als het gaat veiligheidszaken m.b.t. Suriname ??” = wat zeg je me nou?

  “Het kan toch gaan over positieve aanpak methoden om misdaad bestrijding ?? ” = ??????? Dat is niet de taak van Olifant San. Hij is geen minister van JusPol. Maar de info heeft hij wel nodig.

  Het is erg onrustig bij de Olifanten, wederom een lading onderschept! Het duurt niet zo lang meer of “kopstukken” worden ermee in verband gebracht.


  Maak melding
 12. @Kevin

  Ondanks alle geroeptoeter is er door de regeringen Bouterse geen enkele VHPer betrapt ten aanzien van Poeder handel of corruptie, laat staan aangeklaagd of veroordeeld.

  Dat is anders als men naar de familie Bouterse en vrienden kijkt. .

  Ik volg het nieuws en moe vaststellen dat er van uit de oppositie geen enkel initiatief geweest is om van der San belachelijk te maken etc. Zeker niet om info van Linscheer te onthullen.
  Van der San begon als Bokito opgewonden te doen over allerlei interne NDP problemen. Van Santohki is hierover niets gelekt.

  Kevin neem aub eens met enige nuance de situatie waar.


  Maak melding
 13. Hoe zat het ook alweer met August Adjoeba alias ‘Segebai’ en zijn connectie met Santokhi? En die politie-inspecteur die verdacht werd van drugssmokkel.
  Hoe zit het ook alweer met de “vriendjes” van Olifant San en hun zogenaamde “autohandel”?
  Waarom moet Olifant San binnekort constant over zijn schouders gaan kijken omdat een van zijn voormalige door Olifant San verlinkte “zakenpartners” binnenkort vrijkomt in de US? Wil hij daarom zo graag Pres. worden misschien? Voor zijn eigen veiligheid.

  Van der San heeft echt dom gereageerd maar ik denk wel dat hij wat pijnpunten heeft aangehaald die de oppositie en met name de Olifanten Partij ((Veel Hãathie Paagal) niet lekker zit.

  Maar als je natauurlijk eerst zelf in een persconferentie het ministerie van Juspol “aanvalt” kun je een reactie verwachten van een onervaren “bommetje” als van der San


  Maak melding
 14. @Kevin
  Vergeet niet dat je baasje op zijn handen en voeten moest kruipen om ‘i am sorry’ aan Santokhi te zeggen door zijn naam door het slijk te halen.
  Santokhi verscheen voor de rechter zonder amnestie! Hij was aanwezig in de rechtszaal zoals het hoort.
  Probeer meneer korte lontje van der san niet goed te praten okay!


  Maak melding
 15. Ik praat bommetje van der San helemaal niet goed!? Kwestie vam lezen Ray.

  Bron WKN:
  “Het goed is gekocht met geld dat niet behoort tot het huwelijkse vermogen. Het is een puur zelfstandige aangelegenheid van mijn vrouw.” Dit zegt minister Santokhi van Justitie & Politie in de nasleep van berichten over de aankoop van onroerend goed door zijn echtgenote Sharda Santokhi-Harkisoen bij drugscrimineel August Adjoeba.”

  Tuurlijk………het is een prive kwestie niet te maken met zijn ambt……….Niet bewezen wil nog niet zeggen niet gebeurd!

  Bron WKN:
  “Volgens Santokhi heeft hij zijn vrouw gewezen op Adjoeba’s achtergrond, aan de hand van informatie van de inlichtingendienst van de politie. Dat moet dus gebeurd zijn nadat de deal reeds beklonken was, omdat Santokhi naar eigen zeggen pas achteraf op de hoogte werd gesteld. “Het eerste dat ik hoorde was dat het een persoon betrof, die ongunstig bekend stond.” – Tuurlijk als man en vrouw doen je los van elkaar zaken….uhu….vooral afdoen met “Het gaat om een privé aangelegenheid” Yepp Tuurlijk Olifant San.

  What About;
  Het incident van 2000 waarbij cocaïne in Surinaamse diplomatieke postzakken werd aangetroffen in Nederland. Tijdens het onderzoek werd de politieman AK als verdachte aangehouden. Hij werd door een inspecteur van politie “in het holst van de nacht” uit de cel gehaald; die verklaarde daarna dat de verdachte was ontvlucht. De politie-inspecteur werd uit het politiekorps ontslagen. Santokhi heeft inspecteur direct na zijn aantreden als minister van Justitie en Politie weer in dienst genomen.


  Maak melding
 16. @@Kevin, als baas Bouterse zich waardeloos opstelt zullen er zeker meer volgen totdat zij op hun bek vallen met hun arrogantie. Zie nu weer wat er gebeurd met van der San.


  Maak melding
 17. @ Ira,

  Heb je er wel eens over nagedacht dat Bouta & Zn misschien wel heel bewust deze malloot op deze post hebben geplaatst? Olifant San voelt zich niet op zijn gemak met deze kwast…..Olifant San verliest steeds meer terrein binnen JusPol en helemaal na de beschuldigingen van dit (on)geleide projectiel.


  Maak melding
 18. @Kevin
  Waarom blijven jullie paarse idioten oud koeien uit de sloot halen die al zo vaak zijn afgemaakt en naar het rijk de fabelen zijn verwezen??

  @Misterbojo.
  Een nogal kromme redenering hou jij er op na. Chan is de leider van de grootste oppositie partij en onderhoudt uit hoofd van die functie regelmatig contact met allerlei mensen. Als we jouw logica strikt na volgen dan is iedere politicus en vele 100.000-de anderen ook crimineel want wie heeft er nooit, (on)bewust of (on)gedwongen, contact gehad met één van die paarse criminelen??
  In jou logica is iedereen die met paars praat een crimineel.
  .
  Neemt niet weg dat ik van mening ben dat iedereen zoveel mogelijk elk contact met deze criminelen moet vermijden en ze geen diensten moet bewijzen.


  Maak melding
 19. @Neus,
  Oude koeien?
  Roep heel hard DEA in Het Park en het gebouw stort in elkaar.
  De enige reden dat Olifant San onderhoud heeft met “allerlei” mensen waaronder hele grote “allerlei” mensen is omdat hij er nog steeds voor kan zorgen dat “dingen” anders lopen binnen juspol dan dat men wil. Wie zegt er nee tegen Olifant San in de hoop dat mocht het gebeuren dat de Olifanten Partij de grootste wordt er aan hem/haar wordt gedacht?
  De dief toetert houdt de dief……en bommetje van der San legt het vuur aan zijn schenen, dat vindt Olifant San niet prettig.


  Maak melding
 20. Meneer Kevin, heb je het paarse strafdossier van hoofdverdachte Opa D mbt de Decembermoorden al gelezen ??

  Wanneer komt het Moiwana-strafonderzoek op tafel, Kevin ????

  Beide zware misdaden tegen de menselijkheid, dus geen gratie of amnestie !

  Babbel daarna over andere Surinamers en de eventueel door hen gepleegde strafbare feiten !!


  Maak melding
 21. Strafu;

  Het is niet aan mij wanneer het op tafel komt maar ik ben het met je eens dat het op tafel moet komen.

  Zoals ook de strafbare feiten gepleegd door anderen.

  Zoals ook de dood van een onschuldige jongen in Charlesburg toen Olifant San nog politie-olifant was!


  Maak melding
 22. @ Autist … Eugene van der San … is van Lotje getikt … een kenmerk van sommige Autisten ??? … who knows !!!!

  Master Killer Bouterse durft niet op te treden … bang voor onthullingen { hoeren kabinet MKB } door Autist Eugene van der San.


  Maak melding
 23. @Kevin , de Massamoorden 8 dec en Moiwana gaan over gepleegde zware strafbare feiten die als zodanig zijn uitgewerkt door justitie !
  Zij zijn helaas nog steedsin behandeling, als gevolg van SABOTAGE van de zijde van de huidige machthebbers !

  U spreekt over de Charlesburgzaak, is die volgens u niet onderzocht door politie en justitie ???
  Graag daarover nadere info dan kan dat alsnog opgepakt worden !

  PS : Hoe staat het met de moord op Brielle en op de verdwenen personen bij de helicoptercrash ????


  Maak melding
 24. @ Kevin

  “Waarom wordt er in geen enkele verklaring vanuit de Olifanten Partij gerept over de “relatie” tussen Olifant San en Linscheer?”

  Neem aub nota van wat Linscheer en Santohki daar over te melden hadden. Jaren lange internationale en professionele verstandhouding. Niet alles is geheim onder Professionals.

  Jammer dat veel NDPers overal verraad en sabotage zien.

  Zoals de waard is vertrouwd deze zijn gasten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES