Justitie minister Eugene van der San ontslagen

105
Van der San nieuwe minister van Justitie in Suriname

PARAMARIBO, 6 jun – Minister van Justitie en Politie Eugene van der San is bedankt door president Desi Bouterse van Suriname. De aanleiding voor zijn ontslag is de uitspraak die Van der San gedaan heeft op een persconferentie gisteren.

Van der San beschuldigde de veiligheidsadviseur van de president, Melvin Linscheer, informatie te lekken naar VHP-voorzitter Chan Santokhi, die hij bestempelde als ‘de vijand’.

De directeur van het Nationaal Informatie Instituut, Clifton Limburg, bevestigde tegenover Starnieuws het ontslag van de minister. Zijn ontslag komt precies twee maanden en zes dagen na zijn beëdiging.


105 REACTIES

 1. Foesjh; lontje kletsnat; hshahaha. Het volk van Su is bevrijd van een dwaas. Kijken wie de nieuwe marionet van de paarse poppenkast wordt.


  Maak melding

 2. Dit is het begin van een reeks ontslagen ten einde de Redding van Suriname in te lijden.Eindelijk heeft de president iets nuttig voor land en volk gedaan. De volgende stap moet zijn stap maar zelf op en geef het volk haar mandaat terug en treed zelf ook af, Dan zal de opbouw van Suriname pas beginnen met integere en eerlijke mensen.


  Maak melding

 3. Gewoon papiergewicht.

  Voor mini ster van een mini sterie moet je wel van de hoed en de rand weten en competentie hebben.

  Als je op dat soort posities wil werken, moet je op zijn minst een psychologisch onderzoek gedaan hebben en antecentenonderzoek is ook een vereiste.

  Goed dat hij is opgedonderd.

  Suriname heeft het al moeilijk genoeg met ddb en de rovers (inter)nationaal. Meer kunnen we niet bij hebben. De hele bende moet ophoepelen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 4. Bouterse kan behalve a;s moordenaar gekenmerkt worden als de dictator met de meeste ontslagen ministers. Kan iemand de telling nog bij houden?


  Maak melding

 5. Als je hem in een ronde kamer zet en tegen hem zegt dat er een appel in de hoek is, gaat hij nog rondjes draaien en zoeken waar die appel is. Kortom; paars is dolgedraaid!


  Maak melding

 6. Ook tijd voor de bejaarde demente president af te treden. Welke HR zou het kunnen volhouden als hun managers zo vaak ontlagen worden voor incompetentie. Goodbye yo mpp van de sang en bouta next.


  Maak melding

 7. Geheel in de lijn der verwachtingen.

  zijn poging om twee blood brothers (Moi Wanna) tegen elkaar uit te spelen is hem uiteindelijk fataal geworden.

  Helaas is deze ontslagen Minister verzekerd van een riant inkomen dat na het ministerschap maandelijks wordt uitbetaald.


  Maak melding

 8. Mansaram staat te popelen!!
  Afvallige van de VHP.
  Mek a Kon!!
  Wat een poppenkast. Internationale imago schade.
  Surinamers hebben geen niveau zullen de mensen denken.
  Onterecht natuurlijk.


  Maak melding

 9. let op! een cirkel kan ook hoeken hebben, trek er maar lijnen door en zie de vele hoeken.

  Ook een ronde zwembad heeft hoeken, zie maar omtrek, eb hoogte en en zie dan de dan de rechte hoeken van de zijkant over de boven, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 10. Sjinnie met z’n korte lont heeft z’n hand overspeeld door de Moordvriend van de veroordeelde drugscrimineel te beschuldigen van samenspannen met Santokhie.

  Ik vermoedde al dat er een steekje loszat bij Sjinnie toen hij ging rondbazuinen dat Chinezen de eerste slaven waren voor de Afrikanen in Suriname.

  Suriname gaat verder en verder het moeras in.
  Suriname; recht uw rug door deze shit nu te stoppen.


  Maak melding

 11. @ Excom,
  Mansaram is in ieder geval juridisch geschoold. Slechter dan windbuil, onkundige, straattaal uitslaande struisvogel v.d. San kan het niet worden! En geen overheidsfunctie meer aanbieden.


  Maak melding

 12. @Passant; bravo! Het is vanuit welk invalshoek je het bekijkt. Mijn invalshoek is blijkbaar te simpel. Doe normaal dan doe je al gek genoeg!


  Maak melding

 13. Deze man verdient een lintje. Hij is voorlopig de eerste mini-ster die in functie aan ons zegt dat het een dictatoriale bende is binnen de regering van de ULO pleesident.


  Maak melding

 14. yiep!

  correctie in mijn bericht

  moet zijn

  Ook een ronde zwembad heeft vele soorten hoeken, zie maar omtrek, en hoogte en en zie dan de rechte hoeken
  vanaf zijkant/wand v/d zwembad over de bodem, enz. Er zijn vele soorten hoeken in een zwembad.

  maar ook een cirkel heeft hoeken als je lijnen door het middelpunt naar de omtrek trekt, zie dan de hoeken.

  Meestal als ik zaken zie reageer ik niet op en laat mensen in hun waarde en zienswijze.

  Eens maar nooit weer!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 15. Goh, nu mis ik het commentaar van RobG, van wie van der San gewoon op zijn positie mocht blijven zitten, volgens zijn reactie in een ander topic heeft Bouterse toch zijn raad niet opgevolgd, hoe is het mogelijk?


  Maak melding

 16. -Het te hopen dat van der San zal merken dat zijn arrogantie hem nergens zal brengen en vroeg of laat zal je hard vallen op je “bek”.

  @@Rappa, Bouterse gaat ook de geschiedenis in als een van de slechtste president van Suriname.

  van Dijk lach zich nu ook krom, omdat zij op een vervelende manier bedankt is.


  Maak melding

 17. Eugène van der San

  Geachte redactie,

  In tegenstelling tot wat u in uw breaking news heeft aangegeven, deel ik u voor de zuiverheid mede dat na een kort gesprek met de president de toon mij niet heeft bevallen en op grond daarvan, met onmiddellijke ingang mijn ontslag als minister heb ingediend.

  Ik heb altijd gezegd dat niemand Van der San wegstuurt.

  Ex-minister van Justitie en Politie,

  Eugène van der San


  Maak melding

 18. @@Boe, wat je schrijft zijn de woorden van van der San, maar lees een stukje tekst van Bouterse en co::::::

  President vraagt ter beschikking stellen portefeuille minister

  Vanwege de ontstane situatie heeft de president inzake deze delicate kwestie overleg gepleegd met vicepresident Ashwin Adhin, voorzitter DNA Jenny Simons, fractieleider van de NDP André Misikaba en Procureur Generaal Roy Badjnath Panday op het presidentieel paleis.
  In een persoonlijk onderhoud heeft de president de minister van Justitie en Politie, Eugene van der San, gevraagd om zijn portefeuille ter beschikking te stellen. De president heeft inmiddels de vicepresident gevraagd voorzieningen te treffen om de waarneming van het ministerie van Justitie en Politie direct in orde te maken.”


  Maak melding

 19. Men ziet het weer, het is een komen en gaan met Didibri’ s zijn geldzuchtige marionetten die steeds denken dat ze zich paars kunnen blijven misdragen. Eigenlijk heeft ddb dit grotendeels aan zichzelf te danken. Alleen paarse rovers, boeven en corrupte vrienden heeft hij als adviseurs, die naast het stelen en bedriegen hem ook belachelijk blijven maken met zijn keuze voor het ministerschap. Wie wordt het volgende paarse schaap? Ondertussen Schijt van der San zich paars van ergernis. Hoogmoed komt voor de val. Ndp na soso lawsma, en welke paarse pion baas e go potie, neks e go verander.


  Maak melding

 20. Who is next ???? Boefdraad ???? The Killer himself ????
  De Opa Abanies op het kabinet van Master Killer B.??????

  Als Apotheose …. de ontbinding van de Nationale Dieven Partij .. een partij die geen partij is … een partij zonder geregistreerde leden is geen partij … maar in dit geval …. een stel lange -vinger – jongens.


  Maak melding

 21. VHP – Valse Hoop op Paé-partij VALT door de MAND!

  ALLEMAAL HYPOCRIETEN, die KOEIEN van de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij.

  Hindoe’s beweren volgens hun GELOOF???, dat KOEIEN HEILIG zijn. Als je het binnen die CONTEXT bekijkt zouden de KOEIEN binnen de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij, het een ‘EER’ moeten hebben gevonden dat de MINISTER van JUSTITIE ze voor KOEIEN uitmaakt.

  Niet de heer van der San is hier TER DISCUSSIE, maar de gehele LIJDING (let wel: LEIDING is van een totaal andere ORDE) van de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij. Ze VERAFSCHUWEN hun ‘EIGEN’ GELOOF ofwel hun ‘EIGEN’ LEVENSOVERTUIGING.

  De VHP – de Valse Hoop op Paé-partij, is of zijn zelf BEREID om hun ‘KOEIEN’ te VERLOOCHENEN, hun ‘GELOOF’, hun ‘LEVENSOVERTUIGING’ or whatever om in het MACHTSCENTRUM van SURINAME te komen.

  Hoe kun je een partij ZONDER enige RUGGENGRAAT een dergelijke POSITIE toevertrouwen. GELUKKIG is de WAARACHTIGE SURINAMER niet gek of zijn de WAARACHTIGE SURINAMERS geen gekken of dwazen behoudens enkele VHP – Valse Hoop op Paé-partij – enkele RACISTEN-OVERBLIJFSELS..

  De OPMERKING van van der San, dat het hier om ‘KOEIEN’ gaat en niet om ‘HEILIGE’ DIEREN, wordt door de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij hierbij ZELF BEVESTIGD.

  Had van der San GELIJK of niet? De VHP – de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij, GEWOON één Vieze (GROTE) Hoop Poep (VHP), meer NIET.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 22. Die hele ndp bende moet per onmiddellijk opdonderen incluster die bejaarde bouterse zie zo ziek eruit ziet!!!!
  Alleen dan kan dit mooi land vooruit gaan!
  Su heeft rust nodig en vooral een stabiele economie!
  Jullie paarse rotte appels bijmekaar nemen jullie toch een voorbeeld van wijlen hildenberg en telting!!!!


  Maak melding

 23. hehe! eindelijk bevrijd van een dwaas een arrogante gek.nu nog van de hoofdgek enSuriname kan weer voorwaarts.natuurlijk moet hij in zn kielzog meenemen de mummies Herrenberg Wijdenbosch jozefzoon en.Alibux. tijd voor een frisse nieuwe jonge wind !


  Maak melding

 24. Opgeruimd staat netjes. Een aap die haat en rasisme predikt moest van het toneel. Volgende slachtoffer opkomst.
  Wij wachten het af.

  Tjee


  Maak melding

 25. Ik vind het heel jammer dat deze minister zelf heeft besloten om af te treden omdat het niet goed bij sommigen op de maag lag dat hij hen van de oppositie o.a. terecht uitmaakte voor geitendieven. De klachten over de minister die de oppositie bij de president indiende is mijn inziens niets anders dan oud-zeer, wrok,minderwaardigheidscomplexen en psychologische pijn.


  Maak melding

 26. @dtRt,
  niet de heer van de San staat hier ter discussie, maar de gehele Lijding van de VHP.

  Wel dus, als je goed leest, maar ook jouw geestelijke vermogens kun je dus ter discussie stellen als je jouw posting leest, OMG wat een zeldzaam gewauwel, je overtreft enen Kevin en onze allesweter RobG

  .


  Maak melding

 27. De NDP staat voor decadentie, kijk goed om je heen.
  Overal zie je verval, er heerst geen beschaving meer in het land. Wetteloosheid heeft de overhand !!!!!
  Het land begint echt op Haïti te lijken !!!!!


  Maak melding

 28. @Hindori,
  “Mansaram geilt al tijden op een benoeming. Natte lont wordt vervangen door een druppelgat!”
  In het onderhavige geval zou ik spreken over een overlopende emmer die de druppels uit de natte lont niet kan doorstaan.


  Maak melding

 29. RobG
  Ik vind het heel jammer dat deze minister zelf heeft besloten om af te treden omdat het niet goed bij sommigen op de maag lag dat hij hen van de oppositie o.a. terecht uitmaakte voor geitendieven. De klachten over de minister die de oppositie bij de president indiende is mijn inziens niets anders dan oud-zeer, wrok,minderwaardigheidscomplexen en psychologische pijn.

  woensdag 7 juni 2017 om 07:20 uur.
  ********************************************************************
  @ RobG … Oelewapper { ik druk me nog netjes uit }…. lees opnieuw de rotzooi die je hebt neergepent. Zo’n verwarde … ziekelijke IDIOOT heb ik niet eerder meegemaakt. Mijn advies: meldt je bij de OVEN van het CREMATORIUM aan de Dr. S. Redmondstraat. Neem a.u.b. Kevin, T{d}tRt, Mazda, Paraman, Damsco …. opgeruimd staat netjes !!!!!!!!!!


  Maak melding

 30. Mansaram als opvolger van van der San op JusPol..
  Van der San heeft het 2 maanden en een paar dagen ‘gered’ op die post.

  Mansaram heeft zo mogelijk een nog grotere mond dan van der San, dus trek maar de conclusies.


  Maak melding

 31. Bouterse mijn advies is jij moet ook onmiddellijk opstappen want zolang je de president blijft komt het nooit meer goed in Suriname.Je hebt het land failliet gemaakt met al jouw handlangers want Suriname is leeggeroofd punt uit.Het is nooit goed gegaan onder jouw leiding ook Somohardjo en Brunswijk hebben zichzelf verrijkt.Suriname heeft nooit zo een slechte regering gehad in de geschiedenis.Je hebt alleen maar verstand van wapens om te doden als in het verleden.Als Surinamer schaam ik voor mijn eigen land met zo een domkop als president.


  Maak melding

 32. =Al die mensen die steeds afreageren op Santhoki zijn echt ziek in hun hersenen. Zoeken jullie hulp.
  Deze meneer Santhoki is GEEN minister van justitie, maar zit in de oppositie waar hij het RECHT heeft van spreken.

  In ieder geval was meneer Santhoki veel beter dan de heer van der San en zie beide hun diplomatieke houding.

  van der San leest alles vanuit een stukje papier, maar Santhoki niet.

  Als het goed is heeft niet van der San zijn ontslag zelfs ingediend, maar is bedankt door zijn baas Bouterse.


  Maak melding

 33. @ RobG

  “Ik vind het heel jammer dat deze minister zelf heeft besloten om af te treden omdat het niet goed bij sommigen op de maag lag dat hij hen van de oppositie o.a. terecht uitmaakte voor geitendieven.”

  Beste RobG van der San heeft niet zelf besloten om af te treden. Dan was hij deel genoot geweest van het gesprek over hem en had hij na dat gesprek zijn conclusie kunnen trekken. Nu is hij weg gejaagd en dat is verpakt door te stellen dat de president in een persoonlijk (geheim) gesprek verzocht heeft de functie beschikbaar te stellen.

  Beste RobG van de San heeft zwaarwegende NDPers voor intrigant en saboteurs uitgemaakt. Hij heeft zelfs de president beschuldigd een schaduw regering te runnen.

  Des ondanks stelt dat het jammer is. Van mij had van der San nog een paar maanden de clown mogen uithangen en dit soort incidenten mogen veroorzaken. De DNA is dan met recht een poppenkast of het theater van de lach.

  W zullen zien wat voor joker er nu zal verschijnen.


  Maak melding

 34. @@JoJo, je schrijft:::Des ondanks stelt dat het jammer is. Van mij had van der San nog een paar maanden de clown mogen uithangen en dit soort incidenten mogen veroorzaken. De DNA is dan met recht een poppenkast of het theater van de lach.
  W zullen zien wat voor joker er nu zal verschijnen.

  Je hebt groot gelijk en zie hoe Bouterse zijn straf krijgt. Zijn eigen mensen van de NDP maken hem belachelijk, dus de DNA is echt een poppenkast geworden.

  van der San leest bijna alles vanuit een stukje papier dus die poppenkast is zeker nu al compleet. Zie ook zijn gedrag tegenover de journalisten!!!


  Maak melding

 35. En deze vriend van Bouterse krijgt ook 6 maanden wachtgeld mee? Hoeveel staan er nog op het lijstje om te worden ‘ontslagen’ ? En het volk zich maar druk maken om de zogenaamde ruzies. Over 2 maanden is het volgende ‘slachtoffer’ aan de beurt voor een riante halfjaar salaris. Op kosten van de belastingbetaler. Ik weet nog een goede reden tot ontslag: Er zijn niet genoeg dieven gevangen in de afgelopen 2 maanden. Hup volgende kandidaat op het lijstje.


  Maak melding

 36. @ Ira

  Van der San was een heel belangrijke pion in de bescherming van de President, toen hij in een kamertje zat op het kabinet van de President

  De president moet in zijn schaakspel nu stukken offeren en dit stuk was van grote waarde toen deze in de innercircle buiten het zicht kon opereren. Nu is deze door de mand gevallen.

  Dat gaat heel veel schade opleveren. Zie de reactie op zijn ontslag, De toon beviel mij niet, ik heb per direct ontslag genomen, etc..
  Deze man valt zo diep en wordt maatschappelijk zo’n grote paria dat er nog veel meer vuil op straat gaat komen of dat hij zich uit ellende ophangt aan een schoenvetter.

  Van der San is nu alles kwijt want ook in de Hofhouding van Bouterse kan hij niets meer betekenen.

  De vis begint te rotten aan de kop. Van der San zat dicht bij de kop van de NDP.


  Maak melding

 37. @@Jojo, ik wacht af totdat alle vissen wegrotten.

  -Voor de verkiezingen in 2010 hebben zij toen twee mensen uitgenodigd die onafhankelijk moesten zijn van alle partijen zodat zij de vragen ook goed en kritisch konden beantwoorden over de verkiezingen en de personen.

  van der San was een van hen. Je moest zijn houding zien en hij liet duidelijk merken dat hij een NDPér was. Als men kritisch sprak over Bouterse stond hij van zijn stoel op, omdat hij het niet aan kon. Deze man was echt loyaal aan Bouterse. Toen al begon die poppenkast.

  Ik was toen in Suriname.

  Nu van der San geen minister is ben ik benieuwd wat hij gaat vertellen over Bouterse met zijn korte lont.

  Arrogantie brengt niemand ver en je valt vroeg of laat in een grote zwarte gat. Het zijn ongelukkige mensen.


  Maak melding

 38. Ahaaahaahaaa….
  Het is weer begonnen met bouta zijn favoriete spel…Jij eruit…jij..erin..
  Wanneer gaat bouta zichzelf uitschakelen.!?
  De tijd is nu.


  Maak melding

 39. Waarom heeft Bouta & Zn van der San daar geplaatst?
  Met welk doel in zijn achterhoofd?
  Bouta & Zn is een strateeg, hij doet niet zomaar iets.


  Maak melding

 40. @ Do the RIGHT thing
  Ik heb je posting gelezen en zou bij deze tegen je zeggen dat je een Vieze Vuile racist bent die een dictator/moordenaar aanbidt.
  Dankzij de VHP is er nog een beetje democratie in Suriname en dankzij de hindoestanen heb je nog wat te vreten in Su anders zou je nu stront moeten eten man.
  Je bent een zielige nationalist die te kampen heeft met een minderwaardigheidscomplex (Negro). Figuren net als jij, de zielige nationanisten met een minderwaardigheidscomplex hebben in de jaren 70 Suriname met de onafhankelijkheid naar de afgrond geleid.
  Jou soort kan niet omgaan met vrijheid/democratie. Jullie hebben een dictator nodig als leider.


  Maak melding

 41. @Kevin

  Silos van Dijk heeft er met de Miranda voor gezorgd dat de verkiezingen gewonnen zijn. Met 45% van de stemmen 52% van de zetels gewonnen.

  Silos van Dijk is beslist niet dom en werd ik haar ambitie gefaciliteerd.
  Als minister van JusPol voerde zij de publieke verdediging van Bouterse. Ze raakt daar in verstrikt en kon niet verder.

  Van der San was de allerlaatst line of Defense van Bouterse in het Kabinet van de President die Justitie op afstand hield.
  Dus na het wegvallen van de loyale Silos van Dijk (ze heeft haar mond nog niet geopend) was van der San de logische keuze voor een loyalist met enige hersenen.

  Helaas was de lont te kort en bleek van der San een instabiele tijdbom.

  Het kan maar zo dat Linscheer een rekening vereffend heeft door Santohki te informeren wanneer van der San hoe onder druk te zetten.

  Kevin Politiek stinkt. NDP politiek stinkt het hardst.


  Maak melding

 42. @Kevin
  Een strateeg pleegt geen coup,executeerd niemand,is niet uit om macht te vergaren ,is niet hebzuchtig,en is vooral niet dom.
  Conclusie ..je baasje is geen strateeg maar een crimineel!!


  Maak melding

 43. Klinkt allemaal mooi maar dat is voor mij nog geen reden om van der San, de loyalist, zijn functie als dir. van het Kabinet op te laten zeggen en hem op te offeren voor deze functie. Wat was het doel van deze actie? Octopus? Linscheer?
  Klinkt mij meer in de oren van: Oke je wilt met pensioen, maar kun je nog even dit en dat voor mij regelen of daar even stennis overmaken? Wat is dat Dit en Dat?


  Maak melding

 44. GEEN KOEIEN, maar KALVEREN.

  Iemand, wat je zegt ben jezelf. De ALLERGROOTSTE RACISTEN vind je bij jou RACISTISCHE VHP, jou RACISTISCHE Valse Hoop op Paé-partij. KOEIEN zijn toch ‘HEILIGE’ DIEREN, opeens willen jullie HYPOCRIETE RACISTISCHE VHP-ers, HYPOCRIETE RACISTISCHE Valse Hoop op Paé-partij-smeerlappen GEEN KOEIEN zijn.

  Om het Surinaamse VOLK te BESODEMIETEREN zijn jullie van de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij zelfs BEREID om jullie GELOOFSOVERTUIGING ofwel LEVENSOVERTUIGING aan de kant te zetten voor het GELD, de PAISA waar jullie van de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij DIENAREN van zijn.

  De ogen van de WAARACHTIGE SURINAMERS staan WAGENWIJD OPEN en dulden geen RACISTEN in het MACHTSCENTRUM van SURINAME.

  Zelfs “We zijn Moe’ hebben jullie als PARASIETEN HERONTDEKT. en die WENSEN er NIET in te TRAPPEN.

  Ex-MINISTER van der San had de lui van de VHP MISSCHIEN te HOOG ingeschat door ze ‘KOEIEN’ te noemen, daar ga ik met je mee. Het zijn kennelijk GEEN KOEIEN, maar KALVEREN. Ik hoop dat jij vanuit jou Valse Hoop met deze CORRECTIE kunt ‘LEVEN’.

  GEEN KOEIEN, maar KALVEREN???

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 45. @Do the Right thing,
  Ik zal het kort houden. Koeien zijn zeker heilig voor de hindoestanen. Ik ben liever een Koe dan een Negro.
  Koeien zijn heel nuttige dieren en dat kan je niet zeggen over jou soort. Jou soort heeft geen toegevoegde waarde op deze aarde want jullie maken alles kapot. Ik ben trots op dat ik een mooie cultuur en een eigen geloof heb. Dat kan je niet zeggen over jou soort, want dat zijn cultuurloze mensen. Jou cultuur is roven,stelen, moorden, alles kapot maken dat anderen opgebouwd hebben en lekker op je luie reet zitten.


  Maak melding

 46. En dat is nu precies de reden dat niet zomaar iemand het zeggen moet krijgen over Su!

  Ik kan berijpen dat niet zomaar iemand lid is van de (V)eel (H)aathi (P)aagal. De leden van de (V)eel (H)aathi (P)aagal schreeuwen namelijk het hardst over racisme en discriminatie. Zoals onlangs iemand nog opschreef.

  Blijft voor mij een vraag: Wat is een Racistische Olifant voor zo iemand?


  Maak melding

 47. @ Iemand

  Volgens mij hebben de slaven onder de zweep van de bakra’s Su opgebouwd zonder enige vorm van loon
  En hebben de leden van de (V)eel (H)aathi (P)aagal die nu hard roepen WIJ hebben het land opgebouwd loon ontvangen voor hun werk.


  Maak melding

 48. Dat wordt dan weer lachen:
  Doekhie, Bouta & Zn, Santokhi en R. Khan die binnenkort vrij komt of misschien al weer is en na zijn vrijlating gelijk zal worden uitgezet naar….Guyana….

  Zit Santokhie daarom zoveel met Linscheer te flirten?


  Maak melding

 49. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  Dat wordt dan weer lachen:
  Doekhie, Bouta & Zn, Santokhi en R. Khan die binnenkort vrij komt of misschien al weer is en na zijn vrijlating gelijk zal worden uitgezet naar….Guyana….

  Zit Santokhie daarom zoveel met Linscheer te flirten?


  Maak melding

 50. RobG, waarom reageer je nog op deze halve duitse Muleimer die iedereen dood wenst onder meerdere namen zodat het lijkt dat hij vriendjes heeft.

  Chizofrenekwast


  Maak melding

 51. Twee termijnen regeren zijn teveel voor DDB. Dit is een van de symptomen van zijn ondermaatse vaardigheid het land te besturen. Volksmennerij en volksbedrog doet hij uitstekend.Evenals de kluis van de CBS leeghalen ten eigen bate. VdSan treft geen blaam,omdat het voor een ieder duidelijk was dat de man niet geschikt is als min van JUSPOL.


  Maak melding

 52. Racistische Kevin,

  rustig maar, de 17.888 volkswoningen zijn onderweg !

  Sranan is verlost van een paranoïde minister !

  Nu de overige leiders nog !

  PS : Paars-creools staats faillissement ?

  Paars-creoolse, oerstomme, NDP-drukkerij van Miljarden aan ongedekte SRD-biljetten ???????

  Racist, go sribi yere !!!!!


  Maak melding

 53. Iemand@
  Geen cultuur is ook een cultuur, en geen geloof is ook een geloof, in ieder geval geen gevangene van geloof en cultuur, het is maar wat je prevaleert, ik dacht dat discriminatie aan blanken was voor behouden, weer een psychische tik


  Maak melding

 54. @ Haco

  Hindoestan betekent land aan de Indus. Hindoestanen komen dus van oorsprong uit het noorden van Perzie.
  Kijk nu eens op google waar de Indus ligt.
  En zoek vervolgens op google op het land wat je daar aantreft en hun mentaliteit met name op: huwelijken, huiselijk, seksueel en/of psychologisch geweld wat in 80% van de huishoudens voorkomt.
  Vier op de vijf vrouwen die gearresteerd worden, worden door politie of gevangenisbewakers verkracht.
  32,6% van de bevolking leeft onder de armoedegrens.

  De uit 1973 stammende grondwet, die van 1977 tot 1985 buiten werking werd gesteld na een staatsgreep vormt de belangrijkste basis voor de politiek. Er is een wetgevende vergadering bestaande uit een Nationale Assemblee (het parlement) van 342 leden en een Senaat van 100 leden. Staatshoofd is de gekozen president, die tevens opperbevelhebber van de strijdkrachten is en belangrijke politieke macht heeft. Regeringsleider is de premier.

  Mannen beheersen alle aspecten van het leven van een vrouw. Discriminatie begint al op jonge leeftijd en meisjes en vrouwen staan regelmatig bloot aan geweld en uitbuiting. Vrouwen die slachtoffer worden van aanranding of verkrachting durven uit angst voor deze schande vaak geen aangifte te doen.

  Er leven naar schatting meer dan een miljoen straatkinderen in de steden. Ook zijn kinderhandel en kinderarbeid normale verschijnselen. Het is voor vrouwen en kinderen bijna onmogelijk om recht te zoeken, onder andere door taboes en een discriminerend rechtssysteem.

  Weinig families hebben toegang tot schoon drinkwater. Nederland helpt met de aanleg van drinkwaterpompen per 15 huishoudens.

  Yepp zij hebben suriname opgebouwd ……………..


  Maak melding

 55. @@ RobG
  @@ Kevin
  @@ Haco
  Wie kaatst moet de bal verwachten.

  Waren het niet patjakkers Damsco, Paraman, Todo{D}tRt die het harde optreden van de ME tegen de demonstanten hebben toegejuicht …. zelfs …. in termen van executies spraken? Hebben zij alleen het recht daartoe ??????????

  @Haco … ik heb het verschillende keren gezegd: @ Kevin is een uitgekotste BABA-DRAGER …. vandaar z’n haat tegen de VHP en de VHP-voozitter.


  Maak melding

 56. @Kevin, waar komen al die dombo’s vandaan die Sranan FAILLIET hebben gemaakt ?????

  Waar komen die paarse IDIOTEN vandaan die MILJARDEN aan ongedekte SRD-bankbiljetten hebben gedrukt en uitgegeven ????????

  Waar komen de ebbe’s vandaan die ons land en de bevolking opzadelen met een inflatie van ruim 70% ?????

  Waar komt uw leider vandaan, die Landverraad heeft gepleegd en samen met de koloniale Hollanders (oa kolonel Valk) onze democratie heeft vernietigd ?????

  U praat steeds over burgers hun afkomst, praat over het paarse faillissement en over de onzinnige paarse leningen-economie die honger en nood in Sranan bevordert !

  Kevin, neem ook een kijkje in het gedetineerden-register van Santo Boma en laat uw racisme daar op los !

  Ga met de paarse sukkels werken aan de gigantische economische en sociale achterstand van uw bevolkingsgroep !


  Maak melding

 57. @Kevin, baksis : Waar komt uw paranoia minister van Justitie

  vandaan ?????

  En waar komt de slimmerik vandaan die zulk een nitwit

  benoemt op deze gevoelige en belangrijke post ?????

  PS : Sranan sungu yere !!!!!


  Maak melding

 58. De Indus stroomt voor 93% door Pakistan, 5% door India en 2% door China.
  De oorsprong van de Indus ligt in Tibet.
  Het gebied dat ten oosten ligt van de Indus werd door de grieken India genoemd.

  Indus (rivier)

  Ga naar: navigatie, zoeken

  Indus
  Het stroomgebied van de Indus
  Het stroomgebied van de Indus
  Lengte 2880 km
  Hoogte (monding) 0 m
  Debiet 6600 m³/s
  Van Sênggê Zangbo (Tibetaans Hoogland)
  Naar Arabische Zee
  Stroomt door Pakistan (93%), India (5%), Volksrepubliek China (2%)

  Portaal Portaalicoon Geografie

  De Indus (Urdu: دريائے سِندھ, darya-e sindh; Hindi: सिन्धु नदी, sindhu nadī; Punjabi: ਸਿੰਧ ਦਰਿਆ, sindh darya; Sindhi: سنڌو درياءَ, sindhu darya) is de belangrijkste rivier van Pakistan.

  De rivier is 2880 km lang en ontspringt in het westen van Tibet. Ten noorden van het Himalayagebergte stroomt de Indus in een noordwestelijke richting door Ladakh en Baltistan in India, om met een kloof het gebergte zuidwaarts te doorkruisen. De rivier stroomt dan van noord naar zuid door de vruchtbare Indusvlakte in Pakistan. Hier stroomt de rivier eerst door de streek Punjab, bevloeid door de vijf zijrivieren Jhelum, Chenab, Ravi, Beas en Sutlej, en daarna door de provincie Sindh, waar de groene vallei van de Indus sterk contrasteert met de omliggende droge woestijnen. Ten zuiden van de miljoenenstad Hyderabad bereikt de Indus ten slotte de Arabische Zee, waar de rivier met de Indusdelta in uitmondt.

  In de Indus leven bedreigde diersoorten zoals de Indusdolfijn. In de oudheid ontstond in de Indusvlakte de Indusbeschaving, een van de eerste beschavingen waar grootschalige vorming van steden (urbanisatie) plaatsvond. De rivier vormde de oostelijke grens van het Perzische Rijk en was het oostelijke eindpunt van de veldtochten van Alexander de Grote. Door de Grieken werd het gebied ten oosten van Perzië naar de rivier “India” genoemd.

  Die Kevin is goed in het vertellen van halve waarheden en hele leugens. Al eerder had ik hem betrapt op een andere leugen.

  Men heeft zo een hekel aan hindustanen dat men alsmaar India erbij haalt. Men vergeet dat hindustanen in Suriname zich heel goed hebben aangepast zowel in Suriname als in Nederland als in de rest van de wereld waar zij zijn terechtgekomen.

  Mensen als Kevin zoeken altijd een stok waarmee ze kunnen slaan naar de hindustanen.
  Deze mensen zijn zeer zielige personen met hiaten in hun hersenen, daarom kunnen ze ook niet verder nadenken dan hun neus lang is.


  Maak melding

 59. De ex-minister heeft een paar van die 1.3 miljard USD die uit staatskas is geroofd meegekregen van de president van Suriname wegens bewezen dienst van 2 maanden.Deze grappenmakers hebben het land failliet gemaakt.Dat is mijn opmerking als Surinamer.


  Maak melding

 60. @Jiyani:

  “De Indus stroomt voor 93% door Pakistan, 5% door India en 2% door China” Dus ik lieg als ik zeg dat de indus door Pakistan loopt? Je zegt het zelf.

  Je herhaalt zelfs nog een keer: ” Van Sênggê Zangbo (Tibetaans Hoogland)
  Naar Arabische Zee
  Stroomt door Pakistan (93%), India (5%), Volksrepubliek China (2%)”

  Daarna heel mooi dat er bedreigde diersoorten in de Indus leven en andere verhalen de je daarover vertelt om de aandacht maar af te leiden, maar daar had ik het niet over. Jij bent heel goed om je eigen waarheden te verdaaien zodat je eigen mislukkingen probeert te verschuilen in het beschuldigen van mensen.

  Net zoals mensen zoals jij beweren dat ik racistisch ben: Het zijn gewoon feitenlijkheden van Wikepedia en andere bronnen. Zijn dat dan ook allemaal racisten? Of kan een bepaalde groep van Hindoestanen gewoon niet tegen de waarheid en proberen ze alles wat de “hindustan” heeft gedaan op te hemelen.

  Hier in Su mag je niks vertellen over hindoestanen. Hndoestanen mogen echter wel alles vertellen over andere bevolkingsgroepen. De hindoestanen die ik ken en daar niet aan mee doen, voorbeeldige burgers zijn, keihard werken en zeer gastvrij willen niks te maken hebben met de mentaliteit van jullie, Olifant San en zijn Rovers Olifanten. Tjor ke djhoend noemen zij ze.


  Maak melding

 61. Kevin, dit heb je zelf geschreven:

  Hindoestan betekent land aan de Indus. Hindoestanen komen dus van oorsprong uit het noorden van Perzie.

  Ik lees Perzië en geen Pakistan.
  Dus wie jokt en liegt alles bij elkaar.

  Pakistan was tot 14 augustus 1947 gewoon India.

  Ga verder zelf maar op zoek hoe het Indiase volk is ontstaan. Of ga je ook daarover weer halve waarheden en hele leugens uit je duim zuigen.

  Parsi is een Iraans-Indiaas geloofsgroep. Het Parsi volk komt wel uit Iran ook wel Perzië genoemd.


  Maak melding

 62. O ja Kevin ik sluit me aan bij degenen die voor jou racist hebben uitgemaakt.

  Van jou zijn alleen de negatieve kanten van de hindustanen te lezen. Je gaat zelfs zover dat je India erbij haalt.
  Je doet alsof de overige Surinamers alleen maar goede eigenschappen bezitten.

  Hoepel toch op met je halve waarheden en hele leugens over hindustanen.
  Ik sta ver boven jou.


  Maak melding

 63. Lieve schat,

  Ga nou niet wijs zitten doen.of de aandacht af te leiden op jullie eigen tekortkomingen binnen de Olifanten Partij. Welke vraag heb ik gesteld. (“Kijk nu eens op google waar de Indus ligt. En zoek vervolgens op google op het land wat je daar aantreft”)
  En lieg ik als hindoestan in het noorden van toenmalig Perzie lag? Pak er eens een oude kaart bij. Dat het westen Iran Perzie noemde betekent nog niet dat Hindoestan niet in het Perzische Rijk lag.

  Verder heb ik alleen aangegeven wat er in Pakistan gebeurd. En weet je waarom ik dat heb gedaan, en jij hebt het weer heerlijk verwoord en laten zien.

  Om het volgende:
  Hier in Su mag je niks vertellen over hindoestanen. Hndoestanen mogen echter wel alles vertellen over andere bevolkingsgroepen. Het woord hindoestaan hoeft maar te vallen en de wereld is bijvoorbaat al te klein bij de Olifanten. Zo zielig


  Maak melding

 64. Je hebt jezelf en je partijgenoten van de Olifanten Partij wederom te “Olifanten Kak” gezet.
  En schijnbaar is alle informatie die men openlijk kan vinden op bijvoorbeeld wikipedia racistisch in jullie ogen.
  En dat wil Suriname gaan regeren?

  Daarnaast ben je ook nog eens zo arrogant en hoogmoedig dat je dus alle hindoestanen over 1 kam scheert alsof zij allemaal achter Olifant San en zijn Tjor ke djhoend staan en beweer jij dat ik racistisch ben. Als dat zo zou zijn dan was de Olifanten Partij allang de grootste partij binnen Suriname. Zelfs jullie eigen bevolkingsgroep walgt van het racistisch gedoe van de Olifante Partij. Multicultie…multi me hoela bedoel je.

  Ik heb het over de Olifanten Partij en jij vertaalt dat als alle hindoestanen.
  Dat is niet alleen erg arrogant maar tevens racistisch tegelijk.
  Want daarmee geef jij namelijk ook aan dat de Olifanten Partij alleen en enkel alleen maar bedoeld is voor hindoestanen.

  Wie is er nu ook alweer een racist?


  Maak melding

 65. O en nog wat Jiyani en alle andere Olifanten hier:

  Deze zin van jou:
  “O ja Kevin ik sluit me aan bij degenen die voor jou racist hebben uitgemaakt.

  Van jou zijn alleen de negatieve kanten van de hindustanen te lezen. Je gaat zelfs zover dat je India erbij haalt.
  Je doet alsof de overige Surinamers alleen maar goede eigenschappen bezitten”

  Waarom vertaal ik dat naar onderstaande zin vanwege de uitlatingen van Olifanten op dit forum?:

  Van de Olifanten zijn alleen de negatieve kanten van de Creolen en Marrons te lezen. Olifanten gaan zelfs zover dat ze Afrika erbij halen.
  Olifanten doen alsof de Hindoestanen alleen maar goede eigenschappen bezitten”


  Maak melding

 66. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  Je hebt jezelf en je partijgenoten van de Olifanten Partij wederom te “Olifanten Kak” gezet.
  En schijnbaar is alle informatie die men openlijk kan vinden op bijvoorbeeld wikipedia racistisch in jullie ogen.
  En dat wil Suriname gaan regeren?

  Daarnaast ben je ook nog eens zo arrogant en hoogmoedig dat je dus alle hindoestanen over 1 kam scheert alsof zij allemaal achter Olifant San en zijn Tjor ke djhoend staan en beweer jij dat ik racistisch ben. Als dat zo zou zijn dan was de Olifanten Partij allang de grootste partij binnen Suriname. Zelfs jullie eigen bevolkingsgroep walgt van het racistisch gedoe van de Olifante Partij. Multicultie…multi me hoela bedoel je.

  Ik heb het over de Olifanten Partij en jij vertaalt dat als alle hindoestanen.
  Dat is niet alleen erg arrogant maar tevens racistisch tegelijk.
  Want daarmee geef jij namelijk ook aan dat de Olifanten Partij alleen en enkel alleen maar bedoeld is voor hindoestanen.

  Wie is er nu ook alweer een racist?


  Maak melding

 67. Ach Kevin, je bent bezig je eigen halve waarheden en hele leugens te verdedigen.
  Je bent nog doorzichtiger dan helder water.

  Heb je ooit van mij gelezen dat ik creolen, marrons of andere Surinamers uitscheld of racistisch heb bejegend?

  Je bent een hopeloos racist!! Voor jou is er geen redding meer!

  Ik zal je blijven confronteren met je halve waarheden en hele leugens.


  Maak melding

 68. @ Jiyani,

  Wederom, eerst goed lezen voor je iemand beschuldigd.
  En probeer het ook te begrijpen wat daar staat en niet gelijk steigeren bij het woord hindoestaan. Of is het woord hindoestaan intussen ook al een racistisch woord?


  Maak melding

 69. De hindustanen die niet achter Santokhi staan, staan achter Bouterse. Deze groep hindustanen zijn de grootste drugsdealers van Suriname.
  Daarom is het te begrijpen dat je je schaart achter deze groep hindustanen die anderen tjor ke djoendh noemen, terwijl ze zelf de grootste criminelen zijn.
  Een crimineel zal het immers altijd voor andere criminelen opnemen.


  Maak melding

 70. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  @ Jiyani,

  Wederom, eerst goed lezen voor je iemand beschuldigd.
  En probeer het ook te begrijpen wat daar staat en niet gelijk steigeren bij het woord hindoestaan. Of is het woord hindoestaan intussen ook al een racistisch woord?


  Maak melding

 71. “De hindustanen die niet achter Santokhi staan, staan achter Bouterse. Deze groep hindustanen zijn de grootste drugsdealers van Suriname” = De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.

  “Daarom is het te begrijpen dat je je schaart achter deze groep hindustanen die anderen tjor ke djoendh noemen, terwijl ze zelf de grootste criminelen zijn” = ik schaar mij nergens achter, opletten piewkie, het zijn uitspraken van hindoestanen niet uit de “rijke” kaste maar uit de hardwerkende “kaste”.

  Piewkie ik heb blijkbaar een gevoelige snaar geraakt? Jij begint ineens over drugsdealers? Wie en wat neem jij nu in bescherming?

  Zoiets als: De politie vraag de buurman naar aanleiding van de roofmoord: Hoelang heeft u uw broer niet gezien…och al zeker een maand of 2.
  Waar was u gisteravond tussen 23:00 uur en 01:00 uur? Waarom vraag u dat? Ik heb die bijl niet in z’n hoofd geslagen, waarom vraag u mij dat, u moet bij die brute rovers zijn.
  Politie: Hoe weet u van die bijl?


  Maak melding

 72. @ Piewkie

  Oef je mond voorbij gepraat……..?
  Zit de wereld dan toch anders in elkaar dan dat Olifant San en zijn kudde ons willen doen laten geloven?

  Piewkie toch……….


  Maak melding

 73. @Kevin
  Ik volg jou postings ook al een tijdje hier op dit forum en wil het volgende aan jou duidelijk maken:
  Net als “Do the Right thing” ben je ook zo een vieze vuile racist.
  Je bent net als “Do the Right thing” ook een zielige mannetje die lijdt aan een minderwaardigheidscomplex(Nergo). Door figuren net als jij met een minderwaardigheidscomplex is suriname vandaag naar de afgrond geduwd.Het waren dezelfde soort nationalisten met een minderwaardigheidscomplex(Negro’s) die in de jaren 70 het hardst schreeuwden voor de onafhankelijkheid. En kijk waar we heden zijn beland nl.een failliete land en bijna een dictatuur.
  Jou soort heeft geen toegevoegde waarde op deze aarde want jullie maken alles kapot. Jou cultuur is roven,stelen, moorden, alles kapot maken dat anderen opgebouwd hebben, lekker op je luie reet zitten en anderen van alles de schuld geven.
  Dankzij de VHP is er nog een beetje democratie in Suriname en dankzij de hindoestanen heb je nog wat te vreten in Suriname,want anders zou je nu stront moeten eten man.
  De VHP heeft door haar verbroederings politiek ervoor gezorgd dat je nog in een democratisch land woont idioot.
  Jou soort kan niet omgaan met vrijheid/democratie. Jullie hebben een dictator nodig als leider. Je aanbidt een dictator/moordenaar idioot. Wat India betreft, dat land is nog steeds de grootste democratie ter wereld. Knoop dat goed in je oren.


  Maak melding

 74. Wat zijn ze bang dat Van der San gaat praten. Het vuile was van NDP buiten zetten. Het kort geding tegen Van der San is om zijn mond te houden.


  Maak melding

 75. @ Pa Winti

  Linscheer heeft van der San persoonlijk op Pengel afgezet voor een welverdiende vakantie. Linscheer ziet na een gesprekje op de achterbank en wat verzoeken van prominenten af van een schadelijke rechtzaak.

  Het lijkt wel een goedkope mafiafilm waar de achterbank van auto’s gebruikt werden voor verhelderende gesprekken.
  Van der San zal lang op vakantie zijn.


  Maak melding

 76. Er is altijd wel iemand die zelf de grotste racist is maar toch steeds weer iemand beschuldigd dat hij of zij een racist is.

  Schaamteloos:
  * “een zielige mannetje die lijdt aan een minderwaardigheidscomplex(=?Nergo)”
  * “nationalisten met een minderwaardigheidscomplex(=?Negro’s)”
  * Jou soort heeft geen toegevoegde waarde op deze aarde want jullie maken alles kapot. Jou cultuur is roven,stelen, moorden, alles kapot maken dat anderen opgebouwd hebben, lekker op je luie reet zitten en anderen van alles de schuld geven.(=? Negro’s)

  Mmmmmm die iemand is goed bezig zich zelf te tonen als een racist, knoop jij dat goed in jouw oren!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.