Dreiging zwarte lijst voor Surinaams bankwezen afgenomen

29

PARAMARIBO, 6 jun – De dreiging voor het op de zwarte lijst belanden van het Surinaamse bankwezen is minder geworden. De door de Amerikaanse regering gesponsorde Caribbean Financial Action Task Force, CFATF, is tevreden. Suriname heeft de afgelopen tijd genoeg moeite gedaan om wetgeving aan te passen. Het bankwezen ademt opgelucht. De dreiging was merkbaar genoeg.

CFATF vond vooral de regering te weinig moeite doen om het witwassen van drugsgeld en sponsoring van terrorisme tegen te gaan. Dat is veranderd sinds de wetgeving is aangepast, zij het ter elfder ure. “Wij zijn opgelucht dat Suriname nu verder staat van de gevarenzone om op de zwarte lijst geplaatst te worden”, zegt Jim Bousaid, voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging, tegenover de Ware Tijd.

Het parlement heeft de wetgeving zodanig bijgesteld dat witwassen en ‘ongebruikelijke’ transacties een stuk moeilijker moeten verlopen. Volgens de regering is er veel werk verzet de afgelopen jaren. “Het gaat niet alleen om wetgeving. Suriname heeft ook institutionele maatregelen getroffen om witwaspraktijken en terrorismefinanciering tegen te gaan”, zegt minister Gilmore Hoefdraad van Financiën.


29 REACTIES

 1. Als de ndp regering nog wat lander aanblijft dan gewenst dan komen wij met ziin allen in aanmerking op de zwarte lijst te prijken samen met Kevin.Dit is absoluut geen goed ding,


  Maak melding

 2. Het schijnt dat Boefdraad zijn woning van USD 700.000 gaat kunnen behouden.Let wel.Hij heeft het van de persoon gekocht die geprobeerd had 500kg coke te posten in een hijswerktuig.Een Duitser die inmiddels Sur.weer ontvlucht is.


  Maak melding

 3. Ach, over een paar maanden staan ze weer op de lijst. Oma taki, luister goed mi granpikien. Zet alles op alles om je diploma’ s te behalen en vertrekken jullie allemaal naar een veilig en beter land, geen landen waar zieke knettergekke idioten zoals ndper ’s hebben gestemd op warlords, moordenaars, drugsbonzen bankrovers en allerlei misdadig gespuis want sa e go pasa, na soso achteruitgang en nog meer misdaad is wat komen gaat. Ndp didibri heeft alle machten naar zich toe getrokken. Als je geen lid bent van zijn duivelse partij, wroko no de, tenzij in de misdaad. Ndp na wang vervloektoe partij. Zucht alla deen oma e warskow deng granpikien, ndp betekend letterlijk en figuurlijk nationale duivelse partij.


  Maak melding

 4. Jacobus??
  Jij bedoelt die domme Gunter?? Die was overigens niet de eigenaar van het huis maar had het huis met een huurkoopconstructie gekocht van een amerikaan. De duitser betaalde niet en is er dus uitgezet.


  Maak melding

 5. Daarbij Jacobus. Wie waren er nog meer betrokken bij die drugdeal in die hijskraan?

  Zullen we dat aan de partijgenoten van Olifant San vragen?


  Maak melding

 6. @Kevin

  Vraag maar aan wie je hebben wil van wie de coke was en geef maar de namen door.
  Feit blijft dat als een buitenlander iets in Sur.wil bezitten ze bepaalde constructie gebruiken om een decreet te omzeilen die de vreemdeling verbied bezittingen te hebben.
  Hier is Boefdraad dus dubbel in de fout gegaan.Kan niet bewijzen van waar hij het geld heeft en kocht een illegaal bezit.


  Maak melding

 7. Jacobus, praat geen onzin a.u.b.
  Die duitser was niet eens legaal in Su en moest om de haverklap naar Albina om stempels te halen. En toch had hij een bar en een handel in vrachtwagens en kranen in Su.

  Die amerikaan is overigens van Surinaamse afkomst en kan gewoon in Su bezttingen hebben. Even als andere buitenlanders. Het enige wat een niet surinamer niet kan hebben is lantigrond, daar moet hij een stichting voor oprichten. Maar dat speelt in deze helemaal niet.
  Hoefdraad heeft gewoon een wonig gekocht (en helemaal al niet voor $ 700.000,00, ook dat is een onzin verhaal) op een legale wijze.


  Maak melding

 8. @@Kevin, als alles wat men schrijft onzin is, waarom kom jij dan niet met de werkelijkheid???

  De paarse NDP heeft Suriname goed op de wereldkaart gezet met zijn Cocaïne.

  Je hebt ook zo de pest aan meneer Santhoki, maar in taal en duidelijkheid is hij veel sterker dan velen van de coalitie.

  Ik ben blij dat ik geen partij heb, maar ik maak mij wel zorgen om het land en het volk van Suriname.

  Een moordenaar als leider is vragen om grote problemen!!!!


  Maak melding

 9. @Kevin

  en je bent als Suri op de hoogte geweest van deze activiteiten van de Duitser en je hebt de autoriteiten niet op de hoogte gebracht?Heb je intussen ook de namen van de coke betrokken olifanten?Of is dat weer zo een aantijging als van de pikin ingi boi?
  Dat getuigt niet van goede burger zin en je hebt je land daardoor door een Duitser in diskrediet laten brengen zonder een vinger uit te steken.
  En het Bedrag van USD 685.000 heeft Boefdraad zelf genoemd.Is te vinden op het net.


  Maak melding

 10. De wetgeving mag dan wel aangepast zijn, maar daar houd dit geboefte zich toch niet aan, hun wetgeving is met crimineleactiviteiten bezig zijn.


  Maak melding

 11. @ Jacobus,
  Wederom foutieve info.Vraagrprijs $ 650.000,00
  Betaald: een stuk minder

  Daarnaast ben ik jou niet verschuldgd of ik wel of niet op de hoogte was van de activiteiten van de duitser. Misschien is deze duitser wel niet meer in het land door toedoen van mij? Of is de drugsvangst wel gebeurd door toedoen van mij? Dus je beschuldigd zomaar? Net zoals die onzin verhalen van jou over het huis van die duitser en de aankoopprijs van hoefdraad z’n woning.
  Roddel en achterklep.


  Maak melding

 12. Daarnaast even wat kleine side-info om over na te denken? Wat is er met deze zaak gebeurd?
  Wie was destijds minister van Justitie? En wie (Welke voorzitter van welke partij) lonkte ronduit met deze minister in de aanloop naar de verkiezingen?
  Wie was de surinamer die ook in beklaagdenbakje zat en wat was zijn relatie met de voorzitter van de lonkende partij?
  Hoe kan/kon deze voorzitter van de lonkende partij nog zoveel invloed hebben binnen JusPol?

  Wat was 1 van de beschuldigingen van van der San Gisteren?

  Hoe hard stort Het Park in elkaar als ik bovengenoemde hard op roep in Het Park?


  Maak melding

 13. Kevin jongen, je bent uitmuntend bezig om jezelf voortdurend belachelijk te maken, ga zo door. Ik hoop dat je straks aan je kinderen kan vertellen hoe oprecht je bent. Same on You, BOY!


  Maak melding

 14. @Kevin

  en is dan je beschuldiging naar de olifanten dan geen roddel en achterklep?
  Toen de ex van Santhohie een huis kocht van een vermeende drugs dealer was Sur. te klein.Zelfs de pres.sprong op de podium als een derwisj segebai te roepen.En koopt zijn minister nu een huis van een bewezen drugsdealer en is alles stil.Waarom denk je dat Vlav zo snel het land uitgezet is?Ook vanwege roddel?


  Maak melding

 15. Hee Jacobus,

  Dank je wel voor de aanvulling! Van wie had Hoefdraad deze woning ook alweer gekocht zei jij?
  Wanneer was deze meneer ook al weer groot geworden en onder welke minister van Justitie? En hoe zat dat met die postzakken?


  Maak melding

 16. Ik had 1 naam genoemd…Gunter…maar die is naar NL vertrokken (niet naar duitsland overigens).
  De rest zit nog in Su te toeteren…………………daar laat ik het bij.


  Maak melding

 17. @Kevin haathi tor baap hai ka?Hum sochi Gorila to hai tor baap hai.To lage hai Gorila jaise dhek aina me maderchod.Apan mai se pooch ke tor baap hai janwar ke aulad.


  Maak melding

 18. @ Sir:
  Wederom roep je iets dat je wilt bevallen van een kruising van een olifant en een gorilla, je roept iets over je vader? Die moet boeren? maar krijgt niet betaald? en is een afstammeling van haar?

  En waar wil jij je “angel” in steken?


  Maak melding

 19. @OoM Ludwig van Abra Broki

  Jij staat al jaren op de dementielijst jou denken stamt nog uit de 50er jaren,(vorige eeuw ) ga na Asiana.! vanwaar je weggelopen bent !


  Maak melding

 20. De getroffen maatregelen in wetgeving zijn een wassen neus. Stelt niets voor. Het gaat alleen om de buitenkant, de bekende vinkjes cultuur. Intern gaat er niets veranderen, omdat de zittende regering leeft van corruptie en witwassen. Maar zo werkt het bij internationale instanties. Opdracht van de regering was: Laat de CFATF zien dat we maatregelen hebben getroffen, en de CFATF was tevreden. Nu kunnen de misdadigers en rovers gewoon verder gaan waar zijn gebleven waren. Over 2 jaar doet de CFATF weer een onderzoek, zijn de zakken van de rovers goed gevuld en zit de dan zittende niet-NDP regering met de gebakken peren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.