VHP: totale ‘intelligence-positie’ Suriname weg

35
Korps Politie Suriname vindt drugs tijdens invallen

PARAMARIBO, 3 jun – “De totale ‘intelligence-positie’ van Suriname is komen weg te vallen. Er is helemaal geen zicht op wie de criminelen zijn, waar ze zijn en hoe zij te werk gaan.” Dit stelt de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP. De recente moord op een jonge vrouw in haar woning is maar het zoveelste bewijs. Het vertrouwen in de regering om burgers te beschermen, is tot het nulpunt gedaald.

Het heeft er niet veel van dat de autoriteiten ook maar een flauw idee hebben van wat er gedaan moet worden. “Hoe erg moet het worden voor de regering eindelijk hard optreedt tegen deze roofzuchtige criminelen? Met de dag worden de criminelen gewelddadiger en brutaler. In de afgelopen periode is de bevolking geconfronteerd met liquidaties, drugstransporten, en roofovervallen”, stelt de VHP in een verklaring.

De criminaliteit ontwricht en ondermijnt de samenleving. Er tegenover staat een lam en mak beloeid. “Veel woorden, weinig daden van de regering en de minister van Justitie & Politie, Eugène van der San. De gemeenschap blijft zitten met de immateriële gevolgen, zoals gevoelens van angst en onveiligheid”, aldus de VHP. Het beleid moet snel veranderen, ook om het vertrouwen van de samenleving terug te krijgen.


35 REACTIES

 1. Er is helemaal geen zicht op wie de criminelen zijn, waar ze zijn en hoe zij te werk gaan.” Met andere woorden de criminelen die voorheen te herkennen waren aan een hun slordig armzalig uiterlijk maken nu met jas en pak, geschoren gezichten de macht uit. Waren het vroeger criminelen die hand en spandiensten verleenden aan criminelen, sinds 2010 zijn het net als in de jaren tachtig en na midden negentig wederom dezelfde geldzuchtige paars verworden advocaten, dokters, socialisten, ingenieurs, voorgangers, bestuurskundigen, politieke hoeren en overlopers die de criminele dienst van hun criminele baas uitmaken.


  Maak melding

 2. Dus iemand die al eerder een moord heeft gepleegd en $120.000 en 80.000 SRD in huis heeft z’n dochter wordt vermoord bij een beroving. En dan heeft deze regering het gedaan. Da’s makkelijk.


  Maak melding

 3. Een deel van de bevolking – het deel dat nooit zelf slachtoffer wordt van overvallen, roof, moord en verkrachtingen – beschermt deze criminelen. Zou de politie willen zoeken, dan weet ze dus waar ze moet zoeken en kan heel snel deze criminelen en hun handlangers oppakken.


  Maak melding

 4. Waar is Hewit nu, na al deze brute moorden !!
  Hij komt liever op voor criminelen die mensen beroven en vermoorden dan voor burgers die beroofd worden !! Moet hij niet aan de tand gevoeld worden over wat hij weet over al die criminelen en hun woon/schuilplaatsen !!!

  En gaat Eugene kortelont(korte tollie) deze families van de slachtoffers ook bezoeken zoals bij de chinese familie !!!

  @ Henk Molenaar, volgens mij moeten ze je mars kappot schieten !!Dan zal je anders piepen !!!


  Maak melding

 5. 3-moorden deze week !!
  Sranangman oe opo oe “ai”; we gaan de verdoemenis in.
  De Redi-Moesoe’s die NPS hebben verraden tijdens de verkiezing in 2015 en op de paarse kakkerlakken hebben gestemd, oe draai bakka kon na mamma frambo partij !!

  Alleen door dit verraad heeft NPS zo weing zetels gehaald !!
  Denk aan al die volkswoningen vanaf 1950 t/m Flora-projekt
  die NPS heeft gebouwd voor haar achterban !!!


  Maak melding

 6. Volgens mij is er ook een “lek” op Pengel Luchthaven bij de aankomst/ afhandeling met gegevens van personen (Surineds) die binnen komen.
  Van 2 personen gehoord: binnen 2-week na aankomst, kwam een vreemde auto om bv, de vrouwen op te halen met juiste namen en dat ze uit Nederland waren gekomen;ze hadden opdracht van iemand !!
  Gelukkig kwamen meerdere aanwezige personen naar buiten, en toen reden ze snel weg !! Aangifte doen bij de politie had geen zin !!!


  Maak melding

 7. Diefstal ,kluis van Esther Stichting open gebroken door dieven/inbrekers.

  Let wel aan de “BOUTERSEstraat ” !!! nog wel !!
  Wanneer gaan ze toeslaan op Leonsberg !!


  Maak melding

 8. Wat eng, je kan je hier zomaar voor een ander uitgeven.
  Je zeg iets heel ergs gemeens, en zet van iemand ander zijn naam er onder ,vervolgens wordt die persoon uitgescholden terwijl die het niet heeft gezegd. Dat lees je vaker.
  Sorry hoor maar.


  Maak melding

 9. Alle inlichtingenofficieren werken voor het privélegertje van Bouta om diens tegenstanders (oppositie) in de gaten te houden dus er zijn geen manschappen over voor het in kaart brengen van de criminelen.


  Maak melding

 10. VHP EN oppositie het is ook aan jullie te wijten. Wat zeiden jullie na de massale stakingen: jullie geven BOUTA de credits. Hij hoeft niet weg.
  Wie is nou slap of wie neemt wie in de maling.


  Maak melding

 11. Men weet/wist precies dat er 10 staatsgevaarlijke buitenlanders rondlopen/rondliepen, maar hoeveel eigen criminelen rondlopen, dat weet men dan weer niet. M.a.w. de veiligheid van de regeerders is belangrijker dan die van het volk.


  Maak melding

 12. Het behoort bij de NDP om de misdaad te laten floreren.Is één van hun beleids doelen.
  Toen Maartin Misiedjan minister werd,was zijn eerste daad Boma te bezoeken.
  Daarna verklaarde hij dat Sur.veilig is en dezelfde avond werd de arme wachter van Naskip vermoord.
  En een paar dagen er na werd de toerist doodgeschoten in de Jesserunstraat toen het stel rond middernacht naar hun liepen.
  Toen heeft zelfs de volkspresident de vrouw gecondoleerd die spoorslags weer naar Nederland vertrok.


  Maak melding

 13. De ALLERGROOTSTE DIEF, roep houd de DIEF.

  Als men zelfs elke GOEDE STAP die deze REGERING zet, ONDERMIJNT, dan moet men niet ROEPEN en/of SCHREEUWEN dat er geen GEZAG is in het land.

  Als deze VHP – deze Valse Hoop op Paé-partij ofwel deze Vieze Hoop Poep als politieke partij DAADWERKELIJK een bijdrage wenst te leveren aangaande het SERIEUS BETEUGELEN van de CRIMINALITEIT, dan heeft de Valse Hoop op Paé-partij ofwel de Vieze Hoop Poep een ZEER SERIEUZE en GEDUCHTE GESPREKSPARTNER bij monde van de ABOP van Ronny Brunswijk, waar zoals NIET ONBEKEND heel veel personen binnen de REIKWIJDTE van deze partij om UITEENLOPENDE REDENEN tot het CRIMINELE CIRCUIT in Suriname BEHOREN en/of zijn GAAN BEHOREN.

  De VHP – de Valse Hoop op Paé-partij ofwel de Vieze Hoop Poep is een politieke partij ZONDER ENIG GEZAG en moet het ALLEEN maar hebben van VALSE VINGERWIJZINGEN, VALSE BESCHULDIGINGEN, STEMMINGMAKERIJ en dergelijke, maar voert zelf NOPPES uit. Om OPENLIJK met de ABOP in CONCLAAF te gaan als NAUW BETROKKENE aangaande deze PROBLEMATIEK, is voor hen daarom “een BRUG te VER”. Daarvoor is de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij ofwel de Vieze Hoop Poep te LAF. Politiek OVERLEVEN is hun MOTTO, met wie maakt evenmin uit, al zou het zoals hier LETTERLIJK over LIJKEN moeten.

  De VHP – de Valse Hoop op Paé-partij ofwel de Vieze Hoop Poep is om onder voornoemde redenen, verworden tot een POPULISTISCHE partij die ‘HET DENKEN’ aan anderen overlaat en heeft in die zin ONGELIJK als zij meent dat de ” totale ‘intelligence-positie’ Suriname weg”, maar VOLKOMEN GELIJK zou hebben als zij met de WAARHEID kwamen, dat de “totale ‘intelligence-positie’ binnen hun VHP – hun Valse Hoop op Paé-partij ofwel hun Vieze Hoop Poep weg” is, in zoverre deze OOIT zou hebben bestaan.

  Als de VHP – Valse Hoop op Paé-partij ofwel de Vieze Hoop Poep, die BEKEND staat als de MEEST CORRUPTE politieke partij OOIT van Suriname, die zich om ZELFBEHOUD flankeert door ENERZIJDS een partij met CRIMINEEL ZWAAR CORRUPTIEF GEDRAG (PL) en ANDERZIJDS een partij waar CRIMINELEN de HAND boven het HOOFD wordt gehouden (ABOP), dan is het hier ALLEMAAL POPULISME dat de BOVENTOON voert.

  De VHP – de Valse Hoop op Paé-partij ofwel de Vieze Hoop Poep is onder Santhoki vanwege haar NOODZAKELIJKE OVERLEVINGSDRANG, verworden tot de MEEST INSTABIELE FACTOR en GEZAG-LOZE partij die MEER met ZICHZELF in de KNEL zit dan met DAADWERKELIJKE PROBLEMEN binnen SURINAME bezig is.

  Met een VHP – een Valse Hoop op Paé-partij ofwel een Vieze Hoop Poep is het ” van de WAL in de SLOOT”. Een VOLSTREKT ONGELOOFWAARDIGE TROEP, voor een ieder die SURINAME NU en op TERMIJN een WARM HART toedraagt is deze ZONDER ENIG PRINCIPE in VERVAL zijnde partij een DRAMATISCHE keuze.

  Deze VHP – deze Valse Hoop op Paé-partij ofwel de Vieze Hoop Poep is ZELF bereid om te LEVEN van MOORDEN begaan door CRIMINELEN, in PLAATS van DAADWERKELIJK en SERIEUS te HELPEN zoeken naar OPLOSSINGEN.

  Wat deze VHP – deze Valse Hoop op Paé-partij ofwel deze Vieze Hoop Poep doet is NATTE VINGERWERK en LEVEN van DAG tot DAG, welke zelf door ELKE WILLEKEURIGE BURGER zou kunnen worden verricht. Het heeft NIETS van doen met DENKWERK en/of KUNDE.

  LEVEN op VERMEENDE fouten van een ANDER zou een IEDER kunnen.en daar moet de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij ofwel de Vieze Hoop Poep het van hebben.
  GOEDKOOP tevens SCHAAMTELOOS!

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 14. Als de regering van een land zelfs uit moordenaars,bankrovers medeplichtigen aan moord bestaan.kortom als de regering alleen uit criminelen bestaan krijg je deze soort toestanden.
  Je weet niet meer wie wie is,wie wie moet beschermen., een min van juspol die denkt dat hij met koeien en geiten te maken heeft …een lijder die zich achter amnestie schuil houdt…ai baja …wat een toestanden allemaal.


  Maak melding

 15. सब भली भांती जाने है कि कौन चोर​ कहां बैठल है । पर जब ऊलोग के काम में आई, तब हि तो बोलाई ॥


  Maak melding

 16. Voorbeeld doet volgen.Zo de ouders zo hun kinderen.Zo de president zo het volk..Suriname heeft een sterke, rechtgeaarde,rechtvaardige,empathische,vredelievende,respectabele president nodig.Dat zit er nu niet in…en als er geen “echte” lEIDER is dan verwilderd het volk.


  Maak melding

 17. Ik weet niet als jullie in SWITI Sranan aan het slapen zijn maar op dit moment is de criminaliteit in een hoop landen een groot probleem.Politie en ambtenaren lenen zich voor hand en span diensten van criminelen.Ik denk dan aan het gezegde ”geld stinkt niet”Zelfs de kapitaal krachtige landen kunnen geen vuist maken tegen de georganiseerde criminaliteit.


  Maak melding

 18. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen, Dan Dooft Het Licht…

  De NDP van ddb en de gangsters is niet opgericht om de uitdagingen die de republiek Suriname en de Surinamers hebben aan te gaan of het verschil te maken, maar om ddb en gangsters hun enige eigen belangen te behartigen. Dat is ze ook gelukt.

  Grote delen van de Surinaamse jonge kiezers is oerdom en zijn misbruikt voor het enige eigen belang van ddb, ze zijn belazerd geworden door ddb en gangsters en zie hoe dank zij hen Suriname en de Surinamers nu leven of het land ervoor staat.

  Sari (his)Tory

  Criminelen horen in de gevangenis thuis in ( Nederland, Suriname en de USA) overal in de wereld.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 19. Als de minister met het natte kort lontje het intellect niveau van de Surinamer met een verantwoordelijke functie moet weergeven dan is deze wel ontzettend laag.
  Als je hem ziet praten, fragment video in de Branding, dan zie je hem met bevende stem praten en trillende onderlip en een stem dat komt uit zijn onderbuik.
  Ja dan denk ik heeft deze minister met een nat kort lontje, ja deze komt ook nog tot ontbranding, toch wel heel veel moet bijleren om een groep toe te spreken zonder trillende stem zonder trillende onderlip dan verraad het zijn intellect en spreekvaardigheid.


  Maak melding

 20. Oma e taki en warskow alla deng granpikien dee nanga neti fo arki en opo deng ai nanga jesi fo wat komen gaat.de paarse misdadige hel……………….doe er nooit aan mee, nooit van je leven, verfoei elke paarse gedachten gang want die brengt vroeg of laat alleen maar kommer en kwel vol van ellende, moord, drugs, diefstal, roof, geweld, armoede, onrust, onvrede met zich mee. Kijk wat is gebeurd met Dino, Meriba en vele andere ndper’ s, gaan jullie ook lezen op internet wie deze duivel is en zijn aanhanger Lonny. Mijd alle idioten die paars, zwartgeel ogen of de vervloekte moorddadige president prijzen, vereren en aanbidden. Ga nooti en luister ook nooit van je leven naar die vervloekte paarse misdaad aanhangende voorgangers op de tv of ene Limbo, Alle paarse propaganda is een bedrog, ga alles en iedereen uit de weg die maar iets te maken heeft met de paarse misdadige ndp, elke ndper moet je met een grote boog voorbij rennen. Ndper’ s zijn de ware oorzaak van alle geestelijke en morele verval in onze samenleving. Ze zijn allemaal paars misdadig vervloekt door hun afgod ddb die ze ondanks alle verboden blijven vereren en aanbidden. God noch gebod storen ndper’s zich aan, ze zeggen het wel te doen, ze gaan naar de kerk, zoals hun afgod ddb en dino en meriba dat deden bij de vreselijke paars verworden tienden dief en voorspoed prediker Meye en Misikeba. Vertrouw deze regering nooit zolang je leeft, geloof ze nooit, reken nooit op ze en neem niets aan wat je wordt aangeboden door een ndper ook als is het je oom, broer, zus, neef, tante, nicht, vriend of wie dan ook, want alle ndper’ s zijn paars misdadig vervloekte zombies van aard onbewust of bewust in dienst van de duivel van dit land, die ze de macht hebben gegeven om ons te tergen en het verderf in te leiden……..bouta. Oma e skoro alla dee ding granpikien foe eng, bij het opstaan en het naar bed gaan als zij samen met hen het Onze Vader bidden en bescherming vragen voor de paars duivels bezeten ndper’s , een zeer slecht volk, gedoemd voor de


  Maak melding

 21. De ALLERGROOTSTE DIEF roept, HOUD de DIEF!

  Als men zelfs elke GOEDE STAP die deze REGERING zet, ONDERMIJNT, dan moet men niet ROEPEN en/of SCHREEUWEN dat er geen GEZAG is in het land.

  Als deze VHP – deze Valse Hoop op Paé-partij ofwel deze Vieze Hoop Poep als politieke partij DAADWERKELIJK een bijdrage wenst te leveren aangaande het SERIEUS BETEUGELEN van de CRIMINALITEIT, dan heeft de Valse Hoop op Paé-partij ofwel de Vieze Hoop Poep een ZEER SERIEUZE en GEDUCHTE GESPREKSPARTNER bij monde van de ABOP van Ronny Brunswijk, waar zoals NIET ONBEKEND heel veel personen binnen de REIKWIJDTE van deze partij om UITEENLOPENDE REDENEN tot het CRIMINELE CIRCUIT in Suriname BEHOREN en/of zijn GAAN BEHOREN.

  De VHP – de Valse Hoop op Paé-partij ofwel de Vieze Hoop Poep is een politieke partij ZONDER ENIG GEZAG en moet het ALLEEN maar hebben van VALSE VINGERWIJZINGEN, VALSE BESCHULDIGINGEN, STEMMINGMAKERIJ en dergelijke, maar voert zelf NOPPES uit. Om OPENLIJK met de ABOP in CONCLAAF te gaan als NAUW BETROKKENE aangaande deze PROBLEMATIEK, is voor hen daarom “een BRUG te VER”. Daarvoor is de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij ofwel de Vieze Hoop Poep te LAF. Politiek OVERLEVEN is hun MOTTO, met wie maakt evenmin uit, al zou het zoals hier LETTERLIJK over LIJKEN moeten.

  De VHP – de Valse Hoop op Paé-partij ofwel de Vieze Hoop Poep is om onder voornoemde redenen, verworden tot een POPULISTISCHE partij die ‘HET DENKEN’ aan anderen overlaat en heeft in die zin ONGELIJK als zij meent dat de ” totale ‘intelligence-positie’ Suriname weg”, maar VOLKOMEN GELIJK zou hebben als zij met de WAARHEID kwamen, dat de “totale ‘intelligence-positie’ binnen hun VHP – hun Valse Hoop op Paé-partij ofwel hun Vieze Hoop Poep weg” is, in zoverre deze OOIT zou hebben bestaan.

  Als de VHP – Valse Hoop op Paé-partij ofwel de Vieze Hoop Poep, die BEKEND staat als de MEEST CORRUPTE politieke partij OOIT van Suriname, die zich om ZELFBEHOUD flankeert door ENERZIJDS een partij met CRIMINEEL ZWAAR CORRUPTIEF GEDRAG (PL) en ANDERZIJDS een partij waar CRIMINELEN de HAND boven het HOOFD wordt gehouden (ABOP), dan is het hier ALLEMAAL POPULISME dat de BOVENTOON voert.

  De VHP – de Valse Hoop op Paé-partij ofwel de Vieze Hoop Poep is onder Santhoki vanwege haar NOODZAKELIJKE OVERLEVINGSDRANG, verworden tot de MEEST INSTABIELE FACTOR en GEZAG-LOZE partij die MEER met ZICHZELF in de KNEL zit dan met DAADWERKELIJKE PROBLEMEN binnen SURINAME bezig is.

  Met een VHP – een Valse Hoop op Paé-partij ofwel een Vieze Hoop Poep is het ” van de WAL in de SLOOT”. Een VOLSTREKT ONGELOOFWAARDIGE TROEP, voor een ieder die SURINAME NU en op TERMIJN een WARM HART toedraagt is deze ZONDER ENIG PRINCIPE in VERVAL zijnde partij een DRAMATISCHE keuze.

  Deze VHP – deze Valse Hoop op Paé-partij ofwel de Vieze Hoop Poep is ZELF bereid om te LEVEN van MOORDEN begaan door CRIMINELEN, in PLAATS van DAADWERKELIJK en SERIEUS te HELPEN zoeken naar OPLOSSINGEN.

  Wat deze VHP – deze Valse Hoop op Paé-partij ofwel deze Vieze Hoop Poep doet is NATTE VINGERWERK en LEVEN van DAG tot DAG, welke zelf door ELKE WILLEKEURIGE BURGER zou kunnen worden verricht. Het heeft NIETS van doen met DENKWERK en/of KUNDE.

  LEVEN op VERMEENDE fouten van een ANDER zou een IEDER kunnen.en daar moet de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij ofwel de Vieze Hoop Poep het van hebben.
  GOEDKOOP tevens SCHAAMTELOOS!

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 22. @do the right thing; zeker weer je pil gemist. Snuif meer shit,dan zul je zien dat je binnen een maand niks van die paarse bullshit zult prediken.


  Maak melding

 23. Oma taki werkelijk blinddove bezeten debiele idiote dwazen zijn alle ndper’s te beginnen bij de president, een duivelse zoon der misdaad, sa ai mek deng verarm. Mi leri alla mi granpikien vanaf de wieg dat alla sa habi te make met de kleur paars in de politiek is uit den boze, des duivels. Na hebi vloek foe misdaad e go tref joe efoe joe no wang jesi en vermijdt alla sma sa de ndp. Na mi oso alla famirie sa de ndper’s worden de toegang verboden. Neks te make efoe deng hati bron, maar bij mij thuis moeten ze niet komen bedelen, stelen, roven en onze kleinkinderen paars misdadig besmetten. Ndp is een vloek die ver buiten het huis moet worden bestreden en gehouden. Alles wat met de ndp te maken heeft worden vroeg of laat getroffen door de misdaadvloek.


  Maak melding

 24. VHP: totale ‘intelligence-positie’ Suriname weg.

  Wanneer was er in SU sprake van een”intelligence-positie” ?
  Deze regering heeft het niet, maar welke regering had het dan wel?
  Wat verstaan we onder intelligence-posistie. Of heeft iemand dit ergens gelezen en een politiek topic van gemaakt.
  Verzoek aan een ieder: doe iets wat goed is voor SU en ga niet je eigen zakken vullen. Denk aan onze kleinkinderen.


  Maak melding

 25. Suriname is een vervloekt land en dit gaat nog erger worden. Vluchten is de enigste optie als het mogelijk is. Jammer voor de goeden die zullen ook geslachtofferd worden. De vruchten zie je nu al van wat geplant is door het volk. Het is niet alleen de schuld van de regering maar de mentaliteit van het grote deel van de bevolking.

  Criminaliteit, criminalisering en stemmen voor criminelen en criminaliteit is nooit goed. Karma is a Bitch. God slaapt niet.


  Maak melding

 26. Maar waarom zou deze minister een dergelijke uitspraak doen? Roept hij zomaar wat? Wat is de oorzaak dat hij zoiets zegt? Wat is de reden dat hij dat zegt? Hoe komt het? Ik heb ook naar het filmpje gekeken op Starnieuws en ik moet constateren dat er sprake was van uitlokking. Een minister zegt niet zomaar iets terug zonder dat daar iets aan vooraf is gegaan. Oorzaak en gevolg dus. De voorzitter had de minister erop voorbereid dat hij zou worden uitgelokt. Hier wordt voorbijgegaan aan oorzaak en gevolg. Ik keur de uitspraak van Van der San niet goed en ik keur de uitspraak van Jogi ook niet goed. Het merendeel van de commentaren hier is gericht op Van der San maar hoe zit het dan met Jogi? Heeft Jogi niet eerst het lontje aangestoken waarna er brand ontstond? Of is de brand gewoon uit het niets ontstaan?


  Maak melding

 27. Elke ndper’ s is rijp voor Santo Boma. Zo paarse misleider, zoon, stiefzzon en oerdom paars bezeten ziek gevolg, de ndper.


  Maak melding

 28. @Do the RIGHT thing, je bent naar een school geweest die heel slecht onderwijs heeft gegeven of je hebt goed onderwijs gekregen, maar je had geen zin in leren.

  Stop met die onzin en gebruik nou eens je verstand.


  Maak melding

 29. De totale ‘intelligence-positie’ van de VHP is weg. Nog voor het onderzoek hebben de Olifanten wederom staan tetteren, moord moord moord! En wat blijkt wederom:
  Zelfmoord.

  Stemmingmakerij ik an er nks anders van maken. En dat wil het land gaan regeren…..OMG…ze moeten zich schamen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.